Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

aqzdr8pbkbx7hzmshxd9.jpg

İzdivaç, Yemekteyiz, Tadında Aşk Var, Yemeğe Bizdeyiz, Yabancı Gelin... v.s....

Bu ve bunlar gibi tv programları ile millete ne veriyorlar?

Bir yandan yemek yedirip öteki yandan çiftleştiriyorlar! Yani ne demek istiyorlar, siz yemek yapın ve gidip çiftleşin mi?

Bunlar bizim örfümüze, aile yapımıza, kültürümüze uygun şeyler mi?

Rtük denilen kurum, sigara sahnelerini mozaikler, içki sahnelerini mozaikler, reklamları mozaikler, peki bunları görmez mi?

Aile yapımız, bazı değerlerimiz, saygınlığımız, görgü kurallarımız ve ahlaki yapımız korunmalıdır... Aksi taktirde biz biz olmaktan uzaklaşırız... Çocuklarımız bunlarla mı büyüyecek, kimse bunlara dur demeyecek mi? Bu başıbozukluk, bu bağnazlık nereye kadar?

Ve bu millet neden bu kadar duyarsız ve bihaber?

Geleceğin çalınıyor ey Türk milleti, haberin yok mu? Aile değerlerin alt üst ediliyor, yozlaştırılıyorsun haberin yok mu?

Topluma önderlik edecek insanlara tv'ler yasak, güzel ve gelişime dair bilgilendirme yasak, kolay yoldan para kazanma, kavga ederek reyting kapma, kapalı odalardan naklen yayınlanan ahlak dışı görüntüler serbest... Bir kadında saklandığı yerden aşk yorumları yapıyor...

Ben pes diyorum arkadaşlar, ve gerçekten artık inanamıyorum... Bize neler oluyor?

Bu seviyesizlikten kimse rahatsız olmuyor mu?

Biz bu muyuz, kavgacı, kültürsüz, beceriksiz, utanmaz, arlanmaz, kanal kanal gezip vücudunu sergileyen, nerdeyse fuhuşu meşrulaştıran bir toplummuyuz? Nerede değerlerimiz yoksa hepsi çağdışı mı sayılır oldular? Böylece biz medeni mi oluyoruz?

Rtük ne iş yapar ayrıca, şeş beş kanallar açmakla toplum yararına bir iş yapmış olmuyorsun sayın başbakan, toplumun çürüyor sen umursamıyorsun, Filistin için para toplamaya devam... Hatta sizi tutmayalım yola devam!

Gönderi tarihi:

Eskiden Turk televizyonlarinda ailenin onemi aile sevgisi anlatilirdi.. Bizim cocuklugumuzda acik hava aile sinemalari vardi aileler komsulariyla toplanir evden kendileriyle yiyecek birseyler ve birde mendilini goturur filmini izler cekirdegini misirini yer bolca aglar gece yarisida evin yolunu tutarlardi .. Simdi birakin aile sinemasini gece yarisi sokakta dolasmaya dahi artik insanlar korkar oldu .. Tek basina dolastiginda birde bayansan vay haline tacizciler, kapkacilar yada balicilerden eger eve sag salim donebilirsen senden iyi kimse yoktur..

Tv bildigim kadar insanlara bilgi ve ogretici olmali ama tabi bu Turk tvleri ise biraz zor bugun turkiyede 100lerde kanal vardir saniyorum yerel kanallar dahilinde birde uydunuz varsa ohh gel keyfim gel bir kanaldan digerine zapla eger birsey bulabilirsen birinde dizi izliyorsun 5 dakika dizini izle daha sonra reklam git evinin butun isini yap bitir reklamlar bitmemistir merak etmeyin .. :)) Bir digerinde yarisma hic calismana gerek yok o yarisma senin bu yarisma benim kanal kanal dolas hic kazanamazsaniz teselli odullerinden ikramiye cikabilir.. Tek yapacaginiz sey yarismanin sunucusuna ovguler yagdirmak .. boylelikle yalaka nasil olunuyormus onu ogretiyorlar genclere.. Bir digerinde magazin kim nerede ne yapmis .. :) halka sor bu tarz programlari izlemiyoruz derler ama kimin nerede neyaptigindanda bir haberler eee magazin agzi olmus insanlarin gozunun icine baka baka yalan soylemeyi ogrenmisler artik.. Baska bir kanalda mafya babasi mafya anasi nasil hirsizlik yapilir dersleri verilmekte halka durust olursan somurulursun hirsiz olursan somurursun eee halk bu dersleri ogreniyor neyapsinki Memlekete faydali programlari izlemeyi faydali seyler ogrenmeyi.. Kisa yoldan kose olmak varken durust olmak enayilikten baska birsey degildir..

