Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bilindigi gibi 1993 yilinin Mayis ayinda irkci saldirganlar sonucu Almanya'nin Sollingen sehrinde Genc ailesinin fertleri hunharca katledildi. O günden bu güne Almanya'da sayisiz tartismalar ve elestiriler oldu. Devlet acik olarak irkci saldirilari kinadi ve Genc ailesini yalniz birakmadi, gerekli maddi ve manevi yardimi yapti ve halaa da yapiyor. Bu günlerde haberlerden ögrendigime göre gene Sollingen sehrinde öldürülenlerin adina müze yapildi ve müzeniun amaci bir daha irkci katliamlar olmasin diye. Acilista Alman devlet adamlarinin yanisira, TC Baskonsolosuda vardi ve konusma yapti. Konusmasinda bu tür müzelerin irkci katliamlara karsi oldugumuzu göstermenin ve gelecek nesilin unutmamasi icin önemine deginiyor. Diger taraftan gene ayni yilin temmuz ayinda Türkiye'de Sollingen katliaminin benzeri ve hatta kiyaslanamayacak kadar vahslisi Sivas Madimak otelin de oldu. Orada kaybedilen canlar TC vatandasiydi, ama ne ölenler nede onlarin esi ve dostlari devlet erkanindan herhangi bir destek ve yardim gördüler. Bir siyasi partinin önde gelen milletvekili yani Sevket Kazan katillerin avukati olarak mahkemelere cikti. Madimak otelinin yillardan beri mpze yapilmasi icin en basta alevi kesim olmak üzere milyonlarca demokrat vatandaslar ugrasi gösteriyor, ama nafile, devlet onlara sirtini cevirmis. Madimak su an kebab salonu olarak is yapiyor ve kebacinin önü her gün kuyrukmus. Yani herkes orada yemek yemek icin sirada bekliyor. Hangi vijdanla orada yemek yiyebiliyorlar bilemiyorum, ama benim sahsi görüsüm bu davranisin vahsice oldugu ve insanlikla kiyaslanamayacagi.

Temmuz ayinda Sivas madimak katliaminin yilddönümü var. Umarim baskonsolosumuz Sollingen'de yapmis oldugu konusmanin aynisini Madimak katliami icinde söyler. Umarim devlet yetkilileri artik kendileriyle hesaplasip bu utanc verici duruma son verirler.

Asagida size bu konuyla ilgili bir alinti yayinliyorum:

"PSAKD : Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanının Yanındayız

BASINA VE KAMUOYUNA

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'ne hitap etmek üzere Fransa'nın Strasbourg kentine davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strasbourg'daki "IIiade Kültür Merkezinde", Fransa'daki Dernek ve Federasyon temsilcileri ile birlikte düzenlenen özel toplantının soru cevap bölümünde söz alan Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Durak Arslan'ın;

* Alevilerin inanç merkezleri olan Cemevleri halen yasal bir statüye sahip değildir. Yeni Cumhurbaşkanı olarak Cemevlerinin yasal statüye kavuşması için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

* Oluşturulan yeni Anayasa da katılımcılığın sağlanması çerçevesinde Alevilerinde görüşlerine baş vuracak mısınız?

* Almanya'da ırkçılar tarafından Sollingen'de Türk oldukları için yakılan masum insanların anısına Alman Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı tarafından açılışı yapılan bir anıt yapıldı ve yakılan evler müzeye dönüştürüldü. Sivas katliamında kalleşçe yakılan canların yakıldığı Madımak otelinin, et lokantası yerine, Almanya'nın Sollingen kentinde bulunan Türk Evi gibi müze haline getirilerek yaşanan acı olayların bu şekilde unutulmayacağını düşünüyoruz. Siz Madımak'ta yakılan 35 aydın, entellektüel ve sanatçı için ne yapmayı düşünüyorsunuz»

özlerine karşılık, salonda bulunan kendilerini Milli Görüşçü ve Ülkücü olarak belirten grubun, Federasyonumuzun Genel Başkanı Durak ARSLAN’a karşı gösterdikleri tavrı ve saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Saldırıyı tüm Alevilere ve onların temsilcisi olan tüm kurumlarımıza yapılmış sayıyoruz. Bu saldırının bir dönem kendilerinin de milli görüşçü olduğunu bildiğimiz ve şu anda tarafsız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün huzurunda yapılmış olmasının, bu kesimlerin aldıkları cesaretin sonucu olduğunu düşünüyoruz. Sayın Abdullah GÜL’ün sorunu geçiştirmeye yönelik tavrını, Cumhurbaşkanının korumalarının da bu saldırıda taraf olmasını, biz Aleviler açısından yaşamın ne kadar zor olduğunun ve devletin vatandaşları arasındaki tarafsızlığını yitirdiğinin de göstergesi olmuştur. Sivas katliamı sonrası, katliamı yapan kişilerin avukatlığını, Sayın GÜL’ün de içinde olduğu Refah Partisi’nin Adalet Bakanlığını da yapan Şevket Kazan’ın yaptığını unutmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu taleplerin hepsini yıllardır kendi ülkemizde savunuyor ve her koşulda devlete, siyasi partilere ve iktidarlara raporlar halinde sunuyor, sunmağa da devam edeceğiz.

