Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

siz ateist değilsiniz?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Biz deriz ki;

Bilakis, hiçbir isim Allah'a ait değildir; hepsi insanlarındır.

Çözülen her yeni bilmecede ölen isimlerin tanrıları bilmecenin kendisiyle yok olur. Eğer bu isimler gerçekten tanrının kensi olsalardı tanrıyı Nietzsche'den önce ben öldürürdüm. Beni yaratan tanrı, bilinememezliğin çözlüldükçe yok olan kelime oyunları değil, hertürlü isimden münezzeh bir Tanrıdır.

Ben de derim ki:

Allah veya Tanrı birer isim değilse nedir?Onlar,insanın çaresiz kaldığında gözlerindeki korkunun,kendini güvende hissettiğinde gözlerindeki tatlı bakışın,merak duyduğunda gözlerindeki arayışın silüetidir.İnsanın gözlerinden doğmuştur ve birgün o çok uzaklardan dönecek olan o silüet yine insanın gözlerinde son bulacaktır.

Saygılar...

• Cevaplar 70
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

herkese selamlar.

Muki

Bence de daha hayırlı. Dindeki çarpıklıkları, çelişkileri, hak yemeleri vs. vs. okuyup da dinden çıkmamak için Arapça okunmasında hayır var. Hem sonra, Muhammed'in Allah'ı sadece Arapça biliyor ya, kendi bildirdiklerini kendisinin anlaması açısından daha uygun. Türkçe okunduğu zaman ne anlar ki... Bir de tercümanla mı uğraşacak?

arkadaşım hangi dine mensupsun yada inancın var mı bilmem, inan beni de hiç mi hiç ilgilendirmez. ben Allah'a tam anlamı ile inanan biri olduğum için onun adaletinden zerre kadar şüphem yoktur ve Allah'ın emirlerinin bulunduğu kitabımız kuran da ne yazıyorsa harfiyen hepsine inanırım ve uygulamakda isterim. kuran da insanlara çelişki, çarpıklık yada hak yeme olarak görünen ne var bilmiyorum. bir yerde insanın kafası karışıyorsa ilmihal kitapları, tefsir kitapları yada peygamber efendimizin konu ile ilgili muhakkak bir açıklaması vardır. ordan kendimizi aydınlatmalıyız. tercuman kelimesi ile ilgili olarak aşağıda yazacağım.

YARASA

Onun adına avukatlık yapma ihtiyacın nereden doğuyor *****

İşin imamlık ise imamlık yapmalısın...

Onunla aramıza girmen günah değil mi ******??

Atatürk'e dil uzatıyorsun bu ikiii

ben imam değilim sedece nick öyle idi. imam hatip yada benzeri herhangi bir okulda okumadım. Allah ile kul arasına asla giremeyiz buna bir itirazım yok ancak dünya hayatında bazı insanların Allah hakkında gerçekleri görerek doğru yola ulaşmaları için uyarılmaları gerekmektedir (seni uyarıyorum falan demiyorum), peygamber efendimiz bile o zamanki müslümanlardan bazıları yanlış yaptığında onları uyarmış ve doğruyu göstermiş ki yanlışları tekrarlamasın. buna sen avukatlık mı dersin başka bişey mi bilmem. Atatürk'e dil uzatma konusuna gelince de ben asla ona dil uzatmam ve hep onun savunucusu olmuşumdur. ancak şu da bir gerçektir ki o da bizim gibi bir kuldur ve yaptıklarını tamamiyle Allah'ın yardımı ile yapmıştır. hiç şüphesiz Allah'ın yardımı olmasaydı o savaşlar asla kazanılamazdı. örnek: peygamber efendimiz döneminde de girilen bir savaşta kafirler (kafir kelimesi müslümanların tabiridir) müslümanlardan sayıca kat kat fazla olmasına rağmen müslümanlar savaşı kazanmışlardır ve kurtuluş savaşı da böyle bir mucizedir.

LIuVia

Sen inancli bi insansin degil mi? Peki Arap misin? Arapca ana dilin mi? Oyleyse Arapca'ya takintin niye, madem Kur'an'a inaniyorsun neden iceriginden cok Arapca okunmasi gerektigiyle ilgileniyorsun ki?

Senin icin iyi isler yapan bi insani bile takdir etmez misin?

evet inançlı bir insanım. hayır arap değilim, türküm. ana dilim türkçe. ancak hiçbir müslüman yada gerçekten islama inanan kişi diyelim (çünkü müslüman olup ne yaptığını bilmeyen insan çok) asla ve asla kendini diğer müslüman kardeşlerinden üstün görmez. sonuçta bizlerde onlar gibi bir kuluz ve onlardan üstün bir yanımız yoktur. geçmiş tarihlerde arapların biz türklere yaptıklarını unutmadım yada inkar etmiyorum ancak hoşgörülü ve bir o kadarda tedbirli olmamız lazım. peygamber efendimiz ile birlikte savaşa giren hamza bir vahşi tarafından şehit edildi, daha sonra bu vahşi müslüman oldu, peki peygamber efendimiz bu adama işkencemi etti yada kötü mü davrandı yada diğer müslümanlardan aşagımı gördü? Hayır.

ben din konusunda eğer bir takım şeylerden ödün verir isek belki kendi inancımdan kaybım olmaz ama ilerde doğacak çocuk ve torunlarımın islami konuda yeterli düzeye ulaşamayacağını düşünüyorum.

yukarıda da belirttim, Atatürk'ün büyük bir insan olduğunu kabul ederim ve kendini taktir ederim. ancak o da bizim gibi bir kuldur bizden farkı yoktur. tıpkı Hz. Muhammed gibi. o da Allah'ın kuluydu ancak bir farkı vardı aynı zamanda Allah'ın elçisiydi.

