Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Erdoğan’a cemaat ödülü

Gülen cemaatine yakın üniversiteden fahri doktora unvanı...

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Fatih Üniversitesi'nin açılış töreninde Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Açılış töreninde yasağa rağmen çok sayıda kız öğrencinin türbanlı olması dikkat çekti

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Fatih Üniversitesi'nin dün eğitim yılı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a üniversite tarafından fahri doktor unvanı verildi. Açılış töreninde yasağa rağmen birçok kız öğrencinin türbanlı olması dikkat çekti. Fahri doktor cüppesini giyerek konuşan Başbakan, küresel ekonomik kriz nedeniyle çağrı yapan çevrelerle medyaya çattı.

‘En az biz etkileneceğiz’

Başta ABD, AB ve Japonya olmak üzere tüm dünyanın ciddi anlamda krizden etkilendiğini söyleyen Erdoğan, "Biz de etkileneceğiz ama biz en az etkilenen olacağız. Bunu böyle bilin.

Bazı karamsarlık tabloları çizenler olabilir. Biz onların niçin bu tabloları çizdiğini de iyi biliyoruz. Ama biz dersimizi iyi çalıştık. Biz hiçbir zaman vatandaşımıza yokluğu satmadık. Vatandaşımıza var olanı sattık.

‘Yalaka toplum istemiyoruz’

Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada ise el öptürmeyi sevmediğini, sadece anne, baba ve öğretmenin elinin öpülmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Çünkü bizim yetişmemizde onların emeği var. Biz onlarla hayatı tanıdık. Biz onlarla kendimizi tanıdık. Dolayısıyla biz öğretmenin elini öperiz. Bazıları ’ağanın elini öp, ayakkabılarını öp’... Bizde bu yok. Bundan rahatsız olan olabilir. Hiç önemli değil. Bunların nasıl bir toplum meydana getirdiğini görüyorsunuz. Özgüveni olmayan, yalaka toplum meydana getirmiştir. Biz böyle toplum istemiyoruz. Haysiyetli, şahsiyetli, onurlu, özgüveni olan bir toplum istiyoruz.” (Milliyet)

Ulusalcılara, laik Cumhuriyeti savunanlara, "Halkın yerine düşünüyorlar", "Halkı küçük görüyorlar", "Elit takımı" diyerek eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi neden böyle dedi ? Buna hakkı var mı ?

Gönderi tarihi:

Cemaat ödülüne tabii şaşırmamak gerek de, demek başbakan da bazen doğruyu söyleyebiliyormuş. Bu belirlemesine yüzde yüz katılıyorum ve tam destek veriyorum. Sadece buna...

Erdoğan'ın takdir ettiğim yanları yok değil. Örneğin gelişinde kurban kesilmesi garabetini ortadan kaldırması çok olumlu bir gelişme. Bu beni en çok rahatsız eden ilkelliklerden biri. Erdoğan geliyor diye kurban kesildiğini duymadım, görmedim. Darısı bu kurban garabetinin bayramının başına diyeceğim ama, ondan umut yok...

Gönderi tarihi:

Sn. demirefe,

Olayı çok farklı açıdan değerlendirmişsiniz. Belki pozitif bakış açısı; yani bardağın dolu tarafını görmek, Başbakan düşünsel olarak gelişim gösteriyor ve kendi cemaatini de çağdaşlaştırıyor yada bir özeleştiri gibi. Bu iyi bir şey tabii ki. Ancak, dini emirleri toptan kaldırmak görüşünüz biraz alakasız olmuş.

