Φ Artropod Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 O kadar uğraşırım,ilgilenirim ama anlıyorum ki kediler kendilerini ele vermeyecek kadar karmaşık ve karakterli canlılar.Özellikle aç olmadıkları zaman ya bir kenarda oturup düşüncelere dalarlar ya plan kurarlar ya uyuklarlar ya da yaşlı bile olsa yeni doğmuş bir yavru gibi kendilerine oyun icat ederler. Onların köpeklerinkine benzer bir sahip algılamaları da yoktur.Öyle bir bakar ki ''Veriyorsan ver şu paranla aldığın salamlardan,yoksa ben kendime nasıl olsa yemek bulurum,sana mı kaldık.'' diyen bir ima vardır gözlerinde. Çeviklikte de üstlerine yoktur.Yavrularını yetiştirme şekillerinden her zaman dört ayak üstüne düşebilmelerine kadar birçok konuda uzmandırlar.Bence kediler hangi şartlar altında ne yapılması gerektiğini çok iyi kestirirler. Hayvanlar aleminin soğukkanlı filozofudur benim için kedi. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Admin Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Bir CatMan olarak kedi dedin mi hep bir asil ve kendine güvenen o güzel yaratık gelir gözümün önüne bu yazıda bana çok güzel anılarımı hatırlattı.... Kedilerin tek kötü tarafı sizden önce ölmeleri... Bir insan yaşamına 4-8 kedi yerleştirebiliyor... Saygılar Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Ben de onların hep doğaüstü olduğunu düşünürüm... Mısırlılar, Yunanlılar gibi doğa güçleriyle özdeşleşen tanrı ve tanrıçalar sisteminden geldiler. Tanrıları arkalarına alan kralların her zaman kral olmaktan öte bir ayrıcalıkları vardı. Bu üstünlükleri krallara, önce yarı-tanrı, daha sonra da tanrı kral -firavun- olma özelliğini de getirdi. Kedilerin firavunla ilgisi ise; kedilerin tarihe ve mitolojiye konu olmalarının tek nedeni fare ve haşare yakalamadaki hünerleri değil. Bütün kediler firavunun olduğu için kediyi incitmek ya da öldürmek çok büyük suç sayılırdı. Kedi öldürenlerse idam edilirdi. Ev yansa önce kedi kurtarılırdı çünkü insanlar sadece insandı ama kediler firavunlar gibi yarı-tanrıydılar. Kedi eceliyle öldüğünde öteki dünyada birlikte olabilmek için hemen mumyalanırdı. Öykülere, efsanelere konu olan kediler, Tanrılık katına çıkartıldı. Nil vadisinin insanları kediyi, neşe ve müziğin, güzel şarkıların, kıvrak dansların temsilcisi kedi kafalı tanrıça Bastet (Bast) ile özdeşleştirdiler. İnanışa göre, kedi miyavladıkça evin içi tanrıçanın insanlara hediyesi sayılan neşeyle dolarmış. Mısır mitolojisine göre Bastet, tanrılar tanrısı Ra'nın ve İsis'in kızıydı. Efsaneye göre, Bastet bir gün babası Ra'ya kızarak Mısır'ın güneyindeki Nubia çölünde inzivaya çekilmiş ve bir aslana dönüşmüş. Bir süre sonra Ra kızını affedip Mısır'a geri çağırmış. Bunun üzerine aslan görüntülü Bastet, Assuan yakınlarında Nil'in suyunda yıkanmış ve hemen orda bir kediye dönüşerek, üzerine bindiği kayıkla Bubastis'e gitmiş ve bu bölgede tanrısal yaşamına devam etmiş. Babasına kırgın olan Bastet, bu neşe dağıtan, uysal, sevimli yaratık kedinin simgelendiği güzel bir tanrıça oluvermiş. Bastet'in tanrısal özellikleri bununla bitmemiş. Başta cinsellik ve doğurganlık tanrıçasıyken, daha sonra ölüleri koruma, yağmur yağdırma, hastalara ve çocuklara şifa verme, müzik ve dans, ay, analık ve aşk tanrıçası haline de gelmiş. Mısırda kedinin tanrılaştırılmasının nedeni, fare yakalaması dışında, kedinin avlanma yeteneğine duyulan saygı, güzelliğine duyulan sevgi, ve gizemli kişiliğine duyulan korkuyla karışık hayranlıktı. Bir başka efsaneye göre, M.