Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 16 yıl Admin Gattaca (1997) Eski filmlere devam. Ethan Hawke, Uma Thurman ve Jude Law'ın oynadığı bu bilim kurgu filmi, hastalıklı bir gencin astronot olma isteği ile başvurduğu ilginç yolun öyküsünü sinemaya aktarıyor. Bilim Kurgu ya herşeyin DNA üzerine kurulup DNA üzerine kimlik kontrolü yapıldığı bir dönemde başka birisi olarak ne kadar yaşayabileceği sorusunu getiriyor aklınıza. 1997 yılına göre güzel çekilmiş ve kurgulanmış diyebiliriz fakat filmin bazı sahnelerinde anlama ve eksiklik duygusuna kapıldığınızda kesin en azından ben öyle hissettim... Kaçırmayın.... Yönetmen: Andrew Niccol Oyuncular: Ethan Hawke, Uma Thurman, Ernest Borgnine, Alan Arkin, Jude Law, Gore Vidal, Tony Shalhoub With one eye on his dream of working in outer space, a genetically flawed "In-Valid" (Ethan Hawke) hires a DNA broker (Tony Shalhoub) to help him obtain more desirable genetic material from a paralyzed man (Jude Law). In the process, he meets and falls in love with a beautiful "Valid" (Uma Thurman) with a heart defect. Screenwriter Andrew Niccol also directs this futuristic thriller, which marks his debut in the feature-length realm. Director: Andrew Niccol Cast: Ethan Hawke, Uma Thurman, Ernest Borgnine, Alan Arkin, Jude Law, Gore Vidal, Tony Shalhoub
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 12 yıl Son 1 aydır distopik ve post-apokaliptik türde filmler izliyorum. Çoğu güzeldi ama GATTACA ayrı güzel... Hatta o bu zamana kadar izlediklerimin arasında en güzellerden birisi... Bu tür filmlerde oyuncuların pek önemi yoktur çünkü işlenen konu ve filmin görsel efektleri oyunculardan daha üstündür ama GATTACA sırf oyuncuları için bile izlenir. Oyuncular derken Jude Law, Ethan Hawke, Uma Thurman dan bahsediyorum… GATTACA filminin dünyasında iki tür insan vardır; birincisi “dejenere” diye adlandırılanlar, yani doğumlarında herhangi bir genetik oynama yapılmadan doğal yolla doğanlar; ikincisi ise gen ayıklanması yapılmış mükemmel insanlar… Mükemmel insanların arasında dejenere insanların hiçbir şansı yoktur (mu acaba?) Tabii bu bir film ama aynı zamanda bir bakış açısı o yüzden filmle ilgili olarak bu başlığa atıfta bulunmak istiyorum. Filmi izleyip bu başlığı bir daha değerlendiriniz lütfen.. Başta da Sayın @ ya öneriyorum. İşte orada anlatmak istediğim tam olarak da buydu…
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 12 yıl Bu arada GATTACA ismini, DNA zincirlerini oluşturan nükleotitlerden - Guanin,Timin, Adenin ve Sitozin’in (İngilizcede Cytosine)- almıştır.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.