Farklılıklara tahammül edemeyen ve yok sayan, insanları yakmakla övünen bir anlayışı nefretle kınadığımızı tekrar belirtirken, “dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultan Abdal’ın bilinci, direnci ve inancıyla mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kazım GENÇ

PSAKD Genel Başkanı "

Gönderi tarihi:

seriata demokrasiyi tercih edenlerin Madimak otelini Müze yapmasini bekliyemezsiniz, evrensel hukukun genel ilkelerinden birhaber olanlar bugün hukuk adini dillerini yeni gelin adayi gibi dolamislar ama onlar hukuk nedir bilmezler? burda bu konuda hukuğun ne alakasi var onu bile cözemezler?

:shuriken:

Gönderi tarihi:
seriata demokrasiyi tercih edenlerin Madimak otelini Müze yapmasini bekliyemezsiniz, evrensel hukukun genel ilkelerinden birhaber olanlar bugün hukuk adini dillerini yeni gelin adayi gibi dolamislar ama onlar hukuk nedir bilmezler? burda bu konuda hukuğun ne alakasi var onu bile cözemezler?

Sayin Efendi Türkler bugünkü hükümet hakkinda ne kadar da hakli yorum yapsaniz yanlisin sadece seriatcilar tarafindan yapildigini göstermiyor. Bildiginiz gibi 1993 yilinda Demirel ve Inönü beraber hükümetteydiler ve sonrasinda gelenler ise Ciller, Karayalcin, Baykal, Ecevit, Yilmaz ve Bahceli. Yani hemen hemen tüm siyasi partiler bu dönem icerisinde hükümette oldular ve ayni bugünkü hükümet gibi duyarsiz kaldilar. O yüzden sorun sadece bugünki hükümetten kaynaklanmiyor. Devlet halki arasinda ayrim yaparsa birini digerine göre dahada kendine yakin hissederse sonuc bu olur. Diger taraftan toplumda da halaa bu tür katliamlara duyarsiz kalan ve hatta destekleyen sahislarin sayisi azimsanmayacak kadar cok malesef. Devlet kendi halki arasinda üveylik muamelesi yaparsa o ülkenin insanlari da dogal olarak birbirlerini katlederler. Bildiginiz gibi ülkemizdeki katliamlar sedece alevi vatandaslar icin gecerli degil. Onlar gibi bir cok vatandasta sucsuz yere katlediliyor ve malesef bu katillere karsi ne toplum olarak ne de devlet olarak yeteri tepkiyi gösteriyoruz. Bilakis devlet görevlileri icerisinde katliama karisanlara karsi sempati duyanlar ve onlari destekleyenler var. En son örnegi Hirant Dink'i öldüren katil zanlisi ile polis memurlarinin beraberce türk bagragi altinda fotograf cekinmeleri. Bu polis memurlarina karsi ne cezalar verildi veya verilmedi bu bile mechul. Diger taraftan Ugur Mumcu'nun katilleri hala bulunmadi ve gene bu olayda devlet görevlilerinin parmagi oldugu büyük süphe icerisinde. Buna benzer örnekleri cogaltabiliriz. Nerede seffah devlet??? Hani devletimiz seffahti. Kim inaniyor buna halaa?

Saygilar

Gönderi tarihi:

Seffaf devlet degil,seffaf yönetimdir önce bunundüzeltmesini yapalim.

Demokrat parti ile baslayan dinci yapilanma tüm Atatürk devrimlerinin raflarda tozlanmasina yol acti.Atatürkcülügü kendine paravan olarak kullananlardan Atatürk devrimlerinin yeniden canlandirilmasini kimse bekleyemez.Hicbir yasa yurttaslar arasinda ayirim yapmaz,ayirimi yapanlar yönetimde olanlar yani gücü elinde tutanlardir.Devleti ayirimcilik yapiyor diye suclamak gercekcilik degildir.

Solingen ve Madimak iki katliam ama ayri nedenler,fakat nedenler ne olursa olsun yönetimin israrla bu tür olaylarin üzerine gitmesi gerekir.Almanya'daki irkci saldiri eger gereken tepki gösterilmeseydi cok büyük ihtimalle büyük bir yanki yapmayacakti,ve tepki verildigi icin Solingen ve Mölln unutulmadi,bu tepkide Alman aydinlarinin ve kismende olsa Alman halkinin büyük bir payi vardir.Madimak olayi ise Almanyadaki olayin tersine gereken tepkiyi almadi,almamasinda rol oynayan nedenlerin basinda Dinci basin ve cevrelerin dezinformasyonu gelir,Halkimizin egitim düzeyinin maalesef düsük olmasi ve olaylara yüzeysel bakmasi ve Aziz Nesin'e karsi ülkemizde ötedenberi yapilan menfi propagandanin etkisi altinda kalarak bu katliami yeterince degerlendiremedi,burada görev yönetime düsmekteydi ne varki yönetim siyasi gerekcelerle bu olaya pasif kaldi.Madimak,Kahraman Maras yakin tarihimizin birer yüzkarasidir.

