Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 BİR TARİF DE BENDEN... ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA Malzemeler : 1500 gr. taze bakla 3 demet taze soğan 1 demet dereotu 2 demet nane 1 çorba kaşığı toz şeker 2 adet limonun suyu Tuz zeytinyağ Hazırlanışı : Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın. Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun. Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın. biraz uğraştırıyor ama harika bir lezzet... ben başladım bile yapmaya Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 sen yaptın mı bunu zeynoocum?? Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 ewt canım daha önce de yaptım,çok ta severim ama tarif çok teferruatlı görünüyor farkındayım,aslında tarifte verilen malzemeleri üstüste koyup orta ateşte de pişirince aynı şey oluyor yani ben daha özenmiş olmak için bu tarifi yazdım.. ayrıca sarmısaklı yoğurt ile servisi de tavsiye ederim Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 salata da benden olsun semizotu salatası 1 demet semizotu 1-2 diş sarmısak yoğurt tuz semizotu temizleyip doğruyoruz cam bir kaseye döküyoruz sarmısakları rendeleyip yortla karıştırıyoruz yoğurlu sarmısağı semizotu ile karıştırıyoruz tuzuda ekliyoruz.. salatamız hazır afiyet olsun Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 ewt canım daha önce de yaptım,çok ta severim ama tarif çok teferruatlı görünüyor farkındayım,aslında tarifte verilen malzemeleri üstüste koyup orta ateşte de pişirince aynı şey oluyor yani ben daha özenmiş olmak için bu tarifi yazdım.. ayrıca sarmısaklı yoğurt ile servisi de tavsiye ederim pişirirken kararmıyorumu,un koymuyormusun?Ben unlu yapıyorum da.. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 hımm sen terbiyeli yapıyorsun ozaman... limonlu tuzlu suda bekletince kararmıyor birde karıştırmıyorum pişerken,bunun etkisi olabilir mi acaba kararmamasında Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2006 walla ben düdüklüde yapıyorum zate,annem un koy kararmasın dedi ben de öyle yapıyorum korkumdan yaptığım yemek olmazsa sinir oluyorum çünkü..okadar uğraş yani.. Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 şu fakirede bi yemek verin da ölüyorum açlıktan yazılarınızı okuyarak doymaya çalışıyorum olmuyo şaqa şaqa bu tariflerden arasıra yapıyorum evde annem çok şaşırıyor teşekkürler elinize sağlık Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 mecbur ıspanak yapıcaz..severmisin taş yürekli MALZEMELER 1 kg ıspanak 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı su 1 adet soğan 3 adet çarliston biber 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salsa sos 1 adet limon 2 adet havuç 2 diş sarımsak HAZIRLANIşI Mercimeği 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletin. Ispanakları yıkayın. Süzdükten sonra da iki parmak kalınlıklı olarak doğrayın. Tavada yağı eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Biber ve havucu da küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin, kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın. Mercimeği süzdükten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardağı su ekledikten ve 5 dakika kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. Bir kapta ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu karıştırın, yemeğin üzerinde gezdirin. sıcak olarak servis yapın. afiyet olsunn Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 mecbur ıspanak yapıcaz..severmisin taş yürekli mademki yiyiliyor ohalde seviyorum Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Ya bu taş yürekli çok sert olmamışmı,pek taş yürekli de durmuyorsunuz.. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 mademki yiyiliyor ohalde seviyorum yanee evde mercimek ve ıspanak buldum da sadece Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Ya bu taş yürekli çok sert olmamışmı,pek taş yürekli de durmuyorsunuz.. dipnota bakarsanız olayı çözersiniz görüntüye aldanmayın yanee evde mercimek ve ıspanak buldum da sadece hazırlamasını bana yaptırmazsanız anlaşabiliriz Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 bir tarifte benden olsun forumda göremediğim önemli bir yemek MUHLAMA malzemeler 1 su bardağı mısır unu 50 gr tereyağı 100 gr telli peynir 2 bardak su bir yemek kaşığı tuz 1 adet tava (3 bardak suylataşmayacak büyüklükte) 1 adet kaşık (o kara tavalardan varsa