Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Üç karımla yaşıyoruz kime ne? TEKBİR Giyim’in sahibi Mustafa Karaduman, 3 eşli olduğunu, tüm eşleri ve çocuklarıyla birlikte aynı evde yaşadıklarını itiraf etti. Karaduman, Ahmet Hakan’ın dün Hürriyet’te yayımlanan köşe yazısında, 4 eşli olduğu yönündeki yazısıyla gündeme gelen iddiaları VATAN’a değerlendirdi. Karaduman, VATAN’a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu: Boşanıp da mı evlendiniz her seferinde? MK: Yok hayır. Bir aradayız, çocuklarımız yanımızda. Çocuklarımın hepsi benim üzerime kayıtlı. İmam nikahı bizim dinimizde, inancımızda var mı bilmiyorum. Siz nasıl tanımlıyorsunuz evliliklerinizi? MK: Ben evliyim. Siz nasıl tanımlarsınız bilemiyorum. Kendi çocuğum var üzerime kayıtlı. Resmen devletin tanıdığı benim çocuğum. Babası benim soyadı benim, annesi de kendi annesi. Ama eşleriniz resmi nikahlı eşleriniz değil... MK: Türkiye Cumhuriyeti ne şey yapıyor bilemiyorum. Benim gizlim de yok. Benim için yeni bir şey olmadığı için gündemimde de yok. Yani aile içinde gizli birşeyimiz yok bizim Allah’a şükür. Kaç çocuğunuz var? MK: Gerek var mı, bunlar özel bilgiler. Durumunuzu nasıl tanımlıyorsunuz? MK: Bu konulara çok girmeye gerek yok. Ben evliyim çocuklarım var. Türkiye Cumhuriyeti’nin şeyi de çocuklarıma “Babası Mustafa Karaduman, annesi falandır” diye kimlik vermiş. Gerisi benim şeyim değil. Benim inancımda da bunlar yasak şeyler değil. Çocuklarım aynı okulda, bir problemleri de yok Allah’a şükür. Bugüne kadar da hiçbir yasal sorun yaşamadım. Eşlerinizle ilgili durum şu an yasak değil mi? MK: Çocuklarım için yasaların bana tanıdığı hakla, onları kendi annelerinin adıyla benim kütüğüme kaydettirdim. Hepsi resmi olarak soyadımı taşıyor. Gerisi beni ilgilendirmiyor. Benim için problem teşkil etmiyor. Eşlerimle ilgili durum için Türkiye Cumhuriyeti şeylerinde resmi muamele kabul etmiyorlar. Çocukları kabul ediyorlar. Benim problemim değil. Önceki hanımla olan evlilik cüzdanımı da hiçbir yerde hiçbir şekilde kullanmadım. İhtiyaç da duymadım. Tozlu sayfalar arasında duruyor. Ahmet Hakan, 21 yaşında bir kızla yeni bir evlilik yaptığınızı da ortaya attı, doğru mu? MK: Hayır bu doğru değil. Asparagas. Son evliliğim 1993 yılında. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Bu haberin ilginc yani nedir anlamis degilim henuz .. Ne anlatilmak isteniyor onuda anlamis degilim.. sanki cok yeni bir olay cok esli evlilikler bunun din ile uzaktan yakindan bir alakasi yok ama memlekette herseyi dine alet edinmek moda soz konusu .. kendini aydin olarak tanimlayanlar arastirip baksinlar dinde kadin erkek esittir ve dince cok eslilik serbest diye birseyde yoktur , Benim anlamadigim bir konu ise biriyle resmi nikahla evleniyor insanlarimiz digerleriyle imam nikahi bu dini suistimal etmis olmuyormu.. imam nikahi out gunumuzde simdi sevgili olarak yasamak var .. imam nikahli olarak yasamak toplumda yadirganiyor artik sevgili olarak yasamaya bakin .. toplumca iyi seylere ozenmeyiz nerede kotu bir sey var ise hemen ona ozenti duyariz millet aya gidiyor biz halen kaldik yaya.... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Bu haberin ilginc yani nedir anlamis degilim henuz .. Ne anlatilmak isteniyor onuda anlamis degilim.. sanki cok yeni bir olay cok esli evlilikler bunun din ile uzaktan yakindan bir alakasi yok ama memlekette herseyi dine alet edinmek moda soz konusu .. kendini aydin olarak tanimlayanlar arastirip baksinlar dinde kadin erkek esittir ve dince cok eslilik serbest diye birseyde yoktur , Benim anlamadigim bir konu ise biriyle resmi nikahla evleniyor insanlarimiz digerleriyle imam nikahi bu dini suistimal etmis olmuyormu.. imam nikahi out gunumuzde simdi sevgili olarak yasamak var ..imam nikahli olarak yasamak toplumda yadirganiyor artik sevgili olarak yasamaya bakin .. toplumca iyi seylere ozenmeyiz nerede kotu bir sey var ise hemen ona ozenti duyariz millet aya gidiyor biz halen kaldik yaya.... arkadasim sevgili nedir,, evlilik nedir??? onu bir zahmet iyice arastir,, sonra tamam imam olsun resmi olsun üc kariyla nikah kiyip bir arada yasamak ne demek.. hangi ahlak kurallarina sigiyor bunun toplu seks le arasinda ne fark var.. sonra sevgili olarak yasamak la evli adamin yasayacagi belki hayatinda bir sefer kacamakla karistirma? birde bu haberin ilginc yani seriat düzeni getirmek isteyen bu yolda mücadele veren insanlarin gercek yüzünü görme acisindan cok anlamli??? böyle insanlar hem kadinla hem dinle aklini bozduklari icin cok felaketlere yol acabilirler.. bunlar yasadiklari toplumda zararli insanlardir.. bunu unutmayalim! Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Adamın dini inançlarını buna müsaade ediyor ve parası da çok ...daha kimbilir kaç evlilik yapar...kadınlar açısından da sorun yok seslerini çıkarmıyorlar hallerinden memnunlar heralde veya çıkarmak istiyorlar amaaaa aması var işte sıkıysa bir şey de.. birde M.K. nın Türkiye Cumhuriyeti ŞEYİ ve Türkiye Cumhuriyeti ŞEYLERİNDE derken resmi kurum ve kuruluşlar ve kanunlar hakkında nasıl bir görüşü benimsediğini açıkça görebilir umarım herkes. Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Artık bu tür röportajlar da açıkçası itiraf edeyim ki benim canımı sıkıyor biraz. İşi meşrulaştırmak gibi bi şey.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Durumunuzu nasıl tanımlıyorsunuz? MK: Bu konulara çok girmeye gerek yok. Ben evliyim çocuklarım var. Türkiye Cumhuriyeti’nin şeyi de çocuklarıma “Babası Mustafa Karaduman, annesi falandır” diye kimlik vermiş. Gerisi benim şeyim değil. Benim inancımda da bunlar yasak şeyler değil. Çocuklarım aynı okulda, bir problemleri de yok Allah’a şükür. Bugüne kadar da hiçbir yasal sorun yaşamadım. birde M.K. nın Türkiye Cumhuriyeti ŞEYİ ve Türkiye Cumhuriyeti ŞEYLERİNDE derken resmi kurum ve kuruluşlar ve kanunlar hakkında nasıl bir görüşü benimsediğini açıkça görebilir umarım herkes. açıkça görülüyor zaten ben tercüme edeyim Türkiye Cumhuriyetinin KANUNLARI çocuklarıma kimlik vermiş..gerisi benim UMRUMDA değil..neden değil..çünkü bugüne kadar HİÇ BİR YASAL SORUN YAŞAMADIM!!!! adam takmamakta haklımı..HAKLI.. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 arkadasim sevgili nedir,, evlilik nedir??? onu bir zahmet iyice arastir,, sonra tamam imam olsun resmi olsun üc kariyla nikah kiyip bir arada yasamak ne demek.. hangi ahlak kurallarina sigiyor bunun toplu seks le arasinda ne fark var.. sonra sevgili olarak yasamak la evli adamin yasayacagi belki hayatinda bir sefer kacamakla karistirma? birde bu haberin ilginc yani seriat düzeni getirmek isteyen bu yolda mücadele veren insanlarin gercek yüzünü görme acisindan cok anlamli??? böyle insanlar hem kadinla hem dinle aklini bozduklari icin cok felaketlere yol acabilirler.. bunlar yasadiklari toplumda zararli insanlardir.. bunu unutmayalim! sayin efendi turkler sevgiliyle evlilik arasindaki farki ben gayet iyi biliyorum ayrica evli erkegin kacamagina ve sevgili bulmasini normalmi karsiliyorsun nasil bir mantik birsefere mahsus erkek capkinlik yapabilir oylemi .. yine herseyi kendi kilifimiza gore uyduruyoruz.. yazimi okursan cok eslilige karsi oldugumu gorurdun ve ayrica uc kadinlar bir arada yasamayida dogru buldugumuda yazmadim sadece verilen ornekte toplun ahlak kurallari cokmemistir bunu reklami sadece sozde dindar oldugunu savunan biri yasadigi icin haber yapilmistir ama asil dikkat edilmesi gereken husus bence bu degildir asil dikkate alinmasi toplumumuzun ne kadar paraya duskun oldugunu gozler onune sermektedir egerki cuzdanin kabariksa dindar, demokrat hic ayrim yapmiyor kafasina gore takiliyor.. seni benide bu tarz haberlerle piyon olarak kullaniyor.. Bu haberin seriyat duzeni getirmekle uzaktan yakindan bir alakasi yoktur bu sadece toplum olarak cokmekte oldugumuzu asiri materilestigimizi gozler onune sermektedir.