Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 cikolata yerken akliniza ilk ne geliyor Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Çikolata...bir tutkudur yaşadığım aklıma geliyor... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 cikolata yerken akliniza ilk ne geliyor çikolota yerken aklıma nemi geliyor bu öylesine sorulmuş bir sorumu yoksa altında yatan başka bir şeymi var,ne yani bu.. peki senin baklava yerken aklına ne geliyor yada kahve içerken? Alıntı
Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 çikolota yerken aklıma nemi geliyor bu öylesine sorulmuş bir sorumu yoksa altında yatan başka bir şeymi var,ne yani bu..peki senin baklava yerken aklına ne geliyor yada kahve içerken? sorunun altinda farkli bir sey yok sadece merak ettimdi benim ilk yaptim ve aklima gelen sey tebessum etmek oluyor Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Tabi ki o çikolatanın bana nasıl, yol su elektrık olarak döneceğini... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 çukulatanın hiç bitmemesini istiyorum o an başka bişey düşünemiyom... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 işte yaşamak dıyorum cıddıyım çikolata bende bır tutkudur Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 çocukken ablayla paylaşmamak için bi ısırıkta çikolatayı bitirdiğim günler gliyor..... gerçi bazen acaba şeker hastasımıyım diyorum kendime bu kadarda çok yenmez ki canım...ama dayanamıyorum ne yapam çok tatlı... gece yatmadan önce sabah kalktığımda kesin çikolata yerim....çantamdan cebimden hiç eksk olmaz......vazgeçilmezimdir.... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 seninle olmak varya yeniden doğmak varyaaaaaaa 1 Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 çikolata demeyın yavv nerden okuyodummmmmmm Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2009 keske yaninda jackdaniels olsaydi Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 cikolata yerken akliniza ilk ne geliyor Benim aklıma şöyle bir bardak sıcak sıcak kahve geliyor icine batırıp azıcık eriterek yemek Ama bu saat te kahve ve cikolatayı da nereden bulucam ki Alıntı
Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Benim aklıma şöyle bir bardak sıcak sıcak kahve geliyor icine batırıp azıcık eriterek yemek Ama bu saat te kahve ve cikolatayı da nereden bulucam ki kahven varsa cukulata ile birlikde sana eslik ederim bende Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 kahven varsa cukulata ile birlikde sana eslik ederim bende kahve senden olsun, cikolata' da benden olur mu ...böyle de eritip yiyelim Alıntı
Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 cikolata yerken akliniza ilk ne geliyor Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2009 Tesekkürler simdi sen artik not edersin hepsini... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2009 Çikolata yiyince, çikolatalı pasta aklıma geldi. Sade çikolataya tercih ederim çikolatalı pastayı (Taze olacak tabi). Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Çikolatanın sırları ! Son zamanlara kadar aknelerden sorumlu çikolatanın, gün gelip de kozmetik ürünlerin içine gireceğini kim hayal edebilirdi ki ? Kakao taneleri Avrupa ile tanıştığı 16. yüzyıldan bu yana bazen göklere çıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Özellikle bitter çikolatalar, artık güçlü antioksidanlar olarak aklandılar. Hatta yeşil çay ve şarapla birlikte anılmaya başladılar. İyi bir çikolata, nadide bir şaraba benzer. Yapılış süreçleri, koku ve renginin önemi, tadım törenleri, tanımlanışları şarabı çok andırır. Saf bir siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gerçekten bazı araştırmalar kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil çayla mukayese edilebilecek kadar güçlü olduğunu belirtiyorlar. Şarapta da çikolatada da polifenoller bulunur. Polifenoller zararlı kolesterolü azaltmayı başaran güçlü antioksidanlardır. 