Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine devriciyim diyen izlemesin :)))

Kurtlar Vadisi Pusu dizi filminin topluma kazandırdığı son derece eğlenceli bir karakter Muro,öyleki hayran kitlesi hiçte azımsanmayacak kadar büyük..

İllegal bir terör örgütünün üyesi iken örgüt tarafından gözden çıkartılmış devrime sevdalı içi insan sevgisi ile dolu geveze kendini metropol tilkisi diye tanımlayan olaylar karşısında yardımcısı Çeto'nun çözümlemeleri ile sizi gülmekten kırıp geçiren biri..

Film vizyona girince oldukça kalabalık bir arkadaş gurubu ile izledim.filme ilgi büyük bunu ilk önce bilet bulmada ki sıkıntımızdan sonrada sinemadaki yoğunluktan anlamak mümkün..Beni bilen bilir çok fazla Türk filmi izlemem çünkü beğenmiyorum.Ama şunuda itiraf etmeliyim ki komedi filmlerde oldukça başarılı Türk sineması..

Muro böyle şiddetle tavsiye edilecek bir film değil,ama eğlenmek istiyorsanız ve boş vaktiniz varsa kaçırmayın..

Gelelim filme...

Hapisten çıkan Muro köyüne dönüp evlenip devrimi ilk önce yatak odasından başlatıp doğacak çocuklar ile tüm topluma yayma düşüncesinde..Ama olaylar hiçte beklediği gibi gitmiyor..

Otobüs yolculuğu esnasından üzerine dökülen kahveyle devrimci testisleri yanma tehlikesi atlatan Muro'yu bu kezde köyde hiç umulmadık bir süpriz beklemekte.Köyde öğrendiği haberle tekrar İstanbul'a dönen Muro başına gelen beladan yardımcısı Çeto ve kendi dahi fikirleri ile kurtulma çabasına düşer..

Film komedinin yanı sıra oldukça ince sosyal mesajlarda içeriyor..

• Admin
Gönderi tarihi:

Bu filmi çok merak ediyorum.... Bulabilirsem seyredeceğim hemen...!

Tanıtım için teşekkürler...

Saygılar

Gönderi tarihi:

1zq9b10.jpg

Yapım: PANA FİLM

Yapımcı: Raci ŞAŞMAZ

Senaryo: Raci ŞAŞMAZ ? Bahadır ÖZDENER ? Cüneyt AYSAN

Yönetmen: Zübeyr ŞAŞMAZ

Görüntü Yönetmeni: Selahattin SANCAKLI

Müzik: J. P. Smadj & Cem Yıldız (Pozitif Edisyon)

Oyuncular:

Mustafa ÜSTÜNDAĞ ? Şefik ONATOĞLU

Fırat TANIŞ ? Eray TÜRK

Nataliya BONDARENKO ? Daria LITVINOVA

Evrim ALASYA ? Bülent ŞAKRAK

VE

Mazhar ALANSON

Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler.

İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır.

Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto?yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir.

Muro ile Çeto?nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için; kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir.

Bunun için İstanbul?a dönen Muro ile Çeto?nun başına gelmeyen kalmaz.

Çözümlemesini asla yapamayacakları bir örgütle karşı karşıya kalırlar.

ARKADASLAR GORUNTU VE SES KALITESI GUZEL YENI BIR CAMRIP BU RAKLAMSIZ

KESINLIKLE TAVSIYE EDERIM

Gönderi tarihi:
Kurtlar Vadisi Pusu dizi filminin topluma kazandırdığı son derece eğlenceli bir karakter Muro,öyleki hayran kitlesi hiçte azımsanmayacak kadar büyük..

.

.

.

sosyal mesajlarida anlatinda seyretmemize gerek kalmasin.

Devrimi yatak odasinda dusleyen adamin verecegi sosyal mesajda, yatak odasinda biter sanirim.

yorumunuz ve film hakkinda verdiginiz bilgi icin tesekur ederim.

sevgili suheda kardes.

saygilarimla.

Gönderi tarihi:

Bu film, Türk televizyonculuğunda, üç espri tutarsa herşeyi o üç esprinin üstüne yükleme sevdası ve basitçiliğinin bir ürünüdür. Hazır bir izleyici kitlesi vardır, ve aşırı derecede tanıtım yapılmıştır bu film için. Filmin neredeyse yarısını izlemiş olmanızı sağlayan tanıtım fragmanlarından gördüğüm kadarıyla, öyle kırıp geçirecek bir espri yok.

