Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2008 16 yıl Mavi Olmayan Gökyüzü; Dili bir perde gibi düşünürsek, "gök mavidir" tümcesinin göğün rengarenk olan aslını örttüğünü görürüz. Bu da salt görünenle yetinmeyip, dilin ve görünüşün arkasına geçmeye çalışarak bu perdeyi açar, arkasındaki dünyanın çelişkilerle dolu olduğunu görür. Hem mavi, hem de mavi olmayan gökyüzü gibi... Mavi olmayan gökyüzü; bu anlamıyla hayatın görünmeyen, saklanan yüzünü, yani gerçekleri temsil eder. O halde mavi olmayan gökyüzü; dürüstlüğün, dikte ettirilmek istenenin arkasındaki güzelliğin, farkındalığın ruhudur. İşte budur, mavi olmayan gökyüzü ve bundandır kendine beni çekmesi!
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2008 16 yıl Elveda, dünyanın en güzel insanı, kalbimde edindiğin yer hep ışığım olarak kalacak. Hoşçakal.
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2008 16 yıl Elveda, dünyanın en güzel insanı, kalbimde edindiğin yer hep ışığım olarak kalacak. Hoşçakal. Sevgili arkadaşım, Dünyanın en güzel insanı diyebilecek yüreğin ve güzel tümcelerin için çok teşekkür ederim.Demiştim ya;karşıdakini güzel kılan kişinin kendisidir;sensin! Sıcacık bir yarını,en sevdiklerinle kucaklaman dileğiyle...hoşçakal!
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2008 16 yıl Senden bir istegim olcak msnde beni gorursen yaz canim simdiden iyi hafta sonu dilerim
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2008 16 yıl Daha Çok Onlar Yaşamalıydı... Onları hep birer birer Tanıyorum, Onlarla yan yana, Boyanamadığım diye kana Kendi kendimden utanıyorum. Daha çok onlar yaşamalıydı, Daha çok onlar haketmişlerdi bunu. Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. Ben onlardan öğrendim Sevmeyi sevilmeği, Bana onlar öğrettiler Dostu dost düşmanı düşman bilmeyi Kafamı onlar yoğurdular. Orada yepyeni Taptaze Gıcır gıcır bir alemi İlk önce onlar kurdular. O topraklarda ayrı gayrı bilinmez. O topraklarda hep el ele tutulmuştur, O topraklarda dert unutulmuştur; Burcu burcu ekmek kokan baharda, Ağız dolusu gülünür o topraklarda. Daha çok onlar yaşamalıydı, Daha çok onlar haketmişlerdi bunu; Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. Kavgam onların adıyla anılılır. Onlar öyle aç, Öyle çıplak sanılır Ama; İlk önce onlar altettiler yokluğu, Onlar tattılar, İlk önce asıl tokluğu. Daha çok onlar yaşamalıydı. Daha çok onlar haketmişlerdi bunu; Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. ( 1 ) ______________________________Nail Çakırhan Onlar’ nerdeydi mi? Birkaçı vardı. Birçoğu yoktu! Bugün yoktu, ama bir zaman gelecek ‘onlar’ işin iç yüzünü anlayacaklar, niçin ezilmişliklerini, niçin aç kaldıklarını, niçin işsiz, uğraşsız, yalnız ve terkedilmiş olduklarını; kendi elleriyle, güçleriyle toplumda güzellikler, iyilikler yaratacaklarını, o günün geleceğini, er geç… ... Sevgili Maviolmayangökyüzü'ne... Saygı ve Sevgilerimle...
