Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 hadi bakalım cevap verinde sizin temsil edtiğinizi anlayalımda kıyaslıyalım hangisi dogrulmuş 1- sizin amacınız nedir 2- ne kadar ücretle çalışıyorsunuz, geliri iyi herhalde 3- eleştirme yapıyorsunuz neden hiç kendinizden bahsetmiryorsunuz 4- günlüklere mi dayalı konuşuyorsunuz 5- amacınıza ulaştınız mı 6- hedefiniz nedir sevgiler ahiretde görüşmek üzere Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 hadi bakalım cevap verinde sizin temsil edtiğinizi anlayalımda kıyaslıyalım hangisi dogrulmuş 1- sizin amacınız nedir 2- ne kadar ücretle çalışıyorsunuz, geliri iyi herhalde 3- eleştirme yapıyorsunuz neden hiç kendinizden bahsetmiryorsunuz 4- günlüklere mi dayalı konuşuyorsunuz 5- amacınıza ulaştınız mı 6- hedefiniz nedir sevgiler ahiretde görüşmek üzere Düşünüyorum da, Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkenin kaderine Atatürk ve arkadaşları değil de, böyle düşünen anlayışı hakim olsaydı ne olurdu? Herhalde, Sevr'de öngörüldüğü biçimiyle Anadolu'nun doğusunda Ermenistan ve Kürdistan kurumuş, Ege Yunan işgalinde kalmış, İstanbul Vatikan benzeri Ekümenik bir devlete dönüşmüş olur, biz Türkler de Anadolu'nun ortasında sıkışıp kalmış olurduk. Ama böyle olmadı. Atatürk'ün açtığı demokrasi yolunda ilerledik. Düşünce ve bilim özgürlüğü adına her türlü yalan ve yanlışın dahi havalarda uçuştuğu bugünlere geldik. Bu ortamda ben de doğruyu bulabilmek için, Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanının Karayılan Hikayesi "ndeki şu dizelerinde anımsama özgürlüğünü seçiyorum: " Ateşi ve ihaneti gördük./ Dayandık, /Dayandık her yanda,/ dayandık İzmir'de,/ Aydın'da,/ Adana'da dayandık,/ Dayandık, Urfa'da, Maraş'ta, Antep'te.." Bugün de dayanmamız, dahili ve harici bedhah saldırılarını püskürtmemiz gerekiyor. Atatürk'ün kutsal emanetini, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için bu bizim vazgeçemeyeceğimiz ödevimizdir. Ve bu böyle biline... Saygılarımla... Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 yaf ilbey ben bişi annamadım burdan..........sorulardanda birazdaha açsana inançsızlarla ücretler alakasını kuramadım özür.......yada şaka felanmı.....benmi sazan oldum...... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 hımmmmmmmmmmm.. komik bi yaklaşım ... bi defa sunu anlamanı istiyorum . önderimiz Atatürk dür. onun emanetini sarsanlarda siz siniz sen niye alındın anlamadım bu konuya sen su eşcinsellik üzerine durmaya devam etsene . senin karşında tarihden habersiz kimse yok. ha senin okudugun tarih kitabını yazan bi ingilizse o ayrı ... Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mekanları cennet olsun Tüm subayların Rütbelerinde dedelerimin kanı var senden iyi biliyorum bu vatanın kıymetini.. sen dediğim gibi açtıgın topigin başında dur.. ve cevap vereceksen konuyla ilgili ver lütfen.. teşekkürler vakana misyoner faliyetlerde çalışan kişilerden bahsettimde. yoksa kim böyle boş bi işle ugraşır allah aşkına Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 tamam ya....şimdi annadım inançlılara sorular varmış..........yaf ilbey sende çok güzel sorular gönderebilirdin be yaw......... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 bunları cevaplayamazlar ki diğerlerini cevaplasınlar .. acıyorlar bilmem ne ansiklopedisini sayafı dolduruyorlar işte böyle düşünen anlayışı hakim olsaydı ne olurdu? Herhalde, Sevr'de öngörüldüğü biçimiyle Anadolu'nun doğusunda Ermenistan ve Kürdistan kurumuş, Ege Yunan işgalinde kalmış, İstanbul Vatikan benzeri Ekümenik bir devlete dönüşmüş olur, biz Türkler de Anadolu'nun ortasında sıkışıp kalmış olurduk. BİRAZ MANTIKLI DÜŞÜNSENE SENİN KARŞINDA ÇOÇUK YOK O YAZDIKLARIN SU AN OLAN SEYLER SIKIŞIP KALDIK ..SENİN NEYE HİZMET ETTİĞİN BELLİ SORULARA CEVAP VERDE ÖLE KONUŞALIM ADAMA BAK YA BİZİ HİZBUL İLAN ETTİ İKİ DAKKADA BİZ GENÇLİGE HİTABEDE Kİ BAHSEDİLEN TÜRK GENÇLİĞİYİZ. Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 ilbey ben 7 yaşımda daha türkçe yazıp okumayı bilmezken arapça okur yazardım......denizlinin tavas ilçesindeki kuran kurslarına devam ettim yıllarca(tavas türkiyede kişi başına en çok cami düşen ilçedir ve ben üniversiteye başladığımda bir yılda 3 adet kuran kursu öğrencisi kendini asınca kapatılmıştır kurslar)........müezzinlik yaptım yaklaşık bir 3-4 yıl.Bizim oralarda bi adet vardır buralarda yok o;ramazanda iftar vakti mahallenin sakinleri akşam namazı kılanlara oruçlarını açması için evlerinden yemek getirirlerdi,zengin olanlar ise haftada bir iki kere kıymalı pideler yada et yemekleri getirirlerdi.Birşey dikkatimi bişi çekmişti ilbey;ne zaman sebze yemeği yada hocanın sevmediği bişiler gelse ezanı hoca okurdu,ne zaman pideler ayranlar gelmiş hoca bi çırpıda sofrada ezanı kimin okuyacağı belliydi....ben............ Kendime ilk soruları o zaman sormaya başladım.Bir süreçti bu ve 7 yıl sonra artık dinsizdim.Sakın bunun sadece bilinçsiz bir hoca yüzünden olduğunu zannetme.Benim için çok sancılı bir süreçti.şimdi 35 yaşındayımve oncayıl sonra; allaha inanırım fakat din inancım yoktur.O kadar adam dövdümki benimle dini tartışıyor diye yada dinsiz diye bi bilsen....kesinlikle şu dindeki iyi bu dindeki kötü diye bişi olduğuna inanmıyorum......bir arkadaşım cezaevinde felçli babasına tecavüz eden birinin yattığına şahit olmuş....sence din hanesinde ne yazıyordu....ben onca yıl sonra bunların çok önemli şeyler olduğunu düşünmüyorum... Ama şimdi arkadaşlarımın arasında dinsiz olanda var ateist olanda.......ama en yakın arkadaşım ve biricik dostum inançlıdır,ama o kabul etmiyor ama bence o bir sufi.....belki seni kızdıracak ama bir arkadaşımda misyoner....o yüzden sorduğun ücret konusunda şu cevabı verebilirim ..evet maaş alıyorlar ve yurt dışına çıkışlarında bazı gizli eller tarafından işleri çok kolaylaştırılıyor..... HERŞEY TAHAMMULDÜR BENCE ............. SENİN GİBİ OLMAYANIDA KABULLENEBİLMEK............ daha iyi soru sorabilirsin derken biz üniversitede sabahlara kadar ilahiyatta okuyan arkadaşlarla tartışırdık ve o yüzden dedim...çok iyi sorular gelirdi çünkü......... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 aLLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE ZATEN LAFIM YOK .... Allahım senin gönlünü hep hoş tutar inşallah miltimiz dinini bilmediğinden zaten böle oluyor sanıyorlar ki başını kapa namazını kıl zekatını ver tamam hayır müslümanlık bu deildir iyi niyet hoş görü yardım severlik benim kızdıgım konu bu forumda ki bazı arkadaşlar yoksa dinsiz olmasına neden kızayım çok üzülürüm hatta ... sana başımdan gecen bi olayı anlatayım.. bi arkadaşımın şirketine gitmiştim. (İstanbul dışında )yanında çalışan bi sekreteri vardı inaçsızdı bende bilmiyordum. aksilik o rada hastalandım tozdan alerjik astım oldum kızcıgazla epey ilgilendi benlesonra sohbet ettim yüzüde kalbi gibi güzel.. tabi laf lafı acerken birden bana söyledi ben Haşa Allaha inanmıyorum dedi o an nasıl ağlıdım tutamadım kendimi sordu neden ağladıgımı bende senin gibi bi insanın gidecegi yeri bildiğimden ağlıyorum dedim onun inançsızlıgı cevremizdeki müslümanım diyerek gezen soytarılardan kaynaklanıyormuş. üzüldüğünmle kaydım Rabbime çok dua ediyorum o kız için şimdide senin için insallah hidayete erersiniz.