Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Emperyalist politikalarin belirli ülkelerde yürütlmesi icin Amerika ve Avrupa'da devlet destekli kimi sivil kuruluslar yaratilmistir,vakiflar ve fonlar kurulmustur.

Özellikle vakiflar ve fonlar kanaliyla ülkemizde etkilesim saglanmaktadir.Bu kuruluslar yayimladiklari raporlarla ve yaptirdiklari arastirmalarla medyaya bilgi-belge sagliyor,ayrilikci güclere,tarikatlara yön veriyor yol gösteriyor.

Iste birkac örnek:

1990'li yillarda ABD'nin RAND Corp.kurulusunun hazirladigi raporda,Türkiye'deki Islami hareketler,dinsel topluluk ve cemaatler irdeleniyor ve KÜRT ayrilikci hareketi icin yönlendirmeler yapiliyordu.Ilginc öneriler sunlardir:

1- Militan Kürt gruplar,Marksizmden Islama dogru yönlendirilmelidir.Böylece Kürtler Islamci hareket icinde devlete karsi daha etkin olurlar.

2- Türkiye ile Iran'in arasi acilmalidir.Böylece,Kürtler konusunda Türkiye'nin Iran'dan destek almasi önlenmis olur.

3- Türkiye'deki Islamci uyanis,ABD'nin cikarlarina aykiri degildir.

4- ABD'nin Türkiye'de Laik rejimi desteklemesi,Islamcilari karsisina almasina yol acar.

Degerli yazarlar Mustafa Yildirim,Sivil Örümcegin aginda,Metin Aydogan,Yeni Dünya Düzeni Kemalizm ve Türkiye,Cengiz Özakinci,Irtica 1945-1999 ve Türkiye'nin Siyasi Intihari Yeni-Osmanli Tuzagi adli kitaplarinda bu konulari ayrintilariyla aciklamislardir.

ABD'de sürekli arastirma yapan bircok kurulus vardir;bunlardan birisi de MEF(Middle East Forum)"Ortadogu Düsünce Kurulusu"dur.MEF'in dergisi MEQ'de ABD Disislerine ve CIA'ya bagli kisiler yazi yazmaktadirlar.(ÖRNEK:Antony Cordesman,David Fromkin,Robert B.Satloff,M.Zalmay Khalilzad,Paul B.Henze gibi)Bu bicimde faaliyet yürüten daha bircok kurulus varsa da hepsini ayri ayri yazmaya gerek yok.

SOROS'un vakiflari,ABD'nin bu nitelikteki düsünce kuruluslari ve Almanya Devleti'nin destekledigi vakiflar Türkiye'de etkin olarak calismaktadirlar.

Almanya'nin Konrad Adeanauer Vakfi,Friedrich Naumann Vakfi gibi vakiflar da Türkiye'de etkin olarak calisiyorlar.

Carpici bir örnek:Konrad Adenauer Vakfi'nin Türkiye Danismani,Alman Dogu Enstitüsü Müdürü Prof.Udo Steinbach'in aciklamalari ilginctir.

Bu kisi 15 Eylül 1998 tarihi9nde Katolik Kilise'sine bagli Lingen Akademisi'nde verdigi "ISLAMIN AVRUPA ICIN ÖNEMI"baslikli konferansta,düsüncelerini net bir bicimde aciklamistir:

TÜRK ULUSU YAPAY!

Bakin Udo Steinbach ne diyor:

"Sorun,Atatürk'ün bir pasa fermaniyla yarattigi ürün Türk Devleti ve Türk ulusudur.Sorun,Kemalizm ve Kemalizm'in ulusculuk ve Laiklik ilkeleridir.Sorun,uyduruk,zorlama ve yapay Türk ulusudur.Böyle bir ulus yoktur.Olmadigini,Türkiye'de yasanan Kürt/Türk,Müslüman/Laik,Alevi/devlet catismalarinda görmekteyiz.Bu uyduruk ulusu Atatürk nasil kurdu?

Önce Ermenileri yok ettiler,sonra da Rumlari.

Aktaran Nevzat Erdemir(IZMIR BARO BASKANI)

Alinti-Yeni Mandacilar-Alev Coskun

Simdi anlasilmiyor mu,bazi aydin adi takilan isimlerin özür kampanyalarinin altinda yatan senaryo,simdi anlasiliyor mu,Orhan Pamuk'a neden nobel verildigi,simdi anlasiliyor mu Ahmet Kaya'ya iade-i itibar verilme cabalari,simdi anlasiliyormu,Türkiye üzerinde oynanan fakat birileri tarafindan israrla DEMOKRATIK ACILIM diye yutturulmaya calisilan bölücü oyunlari.Simdi anlasiliyormu Ergenekon yalanlari ile Atatürk'cüyüm diyenlerin neden tutuklandiklari.Eger hala anlasilamadiysa demek ki bizde gercekten bir sorun var.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Emperyalist politikalarin belirli ülkelerde yürütlmesi icin Amerika ve Avrupa'da devlet destekli kimi sivil kuruluslar yaratilmistir,vakiflar ve fonlar kurulmustur.

Özellikle vakiflar ve fonlar kanaliyla ülkemizde etkilesim saglanmaktadir.Bu kuruluslar yayimladiklari raporlarla ve yaptirdiklari arastirmalarla medyaya bilgi-belge sagliyor,ayrilikci güclere,tarikatlara yön veriyor yol gösteriyor.

Iste birkac örnek:

1990'li yillarda ABD'nin RAND Corp.kurulusunun hazirladigi raporda,Türkiye'deki Islami hareketler,dinsel topluluk ve cemaatler irdeleniyor ve KÜRT ayrilikci hareketi icin yönlendirmeler yapiliyordu.Ilginc öneriler sunlardir:

1- Militan Kürt gruplar,Marksizmden Islama dogru yönlendirilmelidir.Böylece Kürtler Islamci hareket icinde devlete karsi daha etkin olurlar.

.

.

