Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Türkiye’de İslam’a Karşı Savaş Var!”

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

elinoğlu yine bizi bizden iyi analiz etmiş

ülkemizde dine karşı savaşın olduğu ve özgürlüklerin belli bir alana çekildiği

son abdurrahman iddianamesiyle gün yüzüne çıkmıştır lafı dolandırmanın alemi yoktur

ne denmiştir?

"laik yaşam tarzı"

benim yaşam tarzımı belirleme hakkını ona kim veriyor ? (anayasa)

"laiklik insanın kul olmakdan çıkarır birey haline getirir"

benim birey mi yoksa kul mu olacağıma kim hangi hakla karar veriyor ? (savcı anayasa sayesinde)

benim kendi yaşam tarzımı belirleme hakkım/özgürlüğüm yok mu ? (elbette var ama laik olursa var dindar olursa yok!)

buna benzer bir yığın garabet ilerici olmak insanları serbest bırakmakdan geçer

ister dinci olurlar ister seküler ister bambaşka birşey

devlet âli menfaatleri gereği!(yersen) herhangi bir yaşam tarzı dayataMAZ

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Furkan Abim, ben hiç Atatürk ün sarhoş olarak yaptığı tuhaf şeyler bilmiyorum, var mı sarhoş olduğuna dair şahitler.. Ve benim en çok takıldığım nokta, aklı örten içki denildiğinde hem Kuran hem İncil olsun,gerçektende sarhoşluk bize yasak olmasına ve sarhoşluğun tam anlamıyla şeytan işi olduğuna dair bilgilerimize karşın, içki gerçekten haramlar arasında mı? Rabbim hangi ayetinde haram diyor içki için? Lütfen sunar mısınız? Atatürk ,gerçektende anlaşılmadan,sırf din adamlarının elinde ,gerçek anlamını bilmeden inanılan bir olguya tepki vermiş.. Bir şeye inanılıyorsa,okunarak,anlaşılarak inanılsının mücadelesini vermiş. Bugün ,siz dindar olamazsınız, sünnetsizsiniz, dinde gevşeksiniz diye üzerimize üzerimize hakaretlerleriyle gelen ve bize karşı nicesini kışkırtan insanlardan kimini öldürtmüş.. Bunu yapmalı mıydı,yapmamalı mıydı? Bu insanlar bazen o kadar tehlikeli bir bozguncu oluyor ki , o kadar fesat yayıyor ki,bilmiyorum,belkide olması gereken oldu..O kadarını Allah bilir..

[002.219] [DI] Sana içki ve kumarı sorarlar, de ki: «İkisinde hem büyük günah ve hem insanlara bazı faydalar vardır. Günahları faydasından daha büyüktür». Ne sarfedeceklerini sana sorarlar, de ki: «Artanı». Böylece Allah, dünya ve ahiret hususunda düşünesiniz diye size ayetleri açıklar.

[005.091] [DI] Şeytan şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçersiniz değil mi?

[005.090] [DI] Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.

Gönderi tarihi:
[002.219] [DI] Sana içki ve kumarı sorarlar, de ki: «İkisinde hem büyük günah ve hem insanlara bazı faydalar vardır. Günahları faydasından daha büyüktür». Ne sarfedeceklerini sana sorarlar, de ki: «Artanı». Böylece Allah, dünya ve ahiret hususunda düşünesiniz diye size ayetleri açıklar.

[005.091] [DI] Şeytan şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçersiniz değil mi?

[005.090] [DI] Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.

Allah pis olarak telakki ettigi seyleri haram kilmistir,arabca karsiligi rics, tir.

temiz olarak telakki ettigi seyleride helal kilmistir arabca karsiligi tayyibat.

[007.157] [DV] Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber'e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nûr'a (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır.

Mustafa kemalin icki sofralari meshurdur, Benden hangi delili istiyorsunuz.

Cumhuriyet balolari bunlarin canli ornegidir.

F. Toyd kardesim,

yoksa benim tarihte gecmis sahsiyete bir dusmanligim olamaz,

ama malesef onun koydugu degistirilmesi teklif dahi edilemeyen yasalarla yonetildigimizden,

senide benide su anki toplumun her kesimini baglamaktadir,

sevgi ve saygilarimla.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:
"AK PARTİ KAPATILSAYDI AB HAYÂLDİ"

"Bu iktidar savaşını, geçen yıl Ahmet Necdet Sezer'in yerine gelecek olan cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecinde de yoğun bir şekilde yaşamıştık. O sıralarda bu ihtilaftan AK Parti'nin zaferle çıktığını düşünmüştüm. Ama görüyoruz ki, devlet elitleri dediğimiz, Kemalizmin klasik ilkelerini, yani laikliği savunanlar, bu savaşta geri adım atmamışlar. Şimdi kendi yöntemleriyle politik ihtilafı yeniden oluşturuyorlar." sözleriyle konuşmasını sürdüren Marburg Philipps Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Udo Steinbach, iktidar çekişmesinin ülkede sonu belli olmayan bir gerginlik yarattığını ifade etti ve bu durumun son yıllarda demokratikleşme adına gerçekleştirilen dönüşüme de zarar verdiğini, istikrarı bozarak, boşluk yarattığını belirtti. "Birçok politik güç ülkede oluşan boşluğu doldurmaya çalışacaktır. Zira bu süreçte böylesi bir boşluğun olması kaçınılmazdır. Türkiye'de çok sayıda radikal organizasyon ve güç odaklarının olduğunu biliyoruz. Bunlar oluşan iktidar boşluğundan istifade etmek isteyecek; bu da ülkenin istikrarsızlaşması anlamına gelecektir. Ayrıca Türkiye için bununla ilişkili başka bir sorun da, AB ile ilişkilerin bundan böyle nasıl devam edeceğidir. Çünkü AB için, % 47`lik bir oyla iktidara gelen bir partinin kapatılması Türkiye'yle müzakerelerin devam etmesinde büyük bir sorun teşkil edecektir." açıklamasında bulunan Steinbach, sözlerinin devamında, "Bence top şimdi AK Parti'de. Avrupa'dan geniş katılımlı tam destek için dönüşüm ve demokratikleşme süreci kararlılıkla devam ettirilmelidir. İlk adım 301`inci maddenin kaldırılması olmalı; ardından da demokratikleşme yolunda önemli ve büyük adımlar atılmalıdır. O zaman sadece AB`nin desteğini değil, Avrupa kamuoyunun ve elbette Türkiye'deki geniş bir çevrenin de desteğini almak mümkün olacaktır. Bunun sonucunda ise parti kapatma sürecinin devamı güçleşecektir." biçiminde konuştu. Prof. Steinbach, yeni anayasa tasarısının bazı eksikler taşımasına rağmen, sivil toplumun gelişmesi ve Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından büyük önem arz ettiğini de söyledi.

(Frankfurt am Main / ALMANYA)

çok yazık hala AB'den medet umanlar var...

Gönderi tarihi:

sarhoşluğun tam anlamıyla şeytan işi olduğuna dair bilgilerimize karşın, zaten yazımda bunu belirttim.

