Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Hayır işin özünde sizin söylediklerinizden çıkan sonuç şudur: Allah adına yeryüzünde yöntem belirlemek... Tek siyah ve beyaz yoktur renkler arasında çokluk ve çeşitlilik esastır özellikle düşüncede... Dinin emirleri bellidir bir adım ötesini söyleyim size dinin 0 (sıfır) seviyede bulunan insanı eğitme adına getirdiği kurallar bellidir ancak insan 0 (sıfır) noktada sabit durabilecek yapıya zaten sahip değildir... Allah'a inanmak kimsenin başka bir kimse adına kara vereceği birşey olmadığı gibi inandığını söyleyen kişi için doğruyu ve yanlışı belirleme yetkiside kimseye verilmemiştir... İnsan aklı ortalama bir seviyede her yetişkin için yaşamını idame ettireceği ölçüde sabittir ancak soru sorarak ve gözlem yaparak öğrenenler biraz ötede başka şeyleri keşfederler onlarada bilim adamı deriz... Sizin söylediğinizin bir sonrasını İranda sokakta "sen, orana burana dikkat et ne biçim müslümansın" şeklinde uyarılıyor, buda şık olmuyor tabi... demokratik hiç olmuyor... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Hayır işin özünde sizin söylediklerinizden çıkan sonuç şudur: Allah adına yeryüzünde yöntem belirlemek... Tek siyah ve beyaz yoktur renkler arasında çokluk ve çeşitlilik esastır özellikle düşüncede... Dinin emirleri bellidir bir adım ötesini söyleyim size dinin 0 (sıfır) seviyede bulunan insanı eğitme adına getirdiği kurallar bellidir ancak insan 0 (sıfır) noktada sabit durabilecek yapıya zaten sahip değildir... Allah'a inanmak kimsenin başka bir kimse adına kara vereceği birşey olmadığı gibi inandığını söyleyen kişi için doğruyu ve yanlışı belirleme yetkiside kimseye verilmemiştir... İnsan aklı ortalama bir seviyede her yetişkin için yaşamını idame ettireceği ölçüde sabittir ancak soru sorarak ve gözlem yaparak öğrenenler biraz ötede başka şeyleri keşfederler onlarada bilim adamı deriz... Sizin söylediğinizin bir sonrasını İranda sokakta "sen, orana burana dikkat et ne biçim müslümansın" şeklinde uyarılıyor, buda şık olmuyor tabi... demokratik hiç olmuyor... renklerden bahsetmiyoruz bie şey ya dogru ya da yanlıştır biraz dogru biraz yanlış anlayışı çıkarcıların inancıdır. Allah beni islamdan sorumlu tutuyor, böyle inanıyorum. sorumlu tutuldugum şeyi ciddiye almak en tabi hakkım ben kendi inancımı ifade ediyorum, başkası nasıl inanırsa inanır. bana yanlış islama inanıyorsun diyenlerede benim cevap hakkım olmalı. dogru ve yanlışı belirleme yetkisi Allah ve Rasülünündür, biz bunlardan ne anlıyoruz onu konuşuruz ayrıca. dedim ya türklerle iranlıların din anlayışından Allaha sıgınmak lazım(genelinin) Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 dedim ya türklerle iranlıların din anlayışından Allaha sıgınmak lazım(genelinin) Oysa en güzeli Arap Uydurmalarına inanmak değil mi? Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Oysa en güzeli Arap Uydurmalarına inanmak değil mi? Kur'an islamı, insanlar pardon müslümanlar inanışlarını test etmek zorundadır. garanti müslümanlık mı var dogarken sanki? adam burada dogdu diye müslüman alamanyada dogan hans gavur öylemi, hiç akli ve ilmi degil türklerle iranlıları anmamızın nedeni çok karışık inançlara sahip olmaları. bazı inançları kafalarının içindeki diger bazı inançları inkar etmesine ragmen her iki inanışada sahip olma yetisini gösterebilmeleri bu tabi ki bir beceri işi.