Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 BİZDEN SONRA DOĞANLARA... Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! Ahmaktır hilesiz söz. Düz bir alın Vurdumduymazlığa işaret. Gülen Kötü haberi almamış henüz. Nasıl bir çağdır bu, Ağaçlardan bahsetmenin neredeyse suç sayıldığı Birçok alçaklığa suskun kalışı içerdiğinden. Yolu kaygısızca karşı karşıya geçen Ulaşılmazdır artık herhalde Zorda kalan arkadaşları için. Doğrudur: geçimimi sağlamaktayım hala Fakat inanın: bu sadece bir tesadüftür. Yaptıklarım Arasında hiçbir şey hak vermiyor karnımı doyurmaya. Tesadüfen ayaktayım. ( Şansım ters giderse mahvoldum.) Diyorlar ki: ye ve iç sen! Sevin, neyin varsa! Fakat nasıl yiyip içeyim ki, yediğim Bir açın ellerinden kaptığım lokmaysa, bir Susuzun sorduğu bardak suysa içtiğim? Ve yine de yiyip içiyorum ben! Ben de bir bilge olmak isterdim. Yazıyor eski kitaplar bilgelik nedir: Dünya kavgalarına uzak durmak ve o kısa zamanı Korkusuz geçirmek Şiddete başvurmadan hem Kötülüğe iyilikle karşılık vermek Düşlerini gerçekleştirmek değil, unutmak Bilgelik olarak kabul ediliyor. Tüm bunları yapamıyorum: Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! II Kargaşalık döneminde geldim şehirlere Açlığın hüküm sürdüğünde. Girdim insanlar arasına isyan döneminde Ve öfkelendim onlarla birlikte. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Savaşlar ortasında yedim ekmeğimi Katiller arasında yattım uykuya Özensiz yaklaştım aşka Ve doğayı sabırsızlıkla izledim. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Yollar bataklığa gidiyordu zamanımda. Cellada bildiriyordu beni konuştuğum dil. Çok değildi yapabileceklerim. Fakat iktidardakiler daha Güvende hissediyorlardı kendilerini bensiz, ümit ediyordum. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. III Battığımız dalgalardan Yükselecek olan sizler Zaaflarımızdan söz ederken Unutmayın Karanlık çağı da Sizlerin kurtulmuş olduğu. Yürüdük ya, pabuçlardan çok ülke değiştirerek Sınıf savaşlarının ortasında, çaresiz Haksızlığın olup öfkenin olmadığı yerde. Biliyoruz halbuki: Aşağılıklara duyulan nefret de Bozar şeklini yüzün. Kısar sesi haksızlık karşısındaki Öfke de. Ah, güleryüzlülüğe Ortam hazırlamak istemiş bizler Güleryüzlü olamadık kendimiz. Sizler fakat, geldiğinde vakit İnsan insanın yardımcısı olduğu Zaman. Hatırlayın Hoşgörüyle bizi. ___________________BERTOLT BRECHT... Sevgili Mavi'ye... Onun barışa ve kardeşliğe olan inancının, inancımı hiç eksiltmediği için... Saygı ve Sevgilerimle... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 BİZDEN SONRA DOĞANLARA...Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! Ahmaktır hilesiz söz. Düz bir alın Vurdumduymazlığa işaret. Gülen Kötü haberi almamış henüz. Nasıl bir çağdır bu, Ağaçlardan bahsetmenin neredeyse suç sayıldığı Birçok alçaklığa suskun kalışı içerdiğinden. Yolu kaygısızca karşı karşıya geçen Ulaşılmazdır artık herhalde Zorda kalan arkadaşları için. Doğrudur: geçimimi sağlamaktayım hala Fakat inanın: bu sadece bir tesadüftür. Yaptıklarım Arasında hiçbir şey hak vermiyor karnımı doyurmaya. Tesadüfen ayaktayım. ( Şansım ters giderse mahvoldum.) Diyorlar ki: ye ve iç sen! Sevin, neyin varsa! Fakat nasıl yiyip içeyim ki, yediğim Bir açın ellerinden kaptığım lokmaysa, bir Susuzun sorduğu bardak suysa içtiğim? Ve yine de yiyip içiyorum ben! Ben de bir bilge olmak isterdim. Yazıyor eski kitaplar bilgelik nedir: Dünya kavgalarına uzak durmak ve o kısa zamanı Korkusuz geçirmek Şiddete başvurmadan hem Kötülüğe iyilikle karşılık vermek Düşlerini gerçekleştirmek değil, unutmak Bilgelik olarak kabul ediliyor. Tüm bunları yapamıyorum: Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! II Kargaşalık döneminde geldim şehirlere Açlığın hüküm sürdüğünde. Girdim insanlar arasına isyan döneminde Ve öfkelendim onlarla birlikte. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Savaşlar ortasında yedim ekmeğimi Katiller arasında yattım uykuya Özensiz yaklaştım aşka Ve doğayı sabırsızlıkla izledim. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Yollar bataklığa gidiyordu zamanımda. Cellada bildiriyordu beni konuştuğum dil. Çok değildi yapabileceklerim. Fakat iktidardakiler daha Güvende hissediyorlardı kendilerini bensiz, ümit ediyordum. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. III Battığımız dalgalardan Yükselecek olan sizler Zaaflarımızdan söz ederken Unutmayın Karanlık çağı da Sizlerin kurtulmuş olduğu. Yürüdük ya, pabuçlardan çok ülke değiştirerek Sınıf savaşlarının ortasında, çaresiz Haksızlığın olup öfkenin olmadığı yerde. Biliyoruz halbuki: Aşağılıklara duyulan nefret de Bozar şeklini yüzün. Kısar sesi haksızlık karşısındaki Öfke de. Ah, güleryüzlülüğe Ortam hazırlamak istemiş bizler Güleryüzlü olamadık kendimiz. Sizler fakat, geldiğinde vakit İnsan insanın yardımcısı olduğu Zaman. Hatırlayın Hoşgörüyle bizi. ___________________BERTOLT BRECHT... Sevgili Mavi'ye... Onun barışa ve kardeşliğe olan inancının, inancımı hiç eksiltmediği için... Saygı ve Sevgilerimle... yazacak tek kelime bile bulamıyorum...o inancı sizinle taşıyorum,o inancla sizinle bütünleşiyorum evet insan demiştik deği mi,kazanacağız demiştik değil mi? başaracağız,sizle ve sizin gibi düşünenlerle... sevgiler! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2008 Diren! Ey kalbim Diren! Hayasızlığa Namussuzluğa Diren! Kötüye Çirkine, yanlışa Diren! Yenilme Ne güzeldir yaşamak Bir ırmak gibi coşkunca Dağların üzerinde yürümek Bulutlara değdirmek başımızı Sıcacık ak bir somun Koltuğumuzun altında Kırlara çıkmak Karışmak insanların arasına Milyonların arasına. Ben öylesine severim Savaşmayı ve sevişmeyi Anlatmayı insanlara Durmadan, bıkmadan anlatmayı. Çiçekler nasıl fışkırır dallarda Balıklar nasıl yavrular Bir çocuk ki nasıl açar Gözlerini dünyaya İşte ben öyle yaşamak isterim Bir tren rayların üzerinden Nasıl kayar gider Öyle yaşamak isterim. Cesurum Ey hayat Cesurum Ey namussuzlar Genç bir yürekle Karşı çıkıyorum dünyaya Eskimiş potinlerim benim Güveniyorum sizlere. Büyük bir coşkuyla Yürüyorum sokaklarda Yumruklarım sıkılı Türkü söylüyorum haykırarak Haykırarak yaşıyorum. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın. Yollarda yaprak döküntüleri Çocuk ölüleri Ve göğsümüzde Bir kefen olarak taşıdığımız Bahar. Kuşlar uçardı Tarhana kokularının Göğe yayıldığı Küçücük evlerin üzerinden İnsanlar ağlardı durmadan Sokaklar kıpkırmızı olurdu Kahır ve acıdan. Ve insanın Etine sokulmuş Bir bıçaktır Artık Yaşamak Yaşamak. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın Güzel bir dünya için yavrum Sıcacık ak bir somun için Tertemiz sevdalarımız için Direnmeliyiz! Direnmeliyiz! Cesurum Ey hayat Cesurum Ey namussuzlar Dağ gibi bir sevda bitti Birer çocuk mezarı artık Toprak damlı küçücük evler Ve bir dal kadar İncecik bedenleri Bombalanıyor genç insanların Dünyanın her yerinde. Benim tek sevdam devrim Kaynar bir su gibisin içimde Çiçeklenmiş taptaze bir fidansın Yaşanmamış güzel günlerimsin. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın... ____________________ Özkan Mert... Forumda direncin göstergesi... Renksiz, sınırsız, kıtasız insan olabilmenin güçlü beyni... Sevgili Maviolmayangökyüzüne içten Saygı ve Sevgilerimle... DİPNOT... Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2008 Benim canim tasindimi ? Yardima gerek varsa car beni tamam bak seneye zaten gitcek yerim yok benim Turkiye'ye mi gelsem ne Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2008 Gölgeler Toplumu gün gelir her şeyini yitirir insan en sonra da gölgesini ama şu kara kalabalık Daha ölmeden yitirmiş gölgesini... Bundan bile kötüsü var, İşte yaşadığımız bu dönem, Yitirmiş insanlarını gölgeler Olmayan insanların gölgeleri var... Üstelik bilmiyorlar insan olduklarını, İnsanlarını yitirmişlerde haberleri yok, Dolaşıyor yerlerde gölgeler, Hemde insan sanıyorlar kendilerini... Aziz Nesin .......................................................evet lanet olası gölegeler Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Diren! Ey kalbimDiren! Hayasızlığa Namussuzluğa Diren! Kötüye Çirkine, yanlışa Diren! Yenilme Ne güzeldir yaşamak Bir ırmak gibi coşkunca Dağların üzerinde yürümek Bulutlara değdirmek başımızı Sıcacık ak bir somun Koltuğumuzun altında Kırlara çıkmak Karışmak insanların arasına Milyonların arasına. Ben öylesine severim Savaşmayı ve sevişmeyi Anlatmayı insanlara Durmadan, bıkmadan anlatmayı. Çiçekler nasıl fışkırır dallarda Balıklar nasıl yavrular Bir çocuk ki nasıl açar Gözlerini dünyaya İşte ben öyle yaşamak isterim Bir tren rayların üzerinden Nasıl kayar gider Öyle yaşamak isterim. Cesurum Ey hayat Cesurum Ey namussuzlar Genç bir yürekle Karşı çıkıyorum dünyaya Eskimiş potinlerim benim Güveniyorum sizlere. Büyük bir coşkuyla Yürüyorum sokaklarda Yumruklarım sıkılı Türkü söylüyorum haykırarak Haykırarak yaşıyorum. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın. Yollarda yaprak döküntüleri Çocuk ölüleri Ve göğsümüzde Bir kefen olarak taşıdığımız Bahar. Kuşlar uçardı Tarhana kokularının Göğe yayıldığı Küçücük evlerin üzerinden İnsanlar ağlardı durmadan Sokaklar kıpkırmızı olurdu Kahır ve acıdan. Ve insanın Etine sokulmuş Bir bıçaktır Artık Yaşamak Yaşamak. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın Güzel bir dünya için yavrum Sıcacık ak bir somun için Tertemiz sevdalarımız için Direnmeliyiz! Direnmeliyiz! Cesurum Ey hayat Cesurum Ey namussuzlar Dağ gibi bir sevda bitti Birer çocuk mezarı artık Toprak damlı küçücük evler Ve bir dal kadar İncecik bedenleri Bombalanıyor genç insanların Dünyanın her yerinde. Benim tek sevdam devrim Kaynar bir su gibisin içimde Çiçeklenmiş taptaze bir fidansın Yaşanmamış güzel günlerimsin. Diren! Ey kalbim Diren! Yenilme Sen benim silahımsın Aşkımsın... ____________________ Özkan Mert... Forumda direncin göstergesi... Renksiz, sınırsız, kıtasız insan olabilmenin güçlü beyni... Sevgili Maviolmayangökyüzüne içten Saygı ve Sevgilerimle... DİPNOT... Sevgili Dipnot,bayadır nasıl bu güzel yürek bilmiyorum,habersizim...direnmek,direnmeyi her daim hatırlatan sizle çok daha güzel...size ve o umutları yeşerten güzel yüreğinize sevgilerin en özelinden...sevgiler! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Benim canim tasindimi ? Yardima gerek varsa car beni tamam bak seneye zaten gitcek yerim yok benim Turkiye'ye mi gelsem ne Taşındı canım ama şehir içi...iki ay sonra İstanbul...ama başka aksiliklerle uğraşıyorum...her daim iyi dileklerinde sakla beni...çok ihtiyacım var geleyim de gel yanıma Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gölgeler Toplumu gün gelir her şeyini yitirir insan en sonra da gölgesini ama şu kara kalabalık Daha ölmeden yitirmiş gölgesini... Bundan bile kötüsü var, İşte yaşadığımız bu dönem, Yitirmiş insanlarını gölgeler Olmayan insanların gölgeleri var... Üstelik bilmiyorlar insan olduklarını, İnsanlarını yitirmişlerde haberleri yok, Dolaşıyor yerlerde gölgeler, Hemde insan sanıyorlar kendilerini... Aziz Nesin .......................................................evet lanet olası gölegeler Benim canım,yürekli Yayamazım...lanet olsun,lanet olsun...lanetler olsun.Tek söyleyeceğim çaresizlik...onlar kazanıyor.Tükeniyoruz... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Benim canım,yürekli Yayamazım...lanet olsun,lanet olsun...lanetler olsun.Tek söyleyeceğim çaresizlik...onlar kazanıyor.Tükeniyoruz... İşte buna asla katılmam ve kabulenemem onlar kazanıyo gibi görülebilir ama bizlerin bunu kabulenmesi yazdıgımız yazılarla ,tepkilerimizle ve düşüncelerimizle asla bagdaşmaz!!asla TÜKENMİYORUZ........................ Karanlıktan Maviliğe Kaçış Karanlıktan Maviliğe Kaçış...1 ..................................................... ayışığı ferahlığında bir çilenin delikanlı hoyratlığında yolcusuyum. peşimde karanlık çığlıklar önümde kapılar aklmda hayaller ve cebimde kırık notalar var; adı konmamış... ismimdeki SARP'lık ruhumdaki DARP izine karışınca, peşimdeki çığlıklar kanalizasyonda boğulur.. ve arkamdan yanardağlar fışkırır yiten onca zamanla birlikte. Karanlıktan Maviliğe Kaçış....2 ..................................................... hayallerim dualarıma dayanak olur, yiğitlik er meydanından kaçırılınca Leyla,Mecnun'a "LEYLÂ" der, sap samanla karışınca... kesik başlar "BAŞ" olur, itin soluğu duyulunca.. yırtık bir KEFEN olur ömrüm, ok HEDEFten sapınca... kahramanmaraş. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 gecmis olsun mavicim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 İşte buna asla katılmam ve kabulenemem onlar kazanıyo gibi görülebilir ama bizlerin bunu kabulenmesi yazdıgımız yazılarla ,tepkilerimizle ve düşüncelerimizle asla bagdaşmaz!!asla TÜKENMİYORUZ........................ Karanlıktan Maviliğe Kaçış Karanlıktan Maviliğe Kaçış...1 ..................................................... ayışığı ferahlığında bir çilenin delikanlı hoyratlığında yolcusuyum. peşimde karanlık çığlıklar önümde kapılar aklmda hayaller ve cebimde kırık notalar var; adı konmamış... ismimdeki SARP'lık ruhumdaki DARP izine karışınca, peşimdeki çığlıklar kanalizasyonda boğulur.. ve arkamdan yanardağlar fışkırır yiten onca zamanla birlikte. Karanlıktan Maviliğe Kaçış....2 ..................................................... hayallerim dualarıma dayanak olur, yiğitlik er meydanından kaçırılınca Leyla,Mecnun'a "LEYLÂ" der, sap samanla karışınca... kesik başlar "BAŞ" olur, itin soluğu duyulunca.. yırtık bir KEFEN olur ömrüm, ok HEDEFten sapınca... kahramanmaraş. tükenmiyorsak nedir bu yıkımlar Yayamazım...neyse bize yakışmaz değil mi umutsuzluk Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2008 gecmis olsun mavicim Çok