Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum, tekrar Merhaba

[Not:Bu yazıyı belli bir bilgi birikimi olan, genel kültürün üzerinde ilim sahibi kişilerin okuması kişilerin menfaatine olacaktır.]

(En azından gerksiz yere baş ağrısı çekmemiş olurlar ?)

Mikro sistemleri inceleceğiz;

A T O M ;

yapısı hakkında insanoğlunun hala çok az şey bildiği ve varlığı ispatlanabilen en küçük birim. Atom

şimdi de mevcut bilgiler ışığında yapısını özetlemek gerekirse,

Bir kimyasal elementin özelliklerini koruyan en küçük parçacığıdır.

Basitçe temeli, çekirdek ve etrafında dönen elektron lar dan oluşur.

Şimdi

Hepimiz lise yıllarından hatırlarız ki (yukarıda da zikrettim); Atom ın varlığı iki temel esasa dayanır.

Merkezdeki çekirdeğin varlığı, ve elektronların sürekli etrafında dönmeleri.

Bize konu oluşturacak kısmına gelecek olursak;

Dünya da ki en büyük enerji kaynakları ile çalışan bir füze rampası düşünün, Bu rampanın fırlatacağı yine onun kadar gelişmiş bir füze düşünün şimdi de.

Bu füze dünyanın etrafında dönebilecek bir fizik ve güç ile fırlatılsa, Ne kadar büyük bir güç ve enerji olduğunu kabul etsekte,

bir müddet sonra, bir şekilde yavaşlayacak, ve nihayet düşecektir. Değilmi?

peki nasıl olurda atom çekirdeğinin etrafında dönen elektronlar,

ilk anda ki hızını, ve

ilk andaki yörüngesini kaybetmeden hiç duraksız, dönüyor, ve dönmektedir.

Aslında bunun olması, inanan bir insan için o kadar basittir ki;

1. Atom var olmadan da varlığı mutlak bir Güç olan,

2. Atom un varlığı için var olması gereken elektronlara, en başta çok büyük bir ivme kazandırmış olan.

2. Atom var olduğu müddetçe var olması şart olan ve de varolan, ve onları sürekli aynı hız ve yörünge de muhaza eden, ve sabit tutan.

3. Atom un varlığı ile varlığını sürdürmek zorunda olmayan, yani Atom dan bağımsız varlığı mümkün olan.

4. Atom un da sonu olabileceği düşünüldüğünde bile, son u olabileceği düşünülemeyen ve de sonu olmayan.

Evet tam olarak böyle bir ''GÜÇ'' e ihtiyaç vardır, ve

BÖYLE BİR GÜÇ Ü KABUL ETMEK SİZİN ATOM UN VARLIĞINI KABUL ETMEK İMKANSIZDIR.

Bunu akıl yolu ile red edebilcek, inkar edebilecek birine;

Tüm kainat şahit olsun ki, ben de kendimi teslim edecek ve onun inandığı ve de inanmadığı ne varsa ben de inanacağım.

Yok eğer edemez ise,

Ben yine de istemiyorum ki Benim ALLAH ıma inansın, iman etsin, yalnızca yukarıda zikrettiğim o GÜÇ e inansın,

Adı her ne olursa olsun bir MUTLAK GÜÇ e inansın.

Gerçek ve samimi anlamda ALLAH ı tanımayan ama peşin bir önyargı sı da olmayan herkes için teklifim ilelebet geçerlidir.

(Nasıl olur da hayatımı inkarı na atadığım ALLAH, bu kadar basit bir tarzda ispat edilir? diye düşünenebilecek, vicdan sahipleri lütfen teklifimi gözden geçiriniz)

Arkadaşlar mikro sistemlerden en küçük birim olan ATOM ile başladık ve davamızı ALLAH ımızı hiçbir biçimde inkar edilemez tarzda ispat ettik.

Bir dahaki sefere, ilerleyen zamanlarda; makro sistemler den yola çıkarak galaksiler yada evren gibi sistemleri inceleyerek,

inkarı mümkün olamayacak tarzda ALLAH ı ispat edeceğiz...(İNŞEALLAH)

Saygılarımla.Doğan Gülbudak

• Cevaplar 88
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

.

