Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

peygamberimiz buyurdu ki:

"Allah yolunda cephede öldürülenler hariç,şehit yedidir:

Vebadan ölen şehittir

Boğularak ölen şehittir

Zattüree,verem gibi hastalıklardan ölen şehittir

karın ağırısından ölen şehittir

yanarak ölen şehittir

yıkıntı altında can veren şehittir

karnındaki çocuğu ile doğum esnasında ölen şehittir"

DAHA BİLMEDİKLERİMİZ NELER NELER VARDIR DİMİ............?

Gönderi tarihi:

Simdi bisey soracagım savaslarda allah yolunda öldürülenlere sehit demenin bir ic mantıgı vardır ama bu gun zaaturre de ölenler depremde ölenler veremden vebadan ölenler neden sehit olsunlar ki bunu anlayamadım bu bahsettiklerinin bilimsel olarak ortadan kaldırılmasının mumkun oldugunu biliyorsun dimi bu arada japonyada hic bir depremde insanların burnunun kanamadıgını da duymusmuydun?

Gönderi tarihi:

Simdi bisey soracagım savaslarda allah yolunda öldürülenlere sehit demenin bir ic mantıgı vardır ama bu gun zaaturre de ölenler depremde ölenler veremden vebadan ölenler neden sehit olsunlar ki bunu anlayamadım bu bahsettiklerinin bilimsel olarak ortadan kaldırılmasının mumkun oldugunu biliyorsun dimi bu arada japonyada hic bir depremde insanların burnunun kanamadıgını da duymusmuydun?

aslında ben bunu düşünmüştüm bu sadece bir alıntıdır ve sizinle paylaşmak istedim

senin dediğinde doğru aslında...

ve senin dediğin Joponyada insanların burnunun bili kanamadığını

ben bunu duymamıştım ama şunu kanaat getiriyorum ki joponlar tetbirli insanlardır.......

Gönderi tarihi:

Şehit sözlükte "Allah yolunda öldürülen müslüman" demektir. Oysa Kuran'da "şahit, tanık" olarak kullanılır.

Şehidellahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimem bil kist, la ilahe illa hüvel azizül hakim

ALLAH, kendisinden başka ilah olmadığına şehadet eder; melekler ve adaleti gözeten ilim sahipleri de... O'ndan başka tanrı yoktur. Üstündür, Bilgedir. 3/18

Şehit kavramı saptrılmıştır. Allah yolunda öldürülenler "şehit" midirler? bununla ilgili ayete bakalım!

Ve la tekulu li mey yuktelü fi sebilillahi emvat, bel ahyaüv ve lakil la teş'urun

ALLAH yolunda öldürülenlere, "Onlar ölülerdir," demeyin. Aksine onlar diridir fakat siz farkında değilsiniz. 2/154

Ayetin orjinalinde "şehit" kelimesi geçmemekte. O halde Allah yolunda öldürülenlere "tanık, şahit" denilir mi şüpheli! Ya içinde (ben müslümanım diyen) ikiyüzlü münafık çok ise? Neye karşı tanıklık yapıyorlar ki şehit=şahit olsunlar? Bana göre "La ilahe illallah" diyenler şehittir! Bu bilinç ve kabul üzere ölenler şehittir.

Depremden, vebadan, selden vs.'den (savaş da buna dahil) ölenler şehit sayılır mı? Evet ise, bunlar neye tanıklık yapmışlardır? (-ki içlerinde bir sürü Allah'a kafa tutan kafir/ateistler de bulunmaktadır). Allah'ın bir olduğuna tanıklık yaptıktan sonra ölmüşlerdir dersek, zaten bu tanıklıkları onları şehitler=şahitler zümresine dahil etmiştir, yani ölümlerinin bununla (şehitlikle) bir alakası yok!

Selametle!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.