Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Güzel ama yeterli değil...

kimmm Hadise mi?
:lol:

Bu ne şiddet ne bu celal? Sanırsın Porsche (ya da Lotus, daha iyisi Lamborghini diyeyim) için "yerli mi?" diye sorulmuş!.. :lol:

• Cevaplar 109
  • Görüntü 12,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Eurovizyon icin bu sarki ve gorunusu ile yenme sanslari yada ilk 3 sira sinda olma sansi fena degil....

Sarki Eurovisyon icin olmasaydi o kadar da guzel oldugunu soyleyemezdim ve tutulcanida zanetmezdim. Sesi olan biri vucudunla satic yapmasi da hic hosuma gitmez ama Erkek icin guzeldir o bakislar ;)

Bencede aslinda fark etmez Turkce yada Inglizce soylenmesi ama bir Turk sarkisinla yenmeyi daha cok terci ederdim. :)

Hadise'le Bol sanslar .

Gönderi tarihi:

Acaba diyorum hepimiz İngilizce konuşup Avrupalı taklidi yapsak bunu da Avrupalılar anlamasa sadece biz bilsek bizi alırlar mı AB'ye?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Gördüğüm kadarıyla, Eurovizyon, yine tek kanal TRT dönemindeki gibi baş milli meselemiz olmuş. :)

Bir kere, bu yarışma, POP Müzik yarışması, öyle tek bağlama ile olacak iş değil.

Benim şarkıya itirazım, Orient-Pop tazı ve İngilizce seçilmiş olması. Dünyada örnekleri var, Shakira denebilir, bir kaç tane daha vardı bu tür, hatta bizim Ankara'nın Fidaydasının melodisini kullananlar da çıkmıştı. Ama biz yapamadık.

Yani, her defasında göbek havası. Sanki, Türk Müziği göbek havasından ibaret, başka ritim yada mod yok. Bir kere yaparsın, iki kere yaparsın ama sürekli aynı terane...

Gönderi tarihi:

Sarkinin ingilizce olmasina neden arkadaslarin itirazi var anlamis degilim sonucta bir yarisma yabanci bir dille soylenilmesi aslinda bukadar kotumu bana gore degil.. cunku muzik evrensel ama sozlerde evrensel olmalidir bugun turkce ingilizce kadar konusulan yaygin bir degil ve bir nevi dikkat cekmekten baska birsey degildir turkce katildigi donemlerde aldiklari sonuc ingilizce soylendigi kadar iyi puan almamistir tabi puanlamalarda biraz sahibeli orasi goz onunde.. Birde soyle dusunelim o halde mesela olimpiyatlarda etopya asilli Elvan turkiye adina yaristi, yada milli takimda ingiliz asilli Colin Kazim Richards oynuyor bunun gibi pek cok yabanci asilli ama turk vatandasligina gecmis turk vatandasi bulunmakta ozaman onlara nicin tepki gostermiyoruz bana kalirsa ayni seydir.. Onemli olan yarismalarda Turkiyeyi en iyi sekilde temsil etmektir hangi dilde yada kimin soylediginin pek bir onemi yoktur..

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sarkinin ingilizce olmasina neden arkadaslarin itirazi var anlamis degilim sonucta bir yarisma yabanci bir dille soylenilmesi aslinda bukadar kotumu bana gore degil.. cunku muzik evrensel ama sozlerde evrensel olmalidir bugun turkce ingilizce kadar konusulan yaygin bir degil ve bir nevi dikkat cekmekten baska birsey degildir turkce katildigi donemlerde aldiklari sonuc ingilizce soylendigi kadar iyi puan almamistir tabi puanlamalarda biraz sahibeli orasi goz onunde.. Birde soyle dusunelim o halde mesela olimpiyatlarda etopya asilli Elvan turkiye adina yaristi, yada milli takimda ingiliz asilli Colin Kazim Richards oynuyor bunun gibi pek cok yabanci asilli ama turk vatandasligina gecmis turk vatandasi bulunmakta ozaman onlara nicin tepki gostermiyoruz bana kalirsa ayni seydir.. Onemli olan yarismalarda Turkiyeyi en iyi sekilde temsil etmektir hangi dilde yada kimin soylediginin pek bir onemi yoktur..