Muki

Hem sonra, Muhammed'in Allah'ı sadece Arapça biliyor ya, kendi bildirdiklerini kendisinin anlaması açısından daha uygun. Türkçe okunduğu zaman ne anlar ki... Bir de tercümanla mı uğraşacak?

Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah'ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Lokmân Sûresi-27 Ayet)

De ki: Rabbimin sözlerini yazmak için denizler mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave etsek (denizlere deniz katsak); Rabbimin sözleri tükenmeden önce denizler tükenirdi. (Kehf Sûresi-109 Ayet)

Allah'ın tercüman yada benzeri şeylere ihtiyacı olmadığını herkes biliyor. kardeşim türkçe meali var açarsın ordan okursun, ancak kutsal değerlerimiz olduğu gibi korunmalı. Atatürk'ün çizdiği yolu nasıl kanla çizildi, kanla silinecek diyorsak bizleri ve alemleri yadan Allah'ın isimlerinden kitabımız kuran'a kadar herşeyi de o şekilde korumalıyız ki hidayete erelim.

yaşamımızdan bir örnek vermek istiyorum. tabi bu örneğimi başka bir dine yada ateist olduğunu iddia eden arkadaşlarımın anlamasını beklemiyorum.

her türk erkek vatandaşı 20 yaşına geldiğinde askere gider, burada sıkı bir eğitim alır ve öyle bir hale gelir ki komutan ne derse ''emret komutanım'' ''emredersin komutanım'' diye cevap verir.. komutanın verdiği emri harfiyen yerine getirir (kimi saygısından, kimi de yapmaz ise alacağı cezadan korktuğuğu için)

yada

bir işe gireriz patronumuz ''.... bey/hanım şunlar şöyle olsun, bunlar böyle olsun ama ....... zamanına kadar muhakkak yetişsin'' dediği zaman ''tabi efendim, derhal yapmaya başlıyorum'' der ve patronu ne derse harfiyen yerine getirir. (genelde işten atılmamak için söylediklerini yaparız)

veya

babamız ''evladım bak ben şunu şöyle yapıyorum sende bunu böyle yap ama düzgün yap yoksa istediğimiz gibi olmaz'' dediği zaman ne derse aynını yaparız.(kimi babasından korktuğu için, kimi babasına mahcup olmamak için)

ve ben hep kendime sorarım ben kim oluyorum ki bizleri ve alemleri yaradan, bizlere sayısız nimet veren, söylediklerini yaptığımız taktirde ahirette cennet hayatını, yapmaz isek cehennem azabını yaşattıracak olan Allah'ın yolundan çıkma cürretini gösterebileyim. muhakkak bazı dönemler hatalarım olmuştur ancak Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir. lütfen din konusunda biraz kendimizi öz eleştiriye tutalım. Allah'ın dediklerini yapmıyor isek de hiç değise ona karşı saygılı olalım.

İnsanlardan öylesi de vardır ki, bir ilmi, bir yol göstericisi, aydınlatıcı bir kitabı olmadığı hâlde kibirlenerek insanları Allah'ın yolundan saptırmak için, Allah hakkında tartışmaya kalkar. Ona dünyada bir ******* vardır. Ona kıyamet gününde de yangın azabını tattıracağız. (Hac Sûresi-8,9 Ayet) inanan arkadaşlarımız için bu ayetin yorumunu kendilerine bırakıyorum.

Saygılar

Gönderi tarihi:
De ki: Rabbimin sözlerini yazmak için denizler mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave etsek (denizlere deniz katsak); Rabbimin sözleri tükenmeden önce denizler tükenirdi. (Kehf Sûresi-109 Ayet)

Müslümanın müslümana propagandası.

Avcı muhabbeti.

- Benim ilah öyle büyük ki, bak şu coka kalın kitap bile almaz sözlerini.

* O ne ki, benim ilahın sözlerini onun gibi 10 kitap almaz.

- O da bişey mi, benim ilahın sözlerini bu kütüphaneyi dolduracak kadar kitaba yazsan, yine sığmaz.

* Ohoo, sen bir de benim ilahı gör, onun sözlerini yazmaya kalksak, bütün arabistan'daki kağıt ve murekkep yetmezdi.,

- Senin ilah da, ne benimkini bi görsen, Bütün Arabistan ve Mısır kağıt olsa, Kızıldeniz murekkep olsa, onuın sözlerini yazmaya yetmezdi.

* O da bişey mi, benim ilahın sözlerini denizler mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave etsek (denizlere deniz katsak); benim ilahın sözleri tükenmeden önce denizler tükenirdi.

Sadece merakımdan soruyorum:

Şu sizin ilahın sözlerini yazmak için, bırakın denizler kadar murekkebi, örneğin, bir kutu pilot murekkepli kalem bitirebilecek miniz?

Gönderi tarihi:
Müslümanın müslümana propagandası.

Avcı muhabbeti.

