Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Öte Dünya "Maddi midir?" sorunsalı...  

10 üye oy verdi

1. 1. İster inançlı olun, ister inançsız olun... Size "Diriltilmek" dendiğinden aklınıza gelen nedir?

• "Diriltilmek" dendiğinde kastedilen şey, "Canlı" ve "Maddi" bir varlığın ölüp yeniden yaşama döndürülmesidir...
      9
    • "Diriltilmek" dendiğinde kastedilen şey, Ölümsüz ve Tanrısal olduğu halde "Ruh"un ölüp yeniden yaşama döndürülmesidir...
      1
  2. 2. "Ruh" ölümsüzse ve ölüp dirilmesi mümkün değilse... Tekrar dirilecek olan şey "Maddi Varlığımız/Bedenimiz" ise... Tekrar dirileceğimiz "Sonsuz Yaşam/Ahiret"te gideceğimiz yerler (Toplanma Alanı, Tanrı'nın Huruzu, Cennet, Cehennem, A'raf) Maddi olmak zorunda değil midir?

• Yeniden dirilmek "Canlı Madde/Varlık"a has bir özellik olacağından, Öte Alem'in "Maddi" olması kaçınılmazdır...
      10
    • Yok ya hu! Vardır bir hikmeti...
      0
  3. 3. Peki "Dirilen şey", "Dirileceği yer" ve "Diriltilen şeyin, diriltildiği yerdeki sonsuz hayatı" Maddi olacağına göre "Madde" ezelidir düşüncesi çelişkili değil midir?

• Açıkçası düşünmeden itaat edilirse bu türlü çelişkileri farketmemek gayet normal...
      9
    • Yok ya hu! Vardır bir hikmeti...
      1

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ama ben şimdi gülerim yani...

Hakikaten gülerim...

Niye gülerim bir bakalım...

Tengeriin boşig'e cevaplar :

''Mahşer kelimesinin kökü "HaŞeRe"dir...

Ahiret kelimesinin kökü "AHeRe"dir... '' demişsin.

Cevap : Arapça biliyor olsaydın zaten açıklama kendini yapmak zorunda hissetmezdin. Türkçedeki kök olayı ile arapçadaki kök olayı bir değil. Arapça öğren de tartış.

Açıklama ihtiyacı hissettim çünkü "Ahiret ile Mahşer aynı kökten gelir" diyen bir kimsenin Arapça'nın yanından bile geçmediğini bilecek kadar Arapça biliyorum.

Buradaki herkes Arapça hakkında ne kadar bilgiye sahip olup olmadığımı bilir.

Boşuna provakasyon yapmayalım lütfen.

Cehennemden cennete yatay ya da dikey veya kadrolar arası geçişin olması önemli değil...

Her iki yerde Sonsuza kadar Tanrı ile birlikte var kalacaklar...

Cevap : Evet sonsuza kadar olacaklar. Ama sonradan yaratılmışlardır. Bunu da dikkatinize sunarım.

Kur'an-ın hiçbir yerinde var olan herşeyin yok edileceği yazmadığı gibi

Cennet/Cehennem'in de yoktan var edileceği yazmaz.

Kur'an-a göre önce bütün alem büzüşüp birbirine girecek

Ve bu halinden Cennet/Cehennem yaratılacaktır.

Hem bu bir yana,

Cennet/Cehennem sonradan da olsa "Yaratılmış" değil midir?

Demek oluyor ki, senin dediğin gibi de olsa

Yaratılmış olan herşeyin sonu yok...

Tanrı gibi Sonsuzlar...

Lütfen, rica ediyorum...

Tartışmalara kendi inancı hakkında azıcın birşeyler bilen insanlar katılsın...

Kur'an-ın neresinde Kıyamette herşeyin yok olacağı yazar söyler misin?

EVRENİN SONU VE BIG CRUNCH

Evrenin yaratılışı, önceki konuda da belirttiğimiz gibi Big Bang denilen büyük bir patlama ile başlamıştır ve o zamandan beri evren genişlemektedir. Bilim adamları evrenin kütlesi yeterli miktara ulaştığında, çekim kuvvetleri nedeni ile bu genişlemenin duracağını ve bunun evrenin kendi içine çökmeye, büzülmeye başlamasına sebep olacağını bildirmektedirler.

Büzülen evrenin de, sonunda "Big Crunch" (Büyük Çöküş) denilen çok yüksek bir ısı ve sıkışma ile sonuçlanacağını ifade etmektedirler. Bu ise, bildiğimiz tüm yaşam şekillerinin yok olması anlamına gelmektedir. Stanford Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Renata Kallosh ve Andrei Linde'nin bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyledir:

Evrenin akıbeti küçülmeye ve yok olmaya doğru gidiyor. Gördüğümüz ve daha uzaklardaki göremediğimiz herşey bir protondan bile küçük bir nokta şeklinde küçülecek. Sanki kara delik içindeymişsiniz gibi.... Kara enerjinin en iyi tarifinin şu açıklama olduğunu bulduk: Aşama aşama negatif hale gelen bu kara enerji, evrenin dengesinin değişmesine sebep olacak ve büzülüp çökecek... Fizikçiler kara enerjinin, negatif enerjiye dönüşeceğini ve evrenin yakın bir gelecekte büzüleceğini biliyorlar... Fakat bugün görüyoruz ki, biz bu olayın başlangıcında değiliz, ama evrenimizin hayat sirkülasyonunun ortasında olabiliriz.

Big Crunch olarak ifade edilen bu bilimsel varsayıma, Kuran'da şöyle işaret edilmektedir:

Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)

Bir başka ayette ise göklerin bu durumu şöyle tarif edilmektedir:

Onlar, Allah'ın kadrini hakkıyla takdir edemediler. Oysa kıyamet günü yer, bütünüyle O'nun avucu (kabzası)ndadır; gökler de sağ eliyle dürülüp-bükülmüştür. O, şirk koştuklarından münezzeh ve yücedir. (Zümer Suresi, 67)

Big Crunch teorisine göre başlangıçta olduğu gibi önce yavaşça, fakat gittikçe hız kazanarak evren çökmeye başlayacaktır. Tüm bunların devamında ise, evren sonsuz yoğunluk ve sonsuz ısıda, sonsuz küçüklükte bir nokta haline gelecektir. Tarif edilen bu bilimsel teori, Kuran ayetleri ile paralellik içindedir. (En doğrusunu Allah bilir.)

Biz bunları daha önce çok tartıştık ve hatta yakın zamanda Sayın yam_yam, bu ifadelerin mesnedsizliğini ortaya koydu...

Araştırıp okuyuverin...

Ama o değilde...

Ben bu yazınızda hala Big-Bang'in Evrim Teorisini nasıl çürüttüğünü anlamış değilim? :lol::lol:

Bana Big-Bang ile Evrim Teorisinin ilişkisini açıklar mısınız lütfen?

Not : üstteki ayetteki 'Allah'ın eli' sözcüğünü ''Allah'ın eli mi var, yoksa o da insan gibi mi'' diye saçma cevaplar geleceği için. Cevabı yazayım :

Kur'an da Allah'ın eli, gözü gibi ifadeler mecazi kavramlardır. El'den kasıt kudret. Gözden kasıt'ta hiçbir şeyin gizlenemeyeceğidir.

Hı hı, tabiki öyle. :D

''Pardon ama Big-Bang ile Evrim Teorisinin alakası nedir anlayamadım? '' demişsiniz.

Evrim teorisi Materyalist bir tabanda oluşmuştur. Karl Marx'ın Darwin'e yazdığı övgü dolu sözler hala aklımda :D

Evrim teorisi de materyalist teoriler gibi evrenin hiç yaratılmadığını ve sonsuzdan beri var olduğuun söyler.

