Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
nesi varmış Tarkan'ın hem sesi hem fiziği bir içim su :wub:

Sayin suheda_' sesi vede fizigi´ni bir kenara koyarsak burda böyle espiri yapmamin amacida Tarkan bugün dünyada bilakis bati dünyasinda.. özel ve devlet kanallarinda tekten bir Türktür.. kendisini dinleten vede Türkce bakin bu sadece bir gün degil bir saat degil iki üc sene boyunca ve her gün ve günün her saatinde müzigini dinleten tekten Türk tür tekrarliyorum vede TÜRKCE dinletmistir.. bu dönemde tabii biz duyumlar aliyorduk ülkemizde fiziginle ugrasanlar var diye.. onlar ayri konu gerci ayni konuyu hadise icinde isliyorlar..rencide edecek sekilde..sakirayi hayranliklarini gizlemeyenler hadiseye gelince tavir koymaktalar..

Simdi hadise olayina gelirsek hadise ingilizce söylüyor diye; bu bir tanitimdir demekki o parcayi ingilizce daha hakim olabiliyor ve daha hos kilabiliyor onun icin ingilizceyi tercih etmis bu demek degildirki illahin Tarkan gibi basariya ulasacak.. bu ülkemizde sanatcilarimizin bollugunu ön plana cikaracaktir.. kimse burda hadise sarki söylerken ingilizcemi söylüyor türkcemi diye farkina bile varmiyacaktir! basari ülkemize aittir ayni sekilde dolayli yoldan dilimize!

• Cevaplar 109
  • Görüntü 12,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Hadise'yi tanıyalım:

Hadise Açıkgöz

1985-...

Hadise Açıkgöz, 1985 yılında, Belçikada dünyaya geldi. Çocukluğunda şarkı söylemeyi ve ata binmeyi seviyordu. Ekonomi ve Çağdaş Diller eğitimi aldıktan sonra, en büyük tutkusu olan müziğe yönelmeye karar verdi. Ailesi de bu durumu memnuniyetle karşılamış ve genç Hadise'ye destek olmuştu.

Hadise, 2003 yılında Belçika'nın "Popstar"ı olan Idool adlı yarışmaya katıldı. Finale kalan 10 isim arasında yer alamasa da birçok yapımcının dikkatini çekmeyi başardı. 2Brains şirketi kısa süre sonra genç kıza sözleşme teklifinde bulundu. Hadise, yapımcıları Yves Gaillard ve Serge Ramaekers ile birlikte kayıt sürecine başlamak için stüdyoya girdi.

Yapmak istediği müziği "şehirli pop" (urban pop) şeklinde nitelendiriyor. Christina Aguilera ve Beyoncé gibi isimleri beğeniyor, ancak aynı zamanda Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton gibi daha tecrübeli isimlerden de etkilendiğini ifade ediyor. En büyük hayali, Tina Turner ile tanışmak ve aynı sahneyi paylaşabilmek. Türkiye'den ise Tarkan'ı çok beğeniyor, "Onunla düet yapmak rüya gibi olurdu" diyor.

Hasselt'te pazarlama bölümünde öğrenimini sürdüren ve beş dil (Flamanca, Fransızca, Almanca, Türkçe ve İngilizce) bilen Hadise, boş zamanının büyük bölümünü müziğe ayırıyor. Söz yazıyor, beste yapıyor, kayıt stüdyolarında zaman geçiriyor ve konserlerine hazırlanıyor. Bunların yanısıra formunu korumak için jimnastik yapıyor, arkadaşları ve kardeşleriyle zaman geçirmekten hoşlanıyor.