Sadece merakımdan soruyorum:

Şu sizin ilahın sözlerini yazmak için, bırakın denizler kadar murekkebi, örneğin, bir kutu pilot murekkepli kalem bitirebilecek miniz?

bende senin gibi bazı şeyleri çok merak ediyorum.

acaba o gün geldiğine böyle de yazabilecek yada konuşabilecekmisin? :unsure:

Gönderi tarihi:
bende senin gibi bazı şeyleri çok merak ediyorum.

acaba o gün geldiğine böyle de yazabilecek yada konuşabilecekmisin? :unsure:

Merakını gidereyim:

Öyle bir gün olmayacak.

Sorunun hatırı için, varsayalım ki oldu: Hatta olmasını isterim şahsen.

Söyleyeceğim ilk söz şudur: Megalomania paçalarından akıyor ilah hazretleri.

Ondan sonra o kadar çok soru sorardım ki, birazcık tutarlılık ve adalet duygusu varsa, kendini atardı kebaphaneye.

*

Sen de benim ve milyonlarca müslümanın ve gayri-müslimin merakımı gider, şu sizin ilahın lafları ile bir kutu pilot murekkeppli kalem bitirebilecek misin bir dene bakalım.

Herkes görsün, avcı muhabbetimiymiş, değil miymiş.

Sayygılar.

Gönderi tarihi:
Merakını gidereyim:

Öyle bir gün olmayacak.

Sorunun hatırı için, varsayalım ki oldu: Hatta olmasını isterim şahsen.

Söyleyeceğim ilk söz şudur: Megalomania paçalarından akıyor ilah hazretleri.

Ondan sonra o kadar çok soru sorardım ki, birazcık tutarlılık ve adalet duygusu varsa, kendini atardı kebaphaneye.

Sen de benim ve milyonlarca müslümanın ve gayri-müslimin merakımı gider, şu sizin ilahın lafları ile bir kutu pilot murekkeppli kalem bitirebilecek misin bir dene bakalım.

Herkes görsün, avcı muhabbetimiymiş, değil miymiş.

Sayygılar.

o günden kasıt ahiret olduğunu hemen anlamışsın bakıyorumda.

o gün derken hangi günü dediğini anlayamadım diye bir soru sormamışsın. hayret!

müslümanlara laf anlatmama gerek yok zaten. onlar Allah'ın büyüklüğünü ve kudretini kabul ederek kendilerini ona teslim etmiş kişilerdir.

size gelince de hayatta gördüğümüz, yaşadığımız herşey mucize iken bunları görüp Allah'a iman etmediysen

benim gibi sıradan bir kuldan hiçbir mucize bir mucize bekleme.

Allah eğer her inanmayan insan için bir mucize gönderseydi şuan zaten herkes müslüman olurdu. geçmişte de var idiniz, şuan da varsınız, gelecekte de olacaksınız.

olmasını istediğin o gün gerçekten gelecek. bence şimdiden sorularını ezberlemeye başla.

Gönderi tarihi:
o günden kasıt ahiret olduğunu hemen anlamışsın bakıyorumda.

o gün derken hangi günü dediğini anlayamadım diye bir soru sormamışsın. hayret!

Daha önce müslüman olduğum için, islamiyetin bütün küzumsuz ve insanlığa faydasız bilgilerinden haberdarım.

size gelince de hayatta gördüğümüz, yaşadığımız herşey mucize iken bunları görüp Allah'a iman etmediysen

benim gibi sıradan bir kuldan hiçbir mucize bir mucize bekleme.

Hayatta gördüğüm herşeyi Zeus ve taifesi yaratmış, Marduk makjaj çekmiş, Horus gözetmen olmuş.

Muhammed sizin allah'ı yaratmadan çok önce olmuş bunlar.

olmasını istediğin o gün gerçekten gelecek. bence şimdiden sorularını ezberlemeye başla.

Sen merak etme benim sorularım hazır zaten.

Konuıyu böyle dallandırıp budajklandırmadan, şu bir kutu pilot kalem deneyini yap da seyreyleyelim.

Nedense ben senin her soruna cevap veriyorum, sen hala şu bir ktu pilot kalem deniye başlamadın.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Daha önce müslüman olduğum için, islamiyetin bütün küzumsuz ve insanlığa faydasız bilgilerinden haberdarım.

Hayatta gördüğüm herşeyi Zeus ve taifesi yaratmış, Marduk makjaj çekmiş, Horus gözetmen olmuş.

Muhammed sizin allah'ı yaratmadan çok önce olmuş bunlar

işte bu çok ilginç, daha önce müslüman olup Allaha inanırken, zeusa dönüş...Neden bir dönüş sözkonusu acaba bir korku ya da emredilen şeyleri yapamayacağını düşünüp toptan inkar mı sebebi, Allah'ın sizi bana kulluk edin diye yarattım, iyi yolu da verdim kötü yolu da verdim bunun yanında size akıl da verdim hangisini seçip hangi yoldan gideceğinize siz karar verin demesi ve kötü yolu seçerseniz cezaların olması olabilir mi, zeus böyle şeyler söylemiyor tabi herşey serbest değil mi ceza yok mükafatta yok, yani kolay yolu seçiş...

Gönderi tarihi:
işte bu çok ilginç, daha önce müslüman olup Allaha inanırken, zeusa dönüş...

Ben Zeus'a, Marduk'a, Horus'a, Allah'a, Elohim'e, Ulu Manitu'ya, Odin'e, Troth'a, God'a, Enlil'e, Uçan Kurabiye Canavarı'na ve diğer muhtelif ilahlara inanmam.

Zeus vs. sadece "Allah ile Zeus" arasında ne fark var, bir düşünün, demek için yapılmış bir benzetmedir.