Saygilar

Sn.Yakışıklı, Emre Aydın da MTV yarışmasında Türkçe şarkı ile birinci olmuştu haberiniz var mı ? Evet, Pop yada Rock müziğe en yakışan dil İngilizcedir, çünkü kökeninde ABD ve İngiltere vardır, hatta Almanlar bile İngilizce şarkıyla katılır ama prozodi ( beste-güfte uyumu ) iyi olursa Türkçe ile de kazanılabilir. Hatırlarsınız Alman Nicole'un şarkısını Ein Bisschen Frieden 1. olmuştu.

Yani, önemli olan ısmarlama şarkı olmaması, bestecinin kendi ilhamıyla yapması. Türkçe de başarılı olur.

Ayrıca, Elvan yada Kazım kendi dillerinde mi koşuyor, benzetme pek uygun olmamış. :)

Gönderi tarihi:

Sayin Dogrucudavut

40 yildir denemiyorlarmi turkce cok denediler ama 10 gecemediler nezamanki Sertab Erener ingilizce sarki soyledi iste ozaman birinci oldular haa bunda oylamalarin etkisi olmadimi oldu cok guzelde oldu ama Avrupanin her ulkesinde turk yasamiyor ve hepside oylamaya katilmiyor ama ingilizce oldugu takdirde turklerin disindada oy verenler cikabiliyorlar..

Ayrica Emre Aydini elbette biliyorum sarkilarini severekte dinliyorum.. ama Emre Aydin boyle bir yarismaya katilmis olsaydi eminim oda ingilizce bir yorumla girebilirdi butun alternativlere acik olmali insan.. Bugune kadar hic guzel gufte yada soz yazilamismidir Turkce soylendigi donemlerde eurovizyonda gayet guzel sarkilar olmustur zaman icerisinde.. Yani simdi Alman Nicolen sarkisi almanca soylendigi icinmi birinci oldu fransizlar her donem sarkilarini fransizca soyluyorlar ama birinci olamiyorlar .. Bu biraz oylama ile alakali bazen bakiyorsunuz en kotu sarki birinci olabiliyor bu kendi dillerinde soyledikleri icin yada soylemedikleri icin degil genelde oy dagilimi komsu komsuya veriyor oylarini kimin kime oy verdikleri belli mesela turkiye yeni dogubloklarindan hic oy alamiyor niye orada yasayan turk yok yada cok az ama bati avrupadan genel olarak yuksek puan aliyor kibristan hic puan alamiyor ..

Ismarlamama sarkiyi kabul etmiyorsunuz ama ismarlama uzeri sporcu oluyor :).. Simdi ingilizce soyleyince turkiyeyi temsil etmemismi oluyor :) sonuc itibariyla onu seslendirende bir turktur ve kazanip sahneye ciktiginda yine turk bayragini sallamiyacakmi elvanin yada kazimin yaptiginin aynisini yapacak pek bir fark gormuyorum ben acikcasi :)

saygilar

Gönderi tarihi:
40 yildir denemiyorlarmi turkce cok denediler ama 10 gecemediler nezamanki Sertab Erener ingilizce sarki soyledi iste ozaman birinci oldular

Şebnem Paker & Grup Etnik 1997 de 4. olmuştu. Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn.Yakışıklı, Emre Aydın da MTV yarışmasında Türkçe şarkı ile birinci olmuştu haberiniz var mı ? Evet, Pop yada Rock müziğe en yakışan dil İngilizcedir, çünkü kökeninde ABD ve İngiltere vardır, hatta Almanlar bile İngilizce şarkıyla katılır ama prozodi ( beste-güfte uyumu ) iyi olursa Türkçe ile de kazanılabilir. Hatırlarsınız Alman Nicole'un şarkısını Ein Bisschen Frieden 1. olmuştu.

Yani, önemli olan ısmarlama şarkı olmaması, bestecinin kendi ilhamıyla yapması. Türkçe de başarılı olur.

