Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yalçın Küçük`ün Apo ile şaşırtan ilişkisi

Yalçın Küçük`ün Abdullah Öcalan`la ilişkisini anlatan eski PKK`lı Şükrü Gülmüş, `PKK`daki en üst düzey yetkililer bile Yalçın Küçük kadar Öcalan`a yakın değildi` dedi.

Yalçın Küçük`ün Abdullah Öcalan`la ilişkisini anlatan eski PKK`lı Şükrü Gülmüş, `PKK`daki en üst düzey yetkililer bile Yalçın Küçük kadar Öcalan`a yakın değildi` dedi.

Eski PKK`lı Şükrü Gülmüş, Öcalan için `kardeşim` diyen Yalçın Küçük`ün Türkiye`den PKK`ya bilgi aktardığını ve Bekaa Vadisi`nde şortla gezdiğini anlattı. Yalçın Küçük`ün Öcalan ile olan ilişkisinden rahatsız olduğu için PKK`dan tasfiye edildiğini ifade eden eski PKK`lı Şükrü Gülmüş, Yalçın Küçük ve Öcalan arasındaki ilişkiye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu: `Öcalan benim sayemde bu noktaya geldi, diyen Yalçın Küçük ve Apo ilişkisine bizzat tanık oldum. Yalçın Küçük Bekaa`da 3 ay şortla gezip Abdullah Öcalan ile söyleşi yaptı. Yaptığı görüşmeyi gazetede haber yapmadığım için beni örgütten tasfiye ettiler.`

`BAŞKANI İYİ GÖRDÜM`

Gülmüş, Küçük`ün 1990`da PKK`nın yayın organı olan Yeni Ülke Gazetesi çıktığında Öcalan tarafından gazeteye Basın Danışmanı olarak atandığını anlattı. Küçük`ün böylece PKK çevresine girdiğini anlatan Gülmüş, `Öcalan o dönem beni Basın Yayın sorumlusu olarak atadı. Yeni Ülke`yi devraldım.

ÖCALAN`LA ÇOK SAMİMİYDİ

Küçük orada basın danışmanı oldu. Yalçın Küçük`e tavır alan tüm temsilciler tasfiye edilmişti. Arkasında Öcalan`ın olduğunu tahmin ettiğim için dikkatli davranmaya çalıştım. O dönem Küçük, Öcalan ile 3 ay Bekaa`da kaldı. Öcalan ile uzun bir söyleşi yaptı ve daha sonra bunu `Dirilişin Öyküsü` adı altında kitaplaştırdı. Şu an gazetelerde yayınlanan fotoğraflar o döneme ait. Yalçın Küçük gazeteye geldi ve `Başkanı çok güzel gördüm. Başkan ile yaptığım söyleşi Yeni Ülke`de sür manşetten verelim` dedi` diye konuştu. Gülmüş söz konusu söyleşiyi gazetede yayınlamadığı için örgütten atıldığını dile getirdi.

Öcalan`ın, Küçük ile sık sık telefonda görüştüğünü anlatan Gülmüş, `PKK`daki en üst düzey yetkililer bile Yalçın Küçük kadar Öcalan`a yakın değildi. Öcalan ve Küçük birbirlerinden faydalanıyorlardı. Yalçın Küçük, Öcalan`a ve PKK`ya Türkiye`den gelebilecek saldırıları önceden Öcalan`a bildiriyordu. Yalçın Küçük de Öcalan`dan aldığı bilgileri bacanağı Prag Büyükelçisi Sabri Cenk Duatepe aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı`na iletiyordu` dedi.

Yeni Şafak

Ben kendim bile 90 li yillarda Berlin'de bir Newroz kutlamalarinda Yalcin Kücük'ü dinledim ve aynen yukaridaki haberde belirtildigi gibi Apodan büyük baskanim diye söz etmisti. Diger taraftan Türkiye hakkinda bir PKK'lidan daha fazla kötü sözler sarfetmisti ve sanki PKK'nin lideri Apo degilde oydu imasini vermisti. Yalcin Kücük'ü iiy taniyalimki Türkiye'de nelerin döndügünüde iyi anlayalim. Sorun disarida degil, bilhassa icimizde cözüm istemeyen gücler hakim. Bunlar ceteleserek ve devleti icten ele gecirerek yikmak isteyenler. Her zaman söylemistim ve gene tekrar ediyorum: PKK, ERGENEKON, SUSURLUK,milliyetci gecinen mafya ve ceteler ve siyasiler. Bunlar tümü ortak calisan, sadece kagit üzerinde birbirine zit gözüken güclerdir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.