Zeus vs. sadece Allah inancının bölgeselliğine dikkat çekmek ve allah inancı ile zeus inancı arasında fark olmadığına vurgu yapmak için kullanılan bir benzetmedir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ben Zeus'a, Marduk'a, Horus'a, Allah'a, Elohim'e, Ulu Manitu'ya, Odin'e, Troth'a, God'a, Enlil'e, Uçan Kurabiye Canavarı'na ve diğer muhtelif ilahlara inanmam.

Zeus vs. sadece "Allah ile Zeus" arasında ne fark var, bir düşünün, demek için yapılmış bir benzetmedir.

Zeus vs. sadece Allah inancının bölgeselliğine dikkat çekmek ve allah inancı ile zeus inancı arasında fark olmadığına vurgu yapmak için kullanılan bir benzetmedir.

Saygılar.

Allah inancı ile zeus inancı arasında o kadar çok fark varki sayın Brainslapper, ancak hiç bir inancı olmayan birisinin bu farkları anlamasını yada onaylamasını elbetteki beklemeyeceğim, mademki siz zeusa yada diğerlerine de inanmıyorsunuz o zaman örneklemelerinizde de kullanmayın ki insanların kafasında sizinle ilgili farklı soru işaretleri oluşmasın. Onlara inanmıyorum deyip sadece farkı anlatmak için evreni zeus yarattı demek biraz garip birşey...

Gönderi tarihi:

Muhammed sizin allah'ı yaratmadan çok önce olmuş bunlar.

tebrik ederim seni.. doğru yolu bulduğuna çok iyi inanmışsın, yoksa inandırılmışmısın desem.

Hz. Muhammed Allah'ı yaratma gücünde değildir. Alemleri Allah yaratmışıtır ve Muhammed onun kulu ve elçisidir.

bu dünyada yaşamak nasıl işinize geliyor ise herşeyi öyle görmeye ve yaşamaya devam et.

Sen merak etme benim sorularım hazır zaten.

o soruları sormaya vakit bile bulamayacaksın -_-

Konuıyu böyle dallandırıp budajklandırmadan, şu bir kutu pilot kalem deneyini yap da seyreyleyelim.

Nedense ben senin her soruna cevap veriyorum, sen hala şu bir ktu pilot kalem deniye başlamadın.

Saygılar.

zaten cevabımı verdim.. benden bir kul olarak mucize bekleme, Allah inanmayan her insan için mucize gönderseydi herkes müslüman olurdu diye.. daha ne diyeyim.. ben insan olarak kendimi bir kutu pilot kalemi bitirecek kadar bilgili görmüyorum. bildiğini iddia edebilen varsa bende bekliyorum yazmaya başlasın bakalım.

Gönderi tarihi:
zaten cevabımı verdim.. benden bir kul olarak mucize bekleme, Allah inanmayan her insan için mucize gönderseydi herkes müslüman olurdu diye.. daha ne diyeyim.. ben insan olarak kendimi bir kutu pilot kalemi bitirecek kadar bilgili görmüyorum. bildiğini iddia edebilen varsa bende bekliyorum yazmaya başlasın bakalım.

Olmayan allah mucize gönderemez.

*

Bizim denizlşer kalem olsa bizim ilahın sözlerini yazmaya yetmezdi gibi bir iddiada bulunmadık.

Sen bulundun.

Sizin ,ilahın söylemiş olduğu sözleri biraraya getir, hatta bütün islamcıları biraraya getir. Bir kutu pilot kalem bitecek mi sizin ilahın sözlerini yazmakla deneyin bakalım.

*

Sizin ilahın sözlerini yazmak için bir kutu pilot kalemi bitiremiyorsanıoz, vazgeçin avcı muhabbetinden.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Olmayan allah mucize gönderemez.

Saygılar.

ben Allah'a inandığım için onun adaletinden, ilminden, kudretinden zerre kadar şüphem yoktur.

yolunda başarılar dilerim. inşallah yürüdüğün bu yolda bir gün pişman olmazsın.

Gönderi tarihi:
ben Allah'a inandığım için onun adaletinden, ilminden, kudretinden zerre kadar şüphem yoktur.

yolunda başarılar dilerim. inşallah yürüdüğün bu yolda bir gün pişman olmazsın.

Sürekli konu değiştiriyorsun, bu nedenle bir kez daha sorup başka sormayacağım:

Sizin ilahın sözlerini yazmaya kalksanız, bir kutu pilot kalemi tüketebilirmisiniz? Bunu bir deneyin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sürekli konu değiştiriyorsun, bu nedenle bir kez daha sorup başka sormayacağım:

Sizin ilahın sözlerini yazmaya kalksanız, bir kutu pilot kalemi tüketebilirmisiniz? Bunu bir deneyin.

Saygılar.

Sorulara cevaplar veriliyor ama cevap anlaşılamıyor çoğu zaman...

İnananlar olarak bizim avantajımızdır sonsuz akıl sahibi olmayışımız gerçeğine iman, zira gayet kolay, güzel ve olması gerektiği gibi doğru şekilde vallah-ül alem diyebiliriz.

İnanmayanların bir kısmı ise yukarıdaki iletiniz gibi böyle şeylerle uğraşır durur...

Bunlarla yol almaya çalışırda, bataklıkta çırpınış gibi gittikçe batarlar. Olmadı Muhammed Sümer'den araklamıştır der o tutmaz ibrahim brahmandı der o tutmaz mevlana müslüman değildi der vs vs

Sonra da cevap ister..

