Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yedi Numara Dizisi


marti_name

Önerilen İletiler

haydar: üşüdün mü? titriyorsun.

armağan: bütün bunların yaşanması gerekiyor muydu, ha?

haydar: bana neden kızdığını söyle armağan.

armağan: çünkü o zavallı kızın canını yaktın.

haydar: canını yakmak için ne yaptım?

armağan: onu bu gece neden yalnız bıraktın, ha? neden?

haydar: sana bakmaya çıkmıştım.

armağan: bana mı?. inanmıyorum. orda sana deli gibi aşık ve yardıma ihtiyacı olan bir kız varken sen bana bakmaya çıkmıştın, ha? öyle mi?

haydar: evet. benim de yardıma ihtiyacım vardı. o çocuğa "evet" dedin mi?

armağan: bu seni neden ilgilendiriyor?

haydar: çünkü "evet demeni istemiyorum.

armağan: bak haydar.

haydar: dedin mi? cevap ver.

armağan: demedim ama demeyeceğim anlamına da gelmez.

haydar: ben... seni seviyorum armağan!

armağan: ne?

haydar: seni seviyorum dedim. seni doğduğum, nefes aldığım günden beri, toprağa sıcağı avucladıgından beri, ağacın dibine oturup yaktıgım türkülerden beri seviyorum. hiç görmeden bildiğim, görünce tanıdığımsın. yanımda yokken sen bende varsın, yanımda varken ben sende yok oluyorum. işte söyledim armağan. iki yıllık sessizliğimin mührünü söküp attım. gerisi sana kalmış.

(armağan gitmek ister, haydar onu kolundan yakalar)

haydar: dur, birşey demeden yollamam seni.

armağan: sana ne diyeyim, bilmiyorum.

haydar: bana neden kızgın olduğunu söyleyeceksin.

armağan: söyledim ya. iclal'e acı çektirdin.

haydar: iclal benim onu kardeş gibi sevdiğimi biliyordu.

armağan: sana duyduğu aşk hoşuna gidiyordu. sana dokunması, sana sarılması, sana sarılması.

haydar: hayır, rezzan hocam içindi. peki sen niye beni iclal'e doğru ittin?

armağan: ben vicdanımın sesini dinledim.

haydar: diğer bacılar dururken niye en çok sen bağrına bastın?

armağan: çünkü çok çaresizdi.

haydar: sen iclal'i kıskandın.

armağan: madem böyle düşünüyorsun, onu niye eve getirdin?

haydar: söyle armağan. iclal'i kıskandın değil mi?

armağan: hayır!

haydar: kıskandığın için vicdanın seni ayıpladı değil mi?

armağan: hayır!

haydar: kendinden sakladığın hayaletler iclal gelince hortlamadı mı?

armağan: hayııır!.. evet, evet kıskandım, evet kıskandım.

haydar: niye peki?

armağan: çünkü sen benimdin, benim parçamdın onun değil.

haydar: sana son defa soruyorum, bi daha da sormayacağım. "benim bir parçamsın" ne demek armağan?

(armağan tekrar gitmek ister, haydar yine tutar ve soruyu tekrarlar)

 

haydar: ne demek armağan?

armağan: kabul etmekten deliler gibi korktuğum, kırk kilide vurup sakladığım herşey demek. yitirdiğim çocukluğumdan saklı kalan masumiyet demek. bir türlü yol bulup da yüreğimden dilime gelmeyen o cümle demek. ben de seni seviyorum haydar demek, ben de seni seviyorum demek.

