Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 18 yıl Köfte Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem Yarım kg az yağlı kıyma 1 Adet soğan 2 Dilim ekmek içi 1 Adet yumurta sarısı 1 Tutam tuz 1 Tutam karabiber 1 Tutam kimyon 6-7 Sap maydanoz Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin. Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 18 yıl Sade Omlet Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 15 dk. Kaç Kişilik 3 Yöntem 6 Adet yumurta 6 Yemek kaşığı süt veya su 1 Çay kaşığı tuz Biraz karabiber 2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin Hazırlanışı Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın. Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın. Karışımı tavaya boşaltın. Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın. Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın. Omleti üçe bölerek servis yapın. Sade Omlet yemek tarifleri
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 18 yıl Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 4 Süre 25 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 1 kase yeşil mercimek 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı kesme ev eriştesi,arpa şehriye veya yuvarlama 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı nane 10 bardak su yuvarlama için; 1 ekmek hamuru Hazırlanışı Unu bir süre yağda kavuralım,daha sonra içine salça ve mercimeği katalım. Suyunu da ilave edip kaynayınca içine erişteleri katalım. Bir süre bu şekilde ateşte kalan çorbayı ateşten indirdikten sonra üzerine naneyi ekleyelim. Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası yemek tarifleri
Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 18 yıl birisi mantı yapsada mantı yesek yaff kimsede mantı yapmasını bilmiyo ki
Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 18 yıl Mantı şimdilik yok ama onun yerine Huluçka var, Yüksük çorbası var:) Dilerseniz bir bakın , yapılışlarını videosunu izleyin. www.annemmutfakta.tv Her gün ne yapacağım diye düşünenlere alternatif olur sanırım.
Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 18 yıl börekçilere bir tarifte benden Buzluk böreği: 4 hazır yufka yarım paket margarin (erimiş) yarım su bardağı çiçek yağı iç malzeme: çökelek maydanoz Yapılışı: Yufkayı tezgaha serip çiçek yağıyla karıştırdığımız margarini fırçayla sürün üzerine ikinci yufkayı da serip yağı sürün ve yufkayı 8'e bölüp geniş kısmına iç malzemeyi koyup kenarlarını bir cm.kadar içeri kıvırıp iki cm. gemişliğinde katlayın bi kâseye su doldurup hazırlanan yufkaları bu suya batırın ve hemen pişirecekseniz fırın tepsisine sıralayıp fırına eğer aceleniz yoksa bir çay tepsisine birbirine deymeyecek şekilde dizip buzluğa koyun donduktan sonra buzluk poşetine koyun istediğiniz zaman pişirebilirsiniz (buzluktan çıkardığınız da buzunun çözülmesini beklemeden fırına verin) afiyet olsun...
Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 18 yıl Yazar bu topice yemek tarifi yazıpta yumurtalı kabuslarımı dindiren tüm dostlara sevgiler ısrarla devam edin...
Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 18 yıl Bu topic ileride bana lazım olacak tarifleri doğru yazın ha rezil etmeyin sonra insanı
Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 18 yıl leylam kereviz tarifi sana...... birde meze severlere; orta büyüklükte bir izmir kerevizi(patates gibi olan kısmı büyük yaprağı yok denecek kadar az olan) bir bardak dövülmüş ceviz içi, bir limon suyu 2 yemek kaşığı mayonez yoksa zetin yağı 2 sarımsak 1 çay kaşığı tuz..... ve katı kıvamda yoğurt kereviz soyulup rendelenir,limonla ovalanır ki kararmasın.....dövülmüş ceviz içi, mayonez, ezilmiş sarımsak (2 veya 3 diş..zevke göre) tuz eklenir.. rus salatası kıvamına gelecek kadar yoğurt konur iyice karıştırılır.........afiyet olsun......
Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 18 yıl teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. ve yiyeceğimden..
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. ve yiyeceğimden.. ben onuda severim..... şu kerevizden ne güzel yemekler oluyo..dimi...
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl evet..tıpkı lahanadan ve kabaktan da olduğu gibi.. ben kerevizle lahanayı aynı katagoriye sokamıyorum..... canım kerevizime hakaret sayılır bu......
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl sendeki kereviz aşkının bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum.. bir kereviz tarlası edinebilirsin kanımca..
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl sendeki kereviz aşkının bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum.. bir kereviz tarlası edinebilirsin kanımca.. yok kerevizle daha seviyeli bi ilişkimiz var......
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl yok yok anladım ben..size mutluluklar dilerim.. benim için sadece lezzetli ve faydalı bir sebze,rahat olabilirsin
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl hem faydalı hemde seviyeli....kanımca ilişkimiz çok süper olacak
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl yok Kleo,ben düşündüm de..bence senin bir süre kerevize ara vermen gerekiyor..yoksa seviyesi kaçacak
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl yok Kleo,ben düşündüm de..bence senin bir süre kerevize ara vermen gerekiyor..yoksa seviyesi kaçacak olar.. kereviz dediğin nedirki... senden dahamı kıymetli ..araverdim gitti.......
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 18 yıl kıs gözlerim yaşardı.. beni kerevize tercih ettin ya,ölsem gam yemem.. çok yerinde ve isabetli bir karar verdin Kleocum..
Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 17 yıl rica etsem en iyi kurufasulye yapmanin tarifini bilen gercekten profosyenel anlamda tarif edebilen bir arkadas tarif ederse mutlu olucam yani gercek anlamda kurufasülye yapmanin tarifi..
Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 17 yıl rica etsem en iyi kurufasulye yapmanin tarifini bilen gercekten profosyenel anlamda tarif edebilen bir arkadas tarif ederse mutlu olucam yani gercek anlamda kurufasülye yapmanin tarifi.. Güveçte ve ağır ateşte pişerse kurufasülyenin tadına doyulmaz
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 17 yıl Güveçte ve ağır ateşte pişerse kurufasülyenin tadına doyulmaz Güveç,ağır ateş
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 17 yıl Güveç,ağır ateş Toprak kap yaniii şöle bişey bak Resim biraz devasaymış ama Ağır ateşte kısık ateş manasında
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 17 yıl Bunu hep merak etmişimdir Efendi Türkler..nedir siz erkekleri bu kurufasülyeye çeken..? Bu arada Radya'cığıma katılıyorum güveç çoğu yemeğe ayrı bir lezzet katar..güveç kaliteli bir güveç olacak ama..mesela yaprak sarmasını birde güveçte deneyin..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.