Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 133
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

kuranın yorumundan değil içeriğinden bahsediyoruz yamyamın saptaması doğrudur

hem zaten o yorumlardı dini yanlış tanıtıp insanları soğutan

kardeşim tam olarak anlamadım

ama kastın tekrarlar yerine bir kez yazılmasındaysa

emin ol hata yaparsın bu tekrarların neyi ifade ettiğini bir kendin araştır.

Rabbimiz bütün dünyayı yarattıda hangi ayetin gerkli olduğunu anlamadımı elbette bununda bir mucizesi vardır ki var zaten

Gönderi tarihi:

kuranın yorumundan değil içeriğinden bahsediyoruz yamyamın saptaması doğrudur

hem zaten o yorumlardı dini yanlış tanıtıp insanları soğutan

içeriğini nasıl bir tek sayfada toplayacaksınız? mümkün olan birşey değil. işte sizin KURAN'ı anlayamadığınızın ispatı budur... Esma-i Hüsnada geçen sıfatlarını bile sayfalar dolusu açıklamaya çalışıyorlar ama açıklamada yetersiz kalıyor, ALLAH kıyası olmayandır, kıyası olmayanı ve O'nun gönderdiğini tam olarak anlamanız ve anlatmanız M-Ü-M-K-Ü-N değil... Yorumlar her zaman eksiktir, her geçen gün biraz daha iyi anlaşılır, KURAN'ı her okuyuşunuzda başka ilimler öğrenirsiniz, sonsuzluğunun ispatı da budur...

Gönderi tarihi:

O'nun gönderdiğini tam olarak anlamanız ve anlatmanız M-Ü-M-K-Ü-N değil...

Bakara 118:Gerçekleri iyice bilmek isteyenlere, ayetleri apaçık gösterdik.

Gönderi tarihi:

Yam yam

Bilir gibi konuşursun...hiç kur'an okumazsın Kuran hakkında yorum yaparsın...yani peşin hükümlülük..

Doğu ve batı senin durduğun yere göre Güneşin doğduğu ve battığı yer.....

İki doğu iki batı var değil mi yine size göre..durduğunuz yere göre....

Biri Güneşin size göre doğduğu yer diğeri yine size göre Ayın doğduğu yer...

Sana göre bu iki doğu aynı yönde değil biri batı biri doğudur...

Ama Ayın nereden doğduğunu şimdi bilmezsin ki.....

selam

Gönderi tarihi:

Bakara 118:Gerçekleri iyice bilmek isteyenlere, ayetleri apaçık gösterdik.

evet kardeşim bak ne güzel ayet yazmışın apaçık gösterdik ancak o açıklık asla yazarak aktarılacak türden değildir aynen bazılarının görememesi gibi Alalhın bütün sıfatlarının dahi cihanda izi vardır ama dedim ya görene

bak bian yunusumu hatırladım

boşa dememiş

bakan görür köre ne

Gönderi tarihi:

arkadaşlar kuranda bazı şeylerin bir amaçla iyi bir amaçla sürekli tekrarlandığını kabul etmiyor musunuz

ya işte namazın gerekliliğiyle ilgili sadece bi ayet alsan mesela parantezleri kaldırsan bi sayfaya sığmaz mı en azından lafın gelişi bir sayfaya

Gönderi tarihi:

Mübarek dediğin şeye niçin karşı çıkıyoruz hangi anlamda söylersen söyle İÇERİĞİ dediğin zaman yanlış olur.Bir kere dediğin gibi kurandaki her tekrar bir şeyi ifade ediyor.