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Tekbir giyimin sahibi,Türkiye Cumhuriyeti yasalarina göre sucludur cünkü IMAM NIKAHIYLA kadinlari eve kapatmis. Islamda IMAM NIKAHI diye bir kurum yok nikah vardir,nikah kadin ve erkek´arasindaki anlasmadir,nikah karsilikli ama genelde kadinlarin haklarini koruyan bir anlasmadir bunu önceleri dini görevliler kadilar yaparlardi ,Cumhuriyetle birlikte dini nikah kalkmis resmi nikah sarti getirilmistir,yani kim ben müslümanim imam nikahi yapmadan olmaz derse Islami bilmiyordur bu kadar basit.Bugün imam nikahini kullanarak es hayati yasayanlar ya bilincsizliklerinden,ya baslarina bir kaza gelmis ve ailelerinden saklamalari gerektigi icin ya birbirlerini sevenlerin sözüm ona bir hocaya gidip zinadan kurtulmak icin kendilerini okuyup üfleterek evliymis gibi rahatca beraber yasayanlardir.Ve buda suctur. Tekbir giyimin sahibi zengin oldugu icin 3 degil 50 tane kadin bukur evlenecek sonucta zengin koca bulmusluk varya.Buda bilincsizliktir. Ama asil püf noktasi;Tekbir giyimin sahibi,cocuklarimin hepsinin KIMLIKLERI var demesidir,Türk ceza kanununa göre imam nikahi ile yasamak suctur ve imam nikahi ile yasayanlarin dogan cocuklarina Türkiye Cumhuriyetinin hicbir kurumu resmi kimlik veremez,verirse o kurum ve imzayi atanda suclu olur.Tekbir giyim sahibi cocuklarimin kimlikleri var derken hem kurumlari ifsa etmeis olmaktadir hemde ülkemizde yasalara ne kadar saygi oldugunuda ibretle gözlerimizin önüne serebilmektedir,bence,3 Kat yerine rüsvetle 5 Kata izin veren bir Belediye ile imam nikahli bir ciftin cocuklarina resmi kimlik veren belediye arasinda hicbir fark yoktur,ikiside yolsuzluk yapmislardir.Olaya bu yönden bakmak gerekir.Belki ben hukuki yönden bilmeden bilgiclik yaptim varsa hukukcular aydinlatsin bizi bu konuda. saygilarla Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 NİSA SURESİ 24.Sağ ellerinizin malik olduğu (cariyeler) dışındaki kadınlardan 'evli ve özgür' olanlarla da (evlenmeniz haramdır.) Bunlar, Allah'ın üzerinize yazdığıdır. Bunların dışında kalanı iffetlerini koruyup fuhuşta bulunmamak üzere mallarınızla (mehir vererek) evlenecek kadın aramanız size helal kılındı. Öyleyse onlardan hangi şeyle (veya ne kadar) yararlandıysanız, onlara ücret (mehir)lerini tespit edildiği miktarıyla ödeyin. Miktarın tespitinden sonra, karşılıklı hoşnut olduğunuz bir şey konusunda üstünüze bir sorumluluk yoktur. Şüphesiz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır. 25.İçinizden özgür mü'min kadınları nikahlamaya güç yetiremeyenler, o zaman sağ ellerinizin malik olduğu inanmış cariyelerinizden (alsın.) Allah sizin imanınızı en iyi bilendir. Öyleyse onları, fuhuşta bulunmayan, iffetli ve gizlice dostlar edinmemişler olarak velilerinin izniyle nikahlayın. Onlara ücretlerini (mehirlerini) maruf (güzel ve örfe uygun) bir şekilde verin. Evlendikten sonra, fuhuş yapacak olurlarsa, özgür kadınlar üzerindeki cezanın yarısı(nı uygulayın.) Bu, sizden günaha sapmaktan endişe edip korkanlar içindir. Sabrederseniz sizin için daha hayırlıdır. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. ---------------------------- bu ayetler hakkında bir yorumlar var çook ilginç (benim kafam çok karışık çookkk ) Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Üç kocam var... Kime ne? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 bu işin yenilir yutulur tarafı yok medeniyetin hiç bir yerine sığmaz bu anlayış, birileri akılları sıra ahlaksızlıklarına kılıf uyduruyor işte adamın imam nikahı var metres tutmuyor ya diyorlar, kimse kendisini kandırmasın, bunun adı imam nikahıda olsa papaz nikahıda olsa metres hayatıdır, medeni kanunda 1'den fazla evliliği aynı anda yapamazsın... işin dini boyutunu geçtim orası zaten karmakarışık her kafadan bir ses çıkıyorda gelelim etik tarafına şimdi bir adam ve 3 eş bunu nasıl açıklarız kendimize ve medeni dünyaya? adam bir yere tanışmaya gidince kaç kadınını götürüyor acaba, hoş muhtemelen götürmüyordur bir yerede farzedelim ve nasıl tanıştırıyor kadınlarını 1. 2. 