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Vakan, özel olacak ama cok merak ettiim icin bisey sormak istiorum.... cevap verip vermemek yine sana kalmis tabi..... Yazdiklarimdan cikardigim su, ailenin yönlendirmesiyle inancini ögrenmis ve hatta cocukluk zamanini cogunu namazla niyazla gecirmissin ve ne zaman üniye baslamissin.. kendini, ögrendiklerini, inancini sorgulamaya baslamissin... dogrumuyum.....?! Peki netice de senin dininden sogutan somut olarak ne oldu, neden artik Islamiyet sana ters? dedigim gibi bu konulari cok merk ettigim icin soruyorum, ve sorularimin arkasinda ne bir artniyet ne bir saldiri var... ve cevap vermek sana kalmis... yanlis anlasilmasin lütfen... ateistlerin, ve baska dinlerden Müslüman olanlarinda cikis noktalari cok ilgimi cekio.... Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 bunları cevaplayamazlar ki diğerlerini cevaplasınlar .. acıyorlar bilmem ne ansiklopedisini sayafı dolduruyorlar işte böyle düşünen anlayışı hakim olsaydı ne olurdu? Herhalde, Sevr'de öngörüldüğü biçimiyle Anadolu'nun doğusunda Ermenistan ve Kürdistan kurumuş, Ege Yunan işgalinde kalmış, İstanbul Vatikan benzeri Ekümenik bir devlete dönüşmüş olur, biz Türkler de Anadolu'nun ortasında sıkışıp kalmış olurduk. BİRAZ MANTIKLI DÜŞÜNSENE SENİN KARŞINDA ÇOÇUK YOK O YAZDIKLARIN SU AN OLAN SEYLER SIKIŞIP KALDIK ..SENİN NEYE HİZMET ETTİĞİN BELLİ SORULARA CEVAP VERDE ÖLE KONUŞALIM ADAMA BAK YA BİZİ HİZBUL İLAN ETTİ İKİ DAKKADA BİZ GENÇLİGE HİTABEDE Kİ BAHSEDİLEN TÜRK GENÇLİĞİYİZ. Öyle sorularla başlık açılmış ki biraz ciddiyet katalım dedik arkadaşım hepsi o... İnançlıların (inancın kimde olup olmadığı da şüphe götürür) bu ülkede karşılaştığı aydınlanma haraketi kompleksini biz çok iyi anlayabiliyoruz... Bu ülkede inanç sorunu yok ve bizler senin gibi inanmak zorunda da değiliz... herkesin inancı kendine... Üstelik bir insanın inanç ölçüsü kilo ile mi?, metre ile mi veya boy ile mi? ölçülüyor... Dünyada yüzlerce inanç biçimi var ve tümünün bir tek tanrısı var... Yani sen mi bize inaç yöntem ve bilincini öğreteceksin ben bunu anlamıyorum... Tabiki görüşlerinize saygıda kusur etmeyiz fakat bizim anlatmaya çalıştığımız genç bir Cumhuriyetin gençliği soruları ve çözümleri doğru kullanıp doğru yerlerde aramasıdır... Tabiki Gençliğe itabede bahsedilen konudaki Türk gençliği olduğundan hiç şüphem yok... Ama inançsızlar şeklinde bir başlık açıldığında tabiki kanımıza dokunur birtakım gerçekleri de konuşmakta fayda gördüğümüz içindir ki bunlardan bahsetmişiz... Üstelik Mustafa Kemal ATATÜRK'e o inançlı olan bağzı kesimler değilmidir inançsız damgasını vuranlar... Burada görevimiz sadece görüş bildirmek, düşünsel paylaşımlarda bulunmak ve her konunyu en ince hayrıntısına kadar beynimizde kuşku ve tereddüte yer bırakmayacak kadar derinleştirmek... Yoksa torba olup her düşünceyi içimize sindirir ve