(yağmur yağar, sarılıp ağlarlar, yanyana iken yaşadıkları hasret bitmiştir artık) :clover:

 

 

kova hikayesi (88. bölüm)

(haydar'ın armağan'a anlattığı hikaye)

 

bir sucu boynuna astığı uzun bir sopanın ucuna astığı iki büyük kovayla su taşırmış. kovalardan biri çatlakmış, sağlam olan kova her seferinde ırmaktan patronun evine giden uzun yolu dolu olarak tamamlarken, çatlak kova içine konan suyun sadece yarısını eve ulaştırabilirmiş. bu durum iki yıl boyunca hergün devam etmiş; sucu her seferinde patronun evine sadece bir buçuk kova su götürebiliyormuş. sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı çatlak kova görevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan utanç duyuyormuş. bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş: "kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum". "neden" diye sormuş sucu. kova cevap vermiş: "çünkü ben çatlak bir kovayım". sucu demiş ki: "patronun evine dönerken yolun kenarındaki çiçekleri farketmeni istiyorum, yolun sadece senin tarafında çiçekler olduğunu, diğer kovanın tarafında hiç çiçek olmadığını farkettin mi? yolun senin tarafına çiçek tohumları ektim ve hergün ırmaktan dönerken sen onları suladın, ben de bu güzel çiçekleri toplayıp, patronumun evini süsleyebildim". :clover:

 

 

konusu:

universitede okumak için ıstanbul'daki vahit emmi'lerinin 7 numarali evine yerlesen saf ve temiz 3 koy delikanlisi ile turkiye'nin cesitli buyuk sehirlerinden * yine universite okumak icin ıstanbul'a gelip 7 numara'da kiraci olarak kalan 4 kiz arkadas arasindaki once cekisme ve dusmanlik ile baslayan sonra dostluga ve hatta bazilari aska donusen iliskileri anlatir. ayrica vahit emmi ve zeliha yenge'nin, cok istemelerine ragmen, cocuklari olmamis, bu nedenle yegenlerini ve kiracilarini cocuklari yerine koymuslardir. ve olaylar gelisir...

 

turkiye'nin kozmopolit yapisini, bu yapinin gruplari arasindaki catismalari ve bu catismalarin biraz sevgi ve hosgoruyle aslinda ne kadar kolay yokedilebilecegini ortaya koyan bir demokrasi dersidir aslinda 7 numara. farkliliklar ne kadar buyuk olursa olsun, ortak noktalarin cok daha fazla oldugu gosterilir mizahi, duygusal ve iyimser bir dille...

 

****************************************************************************************

Haydar- Hava mı alıyon?

Armağan- Hmm.. Sıkıldım biraz. Sabahtan beri aynı mevzu...

Haydar- Nasıl?

Armağan- Bizim kızlar... Akılları, fikirleri aşkta, meşkte... Başka hiçbirşey düşündükleri yok. Oysa hayatta daha ciddi şeyler de var.. Bunları niye sana anlatıyorum ki? Belkide seni kendime benzetiyorum da ondan.. Senin de önceliğin okuyup adam olmak.. Aşk meşk bunların benim için değeri sıfır.

Haydar- Sıfır bir değer değildir. Bir sayı bile değildir. Anca başka bi sayının yanına gelince değer yaratır. Tıpkı sevda gibi. Sevdanın da tek başına bi değeri yok. İlle de biri olmalı. Sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır, sevda ne kadar çoksa insan o kadar çoğalır, büyür.

Armağan- Sen ne güzel şeyler söylüyosun böyle Haydar.

Haydar- Biri dese ki sevdamı al, kendine ekle, bir ömürle çarp sonra sonsuza eşitle. Yine değeri sıfır mı olur senin için?

Armağan- Bilmem ki... Bana daha önce kimse böyle bişey söylemedi.

Haydar- Bugün biri söylüyo işte.

Armağan- Kimmiş o?

Haydar- Arkadaşım, Mustafa. Sana vurulmuş.

Armağan- Yaa.. Neden kendi söylemiyo öyleyse?

Haydar- Sevda bu.. İçindekileri anlatmaya kalkınca kelimeler feleğini şaşırır. Belki ondan..

Armağan- Neden? Sen pek güzel söylüyorsun ya işte..

Haydar- Kendim için olsa anlatamazdım.