Saygilar

Gönderi tarihi:

Ve,öyle programlar ki,insani uyusturuyor,hirslandiriyor,kiskandiriyor,kizdiriyor ve o ruh haliyle insanlar yataga gidiyor ve yarin ne olacak acaba diye kafasinda dizinin veya programin senaryosunu yazmaya basliyor.Yarin olunca yine ayni.

Bu programlar belirli bir projenin uygulanmasidir.Bu programlar iktidarin isine gelir,dis güclerin isine gelir,dis güclerin icerdeki yandaslarinin isine gelir.Örnegin kimse sormaz,DENIZ FENERI icin bunca gürültü oluyor,neden hala Zahit AKMAN RTÜK baskani olarak görevinde de noterin biri hakkinda sorusturma baslatilmis.Kabak notere patliycak gibi görünüyor yani Zahit Akman yine yirtti gibi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu programları ben de beğenmiyorum ve etrafıma da seyretmemelerini tavsiye ediyorum. Bu bana ait görüş.

Ancak insanların hepsini kendim gibi düşünme lüksüne sahip değilim. O bana göre yanlış olan programları seyretmek isteyen bir çok insana göre kendimde bir üstünlük görmüyor ve onların bu tercihini yasaklama hakkını kendimde bulmuyorum. Herkes birbirine saygı duymayı öğrenmeli. Görüşleri ve fikirleri beğenmeyebiliriz. Etrafımıza bunun yanlış olduğunu anlatarak insanları ikna yoluna gidebiliriz. Ama yasaklayamayız, yasaklatamayız. Yoksa gün gelir devran döner sizin beğendiklerinizi de yasaklarlar.

RTÜK sadece erişkin sayılmayan 18 yaş altı çocukları seviyelerinin üstündeki cinsellik, şiddet içerikli programlardan korumalıdır. Erişkinlerle ilgili programlarda ise hakaret ve yargı kurallarına aykırı ya da devam eden yargıdaki dava konularıyla ilgili konularda yaptırımı olmalıdır. RTÜK zaten akıllı işaretlerle kimlerin hangi programları izleyemeyeceğini belirtiyor. Bundan sonra suç izleyende veya çocuğuna bu tip programı seyrettiren ailelerde. Sokakta da pek çok zararlı olay var ama çocuğa bunlara dikkat etmeyi öğretmek ailelerin görevi. Yoksa devletin sokağa çıkmayı yasaklayacak hali yok.

Bu yüzden RTÜK bu tür programı beğenmedim eğitici değil gibi sebeplerden bir işlem yapamaz ve yapmamalıdır da! Zaten zorla güzellik olsaydı yıllarca ağızdan çıkan her kelimenin binbir elemeden geçtiği eğitici programlarla dolu TRT, bugün bu seyirci oranlarına düşmezdi. Yasaklarla bir sonuç elde edemezsiniz. Uydu kanalları ile bugün her türlü programa ulaşmak mümkün değil. İran'daki TV yasakları bu sebeple bütün devlet baskısına rağmen bir işe yaramamış, herkes uydularla istediği kanalı ve programı seyretmeye devam etmiştir. Bir müddet çanakları toplatmaya, çanaklı evlere cezalar yağdırmaya çalışmışsa da, sonunda yine pes etmek zorunda kalmıştır.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayin Domuzbagi,özür dilerim ama size katilmiyorum.AB'ne girebilmek ugruna ülkenin bütün degerlerini altüst edenler AB'de TV programlarinin nasil denetlendigini bilmeleri gerekir.

