Φ eureka Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2006 Bir de matematik sorusu oluşturdum sizler için. Soru şöyle: "Aşağıdaki sayı dizisi belirli bir kurala göre yazılmıştır. Buna göre soru işaretli yere hangi sayı gelmelidir? 24 , 16 , 25 , 66 , 55 , ? " Kolay gelsin... Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 67 Bu yanıt (benim soruyu üretme mantığıma göre)doğru değil erzaim. Bu sorunun bulunan çözümü yazılırken açıklaması da beraberinde verilirse bence iyi olur; bu sayede hem kafalarda soru işareti kalmaz, hem de belki de bir başka bakış açısıyla doğrulanacak yeni bir çözüm elde edilebilir... Alıntı
Φ klomboz Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Benim olusturdugum mantıga göre erzaim arkadasımızın verdigi cevap mantıklı ama zannedersem eureka arkadasımız sordugu sorunun çözümünü istemis bende onu yazayım dedim Sayılara bakıldıgında ilk üç sayıdan yola cıkarsak bir ve üçüncü sayılar arasında ki sayı sayını bu iki sayı arasındakı farkları bırının digerinde bir fazla olması yani 25-16=9,24-16=8 yani ikinci gruba aradıgımız sayıya X dersek baktıgımızda ilk rakamla ortadakı farkı 'a' dersek X ile ortadadakı sayının farkı a+1 olması lazım onun için a:66-55:11 ise a:11 cıkar o zaman X-55:a+1 dersek a'nın yerinede 11 koyarsak X:11+55+1 olur burdanda sonuc 67 cıkar diyorum Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2006 Benim olusturdugum mantıga göre erzaim arkadasımızın verdigi cevap mantıklı ama zannedersem eureka arkadasımız sordugu sorunun çözümünü istemis bende onu yazayım dedim Sayılara bakıldıgında ilk üç sayıdan yola cıkarsak bir ve üçüncü sayılar arasında ki sayı sayını bu iki sayı arasındakı farkları bırının digerinde bir fazla olması yani 25-16=9,24-16=8 yani ikinci gruba aradıgımız sayıya X dersek baktıgımızda ilk rakamla ortadakı farkı 'a' dersek X ile ortadadakı sayının farkı a+1 olması lazım onun için a:66-55:11 ise a:11 cıkar o zaman X-55:a+1 dersek a'nın yerinede 11 koyarsak X:11+55+1 olur burdanda sonuc 67 cıkar diyorum Öncelikle uğraşın için kutluyorum klomboz; ancak belirttiğin çözüm "sorunun üretilme mantığı" ile uyuşmamakta. Soruya çözüm önerisi getirirken, dizideki sayıları iki gruba ayırarak birinci grupta gördüğün bir mantığı diğer gruba uydurmaya çalışmıssın. Bu, gruplara ayırma mantığıyla hareket edilirse çok sayıda çözüm oluşturulabilir. Ayrıca bu yaklaşıma göre sayılar, sanki rastgele seçilmiş gibi de görünebilir (yani sayıların yerini başka sayılar alsa da dizi oluşturulabilir gibi). Sorunun üretilme mantığına göre çözüm, tüm sayıların birbiriyle olan ilişkisi şeklinde ve rasgele olmayan bir mantıktadır. Kolay gelsin... Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Bir de matematik sorusu oluşturdum sizler için. Soru şöyle: "Aşağıdaki sayı dizisi belirli bir kurala göre yazılmıştır. Buna göre soru işaretli yere hangi sayı gelmelidir? 24 , 16 , 25 , 66 , 55 , ? " Kolay gelsin... Soru sanırım birazcık karmaşık geldi; aslında bu sorudaki sayıların yerleşimi benzeri sorulardaki gibi değil. Küçük bir ipucu vereyim, umarım yardımı olur: Ortak bir mantıkla sıralanan bu sayılar, "doğrudan göründükleri gibi" ele alınmak zorunda değil. Alıntı
Φ mms_201 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Bir de matematik sorusu oluşturdum sizler için. Soru şöyle: "Aşağıdaki sayı dizisi belirli bir kurala göre yazılmıştır. Buna göre soru işaretli yere hangi sayı gelmelidir? 24 , 16 , 25 , 66 , 55 , ? " Kolay gelsin... 36 Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Doğru yanıtın için tebrikler mms_201, Bu doğru yanıttan sonra açıklamasını da yapabilecek bir arkadaş bulunur sanırım (açıklamayı yapacak arkadaşı da şimdiden tebrik ederim). Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.