Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Eğer bilimin ne oldıuğunu bilen birisi olsaydınız böylesine bir yazıya imza atmazdınız :) O yüzden doğaldır... Eleştiriye gerek yoktur... -_-

Sevgili Yarasa ;

Bizler aslında Bilim in ne olduğunu, Gayet iyi biliyoruz. Lakin ;

Siz, ve Tüm Dinsiz Ateist ler , Şöyle Zannederler ;

{ Bilim Kesinlikle Ateizm in Tekeli nde dir.

Kesinlikle ALLAH diyerek Bilim Yapılamaz. Bilim Bir şekilde, ALLAH VAR. derse; Bu Bilimsel Olamaz.

Bilim in Boyutlarını Kesinlikle Biz Dinsizler Tayin Edebiliriz. Bu Tarşılamaz... }

Evet Bu Durumda, Biz de Sizi Kendi Halinize Bırakırız. Tartışmayız. Tartışmak için Karşımızdaki n de Denklik Ararız. ****.

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:
Kesinlikle ALLAH diyerek Bilim Yapılamaz. Bilim Bir şekilde, ALLAH VAR. derse; Bu Bilimsel Olamaz.

Bilim allahı ölçebilirse, tartabilirse allah vardır diyebilir.

Ama bunların hiçbirini yapamadığı halde allah vardır derse, bu bilim olmaz, falcılık olur.

Bugün bilimin elinde, "allah vardır" demesini sağlayacak hiçbir veri yoktur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bilim allahı ölçebilirse, tartabilirse allah vardır diyebilir.

Ama bunların hiçbirini yapamadığı halde allah vardır derse, bu bilim olmaz, falcılık olur.

Bugün bilimin elinde, "allah vardır" demesini sağlayacak hiçbir veri yoktur.

Saygılar.

Sevgili BrainSleeper ;

Kabul Etmak Gerekir ki; Tartışılabilir olsada, Dürüstçe Bir Cevaptı; Pekiyi Aynı Dürüstlüğü Bu Soru için de Gösteriniz.

Bugün Bilim in Elinde ; Ölçtük, Biçtik, Araştırdık, Deneyledik, İspatladık ve Açıklıyoruz ; ''Kesinlikle ALLAH YOKTUR'' diye bir Veri Varmı..?

Öyle ise Siz ALLAH A karşı olan İnançsız lığı nızı Hangi Bilimsel Verilere Dayandırıyorsunuz..?

Nasıl Kesin Bir dille ; ALLAH YOKTUR Diyebiliyorsunuz..?

Nasıl Buna Kendinizi İnandırabiliyorsunuz..?

Gönderi tarihi:
Eğer bilimin ne oldıuğunu bilen birisi olsaydınız böylesine bir yazıya imza atmazdınız :) O yüzden doğaldır... Eleştiriye gerek yoktur... -_-

Sevgili yarasa,

Amacım darwinin yada marksın eserlerini bilimsel açıdan tahlil değildi, sadece bi forum katılımcısının, saidi nursi' ye karşı tek cumlelik sloganını, bak bizde boyle şeyler söyleyebiliriz, size ne kadar komik ve mantıksız geliyosa bize de bu cumle okadar mantık dışı gelmektedir e işaret etmek için yazmıştım.

Gerçekten insanda usanma duygusu oluyor, sevgili birvarmışhiçyokmuş un değimiyle nedir bu ateistlerin bilime olan sahiplenmesi?

Gönderi tarihi:
Sevgili BrainSleeper ;

Kabul Etmak Gerekir ki; Tartışılabilir olsada, Dürüstçe Bir Cevaptı; Pekiyi Aynı Dürüstlüğü Bu Soru için de Gösteriniz.

Bugün Bilim in Elinde ; Ölçtük, Biçtik, Araştırdık, Deneyledik, İspatladık ve Açıklıyoruz ; ''Kesinlikle ALLAH YOKTUR'' diye bir Veri Varmı..?

Öyle ise Siz ALLAH A karşı olan İnançsız lığı nızı Hangi Bilimsel Verilere Dayandırıyorsunuz..?

Siz hangi bilim dalından bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, sizce hangi bilim dalı Allah'ın varlığını ispatlamaya çalışabilir?

Dini konularla ilgilenen teoloji/ilahiyat da Allah'ın varlığını ispatlayan bir bilim dalı değildir. Teoloji/ilahiyat daha ziyade dini konularla ilgilenen bilim dalıdır.

İlahiyatın Dalları

Tefsir : Kuran'ın yorumu ve yorumuna ilişkin usul bilgisi (metodoloji).

Hadis : Muhammed'in söz ve davranışlarını araştırır.

Fıkıh : İslam hukuku ile ilgilidir.

Kelam : İslam inancını akli metodlar kullanarak savunur.

Tasavvuf: İslamiyetin mistik boyutuyla ilgilenir.

Görüldüğü üzere burada Allah'ı ispat diye bir ibare yok. Allah varsa bile, bu sadece bireyin kendi düşlerinde tasarladığı bir varlıktır. Ne yücedir, ne korkutucudur ne de başka bir şeydir. Sadece çaresizliğimizde ve sevincimizde veya başka nedenlerden dolayı sığınmak istediğimiz bir kaledir ve bireyseldir.

Gönderi tarihi:
Sevgili yarasa,

Amacım darwinin yada marksın eserlerini bilimsel açıdan tahlil değildi, sadece bi forum katılımcısının, saidi nursi' ye karşı tek cumlelik sloganını, bak bizde boyle şeyler söyleyebiliriz, size ne kadar komik ve mantıksız geliyosa bize de bu cumle okadar mantık dışı gelmektedir e işaret etmek için yazmıştım.

Gerçekten insanda usanma duygusu oluyor, sevgili birvarmışhiçyokmuş un değimiyle nedir bu ateistlerin bilime olan sahiplenmesi?

Sahiplenme ihtiyacı hissetiriyorsunuz da ondan olsa gerek! Neye el atsanız altından din çıkıyor da ondan olsa gerek!

Gönderi tarihi:

Sizde elbette ki öyle şeyler söyleyebilirsiniz ama önemli olan iki söylemden hangisinin gerçeçkçi olduğudur...

Birisi bir Bilim adamıdır ve gerçeklerden hareket eder...

Diğeri ise kendi uydurduklarından...

Gönderi tarihi:
Sevgili BrainSleeper ;

Benim Zeus, Marduk, Horus espisi de buna dayanıyor zaten.