Avrupada,izleyicilerin denetleme foksiyonu disinda ayni bizdeki gibi bir üst kurul vardir,bu kurulun görevi,insanlari her ne kadar özgürce istedikleri programi seyretme hakkini veriyorsada insanlara yarari olmayan ivir zivirlari da denetliyor.Insanlar Avrupada her üc ayda bir Televizyon vergisi öderler,ve hakli olarakta kaliteli yayin beklerler.Bu tabiiki biraz da egitim olayidir.Avrupada herkesin öyle pek zamani olmaz,dizi dizi filim seyretmeye yine seyredenler bizimkilerdir.Dedim ya egitim olayi.Türkiye'de gerek RTÜK gerek televizyon yayincilari milletin bu noksanini bildikleri icin ne kadar etik disi,hicbirsey ifade etmeyen vermeyen sadece birilerinin para kazanmasina yarayan programlari seyrettirirler.Tabi ki herkes neyi izleyip izlemiyecegine kendisi karar verecektir vermelidirde,ama bir yerde denetim görevi ihmal edilirse bunun sonucunda yozlasmis bir top´lum ortaya cikar,yani dizi izleyen toplum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Domuzbagi,özür dilerim ama size katilmiyorum.AB'ne girebilmek ugruna ülkenin bütün degerlerini altüst edenler AB'de TV programlarinin nasil denetlendigini bilmeleri gerekir.

Avrupada,izleyicilerin denetleme foksiyonu disinda ayni bizdeki gibi bir üst kurul vardir,bu kurulun görevi,insanlari her ne kadar özgürce istedikleri programi seyretme hakkini veriyorsada insanlara yarari olmayan ivir zivirlari da denetliyor.Insanlar Avrupada her üc ayda bir Televizyon vergisi öderler,ve hakli olarakta kaliteli yayin beklerler.Bu tabiiki biraz da egitim olayidir.Avrupada herkesin öyle pek zamani olmaz,dizi dizi filim seyretmeye yine seyredenler bizimkilerdir.Dedim ya egitim olayi.Türkiye'de gerek RTÜK gerek televizyon yayincilari milletin bu noksanini bildikleri icin ne kadar etik disi,hicbirsey ifade etmeyen vermeyen sadece birilerinin para kazanmasina yarayan programlari seyrettirirler.Tabi ki herkes neyi izleyip izlemiyecegine kendisi karar verecektir vermelidirde,ama bir yerde denetim görevi ihmal edilirse bunun sonucunda yozlasmis bir top´lum ortaya cikar,yani dizi izleyen toplum.