3. diye mi? resmen saçmalık benim midem kaldırmıyor bu insanların hayatlarını, o kadınların aklınada ne diyeyim, marifet kabullenebilmekte demek ki! ülkemde böyle biz zamanda böyle bir anlayış gerçekten utanç duyuyorum ve bu adamlardan medeni davranış bekleyeceğiz öyle mi? ayrıca defile konusundada midem bulandı gerçekten o sahneler beni o kadar rahatsız etti ki, inanç pazarlığı artık inancın defilesi yapılıyor, öyle mukaddesat diye bir şey kalmadı ne kadar şov o kadar para, ne kadar para o kadar din !!! dini, imanı, ahlakı para olmuşlarla aynı gezegende yaşamak bile yeterince rahatsız edici. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 işin dini boyutunu geçtim orası zaten karmakarışık her kafadan bir ses çıkıyorda gelelim etik tarafına şimdi bir adam ve 3 eş bunu nasıl açıklarız kendimize ve medeni dünyaya? adam bir yere tanışmaya gidince kaç kadınını götürüyor acaba, hoş muhtemelen götürmüyordur bir yerede farzedelim ve nasıl tanıştırıyor kadınlarını 1. 2. 3. diye mi? şimdi bu ŞEY yanında götürdüğü bu ŞEYleri tahminimce şöyle tanıştırıyordur. "Bu ŞEY 1 NUMARA her zaman bir numara adından da anlaşılacağı gibi değişilmezim.ama bir numara küçük geldi 2 numarayı deneyim dedim hatta bunda 1 numara var dedim garantiye alıp 2 numaralı ŞEYe telaki ettim eee fena mı ettim bu iki numara yaşlanınca 3 numaralı ŞEYe "intikal ettim" kiiii ben bu ŞEY leri artık numaralarıyla değil bedenleri ile çağırıyorum artık Small, Medium ve Large BU ŞEY bu ŞEYH lerden anlar ..... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Ar damarı çatlamış bir kere. Sular seller gibi akıyor ahlak ve din bilgisi. Aşağı doğru yükseliyor kafalarındaki medeniyet. Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Kadınlar buna razıysa bence sorun yok... Bu ulkenin kadınlarının istegi bu olmalıki akp bu kadar oy aldı.. BU ulkedeki kadın nufusu erkek nufusundan fazladır.. Simdi bunun dinle ne ilgisi var diyen arakadas cıkıp akpyle ne ilgisi var diyebilir.. Bu adamın kimle neyle ilgisi var bunları tek tek acıklamaya gerek yok sanırım... Kanuni olarak belki su an bir sorun olabilir ama iş yargıya intikal ederse sanırım mevcut yasalar değiştirilme yoluna gidilecektir. Benim kanaatim budur... Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Allah Allaaah, peygamber peygamber! Arkadaşlar yapmayın yahu. Altı üstü 3 kadınla yaşıyor diye adama söylemediğiniz laf kalmamış. Yok sapkınmış, yok bilmem neymiş. Siz müslüman değilmisiniz? ************* Muhammed'in kimilerine göre 20, kimilerine göre 30, hatta 40'dan fazla hanımı vardır.Muhammed'in en tanınmış eşleri: 1. Hatice 2. Sevde Binti Zem'an 3. Ebubekir kızı Ayşe 4. Ömer kızı Hafsa 5. Huzeyme kızı Zeynep 6. Ümmü Seleme (Hine) 7. Haris kızı Cuveyriye 8. Zeyd kızı Reyhane 9. Zeynep Binti Cahş 10. Ebu Süfyan kızı "Ümmü Habibe" (Remle) 11. Huvey kızı Safiye 12. Haris kızı Meymune 13. Sem'un kızı Marya Kıbti Bu yukardakiler Muhammed'in koruma altına almak için aldığı kadınlar. Genelde zengin ve genç kızları koruma altına almış beyefendi. Üstelik de "Muhammed'e bir zorluk çıkmasın diye" koruma altına almış. Kuran öyle diyo. Bunlar da muhammed'in önce koruma altına alıp, sonra da korumaktan vazgeçerek, boşadığı kadınlar: 1. Dahhak kızı Fadime 2. Zabyan kızı Aliye 3. Kab kızı Mileyke Bunlar da önce nikahlayıp, "kısa sürede" boşadığı başka kadınlar : (Korunmaya layık olmadığı anlaşılan) 1. Numan kızı Esma 2. Kays kızı Kuiteyle 3. Esma veya Seba (Sena) Binti Salt 4. Necdet kızı Selma 5. Huzeyl kızı Havle 6. Seraf binti Halife 7. Yezit kızı Amre El-Gifariye 8. Yezit kızı Hind El-Kitabıye 9. Davud kızı Mileyke 10. Rufaa kızı Nesatlsat 11. Kab kızı Esma 12. Haris kızı (Saire) Kuteyle 13. Amr kzı Senba/Seyba/Sabiye 14. Cündüp bin Dimre Cind-i'nin kızı 15. Serahil kızı İmeyme (Binti Cevn) 16. Muaviye kızı Amre 17. Süfyan kızı Seba (Sena) 18.Ümmül Haram 19. Hakim kızı Leyla Muhammed'in mehir parasını ödemeden aldığı kadınlar: 1. Haris kızı Meymune 2. Huzeyme kızı Zeynep 3. Ümmü Serik 4. Hakim kızı Havle Bitti mi? Biter mi hiç? Kadın köleleri (Cariyeleri) Not: Cariye kadın köle demektir. İslamda kadın kölelerle cinsel ilişki serbesttir. Bu cinsel ilişkiyi cariyenin isteyip istememesi de önemli değildir. Bu kararı sahibi verir. Bunun adını da siz takın artık. 