.

.

Arkadaşlar mikro sistemlerden en küçük birim olan ATOM ile başladık ve davamızı ALLAH ımızı hiçbir biçimde inkar edilemez tarzda ispat ettik.

Bir dahaki sefere, ilerleyen zamanlarda; makro sistemler den yola çıkarak galaksiler yada evren gibi sistemleri inceleyerek,

Sen buna ispat mı diyorsun?

*

Afrika'da, hiç modern yaşamla tanışma fırsatı olmamış, iki yerli konuşuyor:

+ Bak şu üstümüzden homurdanarak geçen ve solukbenizlilerin uçak dediği demirden cisim var ya, onu havada ne tutuyor?

Biliyoruz ki demir uçamaz. Ama o nasıl uçuyor?

- Bilmiyorum. İlahlar olmalı!!!

+ Haklısın. O metal yığınının havada kalmasını sağlayan şeye ister Allah de, ister başka bişey de ama o güç'e inan! O güç İlah'tır.

*

Sizin yaptığınız ilahı veya ilahları ispatlamak değil, nedenini anlayamadığınız şeylere ilah adını takmaktır.

*

Nedenini anlayamadığı şeylere ilk insanlar ilah diyorlarmış.

21. yüzyıl geldi, bişey değişmemiş.

İnsanlar hala nedenini anlayamadıkları şeylere ilah diyorlar.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sen buna ispat mı diyorsun?

*

Afrika'da, hiç modern yaşamla tanışma fırsatı olmamış, iki yerli konuşuyor:

+ Bak şu üstümüzden homurdanarak geçen ve solukbenizlilerin uçak dediği demirden cisim var ya, onu havada ne tutuyor?

Biliyoruz ki demir uçamaz. Ama o nasıl uçuyor?

- Bilmiyorum. İlahlar olmalı!!!

+ Haklısın. O metal yığınının havada kalmasını sağlayan şeye ister Allah de, ister başka bişey de ama o güç'e inan! O güç İlah'tır.

*

Sizin yaptığınız ilahı veya ilahları ispatlamak değil, nedenini anlayamadığınız şeylere ilah adını takmaktır.

*

Nedenini anlayamadığı şeylere ilk insanlar ilah diyorlarmış.

21. yüzyıl geldi, bişey değişmemiş.

İnsanlar hala nedenini anlayamadıkları şeylere ilah diyorlar.

Saygılar.

Nasıl yani şimdi siz

Biz ilk çağlardaki insanlar kadar bile olamayız.

mı diyorsun , bu nu mu kastediyorsun.

Gönderi tarihi:
Nasıl yani şimdi siz

Biz ilk çağlardaki insanlar kadar bile olamayız.

mı diyorsun , bu nu mu kastediyorsun.

Sizin kullandığınız mantık ile ilkçağ insanlarının kullandığı mantık aynı:

İlkçağ: Yanardağ nasıl alev saçıyor? Bu dağdan alev çıkmasını sağlayan şey ilah olmalı.

Siz: Elektronlar neden hiç yörüngelerinden şaşmıyorlar? Elektronların yörüngeden çıkmamasını sağlayan bir güç var, o güç ilah olmalı.

Fark yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İlkçağ: Yanardağ nasıl alev saçıyor? Bu dağdan alev çıkmasını sağlayan şey ilah olmalı.

Siz: Elektronlar neden hiç yörüngelerinden şaşmıyorlar? Elektronların yörüngeden çıkmamasını sağlayan bir güç var, o güç ilah olmalı.

Fark yok.

Saygılar.

Arkadaşım ben ilk çağlar da ki insan ları inan hiç tanımıyorum. Hiç Teşrif i Mesai de bulunmadım.

Siz niye bana iman hakkında CEVAP VEREMEYECEĞİM BİR SORU sormak yerine bunlarla ilgileniyor isiniz o nu da hiç mi hiç anlamadım.

Biliyorsunuz ki ben böyle bir şeyin olamayacağı iddaa sında bulunuyorum.

Daha neyi bekliyorsunuz.

Ben sizi bekliyorum.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Fark yok.

