Φ baygın Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Fast Food Diyeti Modern beslenme kültürünün topluma yansıttığı 'en hızlı' ve 'pratik' yeme- içme tipi elbette 'fast food'. Hangimiz, özellikle de yoğun iş temposuyla çalışıyorsak, kocaman bir hamburger veya nefis bir dilim pizzayla tanışmadık ki' Kilolarınıza veda ederken beslenme tipinizi değiştirmek istemiyorsanız, haftada iki kilo vereceğiniz bu diyetimiz sizin için... BİRİNCİ GÜN Kahvaltı: 1 bardak süt (200 gr), 3 kaşık mısır gevreği Saat 10:30-11:00: 1 porsiyon meyve (1 elma veya 1 portakal) Öğle: 1 Hamburger, 1 diet kola Saat 16:00-17:00: 1 kaşarlı tost Akşam: 1 kase yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği, Salata (yağsız) Saat 21:20-22:00:Yatmadan önce 1 portakal veya 1 elma İKİNCİ GÜN Kahvaltı: 1 karper peyniri(light), 2 dilim kepek ekmeği Saat 10:30-11:00: 1 elma veya 1 kivi Öğle: 1 porsiyon döner (tabakta), 1 dilim ekmek(kepekli), 1 bardak ayran, Salata (istenirse) Saat 16:00-17:00: 5 adet bisküvi Akşam: 1 enginar veya 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, 1 dilim ekmek(kepekli), salata Saat 21:30-22.00: 200 gram meyve ÜÇÜNCÜ GÜN Kahvaltı: 2 dilim kepek ekmeği ve 2 kibrit kutusu diyet kaşar peynirden yapılmış tost Saat 10:30-11:00: 2 adet grissini Öğle: 80 gr ton balığıyla salata, 1 dilim ekmek Saat 16:00-17:00: 1 bardak meyve suyu Akşam: 6 adet ızgara köfte, 4 kaşık pilav, salata Saat 21:30-22:00: 200 gr meyve DÖRDÜNCÜ GÜN Kahvaltı: 2 adet yufka (1 dilim ekmek eşdeğerinde) ile kibrit kutusu beyaz peynirden yapılmış gözleme Saat 10:30-11:00: Yok Öğle: 1 porsiyon kebap (sade ve sossuz), 2 kaşık pilav, salata Saat 16:00-17:00: 1 portakal Akşam: 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 dilim ekmek, salata Saat 21:30-22:00: 1 portakal BEşinci GÜN Kahvaltı: 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim kepek ekmeği Saat 10:30-11:00: Yok Öğle: 2 dilim salam, 2 dilim kaşar peyniri ve 1 adet kepekli sandöviç Saat 16:00-17:00: 1 elma Akşam: 1 kase çorba, 150 gr göğüs eti, Salata Saat 21:30-22:00: 5 adet diyet bisküvisi ALTINCI GÜN Kahvaltı: 1 bardak süt(tatlandırıcı kullanabilirsiniz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir 1 dilim kepek ekmeği Saat 10:30-11:00: 1 elma Öğle: 6 kaşık makarna (domates soslu), salata Saat 16:00-17:00: 2 adet tatlı bisküvi (kakaolu olabilir) Akşam: 1 kase çorba, 6 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, Salata Saat 21:30-22:00: 200 gr meyve YEDİNCİ GÜN Kahvaltı: 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 5 adet zeytin, 2 dilim kepek ekmeği Saat 10:30-11:00: Yok Öğle: 1 tavuk burger, diet kola Saat 16:00-17:00: 1 porsiyon peynir, 4 adet diyet bisküvisi Akşam: 1 tavuk burger, 4 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 dilim ekmek Saat 21:30-22:00: 1 bardak süt Alıntı