1-- Emetullah: Sadece hizmetçi olarak gösteriliyor 2-- Ümeyme : Muhammed'in abdest alma işlerine bakıyor 3-- Bereket (Ümm-ü Eymen) : Muhammed'e babasından miras olarak kalmış ve ona dadılık yapmış. Muhammed onu Zeyd b. Harise ile evlendirmiş ve ondan Üsame'yi doğurmuştur. 4-- Hadra : Hakkıda fazla bilgi yok. Azad edildiği söyleniyor 5-- Huleysa: Muhammed'in hanımı Hafza'nın mevlâsı (bu kelime bazı yerde köle bazı yerde azadlı köle veya hizmetçi, sırdaş, dost vb. anlamlar veriyor) 6-- Havle: Muhammed'in hizmetçisi (evinini süpürüyormuş) 7-- Rezine (veya Ruzeyne): Muhammed'in Hayber'de ganimet olarak esir alıp evlendiği yahudi asıllı eşi Safiyye'ye ait. Birinci sıradaki Emetullah'ın annesi aynı zamanda. 8-- Radva: Hakkında bilgi yok sadece isim olarak geçmiş 9-- Saibe: Bilgi yok.. 10-- Sedise: Hanımı Hafza'ya ait olduğu söyleniyor 11-- Sellâme : Muhammed'in cariyelerinden Marya'dan olan oğlu İbrahim'e dadılık yapmış 12-- Selmâ: Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi. İbn-i Kesir'e göre aile içinde önemli bir yeri varmış. İyi bir ahçıymış ve Muhammed ile çarşıya da çıkarmış. Hakkında geniş bilgi var ama burada yazmaya gerek yok. 13-- Şirin el-Kopti: Muhammed'in çocuk yaptığı cariye Marya'nın kızkardeşi. Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye olarak gönderildi. Muhammed de onu ünlü şairi Hasan b. Sabit'e hediye olarak vermiş. 14-- Unkûde: Eşi Aişe'ye ait bir cariye. 15-- Meymune bint Sad: Muhammed'in azadlı cariyelerinden. Pek çok hadis rivayet etmiş. 16-- Meymune bint Uneyse : Muhammed'in azadlı cariyelerinden. 17-- Dumayra : Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi. 18-- Ümm-ü Ayyaş: Muhammed onu Osman ile evlendirdiği kızına vermiş. 19-- Meymune b. Ebi Abis: Bilgi yok 20-- Marya el-Kopti (zevce cariye): Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye edildi. Muhammed'in zevce-cariyesi ondan bir çocuğu oldu adı İbrahim. 21-- Nefise (zevce-cariye): Muhammed bir ara Zeyneb'ten üç aylığına ilişkiyi kesiyor. Üç ay sonra onunla barışınca Zeyneb kendisine bu cariyeyi hediye ediyor. Bu cariyenin güzelliğinden dolayı Muhammed ona "nefis" anlamına gelen "nefise" (yani 'nefis'in dişil olanı) ismi veriyor . 22-- Cemile (zevce-cariye): Bir harpte ganimet olarak hissesine düşüyor ama hangi harp olduğu belli değil imiş (Bence Kureyza esirleri arasındaydı) Muhammed onu da cinsel ihtiyaçları için kullanıyordu. Tarihçiler bu konuda ittifak etmişlerdir. Bu yukardakiler daha sadece bilinenler. Kim bilir bilinmeyen yada bilinip de söylenmeyen kaç tane daha hanımı var, orasını da sadece yüce Allah bilir. Muhammed'in bu işlerine yardımcı olduğuna göre, mutlaka o bilir tam listeyi. Bulmuşsunuz gariban adamı; vurun abalıya. Neymiş, 3 tanecik kadın almış. Nasıl olsa o adamın cehennemi yok değil mi? Size bir şey yapamaz değil mi? Ne biliyorsunuz o kadınları koruma altına almak için evlenmediğini? Köleliği de yasakladınız, adam parası olduğu halde peygamberi gibi cariye de alamıyor. Şimdi de helal eşlerini çok gördünüz. Allah bile Muhammed'e zorluk çıkmasın diye ona kadın buluyor. Siz niye adamcağıza genç, güzel, taze ve zengin körpecik kızlar bulmak yerine adama zorluk çıkarırsınız böyle? Tövbe tövbe estağfurullah, hay ya rabbim ya resul Allah. Hayret mi şey yahu? Çarpılacaksınız, çarpılacaksınız, "Notamatik söylemedi" demeyin sonra. Bütün bu yaptıklarınızın hesabı tek tek sorulacak. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ FRAMBUAZ Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Tövbe tövbe estağfurullah, hay ya rabbim ya resul Allah. Hayret mi şey yahu?Çarpılacaksınız, çarpılacaksınız, "Notamatik söylemedi" demeyin sonra. Bütün bu yaptıklarınızın hesabı tek tek sorulacak. He valla çarpılacaklar.Ne var sanki alt tarafı 3 tanecik almış ne olacak ki? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Adam bir defile yaptı,tüm medyada günlerce konuşuldu öyleki yabancı basın bile kapak konusu yaptı,hemen ardından evlilikleri gündeme oturdu,duyanda bu ülkede eşi benzeri olmayan bir olay sanır,güneydoğuda gelenek haline gelmiş 80 lik alır üç kuruşa 14 lük kızı bilmem kaçıncı karısı diye.... Bizimkilerde hayatlarında ilk kez böyle bir şey görümüş ve duymuş gibi hayretlerini bildirirler.. Öbürüde fırsat bu fırsat ordan atlar Peygamberi örnek göstererek mukayese eder.. Gözünü sevdiğimin medyası sen nelere kadirsin Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Zaman ve mekan arkadaşlar 1400 yıl önce, 2000 yıl önce ve o günün anlayışlarıyla yaşamıyoruz... Şimdi trajikomik bir hal alan bu durum ne sizi haklı kılıyor ne de bugünün 3/4 evlilik yapanlarını... Bilimde neden sonuç ilişkisi olmadan hiç bir şey anlaşılamaz, felsefede neden sonuç ilişkisi ile yorum yapar, dinde bunu yapmazsanız işin içinde çıkamazsınız, metod bellidir o metodu uygulamadan yapılan her yorum farazidir... Din felsefesiz ve bilimsiz yorumlandığında ortaya çıkan iki sonuç vardır: 1) Ateizm 2) Yobaizm Yani birileri kabullenemez inkar eder, diğeri için red söz konusu değildir ancak o konuda katılaşır aksi taktirde yaşayacağı boşluk duygusunu dolduramaz... Alıntı
Φ FRAMBUAZ Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Zaman ve mekan arkadaşlar 1400 yıl önce, 2000 yıl önce ve o günün anlayışlarıyla yaşamıyoruz... Şimdi trajikomik bir hal alan bu durum ne sizi haklı kılıyor ne de bugünün 3/4 evlilik yapanlarını... Bilimde neden sonuç ilişkisi olmadan hiç bir şey anlaşılamaz, felsefede neden sonuç ilişkisi ile yorum yapar, dinde bunu yapmazsanız işin içinde çıkamazsınız, metod bellidir o metodu uygulamadan yapılan her yorum farazidir... Din felsefesiz ve bilimsiz yorumlandığında ortaya çıkan iki sonuç vardır: 1) Ateizm 2) Yobaizm Yani birileri kabullenemez inkar eder, diğeri için red söz konusu değildir ancak o konuda katılaşır aksi taktirde yaşayacağı boşluk duygusunu dolduramaz... Ateizm veya tanrıtanımazlık, tanrı veya tanrıların varolmadığını kabul eden ve dinsel öğretiyi kabul etmeyen felsefi görüş. Bunu yaparken dini bilimin eşliğinde değerlendirir ve bir masal olduğu gerçeğini görür.Laf olsun diye kimse ateist ya da agnostik olmaz.Zaten oluyorsa bunu o kişilerin yaşamlarında çizdiği zikzaklardan anlarsınız. Bir dönem ateistlerdir ,bir dönem bakmışsınız dindar oluvermişlerdir. Alt yapıları sağlam temellere dayanan bilgilerle zaten aşırı uçlar da gezinmeleri mümkün değildir.Dinle bilim konusuna girip konuyu dağıtmamayı da uygun görüyorum.Bu nedenle bazı şeyleri yazarken ne anlama geldiğini düşünmenizi öneririm. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 şimdi bu ŞEY yanında götürdüğü bu ŞEYleri tahminimce şöyle tanıştırıyordur. "Bu ŞEY 1 NUMARA her zaman bir numara adından da anlaşılacağı gibi değişilmezim.ama bir numara küçük geldi 2 numarayı deneyim dedim hatta bunda 1 numara var dedim garantiye alıp 2 numaralı ŞEYe telaki ettim eee fena mı ettim bu iki numara yaşlanınca 3 numaralı ŞEYe "intikal ettim" kiiii ben bu ŞEY leri artık numaralarıyla değil bedenleri ile çağırıyorum artık Small, Medium ve Large BU ŞEY bu ŞEYH lerden anlar ..... tez yazıyordum ara vermiştim sıkılmıştım. yani godzilla hic gülecegim yoktu 1.numara bugün yemek sırası sende 2.numara temizlik bir ay gectikten sonrada bugün sizlere yeni bir numara tanıtıyorum sırada 4.numara ŞEY işin şakası bir tarafa ve dini tarafı da bir tarafa etik yönden bu nasıl bir anlayış ? üc karım var kime ne? bu kadınlara şasırıyorum nasıl bir kabullenme ? Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Adam bir defile yaptı,tüm medyada günlerce konuşuldu öyleki yabancı basın bile kapak konusu yaptı,hemen ardından evlilikleri gündeme oturdu,duyanda bu ülkede eşi benzeri olmayan bir olay sanır,güneydoğuda gelenek haline gelmiş 80 lik alır üç kuruşa 14 lük kızı bilmem kaçıncı karısı diye....Bizimkilerde hayatlarında ilk kez böyle bir şey görümüş ve duymuş gibi hayretlerini bildirirler.. Öbürüde fırsat bu fırsat ordan atlar Peygamberi örnek göstererek mukayese eder.. Gözünü sevdiğimin medyası sen nelere kadirsin Değil mi? Yani gelenek görenek ,Peygamber.....Noluyor ki hep vardı hep olsun Hiç bir şey konuşmayalım bunlar doğal şeyler bak o amca bugün ne demiş: "Eğer tekeşlilik mümkün olsaydı umumhaneler, kerhaneler olmazdı. Yasal olan her şey doğru mu?" [birileri rızasıyla evleniyorsa kimsenin bir şey demeye hakkı var mı? Ama hukuksal olarak haklarını yerine getirmezseniz, buna inancım da şiddetle karşı çıkar, ben de. Bizim inancımızda mecbur olsa bile, düşünülebilecek en son şey boşanma. Evlilik kutsaldır. Peygamberimize de bu hususta bize göre Allah daha fazla hak tanımış. Allah?