Saygılar.

Arkadaşım ben ilk çağlar da ki insan ları inan hiç tanımıyorum. Hiç Teşrif i Mesai de bulunmadım.

Siz niye bana iman hakkında CEVAP VEREMEYECEĞİM BİR SORU sormak yerine bunlarla ilgileniyor isiniz o nu da hiç mi hiç anlamadım.

Daha neyi bekliyorsunuz.

Ben sizi bekliyorum.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Daha neyi bekliyorsunuz.

Ben sizi bekliyorum.

Soruya cevap vermediğini gösteriyorum ben de.

Soru şu: Allah var mı? Zeus var mı? Horus var mı?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Soruya cevap vermediğini gösteriyorum ben de.

Soru şu: Allah var mı? Zeus var mı? Horus var mı?

Saygılar.

Arkadaşım ;

Senin zannınca;

Benim cevaplayamayacağım soru diye ortaya sürdüğün tam olarak bu mu..?

Beni red edebilmeyi değil ama itiraf edeyim ki güldürebilmeyi başarabiliyorsun.

Yahu arkadaşım ben zaten senin soru dediğin şeyi; henüz sorulmadan önce ;

RED EDİLEMEZ KESİNLİKTE ALLAH IN İSPATI

Başlığında yani bizzat bu sayfa da zaten ispat etmişim. ( zeus u da, horus u da bilmem tanımam, belki de onlar beni tanıyorlardır, onlara sor )

Yok sen ben bunu da, ispat olarak kabul etmiyorum. hala sana teslim bayrağı açmıyorum diyorsan ki öyle anlaşılıyor,

Öyleyse Sen bizzat;

Sana ait olan bu inkar ını ispatlamak la mükellef sin.

Yok ona da mecbur değilim diyorsan ;

E öyleyse daha neyi tartışıyor. ya da neyi savunuyorsun, ya da savunamıyorsun..?

Lütfen gereksiz diyalog lar yerine, belli bir mantığı olan sorularınızı, büyük bir cesaret örneği göstererek sorunuz ;

Ve de cevabınızı alınız...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Başlığında yani bizzat bu sayfa da zaten ispat etmişim. ( zeus u da, horus u da bilmem tanımam, belki de onlar beni tanıyorlardır, onlara sor )

Kendi fantazilerini ispat diyerek satamazsın.

Kendi inançlarını ispat diye satamazsın.

Yok sen ben bunu da, ispat olarak kabul etmiyorum. hala sana teslim bayrağı açmıyorum diyorsan ki öyle anlaşılıyor,

Öyleyse Sen bizzat;

Sana ait olan bu inkar ını ispatlamak la mükellef sin.

Yok ona da mecbur değilim diyorsan ;

E öyleyse daha neyi tartışıyor. ya da neyi savunuyorsun, ya da savunamıyorsun..?

Lütfen gereksiz diyalog lar yerine, belli bir mantığı olan sorularınızı, büyük bir cesaret örneği göstererek sorunuz ;

Ve de cevabınızı alınız...

Bu nasıl mantık?

Allah var diyen sensin, sen ispat edeceksin.

*

Ben sana Seni Zeus ve Athena yarattı.

İnkar mı ediyorsun?

İnkarını ispatla!!

Saygılar.

Gönderi tarihi:

yahu arkadaşım ben ispatımı yaptım, sen de bunları ispat diye satamazsın demekten öteye geçemeyen sözler sarfediyorsun.

bunlar yerine ispat ımın nasıl ispat olmadığımı açıklasanıza,

niye durup durup hadi sen ispatla, hadi sen inkar et diyorsunuz, ve ötesine geçemiyorsunuz.

Ben sizin iddaa nızı kendime kesin bir hüküm olarak algılamamak ile birlikte, inkar bile etmiyorum,

Belki de öyledir, olabilir diyorum. Sizin dediğinize katılabilirim, diyorum. hala anlamıyormu su nuz.

buyrun zeus un beni yarattığını En Azından Beni ALLAH ın yarattığını (siz bunu kabul etmiyor iseniz)

anlattığım kadar bile olsa, (yada daha başarılı biçimde) siz anlatınız.