ona inanırız ki bizim karakterimiz bu değildir... "Türklerde, kurtuluşu doğuda gören ilk ihtilalci Mustafa Kemal idi." Atatürk'ün Batı'yı çıldırtan yanı işte budur. Batı, Atatürk'ü işte bunun için asla hazmedemiyor, asla hoş göremiyor. Kurtuluş Savaşı, Batı'nın sadece rüyalarını, hayallerini yıkmış olmakla kalmıyor, geleceğe yönelik ümitlerini de karartıyor. Bunu gören Batı, şu hedefi öne çıkarmıştır: Atatürk'ün bize ve hayallerimize indirdiği darbe, Batı emperyalizminin canına okumadan, Kurtuluş Savaşı karartılmalı, kirletilmelidir. BOP projesi ve Türkiye'nin AB müzakere sürecinde sokulduğu 'sorgulama odası' işte bu kirletmenin uygulama göstergeleridir. Bir yandan BOP, öte yandan AB Müzakere Süreci, Türkiye'yi bir federatif din devletine çevirmenin peşindeler. Kamu Yönetimi Kanunun Tasarısı denen çokhukukluluk taslağı ile 'başkanlık sistemi' denen örtülü padişahlık sistemini servise sunmalarının arka planında bu var. Hedef, Ortadoğu coğrafyasında, İsrail'den daha büyük devlet bırakmamaktır. BOP, işte budur. 'Yeni Osmanlı düzeni, halifeli bir İslam' gibi mel'un fısıltılarla siyasal İslamcı güdüklerin ağzına bal çalmaları sebepsiz değildir. "Sizi İslam ülkelerine model yapacağız" teranesinin arkasında bu yatıyor. Bu hezeyanlara bir de, "Halifelik de geri getirilebilir" yolundaki iddia eklenince saltanat dincilerinin ağızlarından sular akıyor. Bu sular akıp dururken yiyecekleri kazığın ağızlarından dışarı çıkacağını akıllarına asla getirmiyorlar. Halifelik, İslam ve Müslümanlar için bu kadar hayırlı ise Haçlı kurmaylar bunu bizim için neden istiyorlar? İşleri-güçleri bizim hayrımızı, mutluluk ve yükselişimizi istemek mi? Mustafa Kemal'e ve onu ölümsüzleştiren Kurtuluş Savaşı'na Batı'dan yönelik şiddetli düşmanlığın arka planında bu var. Batı biliyor ki, Mustafa Kemal, Müslüman kitleler tarafından bir öncü ve kurtarıcı olarak algılandığı sürece, İslam dünyasına yönelik işgalci-sömürgeci politikaların başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu politikaların rahat yürümesi ise Türk Kurtuluş Savaşı'nın kirletilmesiyle sağlanabilir. Haçlı Batı bunu biliyor ve içimizdeki hizmetçileri eliyle, bunun gereğini yapıyor. Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 bi kaç arkadaşın topiginden daha ciddi bana göre senin penceren farklı tarafa bakıyor tabi bir daha sana sormayacagım MUSTAFA KEMAL ATATÜRK LE İLGİLİ Bİ TOPİC AÇ ORDA KONUŞALIM KARDEŞİM KONUYU DAGITMA İSTERSEN YADA SEN AMACINA DEVAM ET KONUYU DAGITTTTTTTT SENİ AKILLI ... ATATÜRKE İNANÇSIZ DİYENLERİN CEZASINI ALLAH C.C VERİR SEN MERAK ETME BİZ ATATÜRK EDE İNANÇIMIZADA SAHİP CIKACAK KUDREDE SAHİBİZ.. Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 bir konuya değinmeyi unutmuşum ilbey onuda sana söylemeden geçemeyeceğim......nasıl ki inançlılar arasında soytarılar varsa inanmayanlar arasındada vardır bu....................... bazı insanlar bilinçleriyle seçerler dinsizliği yada ateist liği......yani okurlar, yazarlar,araştırırlar......kalplerine terstir,beyinlerine terstir,vicdanlarına terstir.......ve bunuda yiğitce ortaya koyarlar...... ha birde sabah namazına kalkmak zor olduğu için,yılda bir ay aç kalmak zor olduğu için dinsiz olanlar vardır,onlarla hiçbiryerde yollarım birleşmez ve birleşmeyecekte....................... Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 bi kaç arkadaşın topiginden daha ciddi bana göre senin penceren farklı tarafa bakıyor tabi bir daha sana sormayacagım MUSTAFA KEMAL ATATÜRK LE İLGİLİ Bİ TOPİC AÇ ORDA KONUŞALIM KARDEŞİM KONUYU DAGITMA İSTERSEN YADA SEN AMACINA DEVAM ET KONUYU DAGITTTTTTTT SENİ AKILLI ... ATATÜRKE İNANÇSIZ DİYENLERİN CEZASINI ALLAH C.C VERİR SEN MERAK ETME BİZ ATATÜRK EDE İNANÇIMIZADA SAHİP CIKACAK KUDREDE SAHİBİZ.. bir konuya değinmeyi unutmuşum ilbey onuda sana söylemeden geçemeyeceğim......nasıl ki inançlılar arasında soytarılar varsa inanmayanlar arasındada vardır bu....................... bazı insanlar bilinçleriyle seçerler dinsizliği yada ateist liği......yani okurlar, yazarlar,araştırırlar......kalplerine terstir,beyinlerine terstir,vicdanlarına terstir.......ve bunuda yiğitce ortaya koyarlar...... ha birde sabah namazına kalkmak zor olduğu için,yılda bir ay aç kalmak zor olduğu için dinsiz olanlar vardır,onlarla hiçbiryerde yollarım birleşmez ve birleşmeyecekte....................... Eger bir önceki iletim tam anlamıyla okunursa mesajım net olarak anlaşılacaktır... Saygılar... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 DİNSİZLİGE KESİNLİKLE LAFIM YOKKKKKKKKKK. SADECE BU ARKADAŞLARA İÇİN CİDDİ ANLAMDA ÜZÜLÜYORUM. BUNUN İÇİN BANA RUHU ÜFLEYEN ALLAHA YEMİN EDERİM CANIM ACIYOR BU KONUDA ZATEN... MÜSLÜMAN OLDUGUNU ZANNEDEN DİNİ BİLMEYEN SOYTARILAR DİNİMİZE ZARAR VERMEKTEN BAŞKA Bİ ŞEY YAPTIKLARI YOK ...BUNLARDA BİRER MİSYONER ASLINDA ÜFÜRÜKÇÜLER KURANI PARAYLA OKUYAN HOCALAR ÇIKARCILAR BUNLARIN HEPSİ ZATEN BİLDİRİLMİŞTİ AH Bİ OKUSANIZ ALLAH KELAMINI BENİM SORUNUM MİSYONERLERLE ............. Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Vakan, özel olacak ama cok merak ettiim icin bisey sormak istiorum.... cevap verip vermemek yine sana kalmis tabi..... Yazdiklarimdan cikardigim su, ailenin yönlendirmesiyle inancini ögrenmis ve hatta cocukluk zamanini cogunu namazla niyazla gecirmissin ve ne zaman üniye baslamissin.. kendini, ögrendiklerini, inancini sorgulamaya baslamissin... dogrumuyum.....?! Peki netice de senin dininden sogutan somut olarak ne oldu, neden artik Islamiyet sana ters? dedigim gibi bu konulari cok merk ettigim icin soruyorum, ve sorularimin arkasinda ne bir artniyet ne bir saldiri var... ve cevap vermek sana kalmis... yanlis anlasilmasin lütfen... ateistlerin, ve baska dinlerden Müslüman olanlarinda cikis noktalari cok ilgimi cekio.... Alaturka bunları sana anlatmaya kalkarsam burda kendi özelime çok inmem gerekiyor.....onu burda yapamam........çünkü gerçek hayattan kaçtığım tek yer nerdeyse burası.....farkındaysan işin hep geyiğindeyim...eğer bi 10 yıl önce olsaydı şimdi bu ateşli tartışmaların en önünde olurdum......... islamiyet bana ters demedim....bunuda bi düzeltelim önce.................. birde o süreç kendine soru sorup sormama cesaretiyle çok alakalı diyebilmeliyim...bir arkadaşımın bana verdiği bir cevapla özetleyebilirim bunu kısaca............... --------............n artık seninle arkadaşlığımı devam ettirmek istemiyorum.Kendime sormamam gereken sorular sormaya başladım bunları sormamın bile günah olduğunu biliyorum...artık görüşmeyelim.......... Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Zaman zaman "Cumhuriyet ve laikliği biz de savunuyoruz" diye konuşurlar. Cadde ve sokaklar, Arap kültürünün kılık kıyafetiyle dolup taştı. Cumhuriyet ile bu tür yaşam tarzı bir arada yürür mü? Bunu da mı demokrasi ve özgürlük deyip geçiştireceksiniz? Kara kara çarşaflar, renk renk türbanlar... Nereye gidiyor bu ülke? Dinin özden uzaklaştırıp, şekilden şekile sokmak da neyin nesi? Gördüklerimiz ile duyduklarımız bir rüya parçası mıdır? Yoksa gerçek yaşantı mı? Cumhuriyeti benimsemek, onun kazanımlarına sahip çıkmakla olur. Yoksa, sadece konuşmakla değil. Yüreğimiz ve de beyinimiz yerine, görüntümüz ile mi üretken olup insanlığa faydalı olacağız? İslamiyet bizden hangisini bekliyor acaba? Keşke, tüm islam dünyası bizim cumhuriyetimizi örnek alabilseydi. Ne acıdır ki, bir avuç kral ve şeyhlerin saltanatı yüzünden örnek almadılar. Gerçek olan da budur. Bu gerçeğe rağmen, onlara benzemek, ya da benzetilmek kimin işine gelir acaba? Hükümet, bizdeki cumhuriyeti benimsemeyen, tüm İslam ülkelerinin perişanlığını, içeride ve dışarıda anlatmak zorundadır. Bu tarihi bir görevdir. O kadar konuşmaların içinde bunları neden duyamıyoruz? İnsanlarımızı uyutacak kadar uzun süren konuşmalarda bunlar neden yer almaz? Cumhuriyet bu günlerde anlatılmaz da ne zaman anlatılır acaba?... Neden... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 TOPİC AÇTIM GEL ORDA KONUŞALIM BURASI SENİN YERİN DEİL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TOPİĞİNE GEL BURDA MİSYONER OLANLAR CEVAP VERECEK CUMHURİYETCİLER DEİL . ANNNNNNNNNNNNNNLADIN SANIRIM YANİİİİİİİ Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 objektivist benim yazımdan alıntı yaparak cevaplamışsın ama bir yanlış anlaşılma olmasın ben kimseyi kastederek yazmadım onu ...aman diyim ben senin daha bir yazını dahi okumadım........ Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 TOPİC AÇTIM GEL ORDA KONUŞALIM BURASI SENİN YERİN DEİL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TOPİĞİNE GEL BURDA MİSYONER OLANLAR CEVAP VERECEK CUMHURİYETCİLER DEİL . ANNNNNNNNNNNNNNLADIN SANIRIM YANİİİİİİİ Büyük bir liderin Topic'inde düzeyli bir üslup ve düşünce üretenler olacaktır tabiki ama burada olmaktan beni hiç rahatsız etmez çünkü biz düşünce ve inançlarımızı hiçbir ortamda kaybetmeyiz merak etme... Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 ilbey ben 7 yaşımda daha türkçe yazıp okumayı bilmezken arapça okur yazardım......denizlinin tavas ilçesindeki kuran kurslarına devam ettim yıllarca(tavas türkiyede kişi başına en çok cami düşen ilçedir ve ben üniversiteye başladığımda bir yılda 3 adet kuran kursu öğrencisi kendini asınca kapatılmıştır kurslar)........müezzinlik yaptım yaklaşık bir 3-4 yıl.Bizim oralarda bi adet vardır buralarda yok o;ramazanda iftar vakti mahallenin sakinleri akşam namazı kılanlara oruçlarını açması için evlerinden yemek getirirlerdi,zengin olanlar ise haftada bir iki kere kıymalı pideler yada et yemekleri getirirlerdi.Birşey dikkatimi bişi çekmişti ilbey;ne zaman sebze yemeği yada hocanın sevmediği bişiler gelse ezanı hoca okurdu,ne zaman pideler ayranlar gelmiş hoca bi çırpıda sofrada ezanı kimin okuyacağı belliydi....ben............ Kendime ilk soruları o zaman sormaya başladım.Bir süreçti bu ve 7 yıl sonra artık dinsizdim.Sakın bunun sadece bilinçsiz bir hoca yüzünden olduğunu zannetme.Benim için çok sancılı bir süreçti.