Nisâ(*) Sûresinin 43 . Ayetinde

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

Şimdi bu içki kavramı, domuz eti yemek gibi, kan içmek gibi, Allah adına kesilmeyen eti(bence bizim ülkede en büyük sıkıntılar arasında) yemek gibi bize haramlığı kesin bir olgu mu? Bugün bir doktor çıkıp akşam yemeği yanında bir kadeh şarap tavsiye edince, böbrek taşı ve benzeri sıkıntılara bira tavsiye edince, soğuktan donmamak için bir asker kanyak içince bunlar da haram mı? hele hele aman ele dökmeyelim diye çırpınılan alkol, bir kaza sonucu oluşan yara üstüne falan dökülüp bazı işlemler yapılınca, kendimizi domuz yağı sürünmüş gibi mi hissederiz, yoksa yaratılmış bu alkolün adam akıllı dozlarda bazı durumlarda faydaları mı var? İçip içip kendinden geç,alttan üstten kendini komik durumlara düşür, gelene geçene sataş naralar at etrafı huzursuz et, bir de tam dozunda ,sarhoş olma amacı gütmeden, bir fayda için niyetlenerek iç.. Bunların hepsi aynı mı derecede? Elbette gerek görülmedikçe uzak dururuz,ama Kuran ayetlerine bakıp haram isminin net konması bana ters düşüyor..

Bakara(*) Sûresinin 173 . Ayetinde

Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.39

Bakara(*) Sûresinin 275 . Ayetinde

Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alış veriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.

Mâide(*) Sûresinin 3 . Ayetinde

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Bu örneklerde ki gibi, haramdır kelimesini,haram kıldık kelimesini bekliyorum.. Sakın buna yani içmeye hoş bakıyormuşum gibi algılanmasın, ama bazı durumlarda insan menfaatine yönleri olduğunu düşünüyorum. İşimize içmek gelir diye bunlara bakıp içip içip sarhoş olunması değil kasıtlar, şu an amaç Allahın özellikle uyardığı bir konu,yani birşeye haram ya da helal deme iznimizin ,ayette açık ve net yazılı olmayışı karşısında yorum yapamayacak oluşumuz.. Yani haramdır kelimesini okumadan bir içeceğe ya da yiyeceğe haramdır ya da helaldir demek yasaktır nice ayette tekrarlı olarak..

İçki gerçekten şeytan işi birer pisliktir, bunu barlar sokağına oturup gözlem yapan her insan farkeder heralde,içkinin bir insanı ne hallere sokabileceğini bi ara size resimlerle de gösteririm,ibretlik nice resim var elimde.. Ama bu içkiyi, içmeyi bilen insanlar da var.. Yani her konuda kendini bildiği gibi,bu konuda da kendini ve ölçüsünü bilen insanlar var.. Hepsini aynı kefede değerlendirmek bana hoş gelmiyor..

Gönderi tarihi:

""onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar"" bu ayete bakınca doğru diyorsun Abim,ama Nisa 43 e bakınca nasıl düşünmeliyiz.. Yani sarhoşken namaza yaklaşılmıyor,ama aynı şekilde cünubkende yaklaşılmıyor..Evet,bu zamanının büyük çoğunluğunu Allaha adamak isteyen bir kul için sıkıntıdır şüphesiz.. Ama insan olarak kendimizi soyutlayamadığımız olgularımızda var.. Nisa 43 te, ne ateistlere,ne münafıklara,ne kafirlere seslenilmiyor. İman eden kullara sesleniliyor ve namaza durmanın koşulları kesin olarak çiziliyor. Ama bir inanan, bir iman eden, Allahın haram kıldığını nasıl içmiş olabilir ki?

Gönderi tarihi:
""onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar"" bu ayete bakınca doğru diyorsun Abim,ama Nisa 43 e bakınca nasıl düşünmeliyiz.. Yani sarhoşken namaza yaklaşılmıyor,ama aynı şekilde cünubkende yaklaşılmıyor..Evet,bu zamanının büyük çoğunluğunu Allaha adamak isteyen bir kul için sıkıntıdır şüphesiz.. Ama insan olarak kendimizi soyutlayamadığımız olgularımızda var.. Nisa 43 te, ne ateistlere,ne münafıklara,ne kafirlere seslenilmiyor. İman eden kullara sesleniliyor ve namaza durmanın koşulları kesin olarak çiziliyor. Ama bir inanan, bir iman eden, Allahın haram kıldığını nasıl içmiş olabilir ki?

Sevgili kardesim,

yazitini okudum,

icki ayetleri indiginde alkolik bir topluma indigini unutmadan ayetleri dusunursek,

asama asama yasaklandigini goruruz.

Bahsettigin hastaliktan kurtulma kastiyla, yaraya dokulen alkoller var mikrop oldurmesi icin,

isin icerisine hayati kurtarmak girdigi zaman alkolu kullanmakta hic bir sakinca yok.

seninde belirttigin ayette olmeyecekkadar yiye bilirsiniz diyor domuz eti icin kuranda bu ornegi alkol icinde genislete biliriz ,

eger susuzluktan olecekse alkol susuzlugunu giderecekse susuzlugunu giderecekkadar ice bilir sarhos olacakkadar degil,

Ben dislerimi fircalarim, dis macunumun ismi paradontaks, icerisinde alkol var, bu dis muacununu kullanmam haram degil, cunku agizda olusmus olan mikroplari olduruyor, sizede tavsiye ederim.

Yukarda belirttigim sekilde alkol kullanila bilir,

ama bobrek tasi dusurme konusuna gelince,

kendi basimdandanda gecmis olmasina ragmen, doktorun bana tavsiyesi bira degil bol su icme tavsiyesi idi.

saygilarimla ve sevgilerimle.

Allaha emanet olunuz.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:
Sevgili kardesim,

yazitini okudum,

icki ayetleri indiginde alkolik bir topluma indigini unutmadan ayetleri dusunursek,

asama asama yasaklandigini goruruz.

Bahsettigin hastaliktan kurtulma kastiyla, yaraya dokulen alkoller var mikrop oldurmesi icin,

isin icerisine hayati kurtarmak girdigi zaman alkolu kullanmakta hic bir sakinca yok.

seninde belirttigin ayette olmeyecekkadar yiye bilirsiniz diyor domuz eti icin kuranda bu ornegi alkol icinde genislete biliriz ,

eger susuzluktan olecekse alkol susuzlugunu giderecekse susuzlugunu giderecekkadar ice bilir sarhos olacakkadar degil,

Ben dislerimi fircalarim, dis macunumun ismi paradontaks, icerisinde alkol var, bu dis muacununu kullanmam haram degil, cunku agizda olusmus olan mikroplari olduruyor, sizede tavsiye ederim.

Yukarda belirttigim sekilde alkol kullanila bilir,

ama bobrek tasi dusurme konusuna gelince,

kendi basimdandanda gecmis olmasina ragmen, doktorun bana tavsiyesi bira degil bol su icme tavsiyesi idi.

saygilarimla ve sevgilerimle.

Allaha emanet olunuz.

