Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 peki kalbe zarar gelincede sevgimi azalıyor??kalp ksrızı geçirenler sevgısızmı oluyor sevginin maddesı nerede pardon Yam yam cesareti hangi organında taşıyor acaba.Biz yürekli adam deriz de.Şimdi arkadaşın mantığıyla gidersek korkan insanların yüreğinin olmaması gerekli.Arkadaş teşbih hakkında bilgisiz herhalde.Peki poposundan korkan neyi anlatıyor gibi gibi gibi... Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 düşünmek sanattır. düşünmek çok zordur muhtemelen bu yüzden pek az kişi düşünür. her eylemin atası düşüncedir. düşünmekten utanmıyorsan söylemekten de utanma... düşünmek ruhun kendisiyle konuşmaktır... kişi kalbinde düşündüğü gibidir... lütfen bu sözlerin neyine itiraz ediyorsunuz......anlayamıyorum sizi.....o zaman anlayışınız kıt....dar görüşlüsünüz.... Alıntı
Φ Qanan Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Kafatasını açıp bakman yeterli... Zira akıl dediğimiz şey, beynin düşünme,anlama,kavrama gibi yetilerine verdiğimiz addır. Akıl tek başına değildir,bir maddeye bağlıdır. (Bunu kavrayabiliyor musunuz?) Beynin bu faaliyetleri yürüten kısımlarına zarar verirseniz, akıl diye bir şey de kalmayacaktır. Her duyduğunuz şeyi düşünmeden kabullenmeyin. Önce kendiniz bir tartın, sonra argüman olarak sunun.. İyi tamam her duyduğumuz şeye inanmayalım,, bir an için Allah yoktur diye düşünelim,, senin bakış açınla,, ama yine de aklım bir yaratıcının olduğunu söylüyor,, inancım mantığımla uyuşuyor,, hayalci değilim,, hayalcilik tesadüflere inanmaktır,, yazdıklarını senin de ciddiye almanı öneriyorum... Körü körüne inanmamak!!! gibi bir önyargının içindesiniz..neye dayanarak inanmıyorsunuz bana açıklar mısınız?? Ortada bir eser var ben o eserin yaratıcısını görmüyorum diye,, o eser tesadüfen mi meydana geldi diyecem,, ya da o eserin yaratıcısı yoktur mu diyecem...bilimi geçtim çocuk bile güler buna kusura bakmayın ama sizin görüşünüz bu...tüm yazılarınız hep bu çerçevede... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Sardun 3 cü sayfada kazazlının yazdıklarını anlıyamıyorsun deyilmi taurus da anlıyamıyor neden delil de gösteriyor hz. muhammeti. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Sardun 3 cü sayfada kazazlının yazdıklarını anlıyamıyorsun deyilmi taurus da anlıyamıyor neden delil de gösteriyor hz. muhammeti. Ya biz senin ne dediğini anlıyoruz,uzaylılar tarafından dünya ya atılmışız demi.E sen benim hiçbir dediğimi anlamıyor hiçbir soruma cevap veremiyorsun o noooolcak?Elinizden gelse uzaylı tarikatı kuracaksınız ha.Şu geleceğe gittiğimiz yazımın cevabını versene göreyim.Kazazlıyı da al yanına yardımcı olsun sana.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 bulamadım nerdeydi. buyur ben senin için buldum oku ve cevap yaz;.....Şimdi bunu bırakta seninle bir yolculuğa çıkalım istersen.Hani sen uzaylılarla ilgili bişeyler ima ediyorsun ya onunla ilgili.Gerçi o kadar zamanımız kalmadı ama bir 1000 sene ileriye gidelim seninle,sene 3006:İnsanoğlu gelişen teknolojisi ile uzay yolculuklarına başlamış Ay'daki ve Mars'taki kurmuş olduğu koloniler ihtiyaçları karşılamaz olmuş.Işık hızını 4 e katlayan uzaygemileri ile sistemimiz dışındaki genç bir gezegene gitmişiz.Gel görki üzerinde yaşam var ve bize göre hayli ilkeller.Aramızdan bazıları seçilerek o gezegene o canlıları eğitmek bişeyler öğretmek üzere gönderilmiş.Onlarda öğrettiğimiz şekilde piramitler yapmış,takvimler hazırlamış yeni aletler keşfetmiş olsunlar.ŞİMDİ:Bu yaptıklarından bize ne fayda olabilir.Biz bu gezegene giderek ve bunları yaparak o canlıların yaratıcısı mı olduk(SÜMME HAŞA).Okuduğun mecmuaları karıştır bakalım cevap verebilecekmisin lena.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Ha ha haa vaktinmi yok dünya üstündeki kültürleri yapıları izlemeye, nedenlerini aradınmı bir yaratan tarafındanmı gerçekleştirildiyini savunabilecekmisin. Bize ne fayda olabilire, gelelim evrenin ömrünün uzamasında bir sineyin kanat çırpmasının bile foksuyonu var, gösterilen cabayı senin benim anlamamız biraz zor. Arş hakkında çok şey yazarım ama iki ceza yedik adminden burası yeri deyil konu açsak da fazla yürümez, ama bir şerir büyüklüğünde uzay gemileri olduğunu görünmez durumdalar nasa bile ilgilendi ve kesti bilesin. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 LENA bana sardun diyorsun taurusmutise de taurus neden? uzun kelimeleri yazamıyormusun? herhalde aklında kalmıyor. kazazlının yazdıklarını anlayamadın değil mi demişsin. Yoo gayet iyi anlıyorum zaten ona bir itirazım yok ki cevap yazayım. Allah kendi arşındadır. ancak Allah ın tam olarak nerede olduğunu düşünmek şeytanidir. Çünkü Allah bizi bu bilgiden mahrum bırakmıştır. Onun nerede olduğunu merak etmiyorum zaten ben O'nu kabimde hissediyorum başka bir yerde aramak bana saçma geliyor. Bunu ancak şekilciler yapar, görmek, dokunmak isteyenler yaparlar, zaten gördüğünde ve dokunduğunda inanmazsın o zaman bilirsin. Ve o vakit iman etmiş olmanın gereği yoktur. Zaten insanı meleklerden üstün yapan şeylerden biride budur, görmeden inanmak. Kalb yoluyla Allah'a varmak. Ölüm bizi zaten O'na götürecek kısacık ömrümde herşeyi öğrenmeme imkan yokki. nasılsa göreceğiz. orada da karşılaşırız belki o zaman bunları konuşmamıza gerek kalmaz. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Sizde kardeşim çok uzun rumuz koyuyorsunuz ne gereyi var, öldükten sonra allaf filan göremeyiz bunu sil kafandan, enerjiydik maddeleştik ve gene enerji olucaz bu kadar, madeleşmeden bu dünyaya gelmeden allahı gören olmuşmuki öldükten sonra görücez. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Allah varsa nerdedir diye sorma acizliğinde bulunan kişiler sordukları sorunun cevabını yine Allah tarafından alacaklardır sabırlı olun... Çünkü Rabbim çok sabırlıdır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 LENA bana sardun diyorsun taurusmutise de taurus neden? uzun kelimeleri yazamıyormusun? herhalde aklında kalmıyor. kazazlının yazdıklarını anlayamadın değil mi demişsin. Yoo gayet iyi anlıyorum zaten ona bir itirazım yok ki cevap yazayım. Allah kendi arşındadır. ancak Allah ın tam olarak nerede olduğunu düşünmek şeytanidir. Çünkü Allah bizi bu bilgiden mahrum bırakmıştır. Onun nerede olduğunu merak etmiyorum zaten ben O'nu kabimde hissediyorum başka bir yerde aramak bana saçma geliyor. Bunu ancak şekilciler yapar, görmek, dokunmak isteyenler yaparlar, zaten gördüğünde ve dokunduğunda inanmazsın o zaman bilirsin. Ve o vakit iman etmiş olmanın gereği yoktur. Zaten insanı meleklerden üstün yapan şeylerden biride budur, görmeden inanmak. Kalb yoluyla Allah'a varmak. Ölüm bizi zaten O'na götürecek kısacık ömrümde herşeyi öğrenmeme imkan yokki. nasılsa göreceğiz. orada da karşılaşırız belki o zaman bunları konuşmamıza gerek kalmaz. Boşver Lena'yı sen bizim SARDUNYAM'ızsın.O sardun demeye devam etsin.Baksana sorularımızdan birine açık açık cevap veremedi.Mecmua kültürüyle anca bu kadar oluyor herhalde.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Mecmua deyil kitap arasında belki bir iki mecmua var, senin daha çoooook fırn ekmek yemen lağzım. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Mecmua deyil kitap arasında belki bir iki mecmua var, senin daha çoooook fırn ekmek yemen lağzım. Kırsal alanda hamurla beslenmişsin dediğin günden beri ekmek yiyemiyorum.Tavuk balık sebze yesem olur mu?Bi de şuna takıldım çooooooook fırın ekmek yemak zekayımı geliştiriyor,geliştiriyorsa sen bana neden öyle demiştin.Bu bir çelişki mi?Bu üçünü istiyorum.Sevgiler.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Ya evlat bak çok kelimeleri ve deyimleride anlamakta zorluk çekiyorsun, çok fırın ekmek yemeninin anlam ve manası daha çok şey öyrenmen manasındadır. Diyer besin ve çocuk büyütmedeki olayı sende bilirsin, yoksul olan çocuk elinde ekmekle büyür varlıklı olan çocuk her protoyin istediyini yiyerek büyür dolayısıyla beyinde bu duruma bağlı olarak gelişir, senin bana karşı davranışından dolayı seni kızdırmak için yazdım. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Deyil = Değil Protoyin = Protein Lağzım = Lazım Konu ile alakası yok ama dayanamadım Gerçi ne demek istediğimi anlayan anlayacaktır.