Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Değerli Süheyla, burada size yapılmak istenen, "Aslan ABD, kötü Arapları/müslümanları nasıl da benzetiyor" demeniz. Bush'a ayakkabı atılınca "vuramadı ki, vuramadı ki" diye sevinmeniz. Çünkü eminim "tüh, ayakkabı suratına yapışacaktı ki" diye hayıflanıyorlar. Çünkü çok doğal olan kendisine doğru gelen bir cisimden korunma refleksini bile küçültücü biçimde ele alma eğilimi gösteriliyor

İşler semboller üzerinden götürülmeye alışılmış, Her yerde işler birtakım semboller üzerinden yürür ama, bu kutsal semboller artık ruhlara, genetiklere işlemiş. Sembolik bir hareket, büyük yankı getirebiliyor. Unutmayalım, bu insanlar toplanıp şeytan diye bir kaya parçasını taşlıyor, bir taşı öpmek için birbirlerini eziyorlar. Sembollerin bu kadar değer kazanması akıl almaz ama gerçek...

Peki bakalım belli başlı gazeteler nasıl vermiş haberi, bazı insanların kabesi olan ABD'nin basınından başlayalım;

New York Times ;

Bu eylem Amerikan işgaline karşı Iraklıların ortak düşüncelerine tercüman oldu

Los Angeles Times ;

Bağdat'ta Bush'a yapılan protesto, ayakkabı ve politika tarihinde ufak, ancak Irak direnişinde büyük bir andı.

Boston Globe ;

ABD ve İran’ın rollerini alaya alan gazeteci’

Görüldüğü gibi gazetecinin protestosunda verdiği mesaj gayet iyi anlaşılmış.

Guardian gazetesinin karikatürü

745220081216055805166.jpg

Zeydi'ye dünyanın her yerinden destek yağıyor. ABD'de savaş karşıtları DC'de üzerinde ırakta ölen sivillerin isimlerini yazdıkları ayakkabılarla protesto gösterisi düzenlediler. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Zeydi'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu ;

Federasyonun genel başkanı Adan White ;

"Genel Sekreteri Adan White`ın, Amerikan askerlerinin yol açtığı yıldırma, kötü muamele ve faili meçhul ölümlerle geçen yıllardan sonra gazeteciler arasında kızgınlık ve öfkenin var olmasının hiç de şaşırtıcı değil" şeklinde açıklama yaptı.

Bush tüm dünya basının alay konusu oldu. Protestonun gerçekleştiği günden beri, dünya gazeteleri Bush'a atılan ayakkabı ile ilgili karikatürler yayınlıyor. Köşe yazarları ayakkabı kelimesi üzerinden Bush'a göndermeler yapıyor.

Son derece başarılı ve etkili bir protesto oldu. Gazetecinin vermek istediği mesajda tüm dünya tarafından anlaşıldı...

Görünen o ki. Bush'a ayakkabı fırlatılması. Amerikalıları dahi Demirefe ve Suheyla arkadaşlarımızı ettiği kadar rahatsız etmemiş :)

• Cevaplar 101
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bu gazeteciye kötü muamele yapılıyorsa emin olun Amerikalılar değil, Iraklılar yapıyordur şu anda. Irak'ta bir kişi tutuklandığında götürenler Amerikalı ise yakınları şükrediyormuş, Irak polisi ise ağıtını tutmaya hemen başlıyorlarmış.

neden seviniyorlarmış, işkence ve yargısız infaz beklediği için mi ?

Gönderi tarihi:

@Cyrano:

Amerikan Haberlerini iyi izliyor olmalisiniz! Sectiginiz gazeteler

New York Times ; Los Angeles Times ;Boston Globe

Amerikan'nin en 3 liberal gazetelerinden. Bu gazeteler Geroge Bush'u hic sevmezler, onun iki doneminde, devamli George Bush'u tenkit ettiler.

Komik olan su ... siz Amerikan haberlerini takip ettiginizi zannedebelirsiniz, ama anlamadigin taraf ... Bu gazeteler basta olarak, ve diger gazeteler George Bush hakkinda o kadar kotu seyler yazdilarki ... Sizin buyuk bir haber zannetiginiz "Ayakkabi" olayi, George Bush'un hergun yedigi internet, gazete, makale dayaklarina nazaran buyuk bir olay degil.

