Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 demokrasi dini red etmez icinde yasatir ama din demokrasiyi sevmez demeyecegim sevdittirmezler yani bütün dinlerde bu sorun olsada islam Alemi demokrasiye yasam hakki kesinlikle tanimaz? bir örnek verecek olursak Bütün dinlerde kadın erkekten daha az önemlidir ama islamiyette bu tavana vurmustur. Her insan esittir. Kadın da insandır ama ne yazık ki islamiyette kadın esyadan farksızdır buda cinsel hırstan kaynaklanmaktadir... Dinler insanlar icin olusturulmustur. Rolü cok büyüktür fakat demin verdigim örnekten yola devam edersek,, cinsel hırs, kan, para, toprak hırsını, "kutsal savas" kavramı altına gizleyebilir? bush un Irak a para hırsı icin kutsal savas altina gizlendigi gibi,, islamin mezheplere bölünmüslügü kutsal savas altinda birbirlerine üstünlük saglamaya calistigi gibi kendi fikrinin kabul görmesi icin diretir hatta bazen öldürür yada ölür haclı savaslarına ve islamiyetin yayılısına bakarsak, da ayni manzaralari görebiliriz ... bütün bunlara kim engel olacak öyle ya? daha fazla Dindar olanmi? yoksa az dindar olupta dini kullananmi? yoksa saf inancla tanriya inanan insanmi engel olacak?bu dinin sucuda pek degildir o zaman suclu nerdedir? yoksa suclu? saf bir inancla tanrı'ya ulasmaya calisan inancı hep sömürülen insanlarmi? birde cok iyi bilmemiz gerekiyor. inancın ve güzel geleneklerimizin karsısında degilim. ama bu gün bize din diye dayatılanın ne kadarı dindir? ne kadarı safsatadır? Hilafet Cumhuriyet kuruldugunda kaldirilmistir simdi TBMM 'nin manevi sahsiyetindedir,, öyle ya neden diyanet demokratik yöntemle dahi olsa tartısmaya gelmez vede dinin safsata yönlerini ve hatda artik kimsenin aklina gelmeyecek veya unuttugu safsatalarida sitesinden duyurmakdan eklemeden geri kalmaz?Din insanı duygusal olarak bagladı mı mantık geri plana itiliyor... saf bir inançla tanrıya inanan insan nerden bilsin bununda safsata oldugunu kisilerden duydugunu inanan tanrı'ya ulasma inancı hep sömürülen diyanetden duydugunu haydi haydi dört elle sarilacak, tekrar en önemli sorumuza gelelim islam Alemi demokrasiye yasam hakkı neden tanimaz? "din ve demokrasi bir arada yürümüyor" mu yoksa İslamiyet ve demokrasi birbirine uymuyor´mu? Efendi Türkler Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Şimdi demokrasiye yaşam hakkı tanımayan islam ülkeleri laik olmayan aynı zamanda diktatörlükle yönetilen ülkelerdir. Bunun yanında tabiki gelişmiş demokrasiler kadar güçlü olmasada Laik devlet yapılanmasına sahip olup demokratik islam ülkeleride vardır. Türkiye, Azerbaycan, Mısır gibi. Bu ülkeler coğrafik şartları, siyasal sorunları, ekonomik gerilikleri gibi faktörlere bağlı olarak demokrasilerinin gelişimini batı demokasileri kadar yükseltememiş olsalarda. Demokrasi ve Laikliği devlet sistemi olarak kabul etmiş bunu uygulamakta ısrarcı ülkelerdir. Batı ülkelerinin , doğu ülkelerinden görece daha gelişmiş demokrasiye sahip olmalarının sebebi dinlerinin doğu ülkelerinin dinlerine oranla daha demokrasiye uygun olması, yada doğu ülkelerinin dinlerinin batı ülkelerinin dinlerine oranla daha demokrasiye ters düşüyor olması gibi bir denklem kurulamaz. Sanayi devrimi, ihtilaller, icatlar, felsefe okulları, filozoflar gibi batı demokrasisinin bugünlere ulaşmasını sağlayan bir çok faktör vardır. Bunun yanında dünyanın geri kalanını sömürgeleştirerek edindikleri büyük sermaye birikiminin tüm bu saydıklarımı sağlayacak olan ekonomik zenginliğide unutmamak lazım. Yani 8 milyon kadını cadı diye diri diri yakan, ya da yeryüzünde tanrının bir temsilcisinin ve krallığının bulunduğunu emreden batı hristiyanlığı islamiyetten daha uygun olduğu için değil demokrasiye. Batı demokrasisi gelişimi milyonlarca insanın ölümüne, binlerce fikir adamının hayatları pahasına dile getirdikleri doğrulara, uzun mücadelelere, büyük ihtilallere bağlı ve bunların sonucunda oluşan bir gelişmedir. Batı ve doğu arasındaki çelişkilerde kriter ve belirleyici olan din midir? Bence kesinlikle hayır. Mesele gelişmişliktir. ekonomik olarak, kültürel olarak, toplumsal yapı olarak, eğitim olarak gelişmişliktir. Yoksa budist myanmar'la, müslüman sudan'ın bir farkı yoktur demokrasi açısından. Hristiyan Almanya'nın , müslüman Türkiye'den daha demokratik olmasının sebebide din farkı değildir. Ha keza müslüman Türkiye'nin , hristiyan Panama'dan daha demokratik olmasının sebebide din farkı değildir. Ya da Lübnan'daki Hristiyan falanjistler sunni ve şii müslümanlardan daha modern ve daha demokrat değildir (ki çok daha fazla gerici diktatörlük yanlısıdırlar) Hemen komşumuz olan Yunanistan Türkiye'den çok daha kanlı ve geri bir demokrasi geçmişine sahiptir. AB üyesi olana kadar tarihi Türkiye'den çok daha fazla cuntalar, iç savaşlar, diktatörlüklerle doludur. Bugün Avrupa'nın demokratik ülkesi İspanya. 80'lere kadar faşist diktatörlükle yönetilen bir ülkedir. 1930'lardan sonra 50 yıl sürmüştür demokrasinin İspanya'da yerleşmesi. Veya portekiz. İslam Alemi dediğimiz coğrafya, Türkiye, Mısır gibi devrimci ve demokratik ihtilaller yaşamış ülkeler haricinde feodal düzenlerini ekonomik olarak belki yenilemiş olsalarda siyasal ve kültürel olarak yenileyememiş ülkelerdir. Nasıl ki Türkiye'de laiklik ve demokrasi birden bire veya kendiliğinden değil. Jontürk'lerden, ittihatçılara, mudafai hukuk cemiyeti' nden, Cumhuriyet'e kadar uzanan uzun ve çetin bir mücadelenin sonucunda yaşam bulduysa. İslam Alemi dediğimiz coğrafyanın demokrasi konusundaki sorunlarının kaynağı bu sürecin yaşanmamasıdır. Mesele demokrasi devriminin neresinde olunduğu meselesidir. Ertesinde mi? Arifesinde mi? Çok çok gerisinde mi? hattızatında bu ülkelerin kralları, diktatörleri herneyse işte. Biz karar verdik yarın herşey demokratik olacak seçim sandıklarını kuruyoruz deseler o ülkeler ertesi gün demokrasiye geçmiş mi olacak? Hayır. daha çok uzun yıllar alacak bu süreç. Toplumsal devrim tamamlanana kadar. Askeri ve aristokratik diktatör gidecek, halk seçimle iş başına gelen lidere karşıda zorla iktidar olan diktatör kadar sesini yükseltecek ancak. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 müslüman insanlar demokray olabilirler ve gerçekten demokrasiyi kendi içlerinde ve çevrelerinde uygulayabilirler. bu müslüman kişiler demokratik bir ülkede yönetici olabilirler. ancak muhafazakar diye adlandırılan "islami" siyasetçiler demokrat olamazlar. çünkü onlar bir dinin üstünlüğünü kabul ederler ve ona göre siyaset yaparlar. ancak bu sadece müslüman muhafazakarlar için değil, aynı zamanda hristiyan muhafazakarlar ve musevi muhafazakarlar için de geçerlidir. hatta budist muhafazakarlar için bile geçerlidir bu. Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Demokrasi Islamiyete ters oldugu düsünce ne kadar yaygin olsa da, bir o kadar da yanlis. Ne yani , islam alemindeki diktatörler,krallar vs mesruyetlerini dinden mi aliyorlar? Asla , din onlar icin olsa,olsa kamuflajdir , ya da kullanilacak bir "alet" ... Amma ve lakin Türkiye de cok farkli degil. Diyanet gibi köklü bir dini kurumu var , 80bin dinadami memur bu ülkede ... Misirin laik oldugunu burda ilk kez duyuyorum,benim bildigim tam tersi. Ayrica Irani demokratik bir ülke olarak es gecildi ... Biliyorum,biliyorum ... Orada farkli partiler yasak denilecek ... Peki , bu dogru da, neden ama Türkiyenin demokrasisine halel gelmiyor zirt pirt parti kapatirken ... Iktidar partisini kapat ve "yasakla" ve bu "demokrasiyle" övün ... ***** Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 demokrasi dini red etmez icinde yasatir ama din demokrasiyi sevmez demeyecegim sevdittirmezler yani bütün dinlerde bu sorun olsada islam Alemi demokrasiye yasam hakki kesinlikle tanimaz? bir örnek verecek olursak Bütün dinlerde kadın erkekten daha az önemlidir ama islamiyette bu tavana vurmustur. Her insan esittir. Kadın da insandır ama ne yazık ki islamiyette kadın esyadan farksızdır buda cinsel hırstan kaynaklanmaktadir... Dinler insanlar icin olusturulmustur. Rolü cok büyüktür fakat demin verdigim örnekten yola devam edersek,, cinsel hırs, kan, para, toprak hırsını, "kutsal savas" kavramı altına gizleyebilir? bush un Irak a para hırsı icin kutsal savas altina gizlendigi gibi,, islamin mezheplere bölünmüslügü kutsal savas altinda birbirlerine üstünlük saglamaya calistigi gibi kendi fikrinin kabul görmesi icin diretir hatta bazen öldürür yada ölür haclı savaslarına ve islamiyetin yayılısına bakarsak, da ayni manzaralari görebiliriz ... bütün bunlara kim engel olacak öyle ya? daha fazla Dindar olanmi? yoksa az dindar olupta dini kullananmi? yoksa saf inancla tanriya inanan insanmi engel olacak?bu dinin sucuda pek degildir o zaman suclu nerdedir? yoksa suclu? saf bir inancla tanrı'ya ulasmaya calisan inancı hep sömürülen insanlarmi? birde cok iyi bilmemiz gerekiyor. inancın ve güzel geleneklerimizin karsısında degilim. ama bu gün bize din diye dayatılanın ne kadarı dindir? ne kadarı safsatadır? Hilafet Cumhuriyet kuruldugunda kaldirilmistir simdi TBMM 'nin manevi sahsiyetindedir,, öyle ya neden diyanet demokratik yöntemle dahi olsa tartısmaya gelmez vede dinin safsata yönlerini ve hatda artik kimsenin aklina gelmeyecek veya unuttugu safsatalarida sitesinden duyurmakdan eklemeden geri kalmaz?Din insanı duygusal olarak bagladı mı mantık geri plana itiliyor... saf bir inançla tanrıya inanan insan nerden bilsin bununda safsata oldugunu kisilerden duydugunu inanan tanrı'ya ulasma inancı hep sömürülen diyanetden duydugunu haydi haydi dört elle sarilacak, tekrar en önemli sorumuza gelelim islam Alemi demokrasiye yasam hakkı neden tanimaz? "din ve demokrasi bir arada yürümüyor" mu yoksa İslamiyet ve demokrasi birbirine uymuyor´mu? Efendi Türkler Tamtersi dinibilmeden yada bilerek isalamı farklı gösterme çabalarıdır buçırpınışlar,daha öncede bu konuda çok yazdık,birçok islamın kadın üzerindeki değeriniayetlerle anlattık bunları şimdilik tekrarlamayı gerek duymuyorum. Ayrıca size bu gün diye dayatılanın ne kadar din olduğunu bilmekistiyorsanız kuranı kerimi açıp okursunuz ve görüesünüz başkalarının yalan yanlış yorumlarını kendinize almasınız,kuranı kendiniz okuyun ve kendiniz öğrenin,başkalarından öğrendiğiniz safasata olabilir,madem ne kadarı ggerçek diyorsunuz alın bir kuranikerim okuyun ve kurandaki demokrasiyi görün. bunu safsataya dönüştürünler bilmedenyada bilerek yorumlarıkafasına göreyapan .. Birçokdefa diyanet tartışma programlarına çıktı siin haberiniz yoksanırım,siz diyaneti magazin hberlerinde arıyorsunuz sanırım biraz CEVİZ KABUĞU programını izlerseniz zaman zaman diyanetin konularla ilgili tartışmalarda ki düşüncelerini görürsünüz. yani bunları bilmediğinizden değil amaç bağı dövmek,ne yaparsanızyapın nafile dostum bu yapılanlar ters tepiyor ,amacınızın tersini işliyor bilesiniz. islamalemi demokrasiye yaşam hakkı tanıyor,fakat sizin istediğiniz gibi çağdaşlık vermeye bilir,bunuda kendi demokrasi anlayışınız olarakgörün,yani namus,görgü,örf ve adetlerinden ödün vermeden kendi demokrasisini yaşaya biliyor yaşata biliyor. sizin demokrasianlayışınız farklı bu ülkenin islam içindeki demokrasi ile sorunu yok,sorununuz kendinizle,kendiyaşam biçiminizle. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2008 Tamtersi dinibilmeden yada bilerek isalamı farklı gösterme çabalarıdır buçırpınışlar,daha öncede bu konuda çok yazdık,birçok islamın kadın üzerindeki değeriniayetlerle anlattık bunları şimdilik tekrarlamayı gerek duymuyorum.Ayrıca size bu gün diye dayatılanın ne kadar din olduğunu bilmekistiyorsanız kuranı kerimi açıp okursunuz ve görüesünüz başkalarının yalan yanlış yorumlarını kendinize almasınız,kuranı kendiniz okuyun ve kendiniz öğrenin,başkalarından öğrendiğiniz safasata olabilir,madem ne kadarı ggerçek diyorsunuz alın bir kuranikerim okuyun ve kurandaki demokrasiyi görün. bunu safsataya dönüştürünler bilmedenyada bilerek yorumlarıkafasına göreyapan .. Birçokdefa diyanet tartışma programlarına çıktı siin haberiniz yoksanırım,siz diyaneti magazin hberlerinde arıyorsunuz sanırım biraz CEVİZ KABUĞU programını izlerseniz zaman zaman diyanetin konularla ilgili tartışmalarda ki düşüncelerini görürsünüz. yani bunları bilmediğinizden değil amaç bağı dövmek,ne yaparsanızyapın nafile dostum bu yapılanlar ters tepiyor ,amacınızın tersini işliyor bilesiniz. islamalemi demokrasiye yaşam hakkı tanıyor,fakat sizin istediğiniz gibi çağdaşlık vermeye bilir,bunuda kendi demokrasi anlayışınız olarakgörün,yani namus,görgü,örf ve adetlerinden ödün vermeden kendi demokrasisini yaşaya biliyor yaşata biliyor. sizin demokrasianlayışınız farklı bu ülkenin islam içindeki demokrasi ile sorunu yok,sorununuz kendinizle,kendiyaşam biçiminizle. sayin kaplan-200' herseyden önce bana karsi tutumunuz hic degismedigini görüyorum? ne demek istedigimi hatirladiginizi umarim! bundan sonra tartismalarimiz daha olumlu daha verimli gecer issallah Fiil surezindeydi "senin dinin sanadir benim dinim banadir" bu cümleyle baslamak istiyorum,, Demokrasi geregi insan, insanların demokratik haklarina ve degerlerine saygı duyarak düsündügünü özgürce söyleyebilmeli! fakat bana cevap olarak yazdiklarinizla tekrar bunun önüne geciyor burda bizim klasik yapimiz tekrar ortaya cikiyor,, ümmet olma asamasından, millet olma asamasına gecemedik gibi geliyor. yanılıyor olmayı çok isterdim.. fakat ne diyorsunuz ,,islamalemi demokrasiye yaşam hakkı tanıyor,fakat sizin istediğiniz gibi çağdaşlık vermeye bilir,bunuda kendi demokrasi anlayışınız olarakgörün,yani namus,görgü,örf ve adetlerinden ödün vermeden kendi demokrasisini yaşaya biliyor,, Türk milleti olarak sanıyorum demokrasiyi tam anlayamamamızın, uygulayamamamızın kökeninde demokrasi anlayisindan daha baskin gelen gelenek ve göreneklerimiz geliyor... iste bunuda birileri yani ümmetciler seriat yasalarina otutturmaya calisiyor? sanki cagdaslik bir yüzü demokrasi namus,görgü,örf ve adetlerinden milletimizi koparacakmis gibi sunuluyor bu yazinizda cok ilginc sizin demokrasianlayışınız farklı bu ülkenin islam içindeki demokrasi ile sorunu yok,sorununuz kendinizle,kendiyaşam biçiminizle. islam demek özünde Din,, bu inancın ve güzel geleneklerimizin karşısında degilim.. karsisinda oldugum inanclarimizin sömürülerek birtakim icine safsatalar katarak da bize bir yönetim anlayisi olarak dayatilarak sunulmasidir? bakin örnek vereyim bu katilan safsatalarin sayesinde neler doguyor iste cübbeli ahmet hoca, iste gurbetcileri dolandırıp sır olan yesil holdingler, iste kendisini peygember ilan eden kütahyalı bayan, diyanete gelince onuda ayri tartisiriz devletimizin bile üzerinde olan ve kadina verdigi degeri son fetvasinda görmüstük bir erkegin birden fazla kadinla evlenebilecegini? bizim diyanet de kadinin degeri? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2008 Demokrasi Islamiyete ters oldugu düsünce ne kadar yaygin olsa da,bir o kadar da yanlis. Ne yani , islam alemindeki diktatörler,krallar vs mesruyetlerini dinden mi aliyorlar? Asla , din onlar icin olsa,olsa kamuflajdir , ya da kullanilacak bir "alet" ... cok güzel vurgulamissin evet mesruyetlerini dinden aliyorlar inanclari sömürüyorlar bu sömürü sistemin adı da seriattir,, özünde inanc sömürüsüdür basinda kralda olabilir demokrosi yollardan secilmis biride olabilir Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2008 Eyy benim kafası 'su kaçırmasın hava almasın' diye devekuşu yumurtası gibi paketlenmiş hemşirem! Eyy dini modernize edemediğinden, çağdaş yaşamı islamize etmeye çalışan tuhaf iktidarın seçmeni! Eyy benim üstü kebap altı Lara Croft modifiye müslüman kardeşim! Ey inandığı din; erkeği kadına tercih eden, üstün gören, erkeğin otoritesini tartışılmaz ilan eden, erkeği kadının hamisi, kadını erkeğin hayatını kolaylaştırıcı unsur, vesayet altında tutulması gereken bir çeşit ****** ya da ***** ve hatta **** konumunda tanımlayan hemşirem! Dini inancı ************* hemşirem! İslamiyeti 'kültür', ahlakı dinden ibaret sanan hemşirem! Eyy benim yaşama dair talimatı, erkekler tarafından yazılmış, erkek postacı Cebrail aracılığıyla gönderilmiş din kitaplarından alan hemşirem! Üniversiteyi bitirirsen, diplomayı duvara asıp evinin kadını olacağını, kocanın şirketlerinden birinde çalışıyormuş gösterilip Bağkur primlerinin ödeneceğini, sonra da benim yıllarca **** gibi çalıştıktan sonra bağlanan emekli aylığım kadar emekli aylığı alacağını biliyorsun değil mi? Ben de biliyorum. Bu hiç hoşuma gitmiyor. Belki de kocanın şirketlerinden birine ortak gösterilirsin, adına ihalelere katılınır, 'vekaleten' kararlar, krediler alınır, hisseler satılır. Senin iraden dışında, haberin bile olmadan, sen hayata katılamadan ailenin erkekleri senin adına herşeye katılırlar, ekonomiyi falan bile yönlendirirler hatta. Sen de asaleten değil 'vekaleten' yaşayıp gidersin. Üniversiteye okumak için mi gitmek istiyorsun? Hayır! Üniversiteyi medreseleştirmeye. Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya. Kamu binasına çalışmak için mi girmek istiyorsun? Hayır! Mescit, çömelmeli kenef, abdest lavabosu talep etmeye. Diğer kadınlar üzerinde baskı oluşturmaya. Her yere ************** ****************** birşeyi protesto etmek ya da liderinizi alkışlamak için okullardan (AKP'li Belediye'nin tahsis edeceği) otobüslerle meydanlara doluşacaksınız. Erkek emredecek siz yerine getireceksiniz. İnisiyatif, karar alamadan. Hiçbir zaman kendi başına hareket edebilen çağdaş, özgür kadınlar olamayacaksınız. Hep *********halinde yaşamanız, *********halinde eylem yapmanız gerekecek. ***********, beyninizdeki gri hücreleri kullanmayacak, alınan kararların sorumluluğunu üstlenmeyeceksiniz. Pasif yaşamak da bir tür rahatlıktır hemşire. Bunu istiyor da olabilirsin. Düşünmeme, koşulsuz itaat etme karşılığında ananın rahmi kadar sıcak, sarıp sarmalayan yuvanda güven içinde oturup, itaate dayalı sosyal düzen isteyen 'kul' çocuklar yetiştireceksin. Karnına basınca elham okuyan, bacağını çekince hatim indiren bebeklerle oynayan, isyan değil itaat eden 'kul'lar. Türban dediğin tesettürün sadece bir parçası hemşire. Kafa derisinde çıkan keratini kapatan kumaş parçası. Sana göre Allah'ın yarattığı saç, bana göre evrim sürecinde beyni radyasyondan, ısıdan korumak için oluşmuş izolasyon maddesi. Şampuan reklamına göre 'hazinemiz', İslama göre bir telini gösterirsek cehennemde yanacağımız kıl kümesi. Dinin örtünmeni emrediyorsa neden İranlı kızkardeşlerin gibi kara çarşaflara girmiyorsun? Bak "Eşarp yetmez, en iyi örtünme kara çarşaftır" diye sana destek gösterileri yapıyorlar oralardan. Ama sen hemşire! Sen Ampul Partisi'nin sadakalarından, lutuflarından, avantalarından payını almakta olan Araplaşmış, ruju ojesi yerinde hemşire! Sen tesettür mayoya 250 Dolar, ipek türbana 500 Dolar, ya da üç kilo bulgura bir oy verebilen hemşire! Sen, Allah korkusu, erkek korkusu, ölüm-cehennem korkusu arasında sıkışıp kalmış ****! Bırak o soyut korkuları da, yakında Türkiye'de de kurulmasını beklediğim din muhafızlarının kızılcık sopasından, kırbacından, recm'inden kork. Şimdilik rengarenk giyinebilmeni laik Cumhuriyet'e borçlu olduğunu da hiç unutma hemşire. Ampul Partisi'nin hortumlayıp babanın/kocanın cebine koyduğu avantada, oruç/namaz polisine ödeyecekleri maaşlarda benim aylığımdan kesilen, içtiğim rakıda, şarapta ödediğim vergiler olduğunu herzaman hatırla. (hadi sor şimdi Alo Fetva hattına: "İçkiden alınan vergiyle Din Polisi'ne maaş ödenirse bu para helal midir?"). Sen de ben de biliyoruz ki senin dini inancının sana verdiği görev, yüklediği sorumluluk okumak, çalışmak, sosyal hayata aktif katılım değildir hemşire. Senin aklın bir adamın üçüncü beşinci karısı olmaya, ona sorgusuz itaat etmeye yatıyorsa eğer, eve kapanıp rahmin döl tutmayacak hale gelinceye kadar çocuk doğurup onları 'itaatkar, isyan etmeyen kullar' olarak yetiştirmeye yatıyorsa eğer, senin ne okumandan fayda gelir ne çalışmandan hemşire. Kadını cinsel obje, ticari meta olarak gören sokakta kendi halinde yürüyen erkek değil, Kanada'dan Avustralya'ya kadar yayılmış yıllık cirosu 95 milyar Dolarlık tesettür giyim pazarıdır hemşire. Kadını cinsel obje olarak gören dindar, dinsiz, ateist, bilmemneist erkek değil, beyni dinle yıkanmış ***** hemşire. Ona daha çocuk yaştayken nikah kıyabilen, kadını kapatarak pasifize eden ************ Soyut korkularını besleyerek özgüvenini aslında ****** kırıyor senin. Sonra gelip "Beni mağdur ettin, bana zulmettin" diye beni suçluyorsun. Sonra da aynı Diktatorya açık (yani normal) giyindiğim için beni 'kokoş', değersiz ilan edip sana benim üzerimden kendini namuslu, değerli hissettiriyor, prim veriyor. Benim üzerimden senin egonu şişiriyor. Kadını kadına kırdırıyor yani. Fallik strüktürde ibadethanelerde tapınanlara da bu yakışıyor. yalçın küçük Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 cok güzel vurgulamissin evet mesruyetlerini dinden aliyorlar inanclari sömürüyorlar bu sömürü sistemin adı da seriattir,, özünde inanc sömürüsüdür basinda kralda olabilir demokrosi yollardan secilmis biride olabilir Hayir, hic bir sey anlayamamissiniz, hatta yanlis ve tam tersini anladiniz. Hayret ... Bakin yazdigima "Ne yani , islam alemindeki diktatörler,krallar vs mesruyetlerini dinden mi aliyorlar? Asla , din onlar icin olsa,olsa kamuflajdir , ya da kullanilacak bir "alet" ... " Kaldi ki devaminda dini Türkiye devleti de kullandigini belirttim. Inanc sömürüsü mü? Ne Akpartinin , ne de Erdogan´da bu var. Yalan olmasi bir tarafa,bu söylem de inanc sömürüsünden baska bir sey degil. ***** Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 Hayir, hic bir sey anlayamamissiniz,hatta yanlis ve tam tersini anladiniz. Hayret ... Bakin yazdigima "Ne yani , islam alemindeki diktatörler,krallar vs mesruyetlerini dinden mi aliyorlar? Asla , din onlar icin olsa,olsa kamuflajdir , ya da kullanilacak bir "alet" ... " Kaldi ki devaminda dini Türkiye devleti de kullandigini belirttim. Inanc sömürüsü mü? Ne Akpartinin , ne de Erdogan´da bu var. Yalan olmasi bir tarafa,bu söylem de inanc sömürüsünden baska bir sey degil. ***** islam ülkelerinde Dini liderler önce Ayetleri ve arkasindan ahlakı ,ön plana çıkarırlar, cünkü Ayetler yeterli gelmez? ama her liderde Din ahlak , iman, siyaset , kur’an , cıhad , renkleriyle boyanirlar bu renklerin hepsi mevcuttur! islam aleminde mesru lider olabilmenin yolu Dini donanimlara sahip oldugunu siyasi arenada ispatlamasi gerekir yoksa taraflari, kullari tasimazlar? örnegin ülkemizde Minareler süngümüzdür camiler kislamizdir denmeseydi kim tasirdi onlari? bakalim camilerimiz süngümüz olmusmu? bakalim Irakta es baskanlik yapanlar yikilmayan minare biraktimi? bunlara hesap soran varmi taraflari arasinda ? neden hesap soramazlar? bu kisilerin kamuflaj´a ihtiyaci varmidir? islam Aleminde kisiler özgürlüklerine düskün olmazlar buda kulluk anlayisinla pismeleridir yillarca bu kandirilmisligin ezikliginden bir türlü kurtulamazlar,, var olan azami özgürlüklerini