Bu filmde basit komedinin en kötü kült örneklerinden birisi olarak Türk sineması tarihinde yerini alacak bir filmdir. Film beraber vizyona girdikleri, Osmanlı Cumhuriyeti ve AROG fimlerinden en az bir beş altı kat daha kalitesiz ve ucuz bir filmidir. Ancak tanıtımı için harcanan para iki filmin toplam tanıtım maliyetinden yirmi kat fazladır.

Türk sineması açısından sevindirici olansa, çok az bir tanıtım yapılmış olmasına rağmen Osmanlı Cumhuriyeti'nin yakaladığı gişe başarısı. Ve neredeyse hiç tanıtım yapılmayan Issız Ada'nın yakaladığı gişe başarısı.

Gönderi tarihi:

Film günümüz şartlarına yenik düşen devrim düşüncesine oldukça ince göndermeler yapınca tabiki bazıları tarafından eleştirilecektir.Oysaki film devrimi kötülemiyor sadece sistemin çarkları içerisinde nasıl yenilip yok olup gittiğini anlatıyor..

Kapitalist ve emperyalist düşünceye karşı bir insanın her yanını sarmalayan bu sistem içerisinde ne kadar karşı koymaya çalışsada kendiside bir şekilde kıyısından köşesinden ilişiverdiğine,bu arada yapılan reklamlarda bu yönde hem karşı,hemde buram buram reklam ee buda sinema sektörünün cilvesi olsa gerek..

Mesela bir sahnesinde arkadaşının giydiği iç çamaşırının markasını yüksek sesle heceliyor Muro "calvın klein "arkadan patlatıyor espiriyi "sokma çatalın arasına emperyalizmi"

Film evet neredeyse fragmanları sayesinde tamamını gördüğümüz bir film ama işin ilginç yanı bazı fragmanları filmin içerisinde göremedik buda demektir ki film bence iki bölüm olarak çekildi.

Birde filmin vizyona girmesi ile kurtlar vadisi pusu dizi filminin yayından kalkması aynı tarihe denk geliyor Pana film burada hinlik yaparak aradaki boşluğu film ile doldurup istediği izleyici sayısına hedeflemeyi amaçlıyor..

Nasılsa dizisi bir iki hafta içerisinde ya aynı kanalda yada başka bir kanalda gösterilmeye başlanacak..

Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim.

Ayrıca gittiğimiz sinema salonunda iki salon muro iki salon arog oynuyordu her iki filme gidenlerle konuşunca muro arog'tan daha eğlenceliydi yorumunu aldık..

Kim ne derse desin Mustafa Üstündağ artık Muro ile Türk sinema ve televizyonlarının yeni karakteri ve eğer akıllıca kullanılabilirse İnek Şaban karakterinide gölgede bırakır..

Gönderi tarihi:
Bu film, Türk televizyonculuğunda, üç espri tutarsa herşeyi o üç esprinin üstüne yükleme sevdası ve basitçiliğinin bir ürünüdür. Hazır bir izleyici kitlesi vardır, ve aşırı derecede tanıtım yapılmıştır bu film için. Filmin neredeyse yarısını izlemiş olmanızı sağlayan tanıtım fragmanlarından gördüğüm kadarıyla, öyle kırıp geçirecek bir espri yok.

Bu filmde basit komedinin en kötü kült örneklerinden birisi olarak Türk sineması tarihinde yerini alacak bir filmdir. Film beraber vizyona girdikleri, Osmanlı Cumhuriyeti ve AROG fimlerinden en az bir beş altı kat daha kalitesiz ve ucuz bir filmidir. Ancak tanıtımı için harcanan para iki filmin toplam tanıtım maliyetinden yirmi kat fazladır.

Türk sineması açısından sevindirici olansa, çok az bir tanıtım yapılmış olmasına rağmen Osmanlı Cumhuriyeti'nin yakaladığı gişe başarısı. Ve neredeyse hiç tanıtım yapılmayan Issız Ada'nın yakaladığı gişe başarısı.

aynen katılmakla beraber işin içinde pana film olmasa 1 seneye kalmaz unutulur gider dicem ama pana film eşref saatini hiç izlenmemesine rağmen millete sevdirmeye çalışdıysa bu terorist muro'yuda millete sevdirmeyi başardı...filmi izlemeyi düşünmüyorum zaten fragmanlardan izlemiş kadar olduk ha izlersemde gider korsan cd sini alırım sokakta satan korsancılardan nede olsa muronun ezilmiş halkının bir ferdi onlarda...:D

Gönderi tarihi:
Film günümüz şartlarına yenik düşen devrim düşüncesine oldukça ince göndermeler yapınca tabiki bazıları tarafından eleştirilecektir.Oysaki film devrimi kötülemiyor sadece sistemin çarkları içerisinde nasıl yenilip yok olup gittiğini anlatıyor..

