Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

altından kaşık parası kazanmaya gittiler :)

 

oho bunlar bu ise ciktilarsa seneye falan gelirler. Agabeylerim iyidir ama fazla becerikli görmedim. Kac günde ancak bir corba söylediler. :D

Hadi gelin artik, altin maltin istemiyorum. Plastik kasik ilede yerim ben, bugünlük. :P

 

Gülsün, agzina saglik, cok güzel olmus, Insanlik :clover:

 

ama bunlarla karnimiz doymaz, acligimiza karsi yeni corbaci bulmamiz lazim herhalde. :sweatingbullets:

Tas Yürekli tam bir adaya benziyor, avatara bakarsan elleri ufak, cok iyi dograr bu malzemeleri. :stuart:

  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

GÜNÜN MENÜSÜ

 

Brokoli Çorbası

 

 

 

Malzemeler

Mutfak

Zorluk *

Süre 50 dk.

Kaç Kişilik 4

Yöntem

1 Adet orta boy soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

250 gr brokoli

1 Adet orta boy haşlanmış havuç

1 Adet yumurta sarısı

1 Çorba kaşığı un

1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu

Tuz, su

 

Hazırlanışı

Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.

Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.

3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.

Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.

Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.

Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.

Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.

Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.

 

 

 

Bezelyeli Kavurma

 

Malzemeler

Mutfak

Zorluk *

Süre 50 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

500 gr kuşbaşı kuzu eti

Yarım paket dondurulmuş bezelye

1 Adet havuç

1 Adet büyük boy soğan

2 Adet sivri biber

2 Adet domates

1 Çorba kaşığı domates salçası

1 Çorba kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı

Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.

Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.

İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.

Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.

İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.

Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.

 

 

 

Kazandibi I

 

 

 

Malzemeler

Mutfak

Zorluk **

Süre 100 dk.

Kaç Kişilik 5

Yöntem

75 gr tavuk göğüs eti

4 Su bardağı süt

1 Su bardağı tozşeker

3 Kahve fincanı sübye

Yarım çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için tarçın

 

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın.

Bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır).

Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin.

Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip 30 dakika dinlendirin.

Dinlendirme işlemi bitince diğer malzemeleride sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın.

Kaynarken sürekli karıştırın.

Hazırladığınız karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın.

Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın.

Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Gönderi tarihi:

Yuvalama

500gr.pirinç

250gr çiğ köftelik kıyma

Bir su bardağı nohut

Yarım kilo kuşbaşı et

Bir kilo yogurt .1 yumurta

Yapılışı: Pirinçler robottan geçirilir çiğ köftelik kıyma ile -tuz ve karabiber katılarak-iyice yoğurulur.(çok uzun yoğurmanıza gerek yok).Bu hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanır.

Akşamdan ıslanan nohut ve et haşlanır -suyunu süzün deselerde ben süzmüyorum bu suyu kullanıyorum-içine hamurdan hazırladığımız toplar katılır.10 DAKİKA kaynadıktan sonra ayrı bir kapta yoğurt ve bir yumurta çırpılır ve kaynayan karışımın suyundan yoğurda eklenir ki yoğurt kesilmesin .Sonra bu yoğurt çorbanın içine katılır.Ayrı bir kapta tereyağı ve nane yakılarak üstüne dökülür ve servis edilir Afiyet olsun .....

Gönderi tarihi:

hadi size birde kurabiye tarifi vereyim.

Malzemeler : 1 margarin oda sıcaklığında

4 yumurta

bir çay bardağı kuru üzüm

bir çay bardağı ceviz

bir portakal kabuğu rendesi

bir tatlı kaşığı tarçın

5 bardak un -2 bardağı kepekli yada doygun un olursa iyi olur-

1,5 bardak toz şeker

Bir kabartma tozu

 

Malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur 180 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.Çıknca sıcak ken üstüne pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir afiyet olsun.

Bu arada şimdi ve bundan sonra vereceğim tüm tarifler denenmiştir.