SİZ BENİM ALLAH ıma inanmıyorsunuz, İNKAR EDİYORSUNUZ

BEN SİZİN ZEUS unuza olabilir, mümkündür diyorum. İNKAR ETMİYORUM

Hala anlamıyorsanız sizinle nasıl iletişim kurulur bilemiyorum.

Ben sizi inkar etmiyorum, siz beni inkar ediyorsunuz.

Ben sizin zeus unuza değil,

Siz benim ALLAH ıma yoktur diyorum...

ve bir de buna rağmen ben zeus diyorsam zeus tur, bunu izah bile etmem, diyorsunuz.

YAHU ALLAH AŞKINA; ''SİZ NE DEDİĞİNİZİN FARKINDAMISINIZ...''

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

ilk anda ki hızını, ve

.............

Arkadaşım siz bu konuyu uyduruk risalelerden değil de ,bilimsel kaynaklardan araştırmayı deneyin bakalım neden öyleymiş diye.Daha sağlıklı bir sonuç alacağınızdan eminim.

Beni red edebilmeyi değil ama itiraf edeyim ki güldürebilmeyi başarabiliyorsun.

Arkadaşım biz bu AZİZ ÜSTADINIZIN !!!! saçmalıklarını dinlemekten usandık sizler anlatmaktan usanmadınız.İnanın bizde çok gülüyoruz ama artık baydı.

Bir de bir şey rica edeceğim.Lütfen şu aziz üstadınızın, radyonunun işleyişi ile ilgili evlere şenilk bir açıklamsı var ki ; onu da buraya aktarırsanız eğer bizi epey inandırmış olursunuz bazı şeylerin varlığına.

Gönderi tarihi:
Arkadaşım siz bu konuyu uyduruk risalelerden değil de ,bilimsel kaynaklardan araştırmayı deneyin bakalım neden öyleymiş diye.Daha sağlıklı bir sonuç alacağınızdan eminim.

Arkadaşım biz bu AZİZ ÜSTADINIZIN !!!! saçmalıklarını dinlemekten usandık sizler anlatmaktan usanmadınız.İnanın bizde çok gülüyoruz ama artık baydı.

Bir de bir şey rica edeceğim.Lütfen şu aziz üstadınızın, radyonunun işleyişi ile ilgili evlere şenilk bir açıklamsı var ki ; onu da buraya aktarırsanız eğer bizi epey inandırmış olursunuz bazı şeylerin varlığına.

Ben bu izahatı tamamen kişisel bağlamda, kendi bilimsel çalışmalarım sonucu, yaptım ve ispat ettim.

bu konu yani atomlar ve atom altı parçacıklar risaleler de geçmez.

siz ne diye konunun özünden yola çıkarak beni bilimsel tarzda çürütmek yerine ,

******* basit söylemlerde bulunuyorsunuz.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:
Ben bu izahatı tamamen kişisel bağlamda, kendi bilimsel çalışmalarım sonucu, yaptım ve ispat ettim.

siz ne diye konunun özünden yola çıkarak beni bilimsel tarzda çürütmek yerine ,

******* basit söylemlerde bulunuyorsunuz.

Saygılarımla.

Ruh hastalığı raporlarla sabit bir adamın risalelerini baz alarak mı yapıldı bilimsel araştırmalar . Bilimsel araştırmalar, atomun yapı özelliklerinin, allahtan kaynaklanan bir güç olduğunu söylemiyor.Kaynağınız olsa olsa bahsettiğim risalelerdir.

Gönderi tarihi:

Atomun yapısı ve özellikleri elbette doğrudan Allahın varlığını ispatlamaz...Atom ve Atom altı parçacıkların varlığı madde ve enerji konusunda bize bir fikir ve bilgi verir...İnsan bilgisi arttıkça, varlığı ve evreni sorgulama yoluna gider.. bilgisi arttıkça da okuması gelişir...