Furkan Evren Nezir

Ayetin biri ile diğerini zaman karmaşında kademe kademe değerlendirirsek, Kuranda çelişki yaratmış olmaz mıyız Abim? Ayetleri indiği ortama göre düşünemiyorum, Kitabımızı tümden değerlendiriyorum,bu yüzden de bunu farklı algılıyorum.. Ama Rabbimin nasibinden bu içki konusunda gerçekten sakınmamız gerektiğini de çok iyi biliyorum.. Şeytan işi olan birşeyi bile bile farklı kasıtta yani sırf zevk için yapmak elbette düşünülemez bir inanlı için.. Ama dediğim gibi,bir içkiye bakış açım ile bir kan içmeye ya da domuz eti yemeye bakış açım aynı değil,sedece bunu vurgulamak istedim Abim.. Ayrıca nice insanın bir kolonyaya bile garip hurafeler yüklediğine illaki denk gelmişsindir. Bizim alemde olaylar bir dayanak bulmaya görsün,işin ucu kaçıveriyor. Bu yüzden bu kanıda katı bir şekilde kınayıcı ve yadsıyıcı olmamayı savunuyorum.

Konunun çıkış noktası olan Atatürk kavramına da gelince, hatasız kul asla olmaz, ona ne olacağına,imanını bilmiyoruz.Her kafadan bir ses çıkıyor.. Ailesinin içinde yetişmiş insanlar, O nunla çok çok yakın olan insanlar dindarlığından bahsederken, bir taraftan Peygamberimize dair olmadık sözlerini okuyabiliyoruz.. Tarihi bilgilerimizin çoğu zaten muallakta.. Bu yüzden, bir değerimiz olarak kabul ettiğim ortak paydamızda , bazen haddinden fazla ,bu zeki insan için yapılan hakaretlere çok tahammül edemiyorum.. Hiç bir kavram, O nun başarı kılınmışlığını,zekiliğini,ileriye yönelik büyük düşüncelerini kapatamıyor bende.. Bazen öyle sözlerine denk geliyorum ki,Rabbimden ilim taşıyor adeta.. Bazen de bir söz,kulak tırmalıyor belki. Ama kim ne derse desin, ben genel olarak kurduğu laik sistemin özünde, bana örtümden dolayı farklı davranamayan sistemi algılıyorum, yanımda rahibe de olsa,yahudi de olsa, bize şekilsel davranmayı engelleyen sistemdir bana göre laiklik. Elbet ondan daha üstünü bizim Kuran ve İncil ve Tevrat ve Zebur da bulduğumuz hükümlerdir istediğimiz. Biz onların uygulandığı koşullarda düntyanın ne kadar güzel olacağını elbet biliyoruz Abim.. Ama o kadar kötü örnek arasında, sen karar ver , İran gibi araba kullanan kadını yakalatan sistem mi dinimize yakın, batının kadına insan olarak sunduğu mu dinimize yakın? Allahu ekber diye diye adam yakanlar mı bizim dinimizden, ya da bir tartışma esnasında sonunu yumruğa götürmeyen insanların sabırla tartışması mı dinimize yakın,hatta en sonunda pes edip kavga etmemek adına haklı bile olduğunu düşünse ,haksız çıkmayı yeğlemesi bir insanın. Tanrımızın kutsadığı uluslar şüphesiz berekete,refaha , zenginliğe sürüklenir her daim. Sizce dünya üzerinde hangi ülkeler daha gelişmiş. Bizim ülkenin hallerine bakın,sözüm ona dindar bir patron yanındayım diyelim, hakkım olan 8 saatlik çalışma olacak 12 saat, müşterinin birine 1 e verdiğinizi diğerine 2 ye verip hak yiyeceksiniz, sigortadan şundan bundan hak yiyeceksiniz, esnaflarla olan diyaloglarınızda sözlerinize uymayacaksınız,büyüdüğünüzü zannederken gün be gün hep sıkıntıda kalacaksınız,ama dindarım diye nutuklar çekeceksiniz, elin batılısına hınç duyacaksınız.. Sonra tutup o batılı insan 8 saati size aştırmayacak,aştırdığı vaktin her bedelini ödeyecek, sigortanız vaktinde yatacak ,sözü doğru olacak verdiği sözü tutacak,fiyat sabit olacak ,fiyatlarla hak yemiyecek, sonra birine müslüman diğerine başka şeyler söylenecek.. birine namaz kılan diğerine içki içen denilecek.. Hesap bu hesap Abim.. Biz bu hallerdeyken,bence imanlı olmasa dahi çok tuhaf ve okumamış bir ülkede,hurafelerde kaybolmuş bir ülkede, büyük bir başarı elde etmiş (tamamen Rabbimin nasip edişi elbet) ve dikdatörlükle bile olsa bir düzen oturtmuş ve eşit mesefade eşitçi tutum sergilemiş bir insan için, dinimizde olmayanı bize dayatan alimler peşine gidip ,onları daha üst algılayan kesime tepki vermek durumunda kalıyorum. Atatürk ün köylü diye efendi ilan ettiği kişilerin dindarlığında, kadını yerlerde yabani bir dışlanmış varlık gibi bırakan hallerde bırakmadığı kavramlarda,sunduğu yeni hayat olgusunda,ben o bahsi geçen öldürülen kişilere tercih ederim. Dibimizde ki,bir zamanlar bir arada yaşadığımız İran Irak gibi ülkelerde ki ,din adına değil,töre adına halkın nasıl yaşadığına,kadınlara neler yapıldığına bak Abim, öyle bir halka çok yakın olan bizlerde, aslında Atatürk ün başardığı kavramlara bir bakmalı .. Ama bu demek değil ki, şimdi şimdi içinde bulunduğumuz bozukluk onun istediği ,onun yaptığı bişeydi.. Hayır, ben dedemde bunları görmedim, hatta ve hatta çocukluğumun yıllarında ki ilişkilerde bunları görmedim.. Dine saygı vardı,dindara önem vardı ve aynı anda Atatürk e de saygı vardı, milli kavramlar,yardımlaşmalar vardı, aile akraba birlik saygı vardı. Şimdi tek tük köylerimizde kaldı.. Bu ,bugün bu hale geldiyse,Atatürk ün sistemi yüzünden gelmedi, bunu sindiremeyenlerin hem dinimizden hem de milli değerlerimizden korkanlar yüzünden bu hale geldi.. Abim, bu ülkeye medya girdi her kavram değişti aslında. Hani Sovyetlerin yıkılışını anlatan ,Allah Rahmet eylesin sevgili Atilla İlhan ın anlatıları gibi dağılıyoruz.. Bütün değerlerimiz yerle bir ediliyor.. Bu ne Yüce Dinimizin ne Atatürk ün suçu, bu ,çıkarını bu değerlerden üstün tutanların suçu.

Gönderi tarihi:
Ayetin biri ile diğerini zaman karmaşında kademe kademe değerlendirirsek, Kuranda çelişki yaratmış olmaz mıyız Abim? Ayetleri indiği ortama göre düşünemiyorum, Kitabımızı tümden değerlendiriyorum,bu yüzden de bunu farklı algılıyorum.. Ama Rabbimin nasibinden bu içki konusunda gerçekten sakınmamız gerektiğini de çok iyi biliyorum.. Şeytan işi olan birşeyi bile bile farklı kasıtta yani sırf zevk için yapmak elbette düşünülemez bir inanlı için.. Ama dediğim gibi,bir içkiye bakış açım ile bir kan içmeye ya da domuz eti yemeye bakış açım aynı değil,sedece bunu vurgulamak istedim Abim.. Ayrıca nice insanın bir kolonyaya bile garip hurafeler yüklediğine illaki denk gelmişsindir. Bizim alemde olaylar bir dayanak bulmaya görsün,işin ucu kaçıveriyor. Bu yüzden bu kanıda katı bir şekilde kınayıcı ve yadsıyıcı olmamayı savunuyorum.