Rock, soul ve dünyanın çeşitli yerlerinde icra edilen farklı müzik türlerini bir araya getirerek kendi beğenisine göre şekillendirmeyi amaçlayan Hadise'nin ilk teklisi "Sweat" adını taşıyordu. Yves Jongen'in yazdığı ve Serge Ramaekers ile birlikte yapımını üstlendiği şarkı, 3 farklı versiyonuyla raflardaki yerini aldı. Onu daha geniş kitlelere taşıyan parça ise, Haziran 2005 çıkışlı "Stir Me Up" oldu. Şarkıcı, toplam 5 versiyonuyla sunulan "Stir Me Up"ın video klibiyle de olumlu not aldı.

Hadise, son olarak 13 Ocak 2006'da yeni teklisi "Ain't No Love Lost"u müzikseverlerin beğenisine sundu. Şarkının video klibi ise Tayland'da çekildi. Öte yandan "Ain't No Love Lost" teklisinde, şarkının "Burdayım" adlı bir de Türkçe versiyonu bulunuyor.

Hadise; şarkı sözü yazmaya, beste yapmaya ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca Belçika'da çeşitli konserler veriyor, Almanya, Hollanda, Polonya ve hatta Hindistan'da sahne almak için anlaşmalar imzalıyor.

Gönderi tarihi:

Son İddiayı duydunuz mu?

Taraf'ın Telesiyej köşesin iddiasına göre Sinan Akçıl tarafından bestelenen 'Düm Tek Tek' ; Çakkıdı , İyi mi, Dümtek şarkılarının bir kolajı.

İşte o iddialar:

- 1982 yılında Kervan Plakçılık’tan çıkan Firuze adlı albümünün -sözleri Aysel Gürel tarafından yazılmış- beşinci şarkısının adı Dümtek’tir

- Şarkının A bölümü (“Can you feel the rhythm in my heart / The beats going düm tek tek / Always out it like there no minute / Feels like there’s no way back / Can you feel the rhythm in my heart / The beats going düm tek tek” ) Sezen Aksu'nun ÇAKKIDI şarkısından alınmış.

-Yonca Evcimik’in 1998 yılında çıkardığı Günaha Davet albümündeki 'İyi mi? adlı Sezen Aksu bestesinin A bölümünün melodisi, Eurovision şarkısının nakaratıyla benzerlik gösteriyor.

Gönderi tarihi:

Hayatımız başlı başına büyük bir taklit örneği.Her şeyin taklidini yapıyoruz da bir kendimizin taklidini yapma hususunda taklidin değersizliği geliyor aklımıza...Devam başka hayatları yaşamaya, kendimizden uzaklaşmaya, kendimizi başkalarına beğendirmek için kendimiz olmaktan çıkmaya...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Bence,kendi dilinde alinmis bir ücüncülük baskalarinin diliyle alinacak veya alinmis olan birincilikten daha gurur vericidir.

Yarismalar birazda ülkelerin dil ve kütürlerini yansitan etkinliklerdir.3.lük getirebilen bir dil birincilikde getirebilir yeter ki okunan sarki birinciligi hak etsin.Ajda Pekkan'in PETROL sarkisi gibi sarkilarla yarismaya cikarsaniz ancak sonuncu olursunuz.

saygilarla

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hadise var, Atatürk yok!

TRT, bu yılki takviminde radikal bir değişiklik yaptı. Yıllardır bastırdığı duvar takvimlerine Atatürk fotoğrafları koyan TRT geleneği bu yıl bozdu. Kurum tarafından bastırılan duvar ve masa takvimi ile ajandada Atatürk fotoğraflarına yer verilmedi. Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek olan Hadise’nin fotoğrafları ise ajandaları süslüyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre TRT’nin 2009 için hazırlattığı duvar ve masa takvimleri ile ajandalar, tepkiyle karşılandı. Ajandanın başlangıç bölümünde yer alan “Dini Günler” başlığı altında; kandiller, üç aylar, hicri yılbaşı, Ramazan’ın başlangıcı ve aşure gününe yer verildi.