Batida boyle. Tenkit serbest. Ozgurluk var . Bu ayakkabi olayi, burada bir komik olay olarak goruldu ... hepsi o kadar. Siz bu yukardakini yazarak, sanki bize saklanan birseyleri anlatiyorsunuz... cok komik. Burada her aksam, komik adamlar sahnede George Bush'a o kadar (sizin sandiginiz hakaretler) yaparlarki, bilmem bu adamlara ne olurdu Turkiye'de...

Bunu anlatmak size cok guc!

Gönderi tarihi:
@Cyrano:

Amerikan Haberlerini iyi izliyor olmalisiniz! Sectiginiz gazeteler

New York Times ; Los Angeles Times ;Boston Globe

Amerikan'nin en 3 liberal gazetelerinden. Bu gazeteler Geroge Bush'u hic sevmezler, onun iki doneminde, devamli George Bush'u tenkit ettiler.

Komik olan su ... siz Amerikan haberlerini takip ettiginizi zannedebelirsiniz, ama anlamadigin taraf ... Bu gazeteler basta olarak, ve diger gazeteler George Bush hakkinda o kadar kotu seyler yazdilarki ... Sizin buyuk bir haber zannetiginiz "Ayakkabi" olayi, George Bush'un hergun yedigi internet, gazete, makale dayaklarina nazaran buyuk bir olay degil.

Batida boyle. Tenkit serbest. Ozgurluk var . Bu ayakkabi olayi, burada bir komik olay olarak goruldu ... hepsi o kadar. Siz bu yukardakini yazarak, sanki bize saklanan birseyleri anlatiyorsunuz... cok komik. Burada her aksam, komik adamlar sahnede George Bush'a o kadar (sizin sandiginiz hakaretler) yaparlarki, bilmem bu adamlara ne olurdu Turkiye'de...

Bunu anlatmak size cok guc!

Neden sevmezler George Bush'u ? Kabileci oldukları için mi ? :)

Bana akıl vereceğine, kendi ağzınla söylediğin gibi. Kendi ülkesinde bile bu kadar nefret edilen bir adamı ben niye savunuyorum diye sor.

Biz burada Amerika ne kadar özgürdür, ne kadar serbesttir onu tartışmıyoruz. Ha istersen başka bir topicte onuda tartışırız. ABD ne kadar insan haklarına saygılı bir ülkedir? Ne kadar laiktir ? Açarım bir topic onuda tartışırız :)

Biz ABD'nin Irak'ta işlediği insanlık suçları ve cesur bir gazetecinin yaptığı protesto ile bunu nasıl dünyaya duyurduğunu konuşuyoruz.

Gönderi tarihi:
Neden sevmezler George Bush'u ? Kabileci oldukları için mi ? :)

Bana akıl vereceğine, kendi ağzınla söylediğin gibi. Kendi ülkesinde bile bu kadar nefret edilen bir adamı ben niye savunuyorum diye sor.

Biz burada Amerika ne kadar özgürdür, ne kadar serbesttir onu tartışmıyoruz. Ha istersen başka bir topicte onuda tartışırız. ABD ne kadar insan haklarına saygılı bir ülkedir? Ne kadar laiktir ? Açarım bir topic onuda tartışırız :)

Biz ABD'nin Irak'ta işlediği insanlık suçları ve cesur bir gazetecinin yaptığı protesto ile bunu nasıl dünyaya duyurduğunu konuşuyoruz.

Sevgili Kardesim,

Ben artik, tartistigimiz konulari tekrarlamak istemiyorum. Aramizda bir fark var. O muhakkak. Degisik acidan bakiyoruz.

Sayin Mavi ile baslayan sorularim, benim tartistigim bu konuda "Turkiyedeki Tepkinin Sebepleriydi" ... George Bush'u savunmak degildi. George Bushu savunacak kadar saf degilim. Sizin tartisma uslubunuz kendimin soylemedigi, dusunmedigim seyleri, bana mal etmek. Bunlarin farkina vardim. Sizin icin "tartismayi kazanmak" daha onemli gibi geliyor bana, anlamaktan ziyade.

