Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Eymir gölü, Özel çevre koruma bölgesi ilan edilsin


filabi

Önerilen İletiler

:clover: Eymir’in halka açılması lazım

 

ÇEVRE ve Bakanı Orman Bakanı Osman Pepe, Melih Gökçek’in almak istediği ODTÜ’ye ait Eymir Gölü için, Gökçek’e destek verdi. Pepe, "ODTÜ’nün orayı yeterince fonksiyonel kullandığı kanaatinde değilim. Ankara’ya, Ankaralı’ya açılması lazım" dedi.

 

Bakan Pepe, Ankara Hürriyet Muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, ODTÜ’nün Eymir Gölü’nü sadece kendisinin kullandığı bir alan olarak kapattığını hatırlattı. "ODTÜ’nün orayı fonksiyonel kullandığı kanaatinde değilim" diyen Pepe, şunları söyledi: "Eymir’in Ankara’ya, Ankaralı’ya açılması lazım. Mogan’ın etrafında 7.5 kilometrelik bir alanı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planladık. Planı biz yaptık ama, uygulamayı paramız olmadığı için Büyükşehir yaptı. Orada trilyonlar harcadı ve ortaya da güzel alanlar çıktı. Ben Eymir ve Mogan’ın birlikte değerlenderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mogan ve Eymir, Ankara’nın nefes alabileceği mekanlar."

 

TARTIŞMA YARATMIŞTI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mogan ve Eymir gölünü birbirine bağlayacak bir kanal projesi olduğunu açıklarken, "Eymir çevresinin halka açılmasını" istemişti. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise Eymir gölünün zaten insanların kullanımına açık olduğu yanıtını vererek Gökçek’e, "Tüm çalışmalar ODTÜ kontrolünde olur ve çalışmalar bitince de çıkıp giderler" yanıtını vermişti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çevre ve Bakanı Orman Bakanı PROF. DR. VEYSEL EROĞLU değil miydi?

 

Tarihte mi bir hata var?Başlık bugün mü açılmış?

 

Bu eklediğiniz yazı Mart 2007 nin gözüküyor google da

 

odtü mezunları gen tr de tartışılmış

 

 

[om kullanıcısı] demiş ki:

Geçmişte sanırım 1 günlüğüne Eymir halka açılmıştı. Binlerce araç girişi oldu. Yollar kilitlendi; küçük çaplı yangınlar çıktı, yüzlerce fidan ezildi; tüpünü kapan oradaydı...

 

Hammalawa Saddhatissa'nın Buda'yla ilgili bir kitabında şöyle bir cümle yer alır: "Bir yaşam, onu korumaya çalışana ait olmalıdır. Bir yaşama, onu yok etmeye çalışan sahip çıkamaz."

 

Bu cümleden yola çıkarsak, Eymir, Eymir'i yok edeceği kesin olan doğa bilincinden yoksun olan kitleye açılamaz. Beynam Ormanı mesela halka açıktır ve ormanlıktan çıkmıştır. Biz bir vakitte orada sadece küçük bir alanda 20 büyük torba çöp toplamıştık. Yürürken küçük fidanları ezerek yürüyen insanın ormanda yeri olamaz. Ormana, doğaya saygı, halkın keyfinden daha önemlidir.

 

Bence ODTÜ ve Eymir arazisi Doğal Sit Alanı gibi korunmalıdır. ODTÜ ormanı neden doğal kalmayı başardı? Çünkü halka kapalıydı! Maalesef halkın yüceltilmesi meselesi ve halk dalkavukluğu ülkemizde moda olmuş. Hammalawa Saddhatissa'nın sözünü aklımızdan çıkarmayalım! Bir yaşama, onu yok etmeye çalışan sahip çıkamaz. Bu bilinç oluştuğunda zaten her yer ODTÜ ormanına dönüşecektir...

 

Ayrıca bir ormanda çok sayıda insan yürürse toprak baskıdan sertleşir ve gelişimi güçleşir. Eymir'deki ekolojinin daha canlanması için bilimsel çalışmalar yapılmalı. Yol bozuk, asfaltlanmalı vs...

 

Eymir'in Gökçek'e verilmesi, kuzunun kasaba verilmesiyle eşdeğerdir! Gökçek'in Ankara'da yaptığı güzel bir tek şey gösterin! Gösteremezsiniz, çünkü güzellik yaratmak estetik zeka ister. Gökçek'in havuzlarına bir bakın, bir de Viyana'daki, Roma'daki havuzlara bakın. Biri 4 tane boruyu gökyüzüne çevirip havuz yaptığını sanmış, ötekiler ise sanat şaheseri... Bu ikincisini ancak "estetik zeka" yapar... Benim önerim, Gökçek'in Uganda'ya gönderilip oraları güzelleştirmesi; aman buralara dokunmasın!!!...

 

Sonuç olarak: "Bir yaşam, onu korumaya çalışana ait olmalıdır. Bir yaşama, onu yok etmeye çalışan sahip çıkamaz."

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.