dini inanc icinde kullanirlar Dinin icinde kullandiklari icin seyh lere, olusturduklari tarikatlara vede kendilerine yakin Tanriya benzerlikle estutacak bir lidere taparlar, tapinirlar kendilerine buralarda özgüven güvenc saglarlar kisisel düskünlüklerini buralarda ve kendi bünyelerinde olusturduklari batil mistik güc vede diger inananlardan daha baskin ve kuvetlidir. kendi kisisel özgürlüklerinin yerine bu boslugu batil Yaşama daha cok baglı, daha mücadeleci kadina karsi, cihada yakin ve hırslı sekilde baglanarak giderirler.. seyhlerle,, diktatörler,krallar vs lerle arasindaki fark i kim öne alir? Efendi Türkler Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 neden İslam ile demokrasi illa birlikte anılmak istenir ki, İslam kendi başına bir fikirdir, demokraside kendi başına bir fikirdir hele demokrasinin yedegine İslamı yamamak isteyen görüşler yokmu? bence aciz görüşler ve gerek yok neden İslam demokrasi ile iyi geçinmek istesinde, aynı şey demokrasi için söz konusu olmasın nedir demokrasiyi İslamdan üstün kılan mesela??? Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 .... vede kendilerine yakin Tanriya benzerlikle estutacak bir lidere taparlar, tapinirlar kendilerine buralarda özgüven güvenc saglarlar kisisel düskünlüklerini buralarda ve kendi bünyelerinde olusturduklari batil mistik güc vede diger inananlardan daha baskin ve kuvetlidir ... Ismini de koysaydin sunun ... neden İslam ile demokrasi illa birlikte anılmak istenir ki,İslam kendi başına bir fikirdir, demokraside kendi başına bir fikirdir hele demokrasinin yedegine İslamı yamamak isteyen görüşler yokmu? bence aciz görüşler ve gerek yok neden İslam demokrasi ile iyi geçinmek istesinde, aynı şey demokrasi için söz konusu olmasın nedir demokrasiyi İslamdan üstün kılan mesela??? Islam baska bir sey , demokrasi baska bir sey. Biri din , digeri ise bir yönetim belirleme sekli. Onun icin demorasinin Islama ters oldugu "tezi" bir laf oyunundan ibaret. Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Islam baska bir sey , demokrasi baska bir sey. Biri din , digeri ise bir yönetim belirleme sekli. Onun icin demorasinin Islama ters oldugu "tezi" bir laf oyunundan ibaret. sevgili istanbul cevap yazmışsınız ama çok klişe birşey olmuş bu cevap, yani sanki tek bir demokrasi ve anlayışı var gibi konuşmuşsunuz.... işte, demokrasi budur bakın, gibi yani.... yani en azından klasik bir demokrasi tanımı yapabilirdin, yönetim ama nasıl bir yönetim. ezbere konuşmak istememde... bende zaten islam ile demokrasinin aynı şey olmadıgını söylüyorum, lakin bana benim söyledigimi söylemiş oluyorsunuz islam bir din tanımını yaparken siz Kur'an kaynaklı mı bakıyorsunuz, yoksa sosyologvari bir tanım mı kafanızdan geçiyor? kavramlara yükledigimiz anlamlar önemlidir.... demokrasi yönetim belirleme şekli derken, islamın yönetim belirleme şekili yok mu demek istiyorsunuz? o zaman islam ile demokrasinin başkalıkları nereden kaynaklanıyor? islamın kendine has bir yönetim belirleme şekli yok demek, valla bilemiyorum biraz daha okumak gerekir diye düşünüyorum.. kalın saglıcakla.. Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 sevgili istanbul cevap yazmışsınız ama çok klişe birşey olmuş bu cevap, yani sanki tek bir demokrasi ve anlayışı var gibi konuşmuşsunuz....işte, demokrasi budur bakın, gibi yani.... yani en azından klasik bir demokrasi tanımı yapabilirdin, yönetim ama nasıl bir yönetim. ezbere konuşmak istememde... Demokrasi dedigin sey,yönetimin herkes tarafindan esit oy ile secmekdir. Nasil bir yönetim olduguna halk karar verir, halklarin kendi kaderleri tayin etme hakkina sahip olduklari gibi. Belli bir dünya anlayisina ya da inanca sahib olanlar ancak demokrat olabilir düsüncesi,dayatmadir ... islam bir din tanımını yaparken siz Kur'an kaynaklı mı bakıyorsunuz, yoksa sosyologvari bir tanım mı kafanızdan geçiyor?kavramlara yükledigimiz anlamlar önemlidir.... Nasil bakarsaniz bakin , degismez ... demokrasi yönetim belirleme şekli derken, islamın yönetim belirleme şekili yok mu demek istiyorsunuz? Yok tabii ... Olmadigi icin ihtilafa düsüldü ... Peygaber sav vefatin sonra , dar bir "meclis" ya da "komisyon" ile bir "emir" secildi , daha sonra "toplum" biat etti ... Etmeyenler de oldu , ama konu bu degil. Elbette bir müslüman icin "emir" secmek vacip niteliginde ... Elbette bu secimin kriterleri vardir. Kriterler var ama belli bir yöntem yok. Olmadigindan günün sartlarina göre sahabeler bir yönetim kurdular. Farkli zaman ve mekan olsaydi,farkli bir yöntem de kullanilabilirdiler. Onun icin, onlarin bulduklari yöntem "dini" degildir ... islamın kendine has bir yönetim belirleme şekli yok demek, valla bilemiyorum biraz daha okumak gerekir diye düşünüyorum.. Neyi kast ettiginizi anlayamadim ... Biraz acsaniz ... kalın saglıcakla.. Eyvallah ... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Demokrasi dedigin sey,yönetimin herkes tarafindan esit oy ile secmekdir. Nasil bir yönetim olduguna halk karar verir, halklarin kendi kaderleri tayin etme hakkina sahip olduklari gibi. Belli bir dünya anlayisina ya da inanca sahib olanlar ancak demokrat olabilir düsüncesi,dayatmadir ... sırayla gidelim. demokrasinin halk yönetimi olduguna inanıyorsunuz demek, valla ben inanmıyorum, halkı uyutma aracı desek daha dogru. bunu ülkemizi gözönünde bulundurarak söylemiyorum, bizimki askeri bir vesayet, gelişmiş demokrasiler için söylüyorum. halklar demek kendi kaderlerini sandıklara oy vererek belirliyorlar, valla bu çok masum bir yaklaşım ama malesef diyecegim. ben demokrat falan degil, ben müslüman olarak tanımlarım kendimi...kimseyede dayatmada bulunmak istemem, herkes neyse onu söylesin.. ''din'' kelimesine bir tanım getirememişsiniz, nasıl