İspatlanamayacak bir fantazinin Allah olduğunu da iddia edebilirsin, Zeus olduğunu da, Horus olduğunu da, . Bir kişi olduğunu da 100 bin kişi olduğunu da. Ne olsa fantazinin doğruluğu test edilemez.

Peki bilimin elinde "yaratıcı güç" olarak tanımlanabilecek bir veri var mı?

Bilimin araştırmaları sonucunda elde ettiği tek yaratıcı maddedir.

Bu nedenle bilim, madde dışında bir yaratıcı olduğunu söyleyen bütün düşünceleri reddetmek zorunda kalır.

Zira, madde dışındaki hiçbirşey test edilebilir nitelikte değildir.Bilim sadece test edilebilir şeylerle uğraşır. Bunun dışındakiler masaldır.

Eğer maddeye ilah adını vermek istiyorsan, verebilirsin, bunda bir sakınca yok.

"Madde ilahtır" düşüncesine vardığın zaman kaybedeceğin şey, metafizik dünya hayali, sonsuz seks ve sonsuz yiyecek fantazisidir.

*

İslam, çürütülmesi en kolay ilah tanımlarından birine sahiptir.

İslam'ın ilah tanımı çelişkilerle doludur.

Yeri yurdu yoktur, mekansızdır, zamansızdır, ama ne hikmetse, melekler one 50 bin yılda, Muhammed ve refref katırı bir geceden daha az bir sürede gidip geliyor.

Mekansızdır deniyor, ama bir vahy alan, bir de veren var (yani iki konum var).

Zamansızdır deniyor, ama aynı zamanda "ol" dedi deniyor. "Ol" fiili dahil, bütün fiiller bir zaman içerir. Eylemdirler. Zaman olmadan eylem olabilemez.

Ayrıca islam'ın ilahı, herşeyi bilir deniyor, Ortadaoğu'daki insanlık tarihinden başka tarih bilmiyor.

Ayrıca islam'ın ilahı, en basit biyoloji bilgisinden habersiz, önce kemik yarattık ona et giydirdik diyor, et ve kemiğin birlikte oluştuğunu bilmiyor.

Ayrıca İslam'ın ilahı, insanın oluşması için kadından yumurta gerektiğini bilmiyor, kadına tarla diyor. halbuki kadın sadece tarla değildir, aynı zamanda tohumdur.

Vs. vs..

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Siz hangi bilim dalından bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, sizce hangi bilim dalı Allah'ın varlığını ispatlamaya çalışabilir?

Dini konularla ilgilenen teoloji/ilahiyat da Allah'ın varlığını ispatlayan bir bilim dalı değildir. Teoloji/ilahiyat daha ziyade dini konularla ilgilenen bilim dalıdır.

İlahiyatın Dalları

Tefsir : Kuran'ın yorumu ve yorumuna ilişkin usul bilgisi (metodoloji).

Hadis : Muhammed'in söz ve davranışlarını araştırır.

Fıkıh : İslam hukuku ile ilgilidir.

Kelam : İslam inancını akli metodlar kullanarak savunur.

Tasavvuf: İslamiyetin mistik boyutuyla ilgilenir.

Görüldüğü üzere burada Allah'ı ispat diye bir ibare yok. Allah varsa bile, bu sadece bireyin kendi düşlerinde tasarladığı bir varlıktır. Ne yücedir, ne korkutucudur ne de başka bir şeydir. Sadece çaresizliğimizde ve sevincimizde veya başka nedenlerden dolayı sığınmak istediğimiz bir kaledir ve bireyseldir.

Sevgili Muki ;

Ben Diyorum ki ;

Biz Bir şekilde Bilim in ALLAH Varlığı hakkında bir İspatı nın Olmadığını Kabul Etsek bile ;

Pekiyi, Siz Hangi Sebeple ve Ne Şekilde ;

Aynı Bilim in ALLAH ı İnkar da etmediğini, ALLAH yoktur diye bir İspat ta bulunmadığını ;

Kabul etmek istemiyorsunuz..? Yoksa Görmek mi İstemiyorsunuz..?

Yani Bilim ALLAH ı İspat Etmiyor ise ALLAH ı İnkar da Etmiyor.

Anlaşılır bir Türkçe kullanmaya çalışıyorum. Daha nasıl anlatabilirim ?

Anlamak isteyen herkes için Sonuç Ortadadır.. ; İSPAT YOKSA , İNKAR DA YOK. Tamam mı..?

İnkar Bilim de Değil, Bizzat Sizin Zihinlerinizde dir. Tamam mı..?

Gönderi tarihi:
Sevgili yarasa,

Tabiki diyebilirsiniz. Ama söylediğiniz kişilerle, sait nursinin nitelikleri karşılaştırıldığında , hangimizin dediği komik ve mantıksız oluyor merak ettim doğrusu. Mevlana'nın dediği gibi " çengelini uyanık bilginlerin eteğine as " sait nursinin eteğine asmak da tabi tercih meselesidir.Bir tarafta eğitim almış örnekler diğer tarafta okuma yazma dahi bilmeyen biri.

Gönderi tarihi:

biz İncili, tevratı; Kuranı gönderen Yaratıcıdan bahsediyoruz, Allahtan bahsediyoruz, hak dinlerden bahsediyoruz..

yoksa putmuş, buda heykeliymiş, yunan mitolojisindeki zeusmuş hepsi aynı..

Hz. Muhammed (S.A.V) zamanında yaratıcı olarak tapınan putlarla, günümüzdeki maddeye yaratıcı sıfatı giydirenler arasında hiç bir fark yok bence

Gönderi tarihi:
Tabiki diyebilirsiniz. Ama söylediğiniz kişilerle, sait nursinin nitelikleri karşılaştırıldığında , hangimizin dediği komik ve mantıksız oluyor merak ettim doğrusu. Mevlana'nın dediği gibi " çengelini uyanık bilginlerin eteğine as " sait nursinin eteğine asmak da tabi tercih meselesidir.Bir tarafta eğitim almış örnekler diğer tarafta okuma yazma dahi bilmeyen biri.

Haveran hocam, tekrar söylüyorum kastım tahlil değildi, amacım ise mesnetsiz söz söylenmemesi gerektiği idi.

Örneğin yeni bir topicte bu konuyu elbetteki tartışabiliriz, ne kadar bilimseldir herkes görüşlerini nedenlerini yazar.