Big Bang de bunun tam aksini iddia eder. Yani evrenin bir başlangıcı vardır. Dolayısıyla sıfır hacim'ın patlamasıyla bugünkü madde dediğimiz olgular oluşmuştur.

Dediğim gibi, önce bilmek ve sonra konuşmak...

Belki bilmiyorsun ama dur ben anlatayım;

Evrim Teorisi Canlılar ile ilgilenir.

Hiçbir yerinde Big-Bang'i reddetmez...

Zaten Big-Bang'te Tanrı'nın varlığını değil, Yokluğunu ispatlar...

Evrim Teorisinin Big-Bang'i reddettiğini belirten, ima eden ya da açıklayan tek bir makale, yazı, kitap ya da alıntı veya kaynak verir misiniz?

Big-Bang herşeyin yoktan var edildiğini ispatlamaz...

Big-Bang'de evren/madde zaten vardır ancak sadece bir bütün halinde ve çok küçük boyutta ancak çok yüksek yoğunluktadır.

Muhtemelen kendi bünyesindeki ya da enerjinin etki etmesiyle, devinimiyle reaksiyona geçerek büyümeye ve genişlemeye, dağılmaya, oluşmaya başlamıştır.

Kur'an ne diyorsa der ancak evrenin "Yoktan Var Edildiği"ne dair tek bir kanıt bulunamamıştır.

Kur'an-a bakarsak,

İnsanın topraktan yaratıldığını da söylüyor...

İnsanın Tanrı'dan gelip, Tanrıya döndürüleceğiniz de yazıyor...

Bu bir çelişki midir öyleyse?

Yoksa Tanrı, Toprak mıdır?

Cevap :

Bakın Big Bang teorisi sonucunda evreni yoktan yaratıldığı açıkça belli oluyor. Şimdi bir şeyin yoktan var edilmesi mi kolay? yoksa var olan şeyin yok edilmesi mi? diye soracak olursanız. Hiç şüphesiz 1.ci seçeneği seçenler çoğunlukta olacaktır.

Evet. Kur'an da topraktan yaratılma durumu vardır. Ama Evrim teorisi gibi tesadüfler üzerine bir açıklama yoktur. Belli bir tasarım ile yaratıldığı vurgulanmaktadır.

Dolayısıyla bu bir çelişki değildir :D

Dediğim gibi, Big-Bang evrenin yoktan var edildiğini açıklamaz...

Zaten var olan Enerji/Madde'nin bir devinime girdiğini açıklar...

Bu bir yana Kur'an-da da Evrenin Yoktan var edildiği yazmaz...

Yakın zamanda bununla ilgili ayrıntılı açıklamalarımı yapmıştım ama istersen tekrar yaparım...

Ama önce sen Kur'an-da evrenin yoktan var edildiğini ifade eden ayetleri getir bakalım, bulabilecek misin...

Ama bir ayeti getirip örnekleyeceğim diye uzun uzun ve lafı evire çevire yazı yazma boşuna.

Çünkü ben öyle yazılara kanmayacak kadar iyi biliyorum Kur'an-da "Yoktan Var Etme"ye dair bir ifadenin geçmediğini...

Daha önce yazmıştım;

İkra, ikra, ikra... :lol:

Yoksa Tanrı toprakmıdır diye bir saçmalık kabul edilebilir mi?

Toprak sonradan oluşmuştur. Kur'an Allah'ın sonradan oluştuğuun mu söylüyor ki çelişki olsun?

Ayrıca sayılar da sonsuza kadar gider. Ama sayıları oluşturan ''1'' dir. Dolayısıyla sayılar sonsuza kadar gidiyor o zaman Tanrı sayımıdır demek saçmadır.

Sayıları oluşturan "1" midir?

Bu nereden çıktı yaaaa?

Ya bak arkadaşım, aramızda ünvanları bile olan bilim adamları var, yapma...

Gülerler adama...

"Cennet ve Cehennemdeki Sonsuz Hayat" anlayışına göre "Madde" ne olmalı?''

''Hepsi bir yana, Öteki Dünyadaki "Madde" ile "İzafiyet Teorisi"nin ne alakası var? '' demişsin.

Cevap :

Cennet ve Cehennemdeki madde ile dünya hayatındaki maddeyi karıştırmamak lazım. İkisi de maddedir. Ama biri yok olacak. Diğeri sonsuza kadar devam edecek.

İzafiyet teorisini örnek vermeme kızmışsınız. İzafiyet teorisi boyutlardaki zaman kavramının her boyutta aynı olmadığını kanıtlar. Üstteki cennet ve cehennem kavramındaki maddenin de bir olmadığı İzafiyet teorisindeki zaman kavramına paraleldir.

Alakası yok...

Bilimsel Teorileri ve Yasaları kullanarak kendi hurafelerinizi ispatlamaya çalışmanız sizi çelişkiye düşürür.

Sizin imgelediğiniz gibi bir Öteki Alem var ise eğer

Ve o alem sizinde sandığınız gibi "Sonsuz" ise,

Ve bu yaşadığımız alem yine sizin mantığınıza göre "Sonlu" ise,

Bu demek oluyor ki "İzafiyet Teorisi" sizin inancınıza göre "Sonlu Evren"e ait bir teoridir...

Yani "Sonlu Evren"in belirli bir gerçekliğini ortaya koyar.

Kısaca;

Sonlu Evren'e ait bir teoridir bu.

Öteki Alem'e dair bir ipucu vermesi imkansızdır.

Çünkü sizin inancınıza göre bu alemin yasaları, bu aleme göre yaratılmış olmalıdır.

Eğer bu alemin yasaları, öteki aleme göre yaratılmış olsaydı,

Tanrınız bu alemi yıkıp,

Kıyamette yeniden yaratmak ihtiyacı hissetmezdi.

Size göre;

Öte Alemi yeniden yaratıyor ki,

Sonlu Alem'e göre yaratılmış yasaları iptal edip

Sonsuz olacak olan o aleme göre yeni yasalar

Ve o sonsuzluğa uygun yasalar yaratıyor...

Sonsuz bir Evren yaratıldığında,

Sonlu Evrene ait yasalar

O Sonsuz Evren'de geçersiz olacaktır.

Tüm yasalar Sonsuz Evrene uygun hale gelmelidir.

Einstein bu teoriyi ortaya atarken Sonsuz Öte Alem'i deneyimleyemediği için,

Bu teori Sonsuz Öte Alem'i kapsayamaz...

Zaten İzafiyet Teorisinin kendisinde de buna dair tek bir ifade dahi yoktur.

Yani söyledikleriniz sizin uydurmalarınızdır.

İnancınızı mantığa bürüme çabanızdır.

Çırpınışınızdır.

Buna rağmen sizin gelipte "İzafiyet Teorisi Öteki Alemi İspat Eder" demeniz

Mantık kurallarından ne kadar uzakta olduğunuzu gösterir...

''İzafiyet Teorisi, Öteki Dünyayı falan ispatlamaz...

İspatlar derse, buyur ispatla...

Haydi, görelim...''

Big-Bang ile Evrim Teorisinin ne alakası var?

Evrim Teorisi, Big-Bang'i doğrulayacak ya da yalanlayacak bir bilgi sunmaz ki?

Ya da Big-Bang teorisi, Evrime'e dair bilgi sunmaz ki?'' demişsin.

Cevap :

Kelime oyunuyla kasteddiğim şey tam da buydu.

Bence yazdıklarımı bir daha oku :D

Bence yazdıklarını sende bir daha okumalısın.

Neresinden tutarsak elimizde kalıyor.