Ö. 525 yılında pers kralı 2. Kambis, askerleriyle mısırın kapılarına dayandığında peluzda bekleyen Mısır ordularının direnişiyle karşılaştı. Ancak kurnaz pers kralı, Mısırlıların hassasiyetini göz önüne alarak çevrede ne kadar kedi varsa, askerlerine toplattırıp onları birer kalkan olarak kullanmış. Mısırlılar da tanrıça Bastet'in temsilcisi kedilere zarar gelmesin diye silahlarını bırakarak teslim olmuşlar. Kimi zaman tanrıça kimi zaman şeytan sayılan kediler zaman erkeğe oranla kadına daha yakın olmuştur. Kedi tanrıça Bastet, dişiliğin simgesiydi. Bir tarihçi, "kedi tanrıça, garip bakışı, çekik gözleri, kıvrak beli, soylu duruşu ve hayvani hayasızlığıyla, her mısırlı kadının aklını karıştıran ve benzemek istediği bir yaratıktı,"diye yazıyor. Bir başka tarihçi de, "kadınlar -günümüzün vamp kadını gibi-kedinin yürüyüşüyle salınarak yürüyebilmek için çok uğraşırlardı. Hatta Kleopatra da bu hevese kendini kaptırmıştı, diye ekler. Alıntı
Φ arjwen Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 kdi üzerinden felsefe yapmayacam ama gerçekten çok tatlı varlıklarlar yaratanın yüce rahmetinden nasibini almış canlılar işte Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2008 Hep dediğim gibi kedisiz bir ev. Ev değildir. Bir sürü canlısı olmadığı için evet insanlara karşı köpek gibi bağlılığı yoktur ama bu özelliği ona daha bir asalet kazandırmaktadır benim gözümde. O boylarına rağmen müthiş fiziksel yeteneklere sahipler. Yedikule gerek tren hattı gerekse bahçeleriyle şehrin ortasında ilginç ilginç hayvanlara sahip bir semttir. Bununla nadiren karşılaşsakta kedilerin yakaladıklarına bakıp bir zoolog gibi keşif yapabiliyorduk çocukken. Mercan adlı kedimiz vardı. Toroman birşeydi. Bir gün bahçeye kertenkele getirdi, birgün yılan getirdi yedikule sahilinde yılan olduğunu ondan öğrendik. Bir gün cinsini muhteviyatını bilmediğimiz bir sürüngen getirdi, birgün hamster getirdi onu nerede nasıl yakaladı hiç çözemedik. En sonunda bir gün bahçeye kendi boyunda bir sansar ölüsü getirince evde boyut olarak o zaman en küçükler olan kardeşimle ben kendisinden korkmaya başladık, daha saygılı, daha ağırbaşlı, daha oturaklı davrandık kendisine Zira sansar boyuna oranla dünyanın en güçlü yırtıcısıdır. Medyumluk vs gibi güçlerine olduğuna falan inanmıyorum. Depremi falanda önceden kestiremezler ya da herhangi bir tehlikeyi. Ama bu onların tatlılıkları ve güzelliklerinden hiçbirşey kaybettirmez. Onların kısırlaştırılıp evde saksıdan farksız hale getirilmiyecek kadar değerli canlılar. Hiç anlamıyorum insanları kısırlaştıracağınıza salın o kediyi sokağa daha iyi birşey yapmış olursunuz. Sırf kendi hayvan sevme isteklerini tatmin etmek için o güzellikleri kısırlaştırıp ev saksısı haline getiriyorlar ya. Çok üzülüyorum ona. Alıntı