saygilarla

Sayın politika rica ederim özür dilemeniz incelik olmuş ama gerek yoktu. En masumane başlayan sansürün bile nerelere varabileceğini iyi düşünmek gerekir. Yarın muhalefetin dedikleri hep etik dışı, hiçbir şey ifade etmeyen programlardır kaldıralım da dedirtirler sonra RTÜK'e. Yani bu çok ince bir konu. Ayrıca inanın Avrupa'da denetim var dediğiniz ülkelerdeki TV rezaletlerinin haddi hesabı yok. Bir örnek vereyim yılbaşı gecesinde RTL ye bakıyordum. İlginç becerilere sahip olanları gösteriyorlardı. Bir kadın çıktı ve ayıptır söylemesi bir yeriyle müzik enstrumanı çaldı. Diğer konuklarda da benzer durumlar vardı, ama burada anlatılmaz. Bizdeki hiç bir dizi CNBC'de de yayınlanan deseperative womans ya da nip tuck, s*x and the city, sahil güvenlik, VIP gibi diziler kadar yoz değil inanabilirsiniz. Kanallar bugün eğitim, haber, eğlence, çocuk, belgesel, müzik, devlet, dizi, spor, bilim, sanat, komedi, film, politik gibi dallarda branşlaşmış olduğundan bunları hepsi birmiş gibi değerlendiremeyiz. Kanallar ticari kuruluşlar ve aldıkları reklama göre ayakta duruyorlar. İçeriklerini de talebe göre belirleyip fazla reklam almaya çalışıyorlar. Özel teşebbüsün acı bir gerçeği. Bu yüzden devlet televizyonlarında kontrol mümkünken, özel kanallarda önceden saydığım şiddet, hakaret, cinsellik, yargı kararları gibi belirli alanlar dışında, toplumu yozlaştırsa bile yasaklama yapılamaz. Belki yayın saatleri kısıtlanabilir o kadar. Yoksa RTÜK silahı bizi beğenmeyenler ve boş görenler tarafından gün gelir bize yönelir.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sayın politika rica ederim özür dilemeniz incelik olmuş ama gerek yoktu. En masumane başlayan sansürün bile nerelere varabileceğini iyi düşünmek gerekir. Yarın muhalefetin dedikleri hep etik dışı, hiçbir şey ifade etmeyen programlardır kaldıralım da dedirtirler sonra RTÜK'e. Yani bu çok ince bir konu. Ayrıca inanın Avrupa'da denetim var dediğiniz ülkelerdeki TV rezaletlerinin haddi hesabı yok. Bir örnek vereyim yılbaşı gecesinde RTL ye bakıyordum. İlginç becerilere sahip olanları gösteriyorlardı. Bir kadın çıktı ve ayıptır söylemesi bir yeriyle müzik enstrumanı çaldı. Diğer konuklarda da benzer durumlar vardı, ama burada anlatılmaz. Bizdeki hiç bir dizi CNBC'de de yayınlanan deseperative womans ya da nip tuck, s*x and the city, sahil güvenlik, VIP gibi diziler kadar yoz değil inanabilirsiniz. Kanallar bugün eğitim, haber, eğlence, çocuk, belgesel, müzik, devlet, dizi, spor, bilim, sanat, komedi, film, politik gibi dallarda branşlaşmış olduğundan bunları hepsi birmiş gibi değerlendiremeyiz. Kanallar ticari kuruluşlar ve aldıkları reklama göre ayakta duruyorlar. İçeriklerini de talebe göre belirleyip fazla reklam almaya çalışıyorlar. Özel teşebbüsün acı bir gerçeği. Bu yüzden devlet televizyonlarında kontrol mümkünken, özel kanallarda önceden saydığım şiddet, hakaret, cinsellik, yargı kararları gibi belirli alanlar dışında, toplumu yozlaştırsa bile yasaklama yapılamaz. Belki yayın saatleri kısıtlanabilir o kadar. Yoksa RTÜK silahı bizi beğenmeyenler ve boş görenler tarafından gün gelir bize yönelir.

Saygılar...

O zaman RTÜK gereksiz bir kurulustur ve faydasi olmayan bir kurumun devam etmeside gereksizdir.Yani sizin demenizden anladigim sudur;RTÜK devlet radyo ve televizyonlarini denetler.Onlarda iktidarin borazani olduguna göre denetlenecek bir neden kalmamis oluyor RTÜK icin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Efendim bir özgürlük lafıdır gidiyor, bir demokrasi sözcüğüdür (ki sadece sözcüktür) gidiyor!

Beğenmemekten bahsetmemekteyiz arkadaşım, beğenmemek bir zevk meselesidir, burada yapılan ise kasıtlı bir uygulamadır, ulusal yayın yapan kanallar denetlenmelidir, toplum düzeni neden ve nasıl korunursa gereğince korunmalıdır, toplumun değerleri ve değer yargıları korunmalıdır, bunların bağnazlıkla alakası yok, milyon yıldır insanlar sosyalleşmeyi öğrendiler, toplumu bir arada tutan yegane kurumun sağlıklı aile bireyleri ve gelişmiş bilinçlerle mümkün olduğu kanısına vardılar...

Fakat, özgürlük derken sadece reyting (kısacası para kazanma hırsı) uğruna halk bunu istiyor diyerek ahlak dışı anlayışların programlarını meşru gösteremezsiniz!

