Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Bir avuç gözü kara 'deli gönül'ün, varlarını yoklarını ortaya koyup, inandıklarını dile getirip düşündüklerini söyledikleri, AKP'ye sert muhalefet yapılan, ama karşıt görüşlere de yer veren, birbirinden donanımlı ve yetenekli insanların, beş aydır maaş almadan, özveriyle çalıştıkları bir televizyon kanalı. Bir özelliği var: Çok seyrediliyor. Vay sen misin etine buduna bakmadan AKP'ye kafa tutmaya kalkan dendi ve AKP İktidarı, küçücük Kanaltürk'ü 'bitirme' planında önce Maliye'yi kullandı. Onlarca müfettiş bir yıldır ablukaya aldı kanalı. Yetmedi, reklam verenlere tek tek telefon açtırıldı, gözdağı verdirildi. Derken RTÜK sopası devreye girdi, dünya medya tarihine geçecekcezalar kesildi. Son darbeyi, üç gün boyunca reklam yasağıyla indirdiler. Neymiş efendim? Yolsuzluk ve Yoksulluk programında bir tekzip 20 saniye sonra döndürülmüş. Ama döndürülmüş, hem de gecikmeden dolayı özür dilenerek bir kez daha döndürülmüş. Hiçbir biçimde cezayı hak etmiyor Kanaltürk. Hele 20 saniyelik bir gecikmeye, üç günlük reklam kesintisi, insafsız bir infaz! İnfazcı niçin RTÜK? Çünkü Tuncay Molloveisoğlu, ki bence Uğur Mumcu'dan sonra Türkiye'nin en iyi araştırmacı gazetecisidir, Yolsuzluk ve Yoksulluk programında Almanya'daki Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7'ye yapılan baskınla tutuklanan yöneticilerini gündeme getirdi. Alman polisi,Deniz Feneri'nin 'yoksullara yardım' diye topladığı 14 milyon euro'nun kayıp olduğunu ve bu paradan 7 milyon euro'nun Kanal 7'nin Almanya şubesi Euro 7'ye aktarıldığını tespit etmişti! Ama Tuncay Mollaveisoğlu araştırmayı derinleştirince: RTÜK başkanı Zahit Akman'ın Kanal 7'nin kurucuları arasında olup, bu görevinden ancak RTÜK üyesi seçildikten sonra 30 Eylül 2005'te ayrıldığıve... Kanal 7 hisselerini Alman polisi tarafından tutuklanan Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Gürhan'a devrettiği, iddiasına da ulaştı. Hem de belgeleriyle! Belgelerle destekli bu iddia, CHP'li Milletvekili Emin Koç tarafından meclis gündemine taşındı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın önünde soru önergesi olarak duruyor. Zahid Akman'ın RTÜK'ü, işte başkanına yönelik bu yolsuzluk iddiası yüzünden infaz ediyor, Kanaltürk'ü. Ve iddianın ucu kimbilir kimlere dayanıyor ki kaybolan 14 milyon euro'luk 'yoksul yardım' larında, AKP İktidarı da Kanaltürk batınca rahat bir soluk alacak... mı dersiniz ? Fos büyüklük var, pos büyüklük var. AKP'ninki fos büyüklük. Yoksa bu kadar korkar mıydı, küçücük Kanaltürk'ün posundan? LÜTFEN BUNU BIR KAMPANYA HALINE GETIRELIM BU PSIKOLOJIK SAVASI .............. iKTIDARA KARŞI BİZ KAZANALIM... Cumhuriyet Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 AKP nin amaclarini bunca delile ragmen hala anlayamadiksa bundan sonrada anlamamiz biraz zor gibi. Ben hep merak ediyorum,Kapatma davasina,Ergenekon davasina AKP ye destek veren koruyan demokrasi havarileri neden Kanaltürk'e yapilan bu acik baskiyi ve tehditleri duymamis ve görmemis gibi yaparlar.Bu örnek bile birseylerin döndügünü döndürüldügünü göstermiyormu.Demokrasiden bahsedenlerin TV kanallarina yönelik operasyonlarini hangi demokrasi maddesinin icine koyabiliriz,bunun cevabi ancak TRAMVAY DEMOKRASISI ILE VERILIR ki bu cevabida ancak Tayyib Erdogan bilir,cünkü Tramvay demokrasisi ona aittir. saygilarla Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Bir sene once ortaya bir iddia daha atılmıstı. Chp Kanalturk'e 4 milyon dolar parayı karsılıksız verdi diye. O gunlerde hem maliye bakanlıgı ve ilgili mahkemeler olayı arastırdılar ve bunun asılsız oldugunu butun yapılan ödemelerin faturalı ve yasal oldugu ortaya cıktı. Aradan bir sene gecti ve akp basını son bir akc gundur bu iddiayı yeniden ortaya attı. Chp Kanalturke karsılksız para verdi diye... Bu haberler cıkar cıkmaz danıstay mahkemesi bassavcısı acıklama yaptı bu arastırıldı daha once haber asılsızdır diye. Son bes aydır değil akp iktidara geldiginden beri Kanalturk cizgisini değiştirmeden yoluna devam ediyor. Butun baskılara zorbalıklara dayatmalara ragmen.. BUtun calısanları ve yoneticileri hakkında defalarca sorusturmalar acıldı, ozel hayatları didik didik edildi ama hala haklarında elle tutulur, camur atılacak asagılanacak yada ergenekonla bagdastırılacak bir unsur bulunamadı... Akpye muhalif bir basın kurulusu değil aslında sadece gercekleri, yasal belgeleriyle ortaya koyan, bunu haber yapıp halka ulastıran yani olması gerektigi gibi bir basın kurulusu. Calısanlarıda gercek birer gazeteci ve haberci... Yaptıgı haberleri abartmıyor, yada soylentilere dayandırmıyor, hukumete yakın durup buyuk ihalelere girmiyor, calısanları hukumet yalakalıgı yapıp, hukumetin elindeki basında milyon dolarlık işlere girmiyor, bu yuzden hukumet tarafından hic sevilmiyor. Ama ben eminimki buyuk akpmiz bir yolunu mutlaka bulacaktır... Daha olmadı gidip avrupa parlementosundan rica eder, onlarda bir bildiri yayınlayıp Kanalturk'ü kınarlar, hatta avrupa insan hakları mahkemesi Kanalturk'un kapatılmasını ister, yoksa avrupa birligi hayal olur... Bir yolu olmalı bu kanalı ve gazetecilerini susturmanın... Belki sayın baskanımız bushtan destek alırız, yada ortaki fethullah hoca hazretleri şeyimizden yardım alırız... daha olmadı arap kralları şeyhlerinden para alıp karsısına baska medya kurulusları dikeriz...!!! Sahi kimse merak etmiyormu? Kanalturk chpden 4 milyon dolar para aldı diye yalan haber yapıp yeri gogu inletirlerken, bir holding tmsf elindeki atv icin 1,2 milyar dolar para verdi. BU para nerden geldi? Çalık holding 1,2 milyar dolar para verip atv ve sabahı satın aldı. Bİr kac sene once Ahmet calıkın babası basbakana mektup yazıp zor durumdayım batıyorum, işcilerimi cıakrtmak zorunda kalıcam yardım edin dememişmiydi? Babası bu kadar zor durumdayken oglu 1,2milyar dolar parayla bugune kadar hic yapmadıgı bir işi, girmedigi bir sektöre giriyor. Peki bu paranın kaynagı nedir? Ama bosverin siz 1,2milyar doları neden kurcalıyorsunuz. BUrda 4milyon dolarlık hibe var hem Chp yi hemde Kanalturk'ü kapatın olsun bitsin... Durmak Yok Yola Devam..!!!!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Çamur at izi kalsın, fikirle ve bilgi ile tartışamayanlar hep bu yola başvurmuştur... Aslı olmayan dedikodudur, dedikodu ile yaşayan toplum haline geldiğimiz için birileri bunu çok güzel kullanıyor... Geçenlerde biri bana sordu Tuncay Özkan KanalTürk'ü hangi para ile kurdu diye, aslında bunu sormak ve sorgulamak çok güzel ve doğru keşke hep böyle olsalar aynı şahısa açıkladım, Tuncay Özkan kanalın sahibi değil sadece belli bir hissesi var Kanaltürk'ün herşeyi ortada orada çalışacak gönüllüler arasındayım ve şuana kadar orada her türlü baskıya ve yıldırmaya karşın gece gündüz çalışan arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum... Kanaltürk'ün binası mütevazi bir yapıdan ibaret ama ilkeli ve ahlaklı bir kanal... Belkide Türkiye'nin unuttuğu pek çok değere sahip insanlar tarafından yönetiliyor olduğu için tepki alıyordur... bu ülkede öyle çok yolsuzluk varki artık dürüstlük ve doğruluk karşısında şaşırıyoruz... altında başka şey arıyoruz... eğer sorgulanacaksa başta başbakan, maliye bakanı, cumhurbaşkanı ve akp li vekillerin bütün mal varlığı sorgulanmalı ve aydın doğan'ın mal varlığıda sorgulanmalı... madem temiz eller operasyonu yapıyorlar önce kendi ellerini yıkasınlar... Alıntı