Evren yüce yaratıcının en büyük kitabıdır, o kitabı okuyan kendisini billir... kendini bilenin, yaratıcısını bilme ihtimali yüksektir...

sevgili Gülbudak sanırım bu duruma işaret etmek istediği için ''kesin bir ispat'' yorumunu kullanmış olmalı... kaynağının risaleler olmasını neden eleştiriyorsunuz bunu anlmış değilim... Marks ve Engel ne kadar kabul görüyorsa, Risaleler de en az o kadar kabul görebilir... bu haksızlık niye ?

Gönderi tarihi:
yahu arkadaşım ben ispatımı yaptım, sen de bunları ispat diye satamazsın demekten öteye geçemeyen sözler sarfediyorsun.

Ben sana, söylediğin şeylerin neden ispat olamayacağını söyledim.

Uçağı tanımayan ilkel bir insan havada demiri dutan şeyin ilah olduğunu inanır.

Halbuki demiri havada tutan ilah değildir.

Modern bilimden haberdar olmayan bir insan, elektronları yörüngelerinden çıkarmayan bir ilah olduğunu inanır.

Halbuki, bilim çekme kuvveti, itme kuvveti falan diyor, ilah demiyor.

Soruya cevap ver, Allah var mı?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

:) Bence sen öncelikle ispat teriminin ne anlama geldiğini anlamaya çalış...

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar mikro sistemlerden en küçük birim olan ATOM ile başladık ve davamızı ALLAH ımızı hiçbir biçimde inkar edilemez tarzda ispat ettik.alıntı..Birvarmış hiç yokmuş..

Doğan abi.. :)

Allah kendisini İSPATLAR..sen sıkıntı yapma kendine.. :)

Yok dayı..ben kendimi İspatlamaya çalışıyorum diyorsan..buyur Doğan abi..meydan boş..İlminde varsa..neden olmasın..değilmi.. :)

Gönderi tarihi:

sizi bilimsel tarzda çürütmek için, bilimsel bir deney yapmak zorundayız, aksi halde bilim yapmış olmayız,

bilim sadece duyu organlarıyla algılanan bir varlığı inceleyebilir ama sizin inandıklarınız incelemek için bir bulgu yoktur, bir karşılaştırma veya deney yapamaz !

evet siz bilimsel bir çalışma yapmışsınız ve buda atomla ilgili bir çalışma, ama ondan sonrası için bilim yapılamıyor çünkü somut veri yok !

saygılar

Gönderi tarihi:
Dünya da ki en büyük enerji kaynakları ile çalışan bir füze rampası düşünün, Bu rampanın fırlatacağı yine onun kadar gelişmiş bir füze düşünün şimdi de.

Bu füze dünyanın etrafında dönebilecek bir fizik ve güç ile fırlatılsa, Ne kadar büyük bir güç ve enerji olduğunu kabul etsekte,

bir müddet sonra, bir şekilde yavaşlayacak, ve nihayet düşecektir. Değilmi?

ilk anda ki hızını, ve

Kuantum fiziği ile klasik Newton fiziğini aynı potaya koyup örneklem yaparsanız, yukarıdaki gibi eciş bücüş bir örnek çıkar ortaya. Mikro sistemdeki parçacıkların maruz kaldıkları kuvvetlerle makro sistemdekilerin maruz kaldıkları kuvvetler farklıdır. Bir füze için havanın uyguladığı sürtünme kuvveti ve Dünya'nın yerçekimi kuvveti hayati önem taşır. Oysa ki elektron için yer çekimi kuvveti görmezden gelebilecek bir önem taşır. Hareket halindeki bir elektron için üzerine uygulanan bir sürtünme kuvvetinden de bahsedemeyiz. Neymiş ; elmalarla armutlar toplanamazmış...

Aslında bunun olması, inanan bir insan için o kadar basittir ki;

Tahmin edebilmek güç değil... Kuantum fiziği hakkında zerre fikri olmayanlara, içerisinde "Allah" geçen ne verirseniz makbuldür...

1. Atom var olmadan da varlığı mutlak bir Güç olan,

2. Atom un varlığı için var olması gereken elektronlara, en başta çok büyük bir ivme kazandırmış olan.

2. Atom var olduğu müddetçe var olması şart olan ve de varolan, ve onları sürekli aynı hız ve yörünge de muhaza eden, ve sabit tutan.

