Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 İran’da polisin yeni hedefi kadın bileği Ahlak polisi şimdi de kot pantolonların paçalarını kıvıran ve kapri giyen kadınlara savaş açtı. Kadının ayak bileğinin görünmesinin İslam’a aykırı olduğunu söyleyen polis bu kıyafetleri satan mağazaları da kapatıyor İran’da geçtiğimiz yaz kadınlar son dönemlerin en şiddetli giyim-kuşam denetimine maruz kalmıştı. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın talimatıyla aralarında 100 kadın polisin de bulunduğu 1000 kişilik bir ekip başkent Tahran’da saçını tam olarak örtmeyen, kısa manto, dar pantolon, vücuda yapışan elbise giyen kadınları yaka paça polis araçlarına doldurdu. Ahlak polisi kıyafet kurallarına uymayanlara bir daha böyle giyinmeyeceklerine dair bir belge imzalattı. İkinci kez aynı kıyafetle yakalanmaları durumunda tutuklanarak mahkemeye çıkartılacakları ve kırbaç cezasıyla karşı karşıya kalacakları hatırlatıldı. Erkeklere saç denetimi Ardından kış aylarında da “çizme operasyonu” yapıldı. Kot pantolonu çizmenin içine sokmanın İslami kurallara aykırı olduğu belirtilerek bu şekilde giyinen kadınlar uyarıldı. İşte bu kılık-kıyafet denetimlerinin son halkası dün başladı. Ahlak polisi bu kez kısa pantolon, bilekten paçaları kıvrık kot, kapri gibi kıyafetleri giyen kadınların peşinde. Amaç İslam’a aykırı şekilde ayak bileklerini gösteren kadınları tespit etmek. Polisin açıklamasında bu tür kıyafetler satan mağazaların da kapatılacağı belirtildi. Batı tarzı saç kestiren erkekler de denetimden nasibini alacak. Ayrıca Batı tarzı saç kestiği, kaş aldığı, dövme ve makyaj yaptığı belirlenen berberler de kapatılacak. İran’ın aşırı-muhafazakâr lideri Ahmedinecad’ın 2005’te iktidara gelmesinden sonra magazin dergileri, bilardo, nargile ve Batı tarzı müzik gibi birçok şeye yasak konuldu. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Kot pantolonu çizmenin içine sokmanın İslami kurallara aykırı olduğu belirtilerek BUNLAR HERHALDE TINER CEKIYOR? baska izahi yok! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Kot pantolonu çizmenin içine sokmanın İslami kurallara aykırı olduğu belirtilerek BUNLAR HERHALDE TINER CEKIYOR? baska izahi yok! Bu tinerden daha tehlikeli bir durum,İslam adına,etraflarındaki insanlara zorla zulmetmekten ve baskı uygulamaktan,olsa olsa üzerine cihad hak olmuş insanlar olurlar bunlar.Bi de kırbaç cezasıymış,resmen insanlara işkence ediyorlar .Biz daha ne kadar bu tarz şeylere sessiz kalacağız,dünyanın her yerinden Kitap Ehli daha ne kadar bekleyecek bilmiyorum.Kitap Ehli ,malesef dünyanın bi ucunda ,Kitaplarına aykırı bu görüntülere bakıp,iyi ki müslüman değilim diye Allahımıza dua ediyorlar,satanlar bu dini seviyor diye İslam ve müslüman kelimesinden korkuyorlar. Allah,oralardaki din kardeşlerime sabır versin,ümitlerini desteklesin. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Bu tinerden daha tehlikeli bir durum,İslam adına,etraflarındaki insanlara zorla zulmetmek evet sayin ftoyd' bunlar insanlari maymunlastirmak icin elinden geleni arkalarina koymuyorlar kafa bulduklari dogmalariyla,, Demokrasilerde insanlari güzellestirmek icin elinden geleni arkasina koymuyor, burda bu cagda HZ Ömer yasasaydi herhalde Demokrasinin tacini takardi! dogmalarin degil? saygilarimla Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 ''Ahmet Necdet'i sevmem,Ahmedinecad'ı severim.'' Özgürlükçü Humeyni'ye gönülden bağlı dilberlerin sorulsaydı verecekleri diğer bir yanıt kuşkusuz böyle olurdu.