Φ akarsu Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 altından kaşık parası kazanmaya gittiler oho bunlar bu ise ciktilarsa seneye falan gelirler. Agabeylerim iyidir ama fazla becerikli görmedim. Kac günde ancak bir corba söylediler. Hadi gelin artik, altin maltin istemiyorum. Plastik kasik ilede yerim ben, bugünlük. Gülsün, agzina saglik, cok güzel olmus, Insanlik ama bunlarla karnimiz doymaz, acligimiza karsi yeni corbaci bulmamiz lazim herhalde. Tas Yürekli tam bir adaya benziyor, avatara bakarsan elleri ufak, cok iyi dograr bu malzemeleri. Alıntı
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk * Süre 50 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Adet orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 250 gr brokoli 1 Adet orta boy haşlanmış havuç 1 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı un 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu Tuz, su Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın. Bezelyeli Kavurma Malzemeler Mutfak Zorluk * Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 500 gr kuşbaşı kuzu eti Yarım paket dondurulmuş bezelye 1 Adet havuç 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın. Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun. İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin. İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin. Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın. Kazandibi I Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 100 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 75 gr tavuk göğüs eti 4 Su bardağı süt 1 Su bardağı tozşeker 3 Kahve fincanı sübye Yarım çay kaşığı tuz Üzerini süslemek için tarçın Hazırlanışı Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır). Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin. Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip 30 dakika dinlendirin. Dinlendirme işlemi bitince diğer malzemeleride sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın. Kaynarken sürekli karıştırın. Hazırladığınız karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın. Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 Yuvalama 500gr.pirinç 250gr çiğ köftelik kıyma Bir su bardağı nohut Yarım kilo kuşbaşı et Bir kilo yogurt .1 yumurta Yapılışı: Pirinçler robottan geçirilir çiğ köftelik kıyma ile -tuz ve karabiber katılarak-iyice yoğurulur.(çok uzun yoğurmanıza gerek yok).Bu hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Akşamdan ıslanan nohut ve et haşlanır -suyunu süzün deselerde ben süzmüyorum bu suyu kullanıyorum-içine hamurdan hazırladığımız toplar katılır.10 DAKİKA kaynadıktan sonra ayrı bir kapta yoğurt ve bir yumurta çırpılır ve kaynayan karışımın suyundan yoğurda eklenir ki yoğurt kesilmesin .Sonra bu yoğurt çorbanın içine katılır.Ayrı bir kapta tereyağı ve nane yakılarak üstüne dökülür ve servis edilir Afiyet olsun ..... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 hadi size birde kurabiye tarifi vereyim. Malzemeler : 1 margarin oda sıcaklığında 4 yumurta bir çay bardağı kuru üzüm bir çay bardağı ceviz bir portakal kabuğu rendesi bir tatlı kaşığı tarçın 5 bardak un -2 bardağı kepekli yada doygun un olursa iyi olur- 1,5 bardak toz şeker Bir kabartma tozu Malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur 180 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.Çıknca sıcak ken üstüne pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir afiyet olsun. Bu arada şimdi ve bundan sonra vereceğim tüm tarifler denenmiştir. Alıntı
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 eline sağlık gelincik ..kurabiye yi denedim nefis oluyor sizlerede denemenizi öneririm Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Bir kurabiye tarifi daha ama bu kurabiye hani kahvelerin yanında minik minik kurabiyeler yada çikolatalar verilir ya o türden. Malzemeler Bir margarin (akşamdan dışarı çıkarın ki sabaha kadar iyice yumuşasın) 3 adet iyice haşlanmış yumurta sarısı(evet haşlanmış) Bir paket vanilya Alabildiği kadar un DIŞI İÇİN Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nesguik Yarım su bardağı kakao Yapılışı:Önce margarinle yumurta sarılarını iyice ez ,vanilyayı ve unu kat yoğur.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırla yağlanmış tepsiye diz.170 derecede 15 dakika daha sonra da 150 derecede 5 dakika daha pişir.Dışı için olanmalzemeleri derin bir kapta karıştır.Sıcak sıcak topları bu malzemeye iyice bula afiyet olsun. Dediğim gibi sadece kahve için misafiriniz geldiğinde kahvenin yanında çok şık oluyor.Tabi öteki türlüde yenebilir çok güzeller. Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 oho bunlar bu ise ciktilarsa seneye falan gelirler. Agabeylerim iyidir ama fazla becerikli görmedim. Kac günde ancak bir corba söylediler. Hadi gelin artik, altin maltin istemiyorum. Plastik kasik ilede yerim ben, bugünlük. Gülsün, agzina saglik, cok güzel olmus, Insanlik ama bunlarla karnimiz doymaz, acligimiza karsi yeni corbaci bulmamiz lazim herhalde. Tas Yürekli tam bir adaya benziyor, avatara bakarsan elleri ufak, cok iyi dograr bu malzemeleri. askerde yemin etmiştim patates soğan soymamaya sözümü bozamam Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Bir kurabiye tarifi daha ama bu kurabiye hani kahvelerin yanında minik minik kurabiyeler yada çikolatalar verilir ya o türden. Malzemeler Bir margarin (akşamdan dışarı çıkarın ki sabaha kadar iyice yumuşasın) 3 adet iyice haşlanmış yumurta sarısı(evet haşlanmış) Bir paket vanilya Alabildiği kadar un DIŞI İÇİN Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nesguik Yarım su bardağı kakao Yapılışı:Önce margarinle yumurta sarılarını iyice ez ,vanilyayı ve unu kat yoğur.