teşekkür ederim canım benim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2008 bu bana mı teşekkürler canım arkadaşım Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 biraz geç oldu ama çok teşekkür ederim Sevgili Angelim yeni gördüm Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 bu bana mı teşekkürler canım arkadaşım biraz geç oldu ama çok teşekkür ederim Sevgili Angelim yeni gördüm istanbulda bekliyorsun beni demi 7 ay sonra ugrucam oraya gezdir beni Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Başım gözüm üstüne Angelim sen gittin ya,Sercan ile Angel hakkında bol bol dedikodu ettik neyse sabah 6 itibari ile ayaktayım hemen uyumasam yarın işe geç kalacağım sevgiler kocaman kocaman:) Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Sevgili Asimmm epey oldu degilmi?ama ne yapalım lanet olmasın ama hayat beni nedense pek sefmiyoo hep ensemde hissediyorum nefesini...alıştım diyorum ama yok olmuyoo anladım bunu......olsun bence yaşamak direnmek degilmidir o güsel yüregin,sevgin hep seninle olsun tamamı???birebir olmasakda hep senin ile birlikteyim............................. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 yok o ben degilim mavi olmayan gökyüzü sen anladin beni.... ve kendileri aranmaktadir, nereler' e kayboldugunu bilen var' mi Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 yok o ben degilim mavi olmayan gökyüzü sen anladin beni.... ve kendileri aranmaktadir, nereler' e kayboldugunu bilen var' mi Ne bileyim,Yayamaz dedi ama ben de şaşırdım...hastaydım,sınavlarım vardı,iştekiler kafamı bozmuşlardı,net bağlantısı kesilmekten bir hal olmuştu...hepsini döfdüm ve geldim.... (bilge gibiyim ama) Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Sevgili Asimmm epey oldu degilmi?ama ne yapalım lanet olmasın ama hayat beni nedense pek sefmiyoo hep ensemde hissediyorum nefesini...alıştım diyorum ama yok olmuyoo anladım bunu......olsun bence yaşamak direnmek degilmidir o güsel yüregin,sevgin hep seninle olsun tamamı???birebir olmasakda hep senin ile birlikteyim............................. Çok olmadı sevgili arkadaşım,burada olmasan da sen benim için en güzel yerdesin daima.Her daim aklımda ve her daim telin ucunda rahatsız edeceğim kocaman yürek!Direneceksin tabi,direneceğiz...sevdiklerimiz için,lanet okuyarak ama güzeli umarak Bizim bir dileğimiz var,bizim olan bir dünyamız var...onun için diren can!ben kurban bayramında almıştım içten tümcelerle hediyemi yine vermişsin,çok teşekkür ederim koyunları satıp,çukulata alsam olur mu Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Başım gözüm üstüne Angelim sen gittin ya,Sercan ile Angel hakkında bol bol dedikodu ettik neyse sabah 6 itibari ile ayaktayım hemen uyumasam yarın işe geç kalacağım sevgiler kocaman kocaman:) tam bulmusunuz birbirinizi dedikoducular sizi gec kaldin mi ise ? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2008 tam bulmusunuz birbirinizi dedikoducular sizi gec kaldin mi ise ? canem,şimdi gördüm ben değil Sercan dedikodu yaptı şimdi ne dediğini yazardım ama;seni ele vermeyelim valla canım,mesai 8 de başlıyor,ben 10 da uyandım...telefonda sessiz de olunca,iştekiler ortalığı birbirine kattı.Ama hastaydım,acildeydim diye yalan söledim Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 yeni yilda hic yazmamisiz sana kocamannnnnnnnn sevgiler yolluyorum sana ozel Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.