Konunun çıkış noktası olan Atatürk kavramına da gelince, hatasız kul asla olmaz, ona ne olacağına,imanını bilmiyoruz.Her kafadan bir ses çıkıyor.. Ailesinin içinde yetişmiş insanlar, O nunla çok çok yakın olan insanlar dindarlığından bahsederken, bir taraftan Peygamberimize dair olmadık sözlerini okuyabiliyoruz.. Tarihi bilgilerimizin çoğu zaten muallakta.. Bu yüzden, bir değerimiz olarak kabul ettiğim ortak paydamızda , bazen haddinden fazla ,bu zeki insan için yapılan hakaretlere çok tahammül edemiyorum.. Hiç bir kavram, O nun başarı kılınmışlığını,zekiliğini,ileriye yönelik büyük düşüncelerini kapatamıyor bende.. Bazen öyle sözlerine denk geliyorum ki,Rabbimden ilim taşıyor adeta.. Bazen de bir söz,kulak tırmalıyor belki. Ama kim ne derse desin, ben genel olarak kurduğu laik sistemin özünde, bana örtümden dolayı farklı davranamayan sistemi algılıyorum, yanımda rahibe de olsa,yahudi de olsa, bize şekilsel davranmayı engelleyen sistemdir bana göre laiklik. Elbet ondan daha üstünü bizim Kuran ve İncil ve Tevrat ve Zebur da bulduğumuz hükümlerdir istediğimiz. Biz onların uygulandığı koşullarda düntyanın ne kadar güzel olacağını elbet biliyoruz Abim.. Ama o kadar kötü örnek arasında, sen karar ver , İran gibi araba kullanan kadını yakalatan sistem mi dinimize yakın, batının kadına insan olarak sunduğu mu dinimize yakın? Allahu ekber diye diye adam yakanlar mı bizim dinimizden, ya da bir tartışma esnasında sonunu yumruğa götürmeyen insanların sabırla tartışması mı dinimize yakın,hatta en sonunda pes edip kavga etmemek adına haklı bile olduğunu düşünse ,haksız çıkmayı yeğlemesi bir insanın. Tanrımızın kutsadığı uluslar şüphesiz berekete,refaha , zenginliğe sürüklenir her daim. Sizce dünya üzerinde hangi ülkeler daha gelişmiş. Bizim ülkenin hallerine bakın,sözüm ona dindar bir patron yanındayım diyelim, hakkım olan 8 saatlik çalışma olacak 12 saat, müşterinin birine 1 e verdiğinizi diğerine 2 ye verip hak yiyeceksiniz, sigortadan şundan bundan hak yiyeceksiniz, esnaflarla olan diyaloglarınızda sözlerinize uymayacaksınız,büyüdüğünüzü zannederken gün be gün hep sıkıntıda kalacaksınız,ama dindarım diye nutuklar çekeceksiniz, elin batılısına hınç duyacaksınız.. Sonra tutup o batılı insan 8 saati size aştırmayacak,aştırdığı vaktin her bedelini ödeyecek, sigortanız vaktinde yatacak ,sözü doğru olacak verdiği sözü tutacak,fiyat sabit olacak ,fiyatlarla hak yemiyecek, sonra birine müslüman diğerine başka şeyler söylenecek.. birine namaz kılan diğerine içki içen denilecek.. Hesap bu hesap Abim.. Biz bu hallerdeyken,bence imanlı olmasa dahi çok tuhaf ve okumamış bir ülkede,hurafelerde kaybolmuş bir ülkede, büyük bir başarı elde etmiş (tamamen Rabbimin nasip edişi elbet) ve dikdatörlükle bile olsa bir düzen oturtmuş ve eşit mesefade eşitçi tutum sergilemiş bir insan için, dinimizde olmayanı bize dayatan alimler peşine gidip ,onları daha üst algılayan kesime tepki vermek durumunda kalıyorum. Atatürk ün köylü diye efendi ilan ettiği kişilerin dindarlığında, kadını yerlerde yabani bir dışlanmış varlık gibi bırakan hallerde bırakmadığı kavramlarda,sunduğu yeni hayat olgusunda,ben o bahsi geçen öldürülen kişilere tercih ederim. Dibimizde ki,bir zamanlar bir arada yaşadığımız İran Irak gibi ülkelerde ki ,din adına değil,töre adına halkın nasıl yaşadığına,kadınlara neler yapıldığına bak Abim, öyle bir halka çok yakın olan bizlerde, aslında Atatürk ün başardığı kavramlara bir bakmalı .. Ama bu demek değil ki, şimdi şimdi içinde bulunduğumuz bozukluk onun istediği ,onun yaptığı bişeydi.. Hayır, ben dedemde bunları görmedim, hatta ve hatta çocukluğumun yıllarında ki ilişkilerde bunları görmedim.. Dine saygı vardı,dindara önem vardı ve aynı anda Atatürk e de saygı vardı, milli kavramlar,yardımlaşmalar vardı, aile akraba birlik saygı vardı. Şimdi tek tük köylerimizde kaldı.. Bu ,bugün bu hale geldiyse,Atatürk ün sistemi yüzünden gelmedi, bunu sindiremeyenlerin hem dinimizden hem de milli değerlerimizden korkanlar yüzünden bu hale geldi.. Abim, bu ülkeye medya girdi her kavram değişti aslında. Hani Sovyetlerin yıkılışını anlatan ,Allah Rahmet eylesin sevgili Atilla İlhan ın anlatıları gibi dağılıyoruz.. Bütün değerlerimiz yerle bir ediliyor.. Bu ne Yüce Dinimizin ne Atatürk ün suçu, bu ,çıkarını bu değerlerden üstün tutanların suçu.

suc hepimizin sucu, neden.?

olumune kurani hayatimizda uygulama gayreti icerisinde olamadigimizdan.

Batidaki hayat sartlarina gelince, ben icerisinde yasiyorum biliyorsun,

hicte disaridan gozuktugu gibi degil,

kalkinmis olmasini somurdugu ulkelerin yer alti zenginliklerine borclu.

somurulmeyeydik diyenleri duyar gibiyim,

icteki batililar olmasa distakilerle ben bas ederim.

ulkem batinin koleligini yapmasa, amerikaya kolelik yapmasa, Bagimsizlik sozde kalmasa uygulamada bagimsiz ola bilsek.

ama nerde, irkcilik uzerine bina edilen sistem eninde sonunda cokmeye mahkum,

Bahsettiginiz islam denilen ulkeler kuranin degil gelenegin ogretisi dogrultusunda hareket eden ulkeler,

kurani hayatinda uygulayan bir tane ulke olmadi peygamberin vefatindan sonra,

simdiki amerikanin yaptigi istilalari eskilerin emevisi abbasisi safavisi osmanlisi yapti.

cihad adi altinda ulkeler istila edildi,

oysa dinde zorlama yoktu, size savas acmayana karsi iyi muamele etmek ogutleniyordu,

Kuran ayetleri bir kenera kondu ganimet pesine dusuldu, simdi amerikaya neden kiziyoruzki,

simdi aynisini onlar yapiyor.

pekiyi cozum ne.

cozum, kurani insanlara anlatmak, bir toplum olusturmak insanlara durust davranmak,

sozunde durmak, gelir dagiliminda adaletli davranmak, ezilinlerin elinden tutmak,

tum bu sayilanlar devlet olunursa yapilacak seyler,

senin benim buradan ahkam kesmemizle olacak seyler degil,

saygilarimla.

ve sevgilerimle.

