Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Her olayı kendi döneminde değerlendirelim o zaman.

Kuran köleliği kabul eden , yasaklayamayan bir kitap.

Bugün hala geçerli mi.

Yoksa geçerli değil mi.

Bu günün şartlarında değerlendirin o zaman. Madem her çağda geçerli bir kitap. Bu günde geçerli olması lazım.

Bırakın herşeyi bir kenara , köleliği savunmak zorunda kalıyorsunuz.

Cariyeliği savunmak zorunda kalıyorsunuz.

Muhammedin sayıları 11 ı bulan karılarını savunuyorsunuz.

Muhammedin cınsel hayatını duzenleyen , kutsal kıtabı savunuyorsunuz.

Talan dan Muhammede ve Allaha verilecek payı duzenleyen Kurana ınanıyorsunuz.

Çağdışı fikirleri savunarak erdem dersi vermeye kalkmayın.

Komik oluyor.

Gönderi tarihi:

Size komik geliyorsa gülün; buyrun gülünüz...

Ben zaten bu çağı bolca eleştiren ve "aydınlık" isteyenin çağının dışında kalabilmesi gerektiğine inanan birisiyim...

Neye inanacağımı size sormam gerekiyorsa bu dünyanın sonunun geldiği anlamına da gelir(buyrun buna da gülün)...

Yorumlarınıza katılmıyorum; ayrıca hala meselenin özüne inemiyor olmanız sadece insan olmanız nedeniyle bile beni üzmekte; ancak her insanın hayatı kendisinedir, sizin inancınız da size...

Evrensellik meselesinde sayın mavi olmayan gökyüzüne başlığın başlarında bir ileti yazmıştım, okuyabilirsiniz...

Bu arada gülmeye devam...

Gönderi tarihi:
Sayın mavi olmayan gökyüzü; size başka bir başlıkta söylediğim gibi temel kaynaklara başvurmak her zaman daha iyidir bu ortamlar kafa karıştırabilir...

Sırf siz sormuş olduğunuz için yazıyorum ki;

Bildiğim kadarıyla;

İslam'da kadının yeri için biraz genel olsa da bir cümlem vardır benim: "Peygamber Efendimize ilk inanan eşidir ve ona zorlu ilk günlerinde en önemli desteği verenlerdendir." Şimdi ben bir erkek olarak bu güzel insandan üstün olabilir miyim???Kesinlikle hayır...

Ama yeryüzünün bazı gerçeklikleri vardır; toplumda bazı duvarlar vardır...

Şimdi bahsettiğimiz dönemde bir merkezi otorite falan düşünmeyin lütfen öyle resmi nikahlar kıyıp kadınların hukukunu düzenleyen; sonradan İslam'la yasaklanmış çeşit çeşit nikah türü de varmış hatta...

Kadının hakkını hiçe sayan bir miras ve aile anlayışı düşünün ki zaten çokça kadınla evlilik de var...

Bakınız 4'e çıkarma değil 4'e indirme söz konusudur ve aslında tavsiye edilen her zamanki gibi adalettir...

Şimdi o ayete ulaşamadım ama buraya getirirseniz siz de görecekseniz zaten ifadenin özünü; Kur'an'ı ve Peygamberimizin yaşamını bölük pörçük anlamak da mümkün değildir bu arada...

"Keyfi hareket edemezsin, bireyselin vardır ama toplumsalın hatta dinselin de vardır; Allah sana adaleti emretmiştir birden fazla kadına aile ve miras hukuku hakları verilmeyen bir yerde eşinin üzerine bir başka kadını getirip onun hukukunu yok saymak ne kadar doğrudur böyle kültürden gelen bir hanımı ne kadar memnun edebilirsin diğer eşten olacak çocukların nolcak???"

Bu sadece bir düşünüş; benim dediğim doğru olandır demiyorum belki tüm sorularımı bertaraf edip başka fikirler üretenler de olabilir...

Sanırım ne anlatmak istediğim anlaşılmıştır; mesele birilerinin yansıttığı gibi "aman İslam kadına değer vermiyor" meselesi değildir; ince düşünebilmek gerekir İslam'ın ilkeleri bellidir değerli vatandaş; barış, huzur, güven, sevgi vaadeden bir dini zulüm, güvensizlik, ayrılık, nefret yollarına sürebilir misin???

Evetse sorun sendedir; öyle değil mi???

