Φ Dayı Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2008 İblis dediğiniz şu kerata İnsan bedeninden başka bir formda icraat yapabilirmi.. Günlük yaşamımızda o keratayı neresinden neyinden tanırsınız..girermi aramıza Yoksa bizi düşünce olarak esir alıp her istediğini yaptırabilen bir güçmü..bizim yaptıklarımız o keratanın icraatlarımı oluyor aslında..yani o yapıyor bizim üstümüze atıyor suçu..şeytana uydum walla abi.. kıvırdığımız anlarda olduğu gibi.. Şu şeytan olmasa imiş halimiz harapmış..yapıyoruz ediyoruz şeytana uydum.. Grin bütün faili meçhul dosyaları yükleyin şeytana..kaldırır nasılsa.. İşin aslı şu bize göre.. Bir kişi bir günün ne kadarını şeytani yüzü ile ne kadarını Rahmani yüzü ile yaşadı..çünki İnsanın iki yüzü vardır..bir yüzü Rahman bir Yüzü şeytan..işte bu bir günde yaşanan zamanda hani yüzümüz daha çok faliyette idi..yani bu beden denilen makinayı Rahmanmı şeytanmı daha çok kullandı.. Samimi olarak bu iki yüzümüzü ne kadar kullandığımıza bakalım..burada yazıp çizmek,anlatmak güzel..evet..fakat YAŞAYABİLMEK daha güzel.. Şeytan ve Rahman kelimeleri güzel ve çirkin düşüncelere bağlı faaliyetlerin ifadesi için kullanılmıştır..önemle duyurulur.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Sevgili Dayı "Şeytan"ı ve İnsanı ele almış... Anlayana kendi ifade diliyle güzel şeylerde yazmış... Oysa bana göre yine de bir tarafı eksik kalmış... İnsan ve Şeytan"ı ele alıp "Allah"ı bir kenarda bırakmak olmaz... *** İlk günah nedir diye... "Musevi, Hıristiyan, İslam" hangisi olursa olsun ona inanan birine, yada bu inançların inanç ustalarına, din alimlerine sorsanız... Yanıt olarak size hemen der ki; "Havva tarafından aldatılan Adem, Allah'ın dokunmayı yasakladığı bir elmadan yedi". Peki, bu kadını "böyle bir budalalık yapmaya kim yöneltti?..." "Şeytan"… "Şeytanı kim yarattı?..." "Allah"... Peki; Onu kötü olmaya günaha yönlendiren şeytanı…Allah neden yarattı? ... Bu konuda bilinen hiçbir şey yok, tanrısallığın sinesinde gizli bir sır... *** Galiba Dayı "İnsan zekası ve sağduyusuna hitap edip" bu sırrı açıklamaya çalışmış... *tna Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Bir ucunda yine din temalı söylemler varken , onlara yüklenen anlamları değiştirerek bir yere varılamaz kanısındayım. Dayımın anlaşılmasındaki zorluk ta burada. Yıllarca beynimize yer eden Allah , Şeytan , Melek , İnsan... Dayının cümlelerinde tek insanda birleşiyor. Anlam karmaşasına yol açıyor. Oysa Dayı , ifade etmek istediklerini , kalıplaşmış deyimler üzerinden değil de , yeni kelimelerle açıklasa daha net anlaşılacak. Diğer taraftan , anlamını değiştirdiği ögeleri de yerleşik anlamlarında bırakması , karşılşaştırma kolaylığı sağlayacak. Bilgisayar programı yazan arkadaşlar bilir , DEĞİŞKEN TANIMLAMA vardır. Bunu yapmaz iseniz , bir objeye atadığınız değerler karışır. Ve takip edemez siniz. Sonuçta program çalışsa da yanlış sonuç üretir. Bu nedenle , sevgili dayım dan ricam , değer tanımlamalarında yerleişk ögeleri olduğu gibi bırakıp , sunduğu alternatifi DAHA TEMİZ kelimelere yükler ise , karşılaştırması ve anlaması kolay olacaktır. Örneğin , bizim düşüncemize göre Allah yoktur. Teistlere göre ise vardır. -Dayının düşüncelerine göre var mıdır. -Vardır. -Teistlerinki gibi mi. -Bilinemiyor. -Nedeni karmaşık değişken atamaları. Oysa benim anladığım , Dayının tanımında teistlerin tanımındaki Allah yoktur. İnsan vardır. Yanılıyor muyum dayıcım. Saygılarımla. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Demek istediğim şu.. İNSAN var..ve düşünceye bağlı davranış biçimleri var bu İnsan denilen modelin..bu düşünce hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren eylemlerin düşüncesi ise Rahmani..yok değil ise şeytani.. Şeytan,Cin,Melek..bu mevhumların hepsinin ortaklaşa kullandığı uzay elbisesi işte şu insan bedeni denilen kadavra.. Allah.. hep gizlenmiş saklanmış nedense..hep İNSAN,ı sürmüş öne..hep İnsanı anlatmış,kendisinden pek söz açmamış..hani Allahı anlatan tüccarlar var ya..bolcada var bu çağda..işte onlar hayallerindeki Allahı anlatarak hayal ticareti yapar.. Merkezinde İnsan olmayan tüm anlatımlar Efsaneden ibarettir..zaten bu gezegende Allah sadece İnsan denilen canlının umurundadır..diğer canlılar yeme içme ve üreme derdinden başka bir dert taşımazlar.. aslında Allah aranan değildir..aranan İNSAN,ın geçmişi ve ne olacağıdır..İnsan kendi sırrını çözmek üzere yola çıkmış bir kere..kimse durduramaz artık.. dayı Allahı anlatmaz hiç..İNSANı inceler,İnsanı anlatır..dayının kullandığı terimler çağdaşlarının inançlarını ifade etmek için kullandıkları terimlerdir..anlaşılabilir olma adına.. Kullanılabilir bilgiler olmalıdır inanç yönündeki bilgilerde..bunada dikkat eder dayı.. İNSAN güzeldir,güzel olanı SEVER.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 TAKLAMAKAN.. Yazını okudum..çıkmam gerekiyor..kısa zamanda açıklarız bizde Allahımızı.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Merkezinde İnsan olmayan tüm anlatımlar Efsaneden ibarettir..zaten bu gezegende Allah sadece İnsan denilen canlının umurundadır..diğer canlılar yeme içme ve üreme derdinden başka bir dert taşımazlar.. aslında Allah aranan değildir..aranan İNSAN,ın geçmişi ve ne olacağıdır..İnsan kendi sırrını çözmek üzere yola çıkmış bir kere..kimse durduramaz artık.. Merkezinde İnsan olmayan tüm anlatımlar Efsaneden ibarettir.. Merkezinde sadece ve sadece Allaha kulluk olan islamın Allahı bir yanda. Dayı nın Merkezdeki ögesi bir yanda. Demek ki İslamcıların Allah ı yok. Bu bir efsanedir. İnsan var. Bu ise gerçektir. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- zaten bu gezegende Allah sadece İnsan denilen canlının umurundadır Çünkü insan Allahı yaratmıştır. Düşünen canlı insanın yarattığı Tanrı , sadece onun imgelerinde var. Umurunda yani. İnsanı yaratan Tanrı inancı efsanedir. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- aslında Allah aranan değildir..aranan İNSAN,ın geçmişi ve ne olacağıdır.. Bu soru insanlığın ilk dönemlerinden beri var. Nerden geldik nereye gidiyoruz. Ve dini doğuran da bu düşünce , ilk insanlar nedenini bilemedikleri olayları , daha üst bir varlığa atayarak , düşünmeyi bırakmışlar. İşin kolayına kaçmışlar. Tanrı yapıyor bunları de , araştırma , çık işin içinden. Akıllı olan bikaçı da çıkar , işte o TANRI nın ELÇİSİ de benim der. Ve yönetmeye başlar. Aranan Tanrı değildir. Tanrı yı ve dini kullanan ve bunları yaratan insanın maceralarının sonu dur. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- İnsan kendi sırrını çözmek üzere yola çıkmış bir kere..kimse durduramaz artık.. Bizim için sorun yok. Bilmin bulacağı her şeye kapımız açık. Semavi bir dine inanan arkadaşlar düşünsünler... Ellerinde ortaçağdan kalma yazıtlar var. Değiştiremiyorlar da. Naapacaklar bu kadar kısıtlı ve genellemeler dolu bir kaynakla merak ediyorum. ( Yıldızları bir yörüngede tutandır. İnsanı balçıktan yaratandır. Uçandır. Kaçandır...) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yaklaşık iki milyon kardeştik biz..baba evindeydik.. hep eğitimde idmanda idik..sanki bir yarışa hazırlanıyorduk..bir gece eğitim gereği olmadığını anladığım bir start verildi..oyyyy oyyyy ne mücadele..güya kardeştik..hepimiz kendi derdimize düşmüştük..koordinatları verilen Dünya gezegenine gidecek ANA gemiye tam gaz kuyruk sallamaya başladık.. .. Tek başıma atlayabildim ANA gemiye..tam kapaklar kapanmak üzereydi..ANA gemideydim..o yorgunluktan ve mücadeleden olsa gerek 9 ay 10 gün dinlendim..(dinsiz değilim yani )..çokta iyi beslendim bu arada ANA gemide..uzatmayalım.. Bizi o büyük yarışa hazırlayan babam ve beni bu gezegene taşıyan ANA geminin kaptanı için ne kadarda önemliymişim..her şey bir kenara dayı bir tarafa..bütün ilgi SEVGİ alaka dayıya..gezegene daha önce gelenlerin pabucu dama Bir gün sorduk babaya..hani bir yarış yaptık ya..iki milyon kardeşimle birlikte..ne oldu o kardeşlerime..ne zaman gelecekler onlarda bu gezegene.. Baba şöyle dedi..o kardeşlerinde geldi gezegene,fakat TOPRAK oldular her nedense..o yüzden hiç UMURUMDA değil keratalar..sen varsın ya..yeter işte.. Bu gezegendeki her İnsan müthiş bir yarışı kazandıda geldi bu gezegene..diğerleri,yarışı kazanamayanlar.. UMURUNDA değil hiç bir babanın,aklının köşesinden bile geçmez.. Bu gelişin bir gidişide varmı..baba kim ANA gemi nerede..yolculuk nereye..ikimilyonluk şehirden bir kardeşmi binebilecek sadece o gemiye..kalanları toprakmı olacak yine..sorayım dedim babaya..sordum..söyledi kulağıma.. İnsana Sınırsız İman..yazıyorum..yukarıdaki pasaj yazdığım kitaptan alıntı.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Bir ucunda yine din temalı söylemler varken , onlara yüklenen anlamları değiştirerek bir yere varılamaz kanısındayım. Dayımın anlaşılmasındaki zorluk ta burada. Yıllarca beynimize yer eden Allah , Şeytan , Melek , İnsan... Dayının cümlelerinde tek insanda birleşiyor. Anlam karmaşasına yol açıyor. Oysa Dayı , ifade etmek istediklerini , kalıplaşmış deyimler üzerinden değil de , yeni kelimelerle açıklasa daha net anlaşılacak. Diğer taraftan , anlamını değiştirdiği ögeleri de yerleşik anlamlarında bırakması , karşılşaştırma kolaylığı sağlayacak. Bilgisayar programı yazan arkadaşlar bilir , DEĞİŞKEN TANIMLAMA vardır. Bunu yapmaz iseniz , bir objeye atadığınız değerler karışır. Ve takip edemez siniz. Sonuçta program çalışsa da yanlış sonuç üretir. Bu nedenle , sevgili dayım dan ricam , değer tanımlamalarında yerleişk ögeleri olduğu gibi bırakıp , sunduğu alternatifi DAHA TEMİZ kelimelere yükler ise , karşılaştırması ve anlaması kolay olacaktır. Örneğin , bizim düşüncemize göre Allah yoktur. Teistlere göre ise vardır. -Dayının düşüncelerine göre var mıdır. -Vardır. -Teistlerinki gibi mi. -Bilinemiyor. -Nedeni karmaşık değişken atamaları. Oysa benim anladığım , Dayının tanımında teistlerin tanımındaki Allah yoktur. İnsan vardır. Yanılıyor muyum dayıcım. Saygılarımla. Atom altı parçacıklar var..takyonmu ne diyorlar..işte dünya atom olsun bizde o takyonlar olalım..değişken oluyuorlar göründüklerinde..kaybolup gittiklerinde nereye gittikleri meçhul..gözlemlendiklerinde davranış biçimleri değişmekte..müthiş bir benzerlik var.. değilmi.. Evet..