Ben şimdi desem ki, Allah (C.C.) söylenmemiş sözlerin sahibidir birşey anlayıp yorumlayacakmısın?

Gönderi tarihi:
Bunlarla yol almaya çalışırda, bataklıkta çırpınış gibi gittikçe batarlar. Olmadı Muhammed Sümer'den araklamıştır der o tutmaz ibrahim brahmandı der o tutmaz mevlana müslüman değildi der vs vs

Yalnız şu var,

Nedense Sümer tabletlerinde geçen hikayeleri ve 4 kutsal kitabı okuyan herkes aynı fikre kapılıyor...

Hele hele bu iki veri üzerine eğilen, benim kişisel olarak tanıdığım tarihçiler de aynı fikre kapılıyor...

Tuhaf değil mi?

Gönderi tarihi:
Sorulara cevaplar veriliyor ama cevap anlaşılamıyor çoğu zaman...

Sorumun cevabı verilse, neden yeniden sorayım sürekli?

Cevap basit: Başlarsın yazmaya, ikimiz de görürüz sonucu, bütün alem görür.

Elle yazamam diyorsan, ortalama bir printer kartuşu bitirebilecek kadar yazsan da olur.

Sizin İlahın sözlerini yazın ve print edin bakalım bir printer kartuşunu bitirebilecekmisiniz.

Test çok basit.

İstediğin kadar alıntı yapabilirsin.

Risale-i Nurdan alıntı yap.

fethullah Gülşen'i yardıma çaar.

Hayrettin Karaman'ı yardıma çağır.

Yaşar Nuri Öztürk'ü yardıma çaar.

Sülayman Ateş'i yardıma çaar.

Edip Yüksel'i yardıma çaar.

Biraraya gelin.

Bakalım "sizin ilahın sözleri" bir printer kartuşunu bitirebilecek kadar var mıymış.

Ben şimdi desem ki, Allah (C.C.) söylenmemiş sözlerin sahibidir birşey anlayıp yorumlayacakmısın?

Ben de şöyle derim (Senin söz ne kadar anlamlıysa, benimkiler de öyle):

Ben kırılmamış bütün rekorların sahibiyim.

Ben yazılmamış bütün kitapların yazarıyım.

Ben düşünülmemiş bütün fikirlerin sahibiyim.

Ben söylenmemiş bütün sözlerin düşünücüsüyüm.

Ben bestelenmemiş bütün şarkıların bestecisiyim.

Gördüğün gibi, ben senin ilahtan daha fazla meziyete sahibim.

Birşey anlayıp yorumlayacakmısın?

Saygılar.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
:excl:

sayın arkadaşlar

bir TANRI fikri olmasaydı ATEİST olurmuydunuz?

SAYGILAR....

gene konu uzerınde konusamama becerılerınızı ortaya koydugnuz ıcın teker teker tesekkur ederım...sorulan seyle ılgılı bır yorum bıle yapılmamıs...herkesın kendı fıkırlerı var saygı duyuyorum ama bır yere kadar sankı forumda bır anlasma var konu uzerınde konusulmayacak dıye....herkez kendı fıkrını soylemek ıcın yarısıyor ortaya ıse kokteyl tarzı bırsey cıkıyor :)....yanı su soruya kokten bır cevap verecek kımse yokmu?

sız dunyaya geldıgınızde dındar veya ateıstmıydınız?boyle bır nıtelıklemı dogdunuz?bu dogal bırseymıdır?bir TANRI fikri olmasaydı ATEİST olurmuydunuz?yoksa ateıstlerıde Tanrı sayesındemı var oldu?yoksa Ateıstlerdemı Tanrıya muhtaç?yoksa soz gerceklesıyormu? HERSEY ALLAHTANDIR!......

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Sorumun cevabı verilse, neden yeniden sorayım sürekli?

Cevap basit: Başlarsın yazmaya, ikimiz de görürüz sonucu, bütün alem görür.

Elle yazamam diyorsan, ortalama bir printer kartuşu bitirebilecek kadar yazsan da olur.

Sizin İlahın sözlerini yazın ve print edin bakalım bir printer kartuşunu bitirebilecekmisiniz.

Test çok basit.

İstediğin kadar alıntı yapabilirsin.

Risale-i Nurdan alıntı yap.

fethullah Gülşen'i yardıma çaar.

Hayrettin Karaman'ı yardıma çağır.

Yaşar Nuri Öztürk'ü yardıma çaar.

Sülayman Ateş'i yardıma çaar.

Edip Yüksel'i yardıma çaar.

Biraraya gelin.

Bakalım "sizin ilahın sözleri" bir printer kartuşunu bitirebilecek kadar var mıymış.

Ben de şöyle derim (Senin söz ne kadar anlamlıysa, benimkiler de öyle):

Ben kırılmamış bütün rekorların sahibiyim.

Ben yazılmamış bütün kitapların yazarıyım.

Ben düşünülmemiş bütün fikirlerin sahibiyim.

Ben söylenmemiş bütün sözlerin düşünücüsüyüm.

Ben bestelenmemiş bütün şarkıların bestecisiyim.

Gördüğün gibi, ben senin ilahtan daha fazla meziyete sahibim.

Birşey anlayıp yorumlayacakmısın?

Saygılar.

Sn BrainSlapper ,

Sorunuza cevap vermek yerine , iki slogan atarız olur biter.

Yazılmamış en güzel sloganı yazanda benim,

Begenmeyip , değiştiren de ben.

En güzel sloganı ben yazrım.