Armağan- Başkaları adına konuşma Haydar.. Hele benimle hiç.. İnsan kendi duygularını kendi anlatmalı

 

************************************************************************************

bahçenin birinde, güneşe sevdalı bir gündöndü yaşarmış. onun dibinde de gündöndüye sevdalı bir sarmaşık. gündöndünün gövdesine sımsıkı sarılır, yüzünü ona dönsün, onu sevsin diye umutla beklermiş. gündöndü ise her sabah güneş doğduğunda yüzünü sevdayla göğe çevirip hayran hayran güneşi seyredermiş. sarmaşıkçık çaresiz, daha bir sıkı sarılırmış gündöndüye. ama nafile, gündöndünün aklı güneşte. akşam olup da güneş battığında sevdiğini yitiren gündöndü boynunu büker, içine kapanır kalırmış üzüntüden. sarmaşık daha sıkı, daha sıkı yapışırmış o zaman. gelgelelim sabah olduğunda, gündöndünün yüzünü kendisine çevirmeyeceğini, günesle onun arasına giremeyeceğini bir daha anlarmış.

 

 

ama bir sabah, minik sarmaşık uyanınca ne görsün: ilk defa sevgili gündöndüsünün yüzü güneşe değil, kendine dönük. sevinçten az kalsın çığlık atacakmiş ki gündöndüsünün öldügünü anlamış. çünkü sarmaşık, sevdiğinin yüzünü kendisine çevirmek için onun gövdesine sarıldıkça, yavaş yavaş onu boğduğunu, öldürdüğünü hiç farketmemiş. gündöndü ölünce sarmaşığın sarılacağı bir sey de kalmamış. zamanla o da sararıp solmuş. sonra çiftçinin biri gelmiş, ikisini de bir kenara koparıp fırlatmış. :(:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

seni seviyorum dedim. seni doğduğum, nefes aldığım günden beri, toprağa sıcağı avucladıgından beri, ağacın dibine oturup yaktıgım türkülerden beri seviyorum. hiç görmeden bildiğim, görünce tanıdığımsın. yanımda yokken sen bende varsın, yanımda varken ben sende yok oluyorum

 

 

budur işte

 

sevdayı iki üç cümlede ne de güzel anlatmış

 

 

aynı ekip şimdi trt de bir başka dizide oynuyor.ama ben daha pek ısınamadım.çünkü onları hala 7 numaradaki karakterleri ile düşünüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

selam yedi numara dizisini çok seviyorum. haydar ve armağanın aşkı beni kendimden alıp başka alemlere götürüyordu bunu anlatamam size sanki ordaki haydar bendim çok değişik birşey ifade edilmiyor şu an bile şu kelimeleri yazarken gözlerim sulanıyor yüreğim tiriyor haydarın her güzel sözü armağanın karşılık vermesi allahım o cümleler altın değerindeki kelimeler ne kadar güzel ve ne kadar değerli aynı şelikdede çok nadir şu zamanda o kelimeleri bulmak hissetmek :( aşk çok güzel bir duygu :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba...

 

Sevgili uprocker bu dizi bittiğinde bende aynı şeyleri düşünmüştüm...ama Oya Yüce ile yapılan bi söyleşiyi okudum.tam olarak hatırlamıyorum ama demek istediği '7 numara dizisi bir rüya idi ve bitti...Rüya en güzel yerde bitti...sürdürmenin uzatmanın bir anlamı yok gibi bişiler demişti.düşündüğüm zaman hak veriyorum.bazı şeylerin tadında kalması lazım...

 

7 numara sevildi çok sevildi çünkü şuan ki diizilere olmayan bir çok şey vardı...tüm oyuncular Tiyatro kökenli ne biri manken nede şarkıcı.ben onların tiyatro performansınıda gördüm ve gerçekten çok memnun kaldım...