İNSAN var..dayı bu gezegendeki adı İNSAN diyor..İDRAK edebilmişse bazı şeyleri elbette..her adama ADEM denmiyeceği gibi.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 ben araya daldım ama bu soruya kendi cevabımı veremeden geçemeyeceğim...biraz sululuk ama görmemezlikten gelin...iblisi iyi bilirdim;rahmetli beş vakit namaz kılardı(yani rahmetli olursa Dayı'mızın dediği gibi biz insancıklar idrak denilen olayı çözeriz) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2008 ben araya daldım ama bu soruya kendi cevabımı veremeden geçemeyeceğim...biraz sululuk ama görmemezlikten gelin...iblisi iyi bilirdim;rahmetli beş vakit namaz kılardı(yani rahmetli olursa Dayı'mızın dediği gibi biz insancıklar idrak denilen olayı çözeriz) Evet..iblisi rahmetli etmeden Rahman çıkmaz ortaya.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Evet..iblisi rahmetli etmeden Rahman çıkmaz ortaya.. ben ettim,bir de Fatiha okudum ruhu için Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Sevgili Dayı "Şeytan"ı ve İnsanı ele almış... Anlayana kendi ifade diliyle güzel şeylerde yazmış... Oysa bana göre yine de bir tarafı eksik kalmış... İnsan ve Şeytan"ı ele alıp "Allah"ı bir kenarda bırakmak olmaz... *** İlk günah nedir diye... "Musevi, Hıristiyan, İslam" hangisi olursa olsun ona inanan birine, yada bu inançların inanç ustalarına, din alimlerine sorsanız... Yanıt olarak size hemen der ki; "Havva tarafından aldatılan Adem, Allah'ın dokunmayı yasakladığı bir elmadan yedi". Peki, bu kadını "böyle bir budalalık yapmaya kim yöneltti?..." "Şeytan"… "Şeytanı kim yarattı?..." "Allah"... Peki; Onu kötü olmaya günaha yönlendiren şeytanı…Allah neden yarattı? ... Bu konuda bilinen hiçbir şey yok, tanrısallığın sinesinde gizli bir sır... *** Galiba Dayı "İnsan zekası ve sağduyusuna hitap edip" bu sırrı açıklamaya çalışmış... *tna Faaliyetlerini incelediğinizde İnsan bazen şeytan(her türlü hergeleliği yapabilecek)bazende Rahman(şartlar ne olursa olsun hep iyi ve güzeli yapabilecek)oluyor..bazen melek gibi olup bazen cinleşiyor..hani deriz ya melek gibi bir abidir memet abi..yada ulan varya şu memet abinin oğlu cin gibi çocuk.. Şimdi bakalım dayının neler demek istediğine.. Şeytan,cin,melek ve Rahman..bu mevhumları ,deyimleri anlayabilmek için İNSAN,a uydurduk..peygamberde insan,kitaplarda hep insan ağzından çıktı..yani insansız hiç bir yerlere uymayan DİN,i terimleri anlamak ve uygulamak yine İnsana düşüyor.. Allahı bütünüyle gönüle almak lazım..yani İNSAN,a uyarlamak lazım..yarısı içeride yarısı dışarıda olmaz..Allah bir bütündür bu bütünün bir parçası eksik oldumu sırıtır..insanda şeytanlık cinlik meleklik olacak elbet..çünki bu gezegende YAŞAMI deneyimleyen RAHMAN,ın kendisidir..bu gezegendeki adı ise İNSAN,dır..her insan önemlidir..çünki her insan bu gerçekliğini bilebilecek AKIL potansiyele sahiptir..elbette Aklını kullanabilir ise.. dayının iman ettiği Tanrısı uzaklarda,gökte,gaybta bir yerlerde değil..burada bu gezegende her an karşısındaki gözlerden bakan..karşısındakini gören gözlerden bakanda.. Dayıdan gören gözlemleyen ve sizlerden görüp gözlemleyen..''O''..başkada ne Tanrısı ne İlahı var dayının.. GeceKuşu.. Umarım netleşmiştir konu.. Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 İblisi nasıl bilirsiniz.. İyi biliriz. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Faaliyetlerini incelediğinizde İnsan bazen şeytan(her türlü hergeleliği yapabilecek)bazende Rahman(şartlar ne olursa olsun hep iyi ve güzeli yapabilecek)oluyor..bazen melek gibi olup bazen cinleşiyor..hani deriz ya melek gibi bir abidir memet abi..yada ulan varya şu memet abinin oğlu cin gibi çocuk.. Şimdi bakalım dayının neler demek istediğine.. Şeytan,cin,melek ve Rahman..bu mevhumları ,deyimleri anlayabilmek için İNSAN,a uydurduk..peygamberde insan,kitaplarda hep insan ağzından çıktı..yani insansız hiç bir yerlere uymayan DİN,i terimleri anlamak ve uygulamak yine İnsana düşüyor.. Allahı bütünüyle gönüle almak lazım..yani İNSAN,a uyarlamak lazım..yarısı içeride yarısı dışarıda olmaz..Allah bir bütündür bu bütünün bir parçası eksik oldumu sırıtır..insanda şeytanlık cinlik meleklik olacak elbet..çünki bu gezegende YAŞAMI deneyimleyen RAHMAN,ın kendisidir..bu gezegendeki adı ise İNSAN,dır..her insan önemlidir..çünki her insan bu gerçekliğini bilebilecek AKIL potansiyele sahiptir..elbette Aklını kullanabilir ise.. dayının iman ettiği Tanrısı uzaklarda,gökte,gaybta bir yerlerde değil..burada bu gezegende her an karşısındaki gözlerden bakan..karşısındakini gören gözlerden bakanda.. Dayıdan gören gözlemleyen ve sizlerden görüp gözlemleyen..''O''..başkada ne Tanrısı ne İlahı var dayının.. GeceKuşu.. Umarım netleşmiştir konu.. goz ruhun dunyaya acılan penceresıdır derım kendıme ve ınanırım daha dogrusu ınanmak ısterım sankı cok onemlı bıseyın farkına varmısım gıbı yahut oyle olması dılegı ıle. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Salamların sosislerin üzerinde yazar hani: % 1oo Dana Eti yada %60 Dana Eti %4o Hindi Eti. Rahman ve Şeytanı bir insanda yüzdelere vursak Ben mesela yüzde kaçım Rahmandır,yüzde kaçım Şeytan acaba Alt komşum geldi aklıma şimdi.Aşüre ayında yapıp dağıttığım aşüreyi geri çevirmişti geçen yıl. Oturup ağlamıştım Bak şimdi ona da yüzdeyi yapıştırıverdim Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Bu zamanda insanlar kendileri olmus birer iblis seytana papucu ters giydiriyorlar.. daha hangi seytandan iblisten bahsediyoruzki seytanin aklina gelmeyenler insanin aklina geliyor saygilar Alıntı
Φ EVDEYOKUZ Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Merkezinde sadece ve sadece Allaha kulluk olan islamın Allahı bir yanda. Dayı nın Merkezdeki ögesi bir yanda. Demek ki İslamcıların Allah ı yok. Bu bir efsanedir. İnsan var. Bu ise gerçektir. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- Çünkü insan Allahı yaratmıştır. Düşünen canlı insanın yarattığı Tanrı , sadece onun imgelerinde var. Umurunda yani. İnsanı yaratan Tanrı inancı efsanedir. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- Bu soru insanlığın ilk dönemlerinden beri var. Nerden geldik nereye gidiyoruz. Ve dini doğuran da bu düşünce , ilk insanlar nedenini bilemedikleri olayları , daha üst bir varlığa atayarak , düşünmeyi bırakmışlar. İşin kolayına kaçmışlar. Tanrı yapıyor bunları de , araştırma , çık işin içinden. Akıllı olan bikaçı da çıkar , işte o TANRI nın ELÇİSİ de benim der. Ve yönetmeye başlar. Aranan Tanrı değildir. Tanrı yı ve dini kullanan ve bunları yaratan insanın maceralarının sonu dur. Yanlış mı anlamışım Dayıcım. --0-- Bizim için sorun yok. Bilmin bulacağı her şeye kapımız açık. Semavi bir dine inanan arkadaşlar düşünsünler... Ellerinde ortaçağdan kalma yazıtlar var. Değiştiremiyorlar da. Naapacaklar