Şimdi pek çok meselede temele Kur'an ve sünnetten çeşit çeşit ilkeyi koyduğumuzda zaten aydınlık yakalanacaktır...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:
mesele birilerinin yansıttığı gibi "aman İslam kadına değer vermiyor" meselesi değildir; ince düşünebilmek gerekir

Keramati kendinden belli , muhteşem yazınızın dan alıntı. Hatta meselenin özü size göre.

Bu kadar yazılandan sonra , hala islamın kadına bakış açısını övmeniz , sizin ne kadar İNCE bir bakış açısına sahip olduğunuzu gösteriyor.

Muahammedin cariyelerini göz önüne alarak , bir ince bakış ta bu konuya atıverseniz diyorum.

Aman daha da incelmeyin.

Gönderi tarihi:

Yazım muhteşem değil; yazının tümü meselenin özüne dair bahsedebileceklerimden bir küçük parça hatta...

İncelirim incelebildiğim kadar; yok olurum gerekirse varlığın gerçekliğinde...

Bunu da size soracak değilim...

Gönderi tarihi:

Bana sor dedim mi.

Benden öğren dedim mi.

Konuyu kişiselleştirmeyin lütfen.

Varsa fikriniz yazarsınız.

Size soracak değilim. Neye inanmam gerektiğini size mi soracağım türünden cümleler , konuyu kişiselleştirmeye yönelik cümlelerdir.

Hoş değil. Bu durum devam edecek olursa , iletilerinize ve sorularınıza yanıt vermeyi düşünmüyorum.

Çok bilmiş edası ile , sunulan fikirleri küçümseyeceğinize , varsa çağdışı olmayan fikriniz , sunarsınız.

İsteyen alır. İsteyen almaz.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

İstemiyorsanız yanıt vermeyiniz; bu kişiselleştirmeyi başından beri her konuda sürdüren sizsiniz...

Ben fikri değil "kesin doğru bilgi" "edasıyla" insanlara verilmek istenen fikri küçümsedim; "istemeyenler de almak" zorundadır dediğimi ise hiç hatırlamıyorum...

Burada sinirlenmesi ve tepki göstermesi gereken varsa o da benim...

Her defasında Peygamberime, dinime bir küfretmediği kalan(o da sanırım forum kurallarından) insanlara yine de cevap yazmak durumundayım yoksa diğer başlıklarda da görüldüğü üzere başlıyor bombardıman hemen hem de sanki hiç bu konular konuşulmamış da pek çok insan farklı cevaplar vermemiş gibi...

Bana "erdem dersi vermeyi" yasaklayan siz ne kadar da "sert" tepkiler veriyorsunuz öyle...

He bir de gülüyordunuz değil mi???

Ben sizi tutmayayım; şurada en nefret ettiğim şey ikili yazışmalar zaten beni buna zorlayansa sizin ardı kesilmeyen iletileriniz...

Ne demeliydim şu yazılara:

Yüce islam dininiz köleliği yasaklayamamışken ,

üçer , beşer , onar cariye yi serbest bırakmışken ,

bize ERDEM dersi vermeye kalkmayın.

"Evet yüce taklamakan ben ders veriyordum hatamı anladım; özür dilerim" mi???

ya da

Her olayı kendi döneminde değerlendirelim o zaman.

Kuran köleliği kabul eden , yasaklayamayan bir kitap.

Bugün hala geçerli mi.

Yoksa geçerli değil mi.

Bu günün şartlarında değerlendirin o zaman. Madem her çağda geçerli bir kitap. Bu günde geçerli olması lazım.

Bırakın herşeyi bir kenara , köleliği savunmak zorunda kalıyorsunuz.

Cariyeliği savunmak zorunda kalıyorsunuz.

Muhammedin sayıları 11 ı bulan karılarını savunuyorsunuz.

Muhammedin cınsel hayatını duzenleyen , kutsal kıtabı savunuyorsunuz.

Talan dan Muhammede ve Allaha verilecek payı duzenleyen Kurana ınanıyorsunuz.

Çağdışı fikirleri savunarak erdem dersi vermeye kalkmayın.

Komik oluyor.

"O katılmadığım yorumlarınızı sizin yüce çağdaş fikirlerinizle özümsemeliydim, pardon erdemli sözler için; madem komik buluyorsunuz gülmeliyim" mi???