Madimak'in kebabci olmasina gelince bunuda ben yönetimlerin hassas olmamalarina ve halkimizin bu tür olaylara ilgisiz kalmasina yoruyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Seffaf devlet degil,seffaf yönetimdir önce bunundüzeltmesini yapalim.

Demokrat parti ile baslayan dinci yapilanma tüm Atatürk devrimlerinin raflarda tozlanmasina yol acti.Atatürkcülügü kendine paravan olarak kullananlardan Atatürk devrimlerinin yeniden canlandirilmasini kimse bekleyemez.Hicbir yasa yurttaslar arasinda ayirim yapmaz,ayirimi yapanlar yönetimde olanlar yani gücü elinde tutanlardir.Devleti ayirimcilik yapiyor diye suclamak gercekcilik degildir.

Solingen ve Madimak iki katliam ama ayri nedenler,fakat nedenler ne olursa olsun yönetimin israrla bu tür olaylarin üzerine gitmesi gerekir.Almanya'daki irkci saldiri eger gereken tepki gösterilmeseydi cok büyük ihtimalle büyük bir yanki yapmayacakti,ve tepki verildigi icin Solingen ve Mölln unutulmadi,bu tepkide Alman aydinlarinin ve kismende olsa Alman halkinin büyük bir payi vardir.Madimak olayi ise Almanyadaki olayin tersine gereken tepkiyi almadi,almamasinda rol oynayan nedenlerin basinda Dinci basin ve cevrelerin dezinformasyonu gelir,Halkimizin egitim düzeyinin maalesef düsük olmasi ve olaylara yüzeysel bakmasi ve Aziz Nesin'e karsi ülkemizde ötedenberi yapilan menfi propagandanin etkisi altinda kalarak bu katliami yeterince degerlendiremedi,burada görev yönetime düsmekteydi ne varki yönetim siyasi gerekcelerle bu olaya pasif kaldi.Madimak,Kahraman Maras yakin tarihimizin birer yüzkarasidir.

Madimak'in kebabci olmasina gelince bunuda ben yönetimlerin hassas olmamalarina ve halkimizin bu tür olaylara ilgisiz kalmasina yoruyorum.

saygilarla

Siyasi partiler secim yoluyla devletin basina gecerler ve yönetirler. O yüzden sanki devlet ile yöneticiler iki ayri bir makammis gibi göstermek yanlis olur. Öyle oldugunu kabul bile etsek, had yöneticiler hep yanlis yaptida devlet neden onlari rahat birakti? Lütfen kavram kargasaligi ile konunun baska yönlere cekilmesine müsaade etmeyelim.

Malesef ülkemiz bu günlere kadar heen hemen bezeri tüm olaylarda sinifta kalmistir. Ama diger taraftan gene devlet görevlileri Almanya'da cikan baska bir yanginin sebebini aydinlatmak icin gönderiliyor, ama ayni zamanda kendi ülkemizdeki benzeri olaylara kendileri bile dogru dürüst cözmedikleri gibi olaya maruz kalan tarafin kontrol etmesine bile müsaade etmiyorlar. Aynen Berlin baskonsoloslugunun konusmasi gibi. Isterimki Türkiye Cumhuruyeti yöneticileri ( devlet adamlari) ayni hassasiyet yönettigi ülke icnde yapsinlarki inanirliklari olsun, cifte standart uygulayarak cözüm olmaz.

Arastirilmasi gereken ve üzerine gitmemiz gereken de neden yönetimlerin bu tür olaylarda hassas olammalari ve hatta maruz kalanlari suclu bile ilan edecek tavirlarda bulunmalari? Diger taraftan üzerine gitmemiz gereken olay, neden halkimiz bu tür olaylara yeteri tepki göstermiyor ve hatta onlarda katilleri savunuyorlar zaman zaman. Bunun cevabi ban göre sadece egitimsizlik veye bilgi yetersizligi degil. En büyük nedenlerden birisi bana göre birbirimize tahamülsüzlügümüz ve sadece benim dogrum gecerli matiginin hakim olmasi. Bakin sizin bile polisin ve diger görevlilrinin tutumunu elestirdiginiz 1 Mayis olaylarina. Bu olayda bile hem devlet hemde halkin icerisindekilerinin baska görüslere tahammülsüzlügü yatiyor. Bizler artik her seyi masaya yatirip öz elestiri yapmanin zamani geldide gecti bile. Devletin ve devlet görevlilerinin yanlis ve tarafli tutumunu elestirmemekle ve onu saklamakla hic bir yere varamayiz. Burada amacimiz kimseyi ve devleti kötü göstermek degil bilakis bu yanlis davranislardan kurtarmaktir. Zaten devlet o ülkenin insanlarinin hepsidir ve öz elestir yapmak bazilarini yansittigi gibi vatanhainligi veya devlet düsmanligi degildir. Amacimiz devletin ve yönetenlerin ülkemizde yasayan herkese ayni uzaklikta ve yakinlikta olmsini saglamak ve bu sayede cagdas ülkeler arasinda yerimizi almaktir. Baska türlü zaten burada konusmus oldugumuz hatali tutumnlar devam edecek ve yani bir arpa boyu yol alamayacagiz.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de hakim olan anlayış :

Madımak katliyamı ile övünç duyuyor hak ettiklerini düşünüyor...

