Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Soner abi küçük kızımız artık bizi sevmiyor dedi Yorgun Demokrat sende hoşgeldin asi kızımız birine hoşgeldin demişse elbet bildiği vardır bu arada memlekete geldiğin zaman bana mutlaka uğra.Yayamazada iyi bak.Mektup ne alemde? sen şimdi kesin uyuyosundur.hadi kal ya bak saat 9 00.uykucu seni al bak sana en çok sevdiğin şiiri yazıyorum; Yokuşun dibinden bir tavşan kalktı Sırtı alacakır Karnı sütbeyaz Garip, ikicanlı, bir dağ tavşanı Yüreği ağzında öyle zavallı Tövbeye getirir insanı Tenhaydı, tenhaydı vakitler Kusursuz, çırılçıplak bir şafaktı Baktı otuzüçten biri Karnında açlığın ağır boşluğu Saç, sakal bir karış Yakasında bit, Baktı kolları vurulu, Cehennem yurekli bir yiğit, Bir garip tavşana, Bir gerilere. Düştü nazlı filintası aklına, Yastığı altında küsmüş, Düştü, Harran ovasından getirdiği tay Perçemi mavi boncuklu, Alnında akıtma Üç topuğu ak, Eşkini hovarda, kıvrak, Doru, seglavi kısrağı. Nasıl uçmuşlardı Hozat önünde! Şimdi, böyle çaresiz ve bağlı, Böyle arkasında bir soğuk namlu Bulunmayaydı, Sığınabilirdi yuceltilere... Bu dağlar, kardeş dağlar, kadrini bilir, Evvel Allah bu eller utandırmaz adamı, Yanan cıgaranın külünü, Güneşlerde çatal kıvılcımlanan Engereğin dilini, İlk atımda uçuran Usta elleri... Bu gözler, bir kere bile faka basmadı Çığ bekleyen boğazların kıyametini Karlı, yumuşacık hıyanetini Uçurumların, Önceden bilen gözleri... Çaresiz Vurulacaktı, Buyruk kesindi, Gayrı gözlerini kör sürüngenler Yüreğini leş kuşları yesindi... AHMED ARİF dur hemen Soner abimi arayayım,hatta atlayıp İstanbula uçayım yahu siz sevilmeyecek insanlar mısınız?Sizinle umut,sizinle sevgi...hele bitir de gel sen şu askerliği,beraber İstanbul'umuzdaki çocuklarımıza uzanacağız...Yayamazımıza çok iyi bakıyorum, o da seni çok özledi...aç şu msn yi arada yakalarız seni...şimdi senin sözünü dimlemek için kapatacağım bilgisayarı,alacağım elime hediye kitabımı...bak en çok sevdiğim şarkının sözleri...hırçın karadenizlime ve yayamazıma gelsin ha bana uykucu deme!sabaha kadar yatamadım...burasi çoooooooooooooook sıcak! Mevsimsiz kar Bir dağ yangini içerim Deli mayınlar döşenir damarıma Kınsız bir öfke düşer yoluma Beni benden aşırır Mevsimsiz kar yağar Taştan demirden içeri Ak ellerini uzat Ellerini ellerime bırak Söz:emir ali yağan Müzik:umut altınçağ Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 dur hemen Soner abimi arayayım,hatta atlayıp İstanbula uçayım yahu siz sevilmeyecek insanlar mısınız?Sizinle umut,sizinle sevgi...hele bitir de gel sen şu askerliği,beraber İstanbul'umuzdaki çocuklarımıza uzanacağız...Yayamazımıza çok iyi bakıyorum, o da seni çok özledi...aç şu msn yi arada yakalarız seni...şimdi senin sözünü dimlemek için kapatacağım bilgisayarı,alacağım elime hediye kitabımı...bak en çok sevdiğim şarkının sözleri...hırçın karadenizlime ve yayamazıma gelsin ha bana uykucu deme!sabaha kadar yatamadım...burasi çoooooooooooooook sıcak! Mevsimsiz kar Bir dağ yangini içerim Deli mayınlar döşenir damarıma Kınsız bir öfke düşer yoluma Beni benden aşırır Mevsimsiz kar yağar Taştan demirden içeri Ak ellerini uzat Ellerini ellerime bırak Söz:emir ali yağan Müzik:umut altınçağ Oyyyy asi kız canım banada bakarmış.......güsel yürgim,benimmmmm...şiir se seçersinde güsel olmazmı? buda benden sana sevgili acemi av kata................................ Can Dostum Dün gece düşümde can dostu gördüm Ulu bir çınardan dal verdi bana Uzandım yüzüne yüzümü sürdüm Ben zehir istedim bal verdi bana Dağ yanarsa yağmur çiser mi dedim Ten yanarsa rüzgar eser mi dedim Can yağarsa canan küser mi dedim Çağırdı yanına el verdi bana Can dostum dostum kül verdi bana Ben aşkı sırtıma vurdum da geldim Hasretin acısını çöl verdi bana Can dostu görünce eridim bittim Yüreğime ateş kül verdi bana Can dostum dostum kül verdi bana Aşk olmazsa kalem yazar mı dedim Dost olmazsa gönül tozar mı dedim Hayaloğlu sana kızar mı dedim Yanağımdan öptü gül verdi bana Can dostum dostum gül verdi bana Yusuf Hayaloğlu Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Çok geçmiş olsun mavi olmayan gök...Mavi olmayan gökyüzü desen de sonuna kadar mavi olan küçük kızımız kendine dikkat et.sana,düşüncelerine ihtiyacımız var.24 yaşa sığan hayatımda tanıdığım en muhteşem insanlardan biri değil,en muhteşem insan olan asim tekrar geçmiş olsun. Yayamazımızın şiirini de aldım.Çok teşekkür ederim. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili Mavi bu saatte burda olursun diye düşündüm,ama yoksun.İştemi rehin kaldın saat 12.00 civarı bu sayfana birşeyler yazmıştım.Tam gönderecektim ki yakalandım.kapatmak zorunda kaldım.Orada sana neler yazmıştım neler.Kırılmamak için çekil köşene,harcarlar insanı,içinden geçenleri otur saatlerce kağıtlara dök.Sana yakışan kalemdir diye.Sonra düşümdüm ki,yazmak gerek,düşünmek gerek,anlatmak gerek. dergilerde edebi olan yazılarıyla tanıdığım mavi nasıl da forumlarda böylesine yazıyor diye merak edip sorduğumda,ümit oooo onu tanıman lazım demişti.Şimdi tanıyorum,iyi ki tanıyorum.Değerli arkadaşım,bak sana neler yazacaktım,ne yazdım.Neyse ki sende adamı kırma yeteneği yok uğrarsan buraya selemını eksik etme.Güzel yarının en güzel insanı,umutla kal. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Teşekür ederim sevgili arkadaşım.Sana ve Yayamazıma... Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Teşekür ederim sevgili arkadaşım.Sana ve Yayamazıma... Rica ederim sadece gerçekler neyse hanfendi tüm iletileriniz,yeter Emre cinsinden ama olsun ben Mavime Erzurumdan memleketin havasını yolluyorum,sana resmi olmak yakışmıyor,hadi sivilleş Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Rica ederim sadece gerçekler neyse hanfendi tüm iletileriniz,yeter Emre cinsinden ama olsun ben Mavime Erzurumdan memleketin havasını yolluyorum,sana resmi olmak yakışmıyor,hadi sivilleş Emre olur mu ya bak senin için öğle yemeğine bile gitmedim sırf sana sen benim için özelsin demek için,valla! Dur sivilleşeyim.Mesela şu an çok hastayım,dışarda acayip bi sıra.Güneş herkesi çarpmış.Herkes bağırıp kızıyo.Ama ben zeki olduğum için bana soru soranlara,sırıtarak ben stajer öğrenciiim diyom.Neyse Emre ben işe dönmeliyim.Eminim ki bundan sonra sivilleş demezsin hemen saat 5 'i bulmalı değil mi ama? Trabzonun en yüraklisine yürekten selamlar.Ha bu arada 5 ay kaldı değil mi? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Emre olur mu ya bak senin için öğle yemeğine bile gitmedim sırf sana sen benim için özelsin demek için,valla! Dur sivilleşeyim.Mesela şu an çok hastayım,dışarda acayip bi sıra.Güneş herkesi çarpmış.Herkes bağırıp kızıyo.Ama ben zeki olduğum için bana soru soranlara,sırıtarak ben stajer öğrenciiim diyom.Neyse Emre ben işe dönmeliyim.Eminim ki bundan sonra sivilleş demezsin hemen saat 5 'i bulmalı değil mi ama? Trabzonun en yüraklisine yürekten selamlar.Ha bu arada 5 ay kaldı değil mi? dur dur sen fazla sivilleşme,fena mı insanlara yardımcı oluyorsun işte bu yazılanlar için çok teşekkür ederim.Benden sıkılmışsındır diye düşünmüştüm.neyse ben yakalanmadan çıkmalıyım.Ama Yayamaza uğrayayım değil mi,o nerde Sevgiler Diyarbakır'a,ha şafak 5 ay,sende yavaş yavaş İstanbul'da ev ara,bak okul bitmek üzere. Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Günaydınnnnnnn asi kıs,acemi av kat bakın yatmadım ve sahile kahvaltı hasırladımmm asi uyan artık acemi av kat sen saten uyandın hadi masaya hadiii hadi çabukkk ikiniside öptümmmmm.................. Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Asiii okuyordum sen geldin aklıma................senin olsun(senden alıştım çaldım ) Herhangi bir kızınkinden ayrı değildi öyküsü hayatına ülkesini ekleyip yaşamaktan başka Usulca eğerek başını yürürken nedense hep birbirine dolaşır gibi olurdu ayakları Bir fotoğraf ve yeni koparılmış bir çiçekti ilk mektubuna eklediği kelimelerse büsbütün yangın Durup durup iç çekişleri sessizliği, dalgınlığı acıyla bakışı yollara aşkı öğrenişindendi Çiçekli bir dal gibi uzandı sevdiğine ve yalnızca ayrılıklar korkuttu onu Böylece bağladı hayat, dünya ve kavga ve aşk onun tarihinde milattı Temiz çamaşırlar ve bir demet çiçek taşıyor simdi o kız, görüş günlerine Ahmet Telli.............. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Aman bakın Yaymazım bize kahvaltı hazırlamış,hem de sahilde.Denizide çok özlemiştim ya.Yayamaz yumurtada kırdın mı?Asi sabah uykusunda ancak öğle uyanır.Bugün hafta içi değil mi?Uyanıktır o zaman.Asi koş kahvaltıya.İş öncesi iyi gelir Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Asiii okuyordum sen geldin aklıma................senin olsun(senden alıştım çaldım ) Herhangi bir kızınkinden ayrı değildi öyküsü hayatına ülkesini ekleyip yaşamaktan başka Usulca eğerek başını yürürken nedense hep birbirine dolaşır gibi olurdu ayakları Bir fotoğraf ve yeni koparılmış bir çiçekti ilk mektubuna eklediği kelimelerse büsbütün yangın Durup durup iç çekişleri sessizliği, dalgınlığı acıyla bakışı yollara aşkı öğrenişindendi Çiçekli bir dal gibi uzandı sevdiğine ve yalnızca ayrılıklar korkuttu onu Böylece bağladı hayat, dünya ve kavga ve aşk onun tarihinde milattı Temiz çamaşırlar ve bir demet çiçek taşıyor simdi o kız, görüş günlerine Ahmet Telli.............. ama sen neden çalıyorsun.bak bana ben çalıyor muyum direk kopyalayıp yapıştırıyorum şiirin benim için mi yazılmış...sevgiyle candan ötem... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Aman bakın Yaymazım bize kahvaltı hazırlamış,hem de sahilde.Denizide çok özlemiştim ya.Yayamaz yumurtada kırdın mı?Asi sabah uykusunda ancak öğle uyanır.Bugün hafta içi değil mi?Uyanıktır o zaman.Asi koş kahvaltıya.