Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

1 Şubat 1999


arman

Önerilen İletiler

1 Şubat 1999 günü.. Tüm zamanların gelmiş geçmiş en büyük santçısı , eşi benzeri olmayan üstad Barış Mançonun aramızdan ayrılış günü.. Onu bu topicte ölüm yıldönümünde yad edelim istedim.. Mekanı cennet ruhu şad olsun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KOL DÜĞMELERİ

 

Hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi

Başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi

İki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi

İki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda

 

Akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi

Gelir kol düğmelerimin birleşme saati

Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana

Bitsin bu işkence kalsınlar bu arada

 

Heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar

Yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi

Bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar

 

en sevdiğim parçalarındandır.....bu şarkısıyla kendisini anıyorum.........

 

saygılar.... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O'nun şarkılarıyla büyüdük hepimiz, hala O'nun şarkılarıyla yaşlanıcaz... Vefat ettiği günün benim doğumgünüme tesadüf etmesi çok kötü bir raslantıdır benim hayatımda :(

Barış Abi seni çok seviyoruz... Toprağın bol olsun, nur içinde yat...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HAL HAL

Aksam olup gün batinca

Daglara hüzün cöküunce

Lale sümbül boynunu egip

Kurt Kuzuya kem bakinca

Köye döner nazo gelin

Yavru ceylan gibi kaçar

Seke seke çaydan geçer

Nazo gelin ayagina takar

Hal,hal

Bir bakisi canlar yakar

Gülüsüne cihan deger

Nazo gelin ayagina takar

Hal hal

Ayaginda gümüs hal hal

Ince nakis gümüs hal hal

Yedi köyün yigitleri

Agalari ve beyleri

Bosyere durmus beklerler

Yaralidir yürekleri

Gitti gelmez nazo gelin

Yavru ceylan gibi kaçar

Seke Seke çaydan geäer

Nazo gelin ayagina takar

Hal hal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Barış Manço (1943 - 1999)

 

 

 

Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin dördüncü çocukları olarak Moda’da dünyaya geldi. Annesi Rikkat Hanım, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı. Aileden gelen yeteneğiyle özellikle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı. Lise yılları Galatasaray Lisesi’nde başladı.

 

Müzik hayatına Galatasaray Lisesi’nde adım atan Barış Manço’nun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı “Kafadarlar”, ikincisi ise “Harmoniler”di. Daha sonra Şişli Terakki Lisesi’ne geçiş yaptı.

 

Lise yılları bittiğinde Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde 1963- 1971 yılları arasında resim, grafik ve iç mimari eğitimi aldı. Belçika’da “Lemistgrees” adında, Amerikalı, Belçikalı, İtalyan, Kuzey Afrikalı, İngiliz müzisyenlerden oluşan bir grupta yer aldı. “Lemistgrees”le çalışmalarının sürdüğü iki yıl içerisinde Paris Olympia’da konser verdi. 1966 yılında Paris’te iki 45’lik plak çıkardı.

 

1970 yılında Türkiye’ye döndüğünde Fuat Güner ve Mazhar Alanson ile birlikte “Kaygısızlar” adlı grubu kurdu. Aranjman şarkılara tepki göstererek Anadolu’dan beslenen pop folk tarzında müzik yapmaya başladı. Onuncu plağı “Dağlar Dağlar” ile büyük bir çıkış yaptı, albüm beş ayda 700 bin adet satışa ulaştı. “Dağlar Dağlar” çalışması, sanatçıya Altın Plak Ödülü’nü de kazandırdı. 1971 yılında Moğollar ile çalıştı. Aynı yıl Kurtalan Ekspres’i kurdu. İlk klibini 1973’te, “Hey Koca Topçu”ya çekti. 1975’te ilk albümü “2023”ü yaptı. 1978'de Lale Manço ile evlendi, Doğukan ve Batıkan adında iki erkek çocuğu oldu.

 

1980 yılında Altın Orfe’de “Nick The Chopper” ve “Ben Bir Şarkıyım” adlı Bulgar şarkısı ile de altın madalyalar aldı. Yurtdışında birçok TV programına konuk olarak katıldı, birçok ülkede koserler verdi. 1983 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na “Kazma” adlı şarkısıyla katıldı, ancak elendi.

 

1988 yılının Ekim ayında TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence programı olarak başlayan “7’den 77’ye” , 1998 Haziran ayında 370. kez ekrana gelerek Türk televizyonculuğunda ulaşılması zor bir rekora imza attı. “Ekvatordan Kutuplar’a” isimli programında ekibiyle birlikte beş kıtada 100’den fazla değişik yöreye giderek 600.000 km.’ye yakın yol kat etti.

 

Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/ kaset ödülü kazandırırken, bu şarkıların bir bölümü daha sonra Yunanca, Bulgarca, Arapça, Farsça, Kürtçe, Japonca, İbranice, Fransızca, İngilizce ve lemenkçe olarak yorumlandı. Müzik ve televizyon hayatında sayısız ödüller alan Barış Manço’nun 1991 yılında devlet sanatçısı unvanı, yine aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Onursal Doktora unvanı, Uluslararası Teknoloji Ödülü, Japonya Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü, Belçika Krallığı Leopold II Şövalyesi Nişanı, Fransız Kültür Bakanlığı Edebiyat ve Sanat Şövalyesi Nişanı, Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Türkmen Vatandaşlığı ödülleri vardır.

Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde Moda’da vefat etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah rahmet eylesin

 

Bu arada onca yıl aradan sonra Tv kanallarında menejerinin konuşmalarına denk geldim. ve hala Barış Manço nun üzerinden rant elde edenlerin olduğunu söylüyordu. Bu da acı bir gerçek olsa gerek. Böyle bir yaşam sürmenin götürüleri sanırım bunlarda.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.