Φ arjwen Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 asılsız her idda diye ortaya çıkan öne sürülen vakkalar bir saklı gerçeyin örtbas edilme olasılığını güçlendirir düşünsenize bir kurumun üzerine bukadar gelen bir kanal sizce eleştirilen akp zihniyetinin anti demokratik bir soyutlama biçimi toplum gözünde karalama modelinde bir çizgisi olduğunu gösterir kanımca tarih boyunca her doğru için bin yalan ortaya atılmış maksadı ve amacı tam olarak bilinmeden birileri birilerinin yoluna taş koyuyorsa tabi bu benim fikrim o taş gün gelir koyanın başına düşer belki bir ihtimalden öteye geçemiyicek bu tezim ama tarihte bu hep böyledir kazılan kuyu aslında ilerde gireceği kendi kuyusu olmuştur Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Doğru yalanı her zaman geçer er ya da geç... Çünkü doğru somuttur yalan yalandır... Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Tuncay Özkan ve Hulki Cevizoğlu'nun önceden başka kanal ve gazetelerde çalışmış ve bu medya kuruluşlarının içini ve ilişkilerini çok iyi biliyor olmalarının kuşkusuz politika ve medya dünyasında birçok kişinin mide bulantısı geçirmesine neden olduğu ortadadır.Dolayısıyla prensiplerini o kuruluşlarda devam ettiremeyeceklerine inanmış olmaları Kanaltürk'ün kurulmasında büyük bir etkendir. 3 Kasım 2002 seçimlerinden çok önce usta gazeteci Uğur Dündar'ın,programlarında Tayyip Erdoğan'ın okuduğu malum şiiri döndüre döndüre gösterip tehlikeye dikkat çektikten sonra,AKP'nin yüksek oy alacağı az çok belli olunca,seçimden kısa bir süre önce aynı kişiyi programına çıkarıp ''Hükümete geldiğinizde neler yapmayı planlıyorsunuz efendim?'' soruları bazı şeyleri oldukça iyi anlatmaktadır.Eğer şimdiki sürecin sonunda AKP'nin kapatılacağı anlaşılırsa,Kanaltürk'e zerre kadar destek vermemiş medya kuruluşlarının nasıl en büyük cumhuriyetçi,Atatürkçü kesileceklerini şimdiden kestirebiliyorum,örnekleri de belli bir oranda görülmeye başlanmıştır. Ben güvenebileceğim,''belgesiz yazmaz,konuşmaz'' diyebileceğim bir gazeteci olarak Hulki Cevizoğlu'nu tanırım.Yeri gelir CHP'ye de karşı çıkar,direk konuşur,gerçek anlamda saygıyı hak eden bir araştırmacıdır.Ama ona da çamur atılacaktır kuşkusuz.Bazıları bataklıkta yaşadıkları için onlarda çamur boldur. Alıntı
Φ arjwen Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 aslında mazlum diye lanse edilen tarafın gerçekte mazlum rolüne büründüğünü neden se hep te o belli bi kesim görmezden geliyo ama neden ? sorunun cevabı aslında hiç zor değil ama cevap vermesi gerekenler biz değiliz doğruyu görüp sırtını bişeylerin dayayan en ufak bi olayda giti gidiyo naraları atanların vermesi yerinde olur ? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Sayın unakıtan cıkıp acıklama yaptı. Chp kanalturke para vermiştir. Belgesiz olarak vermiştir bizde belgeleri yoktur dedi.!! TUncay Özkan bu aksam ekrana cıktı. 1 sene once oldugu gibi unakıtanı yalanladı. Elinde maliye bakanlıgından onaylı faturaları ve yaptıgı iş gosteren Dvd'leriyle birlikte. Zaten bir sene once bu konu yargıya gitmiş ve kanalturk aklanmıstı. Şİmdi ısrarla bu işin altında iş var zihniyetiyle cevap yazan arkadasa sormak istiyorum. Daha ne olması gerekiyor? Kanalturkun elinde devletten bizzat onaylı belgeleri var. Mahkeme kararları var buna ragmen akp yalakası basın ve sayın bakan ve emrindeki burokratlar acık acık yalan soyleyip iftira atıyorlar. Yapılan iş ortada, kesilen faturalar ve ödenen vergiler ortada kafanızın alması icin daha ne gerekiyor? Dolanbaclı laflar etmeye gerek yok acıkca herkez fikrini soylesin akla karayı bilelim... Hala laf oyunları yapıyorsunuz..!!! Hala bu işin altında iş var bu kadar duman cıkmaz diyorsunuz... Evet bu işin altında iş var orası kesin.. Ama bahsettigniz yerde değil bizzat sizin ve sizin gibilerin zihniyetlerinde sorun var..!! BU ulkenin bakanları bu ulkenin yargısını aldatıyor, simdi bunu duzeltmek icin ne yapmak gerekir? Yüce yargımız karar veriyor ama elden birşey gelmiyor.. Cunku dokunulmazlıkları var... haysiyetli serefli ve namuslu insanlar biri hakkında bir suclama yaptıktan sonra yanıldıkları ortaya cıkınca ne yapar? Ama biz haysiyetli ve serefli insanlardan bahsediyoruz. O yuzden camur atmaya devam edeceklerinden adım gibi eminim..!!! Şimdi Sormak İstiyorum sevgili akpli arkadaslara..!!!! Devlet elindeki bir gazete ve televizyonu satarken, alacak olan kişiye parar verirmi? Bunun neresi mantıklı neresi dogrudur? Devleti bırakın sizin elinizde bir mal var, bunu satılıga cıkarıyorsunz, biri geliyor diyorki size bana para ver bu malı alayım... Satarmısınız? BU ulkenin degerlerini boyle satıyorlar neden kimsenin sesi cıkmıyor? Calık grubuna verilen 750 milyon dolar kredi hangi sartlarda neye gore verilmiştir? Bu devletin bu ulkenin bankası cıkıp nasıl boyle bir kredi verir? bu bankaların bu işten ne kadar kar edecegi yoksa zararmı edecegi acıklanmalı..!!!! sayın basbakanın katar ziyaretinin zamanlamasıyla bu atv-sabah satısındaki katarlı ortak firmanın ortaya cıkmasının zamanlaması sadece tesaduf mudur? OYle bile olsa kimsenin midesi bulanmıyormu bu tesaduften? Bu ortak olan ve 250 milyon dolar para veren katarlı firma kimdir necidir ne iş yapar? arkasında yada basında kimler var bu para nerden geliyor? Tmsfnin eline gectiginden beri surekli olarak hukumet lehinde yayınlar yapan bu basın kurulusları özellestirmeden sonrada sayın basbakan tayyib beyin sözü dısına cıkarmı yoksa yalakalık yapmaya devammı eder? Sayın basbakanın damadının bu özellestirmeyle ne gibi bir ilgisi var? Eskiden banka hortumlayanlar paravan sirketler kurup bu sirketlere bankalardan krediler cekerler, ardından firmaları kapaatıp paraları alıp giderlerdi.. Bu yuzden milyonlarca insanımızın canı yandı.. Bugun yapılan bu satıs ve verilen bu kredi size hicbirsey ifade etmiyor mu? Sayın erdogan neden ısrarla kendi medyasını olusturma ve buyutme yoluna gidiyor.. bu kadr bariz bir sekilde yapılması gözü karalıkmıdır? Yoksa yuzde 47 arkamda istedigmi yaparım havasımıdır? Vatana ihanetin tanımını bilen birisi yapabilrmi? Durmak Yok Yola Devam..!!!!!!! Alıntı
