Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kurtlar vadisi


gencaslan

Önerilen İletiler

Kurtlar Vadisi isimli dizide başlangıçta ne kadar ''BU DİZİDEKİ KURUM VE KURULUŞLAR TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.'' desede Türk Milleti bu dizide anlatılanların hayal olmadığını biliyor. Buna en güvenilir örnek şudur:Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümünde ÜNLÜ KUMARHANECİLER KRALI ÖNDER LÜTFİ KOŞAR SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLMEKTEDİR.Türk Milleti oradaki ismin ÖMER LÜTFÜ TOPAL olduğunu bilmektedir.Bunun dışında Türkiye'de Çiller'in Başbakan olduğu dönemde Çiller'in MİT'e güvenmeyip yeni bir İSTİHBARAT TEŞKİLATI kurmaya kalkışması ve çok ilginçtir ki;bu kurulacak olup daha sonra vazgeçilen İSTİHBARAT TEŞKİLATININ ADI KGB'dir. Bu Kurtlar Vadisin'de ise;KGT olarak geçmektedir.Bu arada dizide anlatılanlar gerçek olmasa MİT neden KURTLAR VADİSİ hakkında rapor yazsın.Her neyse; bu raporu aşağıda vereceğim.Ama bir gezete aracılığı ile vereceğim.

 

 

http://www.milliyet.com.tr/2005/05/19/siyaset/asiy.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşalr o dizi başında söyeldiği gibi hayal ürünüdür. dizinin içinde geçen söylemelr falanda Soner Yalçın'ın kitapalrından esinlenmedir. yani o dizinin bütün bölümlerini izleyip duyacağınız birk aç lafın bin katını Soner Yalçın'ın kitapalrını okuyarak bulabilirsiniz zaten.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir kaç bölümünü izledim.

Dizi kendi içinde güzel belki ama toplumu bu derece saracak kadar etkili olması düşündürücü.

 

Çakır öldü diye cenaze namazı kılanlardan tutunda, bütün yeni gençliğin özendiği imajlar oluşturması bunun altında yatan sosyolojik gerçekler ürkütücüdür. Hukukun zayıf kaldığı, gaspçının, hırsızın, can ve mal hürriyetine kasdedenlerin, - zarar verdiği kişi ölmediği sürece ! - dövmüş, hastanelik etmiş, bıçaklamış olsa bile, tutuksuz yargılandığı, hafif cezalar aldığı bir ülkede, bu tip karanlık ve adil güçler anında "imaj ve özenti" yaratıyor. Bunun altında, haksıza ceza vermeyi beceremeyen, topal hukuk sistemi yerine, haksızdan intikam alan bir "illegal" sistem sunuyor.

 

Yasalar bizde, hapishane doluluk oranları, tutuklu giderleri hasaplanarak çıkartılıyor.

Bunun için mümkün olduğunca, devlet hapishanelerde az adam istihdam edecek yasal düzenlemeleri getirmeye çalışıyor. Tabi bundan da, suçlular yarar görüyor. Ülke bir "suçlular cennetine" dönüşüyor.

12 adam öldürmüş ve salınmış insanların yeni cinayet işleyince tekrar içeri girdiğini yazıyor gazeteler.

 

Yani siz 12 kişi öldürüp, salınma şansını elde ediyorsunuz hukuk sistemimize göre.

 

Ne yapmalı peki. Yargıda reform elbet. Güçlü devlet demek aslında, halkına adil hukuk sunabilen devlet demektir. Halkını, illegal kişilerin zararlarından koruyabilen devlet demektir.

 

Güçlü devlet demek trafiğini ve şehirlerinin düzenini kontrol edebilen devlet demektir. Güçlü devlet demek trafiği tıkayandan, hayvanlara eziyet edene, yerleri kirletenden, konvoy halinde gürültü yapana kadar, herkese, toplumu rahatsız edenlere müdahale gücü bulunan devlet demektir.

 

Yoksa güçlü devlet demek, yürüyüş yapan öğretmenlerini, öğrencilerini, polise tekmeleten, kör yazarlarını bölücülükten içeri atan, şarkıcılarını yurt dışına kaçırtan despot devlet demek değildir.

 

Karısını 60-70 yerinden,sokakta bıçakla delik deşik edenlere bir tekme atamayan polis değildir güçlü devlet simgesi.