sizde tahta kaşık kullanın) Yapılışı tereyağını tavaya atıyoruz iyice eriyip kızardıktan sonra mısır ununu ilave ediyoruz ve mısırunları kızarana kadar karıştırıyorsunuz nekadar çok kızarırsa okadar güzel olur ama dikkat edin kızartacam diye yakmayın unu tadını bozuyor sonra. kızarma işlemi bittiğinde 2 bardak suyu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam tavanın dibi tutmasın diye bu aradan tuzuda kaptırıyoruz unlar suyu çektiğinde telli peyniri ilave ediyoruz. ve terbiye dediğiniz şey olsa gerek bekliyorsunuz o önceden kattığımız tereyağları muhlamanın üzerinde yanardağ gibi patlaya patlaya çıkmaya başlıyor muhlamanın üzeri coğrafi harita gibi görünmeye başladığında servise hazır demektir. afiyet olsun Dipnot Tavadan ekmeği bandırarak yerseniz daha leziz olur Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 ooo toprağam eline sağlik ne zamandır yememiştim...benda haşşindi kuymat etmişum dibini kaziyrum... Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 afiyet olsun toprağım dibini kaziyrum dema sosyeteye rezil oluyoruz Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 ooo öyle bir kaziyrum ki sosyete görse muncurlarından sular akar.... Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 yarasın.....valla benimde canım çekti.. Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 arkadaslar bende size tatli yapmak istiyorum... kiremali revani Malzemeler:3 yumurta serbet için krema için 1 fincan seker 3,5 bardak seker 4 kasik un 3,5 bardak su 750 gr süt 1 fincan sivi yag 4 damla limon suyu 1 bardaktan az eksik seker vanilya kabartma tozu 2 su bardagi irmik 1 su bardagi un 2 fincan yogurt YAPILISI Önce kek hazilar gibi revaniyi yapip orta sicaklikta pisiriyoruz.bi tarafta serbeti hazirlayip ,pisen revaninin üzerine döküyoruz.serbeti çekip soguyunca kiremayi hazirliyoruz.un süt ve sekeri koyulasincaya kadar karistirarak pisirip revaninin üzerine döküyoruz.üzerinede küçük küçük parçalanmis ceviz serpersek çok iyi olur. afiyet olsun Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Güzelim yazım ölüyorum zaten açlıktan tuz biber oldu bu tarif şimdi Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 ah canim keske sana yapipta yedirebilsem ama malesef dayan tatlim .. yeni gördüm benim tatli karismis hiçbisey anlasilmiyo o kadarda yazmistim bosa gitti Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 arkadaslar bende size tatli yapmak istiyorum... kiremali revani Malzemeler:3 yumurta serbet için krema için 1 fincan seker 3,5 bardak seker 4 kasik un 3,5 bardak su 750 gr süt 1 fincan sivi yag 4 damla limon suyu 1 bardaktan az eksik seker vanilya kabartma tozu 2 su bardagi irmik 1 su bardagi un 2 fincan yogurt YAPILISI Önce kek hazilar gibi revaniyi yapip orta sicaklikta pisiriyoruz.bi tarafta serbeti hazirlayip ,pisen revaninin üzerine döküyoruz.serbeti çekip soguyunca kiremayi hazirliyoruz.un süt ve sekeri koyulasincaya kadar karistirarak pisirip revaninin üzerine döküyoruz.üzerinede küçük küçük parçalanmis ceviz serpersek çok iyi olur. afiyet olsun Malzemeler(Keki için): 3 yumurta,1 fincan şeker,1 fincan sıvı yağ,vanilya,kabartma tozu,2 su bardağı irmik,1 su bar.un,2 fincan yoğurt Şerbet :3,5 bardak şeker,3,5 bardak su,4 damla limon suyu krema :4 kaşık un,750 gr süt,1 bardaktan az eksik şeker.. düzelteyim ben senin yerine;) Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Etli Lahana Dolması Tarifi Malzemeler 1 demet maydanoz 100 gr pirinç 3 adet orta boy soğan 500 gr orta yağlı koyun kıyması 4 kg lahana Tuz, karabiber 30 yaprak nane 1 kg yoğurt 250 gr margarin Tarif Bilgileri Kategori: Dolmalar Puanı: 3 Gönderen: Erhan Tarifi Yazdır Yapılışı Soğanlar temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve tuzla birlikte iyice ovulur.Geriye kalan tüm malzemeler de arasına katıldıktan sonra bunları biraz haşlayın ve dolma şeklinde sarın.Düz bir tencereye dolmaları yan yana yerleştirin ve üzerine yağla suyu döküp orta ısılı ateşte pişirin.Her bir tabağın ortasına yoğurt koyduktan sonra bunları kenarlarına 6'şar dolma koyun, nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun. kız bu ne? tarifi çaldın siteyide yazsaydın bari insan bursayı siler bari Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 niye dalga geçiyorsun kızla en azından siteye kimin gönderdiğini de öğrendik Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.