Degerli ftoyd , kardesim.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün gerçekleştirdiği dünyanın en başarılı devrimini içlerine sindiremeyenler nasıl da aynı ortak paydada buluşuveriyorlar!

İçteki ve dıştaki Türkiye Cumhuriyeti düşmanları! Çatlayabildiğiniz kadar çatlayın. Elinizden gelen hiç bir şey yok! Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği dimdik ayakta! Uyanık ve dikkatli.

Siz Atatürk düşmanlığı uğruna ruhunuzu Steinbach mıdır nedir, onlara değil, şeytana bile satarsınız. Zaten bu uğurda en kadim hasmınız Batı'yla anlaşma yaptınız. "Gelin elbirliği ile şu Atatürk'ü yok edelim" diye anlaştınız. Steinbach'lar, Barosso'lar, bilmem neler hep sizden yana. Ama bu sizin kimlik bunalımı içinde kıvranmanızdan başka bir işe yaramıyor, yaramayacak. Kıvranın. Şeytan azapta gerek...

Gönderi tarihi:

Steınbach ve bazı ısımlerın Turkıyede serıat ozlemı ıle yanıp tutusanlarla,pkk ıle dost olan dıncılerle,dını bılmeyen hurafecılerle,vatanını sevenlere karsı el bırlıgı ıle calıstıklarını bılmek ıcın analıycı olmaya gerek yok,aklı kesen herkes onların amaclarını anlar cunku onlar amaclarını saklamazlar acık acık soylerler,aslında dıkkat edılırse bu adamlar Turk devletıne karsı yazmaktadırlar,buda zaten amacın ne oldugunu gostermıyormu.Steınbach kendı ulkesındekı Islama karsı savası dıle getırmeden Turkıyeye uzanmıssa,sırf provakasyon olsun dıye *******

saygılarla

Gönderi tarihi:
Atatürk'ün gerçekleştirdiği dünyanın en başarılı devrimini içlerine sindiremeyenler nasıl da aynı ortak paydada buluşuveriyorlar!

İçteki ve dıştaki Türkiye Cumhuriyeti düşmanları! Çatlayabildiğiniz kadar çatlayın. Elinizden gelen hiç bir şey yok! Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği dimdik ayakta! Uyanık ve dikkatli.

Siz Atatürk düşmanlığı uğruna ruhunuzu Steinbach mıdır nedir, onlara değil, şeytana bile satarsınız. Zaten bu uğurda en kadim hasmınız Batı'yla anlaşma yaptınız. "Gelin elbirliği ile şu Atatürk'ü yok edelim" diye anlaştınız. Steinbach'lar, Barosso'lar, bilmem neler hep sizden yana. Ama bu sizin kimlik bunalımı içinde kıvranmanızdan başka bir işe yaramıyor, yaramayacak. Kıvranın. Şeytan azapta gerek...

Ruh nedir.?

Allahin varligina inamayan birisinin seytandan bahsetmesi cok gulunc.?

Batiyi Ve Turkiyedeki bati hayranlarinin kimler oldugunu bizden iyi sizin bilmeniz gerekir.

Avrupayla Turkiye arasinda karsilikli cikar paslasmasindan baska bir sey degil yapilan.

Ne avrupa Turkiyeyi birlige alir, nede Turkiye birlige girer, bu boyle surer gider,

Batinin yapmak istedigi Turkiyeyi yugoslavya gibi parcalamak, ve akabinde parcaciklar halinde birlige almak.

Pekiyi bizim yapmamiz gereken nedir.?

parcaciklara bolunmemek olmalidir.

Buda Irk on planda tutularak olmaz,irklari kulturel degerler olarak gorursek,kendi dilinde egitim olanagi verirsek,

Tv muzik gibi aktivitelerine destek olursak,

Bu ulkemizi, pacalamak isteyenlerin onunde bir set olarak durur.

Oyle ozgur bir ulke olalimki ,Steinbach,lar soyleyecek soz bulamasin,

sahsen ben bir batilinin bizi hakli sekilde elestirmesine uzuluyorum,

keske elestirdigi meziyeterler bizde olmasaydi diyorum, keske onlar bize degil, bizler onlara hakli elestiriler yapabilseydik diyorum.

saygilarimla.

Evren.

Gönderi tarihi:

Steinbach ın yazısında anlam kayması var.

1- Adam batılı. Bunla gurur duyuyor ve bunun belirtisi oalrak ta BATI da yaşıyor.

Ama , Atatürk ün Türkiyenin yönünü batıya çevirmesini eleştiriyor.

Bu adam BATI lı olmamızı istiyor mu istemıyor mu.

2- Türkiyede İslam dinine özgürlük yok yalanı atıldı ortaya.

Güya bu adamın yazısınıa da bu fikre destek olarak almış sn Evren. ( Beklendiği gibi)

Ama sn Evren övünmeye geldiğinde bu ülkenin %99 unun müslüman olduğunu iddia eder.

Ne biçim kısıtlama bu.

3- Yoksa Türkiye yüzünü batıye çevirmekle , bu adamların ikiyüz yüzyıllık hayallereine sekte vurmuş olmasın.

Medeni bir Türkiye ile başe etmek zordur. İnsanları girişken ve çalışkandır.

4- Keşke Türkiyede DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK ADINA , ortaçağ düşüncesi ile , ortaçağ yaşam felesefesi ile , ortaçağ kafası ile

fikri anlamda savaş olsa idi. ( Silahla savaş demiyorum. İnsanların düşüncelerinden dolayı canlarına kastı asla kabul etmem.)

Ne varki böyle bir durum yok.

5- Ülkedeki İmamlara Ödenen paralarla Öğretmenlere ödenen paraları karşılaştırın. Ülkedeki islama yapılan mezalim yalanını görürsünüz.

Diyanet işleri başkanlığının tek başına Bütçesi 8 bakanlığın toplamından çok.

Hangi mezalimden bahsediyorsunuz.

Aklı evvelin teki çıktı gitti bizi Avrupaya şikayet etti. Bulunduğu Cumhuriyet Hükümeti makamını unutarak yaptı bunu.

Sonralarıda İMAN la müşerref birtakım insanlarda , aldı bu lafı ele , düştü yola.