 

Bütün bunlar, aflar, halkın her gün ve her an karşılaştığı binlerce örnek, sayısız adaletsizlik kamu vicdanını bugüne kadar oldukça zedelemiştir. Bütün bu kamu vicdanında oluşan büyük yaraların, yeni yargı düzenine rağmen tedavisi güç ve zaman istemektedir.

 

Ülkemiz, mevcut koşullarında, acil olarak hapishane sistemini, ağır suçlular için "çalışma kamplarına" dönüştürmeli, lüks koğuşlarında yangelip yatan mafya babalarının, bakalım hakkaride kar küreyip demiryolu yaparken veya Antalya'nın kavurucu sıcağında taş kırıp yol açarken resimleri çıkınca ne kadar havası kalacak.

 

Çalışma kampları ülkemizde çok acil olarak tesis edilmeli, topluma ve kamu düzenine zarar verenler, halka zarar verenler, bunun karşılığını yatarak değil çalışarak ödemelidir.

 

SaNTo...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bende bu konuda cyranoya katılıyorum soner yalçının kitaplarını okuduğunuzda göreceksiniz bunu.

 

 

 

işyerinde her dizinin yayınlandığı günün ertesi

diziyle ilgili seyredenler kritik yapardı

o da şu

güncel olayların hepsini kurtlar vadisiyle bağdaştırırlardı

 

hay allam yaa :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Kurtlar gercekten de de türkiyede ki oyanan oyunların bir aynası olarak yansıtılmıştır bunlar zaten çok eskiden olan şeylerdi kurtlarla halka tekrar mesaj verilmek istendi, msj alan aldı alamıyanda hikaya kısmına baktı.kurtlar vadisi türkiyede olmak üzere bütün teşkilatların üzerinde de durmaya calıstı.hatta sona doğru yaklaştıgında illuminatiye bile deyindi.Kurtlarda işlenen cinayetler operasyonlar diğer ülkelerde ve türkiyide gercekten de yasanmıs olaylardır,buda kurtların aslında gercektende bişey belirtiğine kanıttır :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet bu dizide bazı yaşanmış olaylara yerverildi bu dizi vasıtasıyla insanlara senin ülkende sen enson sözsahibisin mesajı verilmiştir

biz istersek devletinin enmahrem birimlerine oparasyon yapabiliriz

ekonominle oynarız siyasete müdahele ederiz bizim iznimiz dişında hiçbirşey olmaz.

uzun süredir türkiyeye enjekte edilen umutsuzluk bu diziler vasıtasıyla devam ettiriliyor.

gerek yazılan kitaplar ve buna benzer filimlerde yapılan budur

son bölümleri hatırlayın polat dünya baronlarının hesaplarını çözüyor ülkem zarar görecek diye anlatmıyor yani bilinmesi durumunda türkiyeye zarar verile bileceğinden bahsediliyor bilinç altımıza buülke üzerinde yabancılar hakimgüç onlar ne derse o olur yerleştiriliyor. soner yalçında farklı bir boyut cumhuriyet dönemi tamamiyle sabatayist biryapı tek güç onlar onlarnederse o olur.....

çok da yabana atmadan fazla gale almadan dikkatliolmak lazım........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir Kurtlar vadisi / Irak Yorumu Ve Bir Kurtlar vadisi Irak yorumu Yorumu

 

"""'Kurtlar Vadisi Irak', teknik ve finansal yetersizlikler nedeniyle, ABD yönetiminin zaman zaman propaganda aracı olarak kullandığı Hollywood yapımlarının düşük yoğunluklu bir taklidi...

 

Kendini fazlasıyla ciddiye alan bir film "Kurtlar Vadisi Irak". Tipik bir ticari aksiyon sineması örneği olmasına rağmen "Büyük lokma ye, büyük laf etme" atasözünü hiç duymamışçasına yazılmış didaktik ve ağdalı diyaloglarıyla, tutarsız senaryosuyla izleyiciye belirli fikirler empoze etmeyi amaçlıyor. Bunu da faşizan siyasi doğruculuk ve belirli bir tarikat üzerinden - hangisi olduğunu dergâhı ve zikri izleyen bir uzmana sormalı! - dindarlıkla, resmi bağlantısı gizlenmiş örgütün silahlı eylemleriyle yapması ciddi bir etik sorun doğuruyor.