Dediğim gibi "Evrim Teorisi"nin "Big-Bang Teorisi" tarafından nasıl çürütüldüğünü...

"Big-Bang"in neresinde "Yoktan Var Edilme"nin geçtiğini...

Öteki Alem'deki Maddenin, bizim Maddi Gerçekliğimizden nasıl farklı olduğunu...

"İzafiyet Teorisi"nin "Öteki Alemin Varlığını" nasıl ispat ettiğini...

Kur'an-ın neresinde "Yoktan Var Etmek" diye bir ifadenin geçtiğini...

"Ondan gelip ona dönmek/İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" ile "Topraktan yaratılıp toprağa dönmek" düşüncelerinin birbirleri ile nasıl olurda çelişmez olduklarını (panteist olmadığınız için panteizme bürümeden anlatınız bunu. çünkü ben öyle ele alıyorum)

Mantık Kuralları Çerçevesinde ve Bilimsel Olarak ispat ette görelim...

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Cehennemden cennete yatay ya da dikey veya kadrolar arası geçişin olması önemli değil...

Her iki yerde Sonsuza kadar Tanrı ile birlikte var kalacaklar...

Cevap : Evet sonsuza kadar olacaklar. Ama sonradan yaratılmışlardır. Bunu da dikkatinize sunarım.

...

"Cennet ve Cehennemdeki Sonsuz Hayat" anlayışına göre "Madde" ne olmalı?''

''Hepsi bir yana, Öteki Dünyadaki "Madde" ile "İzafiyet Teorisi"nin ne alakası var? '' demişsin.

Cevap :

Cennet ve Cehennemdeki madde ile dünya hayatındaki maddeyi karıştırmamak lazım. İkisi de maddedir. Ama biri yok olacak. Diğeri sonsuza kadar devam edecek.

İzafiyet teorisini örnek vermeme kızmışsınız. İzafiyet teorisi boyutlardaki zaman kavramının her boyutta aynı olmadığını kanıtlar. Üstteki cennet ve cehennem kavramındaki maddenin de bir olmadığı İzafiyet teorisindeki zaman kavramına paraleldir.

İzafiyet Teorisi ortaya atılırken Einstein Öteki Alem dediğin sanrıyı deneyimlememiş

Ve senin Mavilediğim iletinde ifade ettiğin gibi "Bu Alemdeki Madde"yi deneyimlemiştir.

Yani Mavilediğim iletine dayanarak, sana göre "Bu Alem" ile "Öteki Alem"deki Maddenin özellikleri farklı...

Birisi "Sonlu" diğer "Sonsuz"...

İzafiyet Teorisi, bu alemi niteleyen bir teori olduğuna göre,

Kaçınılmaz olarak senin "Sonlu Madde" dediğin maddeye dair bir teoridir.

Var olduğunu düşündüğün Öte Alem'i niteleyemez yani, bu imkansızdır.

Çünkü Einstein "Sonsuz Alem"i niteleyebilmek için o alemi deneyimleyebilmeliydi.

Ancak bunu yapması imkansızdır...

Çok açıktır ki;

Diyelim ki "Öteki Alem" diye biryer var,

Henüz o alemi deneyimleyemediğimiz ve üzerine "İzafiyet Teorisi" gibi teorileri ürettiğimiz "Sonlu Evren"in "Madde"si

Öteki Alem'in maddesinden farklıdır...

Öyleyse;

Sonsuz Maddenin olduğu Öteki Alem'in yasaları, teorileri ve kanunları,

Sonlu Maddenin olduğu Bu Alem'in yasaları, teoriler ve kanunları'ndan başlı başına çok farklıdır ve belki de zıttır.

Birisi "Sonlu Madde"yi açıklayan teori ve yasalardır...

Diğeri de "Sonsuz Madde"yi açıklayan teori ve yasalardır...

Öyleyse Msnci'nin "Bu alemdeki madde, öteki alemdeki maddeden farklı" dediği "Sonlu Madde"yi açıklayan yasalar ve teoriler,

Nasıl olursa "Sonsuz Madde"yi de açıklar?

Akıl var,

Mantık var...

Fakat sen;

Hem "Bu alemdeki Madde, öteki Alemdeki madde değildir." diyorsun.

Hemde "Bu alemdeki Madde'yi açıklayan İzafiyet Teorisinin, öteki alemdeki maddeyide açıkladığını" iddia ediyorsun.

Bu ne perhiz, ne lahana turşusudur...

Bu düpedüz uydurmaktır...

Sırf kendini haklı göstermek için mantığı saf dışı bırakmak ve laf oyunlarına başvurmaktır.

Yazarken birazda mantık süzgecinden geçirin yazacaklarınızı...

Bu çelişkidir ya hu!

Yazdıklarım ve Çelişkiniz açık ve nettir.

''İzafiyet Teorisi, Öteki Dünyayı falan ispatlamaz...

İspatlar derse, buyur ispatla...

Haydi, görelim...''

Big-Bang ile Evrim Teorisinin ne alakası var?

Evrim Teorisi, Big-Bang'i doğrulayacak ya da yalanlayacak bir bilgi sunmaz ki?

Ya da Big-Bang teorisi, Evrime'e dair bilgi sunmaz ki?'' demişsin.

Cevap :

Kelime oyunuyla kasteddiğim şey tam da buydu.

Bence yazdıklarımı bir daha oku

Gördün mü kelime oyunlarını kim yapıyormuş?

Geçmiş olsun...

Merak etme, bu şok çok uzun sürmez...

Okuyunca karşılık vermek için sabırsızlanıp daha da heyecanlanarak

Daha da fazla çelişki ortaya koyacaksın...

Bende bunların üzerine daha geleceğim.

Bu sefer sende "En iyisini Tanrım bilir" deyip sıyrılacaksın...

Telaşa gerek yok...

Bu hep olur...

Gönderi tarihi:

YARASA'ya cevaplar :

Küfür boş durmaz diyorlardı şimdi daha iyi anlıyorum bu sözü.

Cuma namazındaydık neler yazmışsınız. Namaz olmasaydı bu kadar açmazdık arayı cevabı yapıştırırdım.

''Ah arkadaşım ah. Şu isaretlediğim cümlenden sonra tartışamayacağım seninle. '' demişsin.

Tartışma yapamayacak kadar açık olduğu için tartışamıyorsun. Bence git biraz psikoloji oku.

''Ah be arkadaşım ah... O verdiğin adres, buraya kopyaladığın yazının adresi. Halkımız daha referans vermeyi, alıntı yapmayı, kaynak göstermeyi bilmiyor! Kalkıp bilimi tartışıyor. '' demişsin.

Cevap :Halk kelimesi senin olsun. Ben Türk milletinin bir evladıyım. Milletimiz de daha doğru olur. Buraya kopyaladığım yazının adresi olduğunu bildiğim için ''ÖNERİ'' diye bir dipnot koydum. Ama anlayan olmamış.

Sigmund Freud, Avusturyalı ruh doktoru, psikanalizin kurucusudur. Bu bile ruh üzerine birçok sözünün olduğunu kanıtlar.

Ama illaki kaynakları görecem diyorsanız Richard Panek'in ''Görünmez Yüzyıl'' kitabını almanızı isterim. Kitap ''Einstein, Freud ve Saklı Evrenlerin Araştırması'' olarak da biliniyor.

''Harun Amca sitelerinden kopyalayıp yapıştırmakla yetiniyor. '' demişsin.Ötesi de yok maalesef...

Harun Amca kim?

