Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DUA İLE KARIN DOYMAZ... Sorunu öğrenmeden, problemin ne olduğunu anlamadan onu çözemezsiniz. Teşhis olmadan tedavi de olmaz. Dua ile karın doymuyor!..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Milyonlarca insan KANSER den öldü.

Bu insanlar hiç mi dua etmediler.

Yada bunların aileleri , arkadaşları...

Etmiştir muhakkak.

Tanrı dualara cevap verebiliyor olsa idi , bu kadar edilen duadan dolayı kanseri ortadan kaldırması beklenirdi.

Ya dua edenler isteklerini tam iletemediler.

Yada TANRI nın bu tür şeylerle alakası yok.

Saygılar.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Milyonlarca insan KANSER den öldü.

Bu insanlar hiç mi dua etmediler.

Yada bunların aileleri , arkadaşları...

Etmiştir muhakkak.

Tanrı dualara cevap verebiliyor olsa idi , bu kadar edilen duadan dolayı kanseri ortadan kaldırması beklenirdi.

Ya dua edenler isteklerini tam iletemediler.

Yada TANRI nın bu tür şeylerle alakası yok.

Saygılar.

ıslam zekatı emredıyor vermeyen ınsan toplumsal ınfıale sebep oluyor

ıslam namazı emredıyor kılmayan ınsan toplumdan uzak cemaat olamayan hemen yanınbasındakınden bıhaber yalnız bırı halıne gelıyor

ıslam tevazuyu emredıyor boburlenen ınsan ''kucuk dagları ben yarattım buyukler babamdan kaldı'' edalarında gezıyor

ıslam yalanı yasaklıyor takmayan ınsan guvenılecek bır soz bulamıyor

ıslam okumayı emretmıs ''yaradan rabbının adıyla'' ıbaresınıde ekleyerek yanı Allah'ı goz ardı etmeden demıs dınlemeyen ınsan kendı aklını ılahlastırmıs

calısmayı ıbadet saymıs tembellıkte ısrar eden ınsan gecım sıkıntısına kapılmıs

ıslam gıybetı yasaklıyor uymayan ınsan bırbırını sevmeyen hep dıdısen bır toplum tesekkul ettırıyor

ıslam temızlıgı emredıyor temız olmayan ınsan kolera veba vb salgın hastalıklara sebep oluyor

ıslam ıckıyı haram edıyor ıcmeye devam eden ınsan ruh ve beden saglıgını kaybedebılıyor, en yakınındakını ıncıtıyor hatta katledıyor

ıslam zınayı yasaklıyor pesıınden kosan ınsan aıds e yakalanıyor

Allah dunyayı sebep sonuc ılıskılerıne baglamıs arkadaslar.

agacın altında otururken basına elma dusen kısı yercekımını bulmus. BULDUM dıye yerı gogu ınletmıs. evet bulmus cunku orda ımıs. zaten varmıs. o gozunu acmıs kafasını calıstırmıs farketmıs. ıyıde yapmıs bravo kendısıne tebrıkler.

bulan ıcın bu kadar methıye varda onu oraya koyan ıcın sukur neden yok?

kendınıze uygulayın bunu. sureklı ıyılık yaptıgınız bırı bır tesekkur bıle etmıyor, tamam karsılık beklemıyorsunuz tesekkurde beklemıyorsunuz ama lutfen samımı olun kendınıze samımı cevaplar verın ne yapar nasıl davranırsınız?

verdıklerı ıcın tesekkur etmeyenlerın ısteme hakları vardırda ıstenenın vermeme hakkı yokmu. vermez demıyorum veremezde demıyorum. vermıyorda demıyorum. kendı mulku verırde vermezde. ayrıca verıyorda.

onca ınanmayana hatta kufredene rızkını vermeye, hava vermeye, su vermeye, kendı mulkunde yasamasına ızın vermeye devam edıyor.

kufurde ısrar etmeye devam edeceklerını bıle bıle

Gönderi tarihi:
ayrıca verıyorda.

onca ınanmayana hatta kufredene rızkını vermeye, hava vermeye, su vermeye, kendı mulkunde yasamasına ızın vermeye devam edıyor.

kufurde ısrar etmeye devam edeceklerını bıle bıle

O vermiyor.