Hem okadar ***** ******* etrafında okadar okumuş insan, olimpiyat şampiyonları türkiye dereceleri alan insanlar vs gidiyor olması da bir şeydir değilmi.

Öyle bir şeydir ki en azından tahlili hak eder.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Haveran hocam, tekrar söylüyorum kastım tahlil değildi, amacım ise mesnetsiz söz söylenmemesi gerektiği idi.

Örneğin yeni bir topicte bu konuyu elbetteki tartışabiliriz, ne kadar bilimseldir herkes görüşlerini nedenlerini yazar.

Hem okadar ***** ******* etrafında okadar okumuş insan, olimpiyat şampiyonları türkiye dereceleri alan insanlar vs gidiyor olması da bir şeydir değilmi.

Öyle bir şeydir ki en azından tahlili hak eder.

Saygılarımla

Sevgili Selenge ;

Kesinlikle Haklısınız. Arkasından Bunca Dünya nın Farklı Milletleri ne Mensup Bilim Adamı nın Gidiyor olması ;

Bize BEDİÜZZAMAN ın aslında Kim olduğu Sorusunu Düşündürüyor.

On Binler ce Uzman ne sebeple O ***** diyerek küçümsenen bir Adamın ;

yani Adıyla Şanıyla Bizzat Bediüzzaman ın Eserlerini Anlamak için Hayatlarını Sarfederler.

Lütfen Herkes Uluslar Arası Bediüzzaman Sempozyum larını Hatırlasın. Bilmiyor İseniz de Öğrenin.

İstanbul un En Büyük Yapılarından Hiç Birin de ; Henüz Her Sene Düzenlenen Sempozyumlara gelen Katılımcı ve Davetlilere Yeterli Gelmemiştir.

İzdiham Yaşanmıştır. Sonuncusu Kasım Ayında (My Donose Showland) İstanbul Gösteri Merkezi nde Düzenlenmiştir.

On Binlerce Risale i Nur Talebesi ; Dünyanın Her Kıtasından Akın Etmiştir.

Dünyanın Sayılı Üniversitelerden, Hristiyan, Musevi, hatta İnançsız Bilim Adamları Bu Sempozyum a Katılmış.

Bediüzzaman ın Evrensel Öğretilerine, Sahip Çıkmışlardır.

Bediüzzaman ın Bakış Açısı ve Analitik Çözümleri nin Sadece Türklere Ait değil, Tüm Ulusların Öz Malı ve Kaynağı olması Gerektiğini Vurgulamışlardır.

Mübalağa Yaptığımı Düşünenlere Bizzat Derim ki ; Herkesin elinin altında Google Mevcuttur. Buyurunuz araştırınız. ***** Kimmiş Öğreniniz.

Gönderi tarihi:

brain;

Bilimin araştırmaları sonucunda elde ettiği tek yaratıcı maddedir.

Bu nedenle bilim, madde dışında bir yaratıcı olduğunu söyleyen bütün düşünceleri reddetmek zorunda kalır.

Zira, madde dışındaki hiçbirşey test edilebilir nitelikte değildir.Bilim sadece test edilebilir şeylerle uğraşır. Bunun dışındakiler masaldır.

yanlış mı biliyorum ; yoksa darwinle başlayan bu teoriyi bilim reddetmemiş miydi?

ne yani madem sadece mdde var felsefene? peki düşünce? hayal? bunların insan dünyasında hiç mi yeri yok? siz hiç rüya gördünüz mü? bunu bilim nasıl açıklıyor? peki inkar edebilir misiniz?

saygılar...

Gönderi tarihi:
yanlış mı biliyorum ; yoksa darwinle başlayan bu teoriyi bilim reddetmemiş miydi?

ne yani madem sadece mdde var felsefene? peki düşünce? hayal? bunların insan dünyasında hiç mi yeri yok? siz hiç rüya gördünüz mü? bunu bilim nasıl açıklıyor? peki inkar edebilir misiniz?

Düşünce, hayal, rüya, vs.. bunlar madde kaynaklı ürünlerdir. Madde yoksa ürün de yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

alıntı brain;

Düşünce, hayal, rüya, vs.. bunlar madde kaynaklı ürünlerdir. Madde yoksa ürün de yok

rüyanın maddesi nedir anlayamadım? rüyanın maddesi mi var? rüya bizim düşüncelerimizden oluşmuyor mu? belki yaşadıklarımızdan? yaşadığımız an madde midir?

saygılar

Gönderi tarihi:
rüyanın maddesi nedir anlayamadım? rüyanın maddesi mi var? rüya bizim düşüncelerimizden oluşmuyor mu? belki yaşadıklarımızdan? yaşadığımız an madde midir?

Rüyayı üreten beyindir. Beyin maddedir. Madde yoksa, ürün de yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Saygıdeğer Arkadaşlar,

Muhtemelen herkes;

Kim bu kendini bilmez, Bu nasıl bir kibir dir böyle, ve de buna benzer ifadeler ve düşünceler içerisindesinizdir.

Ben de sizler gibi, böyle bir iddaa yı dünya da ilk kez gerçekleştirebilmiş olan ;

AZİZ ÜSTAD ımın hakkında (ALLAH affetsin) onu tanımadan önce bu şekilde önyargılarda bulunmuş idim.

Lakin, eğer beni (mana alemin de) kendi talebeliğine kabul buyurmuşlar ise,

Ve ben de telif ettikleri eşsiz risalelerini anlayabilmiş, onlardan bir hisse alabilmiş, ve ilim tahsil edebilmiş isem,

Evet ben de O ÜSTAD ın talebesi olmanın verdiği izzet ve şeref ile diyorum ki,

(İman Hakkında)

BURADA HER SORUYA CEVAP VERİLEBİLİR VE ALLAH IN İZNİ İLE VERİLECEKTİR...

Saygılarımla. Pek Aciz ve Kusurlu, Dualarınıza Pek Muhtaç Kardeşiniz;

Doğan Gülbudak

Dogan Bey:

1) Niye Islam dini cariyelerle sex icin izin veriyor?

2) Niye Muhammed (heyber) savasta aldigi kadin kole ile sex yapti, ayni gun bu bayanin babasini ve ailesini oldurdukten sonra.

3) Niye Islam dini kocalara , bayanlara dayak atmaya izin veriyor ?

5) Niye sizin Peygamberiniz , 20 den fazla eşe ihtiyac duydu?

6) Niye sizin Peygamberiniz Kervanlara saldirdi?

