Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Brokeback Dağı (2005) Brokeback Mountain

İki çobanın 1963 te beraber çalışırken biribirlerine aşık olmasının öyküsü. Aşık olduktan sonra 20 yıllık bitmeyen bir acının öyküsü. Tek tek farklı yönlere yönlenen iki genç ve ailelerinin nasıl etkilendiğini ve başlarından geçenleri göreceksiniz. Filmin ismi çalıştıkları ve birbirlerine aşık oldukları dağdan gelmektedir. Şu anda bu film çok tartışılmaktadır. Homoseksüel ilişkinin bu kadar açık ve 1963 yılında olması açısından filmin tartışılması normal karşılanmaktadır. Ayrıca tartışmalı filmlerin yönetmeni Ang Lee de unutmamak lazım... Kaçırmayın derim çok güzel bir film...

Oynayanlar: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger
Yönetmen: Ang Lee

post-2-0-15388100-1361449547_thumb.jpg post-2-0-54550200-1361449548_thumb.jpg

Two sheepherders -- Jack Twist and Ennis Del Mar (Jake Gyllenhaal and Heath Ledger) -- meet and fall in love while working together near Wyoming's Brokeback Mountain in 1963. Over the next 20 years, their lives take different courses: Jack becomes a rodeo cowboy while Ennis remains a ranch hand. Anne Hathaway, Randy Quaid and Michelle Williams co-star. Ang Lee directs screenwriter Larry McMurtry's adaptation of a short story by E. Annie Proulx.

Starring: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger
Director: Ang Lee

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Bu filmi izledikten sonra forumlarda yapılmış yorumlara baktım, bu yorumlardan bir tanesi aslında ilginçti aklımda kaldığı kadarıyla yorumlamaya çalışayım, demişti ki; "aslında film sadece bir aşkı filmi, ilginç olan tek lşey ise bu aşkın bir kadın ile erkeğin arasında değil iki erkeğin arasında yaşanıyor olması" Mantıklı geldi bana bu bakış açısı, eğer bu aşk bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı film belki bu kadar izlenmezdi, olay da olmazdı... Ha bu arada filmin çok izlenmiş olması tezim de tartışılır tabii, belki de bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı daha da fazla izlenebilirdi de, duygusal film babında :unsure: Bir yandan da bu filmi izledikten sonra bir hafta boyunca filmi düşümekten kendimi alamadım, yani yandan da epey etkilendim... Yok yok bu da benim sevdiğim filmler arasında, bu aşk bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı belki bu kadar sevmeyebilirdim...

• Admin
Gönderi tarihi:
Bu filmi izledikten sonra forumlarda yapılmış yorumlara baktım, bu yorumlardan bir tanesi aslında ilginçti aklımda kaldığı kadarıyla yorumlamaya çalışayım, demişti ki; "aslında film sadece bir aşkı filmi, ilginç olan tek lşey ise bu aşkın bir kadın ile erkeğin arasında değil iki erkeğin arasında yaşanıyor olması" Mantıklı geldi bana bu bakış açısı, eğer bu aşk bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı film belki bu kadar izlenmezdi, olay da olmazdı... Ha bu arada filmin çok izlenmiş olması tezim de tartışılır tabii, belki de bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı daha da fazla izlenebilirdi de, duygusal film babında :unsure: Bir yandan da bu filmi izledikten sonra bir hafta boyunca filmi düşümekten kendimi alamadım, yani yandan da epey etkilendim... Yok yok bu da benim sevdiğim filmler arasında, bu aşk bir kadın ile erkek arasında yaşansaydı belki bu kadar sevmeyebilirdim...

Doğru söze ne denir... :clover:

• 5 ay sonra...
  • 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

HEATH LEDGER

(d. 4 Nisan 1979, ö. 22 Ocak 2008)

brokebackmountainheathljx3.jpgheathledgerwc0.jpg

1979’da Avustralya’nın Perth kentinde doğan Heath Ledger, ilk kez 10 yaşında yerel bir tiyatroda Peter Pan rolüyle sahneye çıktı. Ülkesinde 16 yaşındayken filmlerde oynamaya başlayan Ledger, 19 yaşında Los Angeles’a taşındı, burada “10 Things I Hate About You” da rol aldı.

