Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bak seviyemi düşürmek istemiyorum acayip yorumlarını veya ispatlarını kendine sakla.

örtü bilebileceğin gibi örten herhangi bişey için kullanılabilir.orda da diyor ki

sizin için bir yani biçeşit örtü.

bulut da güneşi örttüğü zaman bir örtüdür.örten herşey bir örtüdür.gecenin bir örtü olması başka şeylerin örtü olamıyacağı anlamına gelmez.

bir anda güneş nerde doğuyorsa orası doğunun başlangıcıdır aynı şekilde batı da öyle.güneşin doğduğu ve battığı yerler devamlı değişir ve başlangıçları da değişir.ama aradaki mesafe aynıdır.dolayısıyla keşke aramızda doğu ve batı kadar mesafe olsa denildiğinde bunun mesafesi bellidir.

Rahatsız mı oldunuz? Sanırım bazı şeyleri görmek sizde rahatsızlık yarattı ki, beni susturmaya çalışıyorsunuz...

Doğu, ya da batının başlangıcı diye bir şey yoktur arkadaşım... Yoksa siz hala dünyanın tepsi gibi düz olduğunu mu zannediyorsunuz? Bir vadi içinde yaşıyor iseniz, doğu ile batı arasındaki farkı metre cinsinden yüzlerle mi ifade edeceksiniz? Böyle saçma şey olur mu?

• Cevaplar 133
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

"Yam Yam" a ilk sorumuda sormuş olayım hep o soruyor ya?

Sana gelip seni bulacak ölümü, haydi elinde imkan varsa, ilim varsa , kudret ve güç varsa geri çevirsene? Allah'a meydan okusana ölümü geri çevirsene ? Ölüme bir çare bulsana? Ölme ?? Yaşlanmasana ? Acıkmasana? Aya ve Güneşe hüküm geçirsene? Madem alternatif birşeylerin var güneşi her gün doğup battığı istikametin tersinden doğurtsana .......................vs . vs haydiiiiiii ?

Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... :D:D

Sen hiç "çekim gücü" diye bir şey duydun mu? Ya da fizik kanunları ? Peki anatomi ? Biyoloji ?

Önce senin tanrın güneşi ters istikametten doğurtsun, rakibimi (!) bileyim , ondan sonra sen gel bunları benden iste olur mu güzel kardeşim...

Gönderi tarihi:

Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... :D:D

Bak seennn bizim ***** ***** sonunda tüm bunların tanrı tarafından olabileceğini kabullenmiş........

Gönderi tarihi:

Bak seennn bizim lak lakçı sonunda tüm bunların tanrı tarafından olabileceğini kabullenmiş........

"lak lakçı" ifadenizi aynen iade ederim... Anlaşılan bu konular sizin kapasitenizi aşıyor. Baksanıza, kendi kendinize sanki bir tanrının varlığını kabul etmişim gibi imalarda bulunmuşsunuz...

Gönderi tarihi:

Ve Gelir

Bu yurda her bela içinden gelir;

'Hep'leri hep, hiçin hiçinden gelir.

Gelemez bir ithal malidir akil,

Kaf dağından, Cinden, Macinden gelir.

Dünküne eş, bu gün küfür yobazı;

Bütün derdi festen, lap cinden gelir.

'Allah vardır! ' dersin; sorarlar: Niçin?

Sonra tokat, puta 'niçin' den gelir.

Benim nur mayama pislik atanlar,

Şeytan, senin büyük elcinden gelir!

Biricik selamet yolu tarihte,

'Sormayın, görmeyin, geçin! ' den gelir.

Genç Osman’ı lif lif yolan o güruh,

***** devşirmenin **********inden gelir.

Bir gün bu gidişle çatlarsa yürek,

Dile vurdukları perçinden gelir...

