Φ tayfa Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 peygamberimiz buyurdu ki: "Allah yolunda cephede öldürülenler hariç,şehit yedidir: Vebadan ölen şehittir Boğularak ölen şehittir Zattüree,verem gibi hastalıklardan ölen şehittir karın ağırısından ölen şehittir yanarak ölen şehittir yıkıntı altında can veren şehittir karnındaki çocuğu ile doğum esnasında ölen şehittir" DAHA BİLMEDİKLERİMİZ NELER NELER VARDIR DİMİ............? Alıntı
Φ Ulyanov Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Simdi bisey soracagım savaslarda allah yolunda öldürülenlere sehit demenin bir ic mantıgı vardır ama bu gun zaaturre de ölenler depremde ölenler veremden vebadan ölenler neden sehit olsunlar ki bunu anlayamadım bu bahsettiklerinin bilimsel olarak ortadan kaldırılmasının mumkun oldugunu biliyorsun dimi bu arada japonyada hic bir depremde insanların burnunun kanamadıgını da duymusmuydun? Alıntı
Φ tayfa Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Simdi bisey soracagım savaslarda allah yolunda öldürülenlere sehit demenin bir ic mantıgı vardır ama bu gun zaaturre de ölenler depremde ölenler veremden vebadan ölenler neden sehit olsunlar ki bunu anlayamadım bu bahsettiklerinin bilimsel olarak ortadan kaldırılmasının mumkun oldugunu biliyorsun dimi bu arada japonyada hic bir depremde insanların burnunun kanamadıgını da duymusmuydun? aslında ben bunu düşünmüştüm bu sadece bir alıntıdır ve sizinle paylaşmak istedim senin dediğinde doğru aslında... ve senin dediğin Joponyada insanların burnunun bili kanamadığını ben bunu duymamıştım ama şunu kanaat getiriyorum ki joponlar tetbirli insanlardır....... Alıntı
Φ ercan1980 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Simdi bisey soracagım savaslarda allah yolunda öldürülenlere sehit demenin bir ic mantıgı vardır ama bu gun zaaturre de ölenler depremde ölenler veremden vebadan ölenler neden sehit olsunlar ki bunu anlayamadım bu bahsettiklerinin bilimsel olarak ortadan kaldırılmasının mumkun oldugunu biliyorsun dimi bu arada japonyada hic bir depremde insanların burnunun kanamadıgını da duymusmuydun? Şehit sözlükte "Allah yolunda öldürülen müslüman" demektir. Oysa Kuran'da "şahit, tanık" olarak kullanılır. Şehidellahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimem bil kist, la ilahe illa hüvel azizül hakim ALLAH, kendisinden başka ilah olmadığına şehadet eder; melekler ve adaleti gözeten ilim sahipleri de... O'ndan başka tanrı yoktur. Üstündür, Bilgedir. 3/18 Şehit kavramı saptrılmıştır. Allah yolunda öldürülenler "şehit" midirler? bununla ilgili ayete bakalım! Ve la tekulu li mey yuktelü fi sebilillahi emvat, bel ahyaüv ve lakil la teş'urun ALLAH yolunda öldürülenlere, "Onlar ölülerdir," demeyin. Aksine onlar diridir fakat siz farkında değilsiniz. 2/154 Ayetin orjinalinde "şehit" kelimesi geçmemekte. O halde Allah yolunda öldürülenlere "tanık, şahit" denilir mi şüpheli! Ya içinde (ben müslümanım diyen) ikiyüzlü münafık çok ise? Neye karşı tanıklık yapıyorlar ki şehit=şahit olsunlar? Bana göre "La ilahe illallah" diyenler şehittir! Bu bilinç ve kabul üzere ölenler şehittir. Depremden, vebadan, selden vs.'den (savaş da buna dahil) ölenler şehit sayılır mı? Evet ise, bunlar neye tanıklık yapmışlardır? (-ki içlerinde bir sürü Allah'a kafa tutan kafir/ateistler de bulunmaktadır). Allah'ın bir olduğuna tanıklık yaptıktan sonra ölmüşlerdir dersek, zaten bu tanıklıkları onları şehitler=şahitler zümresine dahil etmiştir, yani ölümlerinin bununla (şehitlikle) bir alakası yok! Selametle!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.