40 gr. siyah çikolatada bulunan ortalama polifenol miktarı, 140 ml bir kadeh kadar kırmızı şaraptakine eşittir. Kleopatra'dan bu yana şarabın cilde ne kadar yararlı olduğu biliniyor. Ardından yeşil çay kozmetikleri yayıldı ve şimdi de sıra çikolata kremlerinde! KAKAO YAĞI CİLDİ YUMUŞATIR Kakao yağı gerçekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi onu yumuşatması, ince kırışıklıkları düzeltmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanlar büyük bir ihtimalle cilt proteinlerini besler. Bazı doktorlar kakao moleküllerinin cildin alt tabakasına geçemeyecek kadar büyük olduğunu söylüyorlar ve etkisinden kuşku duyuyorlar. Ama cildi yumuşattığı kesindir. Yıllar önce kakao yağını bronzlaşmak için kullanmıştım. O zamandan kendi deneyimimle bu etkisini tanıyorum. Kozmetik dünyası bütün bunları tartışmaya ve araştırmaya devam ede dursun, biz çikolatayı cildimize sürmeyi deneyebiliriz. En azından cildimizi yumuşatır ve ruhumuzu okşar. SPA'larda tüm vücuda çikolata masajı yapılıyor... Çikolata maskesi özellikle olgun ciltlerde harikalar yaratır. O güzel kokusunun aromaterapik etkisi de yanımıza kar kalır... Kakao maskesi nasıl hazırlanır ? Kakao Maskesi için malzemeler Yarım bardak kakao Bir çorba kaşığı süt kreması Bir tatlı kaşığı bal Bunlar temel malzemelerdir. İsterseniz içine yulaf unu, ezilmiş badem ve 1-2 damla da sızma zeytinyağı veya badem yağı ilave edebilirsiniz. Diğer bir seçenek de bitter çikolatayı biraz zeytin yağı ile birlikte buharda eritip sürmektir... Malzemeyi güzelce karıştırıp, sürülebilir bir kıvam elde edince, yüzünüze, boynunuza, dekoltenize hatta isterseniz tüm vücudunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin, sonra da ılık su ile yıkayın. Cildinizin kadifemsi bir yumuşaklık kazanacağına emin olabilirsiniz... SAF ÇİKOLATA BİR HAZİNEDİR İdeal bir çikolatanın rengi siyahtır, içindeki kakao oranı 50'yi geçer ve sadece kakao yağı ile yapılır. 70 veya daha fazla çikolataya rastlarsanız mutlaka tadına bakın. Tahmin edeceğiniz gibi, bu gerçek bitter çikolatadır. Ve korkmayın, bu çikolata sağlıklı bir gıdadır. Üstelik de nefistir! Saf siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Örneğin 100 gram siyah çikolatada 400 mg. Potasyum vardır. Günlük potasyum ihtiyacımızın 500-3000 mg. olduğunu hesaba katarsak, çikolatanın özellikle sporcular için neden bu kadar değerli bir gıda olduğunu anlarız. Magnezyuma gelince, günlük gereksinimimiz 350 mcg. kadardır. 100 gr. saf çikolatada ise 200 mcg. Magnezyum bulunur.. ÜRÜNLERE DİKKAT: Tabii bütün bunlar saf kakao, kakao yağı ve bir parça lesitin içeren siyah çikolata için geçerlidir. Raflarda gördüğümüz her çikolata paketi için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Gofretler, sütlü çikolatalar, çeşitli barlar, çikolata ile süslenmiş şekerlemelerden başka bir şey değildirler. Hele beyaz çikolata tam bir şeker ve yağ zehiridir. Hiç kakao içermez. Besin değeri sıfıra yakındır. Bazı karışık çikolatalarda tereyağı, hindistan cevizi ve palmiye yağlarının bulunması da olasıdır. Bunlar kolesterolü yükselten ve damar sertliğine yol açan zararlı yağlardır. SİYAH ÇİKOLATA ! Aşırı tüketilen her şey gibi çikolata da sorun yaratabilir. Tavsiyemiz, canınız çekince 2-3 parçacık sahici bitter çikolata yemenizden ibarettir. Ama bu anı sakın geçiştirmeyin ! Çikolatanızın hakkını vermek için onu; oda sıcaklığında, önce koklayarak, sonra ağzınızda eriterek yavaşça ve keyifle yiyin. Çok özel bir sorun olmadıkça, bu kadarcık saf çikolatanın size hiçbir zararı olmaz. Alıntı
Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Çikolatanın sırları ! Son zamanlara kadar aknelerden sorumlu çikolatanın, gün gelip de kozmetik ürünlerin içine gireceğini kim hayal edebilirdi ki ? Kakao taneleri Avrupa ile tanıştığı 16. yüzyıldan bu yana bazen göklere çıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Özellikle bitter çikolatalar, artık güçlü antioksidanlar olarak aklandılar. Hatta yeşil çay ve şarapla birlikte anılmaya başladılar. İyi bir çikolata, nadide bir şaraba benzer. Yapılış süreçleri, koku ve renginin önemi, tadım törenleri, tanımlanışları şarabı çok andırır. Saf bir siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gerçekten bazı araştırmalar kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil çayla mukayese edilebilecek kadar güçlü olduğunu belirtiyorlar. Şarapta da çikolatada da polifenoller bulunur. Polifenoller zararlı kolesterolü azaltmayı başaran güçlü antioksidanlardır. 