 

Alaturka bir kopya gibi

 

"Kurtlar Vadisi Irak"ı zaman zaman ABD yönetiminin propaganda aracı olarak kullanılan Hollywood yapımlarının teknik ve finansal yetersizlik nedeniyle düşük yoğunluklu bir taklidi olarak ele alabiliriz.

Gerek mizanseni gerek efektleri açısından aksiyon sineması standardını tutturan düzgün bir yapım olmasına rağmen film, biçimde elde ettiği başarıyı, Mezopotamya'nın yüzlerce yıllık geçmişini, ABD'nin dünya üzerindeki rolünü, Türk olma kavramını basite indirgeyip bölgedeki sıcak savaşa tepeden bakan bir içerik uğruna feda ediyor.

 

Sınırları zorlayan şiddet

 

Silahlı çatışmaları, takip ve patlamaları, bombalı saldırıları, kurşunlarla delik deşik olan insanları, harcanan çocukları, işkenceye uğrayan mahkûmları, böbrekleri ve başka organları, Batılı zenginlere satılmak için rızaları dışında alınanları gördükçe midemiz bulanıyor. Son yıllarda izlediğimiz "Bir Zamanlar Askerdik", "Rüzgârla Konuşanlar", "Güneşin Gözyaşları", "Kara Şahin Düştü" misali propagandist yapımların silik bir alaturka kopyası haline geliyor "Kurtlar Vadisi Irak".

 

Artık geniş kitlelerin midelerinin gerçek şiddeti grafik şiddet gibi kaldırabildiği keşfedildiğinden beri Hollywood'un sınırlarını zorladığı efektler, bu filmde de karşımıza çıkıyor.

 

ABD'lilerin Türk askerlerinin başına çuval geçirmesini hazmedemediği için önce Polat'a şikâyet mektubu yazan, sonra "Vatan sağolsun" deyip kendini vuran subay, filmimizin gidişatını da tetikliyor. İki dirhem, bir çekirdek kibar Türk rambosu Polat ve komedi üçlüsünü andıran ekibi soluğu Erbil'de alıyor.

 

Önce yolda görevlerini yapıp otomobili ve üstlerini aramak isteyen üç Kürt askeri vuruyorlar. Sonra Erbil'in Amerikan sermayesiyle işletilen lüks otelinin taşıyıcı kolonlarına C4 patlayıcı koyup çuvalın sorumlusu ve bölgenin zalimi, Amerikan askerlerinin sivil komutanı Sam Marshall'ı (ne isim ama; hem Sam Amca hem Marshall Planı) huzurlarına çağırıyorlar. Bu iyi çocukların dâhiyane planı şu:

 

Sam Marshall ve adamları, başlarına çuval geçirip basının karşısına çıkacak, Türk askerlerin intikamı alınmış olacak. Göze göz, dişe diş, çuvala çuval!

 

Billy Zane çok kötü

 

Kahramanlık payesini hak etmek için yönetmeninin ifadesiyle Türk olmaktan başka bir özelliği bulunmayan Polat'ın biraz daha ileri görüşlü olması işine yarardı. Çünkü filmin geriye kalanında boş çuval gibi oradan oraya sürüklenirken kimseye hayrı dokunamıyor.

Psikopat ve sosyopattan daha beter bir tanıma ihtiyaç duyulan kötü adam Sam, Polat'ın karşısına şeytani bir planla çıkıyor.

 

Billy Zane, "Titanik"teki rolüne kıyasla hem karakter hem oyunculuk açısından çok daha kötü. O kadar ki, İsa ile konuşmalarından piyano çalışına kötü adam karikatürü haline geliyor.

 

En iyi karakter şeyh

 

Mazlumlar başka âlem. En iyi karakter, bir tarikat şeyhi. Dergâhında herkese kucak açan, özlü sözlerle Müslümanları birliğe ve barışa çağıran, şiddet karşıtı, etnik köken ayırt etmeksizin herkesin saygı duyduğu Ghassan Masoud, etkileyici yüzünü görünce bizim de yumuşadığımız bir mistik. Ancak film burada da didaktik tavrını sürdürüyor. Bireysel örneklere odaklanarak Türk, Türkmen, Arap cici; Kürt ve Amerikalı kakadan sonra, Hıristiyan, Musevi, Müslüman fanatik haram, İslam Tasavvufu helal diyor, açıkça.