Ben bu sözleri şöyle okuyorum: Kendisini iktidara getiren halk sadece kendi cemaati değil ve nasıl oy aldığını da biliyor. Cumhuriyet döneminde de buna benzer konuşup halkı eleştiren ve kendini üstün gören devlette makam sahipleri de olmuştur. ( Bu da benim kendi özeleştirim diyelim ) Ancak, Cumhuriyet aydını yada herhangi bir başbakan halkı bir üst bilinç seviyesine çekmek isterken asla hakaret etmemiştir, ahlaki yönü bir tarafa, bu elde edilmesi istenen hedefe ulaşmada yanlış bir yöntemdir. Yani, Başbakan, kendi bindiği dalı kesiyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İlköğretimde 3 yıldır uygulanan eğitim felsefesini bilen var mı?Yapılandırmacı yaklaşımla öğrenciyi merkeze alan öğrenciden hareketle bilgiyi,düşünceyi buldurmaya yönelik, öğrencinin bilgiyi kendisinin anlamlandırmasıyla anlam kazandıran bir yaklaşım.Eğitimin sıkıntıları yok mu?Saymayla ve de yazmayla bitmez.Lakin uygulanmak istenen felsefenin özü hakkında araştırma yapabilir bindikleri dalı kesiyorlar diyebilirsiniz.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Yillardan beri yaptigimiz ve bizlere ögretilen ne acaba??? Birakalim büyüklerimizi, annemizi, teyzemizi, babamizi ve diger yakinlarimizi cebi dolu olanin, mebus olanin, her hangi bir sekilde muhtac oldugu insanin ellerini öpmüyormuyuz? Yok efendim pasaymis deyip, basbakanmis, Profesörmüs, bakanmis, mis mis ....lari cogaltiriz ve onlarin ellerini öpmüyormuyuz? Evet öptügümüz elleri elestiremedigimiz icinde bügüne kadar bizi kim soyduysa, bizi kim sattiysa, bize kim iskence yaptiysa ve özgürlügümüzü elimizden aldiysa hepsine amen demedikmi? Yalanmi arkadaslar söylediklerim? Biz böyle bir toplumun insanlariyiz, kendimizi iyi tanimamiz gerek. Zaten yillardan beri ülkemizin sorunlarininda cözülmemesinin en büyüpk sebebide bu davranisimiz. Suna el kalkmazmis, bunu elestiremezmiyisiz, onlar ne yaparsa bizim icin yaparlar ve ne derlerse dogrudur demedikmi ve halaa da demiyormuyuz?

Ahhh Ahhh, rahmetli Aziz Nesin nur icinde yatsin, onun bize anlatmak isdigi seyleri bizler halaa anlayamadik. kemel Sunal bile durumumuzu filimlerle bize gösterdi ama bizler sadece ona güldük ve kendi kendimizi avuttuk. Oysa o bizim aynamizdi, onu bile göremedikmalesef. iste buyuz biz. Adinida siz koyun artik.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Bir Kemal Sunal filminin ( Kibar Feyzo ) sorularla analizi yada son sahne-'kim suçlu ?' sorusuna cevaplar:

Devletin vatandaşa verdiği toprağı, binbir hile ve desise ile tekrar köylülerin ellerinden alan Maho ağa mı?

Tepkisini ağalık kurumuna değil de, sadece Maho ağanın kişiliğine gösteren Kibar Feyzo mu?

Jandarma geldiğinde, Kibar Feyzo'ya, Kibar Feyzo benim, Hayır benim, Hayır benim demeyerek, destek çıkmayıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen, umudunu yeni ağaya bağlayan köylüler mi?

Olayı, adi bir suç görüp sömürü düzeninin ( feodal düzen ) sürmesine neden olan Jandarma mı, Hakim mi?

Ağaların yanında olan/ağalardan oluşan hükümetlerin Adalet bakanları mı?

Buna göz yuman hükümetlerin dolaylı yollarla yani medya yoluyla ve toplumsal manüpülasyonlarla seçilmesini sağlayan dış güçler mi?

Sanırım E) şeçeneği yani HEPSİ!

Bunu hala anlayamayıp sadece gülüp kendini avutanlara cevaptır. ( Aziz Nesin haklı galiba )

Gönderi tarihi:
Yillardan beri yaptigimiz ve bizlere ögretilen ne acaba??? Birakalim büyüklerimizi, annemizi, teyzemizi, babamizi ve diger yakinlarimizi cebi dolu olanin, mebus olanin, her hangi bir sekilde muhtac oldugu insanin ellerini öpmüyormuyuz? Yok efendim pasaymis deyip, basbakanmis, Profesörmüs, bakanmis, mis mis ....lari cogaltiriz ve onlarin ellerini öpmüyormuyuz? Evet öptügümüz elleri elestiremedigimiz icinde bügüne kadar bizi kim soyduysa, bizi kim sattiysa, bize kim iskence yaptiysa ve özgürlügümüzü elimizden aldiysa hepsine amen demedikmi? Yalanmi arkadaslar söylediklerim? Biz böyle bir toplumun insanlariyiz, kendimizi iyi tanimamiz gerek. Zaten yillardan beri ülkemizin sorunlarininda cözülmemesinin en büyüpk sebebide bu davranisimiz. Suna el kalkmazmis, bunu elestiremezmiyisiz, onlar ne yaparsa bizim icin yaparlar ve ne derlerse dogrudur demedikmi ve halaa da demiyormuyuz?