1999 depreminin, kenenin, susuzluğun Allah'ın cezası olduğunu düşünüyor...

Akp'ye dindar oldukları içi karşı olunduğunu sanıyor...

Din polisliğine, ahlak bekçiliğine soyunuyor...

Yüz kızartıcı bütün suçları kendileri işliyor ama utanmıyorlar...

Kendileri hariç kimseye yaşama hakkı tanımayacak kadar nefretle dolular...

O kadar **********, gerçeği görmüyorlar...

O yüzden sevgili efendi türkler, bu inişin bir çıkışı olduğunu pek sanmıyorum...

Bugün benzer katliyamları gönül rahatlığı ile yapacak bir yığın insan var bu toplumda fırsatı bulduklarında bunu Allah (!) için yapacaklar... Dün yapmışlardı dedeleri de böyleydi şimdi vekaleti milletten aldılar...

Gönderi tarihi:

O kadar **********, gerçeği görmüyorlar...

O yüzden sevgili efendi türkler, bu inişin bir çıkışı olduğunu pek sanmıyorum...

Bugün benzer katliyamları gönül rahatlığı ile yapacak bir yığın insan var bu toplumda fırsatı bulduklarında bunu Allah (!) için yapacaklar... Dün yapmışlardı dedeleri de böyleydi şimdi vekaleti milletten aldılar...

Syin sardunyam, önemli olan devlet ve millet olarak gecmisteki ve gelecekte olabilecek her türlü irkci ve benzeri katliamlara kararli bir sekilde karsi koymak. Isin püf noktasi burada diye düsünüyorum. Nereden aliyorlar bu irkci ve seriatcilar bu cesareti? Nasil oluyorda Atatürk cumhuriyetinde irkci ve seriatci katliamlar oluyor ve buna devletce milletce yeteri kadar karsi koymuyoruz? Cogu cinayetlerin ve katliamlarin suclulari bilinmesine ragmen hemen hemen hepsinin durumu halaa mechul? Bu sorulara cevap arayabilirsek cok seyleri asabilecegimize eminim. Yazmistim madimakin yanmasindan bugünlere sadece AKP hükümette degildi. Digerleriyle AKP arasindaki fark nedir acaba bu konuda? Gene diger partilerin hükümetligi döneminde de katliamlar ve cinayetler cözülmedi. Esas sorunumuz ne acaba? Sadece AKP#ye yüklenmekle cözülürmü bu saydigim sorunlarimiz?

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Siyasi partiler secim yoluyla devletin basina gecerler ve yönetirler. O yüzden sanki devlet ile yöneticiler iki ayri bir makammis gibi göstermek yanlis olur. Öyle oldugunu kabul bile etsek, had yöneticiler hep yanlis yaptida devlet neden onlari rahat birakti? Lütfen kavram kargasaligi ile konunun baska yönlere cekilmesine müsaade etmeyelim.

Malesef ülkemiz bu günlere kadar heen hemen bezeri tüm olaylarda sinifta kalmistir. Ama diger taraftan gene devlet görevlileri Almanya'da cikan baska bir yanginin sebebini aydinlatmak icin gönderiliyor, ama ayni zamanda kendi ülkemizdeki benzeri olaylara kendileri bile dogru dürüst cözmedikleri gibi olaya maruz kalan tarafin kontrol etmesine bile müsaade etmiyorlar. Aynen Berlin baskonsoloslugunun konusmasi gibi. Isterimki Türkiye Cumhuruyeti yöneticileri ( devlet adamlari) ayni hassasiyet yönettigi ülke icnde yapsinlarki inanirliklari olsun, cifte standart uygulayarak cözüm olmaz.

Arastirilmasi gereken ve üzerine gitmemiz gereken de neden yönetimlerin bu tür olaylarda hassas olammalari ve hatta maruz kalanlari suclu bile ilan edecek tavirlarda bulunmalari? Diger taraftan üzerine gitmemiz gereken olay, neden halkimiz bu tür olaylara yeteri tepki göstermiyor ve hatta onlarda katilleri savunuyorlar zaman zaman. Bunun cevabi ban göre sadece egitimsizlik veye bilgi yetersizligi degil. En büyük nedenlerden birisi bana göre birbirimize tahamülsüzlügümüz ve sadece benim dogrum gecerli matiginin hakim olmasi. Bakin sizin bile polisin ve diger görevlilrinin tutumunu elestirdiginiz 1 Mayis olaylarina. Bu olayda bile hem devlet hemde halkin icerisindekilerinin baska görüslere tahammülsüzlügü yatiyor. Bizler artik her seyi masaya yatirip öz elestiri yapmanin zamani geldide gecti bile. Devletin ve devlet görevlilerinin yanlis ve tarafli tutumunu elestirmemekle ve onu saklamakla hic bir yere varamayiz. Burada amacimiz kimseyi ve devleti kötü göstermek degil bilakis bu yanlis davranislardan kurtarmaktir. Zaten devlet o ülkenin insanlarinin hepsidir ve öz elestir yapmak bazilarini yansittigi gibi vatanhainligi veya devlet düsmanligi degildir. Amacimiz devletin ve yönetenlerin ülkemizde yasayan herkese ayni uzaklikta ve yakinlikta olmsini saglamak ve bu sayede cagdas ülkeler arasinda yerimizi almaktir. Baska türlü zaten burada konusmus oldugumuz hatali tutumnlar devam edecek ve yani bir arpa boyu yol alamayacagiz.