Yüce Uçan Spagetti Canavarı veriyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
sızın yerınızde olsam yuceucan spagettı canavarıma tesekkur ederdım, sozunden dısarı cıkmazdım

Yok sn kafedengi ,

Bizim uyduruk Yüce Uçan Spagetti Canavarı bu türlü teşekküre pek aldırmaz.

Öyle emirleri falan da yok.

Bağırmaz kızmaz , kin tutmaz , celallenmez , taraf tutmaz.

Peygamberi falan da yok.

Hatta insanları öldürmek için bir başkasını da kullanmaz. İnsanları savaştırmaz. Birbirinin üstüne yollamaz.

Bir milleti düğerlerine üstün kılmaz.

İbadet falan yapılması gibi bir takıntısı da yoktur.

Kendine inanmasanız bile kızmaz.

Daha önceden hazırladığı İşkence-i Kübrası yoktur. İşkence için özel yapılar yapmamıştır.

Hatta kimseye işkence yapmaz. Yapılmasına karşı çıkar.

Böyel kendi kendine bir Yüce dir o.

Benim avatarımda da resmi var.

Koltuğunun altında da meetball taşır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yok sn kafedengi ,

Bizim uyduruk Yüce Uçan Spagetti Canavarı bu türlü teşekküre pek aldırmaz.

Öyle emirleri falan da yok.

Bağırmaz kızmaz , kin tutmaz , celallenmez , taraf tutmaz.

Peygamberi falan da yok.

Hatta insanları öldürmek için bir başkasını da kullanmaz. İnsanları savaştırmaz. Birbirinin üstüne yollamaz.

Bir milleti düğerlerine üstün kılmaz.

İbadet falan yapılması gibi bir takıntısı da yoktur.

Kendine inanmasanız bile kızmaz.

Daha önceden hazırladığı İşkence-i Kübrası yoktur. İşkence için özel yapılar yapmamıştır.

Hatta kimseye işkence yapmaz. Yapılmasına karşı çıkar.

Böyel kendi kendine bir Yüce dir o.

Benim avatarımda da resmi var.

Koltuğunun altında da meetball taşır.

Saygılar.

neler yapmadıgını anladımda merak ettım zulum goren ınsanlar ıcın haksızlıga ugrayanlar ıcın yada kendı krıterlerıne gore dort dortluk olanlarınız ıcın ne yapar onu bulamadım

Gönderi tarihi:
neler yapmadıgını anladımda merak ettım zulum goren ınsanlar ıcın haksızlıga ugrayanlar ıcın yada kendı krıterlerıne gore dort dortluk olanlarınız ıcın ne yapar onu bulamadım

Demekki herzaman olduğu gibi herşeyde kendimizin dışında bir otorite arıyoruz..

Bu bir insanı güçsüz, zayıf, itahatkar yapmaya yeter ancak...

Ya da, ya da...

Kendimizi görünmeyenin hakimiyetine teslim etmek değildir doğru olan...

Eğer ilahiyata göre doğru buysa...

Hayatın her alanında kurtarıcının büyüklüğünü ararken kendimize yabancılaşmış, kendimizi körleştirmiş olmazmıyız sizce...

Saygılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

Tam da beklediğim cümleyi sarf ettiniz.

Yüce Uçan Spagetti Canavarına inananlar bilir ki , böyle bir yaratıcı yok. Bu terim bir yaratıcı ya inanan düşünceye karşı geliştirilmiş parodi bir dindir.

Yukarıdaki sizin cümlenizdeki olaylara karşı Allahınız ne yaptı. Oda bişey yapmadı. Yapamaz.

Yok çünkü.

Aynı bizim Yüce Uçan gibi...