.

saygilarla

Evet bir travma gecirdigimiz cok iyi anlasiliyor. Her seye süpheli bakan bir toplum olarak sorunlu halimizin devam edecegi anlasiliyor, kendi kedimizi öven neredeyse tek ülke oldugumuz anlasiliyor, düsman gördügümüz ülkeler topluluguna 1964 ten beri girmek istememize ragmen, neden bize düsman bir topluluga girmek icin 45 yil önce imza atiigimizi bilmedigimiz anlasiliyor.

Gönderi tarihi:

Acmis oldugum basliktan nasil bir travma sonucuna vardiniz?Gayet somut örneklerle anlatilmis belgelenmis olan seyleri hala herkesten süphelenir bir duruma gelmisiz diye yok kabul etmeniz gercekten anlasilmaz bir olay.Bunlarin travma ile ne ilgisi var simdi?Udo Steinbach'in konusmalari da heralde bizim gecirdigimiz travmadan kaynaklaniyor,yoksa o adam öyle seyler söylemez dimi?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye ile ugrasan ülkelerin basinda ALMAN DEVLETI ve Bazi Alman vakiflari gelmektedir.Alman devleti ve vakiflari ile müsterek calisan icteki isbirlikciler aynen Alman devletinin yaptigi gibi Türkiye'ye karsi yikici faaliyetlerini sürdürmektedirler.

UDO STEINBACH ve ekol arkadaslari,GISELA KRAFT,PETER HEINE,MARTIN BECK,GÜNTER SEUFERT,RENATE KREILE,REINER ALBERT,HARTMET DREIER,GUIDO KRAEMAR,GUSTAV ADOLF SONNENHOL,RITA BREUER,MICHAEL LÜDERS,SERIF MARDIN,SABRI SAYARI,FIKRI ADANIR.

Türkiye'deki tüm Marksist ve dinci bölücülerce kullanilan Cumhuriyet ve Atatürk aleyhtari tüm slogan ve söylemlerin yaraticilaridir bu isimler.Bunlar Almanca basin ve literatürü izleyen arastiricilarca tek tek belirlenmis bulunuyor.

Kendi ülkelerinde dokuz-on yil temel egitimi verenlerin Türkiye'de ki 8 yillik temel egitime saldirmalari Türkiye'de 8 yillik egitime karsi cikanlarla ayni safta olmalari demektir.

8 yillik egitime tepki koyanlarin basinda Alman CDU partisinin vakfi olan Konrad-Adenauer Stiftung gelmektedir.Üzerine ne vazifeyse Vakfin temsilcisi WULF SCHÖNBOHM,8 yillik egitim reformunun arkasinda Islam düsmanligi yattigini bizzat vakfin dergisinde acikca ifade edebilmistir.

"Türk insaninin etnik kökenlerini arastiran Alman Devlet Kurumu Istanbul Deutsches Orient Institut'un yanisira ülkemiz insaninin dinsel inanc dozajini ölcmekle mesgul CDU vakfinin temsilcisi,ayni makalesinde 'Türk toplumunun paramparca oldugunu' Türkiye'deki Kemalistlerle Müslümanlar arasinda kiyasiya bir cekismenin yasandigini,Kemalistlerin demokratik cogulculukla aralarinin iyi olmadigini ve hoslarina gitmeyen her akimi ezdiklerini..öne sürdükten sonra Islam'in "Batililasmis Türklerin gözünde degerini kaybettigini,yahut iceriksiz bir ibadete dönüstügünü"zira "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusundan beri,Islam'in inanca iliskin buyruklarini ve din duygularini diskrimine ettigini"söylemektedir..(Bacinoglu)

"Militan ateist Kemalizm"sloganinin mucidi de bu ekolüb mensuplaridir.

Katolik GUIDO KRAEMER'in su bölücülük sloganina bakin:"TÜRKLER YA MÜSLÜMANDIR,YA DA KEMALIST-LAIK"

Protestan HARTMET DREIER olaya su provakasyonla katiliyor:"LAIKLIK DINSIZLIKTIR"

GUSTAV ADOLF SONNENHOF:"TÜRBAN NAMUSLU KADININ SEMBOLÜDÜR derken heralde Alman kadinlarindan bahsetmiyordu,Alman kadinlari türban takmadigina göre,heralde Gustav Adolf Sonnenhof onlarida ayni kapsam icine almistir,yani namusu olmayanlar sinifina.

Bochum üniversitesinde uzman olarak calisan Fikret Adanir adli Udo Steinbach ekolünden bir kisi ise söyle diyor:"Kemalizm özgür ibadet hakkini asla tanimamis ama bizzat kendisi dine dönüsmüstür.(BACINOGLU)

Türkiye'yi asilmaz engel yapan Atatürk,Bati'nin ilk günden beri korkulu rüyasi olmustur.Türkiye Cumhuriyetini hirpalamaya memur icimizde ki isbirlikciler ve oryantalist bozgunculugun hemen her yazisinda Atatürk'e bir saldiri veya satasma vardir.Cünkü boyutlari tutan isim Atatürk'tür;onun devrilmesi gerekiyor ve sunu da unutmamaktadirlar:

"Lenin'den Hitler'e,Mussolini'den Stalin'e kadar tüm liderler,sistemleriyle birlikte cöküp gittigi halde Atatürk ve kurdugu devlet dimdik ayakta durmaktadir.

Bu olgu,Islam'i sevmeyenlerle onlara alet olan Kuran disi dincileri cildirtmaktadir.

AB-ABD Türkiye'nin asla dostu olmadilar,onlar sadece Atatürk'ün kurdugu bu Cumhuriyeti,ondan sonra gelen ve DP ile baslayan basiretsiz yönetimleri kendileri icin satin alip kullandilar.Bugün Ergenekon'u,Atatürk düsmanligini,hortlamis olan dinciligi ve seriatciligi bu anlamda degerlendirmek gerekir,ikinci Cumhuriyetci denilen tayfa Atatürk Cumhuriyetini yikmak icin mümkün olan her melanete karismaktadirlar,asil sorgulanmalari gerekenler onlardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kendi ülkelerinde dokuz-on yil temel egitimi verenlerin Türkiye'de ki 8 yillik temel egitime saldirmalari Türkiye'de 8 yillik egitime karsi cikanlarla ayni safta olmalari demektir.