Necip Fazıl Kısakürek

Gönderi tarihi:

Yam Yam ben Türkiyenin en kaliteli üniversitelerinin birinde doktora ögrencisiyim. Bahsettiğin konuları çok ama çok iyi biliyorum. Ama sen necisin onu bilemiyorum??? Sen şimdi kıvırmayı topu taça atmayı bırak öncelikle dediklerimi yüreğin varsa yap hadi yap..........Laf üretmeyi bırak uygulama istiyorum.. Evet Forumdakiler görelim bu yam yam nasıl birisiymiş....... Gerçi ismin nasıl birisi olduğunu gayet güzel ifade ediyor ya. Bir sürü konu yazdım bunları yap çık ortaya o zaman görüşelim senle. Yoksa yeter artık sus......

Seviyesizliğin artık sınırları fazlasıyla aştı......

Şunuda unutma Allah'a kafa tutan nice insanlar değil topluluklar olmuştur. Hepsi kabirleri boylamıştır. Fakat Allah her şeye hakimdir. Akıbetin ne vahim olacaktır senin.

Artık konu kapanmıştır...............

Selam inananların ve insanlığını henüz kaybetmeyenlerin üzerine olsun....

Gönderi tarihi:

""Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... ""

Evet şüheda kardeş. Çok haklısın. "yam yam" çok acemi ve toysun, birkaç gündür üzerine geldik hemen faka bastın. Bak yazmış olduğun ve senin bilinç altında bulunan düşüncelerin bir yansıma olan cümlene iyi bak ve iyi oku. Birazcık zekan varsa Allah'ı yani bir Yaratıcı olduğunu bizzat kendi cümlenle ifade ediyorsun......Demekki bir Tanrı var, senden yapmanı istedigim ve meydan okuduğum konularıda ancak Allah yapabilir. Bizim gibi yaratılmış insanlar yapamaz.... Sen aslında bunu kabul ettinn bu cümlenle.....

Çok acemisin yam yam çok toysun.. Bence artık bir cümle bile yazma......Artık samimiyetine asla inanmıyorum... Fena faka bastınnnnnn. Forumdaki kardeşler işte yamyamın gerçek yüzü.....

Gönderi tarihi:

""Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... ""

Evet şüheda kardeş. Çok haklısın. "yam yam" çok acemi ve toysun, birkaç gündür üzerine geldik hemen faka bastın. Bak yazmış olduğun ve senin bilinç altında bulunan düşüncelerin bir yansıma olan cümlene iyi bak ve iyi oku. Birazcık zekan varsa Allah'ı yani bir Yaratıcı olduğunu bizzat kendi cümlenle ifade ediyorsun......Demekki bir Tanrı var, senden yapmanı istedigim ve meydan okuduğum konularıda ancak Allah yapabilir. Bizim gibi yaratılmış insanlar yapamaz.... Sen aslında bunu kabul ettinn bu cümlenle.....

Çok acemisin yam yam çok toysun.. Bence artık bir cümle bile yazma......Artık samimiyetine asla inanmıyorum... Fena faka bastınnnnnn. Forumdaki kardeşler işte yamyamın gerçek yüzü.....

Bir şeyinde boncuk bulmuş gibi sevinmişsin. :D Sen değil doktora, lise mezunu bile olamazsın... Daha söylenenleri anlama, yorumlama, sonuç çıkarma yeteneğinden dahi yoksunsun... İfadeleri İşinize geldiği şekilde kabul etme konusunda uzmansınız. Çok ***** birisin Hakikat... Backroundunu geliştir öyle gel...

Gönderi tarihi:

"Yam yam'a"

Çok ***** birisin "yam yam" habire kendini çürütüyorsun. Şimdide çok önemsediğini söylediğin Bilim kurullarına bizzat kendin çamur atıyorsun. Sen Türkiye'nin en büyük 3 üniversitesinden birisi olan köklü bir okuldan daha iyi mi biliyorsunda gene hüküm veriyorsun. Benden doktora ögrencisi olmazmışş....Onlar olabilir diyor sen yok diyorsun işte senin mantığın bu........ Herşeyi çok iyi bildiği vehmine kapılan zavallı. Sönük aklınla herşeye hüküm vermeye çalışan **********....

Gönderi tarihi:

Ya sen..