bu kadar kısıtlı ve genellemeler dolu bir kaynakla merak ediyorum. ( Yıldızları bir yörüngede tutandır. İnsanı balçıktan yaratandır. Uçandır. Kaçandır...) Anlama ve anlatma yeteneğinle malum yokluğun hissediliyor... saygılar TAKLAMAKAN Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 bakanını,zulüm yapanını,ruhunu çula çaputa hak diye satanını *******! amin Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 Salamların sosislerin üzerinde yazar hani: % 1oo Dana Eti yada %60 Dana Eti %4o Hindi Eti. Rahman ve Şeytanı bir insanda yüzdelere vursak Ben mesela yüzde kaçım Rahmandır,yüzde kaçım Şeytan acaba Alt komşum geldi aklıma şimdi.Aşüre ayında yapıp dağıttığım aşüreyi geri çevirmişti geçen yıl. Oturup ağlamıştım Bak şimdi ona da yüzdeyi yapıştırıverdim Belli oldu senin alt komşu şeytan zaten altta olduğundan belli Yüzdelere vurusak duruma göre hep değişecek çünkiiii tavla ortamında ihtiyaç duyulan bir şey Ama mesela yere düştünüz kafanızı çarpmaktan son anda kurtuldunuz ne derler hemen "Allah Korudu" çelmeyi takan şeytandı zaten Yüzdelik durumu böyle açıklanabilir... Sen üzülme Radyam uyma şeytana Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2008 Salamların sosislerin üzerinde yazar hani: % 1oo Dana Eti yada %60 Dana Eti %4o Hindi Eti. Rahman ve Şeytanı bir insanda yüzdelere vursak Ben mesela yüzde kaçım Rahmandır,yüzde kaçım Şeytan acaba Alt komşum geldi aklıma şimdi.Aşüre ayında yapıp dağıttığım aşüreyi geri çevirmişti geçen yıl. Oturup ağlamıştım Bak şimdi ona da yüzdeyi yapıştırıverdim çok yaşa emi hepimizde var bir miktar iblislik orası kesin bazılarımızda ise tavan yapmış durumda hatta o kadar ki şeytan bile şeytanlığından utanır ama senin bu hesap hoşuma gitti bende deneyim diyorum % 100 şeytan olanında işi bu yahu kızmayın işini yapması gerekdiği gibi yapıyor siz uymayın olsun bitsin Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Bu zamanda insanlar kendileri olmus birer iblis seytana papucu ters giydiriyorlar.. daha hangi seytandan iblisten bahsediyoruzki seytanin aklina gelmeyenler insanin aklina geliyor saygilar Yakışıklı.. Cin Melek Şeytan Rahman..hepisinin toplamı İNSAN.. Allahın Sırrı İnsan..İnsanın sırrı Allah.. aralarında bir sır var..bu sırrı herkese vermiyorlar.. kendi aralarında sır olarak saklamaktan zevk alıyorlar.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 çok yaşa emi hepimizde var bir miktar iblislik orası kesin bazılarımızda ise tavan yapmış durumda hatta o kadar ki şeytan bile şeytanlığından utanır ama senin bu hesap hoşuma gitti bende deneyim diyorum % 100 şeytan olanında işi bu yahu kızmayın işini yapması gerekdiği gibi yapıyor siz uymayın olsun bitsin Sardunyam.. Hiç kimse yüzde yüz şeytan olamaz..içinde kıyıda bir köşede anasına karşı Rahmanlığı vardır mutlaka..yada evladına..yada eşine..kuşuna..köpeğine..kedisine..vs..vs.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Çok insan gördüm üstünde elbise yok.Çok elbise gördüm içinde insan yok. İçinde İblis var... MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Çok insan gördüm üstünde elbise yok.Çok elbise gördüm içinde insan yok. İçinde İblis var... MUHABBETLE... Çok insan gördüm üstünde elbise yok.Çok elbise gördüm içinde insan yok...burası tamam..uymuş.. İçinde iblisi nasıl görebildiniz.. biraz açarsanız muhabbet olur, sohbet olur.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.