Misafir Bastet Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Köpeklerin sahipleri,kedilerin ise personelleri vardır. Kediler 'her şey insanlar içindir' atasözünü çürütmek için dünyaya gelmiştir (Paul Gray) Kediler asla sabahın 3’ündü havlayarak sizi rezil etmezler, komşularınız ısırmazlar ama perdeye tırmanıp odanın tavandan nasıl göründüğünü merak ederler (Helen Powers) Kediler büyülüdür, onları ne kadar çok severseniz, ikiniz de o kadar uzun yaşarsınız Bir kedi sizin dostunuz olur ama köleniz asla(Theophille Gautier) Kedimizle oynarken, o mu bizi eğlendiriyor, yoksa biz mi onu eğlendiriyoruz kim bilebilir? (ünlü filozof Montaigne) Kediler bize şunu öğretir: Doğadaki her şeyin illa bir işe yaraması gerekmez(Garrison Keillor, yazar) Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun (İrlanda atasözü) Kediler duyguları konusunda dürüsttürler İnsanlar ise duygularını gizlerler (Nobel ödüllü, ünlü yazar Ernest Hemingway) Bir kediyle geçirilmiş zaman asla vakit kaybı değildir (ünlü psikanalist Sigmund Freud) Kediler köpeklerden daha zekidir 6 kediye, karda kızak çektiremezsiniz(Jef Valdez) Kedileri seviyorum çünkü evimi seviyorum ve kediler de yavaş yavaş evimin gözle görünür bir ruhu oluyorlar(Fransız şair, ressam, yazar, yönetmen John Cocteau) Bir kedinin bir odaya ilk kez girişini inceleyin, her yeri inceleyip, koklar, kediler kimseye iyice araştırmadan güvenmezler (ünlü filozof ve yazdığı romanlarla Fransız İhtilaline ilham vermiştir, Jean Jacques Rousseau) Tanrı’nın yarattığı tüm hayvanlar arasında köle yapılamayan tek hayvan kedidir (ünlü yazar Mark Twain) Birçok filozof ve kedi tanıdım, kedilerin bilgeliği daha üstündü (Hippolyte Taine) Bir köpeğiniz olabilir ama bir 'insanı' olan kedilerdir, çünkü kediler için insanlar faydalı evcil yaratıklardır(George Mikes) Köpekler çağırılınca gelirler, kedilerse mesajı alırlar ve sonradan size dönerler(Marty Bly) Hayatın sıkıntısından 2 şeyle uzaklaşabilirsiniz: Müzik ve kediler(Albert Schweitzer) Kediler doğanın başyapıtıdır (Leonardo da Vinci) Kediler esrarengiz canlılardır, akıllarından bizim tahmin ettiğimizden çok daha fazlası geçer (Sör Walter Scott) Eğer kedimden önce ölürsem, küllerimden birazcık onun mamasına konmasını istiyorum, böylece onun içinde yaşamaya devam edebilirim (Drew Barrymore) Her 'miyav' kalpten gelen bir mesajdır (Stuart McMillan) Bir kedinin sevgisinden daha değerli ne olabilir? (ünlü yazar Charles Dickens) Kedi kimsenin maskarası olmaz (Heywood Brown) Benim kedim kuyruk alfabesiyle konuşuyor (Robert A Stern) Kedisiz ev ne kadar güzel olsa da ev sayılmaz (ünlü yazar Mark Twain) Bir kedinin babası olmak kolay değildir (B L Diamond) Eğer kedilerim beni karşılamayacaksa, hiçbir Cennet, Cennet olamaz (kaynağı bilinmiyor) Bir kediden daha iyi dost bulunabilir mi? (William Hardvin) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.