bakarsak bakalımla bu işler olmaz, yani şimdi bir fikir ortaya atıp sonra bunu tanımsız bırakmak biraz garip Kur'an'nın bir din tanımı vardır birde insanların kendi kafalarına göre bir din tanımı vardır, siz hangisini ölçü alıyorsunuz bilmem lazımki yazdıklarımızda anlamlı olsun, sosyologların din tanımını kendinize rehber alıyorsanız söyleyecek sözüm olmaz zaten, anlatabildim mi? İslamın siyaset teorisini dair bir çok şey söylenebilir, lakin önemli olan İslamın belli kalıpları dayatmamış olmasıdır. İslamda asıl olan şura prensibidir ve Rasulun uygulaması ve emri bu yöndedir. İslam temellleri koyar ve iş bu temellerde yürütülür. İslamda mesela halk edebiyatı yoktur temel konularda, işler Allah rızasına göre yapılmak zorundadır ki fitneye sebebiyet vermesin... İslamda dini alan birde dini olmayan alan ayrımı yoktur, şu dinidir, bu dini degildir falan diyemezsiniz, derseniz delil getirin derler size kitap ve sünnetden.. siz dine dair bir tanım getirmediginiz için ve kafanızda ki din tanımını neye göre oluşturdugunuzu anlayamadıgım için fazlada birşey diyemiyorum.. bence önce bunda anlaşalım, din nedir mesela... işte cumhuriyet nedir ? halkın kendi kendisini yönetmesidir vs. daha evinin önünde söz hakkı olmayan adam hangi ülkeyi yönetecek miş.? mesela temsili demokrasi derler, neymiş işte temsil yetkisi verirmiş, kendisine ne olmuşsa, hastamı ki temsil veriyor. örnekler sizin açılımlarınıza göre devam edecek.. selamlar Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Ismini de koysaydin sunun ... Islam baska bir sey , demokrasi baska bir sey. Biri din , digeri ise bir yönetim belirleme sekli. Onun icin demorasinin Islama ters oldugu "tezi" bir laf oyunundan ibaret. Bugün islam aleminde Din diye seriat dayatiliyor sana baska bakis acisida kesinlikle tanimiyor? tabiki islam bir dindir özünde bir inanctir, inancın ve güzel geleneklerimizin karşısında bugüne kadar kimse olmadi, taki bugüne gelinene kadar? ama bu gün bize aciktan aciga din diye seriat dayatiliyor bunu görmemek hisetmemek olmaz! bugün gettolasan gettolara cekilen seriatcilarin mahallesinde hangi demokrat laik bir insan özgürce yasayabilir? bugün harem selamlik yerlere ben laik´im laik gibi yerimi alacagim aralarina girecegim diyebilirmisin, iste seriatin ne kadar demokrasiden hoslandigi ortadadir? bir seriat ülkesinde veya söyle diyelim ülkemize seriat geldi? belli süre sonra diyebilirmisin? en basitinden bizim anane geleneklerimizde esarp vardi, Türbani benim hanim takmasin veya kizim,, anane geleneklerimizi bir ölcüde yasatacagim esarp taksin? öyle ya anane geleneklerde bir bakima kutsal kutsallik arayiyorsan kutsaldir?,, hadi cik meydana söyle o saatten sonra,, benim kizim anane gelenegimizi yasatacak ! bilmem ne kadar biliyorsunuz seriat anane, gelenek, görenekde, tanimaz özgürlügünün önüne gecer. Bugün ülkemizde gönlünce yasadigin islami yarin yasayamazsin, o saatden sonra bugün demokratik kazanimlarimizi elbirligiyle artirip gelistirecegimize? hirpaladigimiz laik Türkiyeyi, ülkemizi ararmisin bilemiyecegim? sayin Istanbulian' Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 demokrasinin halk yönetimi olduguna inanıyorsunuz demek, valla ben inanmıyorum, halkı uyutma aracı desek daha dogru. "Daha dogru" "birazcik hamile" gibi bir laf. Bir sey ya dogrudur , ya da degildir. Demokrasinin bizatihi kendisi halki uyutmaz. Her yerde uyuyan halklar var ... Demokrasiye özgü bir mesele degil ... ben demokrat falan degil, ben müslüman olarak tanımlarım kendimi... Yükledigin anlama bakar. Iran hem müslüman bir devlet hem de demokrat. ''din'' kelimesine bir tanım getirememişsiniz, nasıl bakarsak bakalımla bu işler olmaz, Dedigim gibi nasil bakarsan bak degismez. Ne yani , demokratik bir sistem Islama aykiri bir sey mi demek istiyorsunuz? Kur'an'nın bir din tanımı vardır birde insanların kendi kafalarına göre bir din tanımı vardır, siz hangisini ölçü alıyorsunuz Elhamdullilah müslümanim ... İslamın siyaset teorisini dair bir çok şey söylenebilir, lakin önemli olan İslamın belli kalıpları dayatmamış olmasıdır. İslamda asıl olan şura prensibidir ve Rasulun uygulaması ve emri bu yöndedir. İslam temellleri koyar ve iş bu temellerde yürütülür. İslamda mesela halk edebiyatı yoktur temel konularda, işler Allah rızasına göre yapılmak zorundadır ki fitneye sebebiyet vermesin...İslamda dini alan birde dini olmayan alan ayrımı yoktur, şu dinidir, bu dini degildir falan diyemezsiniz, derseniz delil getirin derler size kitap ve sünnetden.. Tamam , simdi bunlarin nesi demokrasi sistemine aykiri? Islamda "halk" edebiyati yok , ama "ümmet" , "cemaat" edebiyati var. bence önce bunda anlaşalım, din nedir mesela...işte cumhuriyet nedir ? halkın kendi kendisini yönetmesidir vs. daha evinin önünde söz hakkı olmayan adam hangi ülkeyi yönetecek miş.? mesela temsili demokrasi derler, neymiş işte temsil yetkisi verirmiş, kendisine ne olmuşsa, hastamı ki temsil veriyor. Valla pek derdinizi anlayamadim ... Güzel seyler söylüyorsunuz da baglanti kuramiyorum ... Takdir edersiniz ki , 3.000,30.000,300.000 insani organize etmek ile 70,100 milyon , bir milyar insani organize etmek cok farkli. Ne yapacagiz simdi? Sura mi topliyacagiz. 18 yas üzeri 50milyon insan bir ara getirecegiz,yalniz doktor raporlular vekalet verbilecek ... Konya ovasinda toplaniriz o zaman ... Su kadarini söyleyim , sultanlik islami ise , demokrasi de bin kat daha islami (bin kat tabi ki "edebiyat"). Gerisi hikaye. Islama aykiri kanunlar netice itibariyla insanlar tarafindan yapiliyor. Ister sekil demokrai,monarsi,oligarsi ... ne olursa olsun. Yapmak istedikten sonra ... @Efendi ... Bugün islam aleminde Din diye seriat dayatiliyor Seriat ile din arasinda fark yok. Din yani Islam dedigin zaman , seriati da kapsar. Mesela bes vakit namaz,oruc tutmak seriatin hükümlerindendir ... Seriatsiz din olmaz ... Secimsiz demokrasi gibi bir sey olur ... baska bakis acisida kesinlikle tanimiyor Bu kemalizim icin de gecerli. Ne yapacagiz simdi? Gerisini okumaya beceremedim ... Cok karisik geldi bana ... Bir okutsan kendini diyecegim ... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Demokrasinin bizatihi kendisi halki uyutmaz. Her yerde uyuyan halklar var ... Demokrasiye özgü bir mesele degil ... Yükledigin anlama bakar. Iran hem müslüman bir devlet hem de demokrat. Dedigim gibi nasil bakarsan bak degismez. Ne yani , demokratik bir sistem Islama aykiri bir sey mi demek istiyorsunuz? Elhamdullilah müslümanim ... Tamam , simdi bunlarin nesi demokrasi sistemine aykiri? Islamda "halk" edebiyati yok , ama "ümmet" , "cemaat" edebiyati var. Valla pek derdinizi anlayamadim ... Güzel seyler söylüyorsunuz da baglanti kuramiyorum ... Takdir edersiniz ki , 3.000,30.000,300.000 insani organize etmek ile 70,100 milyon , bir milyar insani organize etmek cok farkli. Ne yapacagiz simdi? Sura mi topliyacagiz. 18 yas üzeri 50milyon insan bir ara getirecegiz,yalniz doktor raporlular vekalet verbilecek ... Konya ovasinda toplaniriz o zaman ... Su kadarini söyleyim , sultanlik islami ise , demokrasi de bin kat daha islami (bin kat tabi ki "edebiyat"). Gerisi hikaye. Islama aykiri kanunlar netice itibariyla insanlar tarafindan yapiliyor. Ister sekil demokrai,monarsi,oligarsi ... ne olursa olsun. Yapmak istedikten sonra ... ben gene sırayla cevap vereyim... heryerde halklar uyutulmak için birşeyler icad edilir, bu zamanda demokrasidir bu, islam dına uyutulmaz mı? hele türkiyede.. müslüman halka degil ama Hakka hizmetle sorumludur ilkin, dogal olarak halkda yararlanabilir.... ben müslümanın diyorum ve bunu İrana veya türkiyeye göre degil Kur'an ve Sünnete göre söylüyorum, işi basitleştirmeyelim isterseniz, yok iran veya angola falan gibi.... demokratik sistem beni baglamıyor, aslı olan İslamdır, herkes kendini buna göre ayarlamak zorundadır, demokrasi diye birşey varsa oda ayarlamak zorunda... elhamdülillah cevabı aslında literatür açısından yetersizlik işareti sayıyorum, dine dair tanım getirememişsiniz... sorun degil.... halk ile cemaat yada ümmet arasında çok fark vardır,ama önce geleneksel tanımlarda sıyrılıp işi aslından ele almak lazım. dinde tek ölçü Kur'an ve Sünnettir, bundan gerisi hikayedir, insanların İslam dedikleri veya islam diye yaşadıkları bir çok şey, kendi küçük beyinlerinden oluşturdukları ve aslı astarı olmayan gayri islami yaşayış ve inanışlardır, inanmazlarsa baksınlar kaynaklarına... sende istersen HALK ile ÜMMET kavramlarını aslılardan karşılaştır.. şuarayıda pek anladıgını sanmıyorum, işinize gelince temsili demokrasi oluyor ama Şura söz konusu olunca milyonlarımı toplayalım ayakları.. İslam siyaset teorisinden okudugunuz bir kitap söylermisiniz, yoksa ben size bir çok kitap tavsiye etmek isterim. ama siz yazılan iletileri pek okumadan cevap yazıyorsunuz galiba. İslam yönetim hususunda esnekdir, illaki şu olsun ya da bu olsun diye dayatmada bulunmaz.. İslam sadece niyete bakar, işler Allah rızasına uygun mu? yani şimdi seçim olunca insanlar konya ovasına mı gidiyor? bunlar çok absürt gerekçeler... şu islami, bu islami degil vb. tanımlar sizin kafanızın içinde var, yoksa benim yazdıgım iletilerde böyle birşey yok... ''sultanlik islami ise , demokrasi de bin kat daha islami'', bu tür ifadeler biraz çocukca, siz genede kusura kalmayın okumak ayrı birşey, okunanı anlamakda ayrı bişi... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 ne demiş arkadaş: "müslüman halka degil ama Hakka hizmetle sorumludur ilkin, dogal olarak halkda yararlanabilir...." bunu görüyoruz zaten değil mi hakka hizmet için halk öldürülebilir bile... de sormadan geçemiycem Allah birileri diğerlerini öldürsün diyemi yarattı? yine demiş ki: "halk ile cemaat yada ümmet arasında çok fark vardır,ama önce geleneksel tanımlarda sıyrılıp işi aslından ele almak lazım. dinde tek ölçü Kur'an ve Sünnettir, bundan gerisi hikayedir, insanların İslam dedikleri veya islam diye yaşadıkları bir çok şey, kendi küçük beyinlerinden oluşturdukları ve aslı astarı olmayan gayri islami yaşayış ve inanışlardır, inanmazlarsa baksınlar kaynaklarına..." İslam'da tek kaynak Kuran'dır kısmına bir itirazım yok ama sünnet konusuna var şöyle ki, sünnet nedir ve gerçekliğinden nasıl emin olunabilir diye sorduğumuzda sahih kaynaklar işaret edilir, ancak o sahih kaynaklar ne kadar sahihtir ve sünnet tekse neden bunca yorum vardır diye sorarız cevabı kimse bilmez ama istediğine inanmakta herkes serbesttir... O zaman senin kabul ettiğin ve zaten 5 N ve 1 K ile sorgulamak gibi bir alışkanlığı olmayanların kabullerini bizde kabul etmek zorundamıyız, yani sana mantıklı gelen sünnet bana mantıksız geliyorsa ne yapmalıyım? Birde sünnet konusunda şöyle bir sıkıntı var özellikle hadisler konusunda, bir laf 1400 yılda hiç değişmeden gelebilir mi? Özellikle yazılı kaynaklar peygamberin vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başladıysa bunlar nasıl sahih olabilir? Siz neye nasıl inanıyorsanız inanın ama başkalarına kendi doğrularınızı Allah'ın doğrularıymış gibi dayatmayın biz sorduğumuzda da doğrusunu sen nereden biliyorsun demeyin soran bilir sormayan öğrenemez... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 ne demiş arkadaş: "müslüman halka degil ama Hakka hizmetle sorumludur ilkin, dogal olarak halkda yararlanabilir...." bunu görüyoruz zaten değil mi hakka hizmet için halk öldürülebilir bile... de sormadan geçemiycem Allah birileri diğerlerini öldürsün diyemi yarattı? sayın sardunyam; evet bir müslüman halka degil ama Hakka hizmetle sorumludur, bu gayet açık bir şekilde Kur'an'da yazar... lakin bu öldürme işini falan tam anlamadım, ''Allah birini digerini öldürsün diyemi? yarattı'' demeniz bana çok anlamsız geldi, eger biraz açarsanız yani tam olarak ne demek istediniz? İslam'da tek kaynak Kuran'dır kısmına bir itirazım yok ama sünnet konusuna var şöyle ki, sünnet nedir ve gerçekliğinden nasıl emin olunabilir diye sorduğumuzda sahih kaynaklar işaret edilir, ancak o sahih kaynaklar ne kadar sahihtir ve sünnet tekse neden bunca yorum vardır diye sorarız cevabı kimse bilmez ama istediğine inanmakta herkes serbesttir... O Kur'an ve Sünnet birbirlerini açıklarlar zaten Kur'an'ın ruhuna, varmak istedigi yere zarar verecek hertürlü söz ve davranış zaten kabul edilmez. Müslümanlar çaglardan beri en temel konularda aynı düşünmektedirler örn; faizin haramlıgı vb. asla taalluk etmeyen mevzu dışıdır.. Rasül Kur'an'ı en iyi şekilde anlayacak kimsedir ve bu konuda O'nun önüne kimse geçemez Kur'an Rasüle uymak konusunda çok net emirler vaaz eder Sünneti yok sayarsak eger bu direk Kur'an'ı devreden çıkarır ve zaten sünnetsiz İslam aykları bir aldatmacadan başka birşey degildir. sünnet konusunu isterseniz daha detaylı tartışabiliriz... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 tartışalım isterim elbette çünkü sünnet konusunu hakikaten kimsenin tam manasıyla anladığını sanmıyorum... sünnet nedir peygamberin uygulamaları değil mi? peki bu uygulamalar bazen öyle bazen böyle olabiliyor neden? mesela abdesti bozan şeyler konusu en basiti... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 tartışalım isterim elbette çünkü sünnet konusunu hakikaten kimsenin tam manasıyla anladığını sanmıyorum... sünnet nedir peygamberin uygulamaları değil mi? peki bu uygulamalar bazen öyle bazen böyle olabiliyor neden? mesela abdesti bozan şeyler konusu en basiti... İslam kültüründe hadis edebiyatı var, hadis çalışması alanı var. bu hadis çalışması bir titizlikden dogmuş bir alandır. Neyin rasulün agzından çıkıp neyin çıkmadıgı titizliginden dogmuşdur. sizi bu alana yönlendirmek isterim.. her söz hadis olmadıgı gibi her uygulamada sünnet degildir. bunlar bir çok kaynakda tek tek belirtilmiş. önce temel metinlerde kafa saglamlıgına ulaşmak lazım, abdest vb. çok geriden gelmesi lazım. insan çalıştıgından başkası yoktur.. Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2008 @cenk basaran Cevabim biraz gecikti : heryerde halklar uyutulmak için birşeyler icad edilir, bu zamanda demokrasidir bu, islam dına uyutulmaz mı? hele türkiyede..müslüman halka degil ama Hakka hizmetle sorumludur ilkin, dogal olarak halkda yararlanabilir.... ben müslümanın diyorum ve bunu İrana veya türkiyeye göre degil Kur'an ve Sünnete göre söylüyorum, işi basitleştirmeyelim isterseniz, yok iran veya angola falan gibi.... "Müslüman bu" diyebilecegin kimdir ? Irandaki Fars ve Türkleri saymiyorsun ,angolada ki olasi müslümanligi kücümsedigin bir tarafa, simdi "kendinizden" haric hicbiri müslüman degil mi? Yada Iran ve Angola ve "falandaki" müslümanlar Kuran ve Sünnette göre "söylemiyorlar" mi? demokratik sistem beni baglamıyor, aslı olan İslamdır, herkes kendini buna göre ayarlamak zorundadır, demokrasi diye birşey varsa oda ayarlamak zorunda... Peki nasil kendini ayarlamasini isterdin? elhamdülillah cevabı aslında literatür açısından yetersizlik işareti sayıyorum, dine dair tanım getirememişsiniz... Din hesab´dir ... halk ile cemaat yada ümmet arasında çok fark vardır,ama önce geleneksel tanımlarda sıyrılıp işi aslından ele almak lazım.sende istersen HALK ile ÜMMET kavramlarını aslılardan karşılaştır.. Evet yukarida yaptigin Iran,Angola ve "Falanistan" müslümanlar tarifi acaba hangi kategoriye girer? Evet , milliyetcilik/ulusalcilik kavramina daha yakin ... dinde tek ölçü Kur'an ve Sünnettir, bundan gerisi hikayedir, Evet , aynen dem vurdugun gibi ... insanların İslam dedikleri veya islam diye yaşadıkları bir çok şey, kendi küçük beyinlerinden oluşturdukları ve aslı astarı olmayan gayri islami yaşayış ve inanışlardır, inanmazlarsa baksınlar kaynaklarına... Sen bundan berisin ... Sen kaynakdan aliyorsun her seyi ... yani hadislerin original metni esas alarak mesela ... şuarayıda pek anladıgını sanmıyorum, işinize gelince temsili demokrasi oluyor ama Şura söz konusu olunca milyonlarımı toplayalım ayakları.. Yalniz bunu anlamadin. Neyse bir daha anlatayim ... Evet "temsili" dedik.Demokrasi dedik ve sen bunlari red edip "Sura" olacak dedin. Bak bu senin yazdigin "mesela temsili demokrasi derler, neymis, is,te temsil yetkisi verirmis,, kendisine ne olmus,sa, hastam? ki temsil veriyor." Herhalde ne yazdignin farkinda degilsin ... İslam siyaset teorisinden okudugunuz bir kitap söylermisiniz, yoksa ben size bir çok kitap tavsiye etmek isterim. Hani yalniz Kuran ve sünnet" bagliyordu ... ama siz yazılan iletileri pek okumadan cevap yazıyorsunuz galiba. İslam yönetim hususunda esnekdir, illaki şu olsun ya da bu olsun diye dayatmada bulunmaz..İslam sadece niyete bakar, işler Allah rızasına uygun mu? yani şimdi seçim olunca insanlar konya ovasına mı gidiyor? bunlar çok absürt gerekçeler... Bilmem , "temsililigi" islama aykiri görenler var. Islam esnek de , sen pek esnek degilsin ... Anladigim kadar Islamin degil , senin demokrasiye karsi dayatmada bulunuyorsun. şu islami, bu islami degil vb. tanımlar sizin kafanızın içinde var, yoksa benim yazdıgım iletilerde böyle birşey yok...''sultanlik islami ise , demokrasi de bin kat daha islami'', bu tür ifadeler biraz çocukca, siz genede kusura kalmayın okumak ayrı birşey, okunanı anlamakda ayrı bişi... Aynen ... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.