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2008 16 yıl Senden bir istegim olcak msnde beni gorursen yaz canim simdiden iyi hafta sonu dilerim Düşünmem gerek canım bu aralar sadece görünmez değil ayrıca kapalıyım ama bak bunu yazmışken unutmadan sana istediğini atayım öptümmmmmm
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2008 16 yıl Daha Çok Onlar Yaşamalıydı... Onları hep birer birer Tanıyorum, Onlarla yan yana, Boyanamadığım diye kana Kendi kendimden utanıyorum. Daha çok onlar yaşamalıydı, Daha çok onlar haketmişlerdi bunu. Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. Ben onlardan öğrendim Sevmeyi sevilmeği, Bana onlar öğrettiler Dostu dost düşmanı düşman bilmeyi Kafamı onlar yoğurdular. Orada yepyeni Taptaze Gıcır gıcır bir alemi İlk önce onlar kurdular. O topraklarda ayrı gayrı bilinmez. O topraklarda hep el ele tutulmuştur, O topraklarda dert unutulmuştur; Burcu burcu ekmek kokan baharda, Ağız dolusu gülünür o topraklarda. Daha çok onlar yaşamalıydı, Daha çok onlar haketmişlerdi bunu; Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. Kavgam onların adıyla anılılır. Onlar öyle aç, Öyle çıplak sanılır Ama; İlk önce onlar altettiler yokluğu, Onlar tattılar, İlk önce asıl tokluğu. Daha çok onlar yaşamalıydı. Daha çok onlar haketmişlerdi bunu; Daha çok onlar bilirlerdi Yaşamanın ne olduğunu. ( 1 ) ______________________________Nail Çakırhan Onlar’ nerdeydi mi? Birkaçı vardı. Birçoğu yoktu! Bugün yoktu, ama bir zaman gelecek ‘onlar’ işin iç yüzünü anlayacaklar, niçin ezilmişliklerini, niçin aç kaldıklarını, niçin işsiz, uğraşsız, yalnız ve terkedilmiş olduklarını; kendi elleriyle, güçleriyle toplumda güzellikler, iyilikler yaratacaklarını, o günün geleceğini, er geç… ... Sevgili Maviolmayangökyüzü'ne... Saygı ve Sevgilerimle... Sevgili Dipnot; çok güzel şiirlerler burada oluyorsun;ben bayılırım güzel olan mısralara...bu da o güzel kalemlerden biri...Sadece Sevgili Dipnot'a...sevgiler! BİR NEHRİN TÜKENİŞİ hasretin kan çanağı gözlerinde oturuyorsun seni soruyorum hiçbir şey bilmiyorsun hep bir çağlayan gibi senin sevdana aktım sen ise sularını kaçıran bir nehir gibi uzaktın... tükenişi bir aşkın bir nehrin tükenişine benzer ne deniz olabildin ne nehir kalabildin... kendin ol kendin ol sen buysan başkası ol! buysan kederden öleceğim başkası olursan da kimi seveceğim? /ne diyarbakır anladı beni ne de sen oysa ne çok sevdim ikinizi de bir bilsen.../ Yılmaz ODABAŞI'ndan beni anlatan dizeler!!!Sevdiğim güzel yüreğe...
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2008 16 yıl inanmıyorum Denizin kızı;ne güzel bu ben miyim tabi ki değil hadi bakalım,Kastomunu benim yerime de gez!
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2008 16 yıl Düşünmem gerek canım bu aralar sadece görünmez değil ayrıca kapalıyım ama bak bunu yazmışken unutmadan sana istediğini atayım öptümmmmmm Sagol canim birtanesin sen ! hadi dans edelim: did di di di did di diiii
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 16 yıl Sagol canim birtanesin sen ! hadi dans edelim: did di di di did di diiii ne dansı kız,bunlar halay çekiyor
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 16 yıl nasıl gidiyor hayat... iyi gitsin iyi Tam o kadar şeye boğulmuşken;iyi gitsin dedin ya!Hayat iyi git deyiverdim ben Teşekkür ederim!!!
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl Biliyorum...güzel yüreğin! Canim benim bugun gelmeden ciktin msnde ama mesguldum af et
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl Ne demeli sana iyi ki tanıdım seni...sakın Şubat olmadan askerlik bitmesin...misafirin olacağım teşekkür ederim sevgili Jön!
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl Canim benim bugun gelmeden ciktin msnde ama mesguldum af et Ya canım sen kusura bakma,dün arkadaşlarım eve geldi:)bekleyemedim ahanda şimdi sayfana kaçaçacığım...
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl mavimm bol bol gezdim fazla birşey alamadımm. tabi gezmekten sonunda hastao ldum iyileşiyorum ama sanada kastamonu simidi getirdim
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl mavimm bol bol gezdim fazla birşey alamadımm. tabi gezmekten sonunda hastao ldum iyileşiyorum ama sanada kastamonu simidi getirdim bak daha kahvaltı etmemiştim;çoooooooooook teşekkür ederim canım arkadaşım hasta mı oldun;kıyamam ben sana... hemen iyileş
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 16 yıl bende seni iyiyki tanimisim 12 subatta bitiyo benim askerligim Biliyorum sen paşaya söyle,sana iyi davransın da döfmeyeyim
Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 16 yıl mavi mavilenmissin hayirdir ne ayaksin neyin pesindenin amacin ne senin
Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 16 yıl mavi mavilenmissinhayirdir ne ayaksin neyin pesindenin amacin ne senin Jön ben CIAnın adamıyım vallaha
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.