HERŞEY UÇAN SPAGETTİ CANAVARINDANDIR.

( Kötülükler ve negatiflikler hariç. Pozitif olan herşey yani)

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ateizmi doguran Tanri fikridir.

Tez ve Anti-tez gibi.

Gibi degil , aynen öyle ... Yunanca "Theos" Tanri demek , "teist" dini anlamda kullanilir ...

Yani ateistlerin kendi bir fikirden ziyade Tanriya karsi bir tutum icindeler ...

Tanri fikri olmasaydi bile insanlar yine inanacak baska birsey bulurdu.

Doganin kanunu bu olsa gerek.

Sanmiyorum ... Doga neden böyle bir sey yapsin ki , diye sormam gerekiyor ... Ama bunu sormadan:

cümlenize dikkat ederseniz, dogadan suurlu bir kisi gibi konusuyorsunuz ...

Yani diyorsunuz ki "Doga düsündü , tasindi , insana kadar herseyi yapti ve insanin icine "inanma" istegini,

hem de kanunen, "koydu" ... Peki neden bunu yapsin ki?

Sizin antiteziniz "doga" red edilen tanrinin bir sürü fonksyonlari aliyor ve tabi ki almak durumda ...

Anliyacaginiz doga dediginiz sey de sizin "anti tanriniz" ... Ama neticede bir Tanri fikri ...

Doga yapti etti ,evrim yapti etti ... Iyi güzel de ... Nedir bu doga , nedir bu evrim ...

Niye durup dururken evrim bir seyler yapsin ? Doga neden izin verdi buna ...

Evrim kücük anti-tanriniz o zaman ... Doga büyük ... Daha büyükleri var mi acaba?

Böyle cocukca seylere insanlar nasil kaniyor hayret.

Hiçbir metafiziki kavrama inanmayacağız.

Doga , evrim metafizik kavramlar ...

Saygilarla

Gönderi tarihi:
Gibi degil , aynen öyle ... Yunanca "Theos" Tanri demek , "teist" dini anlamda kullanilir ...

Yani ateistlerin kendi bir fikirden ziyade Tanriya karsi bir tutum icindeler ...

Sanmiyorum ... Doga neden böyle bir sey yapsin ki , diye sormam gerekiyor ... Ama bunu sormadan:

cümlenize dikkat ederseniz, dogadan suurlu bir kisi gibi konusuyorsunuz ...

Yani diyorsunuz ki "Doga düsündü , tasindi , insana kadar herseyi yapti ve insanin icine "inanma" istegini,

hem de kanunen, "koydu" ... Peki neden bunu yapsin ki?

Sizin antiteziniz "doga" red edilen tanrinin bir sürü fonksyonlari aliyor ve tabi ki almak durumda ...

Anliyacaginiz doga dediginiz sey de sizin "anti tanriniz" ... Ama neticede bir Tanri fikri ...

Doga yapti etti ,evrim yapti etti ... Iyi güzel de ... Nedir bu doga , nedir bu evrim ...

Niye durup dururken evrim bir seyler yapsin ? Doga neden izin verdi buna ...

Evrim kücük anti-tanriniz o zaman ... Doga büyük ... Daha büyükleri var mi acaba?

Böyle cocukca seylere insanlar nasil kaniyor hayret.

Doga , evrim metafizik kavramlar ...

Saygilarla

Eklemek gerekirse Ruhun varlıgıda ispat edildi nasıl inkar edilecek...

Not:insanlar öldüklerinde Kilolarında ekislme meydana geliyor deney yapılmış ve kanıtlamış :

Duncan McDougal yaptıgı bi deney :

ölüm döşeğindeki hastaları için özel bir yatak yaptırıyor.

Yatak 1 ons’un (=28 gr) 1/5 ine kadar duyarlı.

Yani 5,6 gr’lık bir değişimde bile cik cik öten bir yatak.

ölmekte olan 6 hastasını ölümden önce, ölüm anı ve ölüm sonrası bu “baskül” fonksiyonlu yatak sayesinde tartıyor.Allah’ın işine bakın.

Bütün cenazelerde 1 ons’un ¾ ü kadar kayıp var.

Yani 21 gram.

Vay vay vay…

gelde inanma :D

bu kacçıcı düzeltme bilmiyorum ama bunuda eklemeden duramicam

Kendi silahları kendi ellerinde patlıyo Bilim bilim diyen insanlar mesela bu deneyi yayınlamamak icin herseyi yapıyorlar cok kişi bilmez mesela bu deneyi......

Gönderi tarihi:
:excl:

sayın arkadaşlar

bir TANRI fikri olmasaydı ATEİST olurmuydunuz?

SAYGILAR....

Bu tanrı kavramı olmasaydı...

Siz ne olurdunuz...

Asıl ben on merak ediyorm...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:
Kendi silahları kendi ellerinde patlıyo Bilim bilim diyen insanlar mesela bu deneyi yayınlamamak icin herseyi yapıyorlar cok kişi bilmez mesela bu deneyi......

Bak şimdi, iyi izle...

Ben neyin nerede patladığını çok güzel göstereceğim...

Eklemek gerekirse Ruhun varlıgıda ispat edildi nasıl inkar edilecek...

Not:insanlar öldüklerinde Kilolarında ekislme meydana geliyor deney yapılmış ve kanıtlamış :

Duncan McDougal yaptıgı bi deney :

ölüm döşeğindeki hastaları için özel bir yatak yaptırıyor.