Kapitalist ve emperyalist düşünceye karşı bir insanın her yanını sarmalayan bu sistem içerisinde ne kadar karşı koymaya çalışsada kendiside bir şekilde kıyısından köşesinden ilişiverdiğine,bu arada yapılan reklamlarda bu yönde hem karşı,hemde buram buram reklam ee buda sinema sektörünün cilvesi olsa gerek..

Mesela bir sahnesinde arkadaşının giydiği iç çamaşırının markasını yüksek sesle heceliyor Muro "calvın klein "arkadan patlatıyor espiriyi "sokma çatalın arasına emperyalizmi"

Film evet neredeyse fragmanları sayesinde tamamını gördüğümüz bir film ama işin ilginç yanı bazı fragmanları filmin içerisinde göremedik buda demektir ki film bence iki bölüm olarak çekildi.

Birde filmin vizyona girmesi ile kurtlar vadisi pusu dizi filminin yayından kalkması aynı tarihe denk geliyor Pana film burada hinlik yaparak aradaki boşluğu film ile doldurup istediği izleyici sayısına hedeflemeyi amaçlıyor..

Nasılsa dizisi bir iki hafta içerisinde ya aynı kanalda yada başka bir kanalda gösterilmeye başlanacak..

Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim.

Ayrıca gittiğimiz sinema salonunda iki salon muro iki salon arog oynuyordu her iki filme gidenlerle konuşunca muro arog'tan daha eğlenceliydi yorumunu aldık..

Kim ne derse desin Mustafa Üstündağ artık Muro ile Türk sinema ve televizyonlarının yeni karakteri ve eğer akıllıca kullanılabilirse İnek Şaban karakterinide gölgede bırakır..

Suheda, seninle üç senedir aynı forumda yazıyoruz. Herhalde bir sene daha yazarız :) Gel bir iddiaya girelim. Ben diyorumki bir sene sonra bu film unutulup gidecek.

Ama gerek AROG gerekse, Osmanlı Cumhuriyeti komedi arşivlerindeki yerini alacak diyorum ben.

Maskeli Beşler serisi, Aynı kadroya ait Hababam Sınıfı versiyonları gibi olacak akıbeti. Ya da Keloğlan Kara Prense Karşı gibi. Dünyayı kurtaran adamın oğlu gibi. Ki onlar kadar dahi hatırlanacağını sanmıyorum.

Filmin sorunu, karikatürize ettiği konu yada başka birşey değil. Aynı karakterin her durumda aynı tepkiyi verdiği, birbirine benzer replikleri zikrettiği, tek bir karakterin, tek konulu esprilerine bel bağlayan zorlama bir film.

Güzel , güncel ve kalıcı mizah böyle birşey değil artık. Senaryoya gömülmüş ve yalnızca senaryonun o noktasında o karakter tarafından zikredilince güldüren mizahtır. Bana birisi gelip "tabure barın bel kemiğidir" dese öylece bakarım. Ama Herşey Çok Güzel Olacak'ta Altan bunu söylediğinde defalarca izlesem yine gülerim.

Zaten muro diye bir karakterin çıkmış olmasıda, karakterin çıktığı dizinin zorlamaya başladığının göstergesidir. Zira Kurtlar Vadisi bir komedi dizisi değildir. Tam aksine "vatan millet meseleleri" üzerine olduğu iddiasında bir aksiyon dizisidir. Böyle bir dizide bu kadar çok "komik karakter" olması normal birşey mi? Bir kare önce Polat Alemdar derin bir fon müziği eşliğinde vatan millet üzerine derin laflar söylüyor. Bir kare sonra, "muro" adlı karakter komik fon müziği eşliğinde komiklik yapıyor :) Bir kare önce devleti yöneten gizli güçler, çok ağır konularda büyük konuşmalar yapıyorlar aralarında bir kare sonra "muro" adlı karakter arkadaşlarıyla komik diyaloglara giriyor. Yani dizinin genel akışı ve senaryosundan bağımsız ve alakasız olarak, bir karakterin komiklik yapmasıyla süreyi tamamlamaya çalışıyor senaristler.

İzlenir mi? İzlenir. Gişe yapar mı? Yapar. Herşeyden önce sanırım toplayacağı gişenin yarısı tanıtım olarak harcanmıştır. Sadece show tv deki tanıtım fragmanlarını düşünsek bile. E hazır bir seyirdi kitleside var. Peki kalıcı olur mu? O olmaz işte bence.

Neyse açık iddia :)

Gönderi tarihi:

Bu film için harcanacak en yüksek meblağ 0,50 ytl dir. 0,51 ytl'nin 0,01 ytl si tamamıyla boşa harcanmıştır. gördüğüm en trişka filmlerden biridir. hatta biraz daha trişkasını bundan 30 yıl önce yine ancak türkler yapabiliyordu. sonuçta film içi boş kurutulmuş ceviz kabuğu kıvamında bir film.