Nedir ahlak dışı olan, herşeyin değerinin düşürülmesi, ayağa indirgenmesidir, evlilik ciddi bir yapıdır, toplum sağlıklı bireylerini, sağlıklı evliliklerle geliştirir, ve bunun yolu televizyon kanalları değildir, yöntemi bu uygulananlar değil, yabancı gelinin mantığı nedir, birinin yabancı ile evlenmesine karşı değiliz, ancak bunun maksatı belli şeylerle son derece ilkel ve kaba tarzlarla halkımızın zihnine sokulmasına karşıyız!

Yemek programı adı altında masa başında oynaşmalar, diğe odadan röntgenlemeler ve birde buna aşk demelere karşıyız!

Ve birileri bu söylediklerimizi antiözgürlükçü, antidemokratik buluyor diye vazgeçmeyiz...

Biliyormusunuz, her varlık kendi varlığının bütünsel değeri ile ayakta durur, bunun için mücadele eder, bu bir tek canlı içinde böyledir, bir toplum içinde... Sistemi çürüten medyadır medyanın kontolü kimde ise odur, devlet sorunudur, dolayısıyla halk sorunudur...

sevgili mavi olmayan gökyüzü, halk bunu istemiyor, rtük'ün elind yasa var ve o yasada halkın etik değerlerini toplumun aile yapısını çocukları korumak birinci koşuldur, yasa keyfiyete göre uygulanmaz, eğer öyle yapılırsa sonuç işte u olur... rtük sorumludur, biz özgürlüğü, demokrasiyi, hoşgörüyü ve çağdaşlığı anlamamıştık galiba şimdide yanlış anlıyoruz... Bu daha tehlikeli...

Eğer halkın bir bölümü bunları izliyor diye göz yumuluyorsa, o ülkede yönetim ayaktan başa yapılıyor demektir, devlet devlet gibi yönetmeyecekse, ne işe yarar?

Çocuklarımızı neden okula gönderiyoruz, spora gönderiyoruz, sanata yönlendiriyoruz?

Televizyonlarda olanlar ile sizin yaşam tarzınız uyuşuyor mu bilmiyorum ama benimki uyuşmuyor!

Ve çocuklarımın böyle yetişmesini istemiyorum, böyle yetişen çocuklarla büyümelerini hiç istemiyorum...

Ve bunun için elimden geleni yapacağım, RTÜK dahil devletin bütün kurumlarına şikayetlerimi iletiyorum...

Umarım benim gibi düşünenlerde bunu yaparlar...

Gönderi tarihi:
O zaman RTÜK gereksiz bir kurulustur ve faydasi olmayan bir kurumun devam etmeside gereksizdir.Yani sizin demenizden anladigim sudur;RTÜK devlet radyo ve televizyonlarini denetler.Onlarda iktidarin borazani olduguna göre denetlenecek bir neden kalmamis oluyor RTÜK icin.

saygilarla

Sayın politika

Kesinlikle RTÜK sadece devlet radyo ve televizyonlarını denetler diye bir şey demedim. Yanlış anlamışsınız.

1-Diyorum ki RTÜK olmalıdır ve karar mekanizmasında her TV kanalını temsil eden birini barındırmalıdır.

2-RTÜK özel ve devlet TV'lerini denetlemelidir

3-Denetim konuları yasal sınırlar içinde olmalıdır.

4-Denetim alanlarınan biri çocukları cinsellik ve şiddetten korumak olmalıdır. Bunu bu tür programların yayın saatlerini ayarlayarak ve akıllı işaretler denen uyarıların yayınlanmasının sağlatılmasıyla yapmalıdır.

5-Programların genelinde ise hakareti, kişilik haklarını çiğnemeyi, yasalara aykırı programları engellemeli ve cezalandırmalıdır.

Bunun dışında halkın neyi seyredip seyretmeyeceği kendi kararıdır. Eğer bir programda işlenen fikirlerle aynı fikirde değilseniz, yapılması gereken karşı tezi savunan program talep ederek hazırlanmasını sağlamaktır.