Ayrıca, Elvan yada Kazım kendi dillerinde mi koşuyor, benzetme pek uygun olmamış. :)

En önemli bestemiz,İstiklal Marşı'mızda da prozidi hatası vardır ama çok büyük bir çoğunluk farkında bile değildir..Hal böyleyken kaç kulak,ingilizce bir parçadaki prozidi hatasını ayırabilir ki..;) Bence oturun televizyonun karşısına,yaslanın arkanıza ve Hadise'nin mükemmelliği ile gözlerinize,şarkının güzelliği ile kulaklarınıza bir ziyafet çekin arkadaşlar..Gerisi lafü güzaf..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

1997de 4degil 121 puanla 3cu olmustur ama kac yil aradan sonra ilk defa 1975de katiliyor ve 22 yil sonra bir 3culuk demekki birseylerin degismesi gerekiyormus bu degisikligide sertab erener yapti ve 1ci oldu aslinda gurur duymak gerekir cunku avrupadaki turkler Turkiye iyi bir dereceye girdiklerinde adeta havalarda ucuyorlar adeta.. Cunku artik resmen bu yarismaliktan cikmis bir milli mucadeleye donusmusturki son zamanlarda smslerdende gorulmektedir bu acikca gonderilen sms puanlamalarindada gorulmektedir sarkilar kotu olsa dahi artik avrupadaki turkler sms yollamaktalar..

saygilar

Gönderi tarihi:
butun alternativlere acik olmali insan.. Bugune kadar hic guzel gufte yada soz yazilamismidir Turkce soylendigi donemlerde eurovizyonda gayet guzel sarkilar olmustur zaman icerisinde.. Yani simdi Alman Nicolen sarkisi almanca soylendigi icinmi birinci oldu fransizlar her donem sarkilarini fransizca soyluyorlar ama birinci olamiyorlar .. Bu biraz oylama ile alakali bazen bakiyorsunuz en kotu sarki birinci olabiliyor bu kendi dillerinde soyledikleri icin yada soylemedikleri icin degil genelde oy dagilimi komsu komsuya veriyor oylarini kimin kime oy verdikleri belli mesela turkiye yeni dogubloklarindan hic oy alamiyor niye orada yasayan turk yok yada cok az ama bati avrupadan genel olarak yuksek puan aliyor kibristan hic puan alamiyor ..

Ben bu meseleye tabii ki katı bakmıyorum çünkü bu bir milli mesele değil, nihayetinde yarışma. Benim derdim İngilizce şart tezinin doğru olduğu. Nicole Almanca söylediği için değil, şarkısının güzel olmasından dolayı birinci oldu. Fransızların da çok güzel şarkılarıyla birinci olanlar vardı. İlk aklıma gelenler Sandra, Celine Dion Oylamanın siyaset ile alakası var tabii ama döneme göre değişen tercihler de önemli. Sertapın birinci olduğu dönemdeki Irak işgali, Arap ritmlere sempatinin de etkisi oldu.

Gönderi tarihi:
Ismarlamama sarkiyi kabul etmiyorsunuz ama ismarlama uzeri sporcu oluyor :).. Simdi ingilizce soyleyince turkiyeyi temsil etmemismi oluyor :) sonuc itibariyla onu seslendirende bir turktur ve kazanip sahneye ciktiginda yine turk bayragini sallamiyacakmi elvanin yada kazimin yaptiginin aynisini yapacak pek bir fark gormuyorum ben acikcasi :)

saygilar

Kabul etmiyorum diye bir şey yok.

Söylediğim şu: Bende söz var hadi buna şarkı yap diyince genelde güzel olmaz. En içten şarkılar, hem besteci hem de güfteci olanlardan çıkar.

Yada şunu söylemiyorum, Elvan Türk ırkından değil, dolayısıyla bizi temsil edemez.

Yada İngilizce şarkı bizi temsil edemez.

Anlatmaya çalıştığım, İngilizce şart gibi bir düşüncenin yanlış olduğu.

Gönderi tarihi:
En önemli bestemiz,İstiklal Marşı'mızda da prozidi hatası vardır ama çok büyük bir çoğunluk farkında bile değildir..Hal böyleyken kaç kulak,ingilizce bir parçadaki prozidi hatasını ayırabilir ki..;) Bence oturun televizyonun karşısına,yaslanın arkanıza ve Hadise'nin mükemmelliği ile gözlerinize,şarkının güzelliği ile kulaklarınıza bir ziyafet çekin arkadaşlar..Gerisi lafü güzaf..