''ÖNERİ: Daha çok çalışın... Biz burdayız, bekleriz''

Cevap : Daha çok çalışmaya gerek yok ki. ***********

1-Beyin bilinçaltına attığı görüntüleri rüyada gösteriyor demiştiniz. Doğuştan Görme engellilerin nasıl rüya gördüğünü açıklarmısınız? Bu sorumun cevabını alamadım.

2-Cennetten Cehenneme geçileceğini ayetlerle kanıtlamıştınız. Hala ayetleri göremedim?

Gönderi tarihi:
YARASA'ya cevaplar :

Küfür boş durmaz diyorlardı şimdi daha iyi anlıyorum bu sözü.

Cuma namazındaydık neler yazmışsınız. Namaz olmasaydı bu kadar açmazdık arayı cevabı yapıştırırdım.

''Ah arkadaşım ah. Şu isaretlediğim cümlenden sonra tartışamayacağım seninle. '' demişsin.

Tartışma yapamayacak kadar açık olduğu için tartışamıyorsun. Bence git biraz psikoloji oku.

''Ah be arkadaşım ah... O verdiğin adres, buraya kopyaladığın yazının adresi. Halkımız daha referans vermeyi, alıntı yapmayı, kaynak göstermeyi bilmiyor! Kalkıp bilimi tartışıyor. '' demişsin.

Cevap :Halk kelimesi senin olsun. Ben Türk milletinin bir evladıyım. Milletimiz de daha doğru olur. Buraya kopyaladığım yazının adresi olduğunu bildiğim için ''ÖNERİ'' diye bir dipnot koydum. Ama anlayan olmamış.

Sigmund Freud, Avusturyalı ruh doktoru, psikanalizin kurucusudur. Bu bile ruh üzerine birçok sözünün olduğunu kanıtlar.

Ama illaki kaynakları görecem diyorsanız Richard Panek'in ''Görünmez Yüzyıl'' kitabını almanızı isterim. Kitap ''Einstein, Freud ve Saklı Evrenlerin Araştırması'' olarak da biliniyor.

Tekrar hoşgeldin Sarıgöl...

Ya hu dilimde tüy bitti...

Okuduğum tüm psikoloji kitaplarını ve Freud'un kitaplarını falan atacağım pencereden...

Ya bin kere söyledim;

Psikoloji, Dinlerin bahsettiği "Ruh"u incelemez diye...

Psikolojinin kastettiği "Ruh", senin sandığın "Ruh" değildir...

Sigmund Freud Yahudi kökenlidir ancak bir Ateisttir.

Ölene kadar da Ateist olarak kalmıştır.

Yahudi olan karısının, evde Yahudi İbadetlerini yapmasına engel olacak kadar da sert ve katı bir Ateisttir.

Bu kadar katı bir ateistin, gidipte senin sandığın ve dinlerin uydurduğu Ruhları incelediğini iddia etmek komik bile değil, acınacak ve gülünecek bir düşüncedir.

Ya hu git önce bir iki tane Freud'a ait kitap oku be!

Psikoloji'yi okumanızı asıl ben size tavsiye ederim.

Bence öncelikle bir Psikoloğa gidin ve "Kardeşim siz ruhları mı inceliyorsunuz?" diye sorun.

Belirli bir ücret karşılığında size bir tarife sunacak ve bu seanslara gelip katılmanızı kesinlikle tavsiye edecektir.

Belki de oradan bir Psikiyatr'a sevk edip, ilaç tedavisi önerecektir.

1-Beyin bilinçaltına attığı görüntüleri rüyada gösteriyor demiştiniz. Doğuştan Görme engellilerin nasıl rüya gördüğünü açıklarmısınız? Bu sorumun cevabını alamadım.

2-Cennetten Cehenneme geçileceğini ayetlerle kanıtlamıştınız. Hala ayetleri göremedim?

Doğuştan Körler rüyalarında sadece Sesleri duyarlar...

Görüntü görmezler...

Çünkü beyinleri "Görmek" gibi bir olayı hiçbir zaman algılamamıştır...

Sonradan kör olanlar ise görüntü görebilirler anca zaman ilerledikçe bunlar silinikleşebilir...

Ne yani Tanrı mı kafasına sokuyor sanıyorsunuz görüntüleri.

Komik yaa, vallahi komik...

Birde gelip Psikoloji okumamızı tavsiye ediyor.

Sen Psikoloji'yi "Ruhçu" olarak tanımla,

Psikologların "Ruhlarla" ilgilendiklerini ima et,

Sonra da gel "" okuyun de...

Hahha ha haaa...

Ya hu aklıma geldikçe gülüyorum yaa...

Freud'a "Ruh Doktoru" demiş yaaaa...

Puhha ha haa haaa...

Alemsin yaa, vallahi alemsin...

Ayh, karnım ağrıdı ya gülmekten...

"Ruh doktoru" ha?

Hahha haa haa...

Tabi tabi, kim bilir kaç kere ruh çağırdı da ilaçla tedavi etti...

Nnıııhhhıhhaaa haa...

Ee tabi, "Big-Bang Evrimi yalanlıyor" diyebilen birisinden nasıl bir performans bekleyebilirim ki...

Gönderi tarihi:

Sadece şunu söylüyorum Sigmund Freud'un hayatını netten araştırın. Hiç olmazsa Richard Panek'in ''Görünmez Yüzyıl'' kitabını almanızı görüş açınızı genişletecek.

''Sigmund Freud Yahudi kökenlidir ancak bir Ateisttir.

Ölene kadar da Ateist olarak kalmıştır.'' demişsin.

Yahudi asıllı ateist olması çok daha tehlikeli. Çünkü Yahudiler seçilmiş ırk oldukları için tüm suçlarının affedileceğini ngörürler. Onun için Yahud kavminin başarısı için Tanrı'yı inkar etmek gerekse onu da yaparlar. Çünkü seçilmişlerdir ya. tANRI ONLARI DEĞİL DE KİMLeri bağışlasın? :D

''Psikoloğa gidin'' demekle iş oluyor tabi. Psikolok acaba neyi iyileştiriyor. Beyni mi :D

O zaman neden Ruh Sağlığı hastahaneleri var da Beyin sağlığı hastahaneleri yok.

Sözün kısası iş inançta bitiyor. İsteyen reddeder, isteyen kabul eder. Reddeden de kabul eden de niye bunları sahiplendiğini bilir. Forumda sen A cevabını vereceksin, Ben B, Ama ikisi de dogmatik kalacak.

Doğuştan körler hakkında söylediğiniz sözleri çok dikkatlice okudum gördüğüm şu : Kişisel sözler...Araştırma ve kaynaklara dayanmıyor. Bende tüm ülkelerdeki yüzlerce doğuştan kör olanların rüya gördüğü hakkındaki haberleri veririm ödeşiriz.

''Ee tabi, "Big-Bang Evrimi yalanlıyor" diyebilen birisinden nasıl bir performans bekleyebilirim ki...'' demişsin.

Bakın Darwin materyalisttir. Ve materyalist yargılardan teorisinde birçok veri kullanmıştır. Mesela evrenin sonsuzluğu. Ve sabit evren fikri.

Büyük Çöküş teorisi evrenin sonlu olabileceğini,Büyük Patlama da evrenin başlangıcının olduğunu söyler. Dolayısıyla Big Bang ile evrim teorisi paralel tabanda değildir. Şunu da söylemelidir ki materyalist evrim teorisi sabit evren fikrini savunurken Big bang teorisi evrenin genişlemekte olduğunu söylemekte. Bu da ayrı bir çeliki.Çelişki çok ama anlamak isteyene.

''hAHAHAHAHAHAHA'' GİBİ kişisel iletilerinizi cehennemde de faaliyete geçirmeniz dileğiyle.