İşte özgürlükçü İran.Bunlar da kadınların özgürlüğü için yahu.Ahlak polisi...Bunlar özellikle ülkenin en ahlaklı kişilerinden seçiliyor olsa gerek.Kim neresini kıvırmış,yüzüne ne sürmüş,üzerine kaç santimetre uzunluğunda elbise giymiş,fazla kikirdiyor mu,ölçüsü ne kadar olmalı gibi son derece önemli,can alıcı konularda uzmanlaşmışlar,bravo. Acaba arasıra 4 şahitle dolaşarak,evlerin pencerelerinden kafalarını uzatıp içeridekilere 'Hişt,siz evli misiniz?Getirin bakayım evlilik cüzdanlarınızı!'' da diyorlar mı? Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Bu tinerden daha tehlikeli bir durum,İslam adına,etraflarındaki insanlara zorla zulmetmekten ve baskı uygulamaktan,olsa olsa üzerine cihad hak olmuş insanlar olurlar bunlar.Bi de kırbaç cezasıymış,resmen insanlara işkence ediyorlar .Biz daha ne kadar bu tarz şeylere sessiz kalacağız,dünyanın her yerinden Kitap Ehli daha ne kadar bekleyecek bilmiyorum.Kitap Ehli ,malesef dünyanın bi ucunda ,Kitaplarına aykırı bu görüntülere bakıp,iyi ki müslüman değilim diye Allahımıza dua ediyorlar,satanlar bu dini seviyor diye İslam ve müslüman kelimesinden korkuyorlar.Allah,oralardaki din kardeşlerime sabır versin,ümitlerini desteklesin. ********* İslam sizin sandığınız değil,onların uyguladıkları.Adamlar haklı elbette. Ne işi var kadının süslenip püslenip sokakta,çarşıda. Kadının yeri evidir o kadar. Ahzap suresi 32- Ey peygamberin hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer takva ile korunacaksanız, konuşurken kırıtmayın da kalbinde bir hastalık bulunan kimse tamaha düşmesin. Güzel ve dosdoğru söz söyleyin. 33- Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor. 34- Oturun da evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti anın. Şüphe yok ki Allah lütuf sahibidir ve her şeyden haberdardır. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 nereden geldik, nereye gidiyoruz? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 ********* İslam sizin sandığınız değil,onların uyguladıkları.Adamlar haklı elbette. Ne işi var kadının süslenip püslenip sokakta,çarşıda. Kadının yeri evidir o kadar. Ahzap suresi 32- Ey peygamberin hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer takva ile korunacaksanız, konuşurken kırıtmayın da kalbinde bir hastalık bulunan kimse tamaha düşmesin. Güzel ve dosdoğru söz söyleyin. 33- Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor. 34- Oturun da evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti anın. Şüphe yok ki Allah lütuf sahibidir ve her şeyden haberdardır. İslam,benim az biraz ortakçı noktada aktardığım gibi,benim sandığım İslamın minik,minnacık bir kısmı,aslında tamamının anlamına varsam uçarım,, çoğunluğun uygulayımları doğrudur diye zihniyet olamaz,olsa Hitleri hala baş tacı yapardık.. Hoppa arkadaşımız,demek ki,evli bir kadın olsak,hadi geçtim,yarın öbürgün evlenseniz,eşiniz sesi tatlı tatlı şöyle bi