7) Niye Muhammad ( 54 yasinda) bir 9 yasta ki cocukla sex yapti? Niye boyle bir peygambere inaniyorsunuz? Bu sizin Imaninizi mi deniyor? Bu sizin Imanizi test ediyorsa, bu ne cesit bir test dir? Allah bizim akilli olmadigimiz zannedip, bunlari anlamiyacagimizi zannediyor? Niye Allah bizlere Ahlak verip ayni zamanda boyle bir Peygamber gonderiyor?

8) Quran da Alif, Lam, Mim. basliyor. Bunun manasi nedir? Kuran da boyle cok manasiz harfler vardir? Bunu bizlere aciklarmisiniz?

9) (Kıyametin kopacağına dair) o söz başlarına gelince onlar için yerden kendilerine bir dâbbe (canlı bir yaratık) çıkarırız. O, onlara insanların âyetlerimize kesin olarak inanmadıklarını söyler. (27:82)

Bu dabbe den olan Allahin kasti nedir? O arapca konusurmu? Ne cesit bir yaratiktir? Deve mi? Maymun mu? Canavar mi? Onu nasil taniririz, geldiginde? Islam dinine gore , Cinler hayvanlar icinde gelebilir. Eger Hayvanlar insanlar ile konusabilirse, niye Melekler insanlar ile konusamaz?

Fakat, Muhammed , Allahin son peygamberi, son sozcusu imis. Peki bu dabbe bize ne soz getirecek?

10)Kuran a gore, Allah Muhammedi "Cinlere" de gonderdi. (46:29)(46:32).

Bir cok Hadislerdede, Muhammed cinlere Islam dinini ogretiyor. Muhammed, kendini "insan" olarak tanitti. Bir insan olarak, cinlere nasil perygamberlik yapar? Cunku bir cok ayetlerde, her yaratiklara kendilerine gore olanlar Allahin sozunu goturecekler dedi.

11) Eger Allah kafirleri oldurmek istiyorsa, niye kendisi yapmiyor? Niye Allah diger Muslumanlara emredip onlarin bu kafirleri oldurup ellerini kana bulastiriyorlar? Allah insanlari kana boyatiyor? Niye Allah bu cesit insanlar ile etrafini doldurmak istiyor? Cennet hep Katiller ilemi dolacak?

12) Eger Allah kimin inancli kimin inancsiz olacagini biliyorsa, ve herkesin kaderini yazmissa, niye inancsiz insanlari yaratip ve onlari Cehennemde yakmak istiyor?

13) Eger Allah tan baska bir Allah yoksa, niye Allah bu kadar kizgin ve kiskanc diger Allahlardan? Niye Allahin kalbi kiriliyor ve bizleri cehennemde ebediyen yakmak istiyor, eger ona inanmazsak? Peki Niye Allah Kaabe deki putlari kendisi paramparca etmedi, o putlardan o kadar nefret ediyorsa?

14) Gok merdivenini bizlere izah edermisiniz? Bunun arkasinda bir bilim varmidir? Eger Allah her yer de ise, niye Muhammed gok merdiveni alip , Allahin yanina gitti. Hadislere gore, Muhammed Allah ile, bir perdenin arkasinda konusmus? Peki bu nasil olabilir. Allah perdenin onunde, arkasinda, ustunde ve altinda, her yerinde degil midir?

Gönderi tarihi:
Dogan Bey:

2) Niye Muhammed (heyber) savasta aldigi kadin kole ile sex yapti, ayni gun bu bayanin babasini ve ailesini oldurdukten sonra.

7) Niye Muhammad ( 54 yasinda) bir 9 yasta ki cocukla sex yapti? Niye boyle bir peygambere inaniyorsunuz? Bu sizin Imaninizi mi deniyor? Bu sizin Imanizi test ediyorsa, bu ne cesit bir test dir? Allah bizim akilli olmadigimiz zannedip, bunlari anlamiyacagimizi zannediyor? Niye Allah bizlere Ahlak verip ayni zamanda boyle bir Peygamber gonderiyor?

8) Quran da Alif, Lam, Mim. basliyor. Bunun manasi nedir? Kuran da boyle cok manasiz harfler vardir? Bunu bizlere aciklarmisiniz?

9) (Kıyametin kopacağına dair) o söz başlarına gelince onlar için yerden kendilerine bir dâbbe (canlı bir yaratık) çıkarırız. O, onlara insanların âyetlerimize kesin olarak inanmadıklarını söyler. (27:82)

Bu dabbe den olan Allahin kasti nedir? O arapca konusurmu? Ne cesit bir yaratiktir? Deve mi? Maymun mu? Canavar mi? Onu nasil taniririz, geldiginde? Islam dinine gore , Cinler hayvanlar icinde gelebilir. Eger Hayvanlar insanlar ile konusabilirse, niye Melekler insanlar ile konusamaz?

Fakat, Muhammed , Allahin son peygamberi, son sozcusu imis. Peki bu dabbe bize ne soz getirecek?

10)Kuran a gore, Allah Muhammedi "Cinlere" de gonderdi. (46:29)(46:32).

Bir cok Hadislerdede, Muhammed cinlere Islam dinini ogretiyor. Muhammed, kendini "insan" olarak tanitti. Bir insan olarak, cinlere nasil perygamberlik yapar? Cunku bir cok ayetlerde, her yaratiklara kendilerine gore olanlar Allahin sozunu goturecekler dedi.

11) Eger Allah kafirleri oldurmek istiyorsa, niye kendisi yapmiyor? Niye Allah diger Muslumanlara emredip onlarin bu kafirleri oldurup ellerini kana bulastiriyorlar? Allah insanlari kana boyatiyor? Niye Allah bu cesit insanlar ile etrafini doldurmak istiyor? Cennet hep Katiller ilemi dolacak?

12) Eger Allah kimin inancli kimin inancsiz olacagini biliyorsa, ve herkesin kaderini yazmissa, niye inancsiz insanlari yaratip ve onlari Cehennemde yakmak istiyor?

13) Eger Allah tan baska bir Allah yoksa, niye Allah bu kadar kizgin ve kiskanc diger Allahlardan? Niye Allahin kalbi kiriliyor ve bizleri cehennemde ebediyen yakmak istiyor, eger ona inanmazsak? Peki Niye Allah Kaabe deki putlari kendisi paramparca etmedi, o putlardan o kadar nefret ediyorsa?