Senin kazançların nedir?...

Sadece inanılan birşeylere inanmak zorundalığının kalıpları içerisinde kalan...

doğmatik bir büründürülme çaresizliği olabilirmisin?...

Psikolojide buna tepkisel koşullanma denir...

Bizler bu koşullanmanın neresinde yer alabilmektediz...

Hiç düşünüldümü...

Sevgi ve saygılar... :clover:

evet dıpnot,gökten düşen sepetin içine bakıp kabullenmedım..herşeyi araştırdım,öğrendım körukörune bir inanç değil..

birşeye ınanmak zorundalığının içinde değilim ben.bunun bilincinde,zorundalığın ayrımına varabilecek senteze sahip bir insanım..

yukarıda yazdıklarını yazmanı sağlayan ayrıcalığın senın neyındedir?neden algler yapamıyor bunu?

dogmatik büründürülme çaresizliği,üzgünüm ama iyi metafor olmamış cümlen.geçersiz önerme :excl:

saygılar

Gönderi tarihi:

madem inanmıyorsun,bari bu dine inananlara,bu dinin kitabına,Peygamberine biraz saygın olsun.yaptığım bu şey ayıp en başta.bişeyleri tartışmak istiyorsan bunlardan en sonuncusu kutsal kitap olmalı.çünkü hayatının ışığı olarak bu kitabı seçenler var.sen inançsız olabilirsin.birçok insanın saçma ve sapkınlık olarak nitelediği şeylere inanıyor olabilirsin ama kimse bunları masaya yatırıp tartışmıyor.bence kalbinde Allah olan arkadaşlar bu konuda konuşmamalı ki arkadaş hakkettiği cevabı alsın!!!

Saygılar...

Gönderi tarihi:

bismillah

sözüm inananlara

mübarekler dikkat edin onlar hakaret etsede biz etmeyelim Allah bizimledir.

yam yam kardeşim bakıyorumda enaniyet diz boyu

İster bey ol ister paşa

adem gibi bin yıl yaşa

ecel bir gün gelir başa

kara yere girmez misin

bak sana bir söz söylileceğim nemrutta ben Allahım dedi ama bir sineğe yenik düştü

Aça mübarek kardeşim ilk dediğine katılıyorum

Ancak ikinci dediğine bira karşıyım :)

Allah hidayeti üzerimizden eksik etmesin

Gönderi tarihi:
Doğu, ya da batının başlangıcı diye bir şey yoktur arkadaşım... Yoksa siz hala dünyanın tepsi gibi düz olduğunu mu zannediyorsunuz? Bir vadi içinde yaşıyor iseniz, doğu ile batı arasındaki farkı metre cinsinden yüzlerle mi ifade edeceksiniz? Böyle saçma şey olur mu?

Arkadaşım şu an dünyada biyerde güneş batıyor biyerde de güneş doğuyor değil mi?Ben de aramızda doğu ile batı kadar uzaklık olsaydı dersem misal keşke sen güneşin doğduğu yerde ben de battığı yerde olsaydım demiş olurum.bunların arasındaki uzaklığı nasıl ölçersen ölç.

Gönderi tarihi:

Arkadaşım şu an dünyada biyerde güneş batıyor biyerde de güneş doğuyor değil mi?Ben de aramızda doğu ile batı kadar uzaklık olsaydı dersem misal keşke sen güneşin doğduğu yerde ben de battığı yerde olsaydım demiş olurum.bunların arasındaki uzaklığı nasıl ölçersen ölç.

Yahu doğu "güneşin doğduğu yer" , batı da "güneşin battığı yer" i mi ifade eder? Yoksa güneş yön olarak doğudan doğup, batıdan mı batar? İkisi aynı şey mi arkadaşlar? Biraz izan lütfen...