Φ b_teist Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Konu mahkemeye intikal etmiş ise kimsenin söyleyeceği çok fazla sözü yoktur konuşucak olan adalettir sonucu beklenir, bakılır, görülür su anki noktada bakılması gereken eğer ki olay gerçekleşmiş ise alan T.Özkan'la veren CHP hakkındaki soruşturmanın geliceği boyuttur eğer ki bu dava T.Özkan'a sus paydesi verme amaçlıysa hükümete yazıklar olsun diyebiliriz (derizde) Eğer ortada bir illegalite var ise tabikide üstüne gidilecek ceza-i müeyyidesi ne ise uygulanıcaktır yok vatansevermiş, yok yürekli gazeteci/araştırmacıymış, yok kanalın adı Türkmüş Türk'ü savunurmuş bunlara bakılacak değil elbette... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 arkadaslar işte tam olarak anlayamadıgnız yada bir turlu anlayamadıgınızda bu zaten Ortada acılmıs bir dava yok..!!!! Ortada dava acılması icin bir gerekcede yok.. Cunku bu sorusturma sayın akpli yetkililer tarafından o zaman ortaya atıldı yargıya gidildi ve aslı olmadıgı ortaya cıktı..!!!! Allah askına soyleyin gundemden bu kadarmı uzaksınız? kafanızı ne kadar derine gömdünüz..!!!! Gecen hafta cuma gecesi cıkan bu haberler uzerine yargıtay bassavcısı acıklama yaptı. Dava acılması sözkonusu değildir dedi..!!!! Ama yargıtay bassavcısının bu acıklamasını hicbir akp yalakası meyda vermedigi icin sizin gibilerde duymadı.. Sİmdi herkez kanalturk ve chp suclumu diye dusunup duruyor.. Herkez davanın sonucunu merak ediyor.. İyide öyle bir dava yok zaten.... Maliye bakanı resmen acıkca iftira atmıs yalan soylemiş akp yalakası medyada dugmeye basılmıs gibi bir haftadır her gun bu konuyu mansete atıyor... Bazılarıda baska gazete okumadıgı icin, buyuk abilerinden aksini duymadıkları icin buna inanıp yorum yapıyorlar... Bilginiz yoksa yorum yazmayın arkadaslar.. Maliye bakanından hicbir farkınız kalmıyor.. Sizin hepinizi aynı fabrikadamı imal ettiler baska sekilde dusunup baska sekilde yorumlayamıyorsunuz.... Belkide buyuk harflerle aralıklarla yazmalıyım okuyup anlamanız icin..!!! CHP VE KANALTURK ARASINDA SON BİR HAFTADIR BAHSEDİLEN HİBE OLAYI YASANMAMISTIR. yAPILAN İŞ KARSILIGINDA FATURLAR KESİLMİŞ İŞ BİTİRİLİP TESLİM EDİLMİŞ, BUTUN GEREKLİ YASAL DUZENLEMELER YAPILMISTIR. SON 4 YILDIR SUREKLİ OLARAK MALİYE BAKANLIGI TARAFINDAN DENETLENEN KANALTURK TELEVİZYONU VE SAHİĞPLERİ VE CALISANLARININH HESAPLARINDA HERHANGİ BİR AYKIRI DURUM BULUNAMAMISTIR. BUNA RAGMEN MALİYE BAKANI HALA ISRARLA CIKIP BOYLE BİR İDDİAYI SAVUNUYOR. TUNCAY ÖZKANDA ELİNDE FATURALARI İBRAZ EDİYOR. MERAK EDEN VARSA TUNCAY ÖZKANIN SİTESİNE GİRİP BU FATURALARI ORDAN İNCELEYEBİLİR... HALA YARGIDA DİYORSUNUZ. GECEN HAFTA YARGITAY BASSAVCISI DAVA ACILMADIGNI, BUNA GEREK OLMADIGNI, KONUNUN BİR SENE ONCE İNCELENİP KANALTURK VE CHPNİN AKLANDIGNI SÖYLEDİ.. KAC KİŞİ DUYDU BUNU? AMA İŞİNİZ BU ABİLERİNİZ GİBİ ÖNCE CAMURLAYIN SONRA NE OLURSA OLSUN.... DURMAK YOK YOLA DEVAM..!!!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Kanunsuzlar kanun arıyor ve hatta kanunu kendilerine uyduruyorlar günü birlik vergi indirimi yaparak oğluna milyon dolarlık vergi karı getiren maliye bakanı, bursla okuyan oğluna gemi(cik) alan başbakan... bu mazlum edebiyatı ile milyon dolarları götürenlerden biride erbakan hangisi kanuni? d) hiçbiri ama iş dönüp dolaşıp kral çıplak diyen Kanaltürk'e getirilip dayatılıyor, bunu çok iyi anlıyorum... arjwen arkadaş (ismin ve imzan çok enteresan) bizler mazlum edebiyatı yapmayız biz kimsenin eteğini öpmeyiz, biz şeyhlerin önünde diz çökmeyiz, biz kimseye el açmayız, biz kimsenin rüşvetini almayız... bizi din bezirganlarına benzetemezsiniz... Tuncay Özkan ve Kanaltürk hakkında ya da Kerimcan Kamal, Hulki Cevizoğlu hakkında en ufak bir şaibe olsaydı ya da en ufak bir kanunsuzlukları olsaydı bu çıplak krallar onların bu gerçekleri ortaya dökmesine göz yumarmıydı? eğer en ufak bir açık bulsalardı bir kılıfına uydurur aylarca ve hatta yıllarca bir iddianame hazırlamadan, onları içeride tutarlardı... çünkü Türkiye'de kanunsuzluk kanun olmuştur... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 Anayasa mahkemesi baskanı Haşim Kılıca dun bu konuyla ilgili soru soruldu. CHP icin kapatma davası acıldımı dendi. Haşim Kılıc cok net bir cevap verdi... Bu cevabı besleme basından, din bezirganlıgı yapan akp yalakası basından baska bir yere bakmayan arkadaslar icin buraya aktarmak istiyorum. -'CHP icin acılmıs bir kapatma davası yoktur. İnceleme işlemleri rutin her zaman yapılan işlemlerdendir. Bu olayı CHP icin acılmıs bir dava gibi gostermek isteyenler ya hukuku bilmiyorlar yada amacları baskadır..' Bu acıklamayı Anayasa Baskanı Haşim Kılıç Yaptı. BUgun akp yalakalıgı yapan, satılmış kalmelerden olusan bu gazetelerin hicbrinde ne kanalturk nede Chpnin kapatılmasıyla ilgili tek satır haber yok... Ne olduda bıcak gibi kesildi sesleri? BU insanlar gazeteciyim diye ortalıkta geziyorlar, kalemlerini kaca sattılar karsılıgında ne alıyorlar merak ediyorum.... Bazıları akp yalakası televizyonlarda spikerlik yapıyor onu gorduk... Dİgerleri para dısında baska ne tur menfaatleri var merak ediyorum.... Surekli olarak akp yalakalıgı yapan, onlara emredilenleri yazıp, emredilenleri konusan bu sözde medya kuruluslarını boykot etmeye davet ediyorum butun arkadasları... Basta sabah gazetesi olmak uzere, vakit, star, zaman, yeni safak gibi her gun akpnin istedigi turde haberler yapan gazeteleri almayın, hukumet sozcusu gibi davranıp akp propagandası yapan televizyon ve radyoları izlemeyin.... BU sözde basına bir kuruş destek vermeyin... yoksa onlardan farkınız kalmaz..!!!! Yada gidin elinizden geldigince onlara destek verin... onlardan biri olun... bir gun nasıl olsa bunun hesabıda sorulacaktır...!!! Durmak Yok Yola Devam..!!!!! Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 Biliyorsunuz ülkemizi batırmaya çalışan hayalet ''Ergenekon''un sırları iktidarın muhteşem medyası sayesinde ortaya çıkarılıyor.Tuncay Güney'in insanüstü çabalarıyla ülkemiz kurtulacak alimallah. Halen araştırmamış,denememiş olanlarımız varsa bir deney yapalım şöyle: Önce -http://www.instituteus.com- adresine giriyoruz; Aman o da ne,karşımıza büyük imparator ABD'nin bayrağı çıkıyor, sonrasında ''news'' linkine tıklıyoruz.Ah canımın içi!Sağ üst köşede sakallı,şapkalı,tonton bir beyefendi ile onun altında bir Yahudi Heksagramı görüverdim.Neyse canım,devam edelim: Daha aşağılara inince ''Secret of Cabala'' başlıklı bir habere falan rastlayabiliriz,onu da gözümüzü kapayarak geçelim şimdi. Evet, şimdi de ''türkçe'' yazan linke tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada yine aşağılara doğru inerek haberlere bir göz atıyoruz.Tesadüf,her işin altında Şeytan Rusya varmış halbu ki.Gerçekleri bir bir öğrenerek devam ediyoruz.Gözümüze ''Sabatay Sevi ve Kuzu Bayramı'' başlıklı bir haber takılıyor.Ama biz bu haberi kimin yazdığını merak etmeden hemencecik sayfanın başına dönüyoruz ve ''Hakkımızda'' yazılı linke tıklıyoruz. Biraz dikkatli bakıyoruz, o kim? ''Editör ve Şef'' kim öyle? Tuncay Güney yazmışlar.Her Tuncay aynı mı ya?Bazıları hem editör hem şef! Resimleri karşılaştıralım diyoruz: Yoo,hiç benzemiyor.Hatta fotomontajdan başka bir şey değil.Arasıra gözümüz de yanılır canım. Böyle ispat mı olur?Ne bu şimdi?Hangi dinsiz imansızın işi?Tüh tüh tühhh... Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Konu hakkında hiçbir fikrim ve bilgim yok. Hangi gazeteler ne yazmış onun da farkında değilim. Bugün Yenişafak Gazetesine bakarken şu aşağıdaki yazıyı gördüm. Buraya alıntalamak istedim. Doğruluğu veya yanlışlığı hakkında bir bilgim olmadığını da söyleyim hemen... Minarenin kılıfı üç yıl sonra uydurulmuş CHP'nin 2004'de Kanaltürk'e aktardığı 3 milyon doların incelenmesi için Gelirler İdaresi'nin yaptığı başvuru Anayasa Mahkemesi'inde 1 yıl bekletilirken, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu kanalın, para transferinden 3 yıl sonra 3 ayrı fatura kestiği ortaya çıktı. Minarenin kılıfı üç yıl sonra uydurulmuş ALİ EYVAZ / ANKARA Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi 2004-2005 yılları arasında yaptığı incelemeler sonucunda CHP Genel Merkezi'nin İş Bankası'ndaki hesabından Kanaltürk'ün (Yaşam TV) Finansbank'taki hesabına 2004 ve 2005 yılları içerisinde beş ayrı havale ile toplam 3 milyon dolar (4 milyon 102 bin YTL) para aktarıldığını belirledi. Gelirler İdaresi'nin yaptığı incelemede CHP'nin kasasından çıkan 3 milyon YTL'lik harcama için fatura kesilmediği tespit edildi. Bunun üzerine olay yargıya intikal ettirilince, Tuncay Özkan'ın bunun üzerine 2004-2005 yılında yapılan para transferi için 3 yıl sonra 3 ayrı fatura kestiği ortaya çıktı. ÖZKAN ZAMAN KAZANDI Gelirler İdaresi'nin CHP'nin hesaplarında belirlediği 3 milyon YTL'lik faturasız para transferi için gereği yapılmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dosyanın 1 yıl işlem yapılmadan bekletilmesi sırasında CHP ve Kanaltürk'e zaman kazandırıldığı ortaya çıktı. ?Atatürk'ün kurduğu partinin öyküsü? adlı belgeselin yapımı karşılığında CHP'den Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu Kanaltürk'e, ?Yaşam TV? adı altında aktarılan paralarla ilgili Tuncay Özkan marifetiyle yeni faturalar çıkartıldı. Ancak bu faturaların, CHP'nin banka hesabından Kanaltürk'ün banka hesabına yapılan aktarımdan çok daha sonra düzenlendiği görülüyor. BEDDUA OKUMAYA BAŞLADI CHP'nin, Kanaltürk'e usulsüz olarak paraz aktarıldığı iddialarına önceki gün televizyonlara çıkaran cevap veren Tuncay Özkan bu iddiaları yalanlayarak, ?Allah onların belasını versin? dedi. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından yapılan incelemede, CHP'nin 4 milyon YTL kaynak aktardığı tespit edilen Kanaltürk Televizyonu'nun kurucusu Tuncay Özkan paranın hizmet karşılığı alındığını ve iddiaların yalan olduğunu öne sürdü. Özkan, söylenilen ve yazılan her şeyin yalan olduğunu bütün bunların CHP ve Kanaltürk'ü yıpratmak için yapıldığını belirterek, ?Allah bunların belasını versin. İftira için gazete çıkartıyorlar. Yalancılar, alçaklar, namussuzlar? dedi. FATURA KESİLMİŞ İŞ BİTMİŞ! Özkan, ısrarla Maliye incelemesinden sonra ortaya çıkan bu faturalara sözü getirerek, şu ifadeleri kullandı: ?Hep aynı çamura girip bataklıkta debelenmeyi maharet sayıyorlar. Faturası kesilmiş, ilişki bitmiş. Bu Cumhuriyet Hak Partisi'nin kuruluşundan bu güne kadarki sureci anlatan bir belgesel... 13 bölümlük bir belgesel; teslim edildi Cumhuriyet Halk Partisi'ne. Tamamı faturalandırılmıştır. Hepsinin faturası-KDV'si ödenmiştir. İşlem biteli yaklaşık neredeyse bir sene olmuştur. Faturalaşma bitmiştir karşılıklı. Allah bunların belasını versin. İftira için gazete çıkartıyorlar. Yalancılar, alçaklar, namussuzlar! Eğer o yazdıklarını ispat edemezlerse, bundan önce de edemediler, *******, ********, ******. Madem öyle gel Maliye Bakanlığı'na ne yapacaksan yap. Sadece CHP ile ilgili değil Kanaltürk'ü yıpratmak istiyorlar. Alçaklık, ********, *******! Başka hiçbir şey değil.? İşte o garip faturalar Tuncay Özkan'ın televizyon kanallarına çıkarak, ?İşte o pa-raların faturaları? dediği faturalara ulaştık. Bu faturaların tarihi, yapılan para transferinden sonraki tarihlere ait olduğu gibi, iki tanesi de Maliye incelemesinden sonraki tarihlere ait. Yani CHP'nin hesabından Kanaltürk'ün hesabına aktarılan paralarla, çekilen belgesel karşılğında kesilmiş faturuların tarihi ve miktarları birbirini tutmuyor. CHP'den televizyona yapılan para transferinden çok daha sonra, bu pa-raların neyin karşılığı verildiğine ilişkin düzenlenmiş faturalar olduğu göze çarpıyor. 13.09.2007 tarihli bir faturada 3 milyon 209 bin YTL, 31.5.2005 tarihli faturada 1 milyon 100 bin YTL, 21.03.2007 tarihli faturada ise 1 milyon 227 bin YTL para aktarıldığı görülüyor. Böylece CHP'den Kanaltürk'e aktarılan paraların toplamı 5 milyon 536 bin YTL'ye ulaşıyor. Sadece 2007 yılında Kanaltürk'e aktarılan para 4 milyon 436 bin YTL'yi buluyor. Söz konusu faturalardaki toplam meblağın, bankaya aktarılan paraların da üstünde olduğu dikkat çekiyor. Lütfen şahsıma cevap vermeyin. Herhangi bir bilgim olmadığını belirttim... Saygılar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Kanaltürk'ü neden böyle didik didik ediyorlar? Herkesçe malum elbette hatta bu iftiraları atanlar daha iyi biliyorlar... Samanyolu tv nasıl kuruldu, ya Kanal7, ya KanalA...? Ve Kanaltürk'ün hiç yüksek bütçeli bir programı yoktur takipçileri bilir, yalan haber yoktur, iftira yoktur, belden aşağı vurmak yoktur, belgesiz haber yapılmaz, belgelere karşılık birileri yalan ve iftira ile arkadan vururlar (ki tarzlarıdır) yine belge ile açıklanır Kanaltürk'te... Ve bu yeşil sermayecilerin kurduğu kanallar'ın aynı zamanda bir sürü yan kanalıda vardır haber tv'leri vardır ilk akla gelen ne gerek vardır bu kadar haber kanalına olmuştur ancak sonra iyi anlaşılır ki ne kadar çok kanal o kadar izleyici, ne kadar izleyiciye o yalanları ulaştırabilirlerse o kadar dedikodu bilgisi yayılır sonra ne mi olur? ortada... Vu yeşil sermayeciler nereden buldular o kadar parayı ve hatta o yüksek bütçeli programları yaptıracak kadar??? Yenişafak acaba bu konuyuda inceler mi? Yenişafak, Akit, Vakit, Zaman doğru haber yapar mı? Her apartmanın kapısında bir Zaman gazetesi ve alıcısı yok üstelik bedava gazete dağıtacak kadar çok parayı nereden buluyorlar? Kanaltürk'ün programları belli, ilkesi belli gayri ahlaki, ve gayri akli, bir yayına rastlayamazsınız neden rahatsız oluyorlar doğrulardan mı? Normal tabi krallara çıplak diyecek kaç çocuk kaldı? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 KANAL TÜRK?TEN KAMUOYUNA VE MEDYAYA AÇIKLAMA Bir süredir Maliye Bakanlığı eliyle, Cumhuriyet Halk Partisi ile Kanal Türk arasında ?yasadışı? bir para alışverişi yapılmış,bu ?ayıplı olay? saklanmak isteniyormuş da, maliyeciler bunu yakalamışlar gibi bir hava yaratılarak, kurumlara ve insanlara iftira atılmaktadır. Kamuoyuna bizzat bakan Kemal Unakıtan aracılığıyla da yapılan açıklamalarla yalan söylenilmektedir. Yalanlar şöyledir: 1- Kanal Türk ile CHP arasında 4 milyon liralık bir alışveriş var. Bunun bir milyon lirası faturalı geri kalanı faturasız. Bağış yapmışlar, bu yolla Kanal Türk?ü desteklemişler... 2- Maliye Bakanlığı memurları bu konuda hazırladıkları raporu önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı?na, savcılık da Anayasa mahkemesine göndermiştir. CHP için bir kapatma davası açma hazırlığı yapılmaktadır. CHP ile Kanal Türk arasında bu paranın karşılığında söz konusu edilen fatura kesilmemiştir. Yani vergi kaçırılmıştır.Hazırlanan bir belgesel de yoktur... Kanal Türk bu yalanları dile getirenleri hangi makam veya görevde olurlarsa olsunlar yalancı olmakla, ******** olmakla, ********olmakla, devletin makam ve görevlerini siyasi ve maddi çıkarları için kullanmakla suçlamaktadır. Bu yalanlarını ispatlayamayanlar müfteridirler... Amaç 22 temmuz seçimleri öncesinde olduğu gibi aynı iddaları dile getirerek, Cumhuriyetimizin kurucu güçlerinden olan ana muhalefet partisi CHP yi kurultayı öncesinde etkilemek ve yönlendirmektir.Bunun için Fetullahçı ve Recep Tayyip Erdoğan?a bağlı yağdanlık medya, yalan makinesi olarak kullanılmaktadır. Gerçekler şöyledir: 1- Kanal Türk ile CHP arasında faturasız hiç bir işlem yoktur. Bunu en iyi maliye memurları ve bakan Kemal Unakıtan bilmektedir. Çünkü iki yıl süren mali inceleme bitmiş ve incelemeyi yapanlar raporlarını yazmıştır. Bu raporda CHPile Kanal Türk ilişkisine dair bir tek satır yoktur. Çünkü yapılan işin faturaları daha ilk günden, geçtimiz yıl Kanal Türk?den maliye memurları tarafından alınmış ve yandaş medyada yayınlanmasını sağlamışlardır. Bunun üzerinden bir yıl geçtikten sonra tekrar aynı yalanları,iftiraları gündeme getirmeleri CHP kurultayıyla ilgilidir. CHP ile Kanal Türk arasına duvar örmek , ilişkileri kestirmek, arada sorunlu durum varmış gibi, hatta suç varmış gibi göstererek , CHP üzerinde etkili olmaya çalışanlar yanılacaklar. Söz konusu 4 milyon liranın tamamı iştir ve faturası kesilmiştir. Faturalar ekte bilginize sunulmaktadır. Bu faturalar elindeyken bilgileri saklayarak ve yalan söyleyerek CHP ile Kanal Türk?e saldıran Kemal Unakıtan?ın amacı nedir? Maliye Bakanlığı ve memurları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı?na eksik ve yalan belge ile hazırlanmış rapor göndermeye nasıl cesaret ve cüret göstermişlerdir? 2- Maliye memurları ellerindeki faturalarla ilgili olarak yalan işlem yapmak durumuna nasıl gelmişlerdir? Bu memurlar hazırladıkları mali rapora koymadıkları CHP ile Kanal Türk ilişkisini, tek satır olarak yazmadıkları ,eleştirmedikleri bir durumu, nasıl olmuş da raporla savcılığa göndermişlerdir. Böyle bir inceleme cumhuriyet tarihinde görülmüş müdür? Kanal Türke uygulanan mali terör sırasında ellerine geçirdikleri belgeleri yandaş medya aracılığıyla kamuoyuna açıklayan memurlar hakkında Kanal Türk suç duyurusunda bulunmuştur. Bununla ilgili olarak savcılığa, bu memurları görevlendiren bakanlık görevlisi yargılanmalarına izin verilmediği yazısını göndermiştir. Böylece suç işleyenler yargıdan kaçırılmak istenmiştir.Yargılama halen devam etmektedir. Bu memurlar hakkında yeniden suç duyurularında bulunulacaktır. CHP hakkında ne kapatma davası ne de bu konuda bir inceleme söz konusu dahi edilemez. Bu yalandır böyle bir işlem yoktur. CHP ile Kanal Türk ilişkisinde ne kesilmemiş bir fatura, ne alınmamış bir para ,ne hibe, ne de yardım söz konusu değildir. Bu iftiraları atanlar yargı önünde hesap vereceklerdir. Bu para karşılığı hazırlanan belgesel Cumhuriyet Halk Partisine teslim edilmiştir. Eser hakkı ve yayın izni CHP?ye aittir. Eger bu konuda Kanal Türk?e yayın izni verilerse 13 bölüm olarak hazırlanan belgeseli, büyük bir memnuniyet ve mutlulukla yayınlarız. Takdir CHP?nin dir... 3- Yalanları yayınlayan gazeteler ve televizyonlar hakkında davalar açılmaktadır. Ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı?na Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve memurları hakkında suç duyurusunda da bulunulacaktır. Kamuoyuna ve medyaya saygıyla duyurulur... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Yani ne demek simdi bu birilerini yargilamaya calisirken birileride ulkeyi istedigi gibi somursunmu bunumu demeye calisiyorsunuz nasil bir anlayis AKPnin nasil bir parti oldugunu bilmeyen yok tamam ama CHPyide bilmeyen yok yani simdi biz akpyi elestirir ve yargilarken chpde elini kollunu sallasin dileginimi yapsin diyoruz nasil bir mantik bu ... samanyolu tvyi elestirirken kanalturkun dokunulmazligimi var.. iste bizim kaybimiz hep buradan kaynaklanmiyormu.. Atalarimiz bosuna dememisler ATES OLMAYAN YERDEN DUMAN CIKMAZ DIYE... simdi mecliste iktidar ve muhalefet savasi var "YILDIZ SAVASCILARI" ama bu yildiz savascilarinin derdi ulkeyi sen iyi yonettin ben yonetmedim degil bunlarin asil derdi, Sen cok yedin ben az yedim kalkta sira bana gelsin .. simdi kimse kalkipta demesinki chp akpden daha iyidir.. AKP, CHPyi, MHPyi, DSP, ANAP hepsini gorduk al birini vur otekine hepsi birbirinin devami... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Yakkısıklı isimli arkadasım. Yazılanları okumadıgın her halinden belli. Akp yandas meydası dısında baska bir medyayı takip etmediginde belli. -Buyuk harflerle yazdım onuda okumamıssın. Bahsedilen iddialar bir sene once ortaya atıldı. Bir sene once inceleme baslatıldı ve sonra butun olanların yasal oldugu, dava acılmasına gerek olmadıgı bassavcı tarafından tesbit edildi.. bunu anladınmı? tekrar yazmalıyım.. -Buyuk harflerle yazdım onuda okumamıssın. Bahsedilen iddialar bir sene once ortaya atıldı. Bir sene once inceleme baslatıldı ve sonra butun olanların yasal oldugu, dava acılmasına gerek olmadıgı bassavcı tarafından tesbit edildi.. bunu anladınmı?, Anladın mı? Anlamadıysan eger Anayasa Mahkemesi baskanı Haşim Kılıc'ın bu konuyla ilgili bir sözu var onuda ayzayım belki anlarsın . Haşim Kılıc dediki: -Bu konunun yani CHp-KAnalturk arasındaki bu tur bir ilişkinin CHP icin kapatma davası acılacagını dusunmek ya kanunun bilmemektir yada başka amaclarla yapılan bir söylemdir.... Yakısıklı isimli arkadasım anlamadıysan yeniden yazıcam. Ama yeniden yazmanın bir anlamı yok dimi. nasıl olsa siz size izin verilenlerin dısında hicbirseyi gormuyor okumuyor anlamıyorsunuz.... Siz ipleriniz kimin elindeyse onların hizmetinden baska bir hizmet dusunemiyorsunuz... Sizin de akp yalakası medyada calısan, kalemini satılıga cıkaranlardan cok farkınız olmadıgı gorunuyor... Bunu anladınız mı acaba? Selametle.... Durmak YOk YOla Devam..!!!!! Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Ama yeniden yazmanın bir anlamı yok dimi. nasıl olsa siz size izin verilenlerin dısında hicbirseyi gormuyor okumuyor anlamıyorsunuz.... Siz ipleriniz kimin elindeyse onların hizmetinden baska bir hizmet dusunemiyorsunuz... Sizin de akp yalakası medyada calısan, kalemini satılıga cıkaranlardan cok farkınız olmadıgı gorunuyor... her şey çok aleni ve ortada oluyor..ama buna rağmen akp yi savunanlar.. pardon savunmadığını bir ilişkisi olmadığını söyleyen demokrat arkadaşlar ..hala aynı türküyü söylemeye devam ediyorlar.. o zaman bunun tek bir açıklaması olabilir..onuda sayın lostsoul yazmış zaten.. Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Aslında benimde anlayamadıgım kafamın almadıgı bir konu var...: BU CHp-Kanalturk arasındaki faturalandırılmıs, vergilendirilmiş, savcı tarafından aklandırılmıs toplam 4 milyon dolarlık konuyla bu kadar ilgilenen cok hassas arkadasların nasıl oluyorda; İki devlet bankasının, basbakanın damadının calıstıgı firmaya 750 milyon dolar vermesiyle hic ilgilenmiyorlar.... Hic soru sormuyorlar, hic merak etmiyorlar... Sayın tayyib bey hazretleri yiyince helal oluyorda, sorun olmuyorda, ortada her haliyle kanuna uygun yapılmıs bir iş var sırf Chp-Kanalturk isimleri geciyor diye işin icinde cok rahatsız oluyorsunuz.... Demekki yasal yapılmıs, vergisi ödenmiş, kanun tarafından incelenmiş ve sorun bulunmamıs 4 milyon dolar, 750 milyon dolarlık işten daha önemli... İŞte bunada benim kafam basmıyor.... Durmak YOk Yola Devam..!!!!! Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2008 Aşağıda Yenişafak Gazetesinden alıntılanmış bu konu paralelinde bir yazı var. Bugüne kadar konu çok da dikkatimi çekmemişti ama bugün gerçekten belgeseli merak ettim. Hele de gişe rekorları kıran filmlerin maliyetlerini görünce bu belgesel beni gerçekten heyecanlandırdı. Ne görkemli bir belgesel olacak Allah bilir...İnşallah yakında görürüz...Dün birileri soruyordu Deniz Baykal, bu belgeseli kesin görmüştür bizlere bir anlatsın diyordu...YOK, ben anlatımı sevmem illaki izlemem lazım... Hadi hayırlısı bakalım; ne zaman göreceğiz acaba... CHP'nin Kanaltürk hesabına aktardığı ve belgesel çekimi için ödediğini iddia ettiği 5.5 trilyon, Türk sinemasının dev yapımlarının bütçesini ikiye katlıyor. Yılmaz Erdoğan rakamı anormal bulurken, Coşkun Aral, 'Birkaç yıllık bütçem' dedi CHP'nin yaklaşık 5.5 trilyon karşılığında Kanal Türk'e hazırlattığı ve henüz ortada olmayan 'Atatürk'ün Kurduğu Parti'nin Belgeseli' dev bütçesiyle Türk sinemasının ödüllü dev prodüksüyonlarına fark attı. Ünlü sanatçı ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, belgesel için 5 trilyonun abartılı bir rakam olduğunu belirterek, 'Bir belgesel için bu rakam pek normal gözükmüyor. Keşke bu parayı Türk sinema sektörüne aktarsaydı daha hayırlı olurdu.' dedi. CHP'nin İş Bankası'ndaki hesabından Kanaltürk'ün Finansbank'taki hesabına 2004 ve 2005 yılları içerisinde beş ayrı havale ile toplam 5.5 trilyon para aktarıldığının ortaya çıkması üzerine CHP yöneticileri 5.5 Milyon YTL'nin Kanal Türk'e hibe değil 'Atatürk'ün kurduğu partinin belgeseli için ödediklerini savunmuştu. Dev bütçesiyle dikkat çeken ve henüz ortada olmayan belgesel Türk sinemasının ödüllü dev prodüksüyonlarına da bütçesiyle fark attı. Belgesel için 2004'te başlayan ödemeler 2005 sonu itibariyle bitmesine rağmen belgeselin henüz ortada olmaması dikkat çeken bir diğer konu. Ünlü yönetmenler dakikası açıklanmayan, tüm teknik bilgileri devlet sırrı gibi gizli tutulan 13 bölümlük bir belgesel için, abartılı rakamlarla hesaplama yapılsa bile, 5.5 trilyonluk bir rakama ulaşılmasının mümkün olmadığı görüşünde. Rakam pek normal gelmiyor Yılmaz Erdoğan, belgesel için 5 trilyonun abartılı bir rakam olduğunu belirterek, 'Bir belgesel için bu rakam pek normal gözükmüyor. Keşke bu parayı Türk sinema sektörüne aktarsaydı daha hayırlı olurdu.' dedi. Dev bir bütçeyle çekilen belgeseli merakla beklediğini söyleyen Erdoğan, 'Umarım bu kadar para harcanan bu belgesel sinemalarda gösterime girer de biz de seyretme imkanı buluruz' diye konuştu. 10 belgesel çekerim Yönetmen Mesut Uçakan, Türkiye şartlarında 5,5 trilyon gibi bir rakamın değil belgesel sinema filmi için 'Bir parti belgeseli için 5, 5 trilyon akıl almaz bir para. Ben Anka Kuşu filmini 1 milyon dolara çektim. Şimdiye kadar böylesi bir dev bütçeyle değil belgesel çekmek bu fiyata çok az sinema filmi çekildi' dedi. 5,5 trilyonla en az 10 çok iyi belgesel çekilebileceğini söyleyen Uçakan, 'Bir parti belgeseli için 500. bin dolar bile çok büyük bir bütçe. Eğer CHP bana 500 bin dolar verseydi herkesin imreneceği bir belgesel çekerdim. Türkiye şartlarında bu dev bütçeli belgesel için asrın olayı diyebilirim' diye konuştu. Birkaç yıllık bütçeme denk Yıllardır televizyonlara belgesel çeken gazeteci Coşkun Aral, '5,5 trilyon bir belgesel için dünya çapında belki abartılı bir rakam olmayabilir. Ancak Türkiye şartlarında bakıldığında normal bir rakam değil. Türkiye'de bu bütçeyle çalışan şanslı bir belgeselciye rastlamadım. Yıllardır televizyonlarda belgesel yapıyorum. Hatta belgesel çekmenin mağduriyetini de yaşamış biriyim. Ancak şu ana kadar böyle rakamlar bana verilmedi. Bu bütçe benim televizyon için çektiğim bir kaç yıllık bütçeme denk diyebilirim' diye konuştu. En yüksek bütçeli belgesel Çocuklar Duymasın dizisinin yapımcı ve yönetmeni Birol Güven ise 'Türkiye'de şu ana kadar böylesi büyük bir bütçeyle belgesel çekildiğini görmedim. Türkiye'de çekilmiş en yüksek bütçeli belgesel olacak. Ancak belgeseli izlemeden bu parayı hak edip etmediğini söyleyemem. Belki sanatsal