Ya da

Keramati kendinden belli , muhteşem yazınızın dan alıntı. Hatta meselenin özü size göre.

Bu kadar yazılandan sonra , hala islamın kadına bakış açısını övmeniz , sizin ne kadar İNCE bir bakış açısına sahip olduğunuzu gösteriyor.

Muahammedin cariyelerini göz önüne alarak , bir ince bakış ta bu konuya atıverseniz diyorum.

Aman daha da incelmeyin.

"Aman efendim ne demek; hemen vazgeçiyorum" mu???

En sonunda da şu cevap yazmakta olduğum iletinize:

"evet,evet önce erdem derslerimi yasakladınız sonra fikirlerimin çağdışılığı nedeniyle onları yoksaydınız üstüne beni komik buldunuz sonra ince bakışımı dert edindiniz ve haklısınız; benim kişiselleştiren de küçümseyen de"

Diye mi yanıt vermeliyim???

İkili tartışmayı kesme kararı benim için de en doğru karardır ama kimse benden yalan dolu davranışlar istememeli...

Ek:

Karşımdakinin beni ciddiye almayıp ısrarla aynı şeyleri tekrarlıyor olması beni sinirlendirdi; eğer gerçekten fazla ileri gidilmiş nokta varsa bunun için özür dilemesini de biliriz...

Tarih: Düzenleyen: ali0_1
Gönderi tarihi:

Kişiselleştirmeyi ve yazı tarzlarımızı bir kenara bırakalım en iyisi.

Sanırım sizde bunu kabul edersiniz.

Konu başlığına dönmeye ne dersiniz.

---------------------------------------------

Ben islamın kadına ikinci sınıf muamelesi yaptığına inanıyorum.

Detayına girmeden , ( konunun içinde gayet detaylandırıldı çünkü) , düşüncemin dayandığı felsefeyi yazacam.

1- Mirastan kadının aldığı pay. Erkeğin yarısı.

2- Erkeğin çok eşliliğine izin. ( Savaş drumu özel bir durumdur. Savunma olamaz)

3- Boşanmada kadına verilmeyen önem. ( Mehir bu maddenin cevabı değildir.)

4- Evli iken ortak kazanılmış mallar da erkeğin hakimiyeti.

5- Kadınların saçlarının kapatılması ve fakat erkeklerin saçının açık olması. İsteyen kapatıp isteyen açamıyor. Özgürlük kısıtlaması.

6- Kadınların cariye yapılmasına GETİRİLMEEN YASAK. Yani cariyeliğin yasal olması.

7- Cariye kadının , pazarda satılması.

8- Cariye kadının bir başkasına hediye edilmesi

9- Erkeğin eşleri arasında , hür ve cariye ayırımı yapılması.

10 - İslam dinine inanmayan kadınların , aşağılanması , evlenilmemesi gerektiği , müslüman kadına göre ikinci sınıf sayılması.

11- Din savaşlarında kadınların pay edilmesi , tecavüz edilmesinin serbest olması.

12- Kadının erkeğin tarlası olarak , bir meta gibi tanımlanması

13- Ayetta kadının altın , gümüş vediğer ziynet eşyaları ile bir tutulması. Erkek hoş gösterilmesi.

14- Şahitlikte 2 kadının 1 erkeğe eşit olması. Yani kanun önünde erkekle eşit olmaması.

15- Kuranda kadınların dövülmesine müsaade edilmesi.

Günümüzde ise , hangi mantığa dayandığını bilemediğimiz eşitsizlikler yaşanıyor. Sebebi direkt kuran olmasa da islam inancında yaşanan uygulamalar. Burada kimi uygulamalar , devletten devlete değişiyor , ikisi de islam ülkesi olmasına rağmen.

16- Eğitimde kızların okutulmamasına yönelik yaygın inanış.

17- Kadının zaruri durumlar dışında evşnden çıkmamasına yönelik telkin.

18- Kadınların çalıştırılmaması yönündeki uygulama ve görüşler.

19- Örneğin arabistanda kadınların araç kullanamamaları.

20- Kadınların seçme ve seçilme özgürlüklerine getirilen kısıtlama.

21 -Kadınların asli görevlerinden birisinin kocasının cinsel yönden ihtiyacını gidermekte kullandığı araç olarak bakılması.

Kadının cinsel birlikteliğe hayır diyememesi. Bunun bir görev olarak tanımlanması. Tercih yada istek değil.