Gönderi tarihi:

ya neyse

43/38- Sonunda bize geldiğinde, arkadaşına, "Keşke benimle senin aranda dogu ile bati arasi kadar uzaklik olsaydi! Ne kötü arkadaşmişsin!" der.

bu çeviri yanlış zaten.ayetin aslı "iki doğu arasındaki kadar uzaklık olsaydı" şeklindedir.

bununla beraber doğu güneşin doğduğu tarafı batı da battığı tarafı ifade eder :)

Gönderi tarihi:

güneş yerinde duruyor,hareket eden dünyadır.batı ve doğu kavramını atfeden de ınsandır

Güneş yerindemi duruyor hay allah, kardeşim güneş saatte yediyüz bin küsür klometreyle galeksimizin merkezindeki kara deliye yutumaya yani kıyamete gidiyor dünyada güneşin etrafında saatde altıyüzbin küsür klometreyle dönüyor saniyede 145 klometre tabancadan çıkan bir mermi hızında dönüyor.

Gönderi tarihi:

ya neyse

bu çeviri yanlış zaten.ayetin aslı "iki doğu arasındaki kadar uzaklık olsaydı" şeklindedir.

bununla beraber doğu güneşin doğduğu tarafı batı da battığı tarafı ifade eder :)

Onu yanlış çeviren Diyanet'e, Elmalılı Hamdi'ye falan söyleyeceksin... İki doğu nedir peki?

Gönderi tarihi:

Onu yanlış çeviren Diyanet'e, Elmalılı Hamdi'ye falan söyleyeceksin... İki doğu nedir peki?

tabi bu onların suçu.size bu bakımdan bişey demedim.onlar insanlar "iki doğu"yu anlayamazlar diye bunu doğu ile batı olarak çevirmişler sanırım ama bunu yapmak suç.insanların ne anlayacağı insanları ilgilendirir onların görevi sadece en doğru şekilde tercüme etmek.

iki doğu hakkında şudur diye bişey söyliyemem.harun yayha şurda biraz bahsetmiş.o da kesin şudur diyememiş

harunyahya

Gönderi tarihi:

tabi bu onların suçu.size bu bakımdan bişey demedim.onlar insanlar "iki doğu"yu anlayamazlar diye bunu doğu ile batı olarak çevirmişler sanırım ama bunu yapmak suç.insanların ne anlayacağı insanları ilgilendirir onların görevi sadece en doğru şekilde tercüme etmek.

iki doğu hakkında şudur diye bişey söyliyemem.harun yayha şurda biraz bahsetmiş.o da kesin şudur diyememiş

harunyahya

Değişen bir şey yok. Yön belirtilerek uzaklık tarifi yapılmış. Ha "doğu ile batı", ha "iki doğu" arasındaki mesafe... İkisi de tepsi gibi düz dünya için kullanılabilecek tasvirler...

Gönderi tarihi:

doğru kuranı tek sayfaaya sığdırabiliriz

ama içinde olp da seni rahatsız eden neler var

bunu herhangi bir yargımla sormuyorum emin ol belki daha önce defalarca tekrarladın ama

cevap yazmasanda olur ya bugün canım çok sıkılıyor havadan sudan konulara bile girdim

can sıkılması insanın içindeki inanç boşluğundan kaynaklanıyo diyorlar

senin canın çok sıkılıyormu yam yam

niye sartre beauvoir(bu ismi kolay yazıyorum çünkü böyle ezberlemiştim) camus hep mutsuz yaşadı

ama bizim inançlı bildiğimiz gogol da mutsuz yaşamıştı

eksik olan ne yada fazla olan

ayrıca ben nikinin neden yamyam oldğunu merak ediyorum ama herhalde bunu cevaplamazsın

tamam burda herkes istediği nniki alıyor ama seninki biraz değil epeyce garip ve düşündürücü

bi insan kendine niye yamyam desin

bi sorum daha vardı neden en çok dini konularda yazıyosun

bide şimdiye kadar dinden çevirdiğin birileri oldumu

yahudi olabilirmisin

sartre ve şeriati seni hala düşündürüyormu yoksa onuda kafanda çürüttünmü

dostoyevskinin bi sözü var tam yazamıycam ama şöyleydi sanırım

bana isanını olmadığını iki kere iki dört eder gibi kesinliklerle söyleseler aklın kabul edeceği ispatlarda getirseler ben sevecen sevimli yiğit isayı seçerim

dostoyevski nihilizmin babasıdır bilirsin

bitti...?