8 yillik egitime tepki koyanlarin basinda Alman CDU partisinin vakfi olan Konrad-Adenauer Stiftung gelmektedir.Üzerine ne vazifeyse Vakfin temsilcisi WULF SCHÖNBOHM,8 yillik egitim reformunun arkasinda Islam düsmanligi yattigini bizzat vakfin dergisinde acikca ifade edebilmistir.

Bu iddaanizin kaynagini nasil temin edebiliriz. Siz okudugunuza göre lütfen bizlere vermenizi rica ediyorum, paylasim acisindan en dogru yol. Aksi taktirde dogal olarak iddaalar havada kalmis olacak.

Gönderi tarihi:

Kendi ulkelerinde egitimi elestirmediklerini nereden biliyorsunuz, daha dun fransada lise ogrencileri hukumeti boykot etmek icin sokaga dokuldu.. Her elestiri kotu elestiri degildir oncelikle elestirinin icerigini anlamak lazim.. Onlarin bizi elestirdikleri kadar bizde onlari elestiriyoruz ayrica birakin ABD ve avrupa sivil kuruluslarini turk halki egitim sistemini elestirmekte.. Bana soylermisiniz nere gorulmus hem hem devlet okulunda liseye git lisenin yaninda dersaneye git.. orta okul ilkokul deseniz ayni sekilde.. Ogretmenler dogru durust ders dahi vermiyor amaclari kendi dersanelerine ogrenci cekmek yani ogrencileri yolunacak kaz olarak gormekteler, ezbere dayali kopyaci bir ogretim sistemi elestirmemek nekadar dogru soylermisiniz.. Eger yoneticilerimiz iyi olsalardi ABDye yada avrupaya papuc birakmazlardi...

saygilar

Gönderi tarihi:
Kendi ulkelerinde egitimi elestirmediklerini nereden biliyorsunuz, daha dun fransada lise ogrencileri hukumeti boykot etmek icin sokaga dokuldu.. Her elestiri kotu elestiri degildir oncelikle elestirinin icerigini anlamak lazim.. Onlarin bizi elestirdikleri kadar bizde onlari elestiriyoruz ayrica birakin ABD ve avrupa sivil kuruluslarini turk halki egitim sistemini elestirmekte.. Bana soylermisiniz nere gorulmus hem hem devlet okulunda liseye git lisenin yaninda dersaneye git.. orta okul ilkokul deseniz ayni sekilde.. Ogretmenler dogru durust ders dahi vermiyor amaclari kendi dersanelerine ogrenci cekmek yani ogrencileri yolunacak kaz olarak gormekteler, ezbere dayali kopyaci bir ogretim sistemi elestirmemek nekadar dogru soylermisiniz.. Eger yoneticilerimiz iyi olsalardi ABDye yada avrupaya papuc birakmazlardi...

saygilar

Sn Yakisikli, amac üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Bazan öyle akil almaz iddaalarda bulunuyoruzki, tüm devletler el birligi yapmislar dünyada en iyi egitim sistemi, rejimi ve politikasi olan Türkiye'ye karsi bir saldiri politikasnda buluynuyorlar. Ülkemizde ne oluyorsa sorumlularini hemen disarda ariyoruz. Iste bu travmadir, sorunlu olmaktir. Sorunlu insanlari arastirirsaniz ayni özellikleri göreceksinizdir onlarda da.

Gönderi tarihi:
Sn Yakisikli, amac üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Bazan öyle akil almaz iddaalarda bulunuyoruzki, tüm devletler el birligi yapmislar dünyada en iyi egitim sistemi, rejimi ve politikasi olan Türkiye'ye karsi bir saldiri politikasnda buluynuyorlar. Ülkemizde ne oluyorsa sorumlularini hemen disarda ariyoruz. Iste bu travmadir, sorunlu olmaktir. Sorunlu insanlari arastirirsaniz ayni özellikleri göreceksinizdir onlarda da.

Sayin Dunyahepimiz

Kusursuz dunyada hic bir ulke yoktur ama sirf bizi elestiriyorlar diye gelisi guzel yorumlarda bulunuyorsak oturup dusunmek lazim suc kimde bizi elestirenlerdemi yoksa onlara bu firsati veren bizlerdemi.. Arkadas egitim konusuyla cok guzel bir ornek sunmus aslinda bizlere ama anlamadigi sey yada algilayamadi nokta bizim egitim cok bozuk daha 80lere kadar okuma yazma bilmeyenlerin orani dudak ucuklatacak kadar yuksekti suan ne durumda bilmiyorum ama eskiye oranla sanirim daha iyidir.. Bugun liseyi birinciklikle bitiren ogrenciler universiteye girememisler aciktalar sebep ?? Universiteyi bitiren birisi is bulamiyor sebep ?? Universiteye giden birinin yabanci dili yetersiz ?? yeteri seviyede ingilizce ogrenmesi icinde ya ozel okula gitmesi lazim bu bizim halkin butcesini asar yada yabanci dil kursuna gitmesi lazim.. Anne baba durmadan calisiyor bazilari cocuklarinin yuzunu dahi goremiyor niye peki cocuklarini iyi okulda okutmak ve iyi egitim alabilmeleri icin simdi bunlari elestirmenin kotu tarafi nedir ?? bunlari yeri geldiginde sizde elestiriyorsun herkes gibi bu aslinda duyarliliktan ibarettir her inegin altinda buzagi aramayin bence elestirildikce yanlislarimizi gorup dogruyu bulacagiz..

saygilar

Gönderi tarihi:

saygilar

neye cevaben yazılmış bu ? ;

Şimdi "8 yıllık zorunlu eğitimi islam düşmanlığı olduğu" gerekçesiyle eleştirmenin. Ezberci eğitimi eleştirmek, bilimsel eğitim, kaliteli eğitimle ne alakası vardır ?

Sen arkadaşın bahsettiği eleştirinin içeriğini anladın mıda? Otomatikman bunları yazmışsın ?

Sana tavsiyem cevap yazmadan önce oku. ondan sonra eleştiri ile ilgili başkalarına tavsiyede bulun.