açıdan çok güzel bir belgesel olacak ve biz izlediğimizde şaşıracağız' dedi. Türk sinemasında 1 milyon seyirci barajını aşan filmler ORGANİZE İŞLER Türkiye'de ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde gösterime giren Organize İşler 4.5 milyon dolara çekilmişti. RECEP İVEDİK 1 MİLYON DOLAR Türk filmlerinin gişe rekorunu kırmak üzere olan Recep İvedik filminin maliyeti saklanıyor ancak yapımcılar filminin maliyetinin 1 milyon doları geçmeyeceğini söylüyor. Bir otelde çekilen ve Şahan Gökbakar'ın dışında star oyuncusu olmayan film düşük maliyetle büyük gişe yapılabileceğini gösterdi. BABAM VE OĞLUM 1.4 MİLYON DOLAR Çağan Irmak'ın yönettiği 'Babam ve Oğlum' 1 milyon 400 bin dolara mal oldu. GORA: 3.5 MİLYON DOLAR Cem Yılmaz'ın gişe rekorları kıran filmi GORA, TMSF'ye 2 milyon dolar verilerek satın alındı. Üzerine de 1.5 milyon dolar harcandı ve gösterime sokuldu. Yani maliyeti 3.5 milyon dolar civarında. BEYAZ MELEK 3 MİLYON DOLAR Gişe rakorları kıran Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı ve 3 milyon dolar gibi bir bütçeyle çekilen Beyaz Melek filmi de CHP'nin çektiği belgeselden daha düşük bir bütçeye mal oldu. MUTLULUK 3 MİLYON DOLAR Abdullah Oğuz'un yönettiği Özgü Namal'ın başrolünde oynadığı, yurtdışında ödüller alan 'Mutluluk' filmi 3 milyon dolara mal oldu. VİZONTELE TUBA 3 MİLYON DOLAR Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve Altan Erkekli, Tuba Ünsal ve Tarık Akan gibi ünlülerin rol aldığı film 3 milyon dolara çekildi. Film için Van'da özel kasaba inşa edildi. Yeni Şafak Bu arada herkes istediği noktaya bakar orayı eleştirir. Niye şunu eleştirmiyorsunuz da bunu eleştiriyorsunuz demenin hiçbir manası yoktur. Geçenlerde niye 301'de başka sorunlar değil deniyordu. Adam en azından birşeyleri eleştiriyor, ya herşeye amin deseydi ne olacaktı... Kimse istiyor diye birşeyi eleştirmem bu fikre de zikre de zulldür. Ancak; bahse konu ihalede de bazı sakatlıklar var. Yalnız sanırım 750 milyon dolarlık ihalede usule uygun galiba. Aykırı olsaydı büyük ihtimal iptal edilirdi. Usule uygun da doğru mu? Devlet, finansman konusunda sıkıntı yaşarken gelir elde etmeyi umduğu bir yeri yine kendi finansmanıyla satıyor. Bu ne saçmalıktır. Tabii; böyleyse ki böyle deniyor. Bu ne garabet. Her ne ise; CHP nasıl ihale yaptı da Kanaltürk'le anlaştı. Kanaltürk'ün süper bir belgesel yapma bölümü mü var...Bakın, ihale dediniz de benim de aklıma böyle garip bir soru geldi... İzleyelim bakalım süreç ne getirecek... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 Peki sorun ne? Ortada bir anlasma var. Yapılan iş var. Kesilen fatura var... Ödenen vergiler var.. Peki kanunlara aykırı olan yanı ne? Bunu hukukcu bir arkadas bana anlatabilirse sevinirim. İşin ilginc yanı dikkatinizi cektimi bilmiyorum. Once 1 trilyon dendi. sonra 2,3 trilyon oldu. Derken yandas medya 3 trilyonda karar kıldı. Simdi Sayın arkadasımdan bunun 4,3 trilyon oldugunu ogrendim. Sanırım 10 trilyona kadar cıkacak bu fiyat.. Chp bir kamu kurulusumudur ki bir ihale acsın, sonra bu ihalede yonetmeliklere uygun davranıp bu işi birilerine versin. Bunuda acıkcası anlayamadım. Simdi diyebilrsiniz Chp halkın partisi bunu nasıl yapar diye. Ama Chp nin sahip oldugu varlıklar var. BUnları parti yararına istedigi kullanmakta ozgur değilmidir. Sayın anayasa baskanı siyasi partilerle ilgili kapatma davası sözkonusu olması icin yalnızda yurt dısından partiye para aktarılması olursa durum incelenir ve dava acılır dedi. Simdi bu konuda Chp ye hangi ulkeden para geldi? Bir de sayın arkadaslarım neden ısrarla bir sene once yapılan incelemeden bahsetmiyorlar? Hem mali acıdan hemde yargıtay tarafından inceleme yapıldı bir sene once. Konu rgıya tasınmıs oldu ve yargı tarafından hem Chp hem kanalturk aklandı. Neden bir sene sonra bu konunun yine aynı sekilde gundeme cıkması kimseyi ilgilendirmiyorda yine sanki cok buyuk bir yolsuzluk varmıs gibi olay lanse ediliyor... evet bu konuya bakıp karsısına baska bir konu cıakrtıp bakın burdada boyle bir durum var neden bunu sorgulamıyorsunuz diye sormamızdan rahatsızlık duyuyorsunuz bunu anlıyorum. ama önce bana bu olaydaki kanunsuzlugu, yasa dısı olan yanı acıklayın.. Yani devletin savcısının bile temizdir sorun yok dedigi bir konuyu bu kadar didiklemeyi acıklayın. Sonra neden aynı hassasiyeti 4,5 trilyon değilde 750 trilyon icin gostermedignizi de acıklayın... Belki sizde basbakanın yakınlarıyla ilişki icindesinizdir kim bilir.. Neyse... sanırım anlayan, anlayacagını, anlayacagı kadar anlamıstır... Son 6 yıldır akp reklam amaclı kac trilyon lira harcadı... bunu hangi kurumlara dagıttı.. bu paranın kaynagı nerden geldi.. Sakın bu konuları acmayın.. CUnku her sartta kirletilmesi gereken, bastırılması gereken, bir turlu ele gecmeyen bir medya kurulusu kaldı... Onuda bir sekilde ele gecirip kayınbiraderlere, amca cocuklarına devlet parasıyla satarsak hic derdimiz kalmayacak gibi... İnsallah oda olucak... Durmak Yok Yola Devam...!!!! Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 1-Yanlışı kim yapıyorsa yanlıştır... 2-Bu konu altında Kanaltürk'e aktarılan parayı tartışıyoruz 3-Birinin yargı tarafından bir şekilde aklanması tartışmayı bitirmez. Adamın tekinin Yargıtay'da dosyasının sümen altı edilip zamanaşımından yararlanarak kurtulduğunu da biliyoruz. Bu sebeple yargı safhasını es geçelim. 4-Ben CHP hukuka aykırı birşey yapmıştır demiyorum. Enteresan miktardaki bir parayı aktarmıştır bir belgesel için diyorum ve de ekliyorum ne muazzam bir belgesel yapılmıştır bu parayla diyorum. 5-CHP bir kamu kuruluşu değildir. Ancak; mali denetime tabii bir yapıdır. Kamu İhale Kanununa tabii midir değil midir bilemeyeceğim kaldı ki teknik bilgi veya işin özelliğinin gerektirdiği durumlarda ihaleler pazarlık usulüyle de yapılabilir bu önemli değil. Ben sadece niye Kanaltürk diyorum. Bu iş için Kanaltürk'ün özel bir birimimi var veya CHP daha süper bir belgeseli bu işin uzmanlarına çektiremez miydi diyorum. Ha, Kanaltürk'ün bu konuda uzman bir birimi varsa (trilyonlarla iş yapabilen) o zaman diyeceğim birşey yok. 6-Demek ki; yandaş medyaya tek AKP sahip çıkmıyormuş 7-Kesilen faturaların tarihi konusunda birşeyler dolaşıyor yalan da olabilir doğru da olabilir. Ancak biz sonradan önce tarihli fatura kesildiğini çok gördük. Bu olay böyle midir...Böyledir diyenler var. 8-Bu arada, başka bir sitede kesilen faturanın resmi yayınlanmıştı isterseniz bir bakın. Yenişafak gazetesinin birkaç gün önceki sayfalarında görülüyordu. 