3. Atom un varlığı ile varlığını sürdürmek zorunda olmayan, yani Atom dan bağımsız varlığı mümkün olan.

4. Atom un da sonu olabileceği düşünüldüğünde bile, son u olabileceği düşünülemeyen ve de sonu olmayan.

Evet tam olarak böyle bir ''GÜÇ'' e ihtiyaç vardır, ve

Bunca yıldır ateistim; bana bunun için geçerli tek bir neden gösterin, derhal kelime-i şahadet getirip müslüman olacağım...

Bunu akıl yolu ile red edebilcek, inkar edebilecek birine;

Tüm kainat şahit olsun ki, ben de kendimi teslim edecek ve onun inandığı ve de inanmadığı ne varsa ben de inanacağım.

Akıl yolu ile reddedilebilecek bir hipotezin, yine akıl yolu ile ortaya konmuş olması gerekir;******..

Gönderi tarihi:

dinlemekten usandı yani sizin tabirinizle, ''Artık Baydı'' ise size kim benim inkar ı mümkün dahi olamayan (bunu yapabilmiş bir kişi henüz forumda çıkmadı),

yazılarımı ve de hakikat ları okuma anlama mecburiyetinde bulunuyor.

Siz burada beni çürütmek zorunda değilsiniz ;

kaldı ki ; zaten, ister bir tek kelime ile olsun, ister sayfalarca paragraf ile olsun henüz bunu başarabilmiş değilsiniz, ve kimse de başaramaz.

Sizi zorla kimse tutmuyor, ben den bu kadar deyip çekilebilirsiniz.

Ama bunu sakın benden beklemeyin ;

Biz Buradayız, Kararlıyız, Kaçmıyoruz, Bekliyoruz...

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar mikro sistemlerden en küçük birim olan ATOM ile başladık ve davamızı ALLAH ımızı hiçbir biçimde inkar edilemez tarzda ispat ettik.alıntı..Birvarmış hiç yokmuş..

Doğan abi.. :)

Allah kendisini İSPATLAR..sen sıkıntı yapma kendine.. :)

Yok dayı..ben kendimi İspatlamaya çalışıyorum diyorsan..buyur Doğan abi..meydan boş..İlminde varsa..neden olmasın..değilmi.. :)

Saygıdeğer Dayı Abi,

Gerçekten beni en hassas nokta m dan yakaladınız.

Sizi yalanlamak haksızlık olur.

Kesinlikle itiraf ediyorum ki;

Ben içimde, belki de kendisini başıboş bıraksam İlah lık davasında bulunacak kadar itaatsiz ,

ve zatına edilebilecek her hakarete layık bir nefis taşıyorum..

ALLAH BANA, NEFSİME VE NEFSİNİN ESİRİ OLMUŞ HERKESE, HİDAYET EYLESİN...

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:
Atomun yapısı ve özellikleri elbette doğrudan Allahın varlığını ispatlamaz...Atom ve Atom altı parçacıkların varlığı madde ve enerji konusunda bize bir fikir ve bilgi verir...İnsan bilgisi arttıkça, varlığı ve evreni sorgulama yoluna gider.. bilgisi arttıkça da okuması gelişir...

Evren yüce yaratıcının en büyük kitabıdır, o kitabı okuyan kendisini billir... kendini bilenin, yaratıcısını bilme ihtimali yüksektir...

sevgili Gülbudak sanırım bu duruma işaret etmek istediği için ''kesin bir ispat'' yorumunu kullanmış olmalı... kaynağının risaleler olmasını neden eleştiriyorsunuz bunu anlmış değilim... Marks ve Engel ne kadar kabul görüyorsa, Risaleler de en az o kadar kabul görebilir... bu haksızlık niye ?

Sizi bütün içtenliğim ile kucaklamak istiyorum...

Bir nezaket ve tarafsız lık örneği sergilediniz...