Sadece Allaha inananlar , cennet yada cehennem gibi hayal mahsulu yapılarla oyalanır. Hakkını öbür tarafta Allah diğerinden alıp buna verecektir.

Çekilen acılar imtihandır. Şudur budur...

Gördünüz mü.

Oysa bizim inancımızda hayal mahsulü , insanlar tarafından uydurulmuş ögeler yoktur.

Bu dünyadaki yaşam bir mücadele dir. Daha iyi olan , ayakta kalır.

İyi olmak için herzaman araştırma yapmak , ileriye gitmek gerekir. Geriye değil.

Eğer bu gün , yaptığınız işten keyif alarak yaparsanız , iş gibi değilde eylence gibi yaparsanız , etrafınızı gülücükler saçarsanız , az yağlı yiyip , bol sebze meyve yerseniz. Bir fincan kahve yerine yarım fincanı 2 defada içerseniz , bakın gün sonu nasıl güzel gelecek.

Bu iyi olmaya çalışmaktır. Sigara içene göre uzun yaşama çabasıdır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sorunuzu anlamadım.

Bir kız neden güçlü ve zengin vede yakışıklı, kendisini anlayabilen , nazık , ince ruhlu , sportmen , alışveriş ve tatili seven bir erkek ister.

Çelme takmak için demeyin.!!!! :D

Gönderi tarihi:
Sorunuzu anlamadım.

Bir kız neden güçlü ve zengin vede yakışıklı, kendisini anlayabilen , nazık , ince ruhlu , sportmen , alışveriş ve tatili seven bir erkek ister.

Çelme takmak için demeyin.!!!! :D

tekrar edıyorum. demıssınız; Bu dünyadaki yaşam bir mücadele dir. Daha iyi olan , ayakta kalır.

bende dıyorum kı futbolda bır mucadeledır ama faul yapan uyarılır kasden yapana, celme takana kırmızı kart gosterılır.

sızın yuceucan spagettının hayat mucadelesı yaparken faul yapan ve celme takanlar ıcın yada pasa pasa oynayıp kımseye zarar vermeyenler ıcın bır ongorusu yokmu.

yanı kırmızı kart gostermez yada kupa vermezmı

Gönderi tarihi:
Demekki herzaman olduğu gibi herşeyde kendimizin dışında bir otorite arıyoruz..

Bu bir insanı güçsüz, zayıf, itahatkar yapmaya yeter ancak...

Ya da, ya da...

Kendimizi görünmeyenin hakimiyetine teslim etmek değildir doğru olan...

Eğer ilahiyata göre doğru buysa...

Hayatın her alanında kurtarıcının büyüklüğünü ararken kendimize yabancılaşmış, kendimizi körleştirmiş olmazmıyız sizce...

Saygılar...

DİPNOT...

kendıne yabancılasmayı tavsıye etmıyor ıslam aksıne; dusunmuyormusunuz, ne kadar az dusunuyorsunuz, gıbı ıfadelerle ıkaz eder. hatta tefekkuru yanı ınsanın kendıne dogru olan yolculugunu nafıle ıbadetten daha fazla onemsedıgını gostererek aslolanın bu oldugunu anlatmaya calısır.

Gönderi tarihi:
tekrar edıyorum. demıssınız; Bu dünyadaki yaşam bir mücadele dir. Daha iyi olan , ayakta kalır.

bende dıyorum kı futbolda bır mucadeledır ama faul yapan uyarılır kasden yapana, celme takana kırmızı kart gosterılır.

sızın yuceucan spagettının hayat mucadelesı yaparken faul yapan ve celme takanlar ıcın yada pasa pasa oynayıp kımseye zarar vermeyenler ıcın bır ongorusu yokmu.

yanı kırmızı kart gostermez yada kupa vermezmı

Yüce Uçan a hamdolsun.

O bu tür sorunlarla ilgilenmez.

Bunu insanları yaşadıkları ülkenin kanunları yerine getirir.

Bir suç var ise , kanuna bakılır , gereği yapılır.

Bu kanunları ülkelerin insanları yapar.

