Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2008 16 yıl Admin Ziyaretçi (2007) The Visitor Öncelikle bu yönetmeni bir yerden hatırlıyorum diye epeyce düşünüp bulamamıştım... Filmi seyrettikten sonra film o ismi bana kendisi getirdi. Daha önce seyrettiğim McCarth filmi Station Agent (Hayatın İçinden-İstasyon Bekçisi) o filmde olduğu gibi bu filmdede sade, basit bir atmosferi inanılmaz bir drama sahnesine çevirmiş. 11 Eylül İkiz kulelerden sonra New York'ta kaçak kalan bir çiftin yanlışlıkla bir Profesörün apartmanında kalmaları ve bu yanlışlığın başka bir tanışmışlığa dönüşerek ortaya başka bir etkileşim aracının, insanlık, çıkması ile çok enteresan ve insana acı veren durumlara dönüşmesine tanık olacaksınız. Bununla birlikte tekrar Thomas McCarthy kutlamak gerekiyor diyelim... Filmde özellikle Tarık'ın annesini oynayan Hiam Abbass inanılmaz güzellikte bir rol ortaya koymuş ve filmin yıldızı olmaya aday olmuş. Ayrıca her zaman severek izlediğim Richard Jenkins bu filmde gene rolünün hakkını dört dörlük vermiş diyebiliriz... Kaçırmayın ve Drum çalmanın zevkinide yaşamayı unutmayın diyorum... Yönetmen: Thomas McCarthy Oyuncular: Richard Jenkins, Hiam Abbass, Amir Arison, Haaz Sleiman, Laith Nakli, Waleed Zuaiter, Maggie Moore, Tzahi Moskovitz, Danai Jekesai Gurira Widowed professor Walter Vale (Richard Jenkins) discovers an immigrant couple, Tarek (Haaz Sleiman) and Zainab (Danai Gurira), squatting in his Manhattan flat and becomes wrapped up in their lives when Tarek is thrown into a detention center. A wonderful Hiam Abbass co-stars as Tarek's mother, who forges an unlikely connection with Walter. Director Thomas McCarthy's follow-up to his indie hit The Station Agent premiered at Sundance in 2008. Director: Thomas McCarthy Cast: Richard Jenkins, Hiam Abbass, Amir Arison, Haaz Sleiman, Laith Nakli, Waleed Zuaiter, Maggie Moore, Tzahi Moskovitz, Danai Jekesai Gurira
Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 16 yıl The Visitor, içinde duygu taşıyan bir film... Duygularla dopdolu... Filmdeki arkadaşlık, dostluk ilişkisi son derece ince ve naif, aşklar da öyle... Oysa filmin başında ne dostluk ne de aşk var... Derken hiç beklenmedik bir anda önce iki insanın umulmadık dostluğuna şahit oluyorsunuz sonra da umulmadık bir aşka... Beklenmedik kişiler, beklenmedik değişiklikler yaratıyor... Beklenmedik kişilerde beklenmedik değişiklikler oluyor. Öyle ki hiç düşünmeden birileri, birileri ugruna hayatlarını değiştiriyor. Yani anlayacağınız 2 saat boyunca filmde, filmin boyundan büyük olaylar oluyor, gelişiyor, büyüyor ve değişiyor. Ve siz, eğer bunları okuduktan sonra yorucu bir filmle karşılacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz emin olun... Cunku bu film, bütün bu koca koca olayları sindire sindire anlatıyor, ağırdan ağırdan ilerliyor ama yormuyor, aksine dinlendiriyor. Dupduru herşey, doğal, sade, süse püse yer yok... İnsanın içine işliyor bu film... Ben sevdim
Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 16 yıl Yazilanlara katiliyorum bana eklicek birsey kalmamis Mutlaka izleyin. Ben filmi izleme basladimda beni ne bekliceginden haberim yoktu ve aslinda durgun filmlerden hoslanmam ama belkide filmdeki roller bana gercek hayatta tanidik geldigi icin filmde hosuma gitti. Ayrica iki kisigin cok degisik olmasanina rahmen cok farkli bir kulturlerden gelmelerine karsi ayni hobbiden zevk almalari ve dostlunun baslanmasini gormek ve neler hayatta insanlari etkiledini gormek gerceklestirdi filmi benim icin. Sanki film bakmiyordum bir gercek hikayeyi izliyorum gibi geldi bana. mutlaka zaman ariyin ve izleyin.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.