Not : Cennetten Cehenneme geçileceğini ayetlerle kanıtlamıştınız. Hala ayetleri göremedim?

Gönderi tarihi:
Not : Cennetten Cehenneme geçileceğini ayetlerle kanıtlamıştınız. Hala ayetleri göremedim?

Onu söyleyen benim. Kimse cennete girdiğinde "amaaan oohhh yırttım valla" deyip Allah'a şükretmesin. Her an işler değişebilir, Allah'ın tepesi attı mı veya morali bozuk olduğu bir sırada alıp hepinizi Hennom vadisine transfer edebilir. Gerçi Hennom vadisi cennetten bin kat daha güzeldir ama insanların çoğu bilmezler.

Buyrun transfer ayetiniz:

HÛD SÛRESİ/

106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.

107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır.

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

"Rabbim niye öyle dilesin" deyip de Allah'ın işine karışmayın bence. En çok ona kızıyor zira.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

108- Mesud olanlara gelince işte onlar da cennettedirler. Öyle ki, gökler ve yer daim oldukça, (yani, yerinde durdukça, yani sonsuza kadar,) hepsi orada muhalled olarak kalacaklar. Ancak Rabb'inin dilediği başka. Yani cennetin devamı ve ebediliği, Allah'ın vücub-i zatisi gibi kendinden değildir, Allah'ın d i lemesine bağlıdır. Allah dilerse böyle olmayabilir. Nitekim cehenneme giren herkes orada ebedî kalmayacaktır, günahkar müminler bir müddet cehennemde kaldıktan sonra cennete girecekler ve saadete erecekler. Veya Allah katında burada sözü edilen cennet sa a detinden daha büyük saadetler de olabilecektir. Nitekim bir kısım bahtiyarlar cennetten daha ileri mertebelere yükselecek, "Allah'dan gelen Rıdvan en büyüktür." (Tevbe, 9/72) ve "Ve nice yüzler de o gün ışıl ışıl ışıldar ve Rabbine bakakalır." (Kıyame t, 75/ 22,23) âyetlerinin sırrına mazhar olacaklardır. Fakat bu gibi istisnalarla cennetin genel gidişinde bir son veya bir kesinti olacakmış vehmine düşülmesin. "Öyle bir ata ve ihsan olacak ki, kesilmesiz." Dünyadaki gibi belli bir süre ile sınırlı ve sonlu değil, kesintisiz sürüp giden bir ata ve ihsan, sonsuz bir Allah vergisidir.

Bu kayıt, ya cümlesinden hâl veya cümlesinden temyizdir. Cennetin hâli olduğu takdirde, cennet nimetlerinin kesintisiz olduğunu açıkça belli eder: Nitekim "Yiyecekleri de, gölgesi de süreklidir." (Ra'd, 13/35) âyeti de bunu destekler. Temyiz olduğu takdirde cennetin üstünde ve müstesna bir surette ilâhî meşiyetle ilgili olan rıdvan nimetinin kesintisiz olduğunu açıklar, aynı zamanda cennetin sonsuz olduğuna d a işaret eder. Zira bundan anlaşılır ki, ahiret hayatında böyle sürekli ve kesintisiz bir ihsan vardır. O halde buna karşılık bazı kesintili kişiler olsa bile, kesintisiz bir ihsanın gerçekleşebilmesi için dahi, ahiretin sonsuz ve ebedî olması gerekir. Bu i se cenneti kaplayan ahiret göklerinin ve yerinin sonsuza dek devamlı olmasını gerektirir. Şu halde "kesintisiz ihsan" işaretiyle "gökler ve yer durdukça" ifadesindeki ebediliği de tefsir etmiş, açıklamış olur. O halde âyetteki ""gökler ve yer dur d ukça" kaydının da

sonsuza dek demek olduğu kendiliğinden anlaşılır ki, genellikle âyetlerde "ebeden" kayıtları da bunda açıktır. Şu halde "kesintisizlik" kaydının cehennemle ilgili âyette değil de cennetle ilgili olan ikinci âyette vurgulanmasından dolayı, bazı kimselerin "cennet sevabı ebedidir, fakat cehennem azabı genellikle bir yerden sonra bitecektir, kesilecektir" şeklinde zannetmeleri doğru değildir.

Velhasıl yukarıdan beri anlatılagelen kıssalar iyice düşünülünce anlaşılır ki, sûrenin baş tarafında geçtiği üzere, "Bu dünya hayatını ve nimetlerini isteyenler." (11/15) sayılı ve belli bir eceli bulunan bu dünya hayatında nasipleri ne ise onu tamamiyle alırlar. Sonra da "Ahirette kendilerine ateşten başka birşey kalmaz" (Hud, 11/16). Böyle ebedî bedbahtlardan olurlar. Bunlara karşılık "İman edip salih ameller işleyenler ve Rablerine karşı terbiyeli" kimselerden olanlar da "Cennet ehlidirler, orada ebedî kalırlar." (Hud, 11/23). Böylece ebedî mutluluğa ererler. İşte iki grup arasın daki fark bu kadar büyüktür. Bir de şakî olan bedbahtlar grubunun Firavunları ve elebaşıları gibi, said olan bahtiyarlar grubunun da peygamberleri, sıddıkları ve önde gelenleri vardır. Her iki grubun ileri gelenleri vardır ki, bunların azap ve sevapları da belli ölçüde öbürlerinden farklıdır. Azgınların elebaşılarına cehennem ehli içinde ötekilerden farklı olarak Allah Teâlâ'nın dilediği öyle müthiş bir azap vardır ki, bunun ne kadar korkunç olduğu hayal dahi edilemez. Şu halde bunlar sıradan bedbahtlardan daha bedbaht bir durumdadırlar. Mesutların önde gelenlerine de Allah Teâlâ'nın, cennet ehli içinde özel olarak hazırlamış olduğu öyle saadetler vardır ki, "Hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği, beşer cinsinden hiçbir kalbin hissetmediği." nimetlerdir ki, bunları tarif etmek için cennet tabiri bile az gelir. Bu artık bütün nimetlerin ve istihkak edilmiş bütün mükafatların üstünde sırf Allah'ın fazlı ve keremi ile olan rabbani ihsanlar, kesintisiz ihsanlardır. Şu halde buna nail olacak olanlar da bahtiyarlar bahtiyarıdırlar.

Elmalılı Hamdi Yazır'ın Hak Dini Kur'an Dili Tefisirinden alıntıdır.

-Demek ki ne lazımmış?

-Ayetin tefsirini öğrenmek...

Gönderi tarihi:
Sadece şunu söylüyorum Sigmund Freud'un hayatını netten araştırın. Hiç olmazsa Richard Panek'in ''Görünmez Yüzyıl'' kitabını almanızı görüş açınızı genişletecek.

''Sigmund Freud Yahudi kökenlidir ancak bir Ateisttir.

Ölene kadar da Ateist olarak kalmıştır.'' demişsin.

Yahudi asıllı ateist olması çok daha tehlikeli. Çünkü Yahudiler seçilmiş ırk oldukları için tüm suçlarının affedileceğini ngörürler. Onun için Yahud kavminin başarısı için Tanrı'yı inkar etmek gerekse onu da yaparlar. Çünkü seçilmişlerdir ya. tANRI ONLARI DEĞİL DE KİMLeri bağışlasın? :D

Ya hu sen belli bir ırkı düşman bellemiş olabilirsin...

O yüzden önyargılı da olabilirsin...

Koşullanmış olabilirsin...

Ama bu, gerçeklikleri değiştirmez Sarıgöl Msnci...

Örnek verdiğin Sigmund Freud, baktım da birden bire düşmanın oluverdi...

Hayırdı?

İşine mi gelmedi?