Buna anayasa diyen olur , kanun diyen olur.

Bikaç ülke dışında bu böyledir.

Umarım kanunu açıklamamı istemeyeceksiniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yüce Uçan a hamdolsun.

O bu tür sorunlarla ilgilenmez.

Bunu insanları yaşadıkları ülkenin kanunları yerine getirir.

Bir suç var ise , kanuna bakılır , gereği yapılır.

Bu kanunları ülkelerin insanları yapar.

Buna anayasa diyen olur , kanun diyen olur.

Bikaç ülke dışında bu böyledir.

Umarım kanunu açıklamamı istemeyeceksiniz.

Saygılar.

sızın bu konu ıcın bı fıkrınız yokmu, veya bı teklıfınız bu tıp sorunları sız nasıl cozersınız

Gönderi tarihi:
Benim fikrim var.

Bir kimse hata yaparsa , kanuna bakarız. Hangi kanuna , yaşanılan ülkenin kanununa.

Kanuna bakmak benim fikrimdir.

Umarım anlatabilmişimdir.

bır tartısma programında serıatın aıt el kesme kaıdesını elestıren bır konuk, program sonrası gıttıklerı corbacıdan cıktıklarında arabasının calındıgını gorunce ''bu ................... bı yakalarsam varya kafasını kopartacagım'' demıs.

kanun ve hukuk aynı seyler degıldır, yanı kanun her zaman hakkı tesıs edemez, tabıı ınsan elınden cıktı ıse.

mısal, cumhurbaskanlıgı secımlerının oncesınde kı olagan senaryolara ıstınaden''eger boyle bısey yaparlarsa bu kanunı olur ama hukukı olmaz'' demıstı doruklarda dolasan husamettın ısımlı bır cın.

Gönderi tarihi:

Tevbe 29.

Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Bu da sizin hukukunuz.

Baltayı , taşa çok fena vurdun. Kafedengi.

Bizim kanunlarımızla Kuranın kanunlarını karşılaştırmaya kalktın.

Tek bişey söyeyip bırakacam , demogojiye girmeyeceğim.

Bizim kanunlar , baktık ki , beğenilmedi , DEĞİŞTİRİRİZ.

Ya siz yukardaki yazanı değiştirebilecek misiniz.

I ııhhhh. Kalcak öyle.

Gönderi tarihi:
Tevbe 29.

Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Bu da sizin hukukunuz.

Baltayı , taşa çok fena vurdun. Kafedengi.

Bizim kanunlarımızla Kuranın kanunlarını karşılaştırmaya kalktın.

Tek bişey söyeyip bırakacam , demogojiye girmeyeceğim.

Bizim kanunlar , baktık ki , beğenilmedi , DEĞİŞTİRİRİZ.

Ya siz yukardaki yazanı değiştirebilecek misiniz.

I ııhhhh. Kalcak öyle.

hak dın ıslamı dın edınmeyenlerle kuculerek kendı ellerıyle; yanı senın gucunu kabul edıp cızyeyı verınceye kadar savasırsan zulum son bulmus adalet tesıs edılmıs olur

savas kotu dıyenlerde yan gelıp yatmaya devam eder yada bu kanun olmadı yenısını nasıl yazsak acaba dıye ugrasırlar

Gönderi tarihi:
hak dın ıslamı dın edınmeyenlerle kuculerek kendı ellerıyle; yanı senın gucunu kabul edıp cızyeyı verınceye kadar savasırsan zulum son bulmus adalet tesıs edılmıs olur

savas kotu dıyenlerde yan gelıp yatmaya devam eder yada bu kanun olmadı yenısını nasıl yazsak acaba dıye ugrasırlar

Hak din İslam!!!!! hiçbir zaman tüm insanlık tarafından bemimsenmeyecek.

Sizde bu gibi ayetleri bırakmak-terketmek zorunda kalacaksınız.

Yada tüm insanlıla savaşmak zorunda kalacaksınız.

Sizden olmayanları düşman olarak görmek hatasından kurtulamayacaksınız.