Yatak 1 ons’un (=28 gr) 1/5 ine kadar duyarlı.

Yani 5,6 gr’lık bir değişimde bile cik cik öten bir yatak.

ölmekte olan 6 hastasını ölümden önce, ölüm anı ve ölüm sonrası bu “baskül” fonksiyonlu yatak sayesinde tartıyor.Allah’ın işine bakın.

Bütün cenazelerde 1 ons’un ¾ ü kadar kayıp var.

Yani 21 gram.

Vay vay vay… gelde inanma :D

Aslında sizin pek bilmediğiniz şey, "Ruh"un ne olup olmadığıdır...

Siz İncil'i ve Tevrat'ı, Kur'an öyle olduğunu iddia etmediği ve bu iki kitabı her defasında referans gösterdiği halde "Değiştirilmiş" olarak kabul edebilirsiniz...

Fakat ne yazık ki Tevrat ya da İncil, Kur'an-a göre bile değiştirilmiş değildir...

Öyle ise "Ruh" kavramının neliğini, hem Kur'an-a ve hem de o iki kitabı referans alarak onlara göre de ele alacağız...

Önce Kur'an-la başlayalım:

NİSA SURESİ : 171 Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem'in oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter.

MAİDE SURESİ : 110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem'in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs'le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap'ı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."

HİCR SURESI : 29 "Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın."

MERYEM SURESI : 19 Ruh (Cebrail) dedi: "Ben, sadece Rabbinin elçisiyim. Sana tertemiz bir oğlan bağışlamak için buradayım."

SAD SURESİ : 72 "Onu kıvama erdirip içine ruhumdan üflediğimde, önünde secde ederek eğilin!"

TAHRİM SURESİ : 12 Ve Allah, ırzını bir kale gibi koruyan İmran kızı Meryem'i de örnek verdi. Biz onun içine ruhumuzdan üfledik. Ve o, Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını tasdikledi de içten bağlananlardan oldu.

"Ruh" kelimesinin geçtiği tüm ayetleri alıntılamaya gerek yok...

Ama isteyen için hepsini getirebilirim.

"Ruh", ister Tanrı'nın Nefesi olsun, ister Tanrı'nın kendi Ruhu olsun, ister herhangi bir Melek olsun...

Neyse, sonuca bağlamadan önce şu ayetleri ve bu ayetlere göre Ruh'un ne olduğunu, Senyour'a göre Ruh'un ne olduğunu (ölçülebilir bir madde) düşünün, sindirin...

Ve biz İncil'de Ruh'un tanımına bakalım:

MATTA: Mat.1: 18 İsa Mesih'in doğumu şöyle oldu: Annesi Meryem, Yusuf'la nişanlıydı. Ama birlikte olmalarından önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe olduğu anlaşıldı.

MATTA: Mat.1: 20 Ama böyle düşünmesi üzerine Rab'bin bir meleği rüyada ona görünerek şöyle dedi: "Davut oğlu Yusuf, Meryem'i kendine eş olarak almaktan korkma. Çünkü onun rahminde oluşan, Kutsal Ruh'tandır.

MATTA: Mat.3: 16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa,Tanrı'nın Ruhu'nun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü.

MATTA: Mat.4: 1 Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü.

MARKOS: Mar.1: 12 O an Ruh, İsa'yı çöle gönderdi.

MATTA: Mat.8: 16 Akşam olunca birçok cinliyi kendisine getirdiler. İsa onlardaki kötü ruhları tek sözle kovdu, hastaların hepsini iyileştirdi.

MARKOS: İsa Kötü Ruhları Kovuyor, Hastaları İyileştiriyor

LUKA: İsa Kötü Bir Ruhu Kovuyor

İncil'de bulunan, "Ruh" ile ilgili diğer ayetleri de getirebilirim ama gerek yok...

Dikkat ederseniz, İncil'de "Cinler" içinde "Ruh" deniliyor...

Aynen Kur'an-daki gibi, Tanrı'nın bir Ruhunun olduğundan bahsediliyor...

Bunları da aklınızda tutun ve Tevrat'a geçelim:

YARATILIŞ KİTABI : Yar.1: 2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.

YARATILIŞ KİTABI : Yar.6: 3 RAB, "Ruhum insanda sonsuza dek kalmayacak, çünkü o ölümlüdür" dedi, "İnsanın ömrü yüz yirmi yıl olacak."

ÇÖLDE SAYIM : Say.16: 22 Musa'yla Harun yüzüstü yere kapanarak, "Ey Tanrı, bütün insan ruhlarının Tanrısı!" dediler, "Bir kişi günah işledi diye bütün topluluğa mı öfkeleneceksin?"

ÇÖLDE SAYIM : Say.27: 18 Bunun üzerine RAB, "Kendisinde RAB'bin Ruhu bulunan Nunoğlu Yeşu'yu yanına al, üzerine elini koy" dedi,

HAKİMLER : Hak.6: 34 RAB'bin Ruhu Gidyon'u yönlendirmeye başladı. Gidyonborusunu çalınca Aviezerliler onun çevresinde toplandı.

Tevrat'ta geçen Ruh'ta bu şekilde...

Kur'an-ın ve İncil'in mantığına paralel bir şekilde, Tanrı'nın insana kendi ruhundan üflediği bir şey...

Şimdi okuyucular, öncelikle bir hata olmadığını ve hatta bu yazdıklarımın onları destekler nitelikte olduğunu iddia edeceklerdir...

Ve bende kendilerine katılacağım...

Fakat gülmekten katılacağım...