14) Gok merdivenini bizlere izah edermisiniz? Bunun arkasinda bir bilim varmidir? Eger Allah her yer de ise, niye Muhammed gok merdiveni alip , Allahin yanina gitti. Hadislere gore, Muhammed Allah ile, bir perdenin arkasinda konusmus? Peki bu nasil olabilir. Allah perdenin onunde, arkasinda, ustunde ve altinda, her yerinde degil midir?

Sevgili Suheyla ; Aramıza Hoşgeldiniz, Merhabalar.

Öncelikle Şunun Belirtmek istiyorum ki, Sorularınız Benim için Gerçekten Kıymettar ve Cevapsız Kalmaması Gereken Sorulardır.

Lakin , Lütfen Yazılarımı Takip Ediniz, Vaktinizi Ayırıp Okuyacak olursanız , Göreceksiniz ki ;

Bir Kısmı Daha Önce Soruldu ve Tarafımızca, Şüphe Kalmayacak Şekilde Yanıtlandı.

Ayrıca, Sanırım Hepsi Farklı Konu ve Anlamlarda, Yaklaşık 14 Soru Yöneltiyorsunuz. Biliyorsunuz ki ;

Soru Bir Cümle ya da Bir Kelime ile Oluşturulabilir. Lakin Yanıtlamak Bu kadar Kolay değildir. Sorduğunuz Hiçbir Soru Bir Cümle ile Cevaplanamaz.

Lütfen Ardından Gelebilecek Sorularınız Olursa Bunları Tek Tek yada en azından Onlarca değilde, Bir Kaç ı Birlikte olacak Şekilde Takdim Ediniz.

Sevgili Süheyla ;

Soruyorsunuz ki ;

Öncelikle Cariye Nedir ; Sözlük Anlamı; Kadın Köle demektir. Biliniz ki; Kölelik Sistemi, İnsanlık Tarihi Boyunca Varolmuş Bir Kavramdır.

Kesinlikle İslam ile Alakalı Değildir. İslam Dini, Gönderildiği Arap Yarım Adasında, ve Kureyş Kabilesinde Akılalmaz Büyüklükte Bir Tepki ile Karşılanmıştır.

Tabii ki ALLAH ; Gönderdiği Dinin Uygulanabilir ve Benimsenebilir Olmasını Yine Bizzat Kendi Zatında Mümkün Kılacaktır. ve Öyle de olmuştur.

Bunun İçin O Çağda ki, Uygarlık ve Yaşantı ya Denk ,Akli, Mantıki, Uygun, ve Makul gelebilecek Bir Tarzda Reformlar Elzemdi. Şarttı.

Efendimiz Bu Dini Tebliğ Etmek Vazifesi Adına ; Kendi Evladını Doğar Doğmaz Elleri ile Diri Diri Toprağa Gömebilen Bir İnsanlık ile Karşı Karşıya idi.

Bu İnsanları, Hayvanatın Bile Utandığı Bir Yaşantıdan Çıkarıp, Tüm İnsanlığa Örnek Olabilecek Ahlaka Sahip , Müstesna Kişiler Haline Getirecekti.

Peki Bu Nasıl Mümkün Olabilecekti. Bunu Yapmak Dünya yı Tersine Döndürmekten Daha Kolay Olamazdı. Tabii ki de Hiç Kolay Olmadı.

Bu İnsanlar Arasında Asırlardır Mevcut Olan ve Kendilerine Atalarından Miras Kalmış Olan Kölelik Sistemi Bir Anda Değiştirilmedi.

Kimse Buna Mecbur Tutulmadı. Böyle Bir Reforma, Ne Köle Sahipleri, Ne de Ömürlerinde Hür Olarak Nefes Bile Almamış Olan Köleler Hazır Değillerdi.

Köleliği Kaldırmaya Zorlamak; Tek Kelime ile Bir Vahşet ile Neticelenecekti. Sırf Bu Yüzden Köleler Mevcut Düzene İsyan edecek, ve Öldürüleceklerdi.

İşte İslam ın Ilımlığı ve Yaşanılabilirliği Burada Açıkça Görülüyor.

Efendimiz Bile İslamiyeti, Çevresindeki İnananların Sayısı 40a Ulaşmadan Bu Hakikatı Sır gibi Saklamıştır. Çevresindeki Bu İman Edenlere Bunu Öğütlemiştir.

Asrı Saadet te nereye bakılırsa görülecektir ki; Herşey (Reformlar) Periyodik Bir Zamanlama ile ve Toplum Hazır Duruma Ulaşınca Gerçekleşmiştir.

Buna En Güzel Örnek İslam Tarihinde ki, En Büyük Fetih olan Mekke nin Fethi dir. Mekkenin Fethinde Bir Damla Kan Dökülmemiştir.

Mekke nin Anahtarını , Müşrikler Bizzat Kendi Elleri ile Vermişlerdir.

Şimdi; Kölelikte İslam ın gelmesi ile Birlikte bir anda kaldırılmadı ve Kabul Edilmiştir. Fakat ;

Kesinlikle Bu Kabul Daha Önce Olduğu Haliyle değildir. Medeni Düzenlemeler getirilmiştir. En Önemlisi, Kölelere İnsani Haklar Tanınmıştır.

İşte Bu Konudaki Düzenleme ve İnsani Haklara Kaynak Olan Kuran dan Ayetler ;

Kölelere iyilik edin. (Nisa 36)

Bir mal karşılığı kölelikten kurtulmak isteyenlere yardım edin. (Nur 33)

Savaşta alınan esirlere iyilik edin veya fidye alarak bırakın. (Muhammed 4)

Ve İşte Efendimiz in Dilinden Hadisler ;

Azat edilen kölenin her uzvu için, azat edenin o uzvu Cehennemden azat olur. (Buhari)

Kölelere yediğinizden yedirin, güç iş vermeyin ve onları hiç üzmeyin. (Ebu Davud)

Kölesine kötü davranan Cennete giremez. (Tirmizi)

Köle günde 70 hata işlese de affedin. (Ebu Davud)

İşte İslam dan Önce Kölelik, ve İşte İslam ın Köleliği Kaldırmadan Önce Bu Sisteme Getirdiği Hak ve Özgürlükler...

Şimdi Gelelim Kadın Köle yani Cariyeler Cinsi Münasebet Meselesine ;

Sanırım Yukarıda Zikredilen Hususlar ve Hakikatler Neticesinde Bir Hayli Bilgi Edinmiş Olduk.

Artık Biz Susacağız ve Yalnızca AYETLER Konuşacak. Saygı ile Dinleyiniz. ALLAH Buyuruyor ki ;

"Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır.

Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır.

Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor.

Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar." (Bakara -221)

"Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı.

Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır.

O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur.

Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Nisâ - 24)

"Sizden her kim hür mümin kadınları nikah edecek bir zenginliğe gücü yetmiyorsa, ona da ellerinizin altındaki mümin cariyelerinizden efendilerinin rızası ile nikahlamak var. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Siz birbirinizdensiniz. O halde sahiplerinin izni ile ve mehirlerini örfe göre vermek suretiyle cariyelerden iffetli olan, zina etmeyen, dost da edinmeyenlerle evlenin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, o vakit hür kadınlar hakkında gerekli bulunan cezanın yarısı kendilerine lazım gelir. Bu hükümler, içinizden günah işlemekten korkanlaradır. Sabretmeniz ise, sizin için daha hayırlıdır.

Allah Gafûrdur, Rahimdir (çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir)." (Nisâ - 25)

"Kadınlardan zıhâr ile ayrılmak isteyip de sonra söylediklerinden dönenlerin, karılarıyla temas etmeden önce bir köleyi hürriyete kavuşturmaları gerekir.

Size öğütlenen budur. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır." (Mücadele-3)

"Buna imkan bulamayan kimse, temas etmeden önce aralıksız olarak iki ay oruç tutmalıdır. Buna da gücü yetmeyen, altmış fakiri doyurur.

Bu (hafifletme), Allah'a ve Resulüne inanmanızdan dolayıdır. Bunlar Allah'ın hükümleridir. Kâfirler için acı bir azap vardır." (Mücadele-4)

"Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar.

Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve cariyelerden) mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde

(hürriyete kavuşmalarında kendileri için) bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah'ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin.

Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın.

Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir." (Nur-33)

SADAGALLAHÜLAZİM.

Gönderi tarihi:

Süheylanın soruları hepimizin ortak soruları.

Bunlara doyurucu cevaplar almak istiyoruz.

Gönderi tarihi:
Dogan Bey:

.

.

.

Sevgili Süheyla ;

Aynen Devam Ediyoruz ; Siz de, Dikkatlice okumaya Devam Ediniz.

Soruyorsunuz ;

7) Niye Muhammad ( 54 yasinda) bir 9 yasta ki cocukla sex yapti?

Cevap Veriyoruz ;

Dayak İslamın Emrimidir ? İslam Dini, Kocalara Böyle Bir Emir Vermiyor. Sadece Ruhsat Veriyor.

Ve Bunun olabilmesi için İnanılmaz Şartlar Gerektiriyor.

Öncelikle Eşler Arasında iltişim kurulabilmesi adına, Tüm Ahlaki Yollara Başvurulmuş Olması Gerekiyor.

Eğer Hiç Bir Şekilde iletişim ve Uzlaşma Mümkün değilse, Yine de Şiddet e Başvurulamıyor.

Bu sefer Bir Müddet Ayrı Kalmak Tavsiye ediliyor. Yani Eşler Arasındaki Dargınlık ve Husumet geçene kadar, Uzaklaşmak, Sakinleşmeyi Beklemek.

Eğer Bu da Çözüm Olmuyorsa ; Yine de Şiddet Uygulanamıyor. Şiddete Hiç bir Şekillde Müsaade Edilmiyor.

Bu Sefer de Yatakta Birliktelik Kaldırılıyor. Yani Kadına Dargın ve Kavgalı Durumdaki Kocasına Karşı O durumda iken ;

Cinsi Münasebet e Girme Zorunluluğu Kaldırılıyor. Kadına Tam Bir Hak ve Özgürlük Sağlanmış Olunuyor. Cinsi Münasebet Durduruluyor.

Eğer Bu da Çözüm Olmaz ise; Yani Eşler Bu Ayrılık Neticesinde Birbirini Özlemiş ve Affetmiş Olmazlar İse; Şiddet Hala Yasaktır. Kesinlikle İzin Verilmiyor.

Bu Sefer de ; Kadın ın Bu Durumda Bir Suç İşlemis Olması Şartı Gerekiyor.

Bu İse Herhangi Bir Suç ya da Kusur olamaz. Kasıtlı Bir Suç İşlemiş ve Bilerek Günah a Girmiş olması Şartı Aranıyor.

Bu Kasıtlı Suç ta , Basit Bir Hata Olamaz ; Kesinlikle Kadın ın Asli Vazifesinde Bir SADAKATSİZLİK Göstermiş Olması Şartı Aranıyor.

Bu Suçu işlemesi Durumunda Dahi Şiddet Hakkı Oluşmuyor.

Bu Sefer de Bu Günah ın Bir Şekilde Delillendirilmesi, ve İşlendiğinin Kesinleştirilmesi Şartı Aranıyor.

Hiçbir Tereddüt Olmaksızın, Sadakatsizlik Kesinleşmiş ise , Evin Reisi olan Erkeğe Yukarıdaki çözümlemelerin Hepsi Sağlanmış Olması Şartı Durumunda,

Geriye Kalan En Son Alternatif olarak Bu Hak Verilmiş Oluyor.

Burada Bile Şartlar Koyuyor ; Suçu Kesinleşsede Eşini Dilediğince Terbiye Edebilme Hakkını Kimseye Vermiyor.

İnsanlık Onuruna Layık Olmayan Davranışları Kesinlikle Yasaklıyor;

Kesinlikle Yüze Vurmak Yasaklanıyor. Kesinlikle Kadını İncitecek Şekilde Muameleler Yasaklanıyor.

Kesinlikle Kadının Haysiyetine Yakışmayacak Söz ve İfadeler Yasaklanıyor.

Kesinlikle Bu Hallerde Kadından Cinsi Münasebet İstemek Men Ediliyor.

Ve İslam Hiç bir Durumda Kesinlikle Şiddet i Emretmiyor, Gerekli Durumlar Oluşmuş ise Yalnızca Müsaade Veriyor.

Yani Bu Durumda Kalırsanız; İsteyen Göz Yumar, Affeder, Bağışlar. İsteyen, Kısas Uygular, Gereğince Ceza Verir Diyor. Takdir İnsan a Bırakılıyor.

Efendimiz; Hangisini Tercih Etmemizin Hakkımızda Hayırlı Olacağını, Bizzat Yaşantısı ile Gösteriyor. Bu Konuda da Bizlere Örnek Oluyor.