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırla yağlanmış tepsiye diz.170 derecede 15 dakika daha sonra da 150 derecede 5 dakika daha pişir.Dışı için olanmalzemeleri derin bir kapta karıştır.Sıcak sıcak topları bu malzemeye iyice bula afiyet olsun. Dediğim gibi sadece kahve için misafiriniz geldiğinde kahvenin yanında çok şık oluyor.Tabi öteki türlüde yenebilir çok güzeller. bende tam bu tarifi verecektim benden önce davranmışsın gelincik brawo yani Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Tabi canım söyleseydin vermezdim Rizeliysen laz böreğinin tarifini verebilirsin sana ayıp olmasın diye yazmayayım istersen Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Tabi canım söyleseydin vermezdim Rizeliysen laz böreğinin tarifini verebilirsin sana ayıp olmasın diye yazmayayım istersen tabi efendim ne demek ben bir rizeli olarak görevimdir bu benim ve ben bu görevi yerine getirmekten büyük onur duyuyorum buyrun LAZ BÖREĞİ MALZEMELER Muhallebisi için : 1 kg süt 3 adet yumurta 1.5 bardak un yarım paket yağ 3 bardak şeker 1 fincan yoğurt Yufka için malzemeler : 1/2 kg un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu yarım fincan sıvı yağ HAZIRLANIŞI Muhallebinin yapılışı: Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın. Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 valla pes süpersin uşağum teşekkürler Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 valla pes süpersin uşağum teşekkürler afiyet olsun efenim söylemeyi unutmuşum Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 tabi efendim ne demek ben bir rizeli olarak görevimdir bu benim ve ben bu görevi yerine getirmekten büyük onur duyuyorum buyrun LAZ BÖREĞİ MALZEMELER Muhallebisi için : 1 kg süt 3 adet yumurta 1.5 bardak un yarım paket yağ 3 bardak şeker 1 fincan yoğurt Yufka için malzemeler : 1/2 kg un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu yarım fincan sıvı yağ HAZIRLANIŞI Muhallebinin yapılışı: Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın. Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin ne canımızı çektiriyorsun,yapmayı da bilmiyorum çokta severim harıkadır tadı tabı sen rizedesın bol bol ye bencil şey Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yemek adı:İNSANLIK Kullanılacak Malzemeler: Bir Ölçü...........:Günaydın İki Ölçü...........:İyi Geceler Birazcık...........:İlgi Bir Tutam........:Anlayış Normal Ölçüde.:Nezaket Bir Tatlı Kaşığı..:Tolarans HARIZLANIŞI Malzemeyi iç dünyanızdan alın.Yıkamanıza gerek yok.Tertemizdir. Gönül teknenizde yavaşça karıştırın. Kokusu her yanınıza sinince içine duygu şerbeti karıştırın. Karışımı hayat tabağının içine boşaltın üzerini sevgi marmelatıyla süsleyin. Birkaç parça gökkuşağının renginden serpiştirin. Gün boyu afiyetle yiyin. Ha! Bu arada sadece kendiniz yemeyin HERKESE VERİN bende bolye bir tarif vereyim dedim herkes yese zaten,insanlık can çekişiyor malesef Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 ne canımızı çektiriyorsun,yapmayı da bilmiyorum çokta severim harıkadır tadı tabı sen rizedesın bol bol ye bencil şey ya bak toprağım olmasan varya çok kızacaktım sana zamane kızlarının bu huyuna çok kızıyorum çünkü yemek yapmayı nasıl bilmezsin yapanada bencil diyor tembel şey Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Bence de tarif vermiş otur dene bizi de çağır ,yemene yardım ederiz. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 ya bak toprağım olmasan varya çok kızacaktım sana zamane kızlarının bu huyuna çok kızıyorum çünkü yemek yapmayı nasıl bilmezsin yapanada bencil diyor tembel şey bilmiyorum ,tarıfle yaparım ama fırınımda yok hem.. Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 bilmiyorum ,tarıfle yaparım ama fırınımda yok hem.. bir ayda kozmetik ürünü almada bir fırın al kendine Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 bir ayda kozmetik ürünü almada bir fırın al kendine evet ya 5 mılyona fırın varmı Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 evet ya 5 mılyona fırın varmı 5 milyona parfüm varmı ? Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2006 MALZEMELER:4,5 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU(KUYMAKLIK) 1 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ UN 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 3 YEMEK KAŞIĞI TUZLU PEYNİR YETERİ KADAR LOR PEYNİR VE TEL(GOLOT)PEYNİR YAPILIŞI:TAVADA ERİTİLEN YAĞA UNLAR İLAVE EDİLEREK ORTA ATEŞTE PEMBELEŞİNCEYE KADAR HARMANLANIR(KAVRULUR).PEYNİRLER İLAVE EDİLEREK YAVAŞÇA SUYU DÖKULÜR KARIŞTIRILMAYA DEVAM EDİLİR. 5 DAKİKA KISIK ATEŞTE DEMLENMEYE BIRAKILIR. SICAK SERVİS YAPILIR... ..............AFİYET OLSUN................ not....dibi çok lezzetlidur kaşuklen iyice kazuyup yiyun.... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Kahve likörü MALZEMELER Bir şise votka 250 Gr. çekilmiş kahve HAZIRLANIŞI Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Kahve likörü MALZEMELER Bir şise votka 250 Gr. çekilmiş kahve HAZIRLANIŞI Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur. Bugün bunu mu pişirelim yani toprağım Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 haklısın topragım ben en ıyısımı yenı bı sayfa acım Alıntı
Misafir yemyeşim Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 bugün yemekte karnı yarık olsun!! kim pişircek Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.