Resmi tatil günlerinin de yer aldığı ajandada, 10 Kasım görmezden gelindi. Takvim ve ajandalarda TRT’de yayınlanan çeşitli programların ve 17 Aralık’ta yapılan Şeb-i Arus töreninden fotoğraflar kullanıldı. Takvimlerde ayrıca TRT internet sitesinin ve TRT Çocuk kanalının tanıtımlarına da yer verildi.

Bu yılki takvimlerde TRT’nin yıllardır süren bir geleneğine de son verildi. Yıllardır Atatürk fotoğraflarıyla tasarlanan takvimlerde bu yıl Atatürk’ün fotoğrafları yer almazken Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek Hadise’nin fotoğrafları ajandaları süsledi.

TRT tarafından bastırılan ve çalışanlara da imza karşılığı dağıtılan takvimlerde Atatürk fotoğrafının bulunmamasına çalışanlar da tepki gösterdi. Çalışanlar geçen yıl bastırılan takvimdeki Atatürk fotoğrafını keserek yeni duvar takviminin üzerine yapıştırdı. TRT takvimleri genel sekreterlik tarafından hazırlanıyor.

Gönderi tarihi:

Evet, asıl 'Hadise' budur. Zaten, AB, hükümete Atatürkçülüğü tasfiye edin artık, Atatürk'ü unutturun demiyormuydu ?

Gönderi tarihi:

Tamam TRT saygisizlik yapmis, bu yil ajandalarina ve takvimlerine Ataturkun resmini koymamislar peki acaba bunun sebebi nedir ?? hic dusundunuzmu?! yer yil yeni bir ajanda kullanildigina gore ozaman her yilda yeni Ataturk resmi kullaniliyor ve dolayisiylada bir yil onceki ajandalar ve takvimler eskiyor peki eskiyen ajandalar ve takvimler ne yapiliyor saklaniliyormu yoksa copemi atiliyor.. Peki Ataturkun uzerinde resminin bulundugu bir ajanda ve takvim cope atilip yada yirtilmasi daha buyuk bir saygisizlik degilmi ?? En azindan simdi hadisenin resmi yirtilip yada cope atilmasindan kimse bir rahatsizlik duymaz diye dusunuyorum.. Yoksa Ataturkculugu unutturmak yok AB sozlerinin hepsi hikayedir..

saygilar

Gönderi tarihi:

O zaman paralardan da Atatürk resmini kaldıralım. Arka ceplerimizde taşımakla saygısızlık yapıyor olabiliriz. Devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılması da mı hikaye ?

Gönderi tarihi:
O zaman paralardan da Atatürk resmini kaldıralım. Arka ceplerimizde taşımakla saygısızlık yapıyor olabiliriz. Devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılması da mı hikaye ?

Sayin Dogrucudavut

Dikkat ederseniz ben paralardan veyahut devlet dairelerinden Ataturkun resmini kaldiralim demedim demiyorumda konuyu carpitiyorsunuz, Ben sadece TRTnin neden ve nicin kaldirilmis olabilecegi hakkinda gorusumu yazdim.. Ayrica TCKya gore Ataturkun uzerinde bulundugu parayi yirtma yada yakma cezasi yokmu ?? bildigim kadariyla eskiden vardi simdi varmi bilmiyorum.. Hem uzerinde tasimak farkli alip cope atmak yada yirtmak cok farklidir...

Saygilar

Gönderi tarihi:
Dikkat ederseniz ben paralardan veyahut devlet dairelerinden Ataturkun resmini kaldiralim demedim demiyorumda konuyu carpitiyorsunuz, Ben sadece TRTnin neden ve nicin kaldirilmis olabilecegi hakkinda gorusumu yazdim..

Bence TRT genel müdürüne de bir sorun, niçin yapmış diye :)

Olayları münferit görmek hatalı bir bakış açısıdır. :excl:

Gönderi tarihi:
Bence TRT genel müdürüne de bir sorun, niçin yapmış diye :)

Olayları münferit görmek hatalı bir bakış açısıdır. :excl:

Merak etmeyin sizin adiniza TRT'ye bir email atar sorarim neden boyle bir saygisizligi yaptigini :).. ayrica ben olaylari munferit olarak gormuyorum... Sadece mantikli bir bakis acisindan bakmaya calisiyorum.. Eger tartisilan her konuya onyargisiz bakarsaniz daha fazla bilgi edinmis olursunuz..