Φ cekko Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2011 Diyet Nasıl Yapılmalı Başlıca Kuralları En başta diyet kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştrimesiyle başlar.Bir insan beslenme alışkanlıklarını değiştiremiyorsa asla diyeti o kişi için aktif bir diyet olmaz. Beslenme alışkanlıkları değiştirildikten sonra,yani tamamen kişinin kendine özgü alışkanlıkları değiştikten sonra en başta şekeri kısmak gerekiyor. Şekerin yanında herzaman söylenilen 3 beyazdan uzak durun kuralı devreye giriyor. 3 Beyaz -UN -ŞEKER -TUZ Tuzu azaltmak gerekiyor çünkü tuz vücutta su tutumuna neden olur. Un ve undan oluşan tüm yiyeceklerin hepsinden uzak durmak gerekiyor tabiki bu ekmek makarna gibi yiyecekleri yemememiz gerektiği anlamına gelmiyor. Elbette yiyeceğiz zayıflama diyetleride bunları içeriyor ama sınırlı miktarda tüketmek. Burda asıl önemli olan porsiyonları düzenlemek ve özellikle azar azar ve sık sık beslenmek. Neden azar azar ve sık sık beslenmeliyiz ? Çünkü metabolizmanın hızlanmasına neden olan en büyük etken azar azar ve sık sık beslenmektir. Bu sayede hiç hareket etmesek bile vücut kendiliğinden enerji tüketim moduna girer. Diğer dikkat etmemiz gereken husus ise yediklerimizin kalorilerine dikkat etmektir.Bir diyetisyen eşliğinde zayıflama maratonuna giriştiğiniz zaman diyetisyeniniz neyi ne kadar tüketmeniz gerektiğini ve alternatif olarak diyetin içerisine hangi gıdaları koyabileceğinizi size söyleyecektir. Fakat tekrar belirtmeliyimki porsiyonları küçültmek en önemli diyet kuralıdır.Kalorisi düşük diye bol porsiyon tüketim sonucu kilo vermek adına elde edebileceğimiz hiçbir olumlu sonuç olmaz. Bunun yanında yiyeceklerin kalorisini hesaplama olayını saplantı haline getirmemek gerekir. Diyetisyene gitmeden bu işi başaramazmıyım ? İnternetten besinlerin kalori değerlerini öğrenip pek tabi kendinize düzgün diyet listeleri hazırlayabilirsiniz. Alıntı
Φ gulsah10 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2011 baslıca seyler belli zaten Alıntı
Φ efulim88 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 en iyi diyet listesi diye bir şey yok bence, metabolizmaya göre farklılık gösterir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 ben sahsen bi bayanda vucut hatlarinin dolgun ve belirgin olmasini severim zayiflamak icin ne bu caba anlamiyorum fashion tv ye bakiyorum hic gozume hos gelmiyorlar sole yesilcam dolgunlugunda bi diyet bulsaniz artik ama di mi ? Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 19 Mart , 2012 Admin Gönderi tarihi: 19 Mart , 2012 Kendinizi kontrol etmeyi öğrendiğiniz anda Diyet olayını çözmüş olacaksınız... Hatırlamıyorum bunu kim söylemişti ama belirtmek istedim... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 19 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2012 Ben bu ara tamamen kontrolümü yitirdim yine.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 23 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2012 bi diyetisyen bulsam sorucam ; full spor yapildigi surece neden istedigimiz seyleri yiyemiyoruz ? usengec insanlar ilk tercih olarak yemekten kisiyorlar gibi geliyor bana ye kardesim, yemek istedigin herseyi ye .. baktin ki genisliyosun yemek listenle degil ; spor rejiminle oyna : tabi bu benim tarzim alternatif bi fikir olsun diye ortaya atiim dedim Alıntı
Φ Red Label Gönderi tarihi: 22 Mart , 2014 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2014 Dr. Ümit Aktaş'ın İLAÇSIZ YAŞAM Kitabını aldım, ordaki diyet tarifini uyguluyorum çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim, Kitapta sadece diet programı yok Hastalıklardan kurtulmanın doğal formülleri var. Herkesin alıp okuması gereken bir kitap. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.