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gecenin kaçı olmuş tdk, mı dikkat edicem ışık yakıp etrafımı rahatsız edicem masamdaki şişeyemi dikkat edicem yaşlı beynimemi dikkat edicem bal gibi anlıyorsunuzda yazılanları yeterki konu dağılsın işgüzarlık olsun. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Konuyu dağıtmak yok , Geceye de daha çok var, Etrafı rahatsız etmeyiniz zira rahatsız olursunuz..Yaşlı beyninizin kıymetini biliniz zira hak dünyada sizden hesap soracaklardır... İş güzarlığın anlamı yok Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Deyil = Değil Protoyin = Protein Lağzım = Lazım Konu ile alakası yok ama dayanamadım Gerçi ne demek istediğimi anlayan anlayacaktır.. Anlaması gereken anlayamadıktan sonra anlayan anlasa ne fayda,yinede teşekkürler.Hoşgeldin desem bizden eskisin yinede aramızda olduğuna sevindim.Sevgiler.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 insan beyni yaşlanırmı acaba? yaşlanırsa algılamada bir gecikme yaparmı? yaparsa çaresi varmı? bugün çok güzel bir söz öğrendim sizinle paylaşmak isterim. "geçmişin tehlikesi esir olmaktı geleceğin ki ise robot olmak..." hepinize selamlar Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 insan beyni yaşlanırmı acaba? yaşlanırsa algılamada bir gecikme yaparmı? yaparsa çaresi varmı? bugün çok güzel bir söz öğrendim sizinle paylaşmak isterim. "geçmişin tehlikesi esir olmaktı geleceğin ki ise robot olmak..." hepinize selamlar İnsan beyni ilk hali ile bembeyazdır,sonrasında ilerleyen yaşla beraber gri bir zar oluşturmaya başlar.Beynin üzerindeki bu gri zar öğrenmeyle birlikte oluşur.Yani nekadar bilgi o kadar gri hücre(Agatha Cristie'nin roman karakteri olan Hercule Poirot'dan esinlenerek)Şimdi buradan şu sonucu çıkarabiliriz sanırım;bembeyaz bir sayfa ,yazı yazmak için uygundur ama kirlenmiş ve üzeri yazıyla dolu bir kağıda yeni bişeyler sığıştırabilmek çok zor.Adrese teslim.. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Aslında söylediklerim gayet açık ve netti. Kendinizce görünmeyen, algılanamayan varlıklara olan inancınıza bir kanıt aramaya çalışıyorsunuz ama boşuna uğraşıyorsunuz. "Aklımızı da göremiyoruz, ama var" ifadesi algılanamayan varlıklar için bir örnek teşkil etmez. Nihayetinde akıl da maddeye bağlıdır. Yukarıdaki sorularınız felsefeye giriyor, konuyla alakalı değil... Maddeye bağlı olan ama madde olmayan, algılanamayan ama varlığı kesin kabul edilen bir varlık. Materyalizm yeni bir anlayışmı getirdi ortaya??? Çıkış yolları pek yetersiz... Karar verin herşey maddemidir değilmidir? Herşey madde ise beyni madde olarak kabul edebiliriz. Peki akıl gibi mükemmel bir olguyu gösteren ispatlayan madde nerde? Düşünme, kavrama yetilerinin maddesi nerede? Beyin nedir? Beyne aynı zamanda akıl, kavrama, düşünme mi diyeceğiz artık??? Belli ki hayır. Bu olguların çıkış noktası ama görünen birşey yok???? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 insan beyinin kaçta kaçını kullanabiliyordu? kullanamadığımız kısmında nasıl yetenekler gizli acaba? hakikaten merak ediyorum bir bilen varsa cevaplasın lütfen.... saygılar Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 SARDUNYAM Yaaaa yaşamdaki en büyük faktör beyindir fazlaca detaylara girmeden kısa açıklamalarla geçelim, beyin oluşumu ırk kıromoz gen vs. gibi başlıca faktörler, bebeklik ve olgun çağa geliş dönemide mühüm, beslenme ve kültür gelişimi sonra üretici duruma dönüşürsün ya iyi yada kötü üretirsin bu hiç kimsenin elinde ve isteyinde deyildir, normalde onda üçü faliyetde beyinin, fakat bulunduğun ortam yerden çıkan deyişik fırakans da manyatik akım varsa rüyalar doğa üstü boyutlar ve varlıklar görebilisin bir çok da yetenekleri bilinçli bilinçsiz kullanabilirsin ama çocuk yaşta eyitim almak şart, düşünce ile insan ve hayvan öldürebilen eyitim almış iki kişiden biri on beş sene evvel tibetde hağla yaşıyordu ismi aklımda deyil şimdi, tenbel eyinşıtayindende bahsederiz. Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 düşünceyle beynimizi istediğimiz gibi kullanabiliriz....üşünebiliyorsak eğer düşünce ile ölümü bile yenebiliriz....... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.