9- İşte o garip faturalar Tuncay Özkan'ın televizyon kanallarına çıkarak, “İşte o pa-raların faturaları” dediği faturalara ulaştık. Bu faturaların tarihi, yapılan para transferinden sonraki tarihlere ait olduğu gibi, iki tanesi de Maliye incelemesinden sonraki tarihlere ait. Yani CHP'nin hesabından Kanaltürk'ün hesabına aktarılan paralarla, çekilen belgesel karşılğında kesilmiş faturuların tarihi ve miktarları birbirini tutmuyor. CHP'den televizyona yapılan para transferinden çok daha sonra, bu pa-raların neyin karşılığı verildiğine ilişkin düzenlenmiş faturalar olduğu göze çarpıyor. isteyenler yenişafak'ın o sayfasına bakabilirler. 10-Ben, bu konunun karşısına çıkardığınız konulardan hiç rahatsızlık duymuyorum. En sonuna kadar eleştirin. Ben 5 milyar kredi çekmeye çalıştığımda devletin bankası maaşımda haciz olmadığına dair belge, bordro ve çalıştığım işyerine dair evrak istiyor. O kadar parayı nasıl veriyorlar bir şirkete aklım almıyor. Bundaki hainliği/adiliği sonuna kadar eleştirebilirsiniz. Hatta eğer aynı şekilde AKP için yapılan bir belgesel için aktarılan bu kadar para varsa yandaş medyaya yüzlerine dahi tükürebilirsiniz. 11- Başbakanın yakınlarıyla ilişkiden filan bahsetmeyin. Ben, iki tane gazete alıntısı koydum ve kendi açımdan merak ettiğim konuları belirttim. Konu hakkında da bir fikrim olmadığını beyan ettim. Yazdıklarınızı ve Tüncay Özkan'ın ağzı köpürerek dile getirtiği açıklamayı okudum sonuna kadar. Ağzı köpürerek diyorum çünkü bir sürü sövgü var. Kendisine bu konuda saldıranlar haksız olabilirler sövmekte de haklı olabilir. Ama, siz bunu yapamazsınız. En azından benim yazdıklarıma karşılık... 12- Bir daha beni Başbakının yakınlarıyla filan ilişkilendirmeye kalkarsanız sert cümleler okuyabilirsiniz. Bu saçmalıkta yeni yeni nevzuhur etmeye başladı. Birilerini eleştirmeye başladığımızda ya AKP yandaşı oluyoruz veya AKP'den nemalanmış oluyoruz... 13- Ben yolsuzluk vardır filan da demedim. Belgeseli merak ediyorum dedim. Yolsuzluk değildir bunun da adı zira genel bütçeye tabi bir kuruluştan bahsetmiyoruz. Siyasi bir partinin destekçisi bir medya kuruluşuna aynı siyasi partinin parasının aktarılmasından bahsediyoruz. Bu arada bu siyasi parti nereden aldığı parayı bu kanala aktarmıştır...Siyasi partiler yasasında partilerin gelir kaynakları birden çoktur da gerçek gelirleri neresidir acaba... 14- Siyasi partiler yasasında bulunan yasakları çiğneyen bir parti kapatma davasına konu olabilir. Siyasi partiler yasasında hüküm vardır. Siyasi partiler, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden herhangi bir suretle ayni veya nakdi yardım ve bağış alamazlar. Bu apayrı bir meseledir. Siyasi partiler yasamız giderler konusunda çok fazla düzenleme getirmemiş ancak gelirler konusunda sınırlamalar getirmiştir. Bana göre ortada bir yolsuzluk olsa dahi bu durum bu siyasi partinin kapatılma gerekçesi olamaz. Zira hangi gelirlerin kabul edilmeyeceği siyasi partiler yasasında gösterilmişken hangi giderlerin yasak olduğu belirtilmemiş sadece belli bedelin üstündeki harcamalar için fatura şart koşulmuştur. Faturası olduktan sonra mesele yoktur birde ilgili kişilerin kararı varsa mesele yoktur. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu para hareketinden dolayı bir Anayasa Mahkemesince bir yargılama olamaz derken (eğer fatura varsa) haklıdır. Zira tek sınırlama belli bir bedelin üzerindeki harcama için fatura şartıdır. Bu yerine getirilmişse mesele yok. Pekiyi yasal olan her zaman doğru mudur? Diyelim ki; AKP, Kanal7 televizyonuna 5 milyon YTL para aktardı ve bana bir belgesel yap dedi. Kanal7 üstünkörü bir hazırlıkla 250.000 dolara dandik bir belgesel yaptı ve 5 milyon YTL'yi aldı. Bu işlem doğru mudur? Sumuel L.Jackson, Asley Judd ve Matheww Mac. 'un oynadığı bir film vardı. Samuel L.Jackson'un zenci kızına klu kulx klan üyesi iki kişi tecavüz ediyorlar ve mahkemeye çıkartılıyorlardı. Adamların beraat etme ihtimallerine binaen zenci baba 2 sini de kırmızı renkle parlatıyordu. Hasılı soy ismini tam yazmadığım avukat savunmayı ele alıp jürinin önüne çıktığında şunu söyledi tamamen bembeyaz olan jüriye Gözlerinizi kapatın. Kapatın ve düşünün. Karşınızda bir tane kız çocuğu var. 2 kişi önce tecavüz ediyorlar, dövüyorlar, sonra bira şişelerine hedef tahtası yapıyorlar onu, atıyorlar kolu, gövdesi, başı kanıyor, sonra gelip üzerine işiyorlar, her tarafı kanıyor, o daha küçük bir kız. Ağlıyor ama yardım edecek kimsesi yok. İşte orada, şimdi onun kendi kızınız olduğunu düşünün... Jüri ne mi diyor...Jüriyi boşverin avukat ne demiş...Şimdi onun kendi kızınız olduğunu düşünün demiş. Herkes kendi kızını kurtarmak ister ve herkes kızına yapılan bir ....en ağır şekilde cevaplamak ister... Kanaltürk kimsenin kızı değildir...Sizin kanalınız olabilir ama şunu diyemezsiniz... Sizin yaptığınız bir ton yolsuzluk var...Ben yapmıyorum o ayrı hikaye de, AKP'nin yaptığı veya yandaş medyanın yaptığı bir ton yolsuzluk var niye onlara ses çıkarmıyorsunuz... Bunu söylemek; herkes yiyor ben de yesem ne olur demekten farklı değildir...Kim, kimi kayırıyor ve kim kime haksız bir kazanç sağlıyorsa ve bu bir şekilde halkın cebinden çıkıyorsa Allah onların belasını versin... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2008 Prof.Dr.Bingür SÖNMEZ adını daha önce duymayanlarınız için kısa bir hatırlatma yapayım, Sarıkamış'ın 90.000 kahraman şehidinin adlarını bizlere yeniden hatırlatan kendi imkanları ile başlattığı araştırmasında çok büyük ilerlemeler kaydeden dünyaca ünlü kalp uzmanı doktorumuz kendisi... Bugün Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'nde kendisine 150 mt'lik bir bayrak hediye edildi, gıyabında o bayrak Sarıkamış şehitlerine armağandı aslında... Ve Bayraktepe olarak bilinen tepede göndere çekilecek... Bizlerde Biz Kaç Kişiyiz Büyükçekmece teşkilatı olarak arkadaşlarımla bu törene katıldık, çok duygulu ve bir o kadar hayranlık dolu anlar yaşadık... Hem ağladık hem atalarımızın ruhlarını yad ettik... Sn. Bingür hocaya teşekkür etmek az gelir... Bu kadar emek için ancak o eller öpülür... Peki ya orada Sarıkamış'ta çarıksız, üstsüz incecik giysilerle donanlar için ne yapmak yeter? bu toprakların korunması uğrunda can veren onbinlerce can hepsi birbirinden mukaddes, emeklerinin karşılığını asla ödeyemeyeceğimiz şehitlerimiz... Rusya'yı doğu kanadında yavaşlatma bahanesi ile Almanların oyununa gelen Osmanlı'nın kurban ettiği aziz şehitlerimiz... Bugün çok garip duygular yaşadık ve bütün bunlar olup biterken bu güzel anı bizlerle kayıt altına alan Kanaltürk' tv'ye de teşekkür ediyoruz... Ondan başka hiç bir tv kanalı bu olaya itibar etmemişti... ve elbette şaşırmadım... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.