ın tanıdığı bu hakkı da kimse Peygamber?in elinden alamaz. Eğer bir adam Müslümansa, Peygamber?i tanıması yeterlidir, kimseye bakmasına gerek yok. Benim kitabımda Peygamber var. Hukuksal olarak endişem yok. Hukuklarda, ?Kerhane var çalışabilirsin? diyor. Hukuken, kadına vesika da veriyor ?Fuhuş yapabilirsin? diyor. Hukukun ?Doğru? dediği şey, yasal olan her şey doğru mudur sizce? Fuhuş yasal değil mi? Bahsettiğim oteller, umumhaneler yasal değil mi? Orada yasal fuhuş yaptırılıyor. Devlet bekçi de vermiş, korumasını da. Vergisini alıyor. Onlar sonuçta bizim kızlarımız, bizim evlatlarımız. Manukyan vergi rekortmeniydi, hukuken kızları çalıştırıyordu. Bu kızlarımıza evlenme hakkı, iş, aş dururken, kalkıp da vesika vererek yasal fuhuşa sürüklemelerinden benim vicdanım rahatsız." Kerhane de yanlış bunu bir ara anlatayım Onda ne var ki bunda ne var ki aman bize ne isteyen istediğini yapsın? tamam Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Üstyapımızdaki çatallaşma arttıkça böyle haberlerin servis edilmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bu ülkede iki eşli milletvekilleri de var. Olay şaşılmayacak bir şey değil. O kadınlar 2. 3. eş olmayı nasıl kabullenbilmişlerdir? Bunun altında yatan sosyolojik sebepler nelerdir? Epey tartışılır. Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Tekbir giyimin sahibi,Türkiye Cumhuriyeti yasalarina göre sucludur cünkü IMAM NIKAHIYLA kadinlari eve kapatmis.Islamda IMAM NIKAHI diye bir kurum yok nikah vardir,nikah kadin ve erkek´arasindaki anlasmadir,nikah karsilikli ama genelde kadinlarin haklarini koruyan bir anlasmadir bunu önceleri dini görevliler kadilar yaparlardi ,Cumhuriyetle birlikte dini nikah kalkmis resmi nikah sarti getirilmistir,yani kim ben müslümanim imam nikahi yapmadan olmaz derse Islami bilmiyordur bu kadar basit.Bugün imam nikahini kullanarak es hayati yasayanlar ya bilincsizliklerinden,ya baslarina bir kaza gelmis ve ailelerinden saklamalari gerektigi icin ya birbirlerini sevenlerin sözüm ona bir hocaya gidip zinadan kurtulmak icin kendilerini okuyup üfleterek evliymis gibi rahatca beraber yasayanlardir.Ve buda suctur. Tekbir giyimin sahibi zengin oldugu icin 3 degil 50 tane kadin bukur evlenecek sonucta zengin koca bulmusluk varya.Buda bilincsizliktir. Ama asil püf noktasi;Tekbir giyimin sahibi,cocuklarimin hepsinin KIMLIKLERI var demesidir,Türk ceza kanununa göre imam nikahi ile yasamak suctur ve imam nikahi ile yasayanlarin dogan cocuklarina Türkiye Cumhuriyetinin hicbir kurumu resmi kimlik veremez,verirse o kurum ve imzayi atanda suclu olur.Tekbir giyim sahibi cocuklarimin kimlikleri var derken hem kurumlari ifsa etmeis olmaktadir hemde ülkemizde yasalara ne kadar saygi oldugunuda ibretle gözlerimizin önüne serebilmektedir,bence,3 Kat yerine rüsvetle 5 Kata izin veren bir Belediye ile imam nikahli bir ciftin cocuklarina resmi kimlik veren belediye arasinda hicbir fark yoktur,ikiside yolsuzluk yapmislardir.Olaya bu yönden bakmak gerekir.Belki ben hukuki yönden bilmeden bilgiclik yaptim varsa hukukcular aydinlatsin bizi bu konuda. saygilarla Politika, evvela ben bilgileri vereyim ardından açıklamamı yaparım doğru mu değil mi siz ona göre karar verirsiniz. En son evliliğinin 15 yıl önce olduğunu söylüyordu TEKBİR Giyimin sahibi. Yani son dini nikah 15 yıl evvel. İmam Nikahı ile yaşamak suçtur demişsiniz ben de buna yasal madde isterim. Yaşamak değil resmi nikah yapmadan dini nikah yapmak suçtur. Ki, evlenmenin dinsel töreni olarak geçer madde. Ha, bu önemli midir... Yeni TCK 230 (5) Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar765 sayılı eski TCK 237 Aralarında evlenme akdi olmaksızın evlenmenin dini merasimini yaptıran erkek ve kadınlar yaşamayı değil merasimi suç saymıştır. Yani şu anki beraberlikleri suç değil 15 yıl evvel yaptıkları dini merasim suçtur tabii böyle bir merasim yapıldıysa. İspatlanabilirse... Medeni Kanuna göre ise durum biraz farklıdır. Bir çocuk ile babası arasında nesep ilişkisi farklı yöntemlerle kurulabilir. Ama bunlardan bir tanesi "tanıma"dır. Yani dini nikahla evlenmiş olduğu kadından olma çocuk aslında doğduğu anda nesepsiz sayılır medeni kanunumuza göre ancak baba daha sonra onu tanıyabilir. Bir yöntem de babalık davasıdır ama bu, şu anda konumuz değil. Yani durum şöyledir. İmam nikahını bir an unutup; sevgilinizden bir çocuğunuz oldu onu kendi çocuğunuz olarak nüfusa kayıt ettirebilir misiniz. Tanıma yoluyla pekala mümkündür. Yani bu çocuğun annesi ile hiçbir nikahımız yok ama ben o çocuğun babasıyım derseniz onu nüfusunuza kayıt ettirebilirsiniz. Ha, bu arada bu suç dolayısıyla zaman aşımı süresi aşılmıştır şu anda bu sebeple şimdi niye harekete geçilmiyor diye sormanın da anlamı yoktur. Bu kısım herkese söylenmiştir. TEKBİR giyimin sahibinden nefret etmekteyim ancak dinlediğim açıklamaları noktasında kafalardaki bazı sorulara da cevap vereyim. Aynı evde üç kadınla yaşamıyormuş evler ayrıymış ve adamın buna maddi gücü varmış. Hasan Tahsin Fendoğlu Hocam islamın aslında tek eşliliğe izin verdiğini şöyle özetliyordu. Onlar arasında adaleti sağlayacağınız düşünüyorsanız onlardan "sayı kaçtı hatırlamıyorum" alın. İZİN Ama ne yaparsanız yapın onlar arasında adaleti sağlayamazsınız. KÜPE... Tekbir giyimin sahibi fetva aramıştır fetva veren çok olur, bulmuştur. Takva veren olamayacağı için yaptıklarına birşey demem mümkün değildir. Takvayla değil fetvayla amel etmeye çalışan insanlara da helal olsun diyorum! Allah müstehaklarını versin. 4'e kadar yolu var derken içinizden fakirleri evlendiriniz mealindeki islam öğretisini de birgün dikkate alır umarım diyorum... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Tekbir giyimin sahibi fetva aramıştır fetva veren çok olur, bulmuştur. Takva veren olamayacağı için yaptıklarına birşey demem mümkün değildir. Takvayla değil fetvayla amel etmeye çalışan insanlara da helal olsun diyorum! Allah müstehaklarını versin. 4'e kadar yolu var derken içinizden fakirleri evlendiriniz mealindeki islam öğretisini de birgün dikkate alır umarım diyorum... bu görüşüne aynen bende katılıyorum. Rabbena hep bana olmazya canım, Bekar evlenemeyenleri evlendirecekleri yerde, 3 tane al, Sonra fuhuş neden yayılıyor diye hayıflan, Diğer husus, resmi olan umum hanelerin yanında resmi olmayan özel evler, de yapılan fuhuşlar, bunların müsebbipleri, fakir bekarları evlendirmeyen, zenginlerdir, diye düşünüyorum. bilmem yanlışmı düşünüyorum.? sayın.karabekir.? saygılar. Evren. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Politika, evvela ben bilgileri vereyim ardından açıklamamı yaparım doğru mu değil mi siz ona göre karar verirsiniz.. . . Tekbir giyimin sahibi fetva aramıştır fetva veren çok olur, bulmuştur. Takva veren olamayacağı için yaptıklarına birşey demem mümkün değildir. Takvayla değil fetvayla amel etmeye çalışan insanlara da helal olsun diyorum! Allah müstehaklarını versin. 4'e kadar yolu var derken içinizden fakirleri evlendiriniz mealindeki islam öğretisini de birgün dikkate alır umarım diyorum... Yaptiginiz aciklamaya tesekkürler,aydinlanmis oldum. Yalniz bir noktayi acmam gerekiyor;Islamda dini nikah diye bir kurum yok sayin Karabekir,NIKAH var sadece.Cumhuriyete kadar bu nikah görevi bulunulan yerin hocasi imami,kadisi vs tarafindan yerine getiriliyordu,Cumhuriyetle birlikte medeni yani resmi nikah getirildi.Ve resmi nikah disinda herhangi bir nikahlanma türü yasaklandi.Insanlari dini nikah yapmadan olmaz diye sartlandiranlarin sizce dini bilgilerinin tartisilmasi gerekmiyormu?umarim bu sorumada bir aciklama getireceksinizdir. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.