Gönderi tarihi:

Bir kurabiye tarifi daha ama bu kurabiye hani kahvelerin yanında minik minik kurabiyeler yada çikolatalar verilir ya o türden.

Malzemeler

Bir margarin (akşamdan dışarı çıkarın ki sabaha kadar iyice yumuşasın)

3 adet iyice haşlanmış yumurta sarısı(evet haşlanmış)

Bir paket vanilya

Alabildiği kadar un

DIŞI İÇİN

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı nesguik

Yarım su bardağı kakao

Yapılışı:Önce margarinle yumurta sarılarını iyice ez ,vanilyayı ve unu kat yoğur.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırla yağlanmış tepsiye diz.170 derecede 15 dakika daha sonra da 150 derecede 5 dakika daha pişir.Dışı için olanmalzemeleri derin bir kapta karıştır.Sıcak sıcak topları bu malzemeye iyice bula afiyet olsun.

Dediğim gibi sadece kahve için misafiriniz geldiğinde kahvenin yanında çok şık oluyor.Tabi öteki türlüde yenebilir çok güzeller.

Gönderi tarihi:

oho bunlar bu ise ciktilarsa seneye falan gelirler. Agabeylerim iyidir ama fazla becerikli görmedim. Kac günde ancak bir corba söylediler. :D

Hadi gelin artik, altin maltin istemiyorum. Plastik kasik ilede yerim ben, bugünlük. :P

 

Gülsün, agzina saglik, cok güzel olmus, Insanlik :clover:

 

ama bunlarla karnimiz doymaz, acligimiza karsi yeni corbaci bulmamiz lazim herhalde. :sweatingbullets:

Tas Yürekli tam bir adaya benziyor, avatara bakarsan elleri ufak, cok iyi dograr bu malzemeleri. :stuart:

:) askerde yemin etmiştim patates soğan soymamaya sözümü bozamam :D

Gönderi tarihi:

Bir kurabiye tarifi daha ama bu kurabiye hani kahvelerin yanında minik minik kurabiyeler yada çikolatalar verilir ya o türden.

Malzemeler

Bir margarin (akşamdan dışarı çıkarın ki sabaha kadar iyice yumuşasın)

3 adet iyice haşlanmış yumurta sarısı(evet haşlanmış)

Bir paket vanilya

Alabildiği kadar un

DIŞI İÇİN

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı nesguik

Yarım su bardağı kakao

Yapılışı:Önce margarinle yumurta sarılarını iyice ez ,vanilyayı ve unu kat yoğur.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırla yağlanmış tepsiye diz.170 derecede 15 dakika daha sonra da 150 derecede 5 dakika daha pişir.Dışı için olanmalzemeleri derin bir kapta karıştır.Sıcak sıcak topları bu malzemeye iyice bula afiyet olsun.

Dediğim gibi sadece kahve için misafiriniz geldiğinde kahvenin yanında çok şık oluyor.Tabi öteki türlüde yenebilir çok güzeller.

bende tam bu tarifi verecektim benden önce davranmışsın gelincik brawo yani :D

Gönderi tarihi:

Tabi canım söyleseydin vermezdim :grin::grin:

Rizeliysen laz böreğinin tarifini verebilirsin sana ayıp olmasın diye yazmayayım istersen

Gönderi tarihi:

Tabi canım söyleseydin vermezdim :grin::grin:

Rizeliysen laz böreğinin tarifini verebilirsin sana ayıp olmasın diye yazmayayım istersen

tabi efendim ne demek ben bir rizeli olarak görevimdir bu benim ve ben bu görevi yerine getirmekten büyük onur duyuyorum buyrun LAZ BÖREĞİ ;)

LazBoregi.jpg

MALZEMELER

Muhallebisi için :

1 kg süt

3 adet yumurta

1.5 bardak un

yarım paket yağ

3 bardak şeker

1 fincan yoğurt

Yufka için malzemeler :

1/2 kg un

2 yumurta

1 tatlı kaşığı limon suyu

yarım fincan sıvı yağ

 

HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı:

Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

 

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin

Gönderi tarihi:

valla pes süpersin uşağum teşekkürler :stuart:

