Φ Süzgeç! Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 Tum Duyarli Insanlarimiza Cagrimizdir 24/09/2008 itibariyla sitemiz www.turandursun.com ne oldugu belli olmayan, kimin tarafindan verildigi belli olmayan bir mahkeme karari ile Turkiyeden erisime engellenmistir. Bu bizim icin hic de surpriz olmadi. Daha bundan 15 gun evvel www.richarddawkins.net ile ilgili ayni sureci yasamistik ve bu olayda taraf oldugumuzu ilan etmistik. Elbette taraf olmamizin bedelini de bize odetmeye calısacaklardi ve bugun itibariyla bu surec baslamis oldu. Richard Dawkinsin sitesi Adnan Oktar tarafindan engellenmisti, bunu ogrenmek ise neredeyse bir haftayi almisti. Simdi ayni seyi TD sitesi icin yaptılar ve yasaklamaya iliskin hic bir bilgi yok. Mahkeme elbette bir karar alabilir ki alinan karar bir tedbir kararidir; buna da bir itirazimiz yoktur; ancak tedbirin neye istinaden oldugu, neyle suclandigimiz hakkinda elimize ulasan hic bir bilgi yoktur. Turk Telekom yetkilileri acıkca bir suc icerisindedirler. Mahkeme karari ile engellenmistir yazisini asana kadar , mahkemenin ismi ile karar nosunu asabilmek o kadar da zor olmasa gerektir. Ama onlarin derdi ifade ozgurlugunu engellemektir. Engelledikleri gibi engellenenlerin hukuki haklarini savunmalarini da engellemeye calismaktadirlar. Esas vahim olan ve herkesi ilgilendiren de budur. Bizler dinlerden ozgur bir siteyiz, dinleri tartisan ve sorgulayan, bunu yaparken de asla etik kurallarinin disina cikmayan bir siteyiz. Bultenimizin 13. sayisinda tum inanan insanlari tartismaya davet etmistik. Platformumuz sizlere de acik demistik, ancak aldigimiz cevap bu oldu. Halbuki biz sadece dusunenlerin dusuncelerine hic bir engellemeye ve tabuya tabii olmadan ifade etmelerini ve her seyin tartisilmasini amacliyorduk. Bu olaya dinsizler/ kafirler engellendi; iyi de oldu diye bakilamaz. Cunku sitemizde tartisma platformlarinda yer alan insanlar arasinde Musluman, agnostik, deist üyeler ateistlerden daha fazladir ve her konuda tartisabilmektedirler. Sitemize konan erisim engelinin esas amaci degisik dusuncede bir arada yasayabilmenin bir on provasını yapan her kesimden insanın ozgur platformunun engellenmesidir. Bu Turkiyede ilk defa olmuyor, karsi cikilmazsa sonu da gelmeyecek. Bizler kimin tarafindan yapildigi bizce malum olan bu erisim engelini kaldirmak icin her turlu hukuki mucadele icerisine girecegimizi ve yasalar karsisinda sitemizi aklayacagimizi biliyor ve inaniyoruz. Bizlerin tek amaci bizden sonraki nesillere daha iyi ve yasanilir bir Turkiye birakabilmektir. Bizlerle ayni amaci guden tum insanlarimizi bu karar tepki vermeye cagiriyoruz.. Turk Telekom yetkililerini ve servis saglayicilarini astiklari erisim engellenmistir yazisinin altina mahkeme karari ve nosunu yazmaya davet ediyoruz. Boylece her kim erisim engeli icin basvurduysa onunla Turk adaleti onunda hesaplasabilelim. Turan Dursun sitesini gecici olarak erisime engellemis olabilirler, ama dusunceyi ve dusunceyi ifade etme hurriyetini tarih boyunca hic kimse engelleyememistir. Turan Dursunu oldurmekle din elestirilerini engelleyebileceklerini zannettiler, ama yanildilar. Bugun artik binlerce Turan Dursun var. Richarddawkins.net sitesini engellediklerinde de onlari ikaz etmistik. Ruzgar eken firtina bicer. Yanilmadigimizi onumuzdeki gunlerde gosterecegiz. Turan Dursun Sitesi her sart altında yoluna kaldigi yerden daha guclu olarak devam edecektir. -http://www.turan-dursun.com/index.php?categoryid=1- Turan DURSUN öldürülmüs olup,simdiise fikirlerini öldürmenin pesindeler. Nede olsa bilerek ve belgelerle dogrulari yazdigindan, yazdiklarini cürütmek olanaklari olmadigindan, erisimi, olmayan bir mahkeme tarafindan engellendigi yalanlariyla halki aldatmak yolunu secmisler. Yaziklar olsun böyle zihniyete. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Bir insana kişisel fikir duşuncesini inkar etmek, en dogal bir ozgurlugunu tanimamak gercekten bir trajedidir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Kendilerini bilime, teknolojiye, çağa göre yenileyemeyen karanlık beyinler, halen ilk ve ortaçağın yaşamını nasıl sürdürebiliriz in hesabını yapmaktalar. Dünyanın öküzün boynuzlarında olmadığını haykıran Galileo'nun fikirleri, zindanlarda çürütülme pahasına nasıl kabul edildi ise, çağdaş, bilimsel düşünceler de bir gün kaçınılmaz olarak mutlaka, ama mutlaka benimsenecektir. Bu kaçınılmazdır. Bugünkü bilimsel gelişmelerin karşılığını nasılki geçmişte bilim adamları öldürülerek, işkenceyle ödedilerse, bugün de bu çağ dışılık, karanlık beyinler aynısını yapmakta devam ediyorlar. Öldürüyorlar, tartaklıyorlar, yasaklıyorlar. Ama bu yasakçı, karanlık beyinler şunu bilmiyorlarki; bilim tabanlı özgür düşünce, insan yaşamına paralel, diyalektik olarak gelişmek zorundadır. Hiç bir güç onun gelişmesini engelleyemez. Zira bu zorunluluk doğanın gelişme kanunudur. Gelişmeyi engellemeye çalışanlar, engizisyon mahkemeleri kararları gibi, insan yararına olmanın, bilimin karşıtlığı olarak anılacaklardır. Bununla şeref mi duyacaklar? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedenlerin ülkesinde bir internet sitesinin dini veya siyasi nedenlerle engellenmesi fikir özgürlügüne vurulan bir darbedir.Türkler 1,5 milyon Ermeniyi kesti demenin fikir özgürlügü kapsamına alındıgı ülkemde herkese acık olan bir tartısma platformunun engellenmesi utanılacak bir durumdur.İnanclarıma aykırı olsa bile böyle bir sitenin kapatılmasından üzüntü duydum. saygılarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Bu engelleme, ülkenin bir "Dogmalar Cumhuriyeti" ne götürülmek istendiğinin en açık kanıtıdır. Bundan daha açık ve net bir kanıt sunamazlardı. Şimdi bunu yapanların, elinden geldiğinde "resmi inanılacaklar manifestosu" yayınlayacakları ve bu inançları benimsediğini söylemeyenlere yaptırım uygulama fikrinde oldukları 2x2=4 tür! Bu ise, ortaçağ demektir... Alıntı
Φ Süzgeç! Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2008 Yorumlarindan dolayi; sn.Suheyla,sn.Bilimselci,sn.Politika ve sn.Demirefe'ye tesekkürler. Olumlu yorumlarin yaninda,olumsuz yorumlarda olmaliydi. Olumsuz düsünüp"iyi olmus" diyen arkadaslarinda yorumlarinida beklerdik. ********* Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 -http://baybul.com/egitim-haberleri/848590-okullara-ucretsiz-gonderilen-harun-yahya-imzali-yaratilis-atlasi-ile-ne-amaclaniyor.html- Ben Atatürkün ifadesi ile yanıt vermek isitiyorum............................ ?Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır!? ?Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır... Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkâr etmek olur... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.? Mustafa Kemal ATATÜRK Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2008 Dincilerin türlü gerekçelerle kapattırdığı sitelere girebilmek için Ağ bağlantılarım > Yerel Ağ bağlantısı > TCP/IP > Özelliklerden Yeğlenen DNS: 208.67.222.222 Diğer DNS : 208.67.220.220 olarak belirleyin. Richard Dawkins ve Turan Dursun sitelerine ve her yere yasaksız girebilirsiniz. Ben bilmiyorum dogruluk payını zira hiç anlamam pc nin dilinden Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.