Saygilar

Gönderi tarihi:
Merak etmeyin sizin adiniza TRT'ye bir email atar sorarim neden boyle bir saygisizligi yaptigini :).. ayrica ben olaylari munferit olarak gormuyorum... Sadece mantikli bir bakis acisindan bakmaya calisiyorum.. Eger tartisilan her konuya onyargisiz bakarsaniz daha fazla bilgi edinmis olursunuz..

Saygilar

Mantık ? Güzel :)

Mesela, Buckingham sarayının önündeki ayı postu şapkalı askerlerin nöbeti bir gelenek olmasına rağmen çok saçma, yazın bile o kürklü şapkayı takıyorlar. Derhal kaldırılsın!

Sn.Yakışıklı, insanoğlu herşeyi kılıfına sokar, bir mantık uydurur, bu sorun değil.

Şimdi, sence, TRT genel müdürünü oraya atayan AKP sapına kadar Atatürkçü bir görüşe sahip mi ?

Sence, AB üyeleri, Kemalizminden vazgeçmesseniz AB'ye giremezsiniz dememişmiydi ? Yoksa, biz mi yanlış anladık. Bizim önyargılarımız mı bunu çarpıtıyor ?

Gönderi tarihi:
Mantık ? Güzel :)

Mesela, Buckingham sarayının önündeki ayı postu şapkalı askerlerin nöbeti bir gelenek olmasına rağmen çok saçma, yazın bile o kürklü şapkayı takıyorlar. Derhal kaldırılsın!

Sn.Yakışıklı, insanoğlu herşeyi kılıfına sokar, bir mantık uydurur, bu sorun değil.

Şimdi, sence, TRT genel müdürünü oraya atayan AKP sapına kadar Atatürkçü bir görüşe sahip mi ?

Sence, AB üyeleri, Kemalizminden vazgeçmesseniz AB'ye giremezsiniz dememişmiydi ? Yoksa, biz mi yanlış anladık. Bizim önyargılarımız mı bunu çarpıtıyor ?

Sayin DogrucuDavut

Sormus oldugunuz sorularin aslinda bu konu basligi ile alakasi yok fakat yinede elimden geldigi kadar yanitlayayim.. Buckingham sarayinin onundeki askerlerin bir askeri duzeni vardir bunu sen istedin diye degistirmezler herkeste bunuda herkes saygiyla karsilar diye dusunuyorum olan yazik o askere olur gunesin altinda kavrulur gider :) Simdi sen yine hemen sorarsin ozaman niye bize saygi gostermiyorlar diye bunun icin oturup dusunmeliyiz biz nezamandir kendi kulturumuze orf adetimize sahip cikmisizki baskalarida hosgorsunler.. Misal Japonya bugun neden halen saygi gormekte kulturune degerlerine orf adetlerine sahip ciktigi icin bizde varmi boyle birsey en basitinden bir salvar giydiginde halk hemen koylu etiketi yapistiriyoruz bozuk turkce ile konusunca cahil etiketi vuruyoruz.. Kendi gelenek goreneklerimizi biraki Avrupadan amerikadan ithal gelenek gorenek getiriyoruz.. Simdi bu durumda ab bize bakiyor haa adamlar herseyinden vazgecmeye hazirlar ozaman bizde baski yapalim diyorlar sen adamlara tavizi verirsen adamlarda sana yaptirmak istediklerini bir sekilde yaptirirlar.. Turkiyede kim simdi sapina kadar Ataturkcu goruse sahip Sayin Dogrucudavut ?? once bunu soralim kendimize.. Bugun AB bize zor gelin bize katilin demiyor 40 yildir biz dusmusuz pesine ABnin sebep, Bugun Turkiye istede AB ulkelerinden cok daha ileride olamazmi olur cokta iyi yapar bunu.. Bazi seyleri biz kendiligimizden yapsaydik zamaninda bugun ABye bu firsat verilememis olacakti simdi sen yine soracaksin mesela neleri mesela demokratiklesmeyi, bugun bugun gerceklestirmey calistigimiz reform paketlerini, rusveti, kacakciligi,.. Ve halende cozmus degiliz bu firsati biz kendi ellerimizle ABye veriyoruz biz yonetemiyoruz sorunlarimizi kendi icimizde cozemiyoruz buyrun siz yonetin bizi diyoruz..