 

benim düşüncem onları hep aynı dizide görmek yerine farklı dizilerde sinemalarda tiyatrolarda görmek.hepimiz armağana haydara cansuya vs vs inandık bu çok ince bi çizgidir...sevdik çünkü inandık.inandırdılar neden başka projerlerde aynı şeyler olmasın ? :)

 

uprocker :) madem böyle mailler yazmaya hevesin var o zaman başka şeyler gönderelim meselaaaa dizilerde mankenlere şarkıcılara yer verilmesin...(kişisel görüşüm mankenler podyumda kalsın şarkıcıların kimisi rollerinin hakkını veriyo yiğidi öldür hakkını yeme)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

armağan rüyanın ütülediği bulizlerden birini kontrol eder

ARMAĞAN:Evet altı buruşuk üstü kaymak ha

GÜYA:E estetik ütü yapıyorum armağan

ARMAĞAN:Peki ya bu düğme neden diğer düğmelerle aynı sırada değil cansu

CANSU:Çünkü o sıradışı bir düğme onu da diğerlerinin yanına dikip sıradanlaştırmak istemedim :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oturup tekrarını bile büyük bir heyeceanla izlediğim ve izlemekten de hiç sıkılmadığım dizileriden biri...

Geçen yıldı sanırım tekrarını veriyorlardı ( gerçi çok yakın zaman da yine vermişlerdi tekrarını ) okuldan çıkınca koştura koştura eve giderdik büyük bir heyecanla seyrederdik :unsure: sanki kendimizi buluyorduk o dizinin için de öğrencilik işte :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

benim izledigim tek diziyidi :( keske devam etseydi...

 

ya tekrarlardan falan bahsediyosunuz. ben bi ara deng gelmistim ertesi gün ayni saatte tv basina gectigimde baska bi dizi oynatiorlardi. ne zaman oynuyo bu tekrarlar??

 

evet o yeni diziye (ismini hatirlamiyom simdi) bende pek isinamadim. ama oda fena biseye benzemiyo.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar o dizinin artık yeniden çekileceği varsa bile çekilmez...televizyon dünyası gerçekten çok acımasız!7 numara ekibiyle yeni bi dizi başlayacaktı show tvde Çeşmi Bülbül diye.lanet olsun yaa orda bir sürü tiyatrocu var hele hele Engin Alkan var şehir tiyatrolarında başı çeken isimlerden ama ne oldu biilinmez 1. bölümünde yayından kaldırıldı.böyle terbiyesizlik olmaz yaa.bundan büyük bi hakaret olabilir mi sizce ? :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya bu dizi benim bütün günlük sıkıntılarımı unutturan ,neşelendiren... yaa çok var aslında dahadaaa yaz yaz bitmezzz ..bu grubu tiyatrodada izlemenizi tavsiye ederim harikalar ama sanırım şuanda bu grup hepsi ayrı yerlerdeler..son dizileri çok kötü yalnızz, izlenecek gibi değil...ama ne yapsınlar piyasa uyalım demişler olmamışş..zaten onlara yakışmıyo bu tarz sitcom denilen şeyler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

sıfır bir değer değildir sözü (7. bölüm)

(haydar'ın armağan'a söylediği söz)

 

sıfır bir değer değildir. bir sayı bile degildir. ancak başka bir sayının yanına gelince değer yaratır, tıpkı sevda gibi. sevdanın da tek başına değeri yok. ille de biri olmalı. sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır. sevda ne kadar çoksa insan o kadar çoğalır, büyür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

bu aralar yine canım çekti yeniden başlasada izlesek :(

 

KAÇIRILMAZ BİR ARŞİV.....

 

 

Arkadaşım Yedi Numara Dizisini www.forumosman.tk adresinden tüm bölümlerini indirebilirsiniz... bilgilerinize... linkler ölmeen indirmenizi tavsiye ederim....saygılar

 

 

yorumlarını bekliyorum...

 

ADRES..... WWW.FORUMOSMAN.TK[/size]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

En sevdiğim dizilerden ah keske bizim de üniv hayatı onlarınki gibi olsa :(

Bi bölümün sonunda

Kapı çalar ve haydar kapıya bakar neyse bir kaç dk sonra gelir.Kim geldi diye sorarlar

Hayfar:Kına geldü

Diğerleri:Kime

Haydar:Seyürciye

 

Yaa çok gülmüştüm

az biraz da üsümüstüm :sweatingbullets:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.