Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İfade Özgürlüğü


meinkalt

Önerilen İletiler

Karabükte Latife Ablayı sahneden indiren iktidar'ın baskıcı politikasıydı. Peki neden birden bire eleştirmeye başlamıştı, Ampül'ü!

Benim paramla benim karşımda konuşamassın diyordu Karabük belediye başkanı Hüseyin Erer! Hangi para "başkan" demezler mi adama? Mikrofonun kapatılması da ne demek oluyor. Bir yazar sessizliğe gömülüyorsa, bırakın yaksınlar O'nu. Madımak olayını hatırlatıyor demiş Latife Abla! Her ne olursa olsun bir yazara karşı uygulanan bu baskıcı ve ezici zihniyet midemi kaldırdı. Gözlerim dolarak okudum haberi. Ama ne kadar içtendi Latife Abla sözlerini söylerken. Yoksa reklam kaygısı mıydı O'nu eleştiriye iten? Şu Ampül'ün benim üzerimde bıraktığı etkiye bak! Garip bir paranoyaya gem vuruyor fikrim. Düşünce Özgürlüğü nerde, diye yakınmayı bir kenara bıraktım. İfade özgürlüğü de düşünceyle sırdaş olduğu için O'nu da yol üzerinde indiriyorum. Kendi cümlelerimizle konuşamayacaksak Nasıl iletişimde kalabilirizz ki? Eleştrinin olmadığı yerde etik değerlerin olabilme ihtimali var mı sizce? Tüm bu yaşananlar yeni çıkan kitabını tanıtmak için -Reklemın iyisi kötüsü olmaz diyen bir zihniyet yüzünden mi?- planlanmış bir etkinlik olabilir mi? Kusra bakma Latife Abla ama haklı görmeyi bir yana bırakalım, kimin dürüst olduğu konusunda bile derin kaygılarım var. Ama yaşadıkların karşısında duyduğum kızgınlığı tarif edemem. O gün sadece senin değil, hepimizin boynu sıkıldı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.