Ahhh Ahhh, rahmetli Aziz Nesin nur icinde yatsin, onun bize anlatmak isdigi seyleri bizler halaa anlayamadik. kemel Sunal bile durumumuzu filimlerle bize gösterdi ama bizler sadece ona güldük ve kendi kendimizi avuttuk. Oysa o bizim aynamizdi, onu bile göremedikmalesef. iste buyuz biz. Adinida siz koyun artik.

Saygilar

Sevgili ''dünyahepimizin''

bizler Kemal Sunal filmlerine sadece güldük;düşünme gereği hissetmeden...biz yapılamları üç beş kelime ile eleştirmeyi beceremedik;Aziz Nesin'leri anlamadan...senin cümlelerinde adı yok toplumumuzun;bende koyamadım :excl:

Gönderi tarihi:

Yalakalık gibi olmasın ama ilk kez Başbakan’a katılıyorum

Şu sıfatları hatırlıyorsunuzdur...

"Karizmatik"

"Çok yakışıklı."

"Aslan gibi."

"Yiğit adam."

(Kızılcahamam kampında, Başbakan’ın Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğine karar verildi, aday gösterilmesi önerildi.)

"Delikanlı."

"Gelmiş geçmiş en iyi lider."

"Cesur yürek."

"Sözünün eri."

(Yakın çalışma arkadaşları, yaş gününü kutlayan Başbakan’a sürpriz yaptı. Kendisine sunulan paketi açan Başbakan, Ulysse Nardin saatle karşılaştı. Pakette ayrıca, dolmakalemle cüzdan da vardı.)

"Mübarek bir insan."

"Bıyıkları çok hoş."

"Kıskananlar çatlasın."

"Avrupa fatihi."

"Nazik ve centilmen."

"Hassas ve şefkatli."

"Etkileyici bir yürüyüşü var."

"Ses tonunu çok beğeniyorum."

(Uçakta bulunan Türk basınının seçkin köşe yazarları, Suudi Arabistan’dan yurda dönen Başbakan’a, 9 bin metre yükseklikte sürpriz doğum günü pastası getirdi.)

"İdolüm."

"Sevdalısıyım."

"Hayranım kendisine."

"Top oynarken Beckenbauer gibiydi, Fenerbahçe istemişti."

*

Dün...

Bir üniversitede "fahri doktor" ilan edilen Başbakan, "Bunların nasıl bir toplum meydana getirdiğini görüyorsunuz... Özgüveni olmayan, YALAKA TOPLUM meydana getirdiler. Biz böyle istemiyoruz. Haysiyetli, şahsiyetli, onurlu bir toplum istiyoruz" dedi.

Böyle yazıları kimin yazdığını, nereden alıntı yaptığımızı yazdığımızda birileri sürekli isimler üzerine polemik yapıyor. Yazmıyorum bu sefer kim olduğunu. Ama siz anladınız yine eminim :)

Gönderi tarihi:

Dogru soylemis adam neden sasiriyoruzki simdiye kadar kimsenin yapmadigi yada yapamaya cesaret edemedigi birseyi cikip soylemis yalaka bir toplumuz bunu 70 milyonun hepsi biliyor ama bile bile yalakalik yapmaktan geri kalmiyoruz .. Bunlarin hepsi birazda cikar menfaat ugruna yapiliyor yani kimse kalkip hakkini aramiyor, bugun basbakan veyahut herhangi ensesi kalin bir deseki kendinizi ucurumdan atin diye kimse sorgulamiyacak yahu gunahimiz nedir niye atiyoruz kendimizi hemen baskasi icin atiyoruz kendimizi.. en basit ornegi 70 milyon hepsi biliyor halk sadece secimden secime hatirlandigini ama oy verilip evli evine koylu koyune gittikten sonra yaw buda digerleri gibi cikti deriz ancak ama secim zamaninda yine gidip meydanlari tika basa doldururuz alkis tutariz slogan atariz... Bence adamin demek istedigi artik halk olarak hakkinizi arayin kendinizi ezdirmeyin her bireyin oyu degerlidir bosuna heba etmeyin amaa nerde yerel secimler yaklasti hadii herkes meydanlara :D kolay gelsin demek duser bana

saygilar

Gönderi tarihi:

Evet yani, başbakana bir tek konuda hak vermekte haksız olmadığım, katılan yorumcularla da ortaya çıktı. E yani canım, kadı kızında birazcık kusur olduğu gibi bu deyişin negatifi olarak, başbakanımızın da bir nebze haklı olduğu bir konu da bulunsun artık!

