Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Tibet'te Yedi Yıl (1997) Seven Years in Tibet

Çok eskiden seyretmeme rağmen ve filmin çok eski olmasına rağmen, dün Dalai Lama'nın bir konuşmasını dinlerken aklıma geldi ve tekrar izledim. Avusturyalı dağcıların Hitler döneminde Tibet'te Himalayalara tırmanma ve kendi bayraklarını dikme hevesi ile başlayan ve oldukça uzun bir film olarak fakat sıkıcı olmayan bir epik yapısı ile Çinlilerin Tibeti işgali ile devam eden bir başyapıt. Her ne kadar Brad Pit rolüne görüntü olarak uymamışsada iyi oynamış diyebilirim. Film, film değerlendirmesinden çok tarih ve yaşananları anlatması açısından algınabilir bu nedenle orada neler oldu veya neler yaşandığını merak ediyorsanız ve Tibetlilerin yaşamından bir kesit görmek istiyorsanız bundan daha iyisini bulamazsınız. Kaçırmayın diyorum...

Yönetmen: Jean-Jacques Annaud

Oyuncular: Brad Pitt, David Thewlis, Mako Jamyang, Jetsun Pema, Lhakpa Tsamchoe, Jamyang Jamtsho Wangchuk, B.D. Wong

post-2-1228530450_thumb.jpg post-2-1228530456_thumb.jpg

Austrian mountaineer Heinrich Harrer (Brad Pitt) journeys to the Himalayas without his family to head an expedition in 1939. When World War II breaks out, the arrogant Harrer falls into Allied forces' hands as a prisoner of war. He escapes with a fellow detainee and makes his way to Llaso, Tibet, where he meets the 14-year-old Dalai Lama (Jamyang Jamtsho Wangchuk) -- whose friendship ultimately transforms the self-seeking Harrer.

Director: Jean-Jacques Annaud

Cast: Brad Pitt, David Thewlis, Mako Jamyang, Jetsun Pema, Lhakpa Tsamchoe, Jamyang Jamtsho Wangchuk, B.D. Wong

Gönderi tarihi:

En sevdigim Filmlerden biri bu Filmdir. Izlemeyen varsa mutlaka izlesin .

Heinrich ile Dalai Lama'nin arkadasligi beni cok etkilemisti ilk seyrettigimden beri. Kulturel denisikleride bu filmde gormus olacaksiniz bence baya ilginc.

Admin Brad Pitt uymamis ama guzel oynamis demis ama bence Brad Pitt'in Rolu uygun baskasi olsaydi bukadar guzel oynarmiydi bilemiyorum film 11 seneye gecmis olmasina rahmen televizyonda gorsem yine SIKILmadan baktim bir Film.

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Tekrar izledim.

Konusunu bilmeyen yoktur sanırım, izlemeyen de çok azdır muhtemelen. Ama izlememişseniz izleyin derim. İzlediyseniz de tekrar izleyin.

İnsanlar değişebilir... Bu filmde de bir insanın 7 yıl içinde nasıl bir değişim geçirdiğine şahit olacaksınız.

Şu sözlerin ardından başlıyordu değişim;

"Siz hayatınızın her aşamasında zirveye tırmanmayı başaran insana saygı duyuyorsunuz; ama biz kendi egolarını terkedebilen insana saygı duyarız. Çoğu Tibetli böyle bir insana kendi hayatını emanet etmez!"

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.