''Psikoloğa gidin'' demekle iş oluyor tabi. Psikolok acaba neyi iyileştiriyor. Beyni mi :D

O zaman neden Ruh Sağlığı hastahaneleri var da Beyin sağlığı hastahaneleri yok.

Sözün kısası iş inançta bitiyor. İsteyen reddeder, isteyen kabul eder. Reddeden de kabul eden de niye bunları sahiplendiğini bilir. Forumda sen A cevabını vereceksin, Ben B, Ama ikisi de dogmatik kalacak.

Yok Sarıgöl Msnci...

Yok arkadaş, ben sana Psikolojiyi öğretemicem...

İlk defa birisi beni bu kadar bıktırdı ya hu...

Arkadaşım, anlatamıyorum sanırım;

"Ruh Sağlığı" denildiğinde kastedilen şey "Bilinç" ve "Bilinç Altı" durumlarıdır...

İnsanın Akıl ve Bilinç durumlarıdır...

Bir psikoloğa gidipte "Sen Ruhları inceliyorsun" deme sakın, valla rapor verirler sana...

Hala bir kelimenin anlamını öğretemedim, yazıklar olsun bana...

Al ya, sana kaynak;

Kitap 1

Yazar: Prof. Dr.Özcan Köknel

Eser: Kaygıdan Mutluluğa Kişilik

Yayın: Altın Kitaplar Yayınevi

Konu/Sayfa: RuhBilim Yöntemleri (sf 343)

Alıntı: Ruhbilim konusu insan olan, insanı inceleyen bir bilim dalıdır. İnsanın bütün iç yaşantılarını ve bunların dışa vuran belirtilerini inceler. Başka bir deyişle, ruhbilimin çalışma ve araştırma alanı insanın öznel ve NESNEL yanlarıdır. Psikoloji/Ruhbilim sözcüğü Grekçe "Ruh-Nefes-Zihin" anlamına gelen "psyche" ile "Tanrı sözü-bilgi" anlamına gelen "logos"un birleşmesinden meydana gelir. (Sarıgöl Msnci buna dikkat et, buna göre senin mantığınla bakarsan tüm bilim dalları Grekçe Tanrının sözü olarak işleniyor. Tüm Ateist bilim adamları Grek Tanrılarının varlığını yani Logos'un varlığını ispatlıyor ve bizde buna gülüyoruz.) Görünmeyen bir Öz olarak düşünülen, tasarlanan Ruh'un varlığı yokluğu ya da insan öldükten sonra yaşayıp yaşamadığı gibi soruların RuhBilimin/Psiklojinin dışında kaldığına, bu konuların TanrıBilim/Teoloji kapsamına girdiğine değinmiştik (yazar kitabın 117. sayfasında RuhBilim Öğretileri başlığında bunlara ayrıntılı olarak değinmiş). Anımsanancağı gibi, TanrıBilim doğaüstü ve deneyüstü varlıklar alanıyla ilgili bilgileri toplar. Bu bilgilerin kaynaklandığı "mutlak yaratıcı" "öteki dünya" "ruh" gibi kavramların gözle görülen, elle tutulan gerçeklikleri yoktur. ... RuhBilim insan davranışlarının gözlenebilen, ölçülebilen yanlarını incelemektedir. Bunlar arasında da özellikle bilgiye ilişkin sürecin içerdiği bilinç, yönelim, dikkat, algı, düşünce gibi işlevleri gözleyecek ve ölçecek geçerli yöntemleri bulur...

Kitap 2

Yazar: Prof. Dr. Hasan Bacanlı

Eser: Gelişim ve Öğrenme

Yayın: Nobel Yayınevi

Konu/Sayfa: Psikoloji (sf 9)

Alıntı: Psikoloji doğa ve insanı anlamaya çalışan bilimin, birey olarak insanı anlamaya çalışan kısmıdır. İnsan birey olarak ele alındığında psikolojinin, toplum olarak ele alındığında Sosyolojinin konusunu oluşturmaktadır. Psikoloji terimine gelince Psycho ve Logos terimlerinden oluşan psikoloji terimi, her ne kadar köken olarak "ruh" ve "bilim" anlamlarına gelen kelimelerden oluşmuşsa da, ruhla bir ilişkisi yoktur. Belki buradaki ruh, ruhsal durum terimindeki ruh olabilir, yoksa bedenin karşıtı olarak kabul edilen ruhun bilimsel incelemesini yapmak mümkün değildir. Bugünkü Psikoloji, Jung'un terimiyle "Ruhsuz bir ruhbilim"dir. Psikoloji günümüzde "İnsan ve hayvan davranışlarını inceleyen bilim dalı" olarak tanımlanmaktadır.

Bak sana bu konuda uzman iki profesör doktorun "Psikoloji" tanımları...

Psikologlar "Beyin" mi inceliyormuşlar,

Ruh mu çağırıyormuşlar

Yoksa insan davranışlarını mı inceliyormuşlar öğreniver...

Ama lütfen artık öğreniver.

Üniversitede bu konuyu bir saat işliyorlar Sarıgöl Msnci...

Sen buraya üye olalı ve ben her defasında anlatalı bir sene oldu neredeyse...

Doğuştan körler hakkında söylediğiniz sözleri çok dikkatlice okudum gördüğüm şu : Kişisel sözler...Araştırma ve kaynaklara dayanmıyor. Bende tüm ülkelerdeki yüzlerce doğuştan kör olanların rüya gördüğü hakkındaki haberleri veririm ödeşiriz.

Ya diyorum sana bana anlatma diye...

Ben bu konuları gayet iyi biliyorum...

Hikayeye karnım tok yani, herkes ikimizide tanıyor Sarıgöl Msnci...

''Ee tabi, "Big-Bang Evrimi yalanlıyor" diyebilen birisinden nasıl bir performans bekleyebilirim ki...'' demişsin.

Bakın Darwin materyalisttir. Ve materyalist yargılardan teorisinde birçok veri kullanmıştır. Mesela evrenin sonsuzluğu. Ve sabit evren fikri.

Büyük Çöküş teorisi evrenin sonlu olabileceğini,Büyük Patlama da evrenin başlangıcının olduğunu söyler. Dolayısıyla Big Bang ile evrim teorisi paralel tabanda değildir. Şunu da söylemelidir ki materyalist evrim teorisi sabit evren fikrini savunurken Big bang teorisi evrenin genişlemekte olduğunu söylemekte. Bu da ayrı bir çeliki.Çelişki çok ama anlamak isteyene.

Arkadaşım, Big-Bang Teorisi ile Evrim Teorisinin alanları bir kere çok farklı...

Bilmediğin bariz bir şekilde ortada olan bir konuyu tartışmayacağım...

Big-Bang ile Evrim Teorisinin birbirlerini yanlışlamadıkları

Ve Big-Bang'in "Yoktan var etmek" demek olmadığını sen hariç tüm herkes bilmektedir.

Psikoloji konusunda zerre kadar bilgin olmadığı gibi

Bunu da bilmiyorsun...

Ve artık sana anlatmaktan sıkıldım...

''hAHAHAHAHAHAHA'' GİBİ kişisel iletilerinizi cehennemde de faaliyete geçirmeniz dileğiyle.

Cehennem gibi biryer olmadığı için,

Bu dünyada bu gibi mantıksız iletilerle eğlenmek zorundayım ne yazık ki...

Cennetten Cehenneme geçileceği gibi birşeyden ben bahsettiğimi hatırlamıyorum.

Açık ve net konuşursanız daha iyi anlaşılır, belki unutmuşumdur...

