Φ politika Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Can Dündar'in Mustafa'si siyasidir.Can Dündar bir misyon üstlenmistir,aslinda Can Dündar'in üstlendigi misyonu daha bircoklari da üstlenmistir.Kurmus oldugu Cumhuriyet devletinde Atatürk'e yapilan saldirilarin cevapsiz kalmasi,Türkiye'de milli ve tarihi degerlerin nasil yozlastirildigini,insanlarin nasil kayitsiz bir hale getirildigini gösterir.Vatan ve milliyetcilik kavramlarina yapilan saldirilar,vatani sevmeyi birakin telkinleri,biz Türk gencligi degil AB gencligiyiz sloganlari Türkiye'de psikolojik savasin nasil basari ile yürütüldügünü gösteriyor.,Atatürk'e karsi yürütülen karalama kampanyasi Can Dündar'in Mustafa senaryosu ile sahnelenmeye baslandi.Ne kadar Cumhuriyet ve Atatürk karsiti,sözde aydin,libos yazar var ise 'Mustafa'yi'yere göge sigdiramadilar.Siradan insanlar fazla irdelemeden seyretti Mustafa'yi.Yunan'li kardeslerine varana kadar Mustafa'yi tanittilar.Misyon basarili olmak zorundaydi.Atatürk'ün icki ictigini,yalniz oldugunu,korkak oldugunu ne kadar cok tanitirsalar o kadar Anti-Atatürkcü kazanacaktilar.AB'ci olmak zor bir istir.AB yetkililerinin Atatürk sorunu vardir.Atatürk'ü halk nazarinda safdisi biraklabilmek icin Can Dündar'lara ihtiyac duyar AB.Atatürk'e saldirilarin temelinde 'IKINCI CUMHURIYETCILER'vardir.Can Dündar'i bu zeminde incelemek gerekir. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Evet. Şimdi, başkalarının İsa'nın ringde şeytanla dövüştüğü çizgi filmler yapabilmesini, ancak Hz Muhammed'in tasfir edilememesini kıyaslayan ve bu bağlamda "çağdaşlık" arayan zihinlerin, Mustafa belgeseline getirdiği eleştirileri okuyabilirsiniz bu başlıkta. Mustafa belgeselinde olmayan, gerçekleşmeyen herhangi bir olay olmuş gerçekleşmiş gibi anlatılmış mıdır ? Yalan var mıdır ? Mustafa belgeseli bir biyografidir. Biyografiye haklı eleştiri şudur ; "yalan söylemişsiniz, olmayan şeyleri olmuş gibi yazmışsınız" Mustafa belgeselinde anlatılanların %90'ı Atatürk'ün kendi kaleminden. South Park'ın yapıldığı ülkenin kurucularının, geçmiş başkanlarınun, milli kahramanlarının hayatını anlatan belgeseller yok mudur ? Vardır. En ince ayrıntısına kadar, özel, siyasi, askeri yaşamı anlatılır. Ama Türkiye'de böyle bir belgesel yapılmasını, daha belgeseli izlemeden vatana ihanetten Atatürk düşmanlığına kadar tanımlandığını görüyoruz. Can Dündar'ın tek yaptığı Atatürk'ün hayatını tüm yönleriyle anlatmasıdır. Atatürk'ün karanlıkta uyuyamadığını, harbiyeli bir delikanlı olarak İstanbul'un pavyonlarında eğlendiğini, annesinin ikinci evliliği yüzünden mutsuz olduğunu, sevgililerini, umutsuzluğa kapıldığı günlerini, yalnızlığa kapıldığı günlerini anlatan bir belgesel. Bir kişi biyografisi. Atatürk'ün daha önce askeri ve siyasi yönlerini anlatan biyografik çalışmaya imza atmış bir araştırmacı, bu sefer Atatürk'ün tüm bunların yanında insan olarak biyografisini anlatan bir belgesel hazırlamış. İzledim. gerçekten duygulandım. ne zor şartlarda ne kadar zor bir işin üstesinden geldiğini gördüm. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Can Dündar'in biografi olarak piyasaya sürdügü "MUSTAFA"da ne varsa bunu bizim yobaz takimi da devamli dillerinde gezdiriyor. Atatürk'e sempati duymayanlarla, Can Dündar'in "MUSTAFA'sini birbirinden ayiran faktörler nedir acaba? Can Dündar "MUSTAFA"isimli biografide bir tek 'DECCAL'demedi Atatürk icin. Ve o kadar ilginc ki, bu belgeseli savunanlarin icinde bir tek Atatürk sempatizani yoktu. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Bu gün Askerimizi Aciz , Güçsüz, Bilgisiz göstermeye çalisanlar sunu çok iyi bilmelidir ki , bu vatani kuran bu vatani kurtaran bu vatani birlestiren ATATÜRK de bir askerdi..! Türk Askeri saygiyi sonuna kadar hak ediyor..! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Hicbir ülke,kurucusuna karsi bu kadar vefasizlik örnegi göstermemistir. Atatürk'le kimlerin ve neden ugrastiklari defalarca tartisildigi icin bunlari tekrar tekrar yazilara tasimak gereksizdir.Atatürk'ün korunmaya ihtiyaci yoktur. Demokrasiyi Atatürk'ün adinin silinmesinde görenler aslinda demokrasi demelerinin esas amacini hic dile getirmezler.Atatürk demek demokrasi demektir Atatürk demek Cumhuriyet ve bagimsizlik demektir.Atatürk demek birlik ve bütünlük demektir ve Atatürk demek yobazliga dur demektir. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Valla ben Zülfü Livaneli'nin filmini bekliyorum... Kiralık iftiralar çoktaaan tozlu raflarda yerini aldı. Bahse bile değmez. Can Dündar'ı severdim aslında, yazık oldu. Beş para değer vermiyorum, televizyonda bile bir kelime sözünü açıp izlemiyorum... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2010 Duygulanmak mı? Merak ediyorum ilkokul çocuklarını toparlayıp götüren AKPli belediyeciler de duygulanmış mıdır ki? Ellerini oğuşturmaktan elektriklenmiş olabilirler! Ben öyle sıkıldım ki, sonunu getiremedim. Ağır, küflü bir hava, sünepe, mızmız bir anlatım, mıymıntı bir ses, işkence gibiydi, hafakanlar bastı. Nefret ettim, bu belgeselse ben ne olayım! Belgesellere bayılırım, bundan içime daral geldi. Aman aman, tozlu raflarda kaybolup yok olup gider umarım! Böyle belgesel olmaz olsun! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2010 Can Dündar'in biografi olarak piyasaya sürdügü "MUSTAFA"da ne varsa bunu bizim yobaz takimi da devamli dillerinde gezdiriyor. Atatürk'e sempati duymayanlarla, Can Dündar'in "MUSTAFA'sini birbirinden ayiran faktörler nedir acaba? Can Dündar "MUSTAFA"isimli biografide bir tek 'DECCAL'demedi Atatürk icin. Ve o kadar ilginc ki, bu belgeseli savunanlarin icinde bir tek Atatürk sempatizani yoktu. saygilarla David Armstrong'un 'BOZKURT'adli kitabinda da Atatürk'ün hayati anlatiliyor.David Armstrong bir numarali Atatürk karsitidir, kitabini da o görüş cercevesinde yazmistir. Buna ragmen o kitapta Atatürk'ün nasil bir yüce insan oldugu anlatilmistir. Atatürk'ü bir sigara, alkol bagimlisi olarak genc nesle empoze etmenin sanatla ne iliskisi olabilir bilmiyorum. Bir belgesel böyle olmamaliydi. Mustafa'yi kimlerin kendi siyasi hesaplari icin kullandiginin tartismasina girmiyorum. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.