Bunlar kaldırılsa zaten gene çok şeyi kaybetmiş oluruz ancak dediğini kabul etsek bile kullandığın İÇERİĞİ bakımından birsayfaya sığar demek bize şu anlamı vermektedir.O ayetin veya surenin verdiği mesajdır eğer ifade etmek isteğin bu değilse değiştirmen gerekiyo galiba eğer biz sana bu yorumları yazmasaydık başka okuyanlarda öyle düşünecekti.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

• 6 ay sonra...
Gönderi tarihi:

foruma bu konu üzerine yapılan tartışma üzerine yorum yazmak için üye olmuş yeni biriyim..

ve tekraratı Kuraniye hakkında bir arama yaparken restladım. 6 sayfalık (ben bu yazıyı yazana kadar ki bölüm ) bölümün hepsini okumadım henüz.

bu girişten sonra şöylece münazaraya dahil olamk istiyorum..

bildiğimiz gibi İslamda İmanın Şartı 6 dır.

1- Allaha İman

2-Meleklere İman

3-Kitaplara İman

4-Peygamberler İman

5- Ahiret Gününe İman

6- Hayır ve Şerrin Allah'tan geldiğine İman

Bir insan İMAN ederken bu sıra ile başlar.

Yani iman edecek kişi Allah'ın varlığını kabıul etmeden Kitabı da kabul edemez.

maksadım yanlış anlaşılmasın konuyu değiştirmek falan değildir.Gözardı edilen bir basamağı ortaya çıkarmaktır.

mesajı fazla uzatmadan 2. mesajda devam edeceğim inşallah.okunulabilirliğini düşürmemmek için.

1. mesajda değindiğim konu imanda öncelik sırasıydı.

şimdi buna göre Kuran-ı Kerim hakkında konuşmaya katılırsak;

bu münazara Cenab-ı Hakkın isim ve sıfatları hakkkında bir eksiklik olmadığını kabul etmekle başlar

yani burada Cenab-ı Hakk hakkında şüpheye , Onun ( haşa ) eksiklikleri olduğu gibi konulara girilmez.

Şimdi 1 ve 2. maddelerdeki imanımızın tam olduğunu farz edip 3. maddeye (kitaba imana) geçtik

ve Kuran-ı Kerimdeki tekrarat kafamıza takıldı bu meseleden biz tek başımıza çıkamadık.

bu hemen inkar etmeyi gerektirmez. bu mesele hakkındaki mevzular ,cevaplar araştırılır. ondan sonra kişi

kararını verir.

Burada bazı arkadaşlar bu tekraratın hikmetlerinden birkaçını güzelce izah etmiş.

birkaçını dedim çünkü Cenab-ı Hakkın kainatı ve içindekileri yaratmasında ve terbiyesinde birçok hikmetleri vardır.yoksa sadece bize bildirilen hikmetlerden ibaret değildir.

hal böyle iken tekrarat meselesi zannımca kapanmıştır. o cevablara havale ediyorum

ve bu mantıkla diğer suallere de inkar için bir sebep olmaktan ziyade araştırıp incelenmesi gereken konular nazarıyla bakılmalıdır. sürekli olarak başkalrının imanını şüpheye atacak şekilde yeni sualler ortaya atmak sizi münazaradan galip çıkarmaz.

hem madem iddia ediyorsunuz ki Kuran hak değildir.

o zaman hak olduğunu düşündüğünüz davayı isbat edin. Bizim itikadımıza ait kendinizin çözemediği ama cevapları olan sualllerle yüklenmeyin. yoksa ben size akşama kadar sıradan bir müslümanın cevaplayamayacağı bilgi gerektiren yüzlerce sual üretirim. bu beni haklı çıkarmaz kendi savunduğum şeyi isbat etmkel ancak haklı olurum.

bir delil de ayet manasından getireyim

Kuran da beyan edildiği üzere varsa gücünüz bir mislini getirin diyorum..

eğer ona (mislini getirmeye ) gücünüz yetseydi kılıçla karşı cephe olmak gibi zor bir yola girmek yerine bir eşini yazmayı denerdiniz.ama öyle yapmadınız hala yapmıyorsnuz o zaman kılıçla bu zamanda da sürekli suallerle skıştırma ama ona karşı olan dava üzerine hiç bir isbat yok.

hem Kuran ın hak olup omadığını siz gidin yahudilere sorun.

bakalım onlar itiraz edecekler mi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.