40 gr. siyah çikolatada bulunan ortalama polifenol miktarı, 140 ml bir kadeh kadar kırmızı şaraptakine eşittir. Kleopatra'dan bu yana şarabın cilde ne kadar yararlı olduğu biliniyor. Ardından yeşil çay kozmetikleri yayıldı ve şimdi de sıra çikolata kremlerinde! KAKAO YAĞI CİLDİ YUMUŞATIR Kakao yağı gerçekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi onu yumuşatması, ince kırışıklıkları düzeltmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanlar büyük bir ihtimalle cilt proteinlerini besler. Bazı doktorlar kakao moleküllerinin cildin alt tabakasına geçemeyecek kadar büyük olduğunu söylüyorlar ve etkisinden kuşku duyuyorlar. Ama cildi yumuşattığı kesindir. Yıllar önce kakao yağını bronzlaşmak için kullanmıştım. O zamandan kendi deneyimimle bu etkisini tanıyorum. Kozmetik dünyası bütün bunları tartışmaya ve araştırmaya devam ede dursun, biz çikolatayı cildimize sürmeyi deneyebiliriz. En azından cildimizi yumuşatır ve ruhumuzu okşar. SPA'larda tüm vücuda çikolata masajı yapılıyor... Çikolata maskesi özellikle olgun ciltlerde harikalar yaratır. O güzel kokusunun aromaterapik etkisi de yanımıza kar kalır... Kakao maskesi nasıl hazırlanır ? Kakao Maskesi için malzemeler Yarım bardak kakao Bir çorba kaşığı süt kreması Bir tatlı kaşığı bal Bunlar temel malzemelerdir. İsterseniz içine yulaf unu, ezilmiş badem ve 1-2 damla da sızma zeytinyağı veya badem yağı ilave edebilirsiniz. Diğer bir seçenek de bitter çikolatayı biraz zeytin yağı ile birlikte buharda eritip sürmektir... Malzemeyi güzelce karıştırıp, sürülebilir bir kıvam elde edince, yüzünüze, boynunuza, dekoltenize hatta isterseniz tüm vücudunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin, sonra da ılık su ile yıkayın. Cildinizin kadifemsi bir yumuşaklık kazanacağına emin olabilirsiniz... SAF ÇİKOLATA BİR HAZİNEDİR İdeal bir çikolatanın rengi siyahtır, içindeki kakao oranı 50'yi geçer ve sadece kakao yağı ile yapılır. 70 veya daha fazla çikolataya rastlarsanız mutlaka tadına bakın. Tahmin edeceğiniz gibi, bu gerçek bitter çikolatadır. Ve korkmayın, bu çikolata sağlıklı bir gıdadır. Üstelik de nefistir! Saf siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Örneğin 100 gram siyah çikolatada 400 mg. Potasyum vardır. Günlük potasyum ihtiyacımızın 500-3000 mg. olduğunu hesaba katarsak, çikolatanın özellikle sporcular için neden bu kadar değerli bir gıda olduğunu anlarız. Magnezyuma gelince, günlük gereksinimimiz 350 mcg. kadardır. 100 gr. saf çikolatada ise 200 mcg. Magnezyum bulunur.. ÜRÜNLERE DİKKAT: Tabii bütün bunlar saf kakao, kakao yağı ve bir parça lesitin içeren siyah çikolata için geçerlidir. Raflarda gördüğümüz her çikolata paketi için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Gofretler, sütlü çikolatalar, çeşitli barlar, çikolata ile süslenmiş şekerlemelerden başka bir şey değildirler. Hele beyaz çikolata tam bir şeker ve yağ zehiridir. Hiç kakao içermez. Besin değeri sıfıra yakındır. Bazı karışık çikolatalarda tereyağı, hindistan cevizi ve palmiye yağlarının bulunması da olasıdır. Bunlar kolesterolü yükselten ve damar sertliğine yol açan zararlı yağlardır. SİYAH ÇİKOLATA ! Aşırı tüketilen her şey gibi çikolata da sorun yaratabilir. Tavsiyemiz, canınız çekince 2-3 parçacık sahici bitter çikolata yemenizden ibarettir. Ama bu anı sakın geçiştirmeyin ! Çikolatanızın hakkını vermek için onu; oda sıcaklığında, önce koklayarak, sonra ağzınızda eriterek yavaşça ve keyifle yiyin. Çok özel bir sorun olmadıkça, bu kadarcık saf çikolatanın size hiçbir zararı olmaz. bircecim harika bir yazi bulmusun Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 bircecim harika bir yazi bulmusun Beyendiğine sevindim ama yapması ve yemesi senden... Kolay gelsin.. Alıntı
Φ IRMAKK Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 yaninda ............. (_)+ ........... afiyet olsun Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Güzel bir süpriz oldu tesekkürler Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2009 Şimdi gördüm dayanamazlar buna, çabuk bitter Çikolata ye matematik dahisi ol ! İngiltere'de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre çoğu kişinin korkulu rüyası olan matematik sorununa tatlı bir çözüm getirdi.. Araştırmada, çikolata tüketenlerin zihin hesaplarını daha kolay yaptıkları tespit edildi. Çikolata yiyenlerin ayrıca kendilerini daha az yorgun hissettikleri ortaya çıktı. Bilimadamları besinin zihin açtırıcı etkisini, içeriğinde bulunan 'flavanol' madesinin beyindeki kan dolaşımını hızlandırmasına bağladı. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2009 cikolata yerken akliniza ilk ne geliyor Neler gelmiyor ki; Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.