 

Böyle bir öykü anlatmak için bu kadar masrafa ve zahmete girip karşılığını da hakkıyla alan "Kurtlar Vadisi Irak" idealist bir film mi, peki? Değil, ama bir tür misyoner film olduğu söylenebilir.

 

Türk hükümetlerinin geçmişteki politikalarını özellikle sürekli ABD yardımı alınmasını eleştirirken "ecdadımız" diye nitelediği Osmanlı'nın bölge halkına zulüm etmeyen tek egemen güç olduğunu ileri süren; yurttaşlık açısından değil milliyet açısından Türklüğü yücelten, mistik İslam anlayışını âlemdeki birlik olarak öneren net bir tavrı var.

 

Bu tavrı incelikli biçimde sunamaması, doğru sözleri yazamayıp hamasi bir söylemle yetinmesi ve olay örgüsündeki gedikleri göze batar hale getirmesi senaryonun misyonunu da "Görevimiz Erbil'de Tehlike" düzeyine indirgiyor.

 

Dublaj önemli bir sorun

 

Filmin çok önemli bir başka sorunu da dublaj. Hollywood yapımlarında herkesin İngilizce konuşması hastalığı "Kurtlar Vadisi Irak"a da sirayet etmiş. Ara sıra çeşni olsun diye birkaç Kürtçe cümle ediliyor ama başroldeki Necati Şaşmaz dahil kimsenin kendi sesiyle konuşmaması kulak tırmalıyor ve yapay bir hava veriyor filme.

 

Serdar Akar'ın akıcı ve yerinde mizanseninin, zorlu bir projede doğru hareketleri ve açıları bulma yeteneğinin sağlam bir senaryoyla buluşmasını dört gözle bekliyoruz.

 

Kritik: Alin Taşçıyan

Kaynak: www.milliyet.com.tr""

 

 

 

HERŞEY YORUMUN KAYNAĞINDA GİZLİ....

KRİTİK ; BOZAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

İki Mühim İhtar ;

1. Bundan evvel Kurtlar Vadisi İletisinde bir vadi yorumcusunun yorumunu yorumlamıştık. Mesele yine vadi olduğu için buradan devam ediyorum.

2. Mevzu Vadi olmakla birlikte 'Hamas Ham Çok' Adlı iletimizle de mana itibariyle irtibatlı olduğunu ilave etmek isteriz.

 

a ) Menbaı ne olursa olsun her türlü ırkçı yaklaşımın sonuna kadar karşısında olmayı bir ön koşul olarak koymak istiyoruz.

b ) Irkçı düşüncelerin tersine çvrildiklerinde kendilerini oluşturan bir başka ırkçı yaklaşımın olduğunu kabul ediyoruz.

c ) Buradan Kurtlar vadisi ırak eleştirilerinin ''Irkçı bir film' yakınlaşmasını tersine çevirmek ve mevzuyu krşıdan ele almaya devam etmek istiyoruz, yani Bozuyoruz.

 

Film için Almanya'dan kükrenmiş, şimdi önce bunu karşılayalım.. ;

 

''''''''Yahudiler Merkez Konseyi Başkan Yardımcısı Charlotte Knobloch,

yaptığı açıklamada, filmi gösterenlerin Yahudilere yönelik nefretin

artmasını desteklediğini ifade etti. Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Edmund Stoiber de ''Bild am Sonntag'' gazetesine yaptığı açıklamada, bu filmin uyumu teşvik etmediğini söyledi ve ''Batı'ya karşı nefreti ve güvensizliği artırıyor'' şeklinde görüş

belirtti.''''''''

 

Yukarıdaki alıntının Sahipleri kendi davalarınca haklı bir halkın evlatlarıdır, bu onlar için böyledir ; ya diğer halklar ?

1. Burada anlaşılmayan şu ; daha evvelde bahsettiğimiz arz-ı mevud gibi psiko-manyak bir hedefin peşinden koşup ,binlerce insanın ölümüne neden olan bir kısım moşevileri yukarıda adı mezkur Konsey şimdiye kadar hiç eleştirdi mi ? Hayır.