Hosca Kal

Gönderi tarihi:
Sevgili Kardesim,

Ben artik, tartistigimiz konulari tekrarlamak istemiyorum. Aramizda bir fark var. O muhakkak. Degisik acidan bakiyoruz.

Sayin Mavi ile baslayan sorularim, benim tartistigim bu konuda "Turkiyedeki Tepkinin Sebepleriydi" ... George Bush'u savunmak degildi. George Bushu savunacak kadar saf degilim. Sizin tartisma uslubunuz kendimin soylemedigi, dusunmedigim seyleri, bana mal etmek. Bunlarin farkina vardim. Sizin icin "tartismayi kazanmak" daha onemli gibi geliyor bana, anlamaktan ziyade.

Hosca Kal

Temel otobanda seyrederken radyodan spiker anons eder "otobanda bir araç ters istikamette seyretmektedir. tüm sürücülerin dikkatli olması rica olunur" diye. Temel anonsu duyunca "hangi bir araç bunların hepsi ters istikamette seyrediyor" der.

Bu forumda siyasal, ideolojik ve dini konularda birbirine taban tabana zıt görüşleri savunan insanlar bile Irak söz konusu olunca benzer tepkileri vermektedirler. Dünyanın her bölgesi ve her ülkesinden gençler, Irak söz konusu olunca benzer tepkileri vermektediler. ABD'de radikal cumhuriyetçilerin dışındaki insanlar benzer tepkileri vermektediler. Tüm dünya basını benzer tepkileri vermektediler.

ABD Irak'ı işgal etmiş, milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş. Bir ülkeyi mahvetmiş, sivilleri, hastanaleri, pazaryerlerini, ibadethaneleri bombalamış. İnsanlara nazi döneminde görülmeyen yöntemlerle işkenceler uygulamış. İnsanlık adına ne varsa Irak'ta yok saymıştır.

Sana göre, bizzat Irak'lılar müslüman oldukları için, radikal oldukları için, terörist oldukları için karşı koymaktadırlar. Türkiye'dekiler kabileci oldukları için tepki göstermektedirler. Amerikan basını Liberal oldukları için tepki göstermektedirler. Yani, Bush'a ve Irak işgaline karşı olan herkes mutlaka "birşeydir"

Sen kendi yazdıkları ve iddia ettiklerinde bizim yazdıklarımızla değil. Tüm dünyada insanların söyledikleri ve düşündükleriyle kıyasla. O zaman bu yazımın başındaki fıkrayı daha iyi anlarsın.

Örneklerini gösterdiğim Amerikan basını benim söylediklerimden farklı birşey mi söylemektedir? Onlarda mı kabileci ? Avrupa'da , Amerika'da Irak'taki vahşete karşı sokaklara çıkan milyonlarca insan, onlarda mı kabileci ve radikal ?

Şu forumda her düşünceden ve inançtan insan yazıyor. Kaç tanesi sizin iddia ettiklerinizi iddia ediyor.

Hepsi kabileci, hepsi bağnaz, hepsi bilmemneci. Niye çünkü sizin söylediklerinizin aksini söylüyorlar.

Ama şu kadarını söyliyeyim sizin bu konuda gösterdiğiniz tavır ve yaklaşımı ben size daha çok hatırlatıcam. Milyonlarca insanın katlini ve katillerini savunmak için yazılanları. Efendim şu islam ülkesinde bakın nasıl şiddet var üzülüyorum tarzı samimiyetsiz demogojiler yapıldığında çok hatırlatıcam.

Tüm dünyanın gözleri önünde, yüzyılın sayılı katliamlarından birisine, akıl almaz işkencelere tepki göstermek şöyle dursun, tepki gösterenlere saldıran ve karalayanlara. Ben hatırlatırım.

Kurban bayramında bir hayvanın kurban edilmesine gösterilen tepkinin onda birini, katledilen milyonlarca insan için göremiyorsak. Orada samimiyet ne arasın ?

Gönderi tarihi:
Biz isterdik ki, siz hümanist olun, hümanizm açısından sizinle tartışalım, biz isterdik ki, siz komunist olun, sizinle komunizm bakış açısına göre tartışalım, biz isterdik ki, siz anarşist olun, anirşizm kurallarına ve kaidelerine göre sizinle konuşalım. Ama ne mümkün!