Gönderi tarihi:

tabi efendim ne demek ben bir rizeli olarak görevimdir bu benim ve ben bu görevi yerine getirmekten büyük onur duyuyorum buyrun LAZ BÖREĞİ ;)

LazBoregi.jpg

MALZEMELER

Muhallebisi için :

1 kg süt

3 adet yumurta

1.5 bardak un

yarım paket yağ

3 bardak şeker

1 fincan yoğurt

Yufka için malzemeler :

1/2 kg un

2 yumurta

1 tatlı kaşığı limon suyu

yarım fincan sıvı yağ

 

HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı:

Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

 

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin

ne canımızı çektiriyorsun,yapmayı da bilmiyorum :( çokta severim harıkadır tadı

tabı sen rizedesın bol bol ye bencil şey

Gönderi tarihi:

Yemek adı:İNSANLIK :)

Kullanılacak Malzemeler:

 

Bir Ölçü...........:Günaydın

 

İki Ölçü...........:İyi Geceler

 

Birazcık...........:İlgi

 

Bir Tutam........:Anlayış

 

Normal Ölçüde.:Nezaket

 

Bir Tatlı Kaşığı..:Tolarans

 

HARIZLANIŞI

Malzemeyi iç dünyanızdan alın.Yıkamanıza gerek yok.Tertemizdir.

Gönül teknenizde yavaşça karıştırın.

Kokusu her yanınıza sinince içine duygu şerbeti karıştırın.

Karışımı hayat tabağının içine boşaltın üzerini sevgi marmelatıyla süsleyin.

Birkaç parça gökkuşağının renginden serpiştirin.

Gün boyu afiyetle yiyin. Ha! Bu arada sadece kendiniz yemeyin HERKESE VERİN :):clover:

 

bende bolye bir tarif vereyim dedim :blushing:

herkes yese zaten,insanlık can çekişiyor malesef :(

Gönderi tarihi:

ne canımızı çektiriyorsun,yapmayı da bilmiyorum :( çokta severim harıkadır tadı

tabı sen rizedesın bol bol ye bencil şey

ya bak toprağım olmasan varya çok kızacaktım sana zamane kızlarının bu huyuna çok kızıyorum çünkü yemek yapmayı nasıl bilmezsin :angry: yapanada bencil diyor tembel şey :shuriken:

Gönderi tarihi:

ya bak toprağım olmasan varya çok kızacaktım sana zamane kızlarının bu huyuna çok kızıyorum çünkü yemek yapmayı nasıl bilmezsin :angry: yapanada bencil diyor tembel şey :shuriken:

bilmiyorum ,tarıfle yaparım ama fırınımda yok hem.. :(

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

MALZEMELER:4,5 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU(KUYMAKLIK) 1 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ UN 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 3 YEMEK KAŞIĞI TUZLU PEYNİR YETERİ KADAR LOR PEYNİR VE TEL(GOLOT)PEYNİR

 

YAPILIŞI:TAVADA ERİTİLEN YAĞA UNLAR İLAVE EDİLEREK ORTA ATEŞTE PEMBELEŞİNCEYE KADAR HARMANLANIR(KAVRULUR).PEYNİRLER İLAVE EDİLEREK YAVAŞÇA SUYU DÖKULÜR KARIŞTIRILMAYA DEVAM EDİLİR. 5 DAKİKA KISIK ATEŞTE DEMLENMEYE BIRAKILIR. SICAK SERVİS YAPILIR... ..............AFİYET OLSUN................

 

not....dibi çok lezzetlidur kaşuklen iyice kazuyup yiyun.... :lol::lol:

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kahve likörü

 

 

MALZEMELER

Bir şise votka

250 Gr. çekilmiş kahve

 

HAZIRLANIŞI

Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur. -_-

Gönderi tarihi:

Kahve likörü

MALZEMELER

Bir şise votka

250 Gr. çekilmiş kahve

 

HAZIRLANIŞI

Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur. -_-

Bugün bunu mu pişirelim yani toprağım :unsure::D:lol::stuart::clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.