Kesinlikle Eşine Şiddet Uygulamıyor. Onları İncitmiyor. Onlara Hürmet ve Muhabbet Göstermekte İnsanlığa Numune oluyor.

Güllerin Efendi si , Güllerine Hiç Kıyamıyor, Onları Hep Seviyor, Kıymet Veriyor. O Gönüllerin Sultanı olmayı Bu yüzden Hakkediyor.

Efendimiz 20 Evlilik Yapmamıştır. Eşleri ve Cariyeleri ayrıdır.

Lakin bunların Birçoğu Mübarek Yaşamları Boyunca Farklı Zamanlar da Bulunmuş ve Sayıları 13 tür.

İlk Eşi Hz. Haticedir. Efendimiz Bizzat en Genç Olduğu Dönemde Yani 25 yaşında iken Kendisi ile evlenmiştir.

Burada Dikkat edilecek Hususiyet şudur ;

Nefsani Arzular Gerekçesi ile Evlenen Bir Genç , 40 yaşında ki 2 çoçuk Sahibi Dul Bir Kadını Kendine Eş Olarak Seçebilir mi..?

HAŞA. Efendimiz Bu İftiradan Münezzehtir.

Gelelim Hz. Aişe Validemize ;

Öncelikle Herkes şunu Kesinlikle Bilsin ki; Efendimizin Bakire olarak Evlendiği Tek Eşi Hz. Aişe dir.

Diğerleri Dul Hanımlardır. ve Bu Bile Gösterir ki ; (Haşa) Kesinlikle Hiçbir Evliliği Nefsani Olamaz.

Hz. Aişe Efendimiz ile Evlendiğinde 11 Yaşında idi. Bu yaş Bugün itibari ile Evliliğe Elverişsiz Görülebilir.

Lakin Bugün e Bakılarak, Kesinlikle 15 Asır Öncesi Hakkında Bir Hüküm Verilemez. Hepimizin Bildiği Üzere insanlar ,

Geçmiş Dönemlerde Çok Daha erken Olgunlaşmaktadırlar. Ve bu Tarihsel Gerçek ile Birlikte, şu da Bir Gerçektir ki ;

Arap Yarım Adası Doğası Tabiatı ve İklim i Neticesinde insanlar Üzerine Erken Olgunluğa Erme Reaksiyonu Göstermektedir.

Bu Gün için Bile Bu Durum Geçerlidir. Bugün de, Arap Yarım Adasında İnsanlar Farklı İklim Kuşaklarındaki İnsanlara Nispetle, Erken Ergenleşmetedirler.

15 Asır Önce Bu İklimde 11 yaşında Bir Kız ın Evlilik için gerekli Ergenliğe Ulaşmış olması Gayet Mantıklı ve Açıktır. Bu Hakikat da Böylece Biline.

Şimdi Gelelim şu Kervanlara saldırma Meselesine ;

Bu Tamamen Gerçek Dışıdır. Ancak Mesnetsiz Bir İftira Denilebilir.

Böyle Bir Şeyi Kim Söylemiş İse, En Azından Bunun Hakkında Tek Bir Delil Gösterebilmiş Olması Gerekir. Bu da Mümkün Değildir.

Şimdilik Bu Kadar Geri Kalan Tüm Sorularınızın Cevapları için Biraz Sabretmeniz, Beklemeniz Gerekiyor...

Ama Yine de; Kısa Bir Vakitte Pek Çok Şey Öğrenmiş Olduk. Değilmi..?

Gönderi tarihi:
Lakin Bugün e Bakılarak, Kesinlikle 15 Asır Öncesi Hakkında Bir Hüküm Verilemez.

Tüm yazınızı eleştirmek bir yana ama şu ifadeniz beni bir hayli dehşete düşürdü...

Şaştım kaldım gerçektende...

Ve bu önemli noktaya değinmek için yazıyı ayrıntılayacağım ne yazık ki...

Siz şimdi "Kur'an"ın 15 Asır önceki getirilerine, emirlerine ve o dönem ki koşullarına

Günümüzün kabulleri baz alınarak bir yargıda bulunmamızın yanlış olacağını düşünüyorsunuz değil mi?

Yani diyorsunuz ki:

"Bugünün kabullerine bakılarak, 15 asır öncesini yorumlamak yanlıştır..."

Tamam, kabul...

Zaten ben bunu hep söylerim...

Ve zaten Tarihçiliğin şartı da budur,

Yorumu "Yer" ve "Zaman"ı baz alarak yapmaktır...

Yani olayların ortaya çıktıkları zaman göre ele almak, ona göre yorumlamak...

Şimdi buraya kadar düşüncelerimiz aynı sanırım...

Ve öyle görünüyor ki, siz bu ifadeyi kabul edebilecek kadar haberdarsınız Bilimden...

Bu çok güzel, tebrikler... :clover:

Ama dehşete düştüğüm nokta şu:

Siz, 15 Asır önceki bu gibi kabullerin, bugünün kabullerine bakılarak yorumlanmasını yanlış bulurken...

15 asır önce ortaya çıkmış o kabullerin, bugün uygulanabilir olduğunu mu savunuyorsunuz?

Çünkü Kur'an-ın bir çok yargısı 15 asır önceki Arap Toplumunun kabullerine göre ortaya çıkmıştır...

Arapların o kabullerini düzenlemek için ortaya çıkmıştır...

Peki tabiidir ki uygulama alanı olarak günümüzün gerisindedir...

Buna rağmen bugün hala uygulabilir olduğunu savunuyorsanız,

İlk ifademde Bilimden ne kadar haberdar olduğunuzu söylemem rağmen,

Burada da bir o kadar da Bi-haber olduğunuzu belirtmek zorundayım... :excl:

Bu çok büyük bir çelişkidir!

Hem de gözden kaçamayacak derece de...

Haaa unutmadan:

Biz de buradayız her daim... ;)

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

alıntı tenqeriin ;;

Buna rağmen bugün hala uygulabilir olduğunu savunuyorsanız,

İlk ifademde Bilimden ne kadar haberdar olduğunuzu söylemem rağmen,

Burada da bir o kadar da Bi-haber olduğunuzu belirtmek zorundayım...

Bu çok büyük bir çelişkidir!