Evet, buna Zülfü Livanelinin, Yeni Türkünün ve Sezen Aksunun bazı şarkılarını da ekleyebiliriz. Prozodi dışında, siz de bilirsiniz, Türkçe POP'ta, yapıyorum, ediyorum gibi sözler biraz zor oturtulur melodiye. Hadise'nin güzelliğine lafımız yok tabii. :)

Gönderi tarihi:
Kabul etmiyorum diye bir şey yok.

Söylediğim şu: Bende söz var hadi buna şarkı yap diyince genelde güzel olmaz. En içten şarkılar, hem besteci hem de güfteci olanlardan çıkar.

Yada şunu söylemiyorum, Elvan Türk ırkından değil, dolayısıyla bizi temsil edemez.

Yada İngilizce şarkı bizi temsil edemez.

Anlatmaya çalıştığım, İngilizce şart gibi bir düşüncenin yanlış olduğu.

Sayin Dogrucudavut

Ingilizce zaten sart degil kimse mutlaka ingilizce sarki soyleyeceksiniz diye bize diretmiyorlar sanatcilar daha cok kendilerini nasil rahat hitap ediyorlarsa o dilde soyluyorlar.. Bugun hadisede ayni seyi yapmis sanirim turkce sarkilara sesinin iyi gittigini soyleyemem ama ingilizce parcalari daha guzel soyluyor ve bu yuzden ingilizce yapmis..

Soz ve Beste yapmak oyle kolay is degil her onune gelende istediginde hit bir beste yapamaz ozaman yapilmasi gereken Irlanda modeli yani Eurovizyon icin bir komite kurulur ve soz beste yapar turkce sozlu yada Turkiye Eurovizyondan cekilir tipki Italya gibi ve boylecede sarki ingilizcemi yoksa turkcemi olsun polemigi ortadan kalkar :)

Gönderi tarihi:
Sayin Dogrucudavut

Ingilizce zaten sart degil kimse mutlaka ingilizce sarki soyleyeceksiniz diye bize diretmiyorlar sanatcilar daha cok kendilerini nasil rahat hitap ediyorlarsa o dilde soyluyorlar.. Bugun hadisede ayni seyi yapmis sanirim turkce sarkilara sesinin iyi gittigini soyleyemem ama ingilizce parcalari daha guzel soyluyor ve bu yuzden ingilizce yapmis..

Soz ve Beste yapmak oyle kolay is degil her onune gelende istediginde hit bir beste yapamaz ozaman yapilmasi gereken Irlanda modeli yani Eurovizyon icin bir komite kurulur ve soz beste yapar turkce sozlu yada Turkiye Eurovizyondan cekilir tipki Italya gibi ve boylecede sarki ingilizcemi yoksa turkcemi olsun polemigi ortadan kalkar :)

Eh, napalım, hayırlı olsun diyelim o zaman :) , Saygılar.

Gönderi tarihi:

MHP Giresun ilçe başkanı mı, belde başkanımı bir adam çıkmış. Bu mu Türk değerlerini temsil ediyor demiş :)

Eurovision, ne yapalım mehter takımını mı gönderelim ?

Gönderi tarihi:
MHP Giresun ilçe başkanı mı, belde başkanımı bir adam çıkmış. Bu mu Türk değerlerini temsil ediyor demiş :)

Mehter takimi artik seneye buyil mhp giresun ilce baskani treni kacirmislar gelecek yil bence basvuruda bulunsunlar belli olmaz belki sanslarina Avusturya kazanirda seneyede viyana kapilarina dayanir mehterem takimi :)

Gönderi tarihi:

Mehter takiminin Hadise´yle ingilizce tanitimi diye mesaj göndermek lazim MHP Giresun ilçe başkanına..

Birde sormak lazim ayni baskana dünyada Türkce parcalarimizi dinleten Tarkan´i nasil bilirsiniz?

Gönderi tarihi:
?Hadise?yi seçen AKP?liler günaha giriyor?

3 Ocak 2009

?Hadise?yi seçen AKP?liler günaha giriyor?

MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz, Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye?yi temsil edecek olan Hadise?nin, Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, AKP?nin de bu şarkıcıyı tercih etmesiyle günaha girdiğini söyledi.