Nasıl fiili olarak köleliği terk ettiniz. Ama ayet olarak Kuranda var.

Bunun gibi , yüzlerce ayeti de UYGULANMAZ halde ortaçağa yollayacaksınız.

Sadece kendinizi tamin için , ve korkularınızı yenmek adına , tekrarlayıp duracaksınız.

İnsanlığın geldiği bu noktada , hala ortaçağ masallarının peşinde koşarak , hayatı kendine ve etrafındakilere eziyet haline sokanlara şaşarım.

Kalbinizi açın , kendinizle yüzleşin.

Dün kaç defa vesvese geldi kalbinize.!!!!!!

Kaç defa kendi kendinize konuştunuz bu vesveseyi yenmek için.

Gönderi tarihi:

Hak din İslam!!!!! hiçbir zaman tüm insanlık tarafından bemimsenmeyecek. muslumanım elhamdulıllah dıyenler benım gıbı olursa cok uzun bır zaman gerekebılırsede ınsaallah tum ınsanlık benımser

Sizde bu gibi ayetleri bırakmak-terketmek zorunda kalacaksınız. Allah'ın ayetlerını terketmek zorunda bırakılsak bıle bu soyledıgınızı yapmayacagız.

Yada tüm insanlıla savaşmak zorunda kalacaksınız. ıslam ınsanlıkla degıl zalımlerle zavasmayı emreder

Sizden olmayanları düşman olarak görmek hatasından kurtulamayacaksınız. ınsan dusmanına yardım etmezken, ıslam ınsanı dusmanı bıle olsa zalım hukumdarların mezalımınden kurtarmak ıcın cıhadı yanı canını vermeyı goze alır hale getırmıstır. sızın dusman dedıklerınıze bız mazlum dıyoruz, maruz kaldıkları zulme son vermeye calısıyoruz.

Nasıl fiili olarak köleliği terk ettiniz. Ama ayet olarak Kuranda var. Kur'an da musrtık kelımesıde var o zaman Kur'an sırkı tesvıkmı edıyor

Bunun gibi , yüzlerce ayeti de UYGULANMAZ halde ortaçağa yollayacaksınız.

Sadece kendinizi tamin için , ve korkularınızı yenmek adına , tekrarlayıp duracaksınız. tekrarlayıp duruyoruz tıpkı bır talebenın kerat cetvelını ezberlemeye calısması gıbı zıra hangı gun ne sınavında cıkacagı bellı degıl

İnsanlığın geldiği bu noktada , hala ortaçağ masallarının peşinde koşarak , hayatı kendine ve etrafındakilere eziyet haline sokanlara şaşarım.

Kalbinizi açın , kendinizle yüzleşin. ınanın her gun yapıyoruz. bakıyoruzkı yanlıstayız, maglub olmusuz dustugumuz yerden tekrar kalkarak mucadelemıze devam etmeye calısıyoruz, yıne yenılecek olsak bıle ufakta olsa kazanma ıhtımalının pesınden kosuyoruz.

Dün kaç defa vesvese geldi kalbinize.!!!!!! ınanın bılemıyorum

Kaç defa kendi kendinize konuştunuz bu vesveseyi yenmek için. ıste burası hakıkate yakın oldugunuzun ıfadesı. ınsanın kendı ıle konusması. kendısınde kendınden baska bır varlıgın bulunması. evet konusuyoruz. onu anlamaya calısıyoruz. o bıze zarar vermeye calıstıkca bız onu terbıye etmeye cabalıyoruz.

Gönderi tarihi:
bu ne anlam da ya da anlam sızlık ta bir başlık tır. Lütfen açıklayınız.

Şimdi biz dua larımızı, karnımız acıkınca mı ediyoruz.

Benim kendisinden pizza siparişinde bulunduğum bir İlah ım yoktur, olamaz da.

İNKAR İLE NE KADAR KARIN DOYUYOR İSE , DUA İLE O KADAR DOYAR, DAHA İYİ DOYAR.

Gayret de bir CESIT DUADIR

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.