İşte bu itiraf çok ilginç! Yani kafanızda dogmatik olarak oluşturduğunuz sabit şablon kalıplarından birine oturalım. Siz de "ha, tamam, karşı taraf şablonu" deyip veryansın edin! Kategorileriniz içinde "ırkçıyız deyin, bizim ırkımız üstün, diğerleri aşağıdır deyin de Hitler kırmaları diye veryansını iyice bir döşenelim" şablonunu da saymayı unutmuşsunuz?

Bu etiketlerin göreceli olduğunu bilmiyor musunuz? İnsanlar sayısınca düşünce şekilleri vardır. Böyle kategorizeler ve sınıflandırmalar ancak dogmalarda vardır. Öbür dünyada insanlara: "Yürüyün bakalın yâ ehl-i X'ler, siz de yürüyün bakalım ey ehl-i Y'ler" diye hitap edilerek bir kısmının cennete, bir kısmının cehenneme doldurulacağına inanılır. Bu dogmanın en tehlikeli yanı, kesin bir ikiye ayrım içermesi ve ayrımlar arasında bağdaşmaz bir aykırılık bulunmasıdır. Böyle bir varsayımın hiç bir kabul edilebilirliği yoktur.

Gerçekte insanlar kategorize edilemez, sınıflandırılamaz ve mensup olduğu düşünce biçimine göre toplu biçimde yargılanamazlar. Hele satranç taşları gibi siyah ve beyaz piyonlar şeklinde asla düşünülemezler. Bu dogmadan bir an önce kurtulun, zihninizi bu dogma esaretinden bir an önce özgürleştirin. İnsanlara birey olarak, kendi yaptıklarından sorumlu olarak bakın. Onları cehennem odunu ya da cennet ehli olarak sınıflandırmayın...

Gönderi tarihi:
neden seviniyorlarmış, işkence ve yargısız infaz beklediği için mi ?

Çok kesin ayrımlar beklentisi içerisindesiniz. Bekliyor ve istiyorsunuz ki "ABD askerleri birer melek kadar saf ve masumdur, Irak kentlerinde mahzun, utangaç yürüyorlar, aman yerde karınca vardır basarız diye adımlarına dikkat ediyorlar. Kötü Iraklılar ise kana susamış. Barışçıl, barış getirmek için gurbet ellerde çırpınan zavallı ABD askerlerine haince ve gaddarca saldırıyorlar" şeklinde bir argüman konsun. Böyle bir argüman konmayacak, boşuna umutlanmayın.

Bu savaş kirli bir savaş ve Irak kötü olayların yaşandığı bir bataklığa dönmüş durumda. Hatta bu ifade belki bataklığa hakarettir, çünkü bataklık doğal denge içinde uyumlu bir ekosistemdir. Bu olaylar zinciri hiç başlamamış ve bu noktalara gelmemiş olmalıydı. Ama olaylar böyle gelişti ve insanlar acılar çekti, çekiyor. Nedensellik çok karmaşıktır. Olaylar bir noktaya gelir, oraya nasıl gelindiğini ya unutur, ya iyice karmaşıklaşan nedensel etkileşimler artık çözümlenemez bir noktaya gelir. Buna kaos deniyor. Gözünüzün önünde sadece yaşanmakta olanlar kalır ve yaşanmakta olan şeyler bazen çok kötüdür. Dünya genelde kötü bir yerdir ve genellikle kötü olaylar yaşanmaktadır.

Siz "neden hiç karmaşık değil, neden ABD'nin petrol açlığı" diyeceksiniz. Evet, fakat hiç bir olayın tek nedeni yoktur. Nedensellik inanın bana çok karmaşıktır. Benden söylemesi, ister inanın, ister inanmayın...

Gönderi tarihi:
Değerli Süheyla, burada size yapılmak istenen, "Aslan ABD, kötü Arapları/müslümanları nasıl da benzetiyor" demeniz. Bush'a ayakkabı atılınca "vuramadı ki, vuramadı ki" diye sevinmeniz. Çünkü eminim "tüh, ayakkabı suratına yapışacaktı ki" diye hayıflanıyorlar.