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:

Sayın YAM YAM ,

GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN

DİLBER-İ AHU MU EFDAL YOKSA YEVM-İ RAMAZAN

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN

ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN KAZASI YOK DİLBERİN

Bu denli bir ORANTI nın yani;

Bir dilber le sefa ve müslümanların kutsal saydığı Ramazan ayı nın kıyası ,

ve sonuçta seçimin ALLAH ın Ramazan ından değil de,

sizin dilberinizden yana olması gerektiği şeklindeki, Fikir düşünce ve notlarınız,

Umarım sizin dilberiniz ile beraber , ALLAH ın KURAN da öyle bir günden çekininiz ki diye buyurduğu,

zamanda bir hüsran ve pişmanlığa dönüşmez.

ALLAH ı unutup Dilber sevdasına düşmek, umarım ardından bir feleket i de beraberin de sürüklemez..

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Ruh hastalığı raporlarla sabit bir adamın risalelerini baz alarak mı yapıldı bilimsel araştırmalar . Bilimsel araştırmalar, atomun yapı özelliklerinin, allahtan kaynaklanan bir güç olduğunu söylemiyor.Kaynağınız olsa olsa bahsettiğim risalelerdir.

o bahsettiğiniz raporlar da aynen şöyle yazıyor ; ( raporlar hala korunmaktadır. )

[ Heyetimize teşhis için gönderilen kişi;

Değil ki, aklı-evvel kılmak , bilakis bir dahi olabilmek mümkündür.

Heyetimizin hususi kanaati o dur ki;

Bir adam da , hem idrak, hem kuvve i zeka, hem de hıfzın bu denli bulunabilmesi, hayret vericidir.

eğer ; bu hal muhal midir? (olabilir mi) sual ediliyorsa;

Biz tabipler mecmu u heyeti ; hazır zamane dek bunu tespit edemedik. ]

ÜSTAD IMA ATIF TA BULUNANLARA CEVABEN, SUNULUR...

N O T: (Bu heyet ; istenilen yanıtı almayan dönemin istiklal adliyesi savcı ları tarafından, akabinde, sürgün edilmiş ve uzaklaştırılmıştır.)

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum, tekrar Merhaba

[Not:Bu yazıyı belli bir bilgi birikimi olan, genel kültürün üzerinde ilim sahibi kişilerin okuması kişilerin menfaatine olacaktır.]

.

.

Saygılarımla.Doğan Gülbudak

Eyvallah

deney bilim,ispat zaten fen bilgisi zihninizi bürümüş bilimsellik adına yaratıcıyı inkar etmek ve yaratılan bilimle ,yaratanı kavramaya çalışmak ne yapalım yaratıcımız bilimle algılanmıyorsa bu onun eksikliği mi haşa O Aziz ve Celil dir .bilimde bu kadar ısrar etmek ne kadar manasız. Allah kendisine gelen yolu aydınlatmışken(Vahiy Yolu) oradan gelmemizi isterken hala bilim deniliyor. Bir yerde okumuştum diyordu ki: yüz tane kapısı olan bir saray düşünün, bu kapıların 1 i kapalı 99 tanesi açık olsa, bu saraya o tek olan kapalı kapıdan mı girmeye çalışırsınız. Sonra da bu saraya giriş yok muş mu dersiniz? Her halde bu saraya giriş çok kolaydır ancak inat edipte kapalı kapıdan girmeye çalışmamak lazım değil mi. İmanı Saraya ;kapalı kapıyı da bilimselliğe benzetmek mümkün. Konuya uygun düştü sanıyorum.Kilitli kapıyı da unutmayalım sarayın sahibi kapatmış. İmtihan için olsa gerekkk.

Ben Vahye tam olarak iman ediyorum. Aynı zaman da bilime de inanırım. Vahiy için bilime sırt dönmüyorum; bazıları ise bilim adına Vahyi inkar ediyor. Ancak vahyin ispat edip kabüllendiği bilim; ne gariptir ki vahyi inkar edecek. Tabii inkar eden bilim değil bilimciler olsa gerek.

Allah ın ispatını istiyorsunuz: kendiniz

BAZI İNSANLAR LA YA UĞRARLAR VE ORADAN HİÇ ÇIKAMAZLAR; ANCAK ORADA DURMAYIP İLLA YA GEÇMEK LAZIMDIR. ÖLMEDEN LA YI GEÇMEK LAZIMM.

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.