Ne diyelim.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

türkiyede neye karşı savaş yokki savaş sever bir milletiz şimdi bir forum açalım kedi hakkında birkaç gazete biraz medya başlıgı millet ekmegi unutup başlar bunu düşünmeye her ülkede fikir çatışması var ama abartmıyor konuşarak çözmeye çalışıyorlar. biz hemen yaygara koparıp bir süre sonra yeni gündem bulup yarım bırakıyoruz .biraz toparlandıgımızı görünce başlıyor mösyöler ne yapalım nerden karıştıralım .tabi yarım kalan çok şey var aç birini oyalansınlar bizde işimize bakalım.yoksa türkiyede herkez herkeze saygılı ,ben oruç tumuyorsam komşum kınamaz bende balkonda sigara içmem bu kadar .o yaygara koparanlar gerçek hayatta degil sanal bir alemde yaşıyorlar.ama cezayı gerçek hayatta yaşamaya çalışanlar çekiyor ,alkol denince aklıma ne geliyor mutluluk veya keder anında içilen bir içeçek ama alkol alayımda biraz rahat davranayım ,etrafı biraz rahatsız edeyim boş ver denilerek alınıyorsa ,külliyün zarar ,herzaman alkolü kişinin daha bilinçli oldugunu düşünürüm,diger mesele gelince kedi g,b, herşeyi yiyen bir hayvanı yemek isteyen varsa yesin onu yiyenler zeten tüm canlıları yiyor degilmi ıy ne mide sözün özü türkiyenin daha üretken daha duyarlı ilimve bilim adamlarına ihtiyacı oldugu gibi ne yapabilirim karıca kararınca diyecek forumdaşlara ihtiyacı var asla yeni yeni polemikler yaratacak iç ve dış etkenlere kulak kabartmasak nasıl olur

Gönderi tarihi:

Sayıyla Kendine Gelmek

( Can Dündar’ın kaleminden.)

NTV’deki “Neden” programında “Aleviler ve Siyaset”i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser’e sordum:

“Neden her seçim öncesi ‘Sünniler ve Siyaset’ değil de ‘Aleviler ve Siyaset’ tartışılır?”

Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu…Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.

Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:

* * *

Türkiye’de kaç okul var?

67 bin…

Kaç hastane var?

1220…

Kaç sağlık ocağı var:

6 bin 300…

Peki kaç cami var?

85 bin…

Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.

Peki kaç kilise var?

270…

Kaç cemevi var?

100.

* * *

Türkiye’de kaç doktor var?

77 bin…

Peki kaç din görevlisi var?

90 bin…

Türkiye’de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.

Eğitim-Sen’e göre Türkiye’nin 200 bin öğretmen açığı var.

* * *

Türkiye’de kaç kütüphane var?

1435…

Almanya’da kaç kütüphane var?

11 bin…

Türkiye’nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?

13…

Kaç kentte kuran kursu var?

81…

Bu kursların toplam sayısı kaç?

3852…

* * *

Türkiye’de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.

Peki kaç tane “cami yaptırma derneği” var?

35 bin…

* * *

İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi ne kadar?

783 trilyon…

Ulaştırma Bakanlığı’nın?

678 trilyon…

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın?

677 trilyon…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın?

632 trilyon…

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın?

280 trilyon…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın?

249 trilyon…

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın?

404 trilyon…

Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi ne kadar?

1.3 katrilyon…

8 bakanlığın bütçesi kadar…

22 üniversitenin toplam bütçesine denk…

* * *

Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:

1997′de 66 trilyon.

1998′de 119…

1999′da 180…

2000′de 270…

2001′de 302…

2002′de 553…

2003′te 771…

2004′te 1 katrilyon…

2005′te 1 katrilyon…

2006′da 1,3 katrilyon…

2007′de 2.7 katrilyon…

* * *

Bir ülke, Diyanet’e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

Can Dündar

-----------------------------------------

Bu rakamlardan sonra , Türkiyede islama karşı savaş var diyorsanız eğer.

SAVAŞI HEMEN DURDURLARIM. PARALAR BU SAVAŞA GİTMESİN.

İyi mi.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Siz Atatürk düşmanlığı uğruna ruhunuzu Steinbach mıdır nedir, onlara değil, şeytana bile satarsınız. Zaten bu uğurda en kadim hasmınız Batı'yla anlaşma yaptınız. "Gelin elbirliği ile şu Atatürk'ü yok edelim" diye anlaştınız.

:clover:

2- Türkiyede İslam dinine özgürlük yok yalanı atıldı ortaya.

Güya bu adamın yazısınıa da bu fikre destek olarak almış sn Evren. ( Beklendiği gibi)

Ama sn Evren övünmeye geldiğinde bu ülkenin %99 unun müslüman olduğunu iddia eder.

:clover:

Teşekkürler sAyın demirefe ve taklamakan... Teşekürler...

Bu tür yazılar, son zamanlarda son sürhatle yerli ve yabancı kaynaklar ve işbirlikçileri tarafından yapılan Atatürk'ü ve onun eserini karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Nankör olmayan Türk genci ise, görüldüğü üzere bunlara nasıl bir cevap vereceğini çok iyi bilmektedir. Diğer taraftan, dini duyguları sömürüle sömürüle köreltilmiş zihniyetler ise düşünmeksizin bu tür çevreleri nasıl da korumaktalar? Başlığın altındaki yazıları okuduğumuzda bunu net olarak görebiliyoruz. Sizlere söylenebilecek onca söz olduğu halde, bu şekilde yetinmek ne acı bu forumda! Ama şunu söyleyebilirim: demirefenin de dediği gibi "ÇATLAYIN ATATÜRK KARŞITI İNSANLAR! ÇATLAYIN!" Daha çoook bekleyeceksiniz laikliğin ortadan kalkıp özgürlük sandığınız dayatmacı diktatörlüğün gelmesini!

Gönderi tarihi:
benim en çok takıldığım nokta, aklı örten içki denildiğinde hem Kuran hem İncil olsun,gerçektende sarhoşluk bize yasak olmasına ve sarhoşluğun tam anlamıyla şeytan işi olduğuna dair bilgilerimize karşın, içki gerçekten haramlar arasında mı? Rabbim hangi ayetinde haram diyor içki için?

insan ne yazdıgını önce kendisi anlamalı.

şeytan işi birer pi...slik olması sizce ne anlama geliyor.

atatürkü falan boş verin.

dinde apaçık olan ve bu zamana kadar aksini söyleyen çıkmamasına ragmen neler söylediginizin farkındamısınız.

Biz Rasullerin ,Ebu bekirlerin, ömerlerin, osman ve ali ve dahi seçkin alimlerin izindeyiz bu hususta.

siz neye göre konuşuyorsunuz???????_?

Maide;90 91 92 ; Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pi...liktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.

Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?

Allah'a itaat edin, Resule de itaat edin ve (kötülüklerden) sakının. Eğer (itaatten) yüz çevirirseniz bilin ki Resulümüzün vazifesi apaçık duyurmak ve bildirmektir.

İçki içen puta ibadet eden gibidir.�(İbn-i Mâce)

Ondan uzak durmak saâdete ermek için sebep olarak kabul edilmiştir. Bu yasağı çiğnemek ise felâketin tâ kendisi olur.

Hazret-i Ömer -radiyallahu anh- bu ifadeyi ilk duyuşunda �Vazgeçtik ey Rabbimiz vazgeçtik!� diye haykırmıştır.