:)

Hedefini bile bulamamış ve ustaca bir refleksle savuşturulmuş, üstelik ardından alaycı küçümseyici bir bakış atılmış bir (pardon iki) ayakkabı hamlesi ile iç ferahlama, sevinme durumunda kalmak...

Burada senin dışında ayakkabının isabetiyle ilgilenen yok. İnsanlar ayakkabının isabet edip etmemesiyle değil. Gazetecinin gerçekleştirdiği protesto, dünyada yarattığı yankı, ve Bush'u kendi ülkesi ve dünya kamuoyu önünde düşürdüğü durumdur.

Artı sen zaten "vurmadı ki, vurmadı ki " diye sevinmişsin. bizim yapacağımız birşey yok. Bu forumda olduğu gibi tüm dünya protestoyu ve nedenlerini konuşurken. "Ayakkabı isabet etmedi, bush ustaca savuşturdu, küçümseyici bakış attı" diye garip bir savunmaya giren sensin.

Gönderi tarihi:
Çok kesin ayrımlar beklentisi içerisindesiniz. Bekliyor ve istiyorsunuz ki "ABD askerleri birer melek kadar saf ve masumdur, Irak kentlerinde mahzun, utangaç yürüyorlar, aman yerde karınca vardır basarız diye adımlarına dikkat ediyorlar. Kötü Iraklılar ise kana susamış. Barışçıl, barış getirmek için gurbet ellerde çırpınan zavallı ABD askerlerine haince ve gaddarca saldırıyorlar" şeklinde bir argüman konsun. Böyle bir argüman konmayacak, boşuna umutlanmayın.

Bu savaş kirli bir savaş ve Irak kötü olayların yaşandığı bir bataklığa dönmüş durumda. Hatta bu ifade belki bataklığa hakarettir, çünkü bataklık doğal denge içinde uyumlu bir ekosistemdir. Bu olaylar zinciri hiç başlamamış ve bu noktalara gelmemiş olmalıydı. Ama olaylar böyle gelişti ve insanlar acılar çekti, çekiyor. Nedensellik çok karmaşıktır. Olaylar bir noktaya gelir, oraya nasıl gelindiğini ya unutur, ya iyice karmaşıklaşan nedensel etkileşimler artık çözümlenemez bir noktaya gelir. Buna kaos deniyor. Gözünüzün önünde sadece yaşanmakta olanlar kalır ve yaşanmakta olan şeyler bazen çok kötüdür. Dünya genelde kötü bir yerdir ve genellikle kötü olaylar yaşanmaktadır.

Siz "neden hiç karmaşık değil, neden ABD'nin petrol açlığı" diyeceksiniz. Evet, fakat hiç bir olayın tek nedeni yoktur. Nedensellik inanın bana çok karmaşıktır. Benden söylemesi, ister inanın, ister inanmayın...

Bu ne şimdi ? Tam olarak ne anlatıyorsun ya da ne anlatmaya çalışıyorsun ? Nedensellik, etkileşim, ekosistem bilmem ne.

O zaman mahkemeleri kapatlım, cezaevlerini kapatalım. Suç diye birşey olmasın. Kimseye suç işlediği için ceza verilmesin, kınanmasın. Hepsine işte nedensellik, etkileşim, dünya kötü bir yer, kaos falan diye kulp takalım. Hukuğu kaldıralım. Dünya orman kanunlarıyla yönetilsin. Yolda bir adam seni çevirip cüzdanını istediğinde, canına kastettiğinde koşa koşa karakola , mahkemeye gidiyorsun değil mi?

E Hitler'i niye kötülüyoruz ki, Stalin'i ? Demek ki dünyada bugüne kadar hiç zulum, katliam, kırım, vahşet olmamış.

Ne güzel iş be. Yüzyılın ikinci dünya savaşından beri gördüğü en büyük vahşeti, yok dünya kötü bir yer. yok ekosistem bilmem ne diyerek geçiştirmeye çalışmak.

Gönderi tarihi:
Burada .....

Hepimiz biliyoruz ki tartıştıklarımız burada söylenenlerle sınırlı değil. Tüm dünyadaki tepkileri, olaya bakış açılarını tartışıyoruz. Ne benim, ne kimsenin söyledikleri ile sınırlı bir tartışma yapmıyoruz.