Ama ben size şu unuttuklarınızı hatırlatayım da kaynamasın arada:

Dediğim gibi "Evrim Teorisi"nin "Big-Bang Teorisi" tarafından nasıl çürütüldüğünü...

"Big-Bang"in neresinde "Yoktan Var Edilme"nin geçtiğini...

Öteki Alem'deki Maddenin, bizim Maddi Gerçekliğimizden nasıl farklı olduğunu...

"İzafiyet Teorisi"nin "Öteki Alemin Varlığını" nasıl ispat ettiğini...

Kur'an-ın neresinde "Yoktan Var Etmek" diye bir ifadenin geçtiğini...

"Ondan gelip ona dönmek/İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" ile "Topraktan yaratılıp toprağa dönmek" düşüncelerinin birbirleri ile nasıl olurda çelişmez olduklarını (panteist olmadığınız için panteizme bürümeden anlatınız bunu. çünkü ben öyle ele alıyorum)

Mantık Kuralları Çerçevesinde ve Bilimsel Olarak ispat ette görelim...

Ve şu:

İzafiyet Teorisi ortaya atılırken Einstein Öteki Alem dediğin sanrıyı deneyimlememiş

Ve senin Mavilediğim iletinde ifade ettiğin gibi "Bu Alemdeki Madde"yi deneyimlemiştir.

Yani Mavilediğim iletine dayanarak, sana göre "Bu Alem" ile "Öteki Alem"deki Maddenin özellikleri farklı...

Birisi "Sonlu" diğer "Sonsuz"...

İzafiyet Teorisi, bu alemi niteleyen bir teori olduğuna göre,

Kaçınılmaz olarak senin "Sonlu Madde" dediğin maddeye dair bir teoridir.

Var olduğunu düşündüğün Öte Alem'i niteleyemez yani, bu imkansızdır.

Çünkü Einstein "Sonsuz Alem"i niteleyebilmek için o alemi deneyimleyebilmeliydi.

Ancak bunu yapması imkansızdır...

Çok açıktır ki;

Diyelim ki "Öteki Alem" diye biryer var,

Henüz o alemi deneyimleyemediğimiz ve üzerine "İzafiyet Teorisi" gibi teorileri ürettiğimiz "Sonlu Evren"in "Madde"si

Öteki Alem'in maddesinden farklıdır...

Öyleyse;

Sonsuz Maddenin olduğu Öteki Alem'in yasaları, teorileri ve kanunları,

Sonlu Maddenin olduğu Bu Alem'in yasaları, teoriler ve kanunları'ndan başlı başına çok farklıdır ve belki de zıttır.

Birisi "Sonlu Madde"yi açıklayan teori ve yasalardır...

Diğeri de "Sonsuz Madde"yi açıklayan teori ve yasalardır...

Öyleyse Msnci'nin "Bu alemdeki madde, öteki alemdeki maddeden farklı" dediği "Sonlu Madde"yi açıklayan yasalar ve teoriler,

Nasıl olursa "Sonsuz Madde"yi de açıklar?

Akıl var,

Mantık var...

Fakat sen;

Hem "Bu alemdeki Madde, öteki Alemdeki madde değildir." diyorsun.

Hemde "Bu alemdeki Madde'yi açıklayan İzafiyet Teorisinin, öteki alemdeki maddeyide açıkladığını" iddia ediyorsun.

Birde şu var:

Sen Psikoloji'yi "Ruhçu" olarak tanımla,

Psikologların "Ruhlarla" ilgilendiklerini ima et,

Sonra da gel "" okuyun de...

Hahha ha haaa...

Ya hu aklıma geldikçe gülüyorum yaa...

Freud'a "Ruh Doktoru" demiş yaaaa...

Puhha ha haa haaa...

Alemsin yaa, vallahi alemsin...

Ayh, karnım ağrıdı ya gülmekten...

"Ruh doktoru" ha?

Hahha haa haa...

Tabi tabi, kim bilir kaç kere ruh çağırdı da ilaçla tedavi etti...

Nnıııhhhıhhaaa haa...

Ee tabi, "Big-Bang Evrimi yalanlıyor" diyebilen birisinden nasıl bir performans bekleyebilirim ki...

Birde şunu eklemek istedim Psikoloji hakkındaki görüşlerinize dair:

411.gif411.gif411.gif

Freud "Ruh Doktoru" haa!?

Yok yok, Şamandı Freud, Şaman...

Gönderi tarihi:
108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Bu ayetin açıklaması şöyle oluyor.

Normal renkte yazılan kısım için.. Açıklamaya gerek bile yok. Aynısını yaz geç.

Amma velakin , koyu yazılan kısmı açıklanırken biraz tırmalamış bizim elmalılı amca.

Resmen Allah dilerse bu durumu değiştirir. Diyor.

Başkada bişey yok.

Bazı arkadaşların AGREEMENT MANAGEMENT dersi alması gerekiyor.

Elmalılı A.Hamdi " Ancak Rabbin dilemesi başka" cümlesine paragraflar dolusu yazı yazmış. Sonunda itirafta da bulunmuş.

Topu taca atmış.

Sn msn cı ,

Elmalılı nın yorumunu okuduk.

Sadece o cumleye aıt.

SIZIN yorumunuz nedir.

Copy + Paste yapmadan..

Kısaca lutfen.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sevgili Boşig, eline sağlık, sabrına sabır dilerim :)

Gönderi tarihi:
Yeni fikirlere ve yeni yorumlara açık olmak lazım

Sayın Sardunyam,

Yeni fikirlere açık olmak lazım tabii ki ama akıllı mantıklı fikirlere açık olmak lazım.

Psikoloji'yi "Efsun-Bilimi" olarak tanımlayan yeni bir fikrin nesine açık olabiliriz ki?

Hangi psikolog şimdiye kadar ruh çağırmış?

Hem arkadaşımızın söyledikleri birer fikir değil ki?

Birşey hakkında bir iki şey öğrendiğini sanıp

Yanlış fikir sahibi olmaktan başkasını yapmıyor.

Doğrusunu anlatıyorum uzun zamandır,

Ama hala aynı yerde...

Sevgili Boşig, eline sağlık, sabrına sabır dilerim :)

Sağol Yarasa...

Sabır o kadar işime yarardı ki hiç sorma...

Bu nedir yaa!

Gönderi tarihi:

Sağol Yarasa...

Sabır o kadar işime yarardı ki hiç sorma...

Bu nedir yaa!

Sevgili Boşig, İşte buna cihad derler. Copy yapacaksın, paste yapacaksın, anlatılana rest yapacaksın. Sabır taşını çatlatacaksın, ************. Yaka silktirip "illallah" dedirttireceksin. İllallah dedirttikten sonra ise "la ilahe" dedirttireceksin ve cihad tamamlanacak. Bu şekilde en kral ateisti bile dine imana sokabilirsin.

Mesela bende bazı kıpırdanmalar başladı, sabır mabır kalmadı, İllalah demeye başladım, la ilahe dememe az kaldı.

Adamı dine imana sokarlar valla.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:
Büyük Çöküş teorisi evrenin sonlu olabileceğini,Büyük Patlama da evrenin başlangıcının olduğunu söyler. Dolayısıyla Big Bang ile evrim teorisi paralel tabanda değildir.

Yani?

Şunu da söylemelidir ki materyalist evrim teorisi sabit evren fikrini savunurken Big bang teorisi evrenin genişlemekte olduğunu söylemekte. Bu da ayrı bir çeliki.Çelişki çok ama anlamak isteyene.