saygilar

Gönderi tarihi:
Misal Japonya bugun neden halen saygi gormekte kulturune degerlerine orf adetlerine sahip ciktigi icin bizde varmi boyle birsey en basitinden bir salvar giydiginde halk hemen koylu etiketi yapistiriyoruz bozuk turkce ile konusunca cahil etiketi vuruyoruz..

Bunlar Japonyada, Avrupada yapılmaz mı diyorsun :) Sınıfsız toplum mu istiyorsun anlamadım ?

Kendi gelenek goreneklerimizi biraki Avrupadan amerikadan ithal gelenek gorenek getiriyoruz.. Simdi bu durumda ab bize bakiyor haa adamlar herseyinden vazgecmeye hazirlar ozaman bizde baski yapalim diyorlar sen adamlara tavizi verirsen adamlarda sana yaptirmak istediklerini bir sekilde yaptirirlar..

Yılbaşı kutlamaktan falan mı bahsediyorsun ? AB'nin baskı yaptığı konular bu kadar basit şeyler mi ? Ermeni sorunu, Kürt sorunu, Kıbrıs meselesini ön şart olarak öne sürmeleri, biz vazgeçtiğimizi gösterdiğimiz için dersen haklı olabilirsin ancak. Ki bu meseleler de tamamen onların derinleştirdiği meseleler. Çelişkiye bakarmısın ?

Turkiyede kim simdi sapina kadar Ataturkcu goruse sahip Sayin Dogrucudavut ?? once bunu soralim kendimize.. Bugun AB bize zor gelin bize katilin demiyor 40 yildir biz dusmusuz pesine ABnin sebep, Bugun Turkiye istede AB ulkelerinden cok daha ileride olamazmi olur cokta iyi yapar bunu.. Bazi seyleri biz kendiligimizden yapsaydik zamaninda bugun ABye bu firsat verilememis olacakti simdi sen yine soracaksin mesela neleri mesela demokratiklesmeyi, bugun bugun gerceklestirmey calistigimiz reform paketlerini, rusveti, kacakciligi,.. Ve halende cozmus degiliz bu firsati biz kendi ellerimizle ABye veriyoruz biz yonetemiyoruz sorunlarimizi kendi icimizde cozemiyoruz buyrun siz yonetin bizi diyoruz..

saygilar

Oku bakalım yakın tarihi AB'ye ilk başvuruyu Atatürkçüler mi yapmış ? Sen Atatürkçülükten ne anlıyorsun ?AB sence rüşveti, kaçakçılığı önleyin diye mi bize baskı yapıyor ? :) Bunları mı çözmemizi istiyorlar ? Avrupada rüşvet, kaçakçılık yok mu ? PKK uyuşturucu mafyasına göz yumanlar hangi ülkeler ?