Gönderi tarihi:
Yolda bir adam seni çevirip cüzdanını istediğinde, canına kastettiğinde koşa koşa karakola , mahkemeye gidiyorsun değil mi?

Evet... :) Şayet gidebileceğim bir karakol ve mahkeme varsa... Amaç da bu tür durumlarda gidilecek bir karakol ve mahkemenin var olması...

Yani amaç nedenselliğin kaosa saplanmasına engel olmaya çalışmak. Başarmak her zaman mümkün olmuyor, olabildiği kadarı ile yetiniyoruz...

Gönderi tarihi:

Bir süredir forumdan uzak kaldım ve bugün yazılanları okuyunca oldukça şaşırdım.

Gördüm ki, bir forumdaş, fırlatılan ayakkabıları masum halka atılan bombalarla eşdeğer görerek, Iraklı gazetecinin eylemini uygar bir davranış olarak görmeyip kınamış. Öte yandan Irakın işgaliyle Doğu Anadolunun Türkiye toprakları içerisinde olması arasında garip bir analoji kurarak oldukça 'Yakışıksız' bir bakış açısı getirmiş olaya, Batıdaki çeşitli protestolardaki şiddet içeren bir çok eylemi gözardı ederek ( en tazesi Yunanistan ).

Birtakım forumdaşlar ise, gayet bilimsel(!) açıklamalarla Irak halkına özgü protesto tarzını kutsala bağlamışlar ve 'efelenerek', neredeyse, kutsalı olan haketmiş demeye getirmişler işgali, işkenceyi... Türkiyedeki Bush karşıtlığını ise kabilecilikle açıklama yoluna gitmişler, Türk Milliyetçiliğini ilkel görüp, ABD Milliyetçiliğini gayet normal görerek. Üstelik, Atila Yayla'nın 'açık toplum' söylemlerini destekleyenlerin, İslamcı Medya olduğunu görmezden gelme çelişkisine düşerek. :)

Eminim ki, bu forumdaşlar, 60'ların sonlarında yaşasaydı, Vietnam işgalini de meşru göreceklerdi yada 50'lerde yaşasalardı, sıkı birer Mc Carthy'ci olacaklardı.

Bu forumdaşlar, ABD özgür ülkedir deyip, neden bir Komünist partisi yada Dinci bir parti olmadığını açıklayamayacakları gibi ABD'de ve neden insan haklarına saygılı demokratik bir ülkenin bahaneler üretip, başka ülkeleri işgal etme hakları olduğunu da açıklamayamazlar.

Not: Özellikle, cümlelerimi mümkün olduğu kadar, gayret ettim uygun kurmaya İngilizce gramerine, Sn.Suheyla daha kolay anlasın diye. ;)

Gönderi tarihi:
'efelenerek', neredeyse, kutsalı olan haketmiş demeye getirmişler işgali, işkenceyi...

Nedense forumda itirazlar hep söylenene değil, "söylenmek istenen" varsayımına göre yapılıyor. Yani kafalardaki sabit şablonlardan biri içine oturtmaya çalışma gayreti nedense hemen öne çıkıyor. İlginç...

Gönderi tarihi:
Eminim ki, bu forumdaşlar, 60'ların sonlarında yaşasaydı, Vietnam işgalini de meşru göreceklerdi yada 50'lerde yaşasalardı, sıkı birer Mc Carthy'ci olacaklardı.

Bu kısmı geç dostum. O tarihler için varsayımda bulunmana gerek yok. Forumda senden eski olduğum için. Vetnam, kore işgalleri konusunda yazdıklarınıda biliyorum bu arkadaşların (asya da komünizm tehlikesini engellemek ve özgürlüğü korumak). 50'ler konusundaki fikirlerinide biliyorum. Mc Carthy'i mumla aratır nitelikte:)

Biraz daha geriye gidip. Anadolu'nun işgali sırasında yaşasalardı. Daha önce yazmıştım. "tek tesellim kurtuluş savaşı yıllarında yaşamamış olmaları"

Ve böyle düşünenlerin o yıllarda çoğunlukta olmamış olması

Gönderi tarihi:
Gördüm ki, bir forumdaş, fırlatılan ayakkabıları masum halka atılan bombalarla eşdeğer görerek,

Yok artık! Gerçekten mi? Bunu görmeyi, nasıl, hangi gözlükle başardığını çok merak ettim. (Bush'a atılan ayakkabı= Masum halka atılan bomba!) İnanılmaz! Bu inanılmaz şeyi kanıtlayabilir misin? Kim söylemiş bu inanılmaz varsayımı, ne diyerek "demeye çalışmış" acaba?