Binaenaleyh insanlar arasındaki ismi ne olursa olsun ve her neden yapılırsa yapılsın, sarhoşluk veren içkilerin azı da çoğu da haramdır.

Bu hususta Resullah-sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin beyanları ise şöyledir:

Her sarhoşluk veren şey içkidir ve her sarhoşluk veren şey haramdır. (Müslim: 2003)

İçkinin haramlığı hususunda İcmâ vardır.

İçki, içilmesi günah olan bir mefsedettir. Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz içki içene ceza uygulatmıştır.

Diğer Hadis-i şeriflerde ise şöyle buyurulmaktadır:

Ümmetimden bir tâife olur ki içki içerler ve içkinin adını değiştirip istedikleri bir ismi ona takarlar.(Ahmed bin Hanbel)

Her ne olursa olsun çoğu sarhoşluk veren şeylerin azından da sakınınız. (İbn-i Mâce)

Çoğu sarhoşluk veren şeylerin azından da sizi nehyederim.(Tirmizî)

Her sarhoşluk veren haramdır. (Buhâri)

Her sarhoşluk veren hamrdır (alkollü içkidir). (Camius-sağir)

Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır. (Tirmizî)

İçkiden uzak durunuz. Çünkü o her kötülüğün anahtarıdır.� buyurmuşlardır. (Hâkim)

İçki içen, onu içtiği sırada kâmil bir mümin olarak içemez.� (Buhârî. Tecrîd-i sârîh: 1889)

İman nûru şarab içenin kalbinden çıkar. (Camius-sağir)

İçki bütün kötülüklerin anasıdır. İçki içenin kırk gün namazı kabul olunmaz. Eğer içkili olarak ölürse, cahiliyye ölüsü hâlinde göçmüş olur.(Camius-sağir)

Dünyada içki içip de tevbe etmeden ölen, âhirette cennet şarabından mahrum olur. (Buharî, Tecrîd-i sarîh: 1888)

Müskiratı (alkollü içkileri) içen kimsenin Cenâb-ı Allah�ın rahmetinden mahrum olacağı Tevrat ve İncil ve Kurada da beyan buyurulmuştur. (Camius-sağir)

Allah-u Teâlâ derdi de devâyı da indirmiş ve her derd için bir devâ halketmiştir.

Öyle ise, hastalıklarınızı tedâvi ettiriniz! Fakat haramla tedavi ettirmeyiniz.(Ebu Dâvud)

İçki ilâç değil, hastalık ve dertlerin ta kendisidir. (Müslim)

Allaha ve ahiret gününe inanan kişi, üzerinde içki içilen sofraya oturmaz. (Ahmed bin Hanbel)

Alenen haram işleyen fâsık kimselerin ziyâfet dâvetine icâbet menhiyâttandır. (Heysemî)

İçki İle İlgili Hükümler:

a. Zaruret durumu dışında azını da çoğunu da içmek haramdır.

b. İçkiyi helâl sayan kâfir olur.

c. Müslüman için alış, satış, hibe ve benzeri yollarla şaraba mâlik olmak veya başkalarına mülk olarak vermek haramdır.

Çünkü bunlar içkiden yararlanmadır, bu ise bir müslüman için haram kılınmıştır.

Resullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır:

Allah içkinin kendisini, içeni, sunanı, satıcısını, satın alıcısını, imal edeni, imal ettireni, taşıyanı, taşıttıranı lânetlemiştir.(Tirmizi)

d. İçki ağır şekilde (muğallaz) bir necis maddedir. Bir dirhemden fazlası elbiseye dökülse, namazın câiz olmasını engeller.

Gönderi tarihi:

Atatürk herşeyden önce tarihi bir kişilik ve her tarihi kişilik gibi..

1920 li 30 lı yılların dünyası ve dahi avrupasının siyasal atmosferini anlamadan yapacagımız degerlendirmeler duygusal yaklaşımlardır.

aynı bizde oldugu gibi...

önce bu ülkede ne yapılmalıdan ziyade, bu ülkeye nelerin yapıldıgını iyi bellemek gerekiyor.

osmanlı dünya görüşünün -ki esin kaynagı islamdır- yani dik duran başın agır , agır egilişi tarihi söz konusudur bizde.

osmanlı hakimiyet alanlarını harita üstünde şöyle kabalama bir gözden geçirmek bile bize neyin neden yapıldıgını anlatır.

avrupanın bir çok ülkesi kendi kültleri olan atacıklarını topraga gerçekten gömdü.

çarlık rusyası kominizm prangasiyle dünya siyaset sahnesinden düşürüldü.

diger imparatorluklarda benzer prangalarla bir müdet hizaya çekildi.

bu arada osmanlıya düşünede cumhuriyet adı altında otoriter bir yönetimdi.

cumhuriyet bir maske idi, iktidarda olmak demek meşruluk isteyen bişidir. kafanıza göre gelit tahta kurulamazsınız.

işte bu meşruluk kaynagı bizde cumhuriyet diye yutturuldu.

tabi millet yemedi, halada yemiş falan degil.

rizeyi şapka için denizden bombalatan yunan falan degildi, hatırlatalım bu arada.

neyse, bunun gibi yüzlerce şey işte.

neymiş muasır medeneniyet seviyesine çıkacakmışısız, kendileri çıktı, ankarada bir çiftlik sahibi kıldı zamanın emperyal gücü ingilizler birilerinne.

bu çiftlige sonradan laiklik ve aslında CHP nin altı oku denilen tamamen toplumu ve dgerlerini yok etmeye matuf bir takım ilkeler sokuldu.

o zamanın bütün diktatör yönetimleri aynı ilkeler etrafında şekilleniyordu, sadece biz çagdaşlaşmıyorduk.

bu otoriter yönetimler gelecegi gençlige emanet ederlermiş, aynı bizdeki gibi.

yani işin özü birileri milleti kurtardık ayaklarına etti ne ettiyse.

baş agır agır yere egildi.

sovyetler prangasını attı ve tekrar rusya oldu.

putine boşuna yeni çar demiyorlar.

biz daha tartışma aşamasına bile gelemedik, bırak atmayı.

laik cumhuriyet bu ülkenin ayagına prangadır arkadaşlar, bunu iyi bilin.

hiç bir aklı başında ülkesi dini ile devletini ayırmaz.

sadece bazılarını uyutmak için öyleymiş gibi yapar.

bilmem anlatabildim mi?

dünyaya egemen olan sistem böyle yapar işte adamı.

ne konuştugunu bile bilmezsin bir zaman sonra.

bu sistemin canına ot tıkayacaklar bile bir müddet sonra sistemin özünde bir kusur bulmaz, teferruat ile ugraşır..

Gönderi tarihi:
Sayıyla Kendine Gelmek

( Can Dündar'ın kaleminden.)

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:

.

.

.

eh sevgili taklamakan tabiki daha çok imam olacak tıp fakültesini bitiren dr lerimiz bir hava bir hava kendilerini geliştirmek yerine dünyalıklarını büyütürken hastalar ölüyor bunları kaldırmakta imamlara düşüyor .serumu bir elden bir ele degiştirmek 25 ytl sela bedava esen kalın

Gönderi tarihi:
.......

a. Zaruret durumu dışında azını da çoğunu da içmek haramdır.