Gönderi tarihi:
Bu iddaanizin kaynagini nasil temin edebiliriz. Siz okudugunuza göre lütfen bizlere vermenizi rica ediyorum, paylasim acisindan en dogru yol. Aksi taktirde dogal olarak iddaalar havada kalmis olacak.

Yazimdan yapmis oldugunuz alinti da ne yaziyor,okumadan mi alinti yapiyorsunuz,o yazida kaynakta isimde acik acik size bakiyor ama siz nedense görmüyorsunuz.Bi daha bakin lütfen!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Önce bir noktayi acikliga kavusturalim,sayin Cyrano hakli olarak o noktaya deginmis zaten.

Arkadasim,ben ne yazmisim siz ne yaziyorsunuz.Ayrica Alman devletinin veya vakfinin Türkiyede ki egitim sistemini elestirme hakkina sahip olup olmadigi tartismasini yapmiyorum böyle bir hakka sahip oldugunuda sanmiyorum,bu ic islerine müdahale anlamina gelir.Ama böyle bir yasanin cikmasinda belki görüsü sorulunca görüs bildirebilir.Türkiyenin haddine düsmemistir Almanyanin egitim yasasini veya egitim programini elestirmek.Almanya veya herhangi bir kurumda bunu yapamaz.Ikincisi:Velev ki yapti diyelim,yabanci bir ülkenin egitim yasasini "Din düsmanligi "diye yorumlamak ve bunu da dergisinde acik acik vurgulamak densizlikten öte provakasyondur.Hele de bunu Türkiye hudutlari icersinde bulunarak yapmasi affedilecek bir olay degildir.

Bu vakiflar konusunda rahmetli Necip Hablemitoglunu birkez daha anmayi bir görev biliyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yazimdan yapmis oldugunuz alinti da ne yaziyor,okumadan mi alinti yapiyorsunuz,o yazida kaynakta isimde acik acik size bakiyor ama siz nedense görmüyorsunuz.Bi daha bakin lütfen!

saygilarla

Sn politika, kusura bakmayin ama sadece bir isim yazmakla kaynak belirlenmez. Tabiiki iletinizi iyi okudum ve hatta vermis oldugunuz isim ve vakif adi altinda arastirma yaptim, ama malesef söylediginiz konuda bir yazi bulamadim. bazen imkanlar kisitli olabiliyor. Ondan dolayi sizden rica ettim, cünki siz o sahsin yazisini okumus olmaniz gerekliki iddaada bulunuyorsunuz. Hangi kitabinda veya bir gazetedeki aciklamasinda veya her nerede yazmissa, bize kaynak verirken nereden erisecegimize yazarsaniz fena olmaz. Yoksa herkes bazi isimler altinda kaynak diye istedigini yazabilir. Herhalde anlamissinizdir kaynagin acikca bana bakmadigini. Kaynagi nereden tesbit edebilecegimizi bize aktarmaniz sizin icin büyük bir yük olmayacagini umuyorum, cünki sizin bu kaynaktan bilgi sahibi oldugunuz en azindan iletinize göre söylenebilir ve bu sayede bizede kaynagin kesin adresini verebilirsiniz.

Gönderi tarihi:
Sn politika, kusura bakmayin ama sadece bir isim yazmakla kaynak belirlenmez. Tabiiki iletinizi iyi okudum ve hatta vermis oldugunuz isim ve vakif adi altinda arastirma yaptim, ama malesef söylediginiz konuda bir yazi bulamadim. bazen imkanlar kisitli olabiliyor. Ondan dolayi sizden rica ettim, cünki siz o sahsin yazisini okumus olmaniz gerekliki iddaada bulunuyorsunuz. Hangi kitabinda veya bir gazetedeki aciklamasinda veya her nerede yazmissa, bize kaynak verirken nereden erisecegimize yazarsaniz fena olmaz. Yoksa herkes bazi isimler altinda kaynak diye istedigini yazabilir. Herhalde anlamissinizdir kaynagin acikca bana bakmadigini. Kaynagi nereden tesbit edebilecegimizi bize aktarmaniz sizin icin büyük bir yük olmayacagini umuyorum, cünki sizin bu kaynaktan bilgi sahibi oldugunuz en azindan iletinize göre söylenebilir ve bu sayede bizede kaynagin kesin adresini verebilirsiniz.

Kaynak verilirken alindigi yer varsa kitap ismi veya kitabin yazarinin adi verilir ki bunu ben her iletimde eger alinti yapmissam vermisimdir.Yukardaki iletimde de ayni sey vardir.Bacinoglu diye parantez icinde bu alintinin yapildigi yeri belirtmisimdir.ama demek ki siz görmek istemediniz ozaman asagida size Kitabin adini ve isteme adresini veriyorum:

TAMER BACINOGLU-ANDREA BACINOGLU

MODERN ALMAN ORYANTALIZMI

ISTEME ADRESI:www.1001 Kitap.com

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Politika

ben yazinizi yanlis okumadim oncelikle bunu belirteyim sanirim siz Tamer Bacioglunun Modern Alman Oryantalizmi kitabindan alintilar yapmisiniz ama orada sizin yazdiginiz gibi 8 yillik egitim sistemine saldiri yok aksine Turkiyenin 8 yillik egitime gecisinde cok gec kaldigini belirtmekte Ayrica bu sadece bir makalenin ozetidir makalenin tamami hakkinda bir yorum yurutebilmek icin tamamini okumak gerekirki bu yine benim yukarida yazmis olduklarimin dogrulugunu anlatmaktadir:

Son yıllarda Alman Türkiye uzmanlarını en çok öfkelendiren gelişme, Türkiye'de hayli geç uygulamaya konan "sekiz yıllık kesintisiz eğitim reformu" olmuştur. Bu reforma ilk tepki, CDU partisinin vakfı olan Konrad-Adenauer Stiftung'tan geldi. CDU vakfının Türkiye temsilcisi Wulf Schönbohm, sekiz yıllık kesintisiz eğitim reformunun arkasında "İslam düşmanlığının yattığını bizzat vakfın dergisinde açıkça ifade edebilmiştir. 284 Türk insanının etnik kökenlerini araştıran Alman devlet kurumu İstanbul Deutsches Orient-lnstitut'un yanısıra ülkemiz insanının dinî inanç dozajını ölçmekle meşgul CDU vakfının temsilcisi, aynı makalesinde, "Türk toplumunun paramparça olduğu"nu, 285 Türklerin sadece küçük bir kesiminin Avrupa'ya ait kabul edilebileceğini, 286 Türkiye'de "Kemalistlerle Müslümanlar arasında kıyasıya bir çekişmenin yaşandığı"nı, "Kemalistlerin demokratik çoğulculukla aralarının iyi olmadığı"nı ve "hoşlarına gitmeyen her akımı ezdikleri"ni 287 öne sürdükten sonra İslamın "Batılılaşmış Türklerin gözünde değerini kaybettiğini, yahut içeriksiz bir ibadete dönüştüğü"nü, zira "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri, İslamın inanca ilişkin buyruklarını ve dinî duyguların ifadesini diskrimine ettiği"ni söylemektedir. 288

Kaynak : Alman oryantalizminin gözüyle "İslâm" ve "Müslüman"

saygilar

Gönderi tarihi:
Sayin Politika

ben yazinizi yanlis okumadim oncelikle bunu belirteyim sanirim siz Tamer Bacioglunun Modern Alman Oryantalizmi kitabindan alintilar yapmisiniz ama orada sizin yazdiginiz gibi 8 yillik egitim sistemine saldiri yok aksine Turkiyenin 8 yillik egitime gecisinde cok gec kaldigini belirtmekte Ayrica bu sadece bir makalenin ozetidir makalenin tamami hakkinda bir yorum yurutebilmek icin tamamini okumak gerekirki bu yine benim yukarida yazmis olduklarimin dogrulugunu anlatmaktadir:

Son yıllarda Alman Türkiye uzmanlarını en çok öfkelendiren gelişme, Türkiye'de hayli geç uygulamaya konan "sekiz yıllık kesintisiz eğitim reformu" olmuştur. Bu reforma ilk tepki, CDU partisinin vakfı olan Konrad-Adenauer Stiftung'tan geldi. CDU vakfının Türkiye temsilcisi Wulf Schönbohm, sekiz yıllık kesintisiz eğitim reformunun arkasında "İslam düşmanlığının yattığını bizzat vakfın dergisinde açıkça ifade edebilmiştir. 284 Türk insanının etnik kökenlerini araştıran Alman devlet kurumu İstanbul Deutsches Orient-lnstitut'un yanısıra ülkemiz insanının dinî inanç dozajını ölçmekle meşgul CDU vakfının temsilcisi, aynı makalesinde, "Türk toplumunun paramparça olduğu"nu, 285 Türklerin sadece küçük bir kesiminin Avrupa'ya ait kabul edilebileceğini, 286 Türkiye'de "Kemalistlerle Müslümanlar arasında kıyasıya bir çekişmenin yaşandığı"nı, "Kemalistlerin demokratik çoğulculukla aralarının iyi olmadığı"nı ve "hoşlarına gitmeyen her akımı ezdikleri"ni 287 öne sürdükten sonra İslamın "Batılılaşmış Türklerin gözünde değerini kaybettiğini, yahut içeriksiz bir ibadete dönüştüğü"nü, zira "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri, İslamın inanca ilişkin buyruklarını ve dinî duyguların ifadesini diskrimine ettiği"ni söylemektedir. 288

Kaynak : Alman oryantalizminin gözüyle "İslâm" ve "Müslüman"

saygilar

Saldiri sizce nasil olur peki,anlatinda ögrenelim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kaynak verilirken alindigi yer varsa kitap ismi veya kitabin yazarinin adi verilir ki bunu ben her iletimde eger alinti yapmissam vermisimdir.Yukardaki iletimde de ayni sey vardir.Bacinoglu diye parantez icinde bu alintinin yapildigi yeri belirtmisimdir.ama demek ki siz görmek istemediniz ozaman asagida size Kitabin adini ve isteme adresini veriyorum:

TAMER BACINOGLU-ANDREA BACINOGLU

MODERN ALMAN ORYANTALIZMI

ISTEME ADRESI:www.1001 Kitap.com

saygilarla

bakin istenince ne güzel acikca suradan alinti diye yaziliyor ve insanlarda anliyor. Yazinin ottasindaki bir noktadan sonra parantez icine yazmissiniz, siz isaret edince gördüm dogru, sizin söylediginiz gibi görmek istemedigimden degil, malesef sizin aciklamanizdaki eksiklikten dolayi. Neyse aldikya kaynagi, genede saol. Umarim ilerde alinti kaynagini bildirirke´n biz az bilmislerin anlayabilecegi sekilde ifade ederseniz basinizi agritmamiza gerek kalmaz derim, tesekkürler.

Gönderi tarihi:
bakin istenince ne güzel acikca suradan alinti diye yaziliyor ve insanlarda anliyor. Yazinin ottasindaki bir noktadan sonra parantez icine yazmissiniz, siz isaret edince gördüm dogru, sizin söylediginiz gibi görmek istemedigimden degil, malesef sizin aciklamanizdaki eksiklikten dolayi. Neyse aldikya kaynagi, genede saol. Umarim ilerde alinti kaynagini bildirirke´n biz az bilmislerin anlayabilecegi sekilde ifade ederseniz basinizi agritmamiza gerek kalmaz derim, tesekkürler.

Benim basim agrimiyor öyle bir sey demedim.Kücük dikkatinizi cekmedi demek ki bende bidahakine büyük yazarim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

PKK'nin Avrupa sorumlusu Kani Yilmaz Ingiltere'de hapiste yatiyordu.Almanya Ingiltere'den Kani Yilmaz'in iadesini istemisti.Isteme nedeni Köln sehrinde öldürülen iki PKK'linin ölmesinde Kani Yilmaz'in azmettirici oldugu kuskusuydu.Yapilan arastirmalar azmettiricinin Abdullah Öcalan oldugunu ortaya koydu.

Alman Güvenlik Birimlerinin Abdullah Öcalan'la yapmis olduklari anlasmalari tek tarafli olarak feshetmelerinden sonra PKK terör örgütü yandaslari tarafindan Türk derneklerine 1200'e yakin saldiri düzenlenmisti.