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Ayrıca seçim öncesi medyalarına bakarsanız onların da dinci-seküler ayrımı yaptığını görebilirsiniz, iyi hatırlıyorum iki aday arasında bir dergide ölçek üzerinde laik-seküler karşılaştırması yapılmıştı... Koyuya aldığım yer dinci-seküler olacaktı; kusura bakmayın... Saygılar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2008 Laiklik hem insanca yasamanin adidir hemde insani din tacirlerinden korumanin garantisidir.Türkiyede Laiklik olmasaydi bugün hala cami hocalari uzun sopalarla Kuran ögreteceklerdi cocuklara,(uzun sopa en arkadakine kadar yetisebilmek icin kullanilan bir sopadir,Elife Alif diyenin kafasina o sopa inerdi,Laiklige karsi olanlarin ceza yöntemi) Laiklik Islami bitirmek icinmis efendim!Simdi bunu söyleyen ve böyle düsünen birisi demek istiyorki Atatürk Islama karsiydi.Karsi oldugu icin Laiklik sistemini getirdi.Evet evet aynen böyle düsünürler Laiklige karsi olanlar,Atatürk onlar icin din düsmanidir.Halbuki Türkiyede dinin gercek anlamiyla ögrenilmesi icin din tüccarlari degil Atatürk caba sarfetti,din tüccarlari sadece düsmanlik siringa ettiler millete,tam 85 yildir bu düsmanlik devam etmektedir.Nifak tohumlari sacmaya devam etmektedirler.Türkiye'nin geri kalmasina neden olanlar dincilerdir,Türkiyenin tam bagimsiz olamamasinin nedeni sahte dindarlardir,yani türban kavgasi verenler,Laiklik düsmanlari,Kurtulus(istiklal)savasi karsitlaridir.Onlar düsmanla isbirligi yapmislardi bugünde nifak sacmaktalar.Örnekmi istersiniz,Saidi Kürdi(Nursi),Seyhülislam Mustafa Sabri,Kör Ali Hoca,Divitli Esref hoca,Düzceli Ahmet hoca,Bigali Gavur imam,Konya Bozkirli Seyh Zeynelabidin ve ona bagli hocalar,Isparta müftüsü Sakir efendi,Bursa müftüsü Ömer Fevzi efendi,Said Molla,Babaeski müftüsü Ali Riza ve daha bircok sözde din adami.Düsmanla, Atatürk ve Kuvayi milliyeye karsi isbirligi yapanlar.***** saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Anayasa mahkemesinin almis oldugu iptal karari hem dogru hemde Anayasa mahkemesine yakisir bir karardir.Bu cok dogal cok yararli bir yargilamadir. Anayasa mahkemesinin almis oldugu karari"Kuvvetler ayrilligina aykiri olmasi,demokrasiyi tartislir hale getirmesi,milli vicdani yaralamasi,hukuk,yargi ve cüppeliler darbesi sayilmasi,Meclis'in Anayasa ve yasa yapmasina el atip engellemesi,Meclisin üstüne cikmasi"biciminde elestirilmesi tümüyle yanlis,haksiz ve amaclidir.Toplumsal huzur böyle daha cok bozulmakta,siyasal kesim daha cok güven yitirmekte,demokrasi daha cok yozlasmaktadir.Buyruklarini yerine getirip isbirlikciligine soyunduklari Batiya baksinlar,hangi ülkesinde böyle aymazlik,bagnazlik,kabalik,ilkellik,hukuk tanimazlik var?Anayasa mahkemesi yada yüksek mahkemesi olan ülkelerin hangisinde bu tür denetim yok?Böyle denetimlerden kacanlar,böyle denetimlere engel olup karsi cikanlar DEMOKRAT OLUP DEMOKRASIYI SAVUNABILIRLER MI? Anayasa mahkemesinin görevi,iktidarlari,ahlak ve adalet cercevesinde tutmak yasalarin anayasaya uygunlugunundenetimini yaparak hukzk devletini tüm cagdas nitelikleriyle güclendirmektir. Doyumsuz,hirsli,iyi yetismemis siyasetciler yargi denetimine katlanamiyor.Anayasayi yorumlayip güncellestirmek,yasalarin anayasaya uygunlugunu inceleyip bu konuda kesin sözü söyleyerek,Anayasanin