Yalnız başbakanımızın bir üslup sorunu olduğu çok kesin. "Kelle"yi "Ananı al" ı filan bir kenara bırakalım da, hiç bir modern ülkede bir başbakan filan gazeteyi almayın çağrısı yapmaz. Olmaz yani bu, olamaz. Bunu da bu halk "dayılıktan" hoşlanır, prim toplar diye yapıyor. Kim bilir, belki de haklıdır. Belki de dejenere bir toplum olmuşuzdur ve bize artık iyilik yaramamaktadır. Deveye dikenin iyi geldiği gibi bir durumdayızdır belki. Belki de Levent Kırca parodisinde haklıdır. O parodide insanlar kendilerine nazik davranılan lokantaya değil, kaba davranılan lokantaya gitmeyi tercih ediyorlardı. Bakın gerçekten bunun gerçek payı vardır. Bir çok satıcı "şurdan bir kilo şundan verir misiniz?" diyene ters bir bakış attıktan sonra seslenmeden istenileni verir. Ama "şurdan bir kilo şundan ver!" diyene "derhal abi/abla" deyip istenileni verir.

Belki de Bekir Coşkun haklıdır, bu halk Atatürk'ünü layıkıyla tanıyamamış, benimseyememiştir. Belki de Fazıl Say haklıdır, olmazsa çekip gitmek gerekmektedir.

Ama sanmıyorum. Bu geçiş dönemini atlatacağız. Bu kadar da lider üretemeyecek, adam sıkıntısı çekecek bir halk değilizdir herhalde artık!

Gönderi tarihi:

Sn. demir efe,

Sanırım siz dahil bütün arkadaşlar, Başbakanın söylediği bu sözün doğru olup olmadığı üzerinde odaklanmışlar. Olabilir tabii bu da konuşulmalıdır.

Benim özellikle üzerinde durduğum nokta, Başbakanın söylediğinin doğru olup olmaması değil, Başbakanın bunu neden söylediğidir.

Acaba sadece kızgınlıkla mı söylemiştir. Samimi düşünceleri midir ? Başbakan söylediklerinin sonuçlarını düşünmeden konuşabilir mi ? Bu ifade seçimlerde ters tepebilir ve kendi aleyhine olabilir yani işin bu yanı da var. Böyle düşünürsek kendi bindiği dalı kesiyor diyebiliriz.

Öyle değilse, bu ifade, sadece kendi cemaatine mi hitap ediyor ? Kendi cemaatinin yalakalığından eminse bu mesaj kimlere verilmiştir acaba ? Malum seçimler yaklaşıyor, bu mesaj, acaba çağdaş düşünen kesimden oy koparabilirmiyim hesabıyla mı söylenmiştir ?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Öyle değilse, bu ifade, sadece kendi cemaatine mi hitap ediyor ? Kendi cemaatinin yalakalığından eminse bu mesaj kimlere verilmiştir acaba ? Malum seçimler yaklaşıyor, bu mesaj, acaba çağdaş düşünen kesimden oy koparabilirmiyim hesabıyla mı söylenmiştir ?

Gerci yalakalik Arz Talep meselesi herhalde seyh bunu degerlendiriyor kendisi de gayet iyi biliyor.. sosyal devlet politikasın dan uzaklastikca bu talepin cogalacagi yalakaligin artacagini zaten ülkemizin her kurumun icine yerlesmis olan yalakalik Ordumuz haric tabiii bu en son dönemdede Ordumuzda tasfiyeler durdurulmustu belkide istisnadir bir raslantidir diyelim.. sosyal devlet politikasın dan uzaklastikca orayida etkiledigini düsünmeyelim fakat petrolda varilin fiyati artikca ordumuzun ihtiyaclari bir okadar pahalaniyor ordumuzun zaten zor karsiladigi ihtiyaclarini karsilayamaz noktasina geliyor!! veya getiriliyor yalakalar tarafindan! ne demisti Barzani k.Irak a girerseniz bende diyarbakira gelirim sormak lazim ABD nin yalakalarina bu sözün üzerine nerdesiniz birde düsünmeden gecemiyorsunuz??? ABD nin yalaka teröristlerini Ak tütün karakolun karsisinda bulunan dagin tepesine bu teröristleri kimler cikardi oraya onlari bu dagin tepesine yürüyerek tirmanarak cikmalari imkansiz!!! evet bu sorularida soran varmi ülkemizde.. yalakalik derin mesele!