Gönderi tarihi:
aynen katılmakla beraber işin içinde pana film olmasa 1 seneye kalmaz unutulur gider dicem ama pana film eşref saatini hiç izlenmemesine rağmen millete sevdirmeye çalışdıysa bu terorist muro'yuda millete sevdirmeyi başardı...filmi izlemeyi düşünmüyorum zaten fragmanlardan izlemiş kadar olduk ha izlersemde gider korsan cd sini alırım sokakta satan korsancılardan nede olsa muronun ezilmiş halkının bir ferdi onlarda...:D

ne bekliyorsun ki. Tek tip esprili ve tek karakterli bir film :) gerçekten öyle. Ama ben Osmanlı Cumhuriyeti'nde "Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginde ki rakibi kim" sorusuna "antep saint germain" yanıtına gülerim. mizah budur:)

Gönderi tarihi:
Bu film için harcanacak en yüksek meblağ 0,50 ytl dir. 0,51 ytl'nin 0,01 ytl si tamamıyla boşa harcanmıştır. gördüğüm en trişka filmlerden biridir. hatta biraz daha trişkasını bundan 30 yıl önce yine ancak türkler yapabiliyordu. sonuçta film içi boş kurutulmuş ceviz kabuğu kıvamında bir film.

3 ay sonra televizyon verir ona da 50 kurş elektirk parası gelirse hiç izlemeyelim Rua :D

Hayvanın etinden suyundan paçasından kellesinden para kazanılıyor bizim ülkede..Hayvan eş.şek olsa bile kakalıyorlar anlamıyoruz nasıl olsa :P

Gönderi tarihi:
3 ay sonra televizyon verir ona da 50 kurş elektirk parası gelirse hiç izlemeyelim Rua :D

Hayvanın etinden suyundan paçasından kellesinden para kazanılıyor bizim ülkede..Hayvan eş.şek olsa bile kakalıyorlar anlamıyoruz nasıl olsa :P

:D:yukari:

Gönderi tarihi:

Kurtlar vadisi kaç yıldır gösteriliyor :) 3-5-6 yıldırmı,dizinin bugüne kadar hiç reyting sıkıntısı oldumu?

Ve hiç dikkat ettinizmi kurtlar vadisi dizi filmi izleyicisinin yönlendirmesine göre hareket ediyor ilk başlarda dizide bir çakır tiplemesi vardı,Polat'tan daha ön plana çıkınca öldürüldü ben o zamanlar izlemiyordum ama Çakır karakterinin öldürülmesi ülkede nasıl bir tepki ile karşılanmıştı haberlerden takip edebiliyordum.yer yerinden oynamıştı.

Dizi yapımcıları o olaydan sonra izleyicisini dikkate almaya başladı,Memati karakteri ölecek söylentisi ortaya atılınca dizinin internet siteleri çöktü öyle ki binlerce kişi Mematinin diziden çıkarılmasına izin vermedi..

Gelelim Muro'ya oda geçici bir süreliğine kadroya dahil edilmiş bir oyuncu keza bunu Beyaz'ın programında kendiside söyledi fakat o kadar çok beğenildi ki bir anda tüm karakterleri sollayıp gündeme oturdu..

kurtlar vadisi dizisinde zaten herkes bir karakter Tuncay beyin yardımcısı Deli Hüsnü'den tutun Yalçın Bulut'tan Memati'ye dizinin bilgesi Ömer babaya hepsi başlı başına bir fenomen..

Dizinin en güzel yanlarından biri aksiyon ve siyasi ağırlıklı olmasına rağmen yer yer oldukça eğlenceli bir formata dönüşebiliyor buda diziden sıkılmayı önlüyor..

Şimdi,ben ne dedim Pana film Muro karakterini iyi değerlendirirse Türk sinemasında ki bir çok karakterden daha başarılı olacaktır.Çünkü izleyicinin Muro'yu ne kadar çok sevdiği malum.Daha düne kadar adı sanı bilinmeyen Mustafa Üstündağ bir dizi film karakteri ile yılların Cem Yılmaz'ına ve Ata Demirer'ine meydanı bırakmamışsa biz burda daha neyi tartışıyoruz..Demekki Muro istediği amaca ulaşmıştır...

Şu bir gerçek ki Kurtlar vadisi dizisi devam ettiği sürece biz daha çok karakterler tanıyacağız..

Gönderi tarihi:

gittim izledim bu akşam filmi şahsen kendi adıma sölüyorum beyenmedim zaten fragmanlarından başka komik yer yok bir kaç espri dışında

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.