erkekle sohbete dalsa,o erkeğin de bakışlarından falan işkillenseniz,sorun yok yani.Karınızı bu konuda uyarır mısınız uyarmaz mısınız?Kadına bi hüküm yok ki,kadına bir tavsiye var,neden var,kalbinde hastalık bulunan erkek yüzünden var.Ayrıca bu meali hazırlayanın ,kırıtma gibi terimlerle ,evlerinizde durun da süslenip gibi terimlerle, neye hizmet ettiği açık ama boşverin.Yoksa ateist bir arapça bilenin meraktan çevirisi falan mı?Uslüp vardır,üslup vardır.Türkçeyi kullanım vardır,kullanım vardır.Atıyorum,benim gibi birinin elmalılı okuyamaması gibi.Şu haliyle verilen bir çeviri,nice insanı ilk okumada dinden eder.Bunlara kapılıp,edebiyle doğru düzgün çeviri yapan onca insanı araştırmadan ,bunları buraya aktarıyorsanız,insaf diyorum. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Bu da ayrı bir olay ki,bu alıntıyı nerden almış olabileceğinize,yani kimin çevirisi olabileceğine dair kopyala yapıştır yaptım,karşıma Elmalılı çıktı.Halbu ki cevabımı verirken,bunu bilmeden yazmıştım.Demek ki,iyice bir dikkat etmek gerekiyor bazı şahısları ön plana çıkarıp,kolay diye yutturulan,bir dönem en çok ismi yayılan Elmalılı noktasında.Şu meşhur ciltlerine bakmak lazım demek ki,topluma neleri nasıl aktardılar anlayalım. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 ''Ahmet Necdet'i sevmem,Ahmedinecad'ı severim.'' Özgürlükçü Humeyni'ye gönülden bağlı dilberlerin sorulsaydı verecekleri diğer bir yanıt kuşkusuz böyle olurdu.... Acaba arasıra 4 şahitle dolaşarak,evlerin pencerelerinden kafalarını uzatıp içeridekilere 'Hişt,siz evli misiniz?Getirin bakayım evlilik cüzdanlarınızı!'' da diyorlar mı? Kuşkum yok, yakında İran'da diyet yapmak yasaklanır. Diyet ürünü satan mağazalar cezalandırılır. Çünkü kadın ne kadar tesettüre girse içinde ne olduğu belli oluyor. Hantal hantal yürüyen kadınla çita gibi çevik adım atan kadın bir olur mu hiç canım? Tövbe estağfirullah! Ayetullahları bile günaha sokarlar! İkincisi, kadınlara boy standardı da getirilmeli. Bir seksenbeş boyunda kadını ne kadar tesettüre sokarsan faydasız. Manken gibi salınıyorlar insafsızlar. Allah boy vermiş, geri yanını koyvermiş! Erkeklerde ahlak diye bir şey bırakmadılar. Boy standardını aşanlar ameliyata yatıp boylarını kısalttırmaya mecbur bırakılmalı. Bacak kemiklerinden on santim! Ne o öyle leylek gibi adım atmalar? Ne tesettür kar ediyor ne bir şey! Olmaz ki? Allahın işine de akıl ermez! Hem yasaklar, hem yaratır, tövbe tövbe... Kadınlar yüzünden gene bu gece yüz istiğfar çekilecek iyi mi... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 kimin çevirisi olabileceğine dair kopyala yapıştır yaptım,karşıma Elmalılı çıktı.Halbu ki cevabımı verirken,bunu bilmeden yazmıştım. Çok değerli ftoyd, elmalılı da olsa armutlulu da olsa kadına önyargılı bakış açısından kurtulman imkansızdır, ben onu söyleyeyim. Tesettür gibi etkisiz ve anlamsız önlemlerle bu bakış açısı değişmez, tersine derinleşir. Çare, henüz mümkün olmayan fakat idealde düşünülen eşitlik için çaba sarfetmektir. Kadın erkek eşitliği tam olarak mümkün değil. Ama bu, hiç çaba sarfedilmeyecek anlamına gelmiyor. Bir çok şeyi idealde benimser, pratikte başaramayız ama böyle diye de vazgeçmeyiz. Hani size yabancı