H.Hakan GİRESUN, (DHA)

Sevgili E.Türkler, ülkemizin bir özelliği de 'fikri olmadan zikri olmak' şeklinde ne güzel ifade edilmiş. Sn.Yılmaz biraz müzikten anlasaydı bu parçanın yazıldığı modun (makamın) hanidyse son 30 yıldır ülkemizin pop, arabesk ve fantazi türlerinde yapılan bestelerin, söylenen şarkıların %90 ıyla aynı olduğunu da anlardı. Phrigian modu ya da buna Kürdili Hicaz'da dersek yanlış olmaz bu yörelerin, bu toprakların insanlarının yüzyıllar hatta binlerce yıldan beri kullandığı seslerdir; öyle ki, Emeviler tarafından İspanya'ya taşınmış ve Evrensel İspanyol müziğinin doğmasına neden olmuştur.

Biz müzisyenler, bugün bu modla yapılan bestelere Türk Blues'u adını taktık. Bu besteler genelde aynı kalıplara ve aynı mod (Phrigian) kullanılarak yapılıyor. Düm Tek Tek ise bu tanıma yüzde yüz uymakta.

Şunu çok merak ediyorum. Eğer beste pentatonik bir dizi ile yapılsaydı (Orta Asya halklarının dolayısıyla Türk'lerin ve Çin'lilerin müziklerinde kullanılan gam) bunun hakkında ne diyecekti?

Gönderi tarihi:

Benim anlayabildigim kadariyla burada yapilan degerlendirmeler özden cikmis söze dönmüs gibi.Hadise'nin kivrak dansi veya vüdudu Türkiye'yi temsil edecektiyse Türkiye'de ondan daha kivrak daha vücüdü tatli olanlar vardi,Belcika'dan ithal etmeye ne gerek vardi.Eger Hadise cigirdigi sarkiyla Türkiye'yi temsil edecekse ki söyledigi sarki Türkce degildir,ve yine Belcika'lardan ithale gerek yoktu.Nedir olay döndürülen dolap nedir burada?yani biz Türkce ile kazanma yerine Ingiliz diliyle kazanmakla mi iftihar etmeliyiz,ne anlasilmaz bir durum cikiyor ortaya,kimilerimiz 1,5 milyon Ermeniyi 30.ooo Kürd'ü katlettirip Nobel aldi diyenle gurur duyuyoruz kimimizde Ingilizce ile kazanmaktan.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Benim anlayabildigim kadariyla burada yapilan degerlendirmeler özden cikmis söze dönmüs gibi.Hadise'nin kivrak dansi veya vüdudu Türkiye'yi temsil edecektiyse Türkiye'de ondan daha kivrak daha vücüdü tatli olanlar vardi,Belcika'dan ithal etmeye ne gerek vardi.Eger Hadise cigirdigi sarkiyla Türkiye'yi temsil edecekse ki söyledigi sarki Türkce degildir,ve yine Belcika'lardan ithale gerek yoktu.Nedir olay döndürülen dolap nedir burada?yani biz Türkce ile kazanma yerine Ingiliz diliyle kazanmakla mi iftihar etmeliyiz,ne anlasilmaz bir durum cikiyor ortaya,kimilerimiz 1,5 milyon Ermeniyi 30.ooo Kürd'ü katlettirip Nobel aldi diyenle gurur duyuyoruz kimimizde Ingilizce ile kazanmaktan.

saygilarla

Sayin Politika

Oncelikle Hadise Belcikadan ithal edilmemistir, belcikada yasayan turktur, zamaninda anne babasi turkiyeden calismak amacla belcikaya goc etmistir tipki almanyada, hollandada fransada yasayan bir cok vatandasimiz gibi simdi avrupada yasayan turkler ithalmi oluyor konuyu saptirmayalim lutfen.. Bugun Hadiseye ithal diyorsunuz ozaman sizlerde kalkip etopyadan kosucu ithal ediyorsunuzki turkiyeye madalya kazandirmistir, ingiltereden sporcu ithal ediyorsunuz turk vatandasligina gecip milli takimda top kosturmakta, bulgaristandan ithal ediyorsunuz halterde olimpiyat madalyalari kazanmakta .. Daha oncede soyledim yine soyluyorum kimse illa ingilizce sarki soyleyecek diye kimsenin kafasina silah dayamiyor tercih meselesi Sarkici kendisinin ingilizce ile daha iyi ifade edecegini dusunmus ve secimini ingilizce olaraktan yapmistir olaylari ermeni kurd turk boyutuna kadar getirmenin ne alakasi var sapla samani karistiriyorsunuz simdi cikip birde turkluk elden gidiyor diye yaygara yaparsiniz :) ozaman dunyada herkes turkce konussun bu nasil :)