Gönderi tarihi:
Bunlar Japonyada, Avrupada yapılmaz mı diyorsun :) Sınıfsız toplum mu istiyorsun anlamadım ? yazdigimdan siz bunumu cikardiniz ?? tekrar okuyun Japonya nicin bugun saygi goruyor dunyada.. Bizler halen birbirimizi anlayamiyoruz ki baskasindan bekleyelim :)

Yılbaşı kutlamaktan falan mı bahsediyorsun ? AB'nin baskı yaptığı konular bu kadar basit şeyler mi ? Ermeni sorunu, Kürt sorunu, Kıbrıs meselesini ön şart olarak öne sürmeleri, biz vazgeçtiğimizi gösterdiğimiz için dersen haklı olabilirsin ancak. Ki bu meseleler de tamamen onların derinleştirdiği meseleler. Çelişkiye bakarmısın ?

Yilbasimi demisim :) aklimdan hic gecmemisti.. Abnin baski yaptigi konulari kim abye taviz olarak verdi??

Oku bakalım yakın tarihi AB'ye ilk başvuruyu Atatürkçüler mi yapmış ? Sen Atatürkçülükten ne anlıyorsun ?AB sence rüşveti, kaçakçılığı önleyin diye mi bize baskı yapıyor ? :) Bunları mı çözmemizi istiyorlar ? Avrupada rüşvet, kaçakçılık yok mu ? PKK uyuşturucu mafyasına göz yumanlar hangi ülkeler ?

Ben yazimda ilk ABye biz basvurduk onlardan bize herhangi bir davet soz konusu degildir.. Arkadasim bunlari bizim cozmemiz gerekirdi bunlari bizler saglamis olsaydik ulkenin ic huzurunu saglamis olsaydik bugun ne AB ne pkk nede herhangi bir seyle ugrasiyor olmus olurduk benim ATATURKCULUK anlayisim acik ve nettir Ataturkculuk bana gore siyasi bir gorus degildir devrimlerine ve ilkelerine sahip cikmaktir ve ataturkun gorusve dusuncelerini benimsemektir ve bu kesinlikle milliyetcilik degildir haa ataturk milliyetciligi dermisin diye bilirsin..

Saygilar

Gönderi tarihi:
Ben yazimda ilk ABye biz basvurduk onlardan bize herhangi bir davet soz konusu degildir.. Arkadasim bunlari bizim cozmemiz gerekirdi bunlari bizler saglamis olsaydik ulkenin ic huzurunu saglamis olsaydik bugun ne AB ne pkk nede herhangi bir seyle ugrasiyor olmus olurduk benim ATATURKCULUK anlayisim acik ve nettir Ataturkculuk bana gore siyasi bir gorus degildir devrimlerine ve ilkelerine sahip cikmaktir ve ataturkun gorusve dusuncelerini benimsemektir ve bu kesinlikle milliyetcilik degildir haa ataturk milliyetciligi dermisin diye bilirsin..

Saygilar

Bakın, ithal gelenek diyorsunuz ne olduğunu açık yazmıyorsunuz. Japonyaya niye saygı duyulur, gelişmiş olduğundan olmasın ? Kim AB'ye taviz verdi diyorsunuz, herhalde Kıbrıs meselesini, Ermeni meselesini takip etmiyorsunuz. PKK'nın neyini çözeceğiz, konjontüre göre AB yada ABD arkasındayken...AB hangi ülkeyi davet etmiş de bizi davet edecek. Elbette biz gidip başvuracağız, bu da laf mı ? Kim başvurmuş AB'ye ve kim çözmüyor sorunları, kim derinleştiriyor, onu görmenizi istedim. Atatürkçülük tabii ki siyasi bir duruştur. Devrimleri kabul edip savunmak herhalde hobi amacı ile olmaz.

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün tümden tasfiye edildiğini düşünmüyorum. Daha çok Atatürk'ün mevcut iktidarla çelişen görüş ve yanları tasfiye edilirken, desteklemeye yakın yanlarının ön plana çıkartılma çabasını seziyorum. Bence iktidar bu aralar herkesten daha çok Atatürkçü, ilerici, Nazımcı, dinci, milliyetçi, solcu, sağcı vs olma peşinde. Kısacası ne iş olsa yaparım abi yaklaşımında denebilir. Hani oylar gelsin de.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün resmi yirtilip cöpe atilmasin diye TRT böyle bir yola basvurarak Atatürk'cü olmus ve cöpe atimasini önleyici bir cözüm bulmus.Bén Domuzbagi'nin yazisinda,dini bayramlara yer verildigini ama Atatürk'e yer verilmemis diye bir cümle okudum,belki yanlis okumusumdur.