Kani Yilmaz'in Alman savcisi tarafindan Ingiltere'den iadesi istenince,PKK sempatizanlari bu konuya itiraz ederek sokaklara dökülmüs ve bircok sehirde saldirilar düzenlemislerdi.

Kani Yilmaz'a karsi toplanan deliller o kadar somuttu ki Alman Bassavcisi onun iadesinden sonra yargilamak icin delilleri toplamisti bile.Ne var ki araya BND(ALMAN HABERALMA SERVISI)girince Alman Bassavcisinin istegi gerceklesmedi.BND'nin Alman Bassavciligina verdigi rapor da:"Muhtemel bir iadede PKK'nin illegal aktivitelerinin cogalmasinin ihtimalinin büyük oldugu bir ic harbe kadar gidebileceginin,burada güvenlik güclerinin bu tip ayaklanmalara hazirlikli olmadiginin göz önüne alinmasiyla bu olaya bakista Alman menfaatlerinin daha önde gittigini düsünüyoruz."deniyordu.Savcinin BND'nin bu raporla yaptigi baskiyi kabul etmekten öte baska bir alternatifi yoktu.Alman gizli servisi hukukcular gibi düsünmüyordu,onlar icin Almanya'nin cikarlari daha önemliydi.

--------------------------------

Abdullah Öcalan Kenya'dan Türk Özel Kuvvetlerine bagli MAK(MUHAREBE ARAMA KURTARMA TIMI)tarafindan Türkiye'ye dogru gönderilince,Alman Icisleri Bakanligi ve Istihbarattan sorumlu bakan müstesari tarafindan bir komisyon olusturularak,Öcalan'la yapilan gizli anlasmanin Türkiye'yle herhangi bir diplomatik krize yol acip acmayacagina dair bir rapor hazirlanmisti.Bu raporda Öcalan'la görüsmeye katilan üc ayri istihbarat biriminin elemanlarinin yaptigi görüsme protokolleri gözden gecirildi.Bu protokollerin basina sizmamasi icin gereken gizlilik prosedürü uygulandi.

Üc istihbarat birimi yani;("BND,BUNDES NACHRICHTENDIENST-HABER ALMA SERVISI)- (BFV-BUNDESAMT FÜR VERFASSUNG SCHUTZ;ANAYASAYI KORUMA TESKILATI)-(BKA-BUNDES KRIMINALAMT-ALMAN EMNIYET TESKILATI)hepsinin ayri ayri anlasmalari ve calisma alanlari vardi.BND PKK'nin dis baglantilarini takip etmekle görevli,BFV PKK'nin Almanya sinirlari icersinde Türk mekan ve isyerlerine yaptiklari saldirilari arastirmakla görevli,BKA ise PKK'nin Almanya'daki uyusturucu mafiasinin calsimalarini takiple görevliydi.Ve bunlar Öcalan'la yaptiklari anlasma nedeniyle PKK'nin bütün bu faaliyetlerine Alman menfaatleri geregi göz yumuyorlardi.Iste Öcalan'in yakalanip Türkiye'ye getirildigi siralarda Alman istihbarat birimleri telasa kapilmislardi.

Bu calismalarin hepsi belgelenmistir.Dis baglantilar dedigimizde bize güler gibi yok öyle seyler bunlar paranoya diyenler acaba neyi gizleme pesindeler?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Almanlar namina calisan Türk Kimlikli ajan ve muhbirler,

Alman Güvenlik ve istihbarat birimleri icersinde en cok TÜRK MUHBIRI olan birim BND-Bundesnachrichtendienst-Alman haber alma teskilati ile BKA-Bundeskriminalamt-Alman Emniyet müdürlügü'dür.Maasli calisan memur statüsünde olanlar varsa da genelde sdözlesmeli eleman olarak calisirlar.Bu elemanlara Alman memurlardan daha cok para ödenir,cünkü görevleri rizikoludur.

Bunlarin disinda birde para karsiligi bilgi verenler vardir.Bunlar X sahis olarak gecerler.Bu tip insanlar bir olayda bilgi verip karsiliginda para alirlar.

Türkler üzerinde bilgi toplama 1970'den itibaren baslamis olarak 2000'li yillara kadar devam etmektedir.

1970-1980

Maasli ajan X sahis MUHBIR

BKA 0 300

BFV 0 100

BND 2 1000

1970 ile 1980 arasi yillara bakilirsa Alman güvenlik birimlerinin icinde maasli calisan aktif Türk Personel sayisinin parmakla sayilamiyacak kadar az oldugunu görüyoruz.Muhbir sayilarida cok az olarak gecmektedir.Bunun nedeni 70'li yillarda yabanci uyruklu suc örgütlerinin azligidir.

1980-1990

Maasli ajan X sahis Muhbir

BKA 2 2500

BFV 3 1070

BND 5 4850

Ihtilalden sonra bu sayilarin arttigini görebiliyoruz.Almanya'da iltica ve siginma taleplerinin artmasi ile bu taleplerin kabul edilmesi icin bircok kisi muhbirligi kabul etmistir.Bunlarin genelinde sol kesimdekiler yani yeri degil ama "ÖZÜRCÜ AYDINLAR"gibiler var.Almanya'da siginmak icin basvuranlarin yüzde 75'i Türkiye'yi kötüleyerek bu siginma hakkina kavusmayi denemislerdir.

1990-2005

Maasli ajan Xmuhbir Almanyada Xmuhbir Türkiye

BKA 10 3450 1700-2000

BFV 7 2330 ---------

BND 15 ------ 18.000-25.000

Son 15 yilda bu sayilarin astronomik sekilde artmasi Almanlarin Türkiye üzerinde oynadiklari oyunlarin hangi boyutlara geldigini göstermektedir.90'li yillarda PKK ve irticai guruplarin faaliyetlerinin cogalmasi ve Almanya'nin bu gruplara rsmi sekilde destek cikmasi ve maddi yardimda bulunmasi,bu isbirligi ve muhbirlik faaliyetlerinin artmasina yol acmistir.Genellikle Dogu ve Güneydogu'dan gelenler bu ajan tipi faaliyetlere tesvik edilmislerdir.BND'nin faaliyet alani Almanya disi oldugu icin onlarin yaptigi calismalar genellikle Türkiye ici bilgi toplayip Berlin/Pullach gibi merkezlerde bu bilgileri degerlendirmektir.Bu calismalar yasak olmasina ragmen Türkiyede ilgili cevreler bundan rahatsiz olmuyorlar ki BND ajanlari bu faaliyetleri rahatlikla yapabilmektedirler.(Bu anlamda Türk Emniyet güclerinin ne yaptigini milletin bilme hakki vardir.Kimin ne oldugu aciklanmali Ergenekon yaygarasina getirilmemelidir.)