Gönderi tarihi:

Kesinlikle yalaka toplum istemiyoruz Sayın Başbakanım :D

Bazıları ’ağanın elini öp, ayakkabılarını öp’... Bizde bu yok. Bundan rahatsız olan olabilir. Hiç önemli değil. Bunların nasıl bir toplum meydana getirdiğini görüyorsunuz. Özgüveni olmayan, yalaka toplum meydana getirmiştir. Biz böyle toplum istemiyoruz. Haysiyetli, şahsiyetli, onurlu, özgüveni olan bir toplum istiyoruz.

tayyiphikmetyarxs8.gif

Gönderi tarihi:

Aşağıdaki linke basarsanız Tayyip ve Talibanı seyredebilirsiniz. Tayyip Talibanın dizlerinin dibinde!

-http://video.google.com/videoplay?docid=8949615819524037041-

Gönderi tarihi:

Yalaka toplumuz diyen basbakanın kendısı acaba neden yalakalık yapar.Ben bildim bileli Avrupa ve Amerıkanın yalakalıgını yapmıstır ıktıdarlar,ıktıdardakıler baska gezegenden gelmedıklerıne göre asıl yalaka onlar olmaktadır ve halkada örnek olmaktadırlar.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'de yalaka olmayan bir politikaci ve devlet görevlisi gösterin bana lütfen. Milletvekillerini, belediye baskanlarini ve hatta mahalle muhtarlarini bile secerken hangisi benim isimi daha iyi ve kolay yoldan yapar mantigina bakiyoruz. Tabii secilecek olanlarda oy alabilmek icin ellerinden gelen yalakaligi yapmadiklari kalmiyor. Yalakalik ve sorunlu olmak bize taaki osmanlidan kalmistir ve iligimize kadar islemistir. Bosuna biz hala Avrupanin en yalaka ve sorunlu cocugu degiliz. Ben ülkemizin ezici cogunlugunun yalaka ve sorunlu oldugu kanaatindeyim,sadece politikacilarimz degil bizde toplum olarak öyleyiz.

Gönderi tarihi:

Eğitim şart!Devlet millet içindir değil millet devlet içindir ve kendi menfatimiz için konumca bizden üstte olanlara gücünden dolayı zoraki saygı göstermeliyiz ona, onlara muhtacız anlayışıyla büyüdük ve sistemimiz bu şekilde işliyor bizim de bu şekilde davranmamızı salık veriyor maalesef.

MUHABBETLE...

Misafir Değil Öyle
Gönderi tarihi:
Aşağıdaki linke basarsanız Tayyip ve Talibanı seyredebilirsiniz. Tayyip Talibanın dizlerinin dibinde!

-http://video.google.com/videoplay?docid=8949615819524037041-

Diyecek söz burada biter, link için çok teşekkürler.

Gönderi tarihi:

Değişmeyen tek şey değişimdir.Değişimin olduğunu söyleyebilmek için değişimi gösteren değerlerin,fiillerin istikrarı,süreklilği ve kalıcılığı önemlidir.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Rakam ve harflerin tesadüfü...

A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Ç A L I Ş M A K

4+1+15+11+23+16+1+14 = %75

D E N E Y İ M

2+6+17+6+28+12+16 = %87

Y A L A K A L I K

28+1+15+1+14+1+15+11+14 %100

Gönderi tarihi:
Rakam ve harflerin tesadüfü...

A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Ç A L I Ş M A K

4+1+15+11+23+16+1+14 = %75

D E N E Y İ M

2+6+17+6+28+12+16 = %87

Y A L A K A L I K

28+1+15+1+14+1+15+11+14 %100

%75 çalışma ve %87 deneyimle yalakalık da %100'ü yakalamak %100 parodi...

MUHABBETLE...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.