Ahlak konusuna gelince herkesin ahlak anlayışı farklı. Kimine göre TV denen şeyin bizzat kendisi insan gösterdiği için günah ve ahlaksızlıkken, kimine göre pet reklamları gibi konular kadınlığın ve cinselliğin toplumda utanılacak, ikinci sınıf bir şey olmadığını gösterip, toplumu bilinçlendiren bir etkendir. En doğrusu istemediğiniz programı seyretmemek, zaplamaktır. Herhangi bir ahlaki görüşün tüm diğer ahlaki yaklaşımları, ahlaksız bulup yasaklatması çok yanlış olur. Televizyondaki sayısız kanalı seyredip seyretmeme bilinci hakim olmalıdır.

Örneğin bana kalsa insanların hepsinin 24 saat bilim kanallarını seyretmesini tercih ederim. Ama kimseden böyle bir şey isteyemeyeceğimin, bunu istememin de yanlış olduğunun, insanların farklı düşünüp, farklı şeylerden hoşlandığının ve başka ihtiyaçlarının da olduğunun farkındayım. Benim isteğim toplumun yüzde 90ının isteği bile olsa uygulanmamalıdır. Çünkü azınlıkta kalan görüşlerin, çoğunluğun tahakkümünden korunması şarttır. Yoksa düşünemeyen tek tip insanlara dönüşmemiz kaçınılmaz olur.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Halk istedigi kanali seyredebilmelidir,iste zaten sorunda burada basliyor.Halk özgürce istedigi kanali kendisi secmelidir o zaman bizde istedigimiz gibi programlar yapalim halk nasil olsa kendisi karar verir bunu seyredip seyretmemeye.Alternatif olarak peki ne tavsiye ediliyor,insanlarin ben bu programi begenmedim acayim X kanalina bakayim demelerinde X kanaldaki program onlara ne verebilmektedir,sorusunu heralde sormakta hakli oluruz.

Halkin özgürce kanal secebilmesi,kanallardaki programlarin halka birseyler verebilmesinide beraberinde getirmelidir.Varmi böyle bir alternatif.Bir moda ciktigi zaman bu yeni moda kiyafetler sadece belirli bir giyim magazasinda satilmiyor,ayni modelin degisik versiyonlari carsida pazarda hemen her yerde tezgahlari dolduruyor,yani vatandas o modeller disinda baska kiyafetler bulabilecek bir satis yerini hemen bulabiliyormu yoksa mecburen satilanlardan birini almak zorunda kalmiyormu.Peki siz buna diyebilirmisiniz,vatandas tercih hakkini kullanabilyor diye.Vatandas buldugunu alir cünkü ona sunulan odur.Vatandasin tek alternatifi televizyonu acmamasidir.

Bence televizyon kanallari halkin denetimine acik olmadigi sürece bu sorumsuz vebasibozuk televizyon yayinciligi devam edecektir.Ahlak anlayisi tabiiki herkese göre degisir ama,genel kurallar degisik ahlak anlayislarina göre degil ülkenin sosyal ve kültürel yapisina göre düzenlenir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Su RTUK'un ismini KUTUK olarak degistirseler olmazmi, cunku dogru durust yaptigi birsey yok, sozde Radyo ve Tv denetliyor ama ne deneme acaba KUTUK hangi kriterler dogrultusunda denetmele yapiyor, belli bir kriterleri vardir diye dusunuyorum... 24 saat magazin yapilsinmi istiyor yoksa birseyler ogretilsinmi istiyor.. Turk kanallarini izliyorsun bir bakiyorsun herhangi bir yerli yada yabanci filmlerde bir reklam ismi hemen kapatilmis kotu ornek olmasin diye adam sigara iciyor bantlanmis kotu ornek olmasin diye .. :) Diger taraftan sayin sardunyaninda ismini yazmis oldugu programlar cikiyor ama bandaslanmiyor oldugu gibi tum ciplakligiyla ekranda ne anladim simdi ben bundan bir yandan halkini dusun diger yandanda halkini zehirle ... :)

Iste buyuzdendirki RTUK olmalidir bir KUTUK ... :)

Saygilar

Gönderi tarihi:
Efendim bir özgürlük lafıdır gidiyor, bir demokrasi sözcüğüdür (ki sadece sözcüktür) gidiyor!