Hem de gözden kaçamayacak derece de...

sayın doğan abinin yazısında zaten dini hükümlerden bahsedilmemiş.. o zamanın yaşayışından bahsedilmiş.. ikisi arasında çok büyük fark var.. toplumların yaşayışı bir yana şu an hala aslını koruyan kuran bir yana.. karşılaştırma yapmak imkansız.. hem şuan uygulanabilir olmamasını düşünmenizin sebebini anlayabilmiş değilim.. ne yani kuran bilgisayarı yasaklıyor mu? ya da ne biliyim araba kullanmak haram mı diyor.. haşa.. kuran toplum hayatını düzenliyor..

eğer bunun dışında birşeyden bahsediyorsanız; lütfen belirtin..

ya da bi de şu açıdan bakalım;

o zaman için kabenin etrafında üstsz dolaşılıyormuş.. şu an da plajlarda aynı şey mevcut...

aradaki fark ne?

saygılar

Gönderi tarihi:
sayın doğan abinin yazısında zaten dini hükümlerden bahsedilmemiş.. o zamanın yaşayışından bahsedilmiş.. ikisi arasında çok büyük fark var.. toplumların yaşayışı bir yana şu an hala aslını koruyan kuran bir yana.. karşılaştırma yapmak imkansız.. hem şuan uygulanabilir olmamasını düşünmenizin sebebini anlayabilmiş değilim.. ne yani kuran bilgisayarı yasaklıyor mu? ya da ne biliyim araba kullanmak haram mı diyor.. haşa.. kuran toplum hayatını düzenliyor..

eğer bunun dışında birşeyden bahsediyorsanız; lütfen belirtin..

ya da bi de şu açıdan bakalım;

o zaman için kabenin etrafında üstsz dolaşılıyormuş.. şu an da plajlarda aynı şey mevcut...

aradaki fark ne?

saygılar

Dini hükümlerden bahsetmesi önemli değil, sonuçta söylediğim mantığı benimsiyor...

Ve bunu benimsediğini biliyoruz...

Kur'an bugün bilgisayarı falan yasaklamıyor ama bakın zamanında köleliğe bir takım kurallar getirerek serbest bırakıyor...

Tamam, bu o zaman için çok ideal ve güzel bir yasaymış, yapabileceği en güzel şekilde düzenlenmiş kölelik Kur'an-da...

Ama şu halde ki "Kölelik"i kaldırmamış ve bir takım kurallara göre serbest bırakmış...

Bugün ise İnsan Hakları Evrensel Bildirisine göre "Kölelik Yasaktır" ve insan onuruna yakışmaz...

Hangisi daha güncel?

Şimdi bu durumda Köleliği serbest mi bırakalım yoksa İnsan Hakları beyannamesine mi uyalım?

Yine o dönem için 4 eşe kadar evlenmeyi belirli kurallar altında serbest bırakmış...

Tamam güzel, o dönem için uygulanabilir bir şey...

Ve belki de gerekliydi...

Ama bugün artık Kur'an-ın bu yasası da çağın gerisindedir...

Eğitimli, akıl sağlığı yerinde hiç bir kadın ve erkek bu şekilde çok evliliği benimsemez ve Medeni Hukuk izin vermez...

Şimdi bu durumda hangisini savunalım?

Yine Kadına, bir erkek şahide iki kadın şahit eşit koşuluyor...

Bugün ise Kadın ve Erkek ne olursa olsun eşit kabul ediliyor hukukta...

Hangisini kabul edelim?

Yani siz söyleyin...

Tamam Kur'an-da geçen yasalar o dönemde çok uygulanabilirdi ve belki de en uygun yasalardı Arap toplumu için ama ya bugün için öyle mi?

Aradan 15 asır geçti ve insanlık 15 asır ilerledi her alanda...

Siz söyleyin:

15 asır öncesi araplarını bir düzene koymak için ortaya çıkmış kuralları

Bugün benimseyelim mi?

15 Asır öncesini, bugüne bakarak eleştirmek yanlışken,

Bugünü, 15 Asır öncesinin yasaları ile mi yönetelim?

Gönderi tarihi:

Tüm yazınızı eleştirmek bir yana ama şu ifadeniz beni bir hayli dehşete düşürdü...

Şaştım kaldım gerçektende...

Ve bu önemli noktaya değinmek için yazıyı ayrıntılayacağım ne yazık ki...

Siz şimdi "Kur'an"ın 15 Asır önceki getirilerine, emirlerine ve o dönem ki koşullarına

Günümüzün kabulleri baz alınarak bir yargıda bulunmamızın yanlış olacağını düşünüyorsunuz değil mi?

.

.

.

Haaa unutmadan:

Biz de buradayız her daim... ;)

Saygılarımla...

Sevgili Tengeriinboşig ;

Bu yazınız Tam Anlamı İle Kavram Karmaşasına Sebebiyet Vermektedir.

Benim Söylemediğim O kadar Çok Şeyi Bana Maletmişsiniz ki, Ben Bile Şaşırdım.

Benim Söylemlerin ile Sizin Söylemleriniz Birbirine Karışmış. Ayırt Etmek Mümkün Değil.

Yazınızın Tamamı Sizin Düşüncelerinizi Yansıtmaktadır. Ben Kendi Düşüncelerimi Zaten İfade Edebiliyorum.

Bu Nazik Tavrınız adına Teşekkür Ederim Ama Sağolun Benim Kesinlikle Buna İhtiyacım Yok.

Benim Adıma Demişsiniz ki ;

Yani diyorsunuz ki:

"Bugünün kabullerine bakılarak, 15 asır öncesini yorumlamak yanlıştır..."

Alıntı tengeriinboşig

Günümüzün kabulleri baz alınarak bir yargıda bulunmamızın yanlış olacağını düşünüyorsunuz

Alıntı tengeriinboşig

Hayır. Kesinlikle Böyle Bir Şey Söylemedim. Bunları Sadece Siz Söylüyorsunuz, Ben Değil.

Benim Söylediğim Şudur ;

15 Asır Önce Bu İklimde 11 yaşında Bir Kız ın Evlilik için gerekli Ergenliğe Ulaşmış olması Gayet Mantıklı ve Açıktır. Alınıtı birvarmışhiçyokmuş

Şimdi Anladınız mı..?

Görebildiniz mi Sizin Söyleminizle Benim Söylemim Arasındaki Farkı ? Alakasızlığı..?

Gerçekten Bu Söz Nasıl Buraya Kadar Çekilebilir, Anlayamıyorum. Resmen Ürperdim.

Benim Bizzat Kendi sözlerim ile Kuran Geçersiz Kılınmaya Çalışılıyor.

Fesuphanallah. Allah ım Sen Bizleri Böyle Manalardan Muhaza Buyur. Amin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.