22- Erkeğin kadın üzerindeki orantısız hakkı. Bir hadiste erkeğin vucudunun her yeri irin olsa ve kadın bunları yalayarak temizlese bile , kocasının hakkını ödeyemeyeceğinin ifade edilmesi.

Tüm bu nedenlerden dolayı , kadınların islam dininde gerektiği gibi değer bulamadığına inanıyorum.

Çağımızda kadının cinsel obje olarak kullanıldığı fikri , kurana ve yukarıdaki eşitsizliklere sebep olamaz.

Aklı başında hiç kimse kasının cinsel obje olarak kullanılmasına evet demez. Biz de demiyoruz.

Hiçbir kadının da kendisinin cinsel obje olarak kullanılmasına isteyerek katlandığına inanmıyoruz.

Buradaki yaşanan sorun , temelde eğitim sorunudur. Ekonomık ozgürlük sorunudur.

Kadın ekonomık olarak erkekten ozgur olduğu sürece ona bağımlı olmadığı surece , aile içinde kendisini daha rahat ifade edecek ve toplumda layık olduğu eşit düzeye çıkacaktır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kişiselleştirmeyi ve yazı tarzlarımızı bir kenara bırakalım en iyisi.

Sanırım sizde bunu kabul edersiniz.

Konu başlığına dönmeye ne dersiniz.

---------------------------------------------

Ben islamın kadına ikinci sınıf muamelesi yaptığına inanıyorum.

Detayına girmeden , ( konunun içinde gayet detaylandırıldı çünkü) , düşüncemin dayandığı felsefeyi yazacam.

1- Mirastan kadının aldığı pay. Erkeğin yarısı.

2- Erkeğin çok eşliliğine izin. ( Savaş drumu özel bir durumdur. Savunma olamaz)

3- Boşanmada kadına verilmeyen önem. ( Mehir bu maddenin cevabı değildir.)

4- Evli iken ortak kazanılmış mallar da erkeğin hakimiyeti.

5- Kadınların saçlarının kapatılması ve fakat erkeklerin saçının açık olması. İsteyen kapatıp isteyen açamıyor. Özgürlük kısıtlaması.

6- Kadınların cariye yapılmasına GETİRİLMEEN YASAK. Yani cariyeliğin (cariliğin) yasal olması.

7- Cariye kadının , pazarda satılması.

8- Cariye kadının bir başkasına hediye edilmesi

9- Erkeğin eşleri arasında , hür ve cariye ayırımı yapılması.

10 - İslam dinine inanmayan kadınların , aşağılanması , evlenilmemesi gerektiği , müslüman kadına göre ikinci sınıf sayılması.

11- Din savaşlarında kadınların pay edilmesi , tecavüz edilmesinin serbest olması.

12- Kadının erkeğin tarlası olarak , bir meta gibi tanımlanması

13- Ayetta kadının altın , gümüş vediğer ziynet eşyaları ile bir tutulması. Erkek hoş gösterilmesi.

14- Şahitlikte 2 kadının 1 erkeğe eşit olması. Yani kanun önünde erkekle eşit olmaması.

15- Kuranda kadınların dövülmesine müsaade edilmesi.

Günümüzde ise , hangi mantığa dayandığını bilemediğimiz eşitsizlikler yaşanıyor. Sebebi direkt kuran olmasa da islam inancında yaşanan uygulamalar. Burada kimi uygulamalar , devletten devlete değişiyor , ikisi de islam ülkesi olmasına rağmen.

16- Eğitimde kızların okutulmamasına yönelik yaygın inanış.

17- Kadının zaruri durumlar dışında evşnden çıkmamasına yönelik telkin.

18- Kadınların çalıştırılmaması yönündeki uygulama ve görüşler.

19- Örneğin arabistanda kadınların araç kullanamamaları.

20- Kadınların seçme ve seçilme özgürlüklerine getirilen kısıtlama.

21 -Kadınların asli görevlerinden birisinin kocasının cinsel yönden ihtiyacını gidermekte kullandığı araç olarak bakılması.

Kadının cinsel birlikteliğe hayır diyememesi. Bunun bir görev olarak tanımlanması. Tercih yada istek değil.

22- Erkeğin kadın üzerindeki orantısız hakkı. Bir hadiste erkeğin vucudunun her yeri irin olsa ve kadın bunları yalayarak temizlese bile , kocasının hakkını ödeyemeyeceğinin ifade edilmesi.