bile gerekcesiyle bagli olmadan sorunu cözme yetkisi Anayasa mahkemesinindir.Bunlari gözardi edip mahkemenin degerini bilmeyip konumunu yadsiyip mahkemeyi kaldirmaya yetkilerini sinirlamaya kadar cagdisi,hukukdisi önlemler düsünenler yarin büyük ve giderilmez pismanliklarla kendilerinden utanirlar. YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN Bu yaziya ilave edecegim teksey;Erdogan ve yandaslarinin Anayasa mahkemesinin iptal kararindan sonraki akil almaz ölcüde ölcüsüz olarak mankemeye ve baska hedeflere saldirmalaridir.Bu heralde onlarin son cirpinislari olmali. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Anayasa mahkemesinin almis oldugu iptal karari hem dogru hemde Anayasa mahkemesine yakisir bir karardir.Bu cok dogal cok yararli bir yargilamadir... . . saygilarla sayin politika' yargi herseyin üstündedir, yargi bagimsizdir dünyada hic kimse yargiyi yargilayamaz! fakat ülkemizde ABD nin müritleri yargilamaya kalkiyor onu ortadan kaldirmaya calisiyor.. saygilarimla Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Yargı her şeyin üstünde falan değildir;hele de pozitif hukukumuza göre hiç değildir... Anayasa'yı dahi okumdan Anayasa Hukuku konularında fikir yürütmek eksik yazılar doğuracaktır... Anayasa Mahkemesi günümüz demokrasi anlayışında gereklidir, gerçekten şu an için bu mahkemenin yerini dolduracak sağlam bir seçenek görmedim; burada bahsedilense AYM'nin yetkisini sürekli kendi kararlarıyla genişletmesi ve yerindelik denetimine doğru eğilimi olmasıdır... Farklılıkları ayırdetmek gerekir... Alıntı
Φ selim490 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Alimlik her kişiye bahşedilmez ama her kişi ben çok gönlü aşağıyım desede içinden alimdir. Aynı şekille bende cahilane yorumumu ekleyeyim ne alimler varki o kadar alimleşmişlerki bezle gezip ***** gezip ele muhtaç oldukları günleri unutup hatta ilmi kendine bahşedeni aklının ucuna dahi getirmez kaldıki bu kimseler öylebir bilgi ve irfan sahipleridirki onlarla konuşa bilme seviyesine erişe bilmek için ancak onlar gibi düşünmeniz lazım bu tür kimselere diyecek bişeyim yok temennim toprakları kürekleneceği gün geldiğinde kürekleyenler aynı dünya görüşünden olurda rahat ederler gerçi denize külleri saçılacaklarda olabilir onlarada saçanları temenni ederim. Neyse gayri ihtiyari bencileyin forma bakıpta hani o ırkçılıkla alakası olmayıpta sözde inançlarının ilk indiği ve küçümsedikleri ırkın çorbasına dönmüş meselelere göz atan kardeşlere tavsiyem alemlere sığmayan bir ilim var bu kainatta şükürki buna imanediyoruz şükürki kişiler gibi karanlık zihniyetlerde kara toprağın altında gün gele yedi kıtaya yayılsada peri perişan ******* olmuş gibi gözüksede doğduğu ilk günden kıyamete kadar ışığının sönmeyeceği müjdelenen bir dinin mensubuyuz Bunu ayığının tozu olamayacağımız asırlar önce dediklerine göre ***** ümmeti, ilimde akla mantığa sığmayacak şekilde sınıra gelmiş cağımızda bilim adamları tastikliyor.Diyeceğim odurki temelini bu oluşturmayan yaşamlarda, çözümlerde, düzenlerde, ilkelerde perişanlık esastır amma velakin bu perişaniyet yaratılanlardadır haşa yaratanda değil isterimki her yaratılan böyle bir temele mashar olsun kendini üç günlük dünyanın rezaletine kaptırıpta ****** olmasın tabi bu istek zorlama değil Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.