2. Filistinde babasının ellerinde ölen çocuklara, kafasına sokakta sıkılan çocuklara dair bir satır insaf beyan eden cümle okudunuz mu bu konsey tarafından ? Hayır.

3. Dünyada din devleti isteyen, Şeriatçı, ve Irkçı ide Mevlevilik midir yoksa Siyonizm mi ? Siyonizm.

4. Emellerine ulaşmak için savaşın her türlü kirli oyununu oynayan, Türkleri cani, terörist gösteren filmlerin menbaına , yani kendilerine bu konsey ne demiştir ? Hiçbirşey. Bu adamlar kendi idealleri psiko manyak hedefleri için , Arz-ı mevud için ( Bize göre arz-ı na mevcut ) Türkiye cumhuriyetini ve ordusunu küçük düşürücü yayınları yaptıran zihniyet bunlar değil midir ?

5. Dünyada Türkleri soykırım yapık millet olarak göstermek isteyen adamların maddi gücü kimdir ?

6. Tarihin en kanlı terör örgütünü Türkiye üzerine güdümleyen, destekleyen, onları besleyen kimdir ? Bu kon sey hiç bunları kınadı mı ?

7. Bu konsey erbilde, kerkükte göçe zorlanan Türkmenler için bir açıklama yaptı mı ? Hayır

 

Sadet olarak dünyanın en vahşi düşüncesini ( En Üstünlük düşüncesi ) içinde barındıran bir milletin mensubu bu Konsey bizce otursun filistinli ölen çocuklar için bir açıklama yapsın. Otursun neden hala İzrayilde Savaşçı politika yanlısı yönetimlerin seçimle işbaşına geldiğini sorgulasın.

tabi filistinli çocuklar Arap olduğu için ölürse ölsün '''Canı cehenneme''' diyen arkadaşlar varsa biz onları ''Türk Hekimlerine Emanet'' etmeye devam ediyoruz.

Bozan hep Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kurtlar vadisi dizisini izlemem zaten türkiyedede yasaklanması lazım eğitimi düşük bir ülkede bu diziyi izleyen ve sonradan şizofreni hastası olan polat alemdarlar var filme gelince biz zaten kendimizi ancak filmlerde avuturuz neymiş çuval geçirmişlerde polat amca yerine iade edicekmiş konunun çözüldüğü yere bak yabancılar duysa güler biz ancak kendimizi böyle avuturuz işte filmlerle yabancı gülmeden ben gülim halimize bari sonuç adamlar bizim gibi eğitimi düşük ülkenin insanlarını kolayca etkileyip muazzam bir servet yaptılar parayı çuvalladılar birde ekonomik yönden araştıran türkiye zaten komplo teorisi paronayak bir ülkedir saygılar ben bu olayların filmlerde değil uluslarası ciddi platformlarda çözülmesini isterim böyle soytarılıklarla değil SAYGILAR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok acitiyor degilmi?

 

Hersey aklima gelirdi de hic alakam olmayan bir filmi savunacagim asla aklima gelmezdi.

 

Karikatür meselesi gündemde oldugu icin sürekli fikir özgürlügünden dem vuran Almanya basinin, birden bire bir Türk filmi icin ayaklanamasi ve yaylim atesine baslamasi, beni korkutan kacarak bir köseye saklanmaya calisan Fikir özgürlügünü aramaya itti.

 

Sevgili Alman gazetecilerinin aforoz ettikleri ve az daha yasaklanmasi istenen filme lazim olur diye bir parca fikir özgürlügünden yanimda bulundursam iyi olacak, diye icimden gecirdigimi niye sakliyayim ki?

 

Dogrusu, propaganda amacli sanat eserlerini sevmiyorum. Sahsi görüsme göre her türlü fantazim ve ayrimcilik insanliga musallat olmus en kötü hastaliklardan sayilmalidir.

 

ama Frankfurter/Algemeine Zeitung` (gazetinin ismidir) 16.02.2006 tarihindeki sayisinin ilk sayfasinda yer alan " Filmische hasspredigt" basikli yaziyi ve Feuilleton sayfasinda Eberhard Rathgeb ile Richard Kämmerling isimli yazarlarin " Kurtlar Vadisi Irak filmi üzerine yazdiklarini okudugumda dudaklarimdan yazinin basligindaki sözler döküldü:

 

" Cok acitiyor degilmi?"