1993 yilinda Cek Cumhuriyeti bu tip faaliyetlerinden dolayi Alman hükümetine nota vermistir.PRAGER TAGBLATT adli bir gazete Cek vatandaslarinin Almanya da dikkatli olmalari konusunda uyarilarda bulunmustur.

KAYNAKLAR:

-ALMAN ICIISLERI BAKANLIGI 10 YILLIK KÖSTEBEK FAALIYETLERI KITABI(basin bülteni)

-Hans Jachoman,"Almanya namina calisan köstebekler"Bertelsmann kitabevi

-Baden Württenberg Eyalet Icisleri Bakanligi 1990 raporu

-PRAGER TAGBLATT 17.5.1993

-Frankfurter Allgemeine,"TÜRK KÖSTEBEKLER"22.9.1990

-Viktor Ostrovski,"Alman ajanlari,"Bertelsmann

saygilarla

Gönderi tarihi:
Almanlar namina calisan Türk Kimlikli ajan ve muhbirler,

Alman Güvenlik ve istihbarat birimleri icersinde en cok TÜRK MUHBIRI olan birim BND-Bundesnachrichtendienst-Alman haber alma teskilati ile BKA-Bundeskriminalamt-Alman Emniyet müdürlügü'dür.Maasli calisan memur statüsünde olanlar varsa da genelde sdözlesmeli eleman olarak calisirlar.Bu elemanlara Alman memurlardan daha cok para ödenir,cünkü görevleri rizikoludur.

.

.

.

Vermis oldugunuz kaynakta bahsettiginiz Tüprk ajanlarinda siyasi görüsleri belrilenmismi? Neye dayanarak o ajanlarin cogunun "özürcülerden" oldugunu iddaa ediyorsunuz? Aciklamanizi ve isbatlamanizi bekliyorum.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Almanya,Balkanlar'da ve Türkiye'de yikici faaliyet sürdüren bircok terör yanlisi grubun illegal faaliyetlerine sirf Almanya'nin ic güvenligini güvence altinda tutabilmek icin göz yummustur.

Bu gruplari kontrol altinda tutmus ve ic güvenliklerini tehdit edecek duruma gelmemelerini son 25 yilda basariyla saglamistir.Federal Almanya'da 2000 yilina kadar 300 bin Kürt,Hirvat,Sirp,Bosnak,Arnavut,Gürcü,Kenyali,Erityali,Ganali,Togolu ve Nabibyali katiller ve bircok vatan haini Türk sirf bu suclari siyasi amacli göstererek BFV(Bundesamt für Verfassungsschutz-Anayasayi Koruma tekilati)ile isbirligine gidip Almanya'dan siyasi siginma hakki kazanmislardir.

Dünyanin herhangi bir yerinde terörist olarak yola mayin dösüyorsunuz,oradan sivil dolu bir minibus geciyor ve havaya ucuyor.Olayda 5 kisi ölüyor,sizde dolayli yoldan Almanya'ya kaciyorsunuz ve iltica talebinde bulunuyorsunuz.Bu iltica talebi verilmeden önce bu sahsin geldigi memleketin büyükelciligine bir yazi yollanarak onun orada hangi suclardan arandigini soruyorsunuz.Size bu sahsin terörist oldugu ve 5 kisinin ölümüne neden oldugu cevabi geliyor.Ancak bu cevap,Alman hükümetinin bu kisiye oturma müsaadesi vermesini engellemoyor.Bugüne kadar bu tip siginmalardan yüzbinlerce suclu Almanya'da oturma müsaadesi almistir.

11 Eylül saldirisindan sonra Almanya gerek kökten dinci gerekse PKK ve yandasi gruplara karsi yasaklamalar getirdi.Fakat tabelalar degisti ve Almanya icinde faaliyet yapilmayacagi sözleri verildi.PKK'ya yakin gruplar zaten artik Almanya'ya adapte olmus,orada yasamini sürdüren ve ideolojilerini belirli siyasi bir zemine oturtmus gruplardi.Düsüncelerini siyasi zeminde tartisma egilimleri zamanla güc kazandigi icin ve son yillarda AB parlamentosu'nda FELEKNAS UCA gibi "GREEN LEFT"grubundan siyaset yapma üstünlügünü yakalamislardi.

Kaynaklar.Bundesamt für Verfassungsschuz jahres bericht 1988.BW.Innenministerium s,76-81

-Wolfgang Junge,"DEUTSCHE BFV"Goldmann Verlag,1995 s,144,183,219.

-Daniel Boborzi,"ICH HABE FÜR BFV GEARBEITET"Goldmann Taschen Verlag,1997,s,44,156,208

saygilarla

Gönderi tarihi:
Almanya,Balkanlar'da ve Türkiye'de yikici faaliyet sürdüren bircok terör yanlisi grubun illegal faaliyetlerine sirf Almanya'nin ic güvenligini güvence altinda tutabilmek icin göz yummustur.

Bu gruplari kontrol altinda tutmus ve ic güvenliklerini tehdit edecek duruma gelmemelerini son 25 yilda basariyla saglamistir.Federal Almanya'da 2000 yilina kadar 300 bin Kürt,Hirvat,Sirp,Bosnak,Arnavut,Gürcü,Kenyali,Erityali,Ganali,Togolu ve Nabibyali katiller ve bircok vatan haini Türk sirf bu suclari siyasi amacli göstererek BFV(Bundesamt für Verfassungsschutz-Anayasayi Koruma tekilati)ile isbirligine gidip Almanya'dan siyasi siginma hakki kazanmislardir.