Devlet dediginiz nedir nasil bir seydir rengi kokusu sesi nasildir?Kavram kargasasindan bahseden sizsiniz devleti hareket eden düsünen olarak gösterende sizsiniz,devlet yönetmez yönetilir,yöneticilerin yanlislari nedeniyle devlet suclanamaz,nasil bir anlayis ki devleti ve yönetimi ayri birer güc gibi gösterebiliyorsunuz,polisi devlet yönlendirmez yönetim yönlendirir,polis devletten degil yönetimden emir alir.hatali dediginiz konusmalarda sanirim kendinizden bahsetmektesiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Devlet dediginiz nedir nasil bir seydir rengi kokusu sesi nasildir?Kavram kargasasindan bahseden sizsiniz devleti hareket eden düsünen olarak gösterende sizsiniz,devlet yönetmez yönetilir,yöneticilerin yanlislari nedeniyle devlet suclanamaz,nasil bir anlayis ki devleti ve yönetimi ayri birer güc gibi gösterebiliyorsunuz,polisi devlet yönlendirmez yönetim yönlendirir,polis devletten degil yönetimden emir alir.hatali dediginiz konusmalarda sanirim kendinizden bahsetmektesiniz.

saygilarla

Devlet ile iktidari ben hic bir zaman iki ayri bir varlik olarak göstermedim, yazdiklarimi iyi okuyun önce. Yazdiklarimizla celiskiye düsmeyelim lütfen. Devleti yönetenler hata yapiyor ve devletin sucu yoktur diyenler celiskiye düsmüs oluyor. "Polis devletten degil yönetimden emir alir" diyorsunuz, bu halde sanki yönetimin disinda ayri bir güc yani devlet varmis gibi gösteren benmiyim yoksa sizmisiniz? Ben devamli söyledim ve gene söylüyorum, devlet yönetimdeki ve diger calisanlariyla bir birimdir ve birbirinden ayri görülemez. Yönetenler yanlis yapiyorsa dogal olarak devlet yanlis yapmis olur. Ayri olsalar devlet yanlis yapan yöneticilerin üzerine gidebilir dogal olarak. Lütfen iyi kavrayalim konulari.

Gönderi tarihi:

madımakın yanında başbagları anmayanlar samimiyetsiz davranırlar.

her iki olayda derin güçlerin bir tertipide olsa, yinede ikisini yan yana anmak samimiyet olcak.

ikisini birden anmamak ise tamamen siyasi ve ideolojik olacakdır.

insan hayatında samimi olmalıyız.

her insan canı kıymetlidir. kim olursa olsun.

insanların hayatlarını bile istismar malzemesi yapanlar nasıl bir ruha sahipler merak konusur.

Gönderi tarihi:
madımakın yanında başbagları anmayanlar samimiyetsiz davranırlar.

her iki olayda derin güçlerin bir tertipide olsa, yinede ikisini yan yana anmak samimiyet olcak.

ikisini birden anmamak ise tamamen siyasi ve ideolojik olacakdır.

insan hayatında samimi olmalıyız.

her insan canı kıymetlidir. kim olursa olsun.

insanların hayatlarını bile istismar malzemesi yapanlar nasıl bir ruha sahipler merak konusur.

Yorumlarimizin tümünü okumus olsaydiniz, her türlü ve kimden gelirse gelsin katliamlara ve teröre karsi oldugumuzu cok iyi anlardiniz. Derin devletin yaninda halkimizin bilincsizligi ve kedisinden olmayanlara kinini nasil göz ardi edecegiz. Sivas'ta insanlar yanarken digerleri alkis tutuyorlardi ve gelen yardimlari engelliyorlardi. Onlar bu katliami din ve millet adina yaptilar. Basbaglar olayi ise aynen sizin anlattiginiz gibi derin devletin Sivas katliamini ört bas etmek icin PKK ile ortaklasa düzenledigi kirli bir katliamdir. Kimin neyi istismar ettigi her zaman her yerde belli, ama Sivas katliamini kinamanin siyasi istismarla nealakasi var anlamakta güclük cekiyorum. Sivas katliamina karsi Basbaglari göstermek bile ne kadar samimi oldugumuzu gösterir. Bunlar birbirinin karsiti degildir. Her ikiside insanlik disi bir olaydir. Arasidaki fark birisi icmizdeki seriatci, irkci ve devlet ortakligiyla yapilan bir katliam ama digeri bu katliami ört bas etmek icin gene devlet tarafindan planlanmis kirli bir eylem. Bunlari bile göremiyoruz halaa.