gelmez, karıncaya sormuşlar yolculuk nereye demişler de hicaza deyince gülmüşler. Bu cılız çöpten bacaklarla mı? O da "gidemezsem de yolunda ölürüm" demiş ya. Bu hikaye bana anlamsız ama size anlamlı olduğunu biliyorum, o yüzden özellikle seçtim. Hesap aynı hesap. Hiç olmayacaksa bile, olabildiği kadarı için canını dişine takmak! Biçilen role boyun eğmemek, biçilen elbiseyi giymemek! İsterse kutsal bir emirle hazırlanmış kutsal bir elbise olsun. Sanırım anlatabildim. Anlayacağınızdan da eminim... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Çok değerli ftoyd, elmalılı da olsa armutlulu da olsa kadına önyargılı bakış açısından kurtulman imkansızdır, ben onu söyleyeyim. Tesettür gibi etkisiz ve anlamsız önlemlerle bu bakış açısı değişmez, tersine derinleşir. Çare, henüz mümkün olmayan fakat idealde düşünülen eşitlik için çaba sarfetmektir. Kadın erkek eşitliği tam olarak mümkün değil. Ama bu, hiç çaba sarfedilmeyecek anlamına gelmiyor. Bir çok şeyi idealde benimser, pratikte başaramayız ama böyle diye de vazgeçmeyiz. Hani size yabancı gelmez, karıncaya sormuşlar yolculuk nereye demişler de hicaza deyince gülmüşler. Bu cılız çöpten bacaklarla mı? O da "gidemezsem de yolunda ölürüm" demiş ya. Bu hikaye bana anlamsız ama size anlamlı olduğunu biliyorum, o yüzden özellikle seçtim. Hesap aynı hesap. Hiç olmayacaksa bile, olabildiği kadarı için canını dişine takmak! Biçilen role boyun eğmemek, biçilen elbiseyi giymemek! İsterse kutsal bir emirle hazırlanmış kutsal bir elbise olsun. Sanırım anlatabildim. Anlayacağınızdan da eminim... Kusura bakmayın sevgili Demirefe,ama ciddi ciddi bana bu hikaye yabancı geldi.Yani ilk kez duydum.. Onun dışında yazdıklarınıza gelince,evet,sanırım fazlasıyla anladım. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Kusura bakmayın sevgili Demirefe,ama ciddi ciddi bana bu hikaye yabancı geldi.Yani ilk kez duydum.. İnanmıyorum, gerçekten duymadınız mı hiç? Bu çok bilinen bir hikayedir dini çevrelerde. Sizin hakkınızda sıradışı bir dindar tanımlaması yaptığımı herhalde hatırlıyorsunuzdur. Bu belirlememin doğru olduğunu yine görmüş oldum. Bu hikayeyi bilmemenizin nedenini ben biliyorum. Bu sizin "kutsal kitaplar" takıntınızdan kaynaklanıyor. İncil, Tevrat, Kuran farketmez. Sadece kutsal metinlerde yer alanlara itibar ediyorsunuz. Saptamam böyle ama, değerlendirmeyi izninizle yapmayacağım. Çünkü eminsinizdir ki karşıt bir değerlendirme olacaktır. İyisi mi tadında kalsın, sizi anlamış olmakla yetineyim... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Bu da ayrı bir olay ki,bu alıntıyı nerden almış olabileceğinize,yani kimin çevirisi olabileceğine dair kopyala yapıştır yaptım,karşıma Elmalılı çıktı.Halbu ki cevabımı verirken,bunu bilmeden yazmıştım.Demek ki,iyice bir dikkat etmek gerekiyor bazı şahısları ön plana çıkarıp,kolay diye yutturulan,bir dönem en çok ismi yayılan Elmalılı noktasında.