........

........

Cuhmuriyetçiçocuk ,

Sana sorduğum ciddi sorulara cevap vermiyorsun da.

Bari soruların ağırlığından alalım biraz , hafif bir soru soralım.

Sen hiç çakırkeyif oldun mu .

Sen hiç sarhoş olmanın tadına vardın mı.

( Ayyaş demiyorum dikkat et. Bir defa bile olsa sarhoş olmak ve bunun farkında olmaktan bahsediyorum.)

Güzel bir Kavaklıdere Yakut la yada , Kalecik Karası ile , bir dilim biftek yedin mi.

Bilmiyorsun bunları...

Konuşuyorsun.

Oysa biz namaz da kıldık , oruç ta tuttuk.

İki tarafında biliyoruz.

Gel dene bak.

Öbür tarafta yok bunlar.

Hem kılıf ta hazır.

Ben sana bir doktor ayarlarım.

Zaruret diye reçete de yazar...

Saygılar.

Gönderi tarihi:
laik cumhuriyet bu ülkenin ayagına prangadır arkadaşlar, bunu iyi bilin.

hiç bir aklı başında ülkesi dini ile devletini ayırmaz.

sadece bazılarını uyutmak için öyleymiş gibi yapar.

bilmem anlatabildim mi?

Hocam zor da olsa kendini ifade ettin sonunda. Buda güzel bir gelişme.

Fakat sorarım sana hangi medeni ülke , Tanrının kitabı denilen kitapta bulunan kuralları kendi anayasalarına koymuşlar.

Siz önce ANAYASA nedir ŞERİAT nedir bunu anlayın.

Hangisini istediğinize karar verin.

Net olun. Net ifade edin.

Demokrasinin de tarihini okuyun.

Milattan önce Demokrasi ve MECLİS vardı. Bununla yönetilen imparatorluklar vardı.

Asıl dönülmesi gereken şeyin , krallık değil , din devletleri değil , DEMOKRASİ olduğu geç anlaşıldı.

Din devleti kurmak isteyenler kendilerini yırtsa da , demokraisyi yıkamayacaklar.

Ortaçağ karanlığında kalmaya mahkum , çağdışı kanunlar geri gelmeyecek.

Benim imzamda yer alan , Gazi Mustafa Kemal ATATÜRk ün sözlerini umarım iyi okur ve anlarsınız.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

son yazarlara hitaben siz ikinizde boş yere kendinizi yoruyorsunuz .belkide bu ülkenin ekmegini bile yemiyorsunuz suyunu içmiyorsunuz. ama ben bu ülkede yaşıyorum iyisiyle kötüsüyle ,bu ülke artık ne şeriat ne aşırı batı tarzı yaşayamaz bu ülkede din ve ırk düşmanlıgı sadece küçük hodbin düşüncelerin düşüncesi olarak kalmaya mahkumdur.biz eşimize rakı sofrasıda kurarız komşumuzla yasinde okuruz, kürtlere kızverir kız alırız kivremiz alevidir belki, nikah şahitimiz ateis ,biz insanlık ve onura önem veren bir ulusuz .ha günahsa oda allahla kul arasındadır .belki uyarırız ama o kadar. biri bana evet desinnnnnn

Gönderi tarihi:
suc hepimizin sucu, neden.?

olumune kurani hayatimizda uygulama gayreti icerisinde olamadigimizdan.

Batidaki hayat sartlarina gelince, ben icerisinde yasiyorum biliyorsun,

hicte disaridan gozuktugu gibi degil,

kalkinmis olmasini somurdugu ulkelerin yer alti zenginliklerine borclu.

somurulmeyeydik diyenleri duyar gibiyim,

icteki batililar olmasa distakilerle ben bas ederim.

ulkem batinin koleligini yapmasa, amerikaya kolelik yapmasa, Bagimsizlik sozde kalmasa uygulamada bagimsiz ola bilsek.

ama nerde, irkcilik uzerine bina edilen sistem eninde sonunda cokmeye mahkum,

Bahsettiginiz islam denilen ulkeler kuranin degil gelenegin ogretisi dogrultusunda hareket eden ulkeler,

kurani hayatinda uygulayan bir tane ulke olmadi peygamberin vefatindan sonra,

simdiki amerikanin yaptigi istilalari eskilerin emevisi abbasisi safavisi osmanlisi yapti.

cihad adi altinda ulkeler istila edildi,

oysa dinde zorlama yoktu, size savas acmayana karsi iyi muamele etmek ogutleniyordu,

Kuran ayetleri bir kenera kondu ganimet pesine dusuldu, simdi amerikaya neden kiziyoruzki,

simdi aynisini onlar yapiyor.

pekiyi cozum ne.

cozum, kurani insanlara anlatmak, bir toplum olusturmak insanlara durust davranmak,

sozunde durmak, gelir dagiliminda adaletli davranmak, ezilinlerin elinden tutmak,

tum bu sayilanlar devlet olunursa yapilacak seyler,

senin benim buradan ahkam kesmemizle olacak seyler degil,

saygilarimla.

ve sevgilerimle.

Degerli ftoyd , kardesim.

Furkan Evren Nezir

Haklısın Furkan Abim, birşeyin uygulandığı takdirde ne kadar mükemmel bir hayat oluşturacağını bilmek ama bunun birebir örneğini görememek çok acı. Çözüm diyerek başladığını da elimizden geldiğince uyguluyoruz Abim,anlatıyoruz,kendimiz dinimize uymaya çalışarak etrafımızın hatta ve hatta aranılan çalışanları bile oluyoruz. İnsanlar güveniyor, herşeylerini emanet edebiliyorlar,ama değişmiyorlar Abim,haklarını savunduğumuz zaman sevgi sunularında bulunuyorlar,ama ilk fırsatta kendileri birilerini ezmeye kalkıyor sonra.. Etrafımızda kendi öz ailemizde bile etkimiz olmazken ,devlet nasıl olacağız Abim.. Gerçi çok şükür Rabbimin yollarına akıl sır ermez, biz dünyanın bi ucunda da olsak bir araya geliriz şüphesiz.. Kendimizi iyice bir eğitelimde İnşallah Abim. Senin de bildiğin gibi,ben özellikle bu yolların çok çok başındayım Abim,Rabbim seni ve dinde kardeşlerimi hayatımdan eksik etmesin ..

Saygılarımla ve sevgimle Abim..

Füsun F. T.

Gönderi tarihi:

Sn canımıncanı ,

Sizin yaşadığınız müslümanlık Anadolu müslümanlığı.

Bence de diğer müslümanlıklarla karşılaştırıldığında en mükemmeli.

En insancıl olanı.

Arapları deli eden de bu ya. Hem demokrasi var. Hemde halkın çoğu müslüman.

Hem eşi ile oturup rakı içebilen , belli bir gün sonrada oturup yasin i okuyan bir müslüman.

Kafayı yiyorlar.

Sizin inancınız hümanıst Yunus Emre ve Mevlananın inanışıdır.

Arapların dayattığı müslümanlık değil.

Ne demiş Mevlana..

Ne olursa ol yine gel demiş.

Arap müslümanlığını savunan biri bunu diyemez.

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.