Tüm bu nedenlerden dolayı , kadınların islam dininde gerektiği gibi değer bulamadığına inanıyorum.

Çağımızda kadının cinsel obje olarak kullanıldığı fikri , kurana ve yukarıdaki eşitsizliklere sebep olamaz.

Aklı başında hiç kimse kasının cinsel obje olarak kullanılmasına evet demez. Biz de demiyoruz.

Hiçbir kadının da kendisinin cinsel obje olarak kullanılmasına isteyerek katlandığına inanmıyoruz.

Buradaki yaşanan sorun , temelde eğitim sorunudur. Ekonomık ozgürlük sorunudur.

Kadın ekonomık olarak erkekten ozgur olduğu sürece ona bağımlı olmadığı surece , aile içinde kendisini daha rahat ifade edecek ve toplumda layık olduğu eşit düzeye çıkacaktır.

Saygılar.

Bir de erkeğin cinsel obje olan haline bakalım bence :) Hani şöyle olsaydı;

1- Mirastan erkeğin aldığı pay. Kadının yarısı.

2- Kadının çok eşliliğine izin. ( Savaş durumu özel bir durumdur. Savunma olamaz)

3- Boşanmada erkeğe verilmeyen önem. ( Mehir bu maddenin cevabı değildir.)

4- Evli iken ortak kazanılmış mallar da kadının hakimiyeti.

5- Erkeklerin saçlarının kapatılması ve fakat kadınların saçının açık olması. İsteyen kapatıp isteyen açamıyor. Özgürlük kısıtlaması.

6- Erkeklerin cariye (Cari mi deseydim acaba :D )yapılmasına GETİRİLMEYEN YASAK. Yani cariyeliğin yasal olması.

7- Cariye (cari de olur) erkeğin , pazarda satılması.

8- Cariye (Bu da cari olur) erkeğin bir başkasına hediye edilmesi

9- Kadının eşleri arasında , hür ve cariye (cari diyelim madem) ayırımı yapılması.

10 - İslam dinine inanmayan erkeklerin, aşağılanması , evlenilmemesi gerektiği , müslüman erkeğe göre ikinci sınıf sayılması.

11- Din savaşlarında erkeklerin pay edilmesi , tecavüz edilmesinin serbest olması.

12- Erkeğin kadının tarlası olarak , bir meta gibi tanımlanması

13- Ayette erkeğin altın , gümüş ve diğer ziynet eşyaları ile bir tutulması. Kadına hoş gösterilmesi.

14- Şahitlikte 2 erkeğin 1 kadına eşit olması. Yani kanun önünde kadınla eşit olmaması.

15- Kuranda erkeklerin dövülmesine müsaade edilmesi.

16- Eğitimde erkeklerin okutulmamasına yönelik yaygın inanış.

17- Erkeğin zaruri durumlar dışında evinden çıkmamasına yönelik telkin.

18- Erkeklerin çalıştırılmaması yönündeki uygulama ve görüşler.

19- Örneğin Arabistan' da erkeklerin araç kullanamamaları.

20- Erkeklerin seçme ve seçilme özgürlüklerine getirilen kısıtlama.

21 -Erkeklerin asli görevlerinden birisinin kadının cinsel yönden ihtiyacını gidermekte kullandığı araç olarak bakılması.

Erkeğin cinsel birlikteliğe hayır diyememesi. Bunun bir görev olarak tanımlanması. Tercih yada istek değil.

22- Kadının erkek üzerindeki orantısız hakkı. Bir hadiste kadının vucudunun her yeri irin olsa ve erkek bunları yalayarak temizlese bile , karısının hakkını ödeyemeyeceğinin ifade edilmesi.

Olay eğer böyle olsaydı, o zaman ben de inanırdım tabii :D Yediğim önümde yemediğim arkamda olurdu baksanıza...

Bir kadın olarak bu dine inanmayı reddediyorum...

Bu arada, bu cariye mevzusunun erkeği yok mu? Emin-emine, şerif-şerife, zeki zekiye oluyor da neden cari-cariye olamıyor beee... gıcık oldum şimdi iyice...

Gönderi tarihi:
Sn Gloria ,

15. madde düzeltilmeden , eskisi gibi kalmış.

Bilerek mi bıraktınız orjinali... :D

Aman amannn hemen düzeltiyorum :D

Gönderi tarihi:

Saptırıyorsunuz...