Şu meşhur ciltlerine bakmak lazım demek ki,topluma neleri nasıl aktardılar anlayalım. Hadi ***** Hadisleri beğenmezsin,meal konusunda Türkiyede ootrite sayılan Elmalıyı beğenmezsin, kendi kafana göre bir islam oluşturmuşsun onu bize pazarlamaya çalışıyorsun. Hoppa arkadaşımız,demek ki,evli bir kadın olsak,hadi geçtim,yarın öbürgün evlenseniz,eşiniz sesi tatlı tatlı şöyle bi erkekle sohbete dalsa,o erkeğin de bakışlarından falan işkillenseniz,sorun yok yani.Karınızı bu konuda uyarır mısınız uyarmaz mısınız?Kadına bi hüküm yok ki,kadına bir tavsiye var,neden var,kalbinde hastalık bulunan erkek yüzünden var. Al işte boşig arkadaşı haklı çıkardınız.Size göre erkekler potansiyel ahlaklı olmayan olduğu için, asla bir kadın ile bir erkek arkadaş gibi sohbet edemezler. Mutlaka birbirlerine karşı cinsel düşünceleri galeyana gelir. ne diyordu boşig? Ama yine de kendisini "Ben baba yarısıyım, ben iyiyim..." diye tanıtır...O iyidir, diğerleri kötü... Filmin sonunda Emrah'ın annesinin başına gelenleri biliyoruz... Kimsenin örtünüp örtünmemesi umrumda değil... İnsanın kendi içi fesattır, kendi içi çürümüştür ve diğer insanlardan da aynı fesatlığı bekler; Normaldir... Yunus Emre demiş ki: "Cümleler doğru olur, eğer sen doğru isen. Hiç bir doğru bulaman, eğer sen eğri isen." Yani eğer insanlar, diğer insanların "Göz" "Omuz" "Saç" "Diz" "Topuk" "Dirsek" "Boyun" "Kulak" gibi cinsellikle ilgisi olmayan organlardan Haz alacaklarını düşünerek belirli bir örtünmeyi emrediyorsa ve kişi de bu düşünceyi benimseyip örtünüyorsa, bu demektir ki; aslında kendisi de o çekindiği insanlar gibidir... Benim hoşuma gitmeyen şey, Bu insanların "Aaaa biz çok ahlaklıyız, siz o kadar değilsiniz" imajı yaratmaya çalışmaları... Dediğim gibi, Kişi kendinden bilir işi... İnsanların saçtan kıldan tüyden haz alabileceklerini düşünen insanın kendisi bunlardan haz alıyordur ve Fetişisttir... İstediği kadar "Ahlaklıyım" desin.. Bu listeye siz erkek seside eklediniz.Tebrik ederim. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2008 Hadi ***** Hadisleri beğenmezsin,meal konusunda Türkiyede ootrite sayılan Elmalıyı beğenmezsin, kendi kafana göre bir islam oluşturmuşsun onu bize pazarlamaya çalışıyorsun. Al işte boşig arkadaşı haklı çıkardınız.Size göre erkekler potansiyel ahlaklı olmayan olduğu için, asla bir kadın ile bir erkek arkadaş gibi sohbet edemezler. Mutlaka birbirlerine karşı cinsel düşünceleri galeyana gelir. ne diyordu boşig? Bu listeye siz erkek seside eklediniz.Tebrik ederim. Elbette kafama göre ne anlıyorsam onu savunacağım,yoksa sizin kafanız islam derken ateistlik mi savunuyor.İnsanlar,neyi ne oranda algılıyor ve doğru biliyorsa,kendi doğruları ekseninde savunma ya da anlatılarını yaparlar.Ordan burdan ezbere aktarım yapmıyorum,kendim olarak neyden neyi anlıyorsam,tamda kafama göre takılıyorum. Bana göre erkekler derken neden genelleme yaptığınızı yine anlayamadım.Ayette genelleme yok ki,ola ki art niyetli erkeğe dikkat çekilmiş.Olmayan genellemeyle olmayanlar noktasında yazışmaktan geri kalmıyorsunuz,her daim farkındalığında olduğum noktada. Alıntı
Φ adımrecep Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2008 aradaki fark; biri Allah'ın emrini dayatıyor.. dgeri Allah'ın emrini yasaklıyor.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2008 aradaki fark;biri Allah'ın emrini dayatıyor.. dgeri Allah'ın emrini yasaklıyor.. Dayatmanın yasaklanmasının neresi gülünç. Mantıklı değilmi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.