Saygilar

Gönderi tarihi:

Asil karistiran siz oldunuz,sayin yakisikli.Hadise ithaldir bence,sizce olmayabilir.Herkes Türkce konusacak diye bir sey diyen oldu mu?

Benim yazdiklarimi belli ki tam okumamissiniz.Ne icin getirildi Hadise Türkiye'ye?Kivirsin diyemi yoksa sarki söylesin diye mi?Kendi dilini bilmemek ayip degildir ama,ben kendi dilimle degilde baskasinin diliyle kendimi daha iyi ifade edebilirim diyorsa birisi gitsin o dile sahip olan ülkede yarismaya girsin.

Ingilizce evrenselmis,hadi ya,evrensel olmamasi icin bana bir neden gösterin bakalim,bir dil nasil ve neden evrensel olabilirmis,hadi anlatin bana.Eger Ingilizce evrensel olmussa bence Ingilizleri alnindan öpmeliyiz,bravo o millete ki dilini evrensellestirebilmis ve bizim gibi ülkelere kabul ettirmistir.

Baskasinin diliyle beni temsil eden bir insanla ben gurur duymam,duyan duysun buna karsi da degilim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Politika

Bugun tum dunyaya bakarsaniz is adamlari olsun bilim calismalari makaleler internet olsun AdanZye hersey ingilizceye dayanmaktadir bir is basvurusunda bulundugunuzda isveren size once yabanci diliniz varmi yokmu demiyor ingilizce biliyormusunuz diye soruyor bir esya alirken dahi kullanma kulavuzlarinda turkce olmasada ingilizce mevcuttur.. buda demek oluyorki ingilizce evrenseldir ister bunu kabul edin veyahut etmeyin .. Siz egitiminizde derslerinizde ingilizce almadinizmi almissinizdir yok diyemezsiniz buna.. Turk olan birisi nasil ithal oluyor ben bu durumu anlamis degilim sayin politika ?? Ayrica Hadise turkiyede sanatci degilmi bugun avrupada taninmamisken Ilk turkiyede tanindi belcikada yasiyor olabilir ama Hadise turkiyede unlu olmadan once benim tanidigim belcikadaki arkadaslarin hic birisi Hadiseyi daha onceden duymamisti.. Eger bir sanatci Turkiyede kaset yapiyor ve turkiyede kaseti piyasaya suruluyor ve konser veriyorsa ithal demeniz cok yanlis bana gore.. Ayrica Sirf turkce yada ingilizce soylenecek bir kuralda yoktur kim nasil istiyorsa oyle soyleyebilir.. simdi fransa yada almanya adina katilan sanatcilar ingilizce sarki soylediklerinde o ulkeyi temsil etmiyormu ? veya turkiyede ingilizce album yapan sanatcilar turkiyeyi temsil etmiyormu ?? Ben sarki soylemedigim icin bilemiyecegim :) ama sahneye cikan birisi sirf sahneye cikip sarkisini soylesin sonrada gitsinmi sahnede sarki soylemek kadar showda onemlidir her ikiside birbirini tamamlar diye dusunuyorum bu konuda bilgisi birikimi olan arkadaslar daha fazla aydinlatabilir diye dusunuyorum..

Saygilar

Gönderi tarihi:
kimmm

Hadise mi?

:)

yok,olur mu Godzilla -_-

Ben şarkı için yeterli değil dedim,yoksa Hadise,Allah var,erkek olsam hemen aşık olurdum ;) vallah,güzelliğine lafımız yok -_-

Gönderi tarihi:
Birde sormak lazim ayni baskana dünyada Türkce parcalarimizi dinleten Tarkan´i nasil bilirsiniz?

nesi varmış Tarkan'ın hem sesi hem fiziği bir içim su :wub:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.