Simdikini bilmiyorum,ama birkac yil önce Avrupada bir vesile ile bulundugumda,elime biryerden Türk Federasyonun takvimi gecmisti.Dogal olarak takvimde Alparslan Türkes'in resmi vardi.Takvimi gözden gecirdigimde,hicbir milli bayram gününün verilmemis oldugunu görmüstüm,ilgimi cekince tekrar tekrar bakindim,yoktu hicbir milli bayramin ismi verilmemisti.Bütün Türk büyüklerinin isimleri dogum ve ölüm tarihleri yapmis olduklari savaslar kazandiklari zaferler hemen hepsi mevcuttu.Atatürk'ün ne dogum ve ne de ölüm tarihi vardi.Simdi federasyonun takvimi varmidir yokmudur varsa nasildir bilmiyorum ama TRT'nin yapmis oldugu ile Türk Federasyonun yapmis oldugu(O ZAMAN KI)cok aci birsey.

Nerden nereye atladik!Atatürk'ün resmi yirtilip cöpe atimasin diye düsünmüs heralde TRT,o zaman söyle bir sorum olacak;Ramazan'larda bir ramazan boyunca gazetelerde hep Kuran yazilari cikar,müsteri avlamak icin sözüm ona herkes müslüman olur ramazanda,peki bu Kuran yazili gazeteler nereye atilir acaba.Buna da bir cözüm üretselerde Kuranin cöpe atilmasini önleseler iyi olmaz mi,yoksa müsterimi bulamazlar dersiniz?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hadise kızımızın pantolonu yırtılmış!

Hadise'nin Sivas'taki akrabalarının yorumu bir hayli ilginç oldu

Uğur Dündar yönetimindeki Star Ana Haber bülteni yine farklı bir habere imza atarak, Hadise'nin köyüne gitti. Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 21 kişinin yaşadığı Fındıcak köyünde yaşayan akrabaları canlı yayına katıldı ve onun Eurovision şarkı yarışmasında başarılı olarak Türkiye'yi sevindirmesini dilediler.

Canlı yayında Hadise'nin bir akrabasının sözleri, Uğur Dündar gibi izleyen herkesi güldürdü.

Akraba, yılbaşı akşamı TRT'de ekrana gelen Eurovision şarkımızın tanıtımında Hadise'nin giydiği pantolana kafayı takmıştı.

Hadise'nin annesini telefonla aradığını söyleyen akraba, "'Ya paranız yok mu' dedim. 'Pantolonu yırtık' dedim. Annesi de 'menajer öyle giydirmiş' dedi" şeklinde konuşunca izleyenleri gülümseltti.

Hadise'nin yırtık kot pantolonuna akrabanın bu takıntısı Uğur Dündar'ı da güldürdü ve Dündar, şöyle konuştu: "Hadise'ye bir pantolon gönderelim de yırtık pantolon ile dolaşmaktan kurtulsun."

Gönderi tarihi:

cok guzel sarki yine 1 olacaz :):lol:

can you feel the rhythm in my heart

the beats going düm tek tek

always out it like there no minute

feels like there’s no way back

Gönderi tarihi:
cok guzel sarki yine 1 olacaz :):lol:

can you feel the rhythm in my heart

the beats going düm tek tek

always out it like there no minute

feels like there’s no way back

Farkindaysan sayin MeRVe güzel bir ritmus tutturmusuz gidiyoruz böyle kalmasi güzel ilk 10.larda devamli yer aliriz bu demek dilimizi ingilizcede söylesek farketmez dilimizi kuvvetlendirir dilimiz dünyada sayginlik kazanir bu dilin yani dilimizin zaten yeterince türbünlerde yeri var yeterki o türbinlere oynamaya devam..