Gönderi tarihi:

kardeşim demişsin ki

bunu herhangi bir yargımla sormuyorum emin ol belki daha önce defalarca tekrarladın ama

cevap yazmasanda olur ya bugün canım çok sıkılıyor havadan sudan konulara bile girdim

biliyorum bana sormadın ama dayanamadım kuranın her harfinde bir kitap vardır.

Sıkıntı mevsusuna gelince

insanın her yaşta her şekilde derdi sıkıntısı olacaktır.ama farklı türdedir.

Bence inancı tam olanın sıkıntısı tek bir yönde olur o yöndede belki diğer insanlardan daha çok üzüntülü olucaktır.Ama arada bir fark vardı müslümanın o bahsettiğim üzüntüsü ona zevk verir.Bu inancı tam olanın yaşayışında kanıtı vardır.Onun dışında gösterilemz.

Gönderi tarihi:

senin canın çok sıkılıyormu yam yam

niye sartre beauvoir(bu ismi kolay yazıyorum çünkü böyle ezberlemiştim) camus hep mutsuz yaşadı

ama bizim inançlı bildiğimiz gogol da mutsuz yaşamıştı

eksik olan ne yada fazla olan

ayrıca ben nikinin neden yamyam oldğunu merak ediyorum ama herhalde bunu cevaplamazsın

tamam burda herkes istediği nniki alıyor ama seninki biraz değil epeyce garip ve düşündürücü

bi insan kendine niye yamyam desin

bi sorum daha vardı neden en çok dini konularda yazıyosun

bide şimdiye kadar dinden çevirdiğin birileri oldumu

yahudi olabilirmisin

sartre ve şeriati seni hala düşündürüyormu yoksa onuda kafanda çürüttünmü

dostoyevskinin bi sözü var tam yazamıycam ama şöyleydi sanırım

bana isanını olmadığını iki kere iki dört eder gibi kesinliklerle söyleseler aklın kabul edeceği ispatlarda getirseler ben sevecen sevimli yiğit isayı seçerim

dostoyevski nihilizmin babasıdır bilirsin

bitti...?

Bunların hepsini tek dozda mı almalıyım? :D Zaman buldukça cevaplamaya çalışacağım...

Gönderi tarihi:

ama içinde olup da seni rahatsız eden neler var

KURAN'ı tek bir sayfada toplayamazsınız, hatta ciltler dolusu yorum yapsanız yine bitiremezsiniz. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'i bile tam olarak açıklayamazsınız... Sonsuz ilim sahibi Yüce Yaratıcının gönderdiği kitabı tek bir sayfada toplamayı düşünmek gaflettir...

içinde yamyamı rahatsız eden şeyler doğrulardır, aklının eremediği, anlayamadığı üstün bilgidir. daha neler var neler...

selamlar

Gönderi tarihi:

KURAN'ı tek bir sayfada toplayamazsınız, hatta ciltler dolusu yorum yapsanız yine bitiremezsiniz. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'i bile tam olarak açıklayamazsınız... Sonsuz ilim sahibi Yüce Yaratıcının gönderdiği kitabı tek bir sayfada toplamayı düşünmek gaflettir...

içinde yamyamı rahatsız eden şeyler doğrulardır, aklının eremediği, anlayamadığı üstün bilgidir. daha neler var neler...

selamlar

:thumbsup:

alkış simileyi bulamadım sen alkışladım kabul et

Allah razı olsun %100 katılıyorum mübarek

Öyle alimler vardır ki BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'i okadar güzel açıklarlar ki insan aklıyla ve ruhuyla bilinmezderyalara çıkıyor

Birde kim bilir daha Alimlerin bile açıklayamadığı neler vardır.

Daha öncede dediğim gibi her bir harfinde bir kitap yatar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.