şimdi 35 yaşındayımve oncayıl sonra; allaha inanırım fakat din inancım yoktur.O kadar adam dövdümki benimle dini tartışıyor diye yada dinsiz diye bi bilsen....kesinlikle şu dindeki iyi bu dindeki kötü diye bişi olduğuna inanmıyorum......bir arkadaşım cezaevinde felçli babasına tecavüz eden birinin yattığına şahit olmuş....sence din hanesinde ne yazıyordu....ben onca yıl sonra bunların çok önemli şeyler olduğunu düşünmüyorum... Ama şimdi arkadaşlarımın arasında dinsiz olanda var ateist olanda.......ama en yakın arkadaşım ve biricik dostum inançlıdır,ama o kabul etmiyor ama bence o bir sufi.....belki seni kızdıracak ama bir arkadaşımda misyoner....o yüzden sorduğun ücret konusunda şu cevabı verebilirim ..evet maaş alıyorlar ve yurt dışına çıkışlarında bazı gizli eller tarafından işleri çok kolaylaştırılıyor..... HERŞEY TAHAMMULDÜR BENCE ............. SENİN GİBİ OLMAYANIDA KABULLENEBİLMEK............ daha iyi soru sorabilirsin derken biz üniversitede sabahlara kadar ilahiyatta okuyan arkadaşlarla tartışırdık ve o yüzden dedim...çok iyi sorular gelirdi çünkü......... ARKADAŞLAR BU TOPİCDE EN DOGRU AÇIKLAMAYI VAKANA YAPTI. KENDİSİNE COK TEŞEKKÜR EDERİM .. BİZİM KAVGAMIZ DEGERLERİMİZİ KORUMAK BUNU İÇİNDE CUMHURİYETLE DALGALANAN BAYRAGIMIZIN ŞEREFİDE DAHİL AMA LAFA GELİNCE TELEKOM DAN TÜPRAŞDAN BAHSETMEKLE OLMUYOR NERDE BUNLAR NEDEN SOKAKKLARDA CIKIP HAYKIRMIYORLAR VARSA ÖLE Bİ HAYKIRIŞ GELELİM B,İZDE HAYKIRALIM YOKSA SATILAN VE ÖZELLEŞTİRİLEN TOPRAKLARLA BERABER BİZLERDE Mİ SATILIYORUZ.. TABİ Kİ EVET SATILIYORUZZZZZZZZZZZZZZ SENİDE TANIMAM KISA SÜRMEDİ NEYSE ......... SEN DEVAM ET BU TOPİC DE O ZAMAN NİYETİNİ BELLİ ETTİĞİN İÇİN SAOL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü DİNE ALET EDİP PROPAGANDA YAPANLA DİNSİZLİĞE ALET EDİP PROPAGANDA YAPAN BİR DİR BENİM GÖZÜMDE ... Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 hadi bakalım cevap verinde sizin temsil edtiğinizi anlayalımda kıyaslıyalım hangisi dogrulmuş 1- sizin amacınız nedir 2- ne kadar ücretle çalışıyorsunuz, geliri iyi herhalde 3- eleştirme yapıyorsunuz neden hiç kendinizden bahsetmiryorsunuz 4- günlüklere mi dayalı konuşuyorsunuz 5- amacınıza ulaştınız mı 6- hedefiniz nedir sevgiler ahiretde görüşmek üzere Pekala o zaman baştan başlayalım... Sorduğun şu soruları önce sen cevapla biz daha sonra düşüncelerimizi belirtiriz..... Ah unutmadan; Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. / MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. / MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 TOPİC SANA ACILMIŞ BENİM BU KONUYLA Bİ SORUNUM YOK EVET CEVAP ALAYIM ... KAYNAGINDA COK SAGLAM GALİBA BÜYÜK BABAN MI.. HADİ ÖLE OLSUN SEN YYİNE SORU SORMAYA BAŞLADIN GÜZEL EGİTİP ALMIŞSIN SIRA SENDE AFERİN SANA SORULARIDA YAPIŞTIRMIŞ . RAHAT GÖRÜRSÜN ARTIK VER BAKILIM CEVABINI SIRA SENİN BU ARADA BİRİNCİ SÖZE KATILIYORUMM ZAMANIMIZDA ÖLE YÖNETECK Bİ ALİM BENDE GÖRMÜYORUM Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Pekala o zaman baştan başlayalım... Sorduğun şu soruları önce sen cevapla biz daha sonra düşüncelerimizi belirtiriz..... Ah unutmadan; Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. / MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. / MUSTAFA KEMAL ATATÜRK "Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk “Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” Atatürk "Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.." Atatürk-1926 Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 :=)))))))))))))))))))))))) ALEMSİNİZ VALLA BU TOPİC HEMEN YAN TARAFADA ORAYA YAZALIM LÜTFEN .... OOOOOOO YAM YAM DA GELMİŞ HOŞGELDİNİZ AMA GECİKTİNİZ DAHA ERKEN ATLAYACAGINI BEKLİYORDUM DA SENİN SENDE ÖNCE BAŞKA .................. Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 TOPİC SANA ACILMIŞ BENİM BU KONUYLA Bİ SORUNUM YOK EVET CEVAP ALAYIM ... KAYNAGINDA COK SAGLAM GALİBA BÜYÜK BABAN MI.. HADİ ÖLE OLSUN SEN YYİNE SORU SORMAYA BAŞLADIN GÜZEL EGİTİP ALMIŞSIN SIRA SENDE AFERİN SANA SORULARIDA YAPIŞTIRMIŞ . RAHAT GÖRÜRSÜN ARTIK VER BAKILIM CEVABINI SIRA SENİN BU ARADA BİRİNCİ SÖZE KATILIYORUMM ZAMANIMIZDA ÖLE YÖNETECK Bİ ALİM BENDE GÖRMÜYORUM Bak arkadaşım ben başından beri seninle uğraşmıyorum ve sana kafa yormuyorum... Sadece düşünsel anlamda birşeyler üretiyor ve sizinle en azından asgari noktalarda birleşmek istiyorum... Eğer yazacak birşeyiniz yoksa onu bilemem ama senin su sorularını cevaplayalımda konu kapansın.... 1- sizin amacınız nedir Amacımı belirtmeye çalıştım sanıyorum... Bir kez daha tüm ciddiyet ve inancımla tekrar etmek istiyorum ki, emperyalist Haçlılar; İslam âlemi diye anılan dünyaya gelip Kâbe'nin yıkılması şartıyla Anıtkabir'i yıkmayı teklif etseler, gözünü kırpmadan "Evet!" diyebilecek pek çok alçak bulurlar... Amacım tamamıyle bunlarla düşünsel anlamda savaşmaktır... 2- ne kadar ücretle çalışıyorsunuz, geliri iyi herhalde Evet kendi işim var ve uzmanlık gerektiren bir iş ile serbest olarak iştigal ediyorum ve gelirim iyi... 3- eleştirme yapıyorsunuz neden hiç kendinizden bahsetmiryorsunuz Kendimden bahsetme gereği duymuyorum çünkü bu topic'te ki mesajlarımı okursanız beni bulabilirsiniz... 4- günlüklere mi dayalı konuşuyorsunuz Kesinlikle bu soruyu cevaplamak istemiyorum çünkü hiçbir artısı yok 5- amacınıza ulaştınız mı Hayır ulaşılamadı ve kavga sürüyor... Kavga "Aydınlanma haraketi" ne karşı topyekün saldırı ve mümkün olduğunce bu saldırıyı demokratik, hukuk ve sosyal devlet anlayışı ile çözmektir gayretimi ve kimseyin incitmek ve kırmak değil... 6- hedefiniz nedir Ulaşılabilecek bir tek amacım var bunlar; 1.Kurtuluş Savaşı'nın maddî kazanımlarını yıpratıp yok etmeye çalışanlarla mücadele etmek (Fikirsel) 2.Türk aydınlanma devrimini kirletmek ve bu aydınlanmayı bir karşı devrimle boğup Türk milletini tekrar geriye-karanlığa götürmek isteyenlerin karşısına şiddetle dikilmek. Biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme karşı mücadelenin sonucu olarak kuruldu. Bu haliyle İslam dünyasında tektir. Ve böyle olduğu için de Haçlı Batı'nın temel saldırı hedeflerinden biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti dışındaki Müslüman devletlerin hemen tamamı emperyalizm tarafından kurulmuştur. Bugünkü Irak'ta da yine emperyalizm tarafından devletçikler oluşturulmaktadır. Kuzey Irak Kürt devletçiği bunlardan biridir. 'Emperyalizme karşı'yı, 'emperyalizmle birlikte'ye çevirme mücadelesinde Haçlı Batı'nın en emin ve güçlü desteği, Atatürk devrimleriyle hesaplaşmayı varoluş nedeni bilen siyasal İslam kadrolarıdır. Müslümanlara yönelik hiçbir emperyalist tahrip, sarıklı ve takkeli ihaneti bir biçimde yanına almadan başarılı olamamıştır, olamaz ve olamayacakta... Sonuna kadar bu bilinç ile dimdik ayaktayız ve bekliyoruz... Bana bunları açıklama fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ediyorum... Sevgi ve saygılarıla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.