Hangi materyalist felsefe evrenin sabit olduğunu savunur? Bu materyalist felsefenin konusu mudur? Materyalist felsefeye sahip bir bilim dalı sabit evren modeli diye bir şey ortaya attığı zaman sabit olmayan evren modeli materyalist olmaktan çıkıp idealist felsefeye mi ait oluyor? Metafizik ile mi açıklanıyor bu yeni evren modeli? Materyalizme ne açıdan ters düşüyor? Bize bunu açıklar mısınız? Rica etsek bu çelişkiyi, kopyala yapıştır yapmadan kısaca açıklar mısınız?

Gönderi tarihi:
Sayın Sardunyam,

Yeni fikirlere açık olmak lazım tabii ki ama akıllı mantıklı fikirlere açık olmak lazım.

Psikoloji'yi "Efsun-Bilimi" olarak tanımlayan yeni bir fikrin nesine açık olabiliriz ki?

Hangi psikolog şimdiye kadar ruh çağırmış?

Hem arkadaşımızın söyledikleri birer fikir değil ki?

Birşey hakkında bir iki şey öğrendiğini sanıp

Yanlış fikir sahibi olmaktan başkasını yapmıyor.

Doğrusunu anlatıyorum uzun zamandır,

Ama hala aynı yerde...

Yeni fikirler ve yeni yorumlara açık olmak lazım tekrar ediyorum...

yani söylemek istediğim fikrin mantıklılığı ya da mantıksızlığı öncelikle önemli değil bence sonuç itibarıyla "mantık" dediğimiz şey çok göreceli, sana göre mantıklı olan bir başkasının mantığına ters gelebiliyor... mantıktan önce bilgi gerekiyor... bir şey hakkında fikir yürütenin o konu hakkında bilgi sahibi olması gerekmiyor mu, fikri olmadan neyin mantığını yürüteceğini onu dinledikten sonra anlayabiliriz...

Maddenin yapısını bilmeyen için maddenin pek çok özelliği mantıksız bulunabilir... :)

Bu bütün fikirler ve bütün insanlar için geçerli olmalı, evren sürekli bir yenilenme üzerinde dönüp durmakta, ancak dışarıdan baktığında bu değişimi görmek pek mümkün olmuyor düşüncede bunun gibi bilgide öyle her gün yeni şeyler ekleniyor o yüzden yenilere açık olmak lazım dedim... o arkadaş içinde geçerli bu düşünce...

Gönderi tarihi:
Yeni fikirler ve yeni yorumlara açık olmak lazım tekrar ediyorum...

yani söylemek istediğim fikrin mantıklılığı ya da mantıksızlığı öncelikle önemli değil bence sonuç itibarıyla "mantık" dediğimiz şey çok göreceli, sana göre mantıklı olan bir başkasının mantığına ters gelebiliyor... Ya da mantıktan önce bilgi gerekiyor...

Maddenin yapısını bilmeyen için maddenin pek çok özelliği mantıksız bulunabilir... :)

Sayın Sardunyam,

"Psikoloji" Ruhları inceleyen bir bilim dalı mıdır?

Psikolojinin "Ruhları İncelediği" iddia edilirse

"Aa bu da bir fikirdir, doğru olabilir" mi demeliyiz?

Gönderi tarihi:

"Kuşkusuz Rabbin neyi isterse onu yapar." mealinden kasıt :

Ayetlerin akışı mutluların içinde bulundukları güvenli durumu daha bir arttırmak için, Allah'ın iradesinin onlara yönelik bağışının kesintisiz olmasını dilediğini belirtiyor. Söz gelişi cennetteki yerleri değiştirilse bile, Allah'ın onlara yönelik bağışı kesintiye uğramayacaktır. Böyle bir şey sözkonusu olmamakla beraber, sınırlanacağı sanıldığı bir sırada bile yüce Allah'ın iradesinin serbestliğini vurgulamak için yeralıyor bu ifade.

Olay şöyle özetlenebilir : Allah'ın iradesi serbesttir ama adaletli olduğu için kimseye haksızlık yapmaz. Yani hakedene hak ettiğini verir. Nitekim cennetlik olacak gibi ameller işleyenler için "Yiyecekleri de, gölgesi de süreklidir." (Ra'd, 13/35) diyerek Cennet'in sonsuz olacağı anlatılmış oluyor.

Gönderi tarihi:

Psikoloji ruhları inceler ancak bilimsel anlamda açıklarsak insanın iç dünyasını, düşünce dünyasını, gizlediklerinden, yaşadıklarından kaynaklanan sorunları inceleyen bilim dalı değil midir?

Ruhları inceler derken "medyumvari" bir tarz kasdediliyorsa bu elbette hiç bilimsel olmaz... :)

Psikoloji bilimi ile ilgilenenler için "ruh" başka bir şey ifade ediyor... İlahi bir anlam içermiyor bunu belirtmek gerekir...

Ancak bir itirafta bulunmam gerek ben "yeni fikirlere ve yeniliklere açık olmak gerek" sözümü sadece başlık için kullandım, arkadaşın ve senin yazını okumamıştım... :P

AAA bu yeni bir fikirdir doğru olabilir de denebilir ayrıca, bunda şaşılacak ne var Tengeriin Boşig, mantıklı olanı dini açıdan değerlendirirsek farklı, bilimsel açıdan değerlendirirsek farklı manalar çıkar... Ama hayat bana birşey öğrettiyse bazen çok uçuk gelen fikirler sonradan mantıklı bulunabiliyor...

Gönderi tarihi:
Psikoloji ruhları inceler ancak bilimsel anlamda açıklarsak insanın iç dünyasını, düşünce dünyasını, gizlediklerinden, yaşadıklarından kaynaklanan sorunları inceleyen bilim dalı değil midir?

Ruhları inceler derken "medyumvari" bir tarz kasdediliyorsa bu elbette hiç bilimsel olmaz... :)

Psikoloji bilimi ile ilgilenenler için "ruh" başka bir şey ifade ediyor... İlahi bir anlam içermiyor bunu belirtmek gerekir...

Ancak bir itirafta bulunmam gerek ben "yeni fikirlere ve yeniliklere açık olmak gerek" sözümü sadece başlık için kullandım, arkadaşın ve senin yazını okumamıştım... :P

AAA bu yeni bir fikirdir doğru olabilir de denebilir ayrıca, bunda şaşılacak ne var Tengeriin Boşig, mantıklı olanı dini açıdan değerlendirirsek farklı, bilimsel açıdan değerlendirirsek farklı manalar çıkar... Ama hayat bana birşey öğrettiyse bazen çok uçuk gelen fikirler sonradan mantıklı bulunabiliyor...

Sayın Sardunyam,

Diyorum ki, Psikoloji'nin ne ile ilgilendiği konusu

Üniversitelerde sadece tek bir saat anlatılıyor ve geçiliyor...

Ben bunu kimbilir kaç aydır anlatıyorum ama ya ben anlatamıyorum

Ya da karşıdaki anlamıyor...

Şimdi sende neler diyorsun...

Arkadaşın yazısını okursak, "Psikoloji ruhları inceler" dediğinde "Medyumvari ve Metafizik" bir olaydan bahsettiği açık...

Ama arkadaş Psikoloji'deki "Ruh"un ilahi ve metafizik bir anlam içermediğini öğrenemedi bir türlü.

Nik değiştiriyor, her nikine belki yeniden yeniden anlatacağım ama ı-ıh...

Anlaşmak mümkün olmayacak...

"Psikoloji Ruhlarla ilgilenir" düşüncesi "Yeni bir fikir OLAMAZ"

Bu ancak hiç birşey bilmeyen birisinin düşüncesi olabilir...

Zaten kendisi de tıkandı, farkedersen...

Psikoloji İnsan Davranışları ve Zihisel süreçleri ile ilginir çünkü.

İnsanın Nesnel tarafını ele alır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.