Eminim burada da "Irak kaşındı, ABD geldi" tercüme biçimi ve "kutsalı olan haketti" tercüme biçimi geçerlidir. İyi de söylenenler Türkçe. Niye Türkçeye tercüme ediyorsunuz anlayamıyorum...

Gönderi tarihi:
Vetnam, kore işgalleri konusunda..... "tek tesellim kurtuluş savaşı yıllarında yaşamamış olmaları"

İyi ama bu argümanları ilgili topiklerde tartıştık, bitti. Yine başlarsak dön baba dönelim oyunu olmaz mı? Orada söyleyeceğinizi söylemiş olmalısınız. Döndürüp tekrar vurmak faul bir vuruş oluyor. Maç bittikten sonra eldivenini çıkarıp arkasını dönüp gitmekte olan rakibe fırlatmak gibi.

Bu benzetme niye ayakkabı fırlatma eylemi ile benzer oldu ki? :)

Gönderi tarihi:
E Hitler'i niye kötülüyoruz ki

Sn.Cyrano, bilirsiniz, Hitler de son derece bilimseldi. Tamamen yanlış anladığı Hegel'in paradigmasına dayandırdığı Nazizmin 'Üstün Irk' inancını biyolojik argümanlarla temellendirmek istemişti. Bu arada kobay olarak kullandığı Yahudiler üzerindeki deneyler sonucunda bulduğu bilimsel sonuçlar da olmadı değil. Neredeyse diye bir cümle kullanmayacağım, şabloncu olmamak için :)ABD'de vakti zamanında bir Heavy Metal grubu vardı. Açılımının "white anglo-saxon protestan" olduğu söylenirdi. Aklıma geldi nedense...

Herneyse, şu pabuç meselesine bir de ben yorum yapayım. TV'de bir programda, Bush'un suçluluk psikolojisi ile eğildiği söylendi, yanılmıyorsam Uğur Dündarın haberlerinde. Yani; zaten böyle bir saldırıyı bekliyormuş gibi. Gerçi, bunun eğitimini almıştır zaten CIA'dan, bir tür şartlı refleks olmuş artık anlaşılan ( Pavlov'un köpeği misali ) gazetecinin fırlatırken söyledikleriyle uyumlu sanki :) ( Böylece bilimselliğimi de konuşturmuş oldum) Özalında böyle bir refleksi vardı değil mi ?

Gönderi tarihi:
Nedense forumda itirazlar hep söylenene değil, "söylenmek istenen" varsayımına göre yapılıyor. Yani kafalardaki sabit şablonlardan biri içine oturtmaya çalışma gayreti nedense hemen öne çıkıyor. İlginç...

Demirefe, batıda bir sembol vardır hani bize de geçti, orta parmakla yapılan. Şimdi, sen bu ifade tarzını ve anlatmak istediklerini de kutsalla mı açıklarsın. Demek istediğim, bu pabuç ifadesi de ancak buna eşdeğer, kutsalla mutsalla ilgili bir durum değil. :) Ne demişim 'neredeyse, kutsalı olan haketmiş demeye getirmişler işgali, işkenceyi...' demişim. Buna abartma sanatı derler, söylenmek isteneni vurgulama yoludur, şablonculuk değil.