Gönderi tarihi:
Yorumlarimizin tümünü okumus olsaydiniz, her türlü ve kimden gelirse gelsin katliamlara ve teröre karsi oldugumuzu cok iyi anlardiniz. Derin devletin yaninda halkimizin bilincsizligi ve kedisinden olmayanlara kinini nasil göz ardi edecegiz. Sivas'ta insanlar yanarken digerleri alkis tutuyorlardi ve gelen yardimlari engelliyorlardi. Onlar bu katliami din ve millet adina yaptilar. Basbaglar olayi ise aynen sizin anlattiginiz gibi derin devletin Sivas katliamini ört bas etmek icin PKK ile ortaklasa düzenledigi kirli bir katliamdir. Kimin neyi istismar ettigi her zaman her yerde belli, ama Sivas katliamini kinamanin siyasi istismarla nealakasi var anlamakta güclük cekiyorum. Sivas katliamina karsi Basbaglari göstermek bile ne kadar samimi oldugumuzu gösterir. Bunlar birbirinin karsiti degildir. Her ikiside insanlik disi bir olaydir. Arasidaki fark birisi icmizdeki seriatci, irkci ve devlet ortakligiyla yapilan bir katliam ama digeri bu katliami ört bas etmek icin gene devlet tarafindan planlanmis kirli bir eylem. Bunlari bile göremiyoruz halaa.

yok dostum.

başlıkta böyle birşey yok.

halbuki madımak ile başbaglar o kadar birbiri ile alakalı ki..her madımak diyenin agzından ben başbaglar duymadım sevgili dostum.

olayın detayına girmek bence gereksiz.

başlık önemliydi..

(birinde devletin ortakları var, ama digerinde devletin ortakları yok, öylemi, buna mı? inanıcaz. birinde ırkçı şeriatçılar var, digerinde hangi ırkçılar var?)

şeriatçılarla devlet ele ele, buna sen inanıyormusun.

pardon mumcuyuda şeriatçiler öldürmüştü, ama vekil olan eşi bile inanmamışdı. ama siz inanmaya devam edebilirsiniz...

Gönderi tarihi:
yok dostum.

başlıkta böyle birşey yok.

halbuki madımak ile başbaglar o kadar birbiri ile alakalı ki..her madımak diyenin agzından ben başbaglar duymadım sevgili dostum.

olayın detayına girmek bence gereksiz.

başlık önemliydi..

(birinde devletin ortakları var, ama digerinde devletin ortakları yok, öylemi, buna mı? inanıcaz. birinde ırkçı şeriatçılar var, digerinde hangi ırkçılar var?)

şeriatçılarla devlet ele ele, buna sen inanıyormusun.

pardon mumcuyuda şeriatçiler öldürmüştü, ama vekil olan eşi bile inanmamışdı. ama siz inanmaya devam edebilirsiniz...

Benim bahsettigim bu konu basligi altinda degil, genel yorumlarima bakarsaniz benim her türlü katliama, irkciliga ve devlet terörüne karsi oldugumu görürsünüz demistim.

Bakin Basbaglar olayi ile Sivas olayini unutturmak istedikleri sizin vermis oldugunuz cevaplarla benim ne kadar hakli oldugumu gösteriyor. Evet gene iddaa ediyorum, Basbaglar katliami drin devletin PKK terörüstlerini Sivas olaylarini saptirmak icin yapilmis bir baska katliamdir. Bizler bu kadar acik ve ecik olaylari bile ayirt edemiyecek duruma geldik, cünki derin devlet deyip gecmiyeceksin, bunlar her seyi yapacak konumdalar. Diger taraftan tabiiki devlet sriatcilari ve irkcilarikendi cikarlari icin kullaniyor ve bazande destekliyor. Örnekleri cok, mesela Hizbullah örgütünün PKK ya karsi yaratilisi ve desteklenmesi gibi. Ugur Mumcu ve onun gibi bir cok yurtsever ve demokratlarin katilleri tabiiki seriatci ve irkci kesimden ve gene bunlari derin devlet koruyor. Siz inanmiyorsunuz, ama bunlarin katilleri neden bulunamiyor buna cevap ararsaniz ne kadar yanildiginizi göreceksiniz. Basbaglardan tutun Sivas ve diger tüm faili machul katliamlarin icinde derin devlet oldugu icin katiller asla bulunmaz, ama onlar bizlerin kafalarini böylekaristirirlar ve hatta birbirimize bile düsürürler.

Gönderi tarihi:
Benim bahsettigim bu konu basligi altinda degil, genel yorumlarima bakarsaniz benim her türlü katliama, irkciliga ve devlet terörüne karsi oldugumu görürsünüz demistim.

az kaldı

3 bilemedin 5 seneye kimin ne oldugu belli olur

nato demek savaş demektir,ama iç savaş demekdir, düşük yogunluklu...

Gönderi tarihi:
az kaldı

3 bilemedin 5 seneye kimin ne oldugu belli olur

nato demek savaş demektir,ama iç savaş demekdir, düşük yogunluklu...