Dünyanin herhangi bir yerinde terörist olarak yola mayin dösüyorsunuz,oradan sivil dolu bir minibus geciyor ve havaya ucuyor.Olayda 5 kisi ölüyor,sizde dolayli yoldan Almanya'ya kaciyorsunuz ve iltica talebinde bulunuyorsunuz.Bu iltica talebi verilmeden önce bu sahsin geldigi memleketin büyükelciligine bir yazi yollanarak onun orada hangi suclardan arandigini soruyorsunuz.Size bu sahsin terörist oldugu ve 5 kisinin ölümüne neden oldugu cevabi geliyor.Ancak bu cevap,Alman hükümetinin bu kisiye oturma müsaadesi vermesini engellemoyor.Bugüne kadar bu tip siginmalardan yüzbinlerce suclu Almanya'da oturma müsaadesi almistir.

11 Eylül saldirisindan sonra Almanya gerek kökten dinci gerekse PKK ve yandasi gruplara karsi yasaklamalar getirdi.Fakat tabelalar degisti ve Almanya icinde faaliyet yapilmayacagi sözleri verildi.PKK'ya yakin gruplar zaten artik Almanya'ya adapte olmus,orada yasamini sürdüren ve ideolojilerini belirli siyasi bir zemine oturtmus gruplardi.Düsüncelerini siyasi zeminde tartisma egilimleri zamanla güc kazandigi icin ve son yillarda AB parlamentosu'nda FELEKNAS UCA gibi "GREEN LEFT"grubundan siyaset yapma üstünlügünü yakalamislardi.

Kaynaklar.Bundesamt für Verfassungsschuz jahres bericht 1988.BW.Innenministerium s,76-81

-Wolfgang Junge,"DEUTSCHE BFV"Goldmann Verlag,1995 s,144,183,219.

-Daniel Boborzi,"ICH HABE FÜR BFV GEARBEITET"Goldmann Taschen Verlag,1997,s,44,156,208

saygilarla

Demekki onlarda Almanya'nin Ergenekonu!!!! Benzeri olaylar ülkemizde bire bir uygulanmadimi? bakin MIT PKK iliskilerine göreceksiniz, tabii isimize geliyorsa bakacagiz. Hizbullah devlet iliskileri desen gene ayni. Devlet cete iliskileri, susurluk davasinda ortaya ciktigi gibi, gösteriyorki masallah Alman devleti ile yaris icerisindeyiz galiba. Hatirlayalim lütfen , en son olayda devlet bir terörüstü ajanlik yaptigi icin ölmedigi halde sehit gösterebiliyor ve ona yeni kimlik verebiliyor. Türkiye#nin tutumuyla Almanya'nin tutumu arasinda bir fark görüyormusunuz acaba?

Gönderi tarihi:
Demekki onlarda Almanya'nin Ergenekonu!!!! Benzeri olaylar ülkemizde bire bir uygulanmadimi? bakin MIT PKK iliskilerine göreceksiniz, tabii isimize geliyorsa bakacagiz. Hizbullah devlet iliskileri desen gene ayni. Devlet cete iliskileri, susurluk davasinda ortaya ciktigi gibi, gösteriyorki masallah Alman devleti ile yaris icerisindeyiz galiba. Hatirlayalim lütfen , en son olayda devlet bir terörüstü ajanlik yaptigi icin ölmedigi halde sehit gösterebiliyor ve ona yeni kimlik verebiliyor. Türkiye#nin tutumuyla Almanya'nin tutumu arasinda bir fark görüyormusunuz acaba?
Türkiye´nin tutumuyla Almanya'nin tutumu arasinda bir fark görüyormusunuz acaba?

Ülkene dogru olmayan icindeki kurgulardan dolayi en acimasiz elestiri saldirilarini yöneltirken bugün ayni saldiriyi sana kucak acan Almanya´ya yapiyorsun yasadigin topraklara biraz saygiya davet ediyorum.

Gönderi tarihi:
Ülkene dogru olmayan icindeki kurgulardan dolayi en acimasiz elestiri saldirilarini yöneltirken bugün ayni saldiriyi sana kucak acan Almanya´ya yapiyorsun yasadigin topraklara biraz saygiya davet ediyorum.

Ne alakasi var sayin Efendi Türkler. Yorumcu arkadas Almanya örnegini vermis ve bende onu dogrulayip gereken yorumu yaptim. Siz Almanya konusunda telkininizi baska adrese, yani yorumu yapan "politika" arkadasa yönlendirin. Ben kimseye minnettarliktan dolayi boyun egmem. Yanlisa yanlis, dogruya dogru demekten asla cekinmem. Elestirilerim haksiz ise yanlislarini söylein tartisalim. Diger taraftan kendinizin Alman'lar hakkindaki yorumlarinizi tekrar gözden gecirirseniz kimin haksiz yere elestirdigini ve dolayisiyla kimin biraz daha saygiyla yaklasmasi gerektigini göreceksiniz. Daha düne kadar biz Almanya sevdalisi olarak suclaniyorduk. Bugün ise elestirimizin dozunu azaltmamiz gerektigi isteniyor. Bende anlamadim nasil davranacagimi vallahi.

Gönderi tarihi:
Ne alakasi var sayin Efendi Türkler. Yorumcu arkadas Almanya örnegini vermis ve bende onu dogrulayip gereken yorumu yaptim. Kimseye minnettarliktan dolayi boyun egmem. Elestirilerim haksiz ise yanlislarini söylein tartisalim. Diger taraftan kendinizin Alman'lar hakkindaki yorumlarinizi tekrar gözden gecirirseniz kimin haksiz yere elestirdigini ve dolayisiyla kimin biraz daha saygiyla yaklasmasi gerektigini göreceksiniz. Daha düne kadar bizi Almanya sevdalisi olarak suclaniyorduk. Bugün ise elestirimizin dozunu azaltmamiz gerektigi isteniyor. Bende anlamadim neasil davranacagimi vallahi.
Bende anlamadim neasil davranacagimi vallahi.

paniklemeyin durmak yok yola devam :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.