Gönderi tarihi:
Farkindaysan sayin MeRVe güzel bir ritmus tutturmusuz gidiyoruz böyle kalmasi güzel ilk 10.larda devamli yer aliriz bu demek dilimizi ingilizcede söylesek farketmez dilimizi kuvvetlendirir dilimiz dünyada sayginlik kazanir bu dilin yani dilimizin zaten yeterince türbünlerde yeri var yeterki o türbinlere oynamaya devam..

farkindayim sayin Efendi Turkler insan dinleyince dans etmek geliyor icinden yerinde duramiyor onemli olanda bu deyilmi ver coskuyu ver coskuyu :lol: herkes oynamiyormukine turubunlere bizde oynicaz ver coskuyu herkes coscak hadiseyle

Gönderi tarihi:
farkindayim sayin Efendi Turkler insan dinleyince dans etmek geliyor icinden yerinde duramiyor onemli olanda bu deyilmi ver coskuyu ver coskuyu :lol: herkes oynamiyormukine turubunlere bizde oynicaz ver coskuyu herkes coscak hadiseyle

:clover:

• 5 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

200220091630046946242.jpg

'Hadise İngilizce okuyor da...'

Tekirdağ Müftüsü'nden Kuran'ın okunması ile ilgili Hadise'li yorum..!

TEKİRDAĞ Müftüsü Ahmet Okutan, Kuran'ın Türkçe okunmasını isteyenlere tepki göstererek, “Eurovizyon'a yabancı dilde şarkıyla gidiliyor da, niçin Allah'ın kitabı Arapça okunmasın” dedi.

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan Eski Cami'den merkezi sisteme vdiği cuma vazında ‘Allah ve Kitap Sevgisi’ konusunu anlattı. Kutsal kitap Kuran-ı Kerim'in Allah'ın emrettiği şekilde Arapça okunması gerektiğini belirten Müftü Okutan, ‘Kuran-ı Kerim Türkçe okunsun’ diyenlere tepki gösterdi. Okutan, “Eurovizyon Şarkı Yarışması’na yıllardır İngilizce şarkılarla katılıyoruz. Bu gibi uluslararası şarkı yarışmalarına yabancı şarkı ile katılmak doğru, caiz oluyor da, Allah’ın kitabını O’nun buyurduğu gibi Arapça harflerle okumak yanlış mı oluyor” diye sordu.

‘KURBANA KARŞI ÇIKANLARI DA ELEŞTİRMİŞTİ’

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, yeni yıl öncesi yerel gazelere gönderdiği yazısında da, ‘Kurban Bayramı'nda hayvan kıyımı yapılıyor’ diyip de yılbaşında kesilen hindilere tepki göstermeyenleri eleştirmişti. Okutan yazısında şunları kaydetmişti:

“Dini ve milli geleneklerle çatışmamak kaydıyla yılbaşını kutlamakta sakınca yoktur. Çam fidanlarını kesip içki ile kendinden geçmek din kuralları ile bağdaşmaz. ‘Yılbaşı gecesinde kesilen hindiler yenir mi?’ gibi sorularla karşılaştığımız oluyor. Usulüne uygun kesilip yenilmesi halinde bunda sakınca yoktur. Ancak, yılbaşında kesilen hindiler nedeniyle hep aklıma takılan bir şey oluyor. Kurban Bayramı'nda Allah'a yakınlaşmak ve O'nun emrinin gereği olarak kesilen kurbanlar için ‘Hayvan kıyımı oluyor’ diye yaygara koparanlar, yılbaşında kesilen hindiler için neden hiçbir şey söylemiyor?. Koyunun taşıdığı can da, hindinin taşıdığı can değil mi? Bunun sebebini bilen biri olur da bizleri bilgilendirirse, inanın çok sevineceğim.”

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.