Kimin ne oldugu belli degilmideki o kadar yil bekleyip görelim. Madimak ve benzeri olaylar ülkemizde 40 yildan beri yapiliyor ve bizler dostumuzu düsmanimizi iyi tniyoruz, ama anlasilan bilmeyenler halaa var ki onlr da 3 bilemedin 5 seneye ögrenecekler. Oda bir basari eger tanirsaniz kimin ne oldugunu.

Gönderi tarihi:
Kimin ne oldugu belli degilmideki o kadar yil bekleyip görelim. Madimak ve benzeri olaylar ülkemizde 40 yildan beri yapiliyor ve bizler dostumuzu düsmanimizi iyi tniyoruz, ama anlasilan bilmeyenler halaa var ki onlr da 3 bilemedin 5 seneye ögrenecekler. Oda bir basari eger tanirsaniz kimin ne oldugunu.

yogun bir propaganda altında her türlü şeye inanmak sahici gelebilir.

aslında yaşanan hadiselerin aynı dogrultuda ve tıpkı basımı oldugu anlaşılsa sorun kendiliginden ortaya çıkar.

kimin ne oldugu belli ama kimin buna ne yaptıgı belli degil.

hele son zamanlarda yaşananlar iyice açıktan ve göstere göstere yapılıyor.

ama birileri, hala da danıştay saldırısı ile ergenekon terör örgütü arasından net bir ilişki kuramıyorsa ve suçu başörtüsüne yıkıyorsa; evet herşey zaten ortada..

sözün bittigi yerde aciz olan hükümet eyleme geçemedi.

bütün yasal yetkisine ragmen..

harekete geçmedi diye biz şimdi danıştay cinayetini işleyen kişinin ergenekon elemanı oldugu gerçegini yok mu sayacagız??

Gönderi tarihi:
yogun bir propaganda altında her türlü şeye inanmak sahici gelebilir.

aslında yaşanan hadiselerin aynı dogrultuda ve tıpkı basımı oldugu anlaşılsa sorun kendiliginden ortaya çıkar.

kimin ne oldugu belli ama kimin buna ne yaptıgı belli degil.

hele son zamanlarda yaşananlar iyice açıktan ve göstere göstere yapılıyor.

ama birileri, hala da danıştay saldırısı ile ergenekon terör örgütü arasından net bir ilişki kuramıyorsa ve suçu başörtüsüne yıkıyorsa; evet herşey zaten ortada..

sözün bittigi yerde aciz olan hükümet eyleme geçemedi.

bütün yasal yetkisine ragmen..

harekete geçmedi diye biz şimdi danıştay cinayetini işleyen kişinin ergenekon elemanı oldugu gerçegini yok mu sayacagız??

Tekrarlayayim bir daha, benim yorumlarimi iyi okursaniz ergenekonla ilgili düsüncemide iyi anlayacaksiniz, ama Sivas madimak katliaminin müze olmasi icin bunlara ne gerek var anlamiyorum. Sivas katliami öncesine, sonrasina ve olay gününe iyice bakarsaniz, oraya gelenlerin ne kadar gözleri dönmüs bir katil oldugunu kendinizde iyice göreceksiniz. O kadar insan gündüz gözüyle askerin ve polisin olmasina ragmen saatlerce ograsarak yakildilar ve siz bunu baska yerlere cekmeye calisiyorsunuz. Sunu iyi bilinki ülkemizin önündeki en büyük engel seriatcilar ve irkcilar. Bu iki kesim her zaman her yerde katliamlar yapmislardir ve haladaa yapacak durumdalar. Maras'i ve Corum'u unutmadik. Bunlar Sivas'tan önce olmustu. Ve yapanlar nedense hep ayni kesimden, tesadüfe bakin.

Gönderi tarihi:
ama Sivas madimak katliaminin müze olmasi icin bunlara ne gerek var anlamiyorum.

müze yapılsın ama dogru bir adlandırma ile olsun.

türkiyedeki halkların iradesini hiçe sayan, her tür kışkırtma ve provakasyona imza atan derin çetelerin tezgahladıgı bir oyun olarak anılmalıdır madımak..

ve madımak gibi yüzlerce müze olmaya hazır yer var bu ülkede..

yoksa milletin inancına ve degerlerine hakaret etme adına müze kılınacaksa, işte o zaman tezgah devam ediyor demektir.

Gönderi tarihi:

Haklisin sardunyam' malesef

Gönderi tarihi:
müze yapılsın ama dogru bir adlandırma ile olsun.

türkiyedeki halkların iradesini hiçe sayan, her tür kışkırtma ve provakasyona imza atan derin çetelerin tezgahladıgı bir oyun olarak anılmalıdır madımak..

ve madımak gibi yüzlerce müze olmaya hazır yer var bu ülkede..

yoksa milletin inancına ve degerlerine hakaret etme adına müze kılınacaksa, işte o zaman tezgah devam ediyor demektir.