 

Yillardir Amerkan filmlerinde Araplar Müslümanlar, Türkler hep terörist ve acimasiz insanlar olarak yanitilir da, kimsenin sesi cikmaz. Geceyarisi Expresi isimli filmerde oldugu gibi bir eroin kacakcisinin hayati öyle verilir ki, bütün Türkiye ve Türkler karalanir, yine kimse kalkip da, "ya bu ülkede insanlarin hepsi canavar mi?" diye sormaz.

 

Her gün medyada Türklerin kadinlarini dövdükleri, öldürdükleri, kizlarini sattiklari anlatilir da bunlara karsi bizlerin bir kelime dahi söylemesine firsat tanimaz. Ama ilk defa bir Türk cikar ve olaylari kendi cephesinden anlatan bir film yapar ve Almanya`nin en ciddi ve önemli gazetelerinden biri F.A.Z.., buna dayanamaz ve o filme hem bas sayfasinda, hem de ic safasinda genisce yer ayirir ve filmi yerden yere vuru!

 

Simdi gazeteci arkadaslarimizi cok ama cok kizdiran filme dönelim. Hic de taraf olmadan, salt elestirisel bakis acisiyla filmi izledigimizde hangi sahneleri görüyoruz?

 

Türk askerlerini Amerikalilar esir aliyorlar. Bunda sizce yanlis olan nedir? Gercekten Amerikalilar ordaki müttefik ve dostlari olan Türk askerlerini filmde verildigi sekilde esir almadilarmi? "........" baslarina cuval gecirmedilermi? Belkide bu durumu Alman kamuoyu bilmiyor. Cünkü Müslüman ülkelerin baslarina gelenler. Bati basininda pek önemsenerek ön plana cikarilmaz.

 

Diger sahneler... Amerikali komutanin duasi? Bu sahnede abartili olan nedir ki? Bush`un kendisi daha Irak`a saldirirken bu bir " Hacli seferidir! demedimi? Bush kac kez dünya basinin önünde Tanri`dan adaleti saglamak icin " görev aldim" demedi mi?

 

Amerikalilarin`in gelisigüzel insan öldürmeleri kimin mechuludür ki? Bize sadece Amerikali askerlerin kayip sayisini saydirdiginizdan kac Irak linin öldügünü bilmiyoruz ama ölen insan sayisinin yüz binin üzerinde oldugunu bazi teskilatlar(Bati Teskilatlari) söylemiyorlarmi?

 

***

 

Filmde gösterildigi sekilde bir Hiristiyan Amerikali askerin öyle davranisini kabul edemiyorsunuz. Hadi bu abartilidir diyelim. Ya ayni Amerikalilari `in yillar sonra ortaya cikan Vietnam`da yarattiklari vahset de mi abartiliydi?

 

O filmdeki Müslüman din adaminin hareketinin hangisi sizce yanlistir? Müslüman din adami, cevresinde acilara bogulmus ve caresizce intikam almaya calisan genc insanlari yanlis yapmaktan alikoymak icin sabirli olmalarini ögütlemiyor mu? Yanindakilere, intihar bombacisi olarak isteyenlerin masum insanlarin ölümüne sebep oldugunu ve Allah in böyle seyi kabul edemiyecegini anltmiyormu? Allah askina niye dogruya dogru demiyorsunuz? Fikir özgürlügünde, insan haklarindan, demokrasiden söz ediyorsunuz ama " karsi taraf`in cektigi ve hemen hemen yüzde 95 i gercekleri anlatan bir filme bile tahammül edemiyorsunuz!

 

Batinin ve Amerikanin yaptiklarini, Hiristiyanligin, insanligin, adalöetin hangi cercevesine sigdiriyorsunuz? Niye hep böyle tek tarafli hükümler veriyor, niye baska insanlari da dinlemeye calismiyor, onlari da insan yerine koymuyorsunuz?

 

Siz böyle tek tarafli, yanli , önyargili davrandikca, bütün bu fanatizimin , kötülüklerin, kanlarin, gözyaslarinin karsiligini nasil alabilir ve bütün bu zulümleri nasil durdurabiliriz?

 

Orhan Aras/Almanya/Hürriyet/Söz Sizin 18.02.2006.. alintilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.