İş öncesi iyi gelir Kahvaltı geçti,gelin akşam yemeğine bakın size yemek yaptım ama bakın şimdi olmayan yemeğe gelirmişsiniz Denizin çocuğu bana haksızlığa göz yummazmış.Canımsın!Uyanık olmaz mıyım hafta içi,gerçi hergün işe geç kalııııım bak dinlediğim şarkının sözleri,benden sana! Diyarbakır kokardı saçların, gözlerin Bahrevan Her geldiğinde bana sen, dururdu zaman Firar ederdim gözlerine, mültecin olurdum Ben peşinde rüzgâr olurum Ben peşinde Ferhat olurum Ben peşinde Fırat olurum Sen de Dicle… Gelirsen ayın tam üstünde kederli bir bulut tutamaz gözyaşlarını Harran papatyadan bir gelinlik giyer arsız, zamansız Gelirsen Dersim’e Dersim’e kırlangıçlar geri döner, Munzur gülümser Gelirsen kızıl bir gelincik olup açacak Ararat, Zap sana koşacak durmaksızın Gelirsen Batman’da intihar son kurşununu kendine sıkacak Ani kurtulacak susmaların dilinden Ve Çorum ve Maraş ve Sivas yüzünü yıkayacak yağmurda İçimdeki Kızıldeniz doydu kana Kızılırmak’tan alayım selamını Merhaba de vurulmuş güvercinler aşkına merhaba Ben peşinde rüzgâr olurum Ben peşinde Ferhat olurum Ben peşinde Fırat olurum Sen de Dicle… Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Aman bakın Yaymazım bize kahvaltı hazırlamış,hem de sahilde.Denizide çok özlemiştim ya.Yayamaz yumurtada kırdın mı?Asi sabah uykusunda ancak öğle uyanır.Bugün hafta içi değil mi?Uyanıktır o zaman.Asi koş kahvaltıya.İş öncesi iyi gelir AAA ne demek yumurta kırdınmı hem tereyagına yumurta kırdım,hemsucuklu yumuyta yaptım hemde sosis yaptım uyanıktı bide ben onun sayfasına yazarken ceb pc i yanında idi baktım mesaj sesi enem dedim bu kesin asimdir valla açtım o Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Bak ya bizi olmıyan yemege çagırıyooo dur ayıp olmasın gidelim ama ben önceden bişeyler hazırlıyımda aç kalmıyalım ama bu asinin sohbeti bizi saten doyurur ki (ama ben gene tedarikli olayım)komacan öptüm asim seni... Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Merhaba arkadaşlar, nasılsınız iyisiniz inşallah? Kendinize çok iyi bakın, ve DostçaKalın... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Merhaba arkadaşlar, nasılsınız iyisiniz inşallah?Kendinize çok iyi bakın, ve DostçaKalın... Yayamazım bu sanaymış.Yorgun Demokrat dedi,ben iletiyom...öptüm!!!! Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Yayamazım bu sanaymış.Yorgun Demokrat dedi,ben iletiyom...öptüm!!!! Ayyy nekaday mersii......sağolasın sayın yorgun demokratımız....hoşgelmişsin....ama neden boş geldin.....dimi ama asi kız Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Bak ya bizi olmıyan yemege çagırıyooo dur ayıp olmasın gidelim ama ben önceden bişeyler hazırlıyımda aç kalmıyalım ama bu asinin sohbeti bizi saten doyurur ki (ama ben gene tedarikli olayım)komacan öptüm asim seni... kız ben sana olmayan yemekler sunuyom,sen beğenmiyon yap börek,pasta,çiğ köfte.gel Dbakıra.benim sohbetim size yeter.Gerçi yemekten konuşmaya zamanımız olmaz ama sen gene de tedarikli ol he canım.bak şimdi kahvaltı için poğaça almaya gidiom.Bi dane de sana alcam.Senin yerine yiyecem...bende koca koca öptüm Yayamaz'ım Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Ayyy nekaday mersii......sağolasın sayın yorgun demokratımız....hoşgelmişsin....ama neden boş geldin.....dimi ama asi kız Buraya gelen boş gelmesin.yemek dahil herşey büyük bir özen ve dikkatle kabul edilir olmadı değil mi Yayamazım...uykudan uyanamadım daha Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Kimse bizim küçük kıza haksızlık edemez.Yayamazada edemezler.Karşılarında beni bulurlar.Forumlar için değil,bizim olan heryerde.Yayamaz ve küçük kız,çok iyi yüreklere sahipler,birbirlerini bulmuşlar.Yorgun Demokrat sen de hoşgeldin.Kusura bakma asi senden yemek falan istemiş.Yapmasını bilmiyorda,anası da uzak.ne yapsın aklı fikri yemekte. uyan asi bak sana memleketinden selam yolluyorum.Erzurumda yakın sana. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2008 Beni Bul Anne - Ahmet Kaya Dün gece gördüm düsümde Seni özledim anne Elin yine ellerimde Gözlerin aglamakli Gözyaslarini sildim anne Camlar düstü yerlere Elim elim kan icinde Yanima gel yanima anne Iki yanimda iki polis Ellerim kelepcede Beni bul beni bul anne Dün gece gördüm düsümde Seni özledim anne Gözlerinden akan bendim Düstüm gögsüne Söyle canin yandimi anne Camlar düstü yerlere Elim elim kan icinde Yanima gel yanima anne Mavi anneni çok özlemişsin ya bu benden sana.Gerçi her akşam dinliyorsundur olsun benden duymuş gibi davran Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Beni Bul Anne - Ahmet Kaya Dün gece gördüm düsümde Seni özledim anne Elin yine ellerimde Gözlerin aglamakli Gözyaslarini sildim anne Camlar düstü yerlere Elim elim kan icinde Yanima gel yanima anne Iki yanimda iki polis Ellerim kelepcede Beni bul beni bul anne Dün gece gördüm düsümde Seni özledim anne Gözlerinden akan bendim Düstüm gögsüne Söyle canin yandimi anne Camlar düstü yerlere Elim elim kan icinde Yanima gel yanima anne Mavi anneni çok özlemişsin ya bu benden sana.Gerçi her akşam dinliyorsundur olsun benden duymuş gibi davran aaa bunu ne zaman yazdın?en sevdiğim şarkılardan biri.Çok teşekkür ederim.Sevgiyle... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzüne ; Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü, Ben Bu Forumda, O Kadar Çok Aradım ki Senin Gibi Birini. Tam da Ümidimi Kesmişken Rastladım Sana. Sen Bizim Gözümüzde, BEKLENEN Kişi Oldun. Meğerse Yalnızca Tartışan İnsanlar Değil, Karşısındakine Değer Veren, Saygı Duyan , Dinlemeyi Bilen , Anlamaya Çalışan , Hem Sevilen, Hem de Sevebilen , Hoşgörü ve Anlayış Timsali Olabilen, Bir İnsan Varmış. Adı da MAVİ OLMAYAN GÖKYÜZÜ imiş. Ne Mutlu O' na ve Ne Mutlu O' nun Dostlarına . Sevgili Mavi olmayan Gökyüzü , Necip Fazıl dan Çok Sevdiğim, Bu Güzel Şiir i Sana Armağan Etmek İstiyorum ; BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı , Ne taze ölüyü mezar . Ne de şeytan, bir günahı , Seni beklediğim kadar . Geçti istemem gelmeni , Yokluğunda buldum seni ; Bırak vehmimde gölgeni , Gelme, artık neye yarar ? N. F. K. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzüne ; Sevgili Mavi Olmayan Gökyüzü, Ben Bu Forumda, O Kadar Çok Aradım ki Senin Gibi Birini. Tam da Ümidimi Kesmişken Rastladım Sana. Sen Bizim Gözümüzde, BEKLENEN Kişi Oldun. Meğerse Yalnızca Tartışan İnsanlar Değil, Karşısındakine Değer Veren, Saygı Duyan , Dinlemeyi Bilen , Anlamaya Çalışan , Hem Sevilen, Hem de Sevebilen , Hoşgörü ve Anlayış Timsali Olabilen, Bir İnsan Varmış. Adı da MAVİ OLMAYAN GÖKYÜZÜ imiş. Ne Mutlu O' na ve Ne Mutlu O' nun Dostlarına . Sevgili Mavi olmayan Gökyüzü , Necip Fazıl dan Çok Sevdiğim, Bu Güzel Şiir i Sana Armağan Etmek İstiyorum ; BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı , Ne taze ölüyü mezar . Ne de şeytan, bir günahı , Seni beklediğim kadar . Geçti istemem gelmeni , Yokluğunda buldum seni ; Bırak vehmimde gölgeni , Gelme, artık neye yarar ? N. F. K. Saygılarımla. Doğan Gülbudak al benden de o kadar mavı tebrık ederım bırvarmıshıcyokmus dedım bende bı geleyım bı senı kontrol edeyım mavı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.