“I Am Not There” adlı filmde Bob Dylan’ı canlandıran aktör, son alarak “The Dark Knight” adlı filmde oynadı. Ünlü aktörün oynağı diğer filmlerden kimileri, “A Knight’s Tale”, “The Patriot”, “Monster’s Ball” ve “Caddy”.

“Brokeback Mountain” filminde canlandırdığı eşcinsel kovboy rolüyle Oscar’a aday gösterilen Ledger’in, bu filmde tanıştığı Michelle Williams’dan bir kızı var.

Ölümü:

22 Ocak 2008'de Ledger, New York SoHo'daki apartman dairesinde ölü bulundu. Daha sonra New York Adli Tıp Kurumu’ndan yapılan açıklamada, “(Ledger’in) ölüm nedeninin kaza olduğuna karar verdik” denildi ve buna reçeteli tıbbi tedavinin suiistimal edilmesinin neden olduğu bildirildi. Açıklamada, Ledger’in, aralarında ağrıkesiciler, sakinleştiriciler ve uyku hapları olmak üzere aldığı türlü ilaçların kombine etkisinin neden olduğu akut zehirlenme sonucu öldüğü belirtildi.

Filmografisi:

Yıl-----İsim--------------------- Rol

2008 -The Dark Knight - The Joker

2008 - Dirt Music

2007 - I'm Not There - Bob Dylan

2006 - Candy - Dan

2005 - Casanova - Giacomo Casanova

2005 - Brokeback Mountain (Brokeback Dağı) - Ennis del Mar

2005 - The Brothers Grimm (Çılgın Kardeşler) - Jacob Grimm

2005 - Lords of Dogtown - Skip Engblom

2003 - The Order (Günahların Bekçisi) - Alex Bernier

2003 - Ned Kelly - Ned Kelly

2002 - The Four Feathers - Harry Faversham

2001 - Monster's Ball (Kesişen Yollar) - Sonny Grotowski

2001 - A Knight's Tale - Sir William Thatcher/Sir Ulrich von Lichtenstein of Gelderland

2000 - The Patriot (Vatansever) - Gabriel Martin

1999 - 10 Things I Hate about You - Patrick "Pat" Verona

1999 - Two Hands - Jimmy

1997 - Paws - Oberon

1997 - Blackrock

1992 - Clowning Around

Televizyon

1997 - Home and Away - Scott Irwin

1997 - Roar - Conor

1996 - Sweat - Snowy Bowles

Ödül ve adaylıkları

Akademi Ödülleri

2006 - En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, Brokeback Dağı (aday)

Avusturalya Film Enstitüsü Ödülleri

1999 - En İyi Erkek Oyuncu, Two Hands (aday)

2003 - En İyi Erkek Oyuncu, Ned Kelly (aday)

2006 - En İyi Erkek Oyuncu, Candy (aday)

BAFTA

2006 - BAFTA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Brokeback Dağı (aday)

Altın Küre Ödülleri

2006 - Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü - Drama, Brokeback Dağı (aday)

Independent Spirit Awards

2008 - Robert Altman Ödülü, I'm Not There. (Kazandı.) *Kast ve kamera arkası ekibiyle birlikte..

2006 - En İyi Erkek Oyuncu, Brokeback Dağı (aday)

MTV Film Ödülleri

2006 - En İyi Öpüşme Sahnesi, Brokeback Dağı (Kazandı.) *Jake Gyllenhaal'la birlikte.

2002 - En İyi Öpüşme Sahnesi, A Knight's Tale (aday) *Shannyn Sossamon'la birlikte.

2002 - En İyi Müzikal Sekans, A Knight's Tale (aday) *Shannyn Sossamon'la birlikte.

2000 - En İyi Müzikal Sekans, 10 Things I Hate About You (aday)

SAG Ödülleri

2006 - En İyi Oyuncu Kadrosu SAG Ödülü, Brokeback Dağı (aday)

2006 - En İyi Erkek Oyuncu SAG Ödülü, Brokeback Dağı (aday)

heatrhledgeruh8.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.