Başka hiçbir şey değil...

Madde madde yazarak ben de bir çok yorumumu bilgi düzeyinde satarım insanlara istersem...

İlk inananlar içinde bir çok kadın mevcuttur ve hepsi kendi arzularıyla hem de her türlü baskıya rağmen bunu yapmıştır...

İslam her şeyden önce değer ölçüsünü dünyevilikten çıkararak insanların diğerlerini kendi bildiklerine algılamalarını engellemiştir; böylece köleye de kadına da erkeğe de gerçek değer Allah ve dini karşısındaki değerinden gelmektedir...

Bu başlıkta özellikle değindik; o zaman bir merkezi otoritenin hak, hukuk dağıttığını düşlemeyin, bir kabileden herhangi bir insanın öldürülmesi karşılığında diğer kabilenin yok edilmek istendiği bir anarşi ortamında kadınlara ya da kölelere doğru düzgün haklar verilmemişken ve herkes kendi arzularının peşinde koşarken İslam adeta o çağın hukuk devleti anlayışını getirmiştir ki yönetici de savaşmakta olan asker de Allah'ın emirlerine boyun eğmek zorundadır...

İşte bu yüzden siz istediğiniz kadar konuşun ve İslam'da kadının değeri yok değin her kesimden insanı bütünleştirmiş İslam dinine inananlar bu lafların dışarıdan ve önyargılıca söylendiğini bilmektedirler...

Hele de tecavüze dair olanın anlamsızlığı ortadadır; nerede adaletsizlik, güvensizlik, huzursuzluk varsa oaradan uzaklaşılır kaldı ki siz İslami devletler kurulduktan sonraki bir dönemde yazıyorsunuz, o zamansa inanmayı reddeden Arap kabileleri esas güçlü taraftı hatta bundan dolayı pek çok kimse korkmuştur da; eğer bu kadar kötü bir durum söz konusu olsaydı insanlar fedakarlık ederek Mekke'de sıkıntı çekmezler, Medine'ye gitmezler ya da Medine'de kalmazlardı...

Yorumlarınıza katılmıyorum; sonunda siz de "inanıyorum" kelimesini kullanmışsınız en azından bu bir gelişmedir; aynı şeye inanmıyoruz...

Ek:

Çamur at izi kalsın olmaz; kişiselleştirmeyi ve yazı tarzını bırakalım deyip ortaya atılan lafı boşta bırakmak olmaz!!!

Gönderi tarihi:
Bu bağlantılardan da faydalanılabilir:

Hz. Muhammed(s.a.v) ve bazı toplum kesimleri

Kadınlarla ilgili başlık mevcuttur...

Hz. Muhammed(s.a.v)'in aile hayatı

Hayırlı okumalar ve değerlendirmeler...

Bu bağlantılar da hep unutturuldu; ben ayrıntıları fazla iyi bilemem, işte sorununuz varsa girin okuyun bu tarz yerlerden...

Web kütüphanesi için:

Diyanet web kütüphanesi

Gönderi tarihi:

Yazı tarzım ortada,

kaç defadır konuyu kişiselleştirmeye çalışıyorsunuz , aynı tarzı burda da yaptınız.

Ben kimseye çamur atmadım.

Soru sordum.

Varsa bildiğiniz yazarsınız.

Esas siz , önyargılı yaklaştığımı yazarak bana çamur atıyorsunuz.

Bana kalırsa , sanırım aynaya bakarak konuşuyorsunuz.

Yanlış yapıyorsunuz.

Varsa konu ile ilgili bilgi ve fikriniz buyrun yazın.

Benle uğraşmayı da bırakın.

Gönderi tarihi:

Çok şükür cevap vermekten elimiz yoruldu; biz de bekleriz biraz karşı tarafın kendi işine geldiği gibi yorumladıklarını daha güvenilir ve bütünlüğü ortaya çıkaran bilgilere dayandırmasını...

Eğer siz bana sürekli bu iletileri yazmazsanız ben de size yazmam; karşımda kişi varken kişselleştirmeyip de ne yapmam beklenir, bana çağdışı fikirli diyecek dinimi aşağılamaya kalkacak erdemsiz olduğumu söyleyecek her başlıkta dinimi ve beni aşağılamaya kalkacak buralarda onca cevap yazan Müslümanın yazısını unuttururcasına cevap verilmiyor diye söylenip duracak ve ben de ona yazmayacağım???

