Φ Dayı Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Hz.Muhammed İnsana ve Cinlere İmam oldu namaz kıldırdı diye biliyorum..şayet doğru ise bu cin taifesi hala namaza devam ediyormu..nerede kılarlar nasıl kılarlar bu namazlarını.. Katılım olurda konu ilginç gelirse bilgimi paylaşacağım..söz.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Hz.Muhammed İnsana ve Cinlere İmam oldu namaz kıldırdı diye biliyorum..şayet doğru ise bu cin taifesi hala namaza devam ediyormu..nerede kılarlar nasıl kılarlar bu namazlarını.. Katılım olurda konu ilginç gelirse bilgimi paylaşacağım..söz.. Bilginizin kaynağını merak ettim şimdi... Anlattığınız durumu bilmem ama imanlı olanlarının ,insanlarla kıyaslanınca çok çok az olduğunu ve aralarında büyük bir savaşın devam ettiğini duymuştum,onların arkadaşı bir insandan ... Bizden uzak dursunlarda,nerede ne yapıyorlarsa yapsınlar... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Bilginizin kaynağını merak ettim şimdi... Anlattığınız durumu bilmem ama imanlı olanlarının ,insanlarla kıyaslanınca çok çok az olduğunu ve aralarında büyük bir savaşın devam ettiğini duymuştum,onların arkadaşı bir insandan ... Bizden uzak dursunlarda,nerede ne yapıyorlarsa yapsınlar... Hz.Muhammed İnsana ve Cinlere namaz kıldırdı ise bu namaz hala devam ediyor olmalı..değilmi.. Bizden uzak duramazlar..bizim emrimizde ve etki alanımızdalar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Hz.Muhammed İnsana ve Cinlere namaz kıldırdı ise bu namaz hala devam ediyor olmalı..değilmi.. Bizden uzak duramazlar..bizim emrimizde ve etki alanımızdalar.. Onlar mı bizim,biz mi onların etki alanına girebiliyoruz onu tam çözemedim.. Ne zaman birine yaklaşıp fesatlık çıkarmaya kalksam(hani kavga için aranırsınız ya bazen,malesef bu bazı tarikat üyeleri için tartışma ortamı yaratabilmek adına yapabiliyorum-kara çarşaflı İsmail ağa mensubu bayanlar gibi,maksat bir yerden muhabbet kurmak ),etrafımı bir anda sarıyorlar sanki.. İnsan hisseder mi?Sanırım hissediyorum ve hemen bu konuda ki ayet aklıma geliyor ve Allahıma sığınıyorum.. Bizim emrimizde olduklarını düşünmüyorum,onlar hep dine aykırı olanı emrederler.. ve onlar apaçık düşmanlarımızdan.Rabbim,Süleyman ın emrine vermiş onları ama kendi kontrol ederek.. Kısacası peygamber olmadığımıza göre,onları takip Allahın işi,onlar bize ne derseniz deyin apaçık düşman... Rabbim boşa uyarmıyor,"Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?” ",diye... Uzak duramazlarda,adama öyle uzak durdururlar ki.. Onların hükmü Allah dilemedikçe geçmez bize.. Allah dilemedikçe,günah tamamen egemen olmaz kuluna,az biraz uğrar gider,uğrar gider,bi de uğramasa ne güzel olur ama ,günah illa vardır hayatlarımızda. Adem babamız,Havva anamız sağolsun.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2008 Bir şey soracağım, aşağıdaki şıklardan hangisini tercih ederdiniz: a. Bu inananların kendi aralarında yaptıkları bir sohbet, inanmayanlar karışmasın. b. Herkes fikrini söylesin, ne diyorsunuz bu konuda öğrenelim. Bir şey soracağım dedim ama aklıma bir soru daha geldi: Niye bana a şıkkı şimdiden işaretli gibi geliyor? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2008 Bir şey soracağım, aşağıdaki şıklardan hangisini tercih ederdiniz: a. Bu inananların kendi aralarında yaptıkları bir sohbet, inanmayanlar karışmasın. b. Herkes fikrini söylesin, ne diyorsunuz bu konuda öğrenelim. Bir şey soracağım dedim ama aklıma bir soru daha geldi: Niye bana a şıkkı şimdiden işaretli gibi geliyor? Niye diye sormanızdaki niyelikten Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Çocukluk bu ya; küçüklükte okuduğum Alaattin'in sihirli şamdanından çıkan cinden etkilenmiştim. Belli bir yaşa kadar, böyle bir lamba bulup isteklerimi yaptırma hevesiyle yanıp tutuşur olmuştum. Bu hayalimi benden büyükçe tanıdıklarıma anlattığımda gülümserlerdi. Bazen de alay ederlerdi de, onlara kızardım, neden inanmazlar diye. Görüyorumki benim o yaşlardaki cincilik anlayışı halen devam ediyor. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 MERHABA SEVGİLİ DAYI ARABÇADA CİN GÖRÜNMEYEN LAKİN BİLİNEN VARLIK ANLAMINDADIR Cinn” sözcüğü, “cenn” kökünden türemiş bir sözcük olup sözcüğünün asıl anlamı, “bir şeyi duyulardan saklamak”tır. “Cennehülleylü (gece onu örttü)”, “ecennehü (onu örttürdü)”, “cenne aleyhi (üzerine örttü)” şekillerinde kullanılır. Nitekim Kur’an’da İbrahim peygamberi konu alan bir pasajda “fellema cenne aleyhilleylü (ne zaman ki gece kendisini sakladı, iyice karanlık çöktü)” diye yer almıştır (En’âm; 76). Aşağıdaki sözcükler de “cnn” kökünden türemiştir. Cennet: “Toprağı ağaç yapraklarıyla saklanmış yer” demektir. Cinnet: “aklı, fikri saklanmak, delirmek” demektir. Cenin: “ana karnında saklandığı için bu adı almıştır. Cünnet: Kalkan; kişiyi oktan mızraktan sakladığı için bu ad verilmiştir. “Cinn” sözcüğü bütün eski ve yeni sözlüklerde “İnsanın beş duyusuyla kavrayamadığı, algılanamayan, ama somut veya soyut, varlığı kesin olan güçler” olarak yer alır. Sözlüklerdeki bu tarife göre melek ve şeytan terimleri de cinn kavramı kapsamına girmektedirler. Yani her melek ve şeytan cinndir, ama her cinn şeytan veya melek değildir. Kur’an’dan ve eski kaynaklardan yaptığımız tespitlere göre “cinn” sözcüğü çok kapsamlı olarak kullanılmaktadır. Nitekim Araplar yavaş hareket ettiği için hareketi gözle izlenemeyen küçük bir yılan türüne “cann” derler. Cann sözcüğü bu anlamıyla Kur’an’da iki yerde; Kasas suresinin 31. ve Neml suresinin 10. ayetlerinde, Musa peygamberin asası ile ilgili olarak kullanılmıştır. Ayrıca “cinn” sözcüğü Kur’an’da “cinnet” kalıbıyla da yer almıştır. “Cinn” sözcüğü, anlam olarak “insan” sözcüğünün karşıtıdır. Bu sebeple “cinn” sözcüğünü daha iyi anlamak için karşıtı olan “ins, insan” sözcüklerinin de bilinmesinde yarar vardır. İns, İnsan: Sözcük anlamı; “beş duyuyla hissedilebilen, bilinen, görünen, tanıdık, ilişki kurulabilen, kaybolmayan, sürekli ortada duran” demek olan “insan” sözcüğü, “fi’liyan” kalıbında olup “ens” sözcüğünden türemiştir. “İnsan” sözcüğünün aslı “insiyan” sözcüğüdür. Sözcük, anlam olarak evrendeki tüm görünen (cisimli) varlıkları kapsamasına rağmen sadece insanlara isim olarak verilmiştir. Bunun nedeni, insanın yaratılış itibariyle ünsiyete muhtaç, yani sosyal bir varlık olmasıdır. İbn-i Abbas gibi bazı tefsirciler “insan” sözcüğünün “nisyan” sözcüğünden türemiş olduğunu ve insanın verdiği sözleri unuttuğu için bu isimle isimlenmiş olduğunu söylemiş olsalar da bu görüş hem dil bilimcileri tarafından itibar görmemiştir hem de Kur’an’daki kullanıma ters düşmektedir. Sözcük anlamı itibariyle birbirinin karşıtı olan cinn ve insanın, varlık olarak da yaradılıştan gelen bir karşıtlık içinde olduklarının bize Kur’an göstermektedir: Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Doçent.. Cin ve İNSAN..yada şeytan melek..bu gezegende İNSAN bedeni denilen kadavra olmadan ne eylem yapabilirler nede kendilerini ifade edebilirler.. Cinlerin namazı bu gün camilerde kılınan namazdır..kılanlarda bizim cinlerdir ..ya İNSAN namazı nasıldır..İnsan namazı sabah yataktan kalkıp gece yatağa girene kadar olan yaşam kesitinin söylem ve fiillerinin toplamıdır.. HAYALİ değildir dayının cinleri.. dayı cinleriyle beraber..hem reel,de hem sanalda cinleri vardır dayının.. ayrıca dayının en büyük cininin adı GOOGLE dir.. her şeyi bilir bu büyük cin.. Paylaştığın bilgiler inanç sahibiyim diyenlere lazım olan en temel bilgilerdir..teşekkür ederim sayın Doçent.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Düşünceye bağlı davranış biçimlerinin İnanç yada DİN terimleri ile İsimlendirilmesi..Cin..Melek..Şeytan ve İNSAN.. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 merhaba sevgili dayı haklısınız cin bilinmeyen görğnmeyen gizli varlıklar değil aksine bilinen görünen varlıkladır bir farkla mesela evimizde diğer odada bebeğimiz uyusun onun sesini duymayalım kendisini görmeyelim fakat odada uyuduğunu(var olduğunu)bilelim arab diyarında bu olay cinnidir yani o an bebeğimiz cindir diğer anlatımla var olduğunu bildiğimiz ancak o an 5 duymuzla hissedemediğimiz varlık cinnin ta kendisidir inanç sistemlerinin var ettiği cin kavramı ise sadece hayalidir saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.