Gönderi tarihi:

Bush yüzüne ayakkabıyı yemedi, ıska geçti. Ama ikinci ayakkabı Bush'un arkasındaki ABD bayrağını vurdu. Ayakkabının Bush yerine, Amerikan bayrağına gelmesi çok daha anlamlı. Amerikan başkanı kendini korumak için kaçıp, Amerikan bayrağına zarar gelmesine yol açtı. Bizim Türk polisi geçen gün yanmakta olan evden canını tehlikeye atarak Türk bayrağını kurtarmıştı. İkinci Bush'u babasından sonra seçen de ABD halkı. Sonuçta Irak saldırısına çoğunluğu destek verdi. Ölen her Irak'lı kanının ardında Amerikan halkı var. Obama'yı seçmeleri de, vicdan rahatlatmak için. Ayakkabı esas yerini "bayrağı" buldu anlayacağınız.

Gönderi tarihi:
Bush yüzüne ayakkabıyı yemedi, ıska geçti. Ama ikinci ayakkabı Bush'un arkasındaki ABD bayrağını vurdu. Ayakkabının Bush yerine, Amerikan bayrağına gelmesi çok daha anlamlı. Amerikan başkanı kendini korumak için kaçıp, Amerikan bayrağına zarar gelmesine yol açtı. Bizim Türk polisi geçen gün yanmakta olan evden canını tehlikeye atarak Türk bayrağını kurtarmıştı. İkinci Bush'u babasından sonra seçen de ABD halkı. Sonuçta Irak saldırısına çoğunluğu destek verdi. Ölen her Irak'lı kanının ardında Amerikan halkı var. Obama'yı seçmeleri de, vicdan rahatlatmak için. Ayakkabı esas yerini "bayrağı" buldu anlayacağınız.

:lol:

Gönderi tarihi:
İşte bu itiraf çok ilginç! Yani kafanızda dogmatik olarak oluşturduğunuz sabit şablon kalıplarından birine oturalım. Siz de "ha, tamam, karşı taraf şablonu" deyip veryansın edin!

Sayın demirefe. Benim vermiş olduğum örnekte, adı geçen şahsın, savunmuş olduğu fikirlerinde, referans noktası olmaması ve içinde bulunduğu savunma girişiminin çelişkilerle dolu olmasından bahsedilmiştir.

Ancak siz, savunmaya çalıştığınız düşünce kalıbı içinde yıllarca uygulanan bir karşı kutup yaratma geleneğini gayet iyi şekilde, kendi istediğiniz gibi anlamış ve anlamlandırmaya çalışmışsınız.

Ayakta kalmak adına, kendine bir düşman yaratması gerekliliğinde olan ve düşmanını bulamadığı anda yok olacağını bilen taraf bizler değiliz. Bu gün haksız olarak, yeni bir düşmana ihtiyaç duyulmuş ve Irak işgal edilmişse, üzerine bir de, tüm Dünya bu işgalin haksız olduğunu dile getirerek, tepkisini göstermişse, aklı selim, hür fikir sahibi, kimsenin yandaşlığını yapmayan beyinler de tepki gösterecektir.

Tepki haklı olarak ve gayet medeni bir şekilde gösterilmiştir, ses getirmiştir ve hazımsızlığını yaşayanlara ise bir şişe soda ikramı müessesemizdendir.

Afiyet olsun..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Dogmacılar ve Anti-dogmacılar şeklinde kategorize etmek gibi mi ?

Benim söylemimde dogmacılarınki gibi cehennemde yanmaktan tutun, mürted hükmü uygulamaya, kafir ve münafık gibi yaftalar yapıştırmaya varıncaya kadar en ağır yaptırımlarım yok...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

5638932ad4.jpg

Bush'a fırlatılan ayakkabının heykeli yapıldı

ABD'nin eski Devlet Başkanı George Bush'a gazeteci Muntazar El Zeydi'nin fırlattığı ayakkabının heykeli

yapıldı.

soL (DIŞ HABERLER) ABD Devlet Başkanı George Bush'a görev süresinin son günlerinde yaptığı Irak ziyaretinde fırlatılan

ayakkabının heykeli yapıldı.

Iraklı sanatçı Lait El Amari'nin cam elyaf ve bakır kullarak yaptığı heykelin üzerie ayyakkabıyı fırlatan gazeteciyi

öven bir şiir de kazındı.

Direnişin en güçlü olduğu ve Saddam Hüseyin'in de doğduğu kent olan Tikrit'te açılan heykeli yapan Amari

"bu heykeli Irak halkının onuruna adıyorum" dedi.

5638933rc0.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.