Beğenmemekten bahsetmemekteyiz arkadaşım, beğenmemek bir zevk meselesidir, burada yapılan ise kasıtlı bir uygulamadır, ulusal yayın yapan kanallar denetlenmelidir, toplum düzeni neden ve nasıl korunursa gereğince korunmalıdır, toplumun değerleri ve değer yargıları korunmalıdır, bunların bağnazlıkla alakası yok, milyon yıldır insanlar sosyalleşmeyi öğrendiler, toplumu bir arada tutan yegane kurumun sağlıklı aile bireyleri ve gelişmiş bilinçlerle mümkün olduğu kanısına vardılar...

......

sevgili mavi olmayan gökyüzü, halk bunu istemiyor, rtük'ün elind yasa var ve o yasada halkın etik değerlerini toplumun aile yapısını çocukları korumak birinci koşuldur, yasa keyfiyete göre uygulanmaz, eğer öyle yapılırsa sonuç işte u olur... rtük sorumludur, biz özgürlüğü, demokrasiyi, hoşgörüyü ve çağdaşlığı anlamamıştık galiba şimdide yanlış anlıyoruz... Bu daha tehlikeli...

Eğer halkın bir bölümü bunları izliyor diye göz yumuluyorsa, o ülkede yönetim ayaktan başa yapılıyor demektir, devlet devlet gibi yönetmeyecekse, ne işe yarar?

.....

Ve bunun için elimden geleni yapacağım, RTÜK dahil devletin bütün kurumlarına şikayetlerimi iletiyorum...

Umarım benim gibi düşünenlerde bunu yaparlar...

Bakınız,sizin bu yayınlarla ilgili düşünceleriniz haklı,korkularınız yerinde.

Ahlaki yozlaşma,duyarsızlık,üçünçü sayfa haberleri....işte geldiğimiz nokta.

Çocuk gelir eve,anne TV başında.İzdivaçlarda,yemeklerde...sonra al sana yetiştirdiğim çocuk,güzel ülkem nidası.

Denetim olmalı,olmak zorunda.

Ama ,denetimin kendisi toplum olmalı.

Mekanizmayı çalıştıracak güç,yine taleptir.

RTÜK,görevini yapmazsa,herkes sizin gibi bu şikayetini dile getirecek,en azından bunu diliyorum.

Yalnız,RTÜK belirli sınırlar dahilinde karar verir,çarklar dönmesi gerektiği gibi döner.

Sardunyam,kesinlikle RTÜK haklıdır falan demiyorum,sadece bu konuda en azından toplum ve tepki diyorum...

arz-talep...işte sorun bu.

Bu konuda "domuzbağı" arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum,tekrar belirtiyorum;endişelerinize ortağım.

Gönderi tarihi:

Efendim, denetimin kendisinin toplum olması için o toplumun bilinç seviyesinin çok yüksek olması gerek...

Ve emperyalizm, bilinçli kitleler var etmez, ne Avrupa'da ne dünyada ne de Türkiye'de...

O yüzden devlet nasıl eğitimden sorumlu ise halkın izledii programlarlada ilgilenmek zorundadır...

Özgürlük bu değil, özgürlük diye toplumu dejenere ediyorlar, yok olan aile yapımıdır bazı konularda tavizkar olunamaz...

Özellikle ailevi ve toplumsal etkileşim söz konusu ise...

Devlet mekanizması bunun için var, sigara ve içki görüntülerini mozaiklemekle toplumu koruduğunu düşünen RTÜK bu tür programları yayından kaldırmalıdır... Ya da belli bir seviyeye yükseltmelidir, her kanala günlük programı içerisinde bir sanat ve birde belgesel program yayınlama zorunluluğuda getirilmelidir...

Tabi bunu söyleyince komünist sayarlar mı bizi :):P

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.