O zaman karşıdaki de önce kendisini sorgulasın "yav bu adam benden ne istiyor" diye...

Sizinle ikili yazışmaktan bıktım; bilgi ve fikir sözcüklerini kalkan yaparak hala beni burada "konuyla ilgili hiçbir şey yazmayan adam" durumuna düşürmeye kalkışmanızdan bıktım...

İşte bu yüzden ikili tartışmayı kesin olarak kendi tarafımda sonlandırıyorum ki onca güzel cevap yine aynı taktiklerle unutturulmasın...

Hz. Muhammed(s.a.v) ve bazı toplum kesimleri

Hz. Muhammed(s.a.v)'in aile hayatı

Daha fazlası için:

Diyanet web kütüphanesi

Gönderi tarihi:

Sn ali0_1 ,

Verdiğiniz linkleri dikkatle yeniden okudum.

Ne mutlu ki , iletilerimdeki konuların doğru olduğunu bir kez daha gördüm.

Şimdi sizden , benim iletilerimde , bu linkteki bilgilere uymayan noktaları saymanızı rica edeceğim.

Buyrun , benim yazdığım iletilerdeki , size göre gerçekle uymayan neler var , bir yazın.

Bende cevabımı vereyim. :)

Gönderi tarihi:

Değerli alio_1,

başta belirttiğiniz gibi yaptım ve konunun özüne kaynaklarla ulaşmaya çalıştım...

burayı da takip ediyordum tabi arada.

diğer arkadaşlarımızın yazdıklarını da okuyorum.

ve özrünüze sığınarak aklıma takılan bir soruyu bir daha soracağım...Kadının kapanmasında ki mantık neden erkeği baz alıyor?

Bu arada gerçekten güzel yazıyorsun...

Gönderi tarihi:

aklıma takılan bir soruyu bir daha soracağım...Kadının kapanmasında ki mantık neden erkeği baz alıyor?

Çok basit. Her açıdan erkek tarafından sömürülüyor ve kullanılıyor da onun için.

İşin anormalliği ise, onların da kuzu kuzu katlanmaları.

Nasıl katlanmasınki garipler. Elleri mahkum

Gönderi tarihi:

aklıma takılan bir soruyu bir daha soracağım...Kadının kapanmasında ki mantık neden erkeği baz alıyor?

Çok basit. Her açıdan erkek tarafından sömürülüyor ve kullanılıyor da onun için.

İşin anormalliği ise, onların da kuzu kuzu katlanmaları.

Nasıl katlanmasınki garipler. Elleri mahkum

Yani kadın erkeğin sömürüsüne maruz kalmamak için mi örtünmeli?

Yazımdan bunu anladınsa seni gerçekten tebrik etmek gerekir.

Gönderi tarihi:

Pardon,soruyu direk baz almışım,şimdi dikkat ettim.Özür dilerim.

Siz örtüyü bir sömürü aracı olarak görüyorsunuz,bakın dediğim gibi eğer örtü erkeği baz alıp,kadını yok sayıyorsa bu tartışılır,anlaşılamsaı gerekir.ve dediğiniz gibi bir sömürü aracıysa neden?

Gönderi tarihi:

Pardon,soruyu direk baz almışım,şimdi dikkat ettim.Özür dilerim.

Yahu mavi rica ederim de....

Ama senin cevapların hep böyle. Türban başlığında da son cevabın böyle mesela. Tartışmadaki söylenilenlere cevap yerine, kafanda ne varsa onları yazıyorsun.

Tartışma ile senkron sağlayamıyorsunki. Bunu hep yapıyorsun.

Daha dikkatli olmalısın.

Gönderi tarihi:

Ama senin cevapların hep böyle. Türban başlığında da son cevabın böyle mesela. Tartışmadaki söylenilenlere cevap yerine, kafanda ne varsa onları yazıyorsun.

Daha dikkatli olmalısın.

No Comment.

:clover::clover:

Gönderi tarihi:

Daha dikkatli olmalısın.

Bilimselci,türban konusunda size verdiğim son cevabı okuduysan,böyle olmadığını görürsün.Ben orada önce kendi açıklamalarımı yazdım,sonra sizce dedim.

Bak burada ben tartışmıyorum,sadece soruyorum...çünkü öğrenmek için soruyorum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.