Türkiye'de bugüne kadar asla inanclara , malesef alevi inanci disinda, hakaret edilmedi ve edilmezde. Sivas katliami tabiiki son noktasina kadar aydinlansin, bunu en cok bizler istiyoruz. Ama diger taraftan seriatci ve irkcilarin yaptiklarini inanc adina yapiyormus gibi göstermeyede kimsenin hakkki yok diye düsünüyorum. Olayin tüm görüntüleri herkesin görebilecegi sekilde televizyonlarda bugünlerde gösteriliyor, mesela Yol tv de. Orada gelen kalabaligin neler yaptigi belli, siz bunlari inancli olarak niteliyorsaniz ve o yüzden o insanlarin dokunulmazligi var diyorsaniz isler degisiyor. Olayda derin devletin nasil parmagi vardi o da ortaya ciksin tabiiki, ama müze ile ne alakasi var bunun. Orada insanlar kebab yemek icin sirada bekliyorlar, yani inadina oraya gidip kebab salonunun kalkindiriyorlar ve bu sayede ölenlere karsi olan saygisizliklarini gösteriyorlar. Bu insanlarin yapmis oldugu inancla alakasi hic olmayan bir sey.

Gönderi tarihi:
seriatci ve irkcilarin yaptiklarini inanc adina yapiyormus gibi göstermeyede kimsenin hakkki yok diye düsünüyorum.

şimdi siz üç beş adam üzerinden tüm inananlara bu tür kışkırtıcı ifadeler kullanırsanız, madımakda yapılmak istenen tuzaga düşmüş olursunuz.

başbaglarda olanları masum bir kitleye yıkarsak aynı şekilde yapılmak istenen operasyonlara kanmış oluruz.

sen şeriat kelimesini ırkçılık ile vb. olumsuz takılarla beraber anarsan, aynı ifadeleri karşı tarafdan insanlarada kullanma hakkı verirsin.

ister kabul edersin ister red, ama şeriat dedin mi, milyonlar bundan aziz islam dinini anlar.

ama mama desende durum budur.

yani her kavramı kafamıza göre kullanamayız..

Gönderi tarihi:
şimdi siz üç beş adam üzerinden tüm inananlara bu tür kışkırtıcı ifadeler kullanırsanız, madımakda yapılmak istenen tuzaga düşmüş olursunuz.

başbaglarda olanları masum bir kitleye yıkarsak aynı şekilde yapılmak istenen operasyonlara kanmış oluruz.

sen şeriat kelimesini ırkçılık ile vb. olumsuz takılarla beraber anarsan, aynı ifadeleri karşı tarafdan insanlarada kullanma hakkı verirsin.

ister kabul edersin ister red, ama şeriat dedin mi, milyonlar bundan aziz islam dinini anlar.

ama mama desende durum budur.

yani her kavramı kafamıza göre kullanamayız..

Kusura bakmayin ama bahsettigimiz anlamdaki seriatcilar söylediginiz gibi üc bes kisi degiller. Dindar ile dincileri, yani din üzerinden siyaset ve prim yapanlari ayirt edebilmemiz gerek. Madimakin önünde dindar yoktu, orada gözü dönmüs, bahsettigimiz din tacirleri ve onlarin destekcileri vardi. Ondan dolayi seriatci ve irkcilardan bahsediyoruz. Gecmiste ve günümüzde seriat adi altinda yapilan o kadar yanlis ve insanlik disi davranislar olmusturki, en son örnegi Afganistan'daki Taliban olayi, söylediginiz gibi o kadar da aziz islam dini falan degil seriat. Aziz olan önce baskasina saygili olur, sonra dindar olur. Basbaglar'da olan katlimi hic bir zaman masum bir kitleye mal etmedim, söyledigim olayin carpitirilmak istendigidir. Alevi vatandaslarimiz bugüne kadar onlarca benzeri katliamlar yasamislardir, ama asla kendileri benzeri hareketlerde bulunmamislardir. O yüzden Basbaglar olayini Alevi vatandaslarin üzerine yikmak ve Sivas olayini unutturmak icin yapilan baska bir yüz karasi plandir.

Gönderi tarihi:
Kusura bakmayin ama bahsettigimiz anlamdaki seriatcilar söylediginiz gibi üc bes kisi degiller. Dindar ile dincileri yani din üzerinden siyaset ve prim yapanlari ayirt edebilmemiz gerek.

bu tür ayrımları 100 yıldır konuşuyoruz.

anlamsız ve bence gereksiz.

sadece islam hakkında gerekli saygıyı herkes duyacak, söyledigimiz bu.

en absürt inançlara saygı duyuyorsak, islam söz konusu olunca 10 dakka düşünerek yazop konuşmamız gerekir.

benim söylemek istedigim budur.

selamlar

Gönderi tarihi:
bu tür ayrımları 100 yıldır konuşuyoruz.

anlamsız ve bence gereksiz.

sadece islam hakkında gerekli saygıyı herkes duyacak, söyledigimiz bu.

en absürt inançlara saygı duyuyorsak, islam söz konusu olunca 10 dakka düşünerek yazop konuşmamız gerekir.

benim söylemek istedigim budur.

selamlar

bu seriat kuralimi? DEMEK OLUYORKI ARKASINDAN INFAZ GELIYOR

Islamdan haric absürt Dinleri sayarmisin? senin bahsettigin?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.