Öncelikle "Ruh" madem ki ölçülebilir bir şey...

Biz biliyoruz ki "Ölçülebilen" herşey, bir Maddi değere sahiptir...

Bunu öncelikle Bilim böyle kabul eder...

Mesela Elektirik enerjisinin bir kütlesi yok ama biz onu ölçebiliyoruz ve bir maddi değere sahip...

Süt'ün ağırlığını ölçebiliyoruz, çünkü maddi bir değere sahip...

Şimdi peki "Ruh" belirli bir ağırlığa sahip ise,

Bu, Ruhun belirli bir maddi değer olduğunun

Yani "Ruh"un "Madde" olduğunun ispatı değil midir?

Elbette öyledir...

Zaten Madde olmasaydı, ölçülebilir bir değer olmasaydı, ölçülemezdi öyle değil mi?

Öyleyse vardığımız kesin mantıksal sonuç şudur ki:

"Ruh" Maddi bir varlıktır...

İkinci adıma gelelim...

İnsan Ruh'u, Tanrı'nın Ruhunun bir türevidir...

Eşidir, ondan türemiştir...

Tanrı insana, kendi ruhundan, kendi ruhunun aynısından, özünden üflemiştir.

Yani okyanustan bir bardak su aldığınızda, okyanustaki su'da su'dur...

Bardaktaki su'da su'dur...

Öyleyse "Tanrı'nın Ruhu" "Cebrail" "Ruh'ül Kudüs" "Cinler" vs...

Hepsi aynı zamanda "Madde"dirler...

Çünkü hepsinin kaynağı, menbaı aynıdır...

Yaratılışlarındaki öz ile aynıdırlar...

Ve kendileri nasıl ölçülebilir ise, o kadar maddedirler...

Onlar ne kadar madde iseler, Tanrı'nın Ruhu da o kadar maddidir...

Şimdi, Ruh'un ölçülebildiğini iddia eden arkadaş...

Acaba kendisinin bunu savunmakla "Tanrı"yı "Madde ile eşdeğer" tutup, Şirke düştüğünü görebilecek kadar da anlıyor mu İslam Felsefesinden, çok merak ediyorum...

İnsan öldüğünde, vücudundaki işleyen fonksiyonların büyük kısmı durur...

Kalp atmaz, nefes alınmaz, kan dolaşımı büyük oranda durur...

Çok hassas bir tartı, sizin nefesinizin ağırlığını ölçebildiği gibi

Vücudunuzun salınımından da etkilenebilir.

Bunu bir teraziye çıkıp sallanarak ta deneyebilirsiniz...

Öncelikle söyledikleriniz, İslam Felsefesinde "Vahdet-i Vücut"u yani "Ene'l Hakk"ı da destekler niteliktedir.

Ancak ayrıntısına girmeyeceğim...

Fakat sorularım şunlardır:

İnsan Ruhu ölçülebilir bir şey ise, İnsan ruhunun parçası olduğu Tanrı'nın Ruhu'da ölçülebilir mi?

Ölçülebilen herşey, Maddi bir değere ve karşılığa sahip değil midir?

21gram gelen birşey, 21gramlık bir kütleye, maddi bir varlığa, karşılığa sahip demek değil midir?

Tanrı'nın Ruhu ölçülebilen bir değer ise, Tanrının Kendisi nedir, ölçülebilir mi, değeri nedir, Tanrı'nun ruhu ile Tanrının kendisi ayrı şeyler midir?

Lütfen lafı kıvırmadan, allayıp pullamadan, öz ve mantıklı bir çerçevede yanıt veriniz...

Ha bu arada, birisi birilerinin elinde patlayan birşeyden mi söz etmişti?

Yoksa bana mı öyle geldi? :D

Şimdi bu kadar çelişki içersinde, gelde inan... :lol:

O yüzden ben diyorum ki;

Gelin Panteist olun, sizde kurtulun, bende artık kurtulayım :)

Gönderi tarihi:

panteist olunca herşey bitecek yani öyle mi sayın tengeriin, oh ne güzel ben pantesitim deyip bildiğimiz ve inandığımız bütün gerçekleri görmezden gelince herşeyden ve bütün sorumluluklardan kurtulmuş olacağız, yapmayın nolur!!!

Gönderi tarihi:
panteist olunca herşey bitecek yani öyle mi sayın tengeriin, oh ne güzel ben pantesitim deyip bildiğimiz ve inandığımız bütün gerçekleri görmezden gelince herşeyden ve bütün sorumluluklardan kurtulmuş olacağız, yapmayın nolur!!!

Hayır; Panteist olunca, inandığınız ve gerçek sandığınız şeylerin aslında ne olup olmadıklarını, gerçek sandığınız şeylerin çelişkilerini ve çeliştiklerini, ne ima edip etmediklerini çok rahat görebiliyorsunuz sadece...

Ha siz yukarıdaki örnekteki gibi bir yerden vuracağım derken, aynı noktada kendi kendinizi çürüten çelişkilerle yaşayabilirim diyorsanız, bence sorun yok...

Ha ama bu olunca ne olur; yukarıdaki gibi püf!.

"Ahanda sizi çürüttüm!" derken, kendi içinizde çürümüştür tutarsızlığınız ama farkına varmazsınız...

Siz sanırım yukarıdaki yazımın tümünü okumadınız ve cevap olarak yazıldığı yazıdaki fikri bile gözden geçirmediniz...

İçeriğine